Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Już jestem po wizycie, wszystko ok, synek waży 1100 g i jest ułożony głową w dół 🙂
Stokrotka 86, Aga12345, Aneta8, Ada.. 31, Pimka, dobuska, Warszawianka, Jeheria, MyŚliwa, Selena, Nisia18 lubią tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀 -
Niutek super 😍
U mnie też wszystko dobrze 😁 Tadzio ma ok 1kg i jest ułożony główką do dołu,szyjka 3,5, ilość wód prawidłowa
Przytyłam 10 kg,a lekarz do mnie,że to już prawie max,że niby do 12 kg
Trochę mnie zatkało przyznam,bo z tego co czytałam to do 15 kg to będzie u mnie w normie i ok... przecież nie będę się odchudzać,noszzz,aż jakoś mi się smutno zrobiłoStokrotka 86, Aga12345, Aneta8, jaina_proudmoore, niutek87, Ada.. 31, dobuska, Jeheria, Nisia18 lubią tę wiadomość
-
Niutek, Kasiu- gratuluję zdrowych bobaskow🙂
Kasiu, pamiętaj że w ciąży nie wolno się odchudzać. Jeśli przed ciążą nie byłaś otyła/nie miałaś dużej nadwagi i teraz jesz racjonalnie ( bez objadania) to ja bym nic nie zmieniała. A lekarze czasami za dużo chlapią językiem zanim pomyślą.Aga12345, Aneta8, jaina_proudmoore, niutek87, Kasiastaraczka, dobuska lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Niutek to taki słodki maluszek 🙂
Kasiu Tadzio tez pięknie rośnie, co do twojej wagi, jeśli wszystko w porządku to nie ma się czym martwić, lekarz może ogólnie przyjął średnia wagę, a wszystko zależy od tego ile ważyłas wcześniej, jeśli mówisz, ze możesz przytyć do 15 to jeszcze trochę, z reszta odchudzanie teraz na pewno nie jest wskazane. Ewentualnie możesz pomyśleć o wprowadzeniu zdrowych nawyków jeśli wcześniej ich nie stosowałaś. Najważniejsze, ze z malutkim wszystko ok 🙂Stokrotka 86, jaina_proudmoore, niutek87, Kasiastaraczka, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Niutek, Kasiu cudowne wiadomości! 🥰
Ech Kasiu, lekarz tylko niepotrzebnie sprawił Ci przykrość.. każda kobieta tyje inaczej i ma inne predyspozycje. Tak jak piszą dziewczyny, nie myśl o żadnym odchudzaniu, jeśli nie masz nic sobie do zarzucenia względem jedzenia, to nie myśl że robisz coś źle!Stokrotka 86, jaina_proudmoore, niutek87, Kasiastaraczka, dobuska, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
Niutek, Kasiu - cieszą kolejne dobre wieści 🙂🍀💚 Kasiu, ale ci lekarze to potrafią „dowalić” za przeproszeniem. 🤦♀️Niczym się nie przejmuj. @Aga i dziewczyny dobrze napisały, można wprowadzić zawsze jakieś zdrowsze nawyki pod sam koniec. Każda z nas jest inna i ma inne predyspozycje. To nie pora na odchudzanie; trzeba jeść zdrowo dla dwojga. 💪💕
niutek87, Stokrotka 86, Kasiastaraczka, dobuska, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
Od ostatniej wizyty przytyłam 1,5 kg, w sumie jestem 7,5 kg na plusie. Ogólnie to trochę pilnuję się z jedzeniem, bo w poprzedniej ciąży przytyłam w sumie 13 kg,ale po jednej z wizyt gdzie w ciągu miesiąca przytyłam 4 kg lekarz na mnie nakrzyczał jak na małe dziecko to jakoś mi to tak w głowie zostało i pilnuję się.
jaina_proudmoore, dobuska, Aga12345, MyŚliwa lubią tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀 -
Hej dziewczyny gratuluję wizyt, super że maluszki zdrowo rosną 😊😊 a ja mam wrażenie że mi strasznie brzuch wywalilo po szpitalu, może tak do koksili Kajusie sterydami 😅😅
Kasiastaraczka, jaina_proudmoore, niutek87, Aneta8, Stokrotka 86, dobuska, Aga12345, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny zaczęłam ciążę z wagą 60 kg przy wzroście 166,teraz mam 70 kg. Nie objadam się, słodyczy malutko jem,ale to zazwyczaj gorzka czekolada do kawy, niecodzienne
Oczywiście mam go w d...nie zamierzam się odchudzać
Lekarz miał ewidentnie dziś jakiś humorek nie teges
Mówię mu ,że może chciałabym rodzić w domu narodzin,bo nie chciałabym zbędnej medykalizacji,ale też bez upierania się,bo jeszcze nie wiem czy przejdę kwalifikacje i czy wszystko do dnia porodu będzie ok
Na razie niby jest wszystko ok,ale lekarz mówi,że skoro mam endometrioze to może bardziej boleć itp
I znowu przywalił się do zwolnienia,bo skoro chce rodzić w domu narodzin to tam tylko ciążę niepowiklane, fizjologiczne to może chcę wrócić do pracy
To mówię,że może jednak nie...
Wczoraj pisały mi koleżanki,że u nas znowu zdalna,bo dużo zachorowań
Ewidentnie to nie jego dzień...jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aga12345, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
cześć dziewczyny!
mimo, że nie udzielam się tutaj zbyt często, to cały czas was podczytuje. czasami ciężko mi Was nadrobić jak zrobię 2 dniową przerwę
ja powoli odliczam dni do wolnego od pracy. już mi się tak nie chce pracować (praca zdalna przy biurku), w dodatku plecy bolą mnie już przy każdej okazji - czy to w aucie, czy na kanapie. byle do 6 grudnia a później będę się lenić.
jeżeli chodzi o wagę to u mnie 7,5 kg na plusie i coś czuję, że dopiero teraz waga rozpędzi się ze zdwojoną siłą.
poza tym, w 3 trymestr wchodzę z wieczorną zgagą i płytszym oddechem, ktoś ma podobnie?
@Kasiastaraczka - ostatnio słuchałam podcast zaufajploznej o szacunku w ciąży, polecam przesłuchać, tam właśnie został poroszony wątek komentowania wagi kobiet w ciąży. po przesłuchaniu możesz go polecić swojemu lekarzowi, może na przyszłość przemilczy sobie takie pogadanki...
Kasiastaraczka, jaina_proudmoore, Aneta8, Aga12345, Stokrotka 86, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Niutek, Kasia - super, że maluszki tak pięknie rosną
Ja na ostatniej wizycie (28+5) miałam 11,5kg na plusie ale nic doktor nie mówił, że już jestem na limicie 🤔 także jeśli jesz zdrowo i wszystko jest w porzadku z cukrami itd to bym się tak nie przejmowała
EDIT: Kasiu, doczytałam Twój kolejny wpis - no chyba lekarza powaliło z takimi komentarzami! Swoje emocje i problemy niech zostawia w domu..Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2021, 18:46
jaina_proudmoore, niutek87, Kasiastaraczka, Aga12345, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość
-
Mk bambino dzięki,przeslucham sobie 😚
Podziwiam Cię,że jeszcze dajesz radę pracować
Mi się trochę spłycił oddechjaina_proudmoore, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość
-
mk_bambino wrote:dziewczyny, przeglądam naszą tabelkę z polecajkami i widzę, że nie ma żadnej pozycji w kolumnie wanienki - możecie jakąś polecić?
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Joana23 ja dziś jestem 27+2
Cukry ok
Więc niech się wali ten lekarz!
jaina_proudmoore, Aga12345, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość
-
Ja przybrałam już 7,70 kg (pewnie już nawet 8 będzie, bo ważyłam się ostatnio kilka dni temu). I przyznaje się bez bicia, że jem sporo słodyczy. No mam taką chcicę, że nie potrafię sobie odmówić. Usprawiedliwiam się trochę tym, że w pierwszym trymestrze nie jadłam prawie wcale, bo nie miałam ochoty 😉 nie zamierzam się samobiczować, bo zawsze sporo słodkiego w moim menu było. Cukry mam dobre, startowałam z niedowagi, także lekarz raczej nic mi nie powie, że za dużo 😉
A ten Twój lekarz Kasiu, to szkoda słów dzisiaj. No z tym zwolnieniem to też przesadził.. 😒jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Aga12345, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny super, że wizyty pomyślne!
Kasiu, ja nawet nie skomentuje Twojego lekarza dzisiaj, bo bym musiała go obrażać...
mk_bambino ja kupiłam z polecenia zaufaj położnej wanienkę z Lidla. Jest mała, zgrabna i tania jak barszcz.
My z mężem kupujemy sobie na święta gramofon, a oprócz tego wydaliśmy już kupę kasy na płyny winylowe. Jak dzieci, masakra. Dziecko w drodze, a my sobie kolekcję płyn kupujemy teraz.Kasiastaraczka, Aga12345, Aneta8, jaina_proudmoore, Joana23, Stokrotka 86, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny 😚
No trzebaby użyć brzydkich słów...
Dobra już mi to mija i nie będę się nim przejmować, najważniejsze że synek zdrowy
Dobuska płyty super sprawa i gramofon 🥰 my w dzieciństwie słuchaliśmy dużo płyt
Teraz mój brat wziął niektóre płyty, cześć jeszcze w domujaina_proudmoore, dobuska, Aneta8, Aga12345 lubią tę wiadomość