Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Niestety jednak nie dziś.. 😔 Chcą mi jeszcze dziś i jutro podać zastrzyk ze sterydami na płuca dla małego. Jakby miał się za wczesnie urodzić.. także wypis najpewniej jutro.. ech.
-
Aneta8 wrote:Niestety jednak nie dziś.. 😔 Chcą mi jeszcze dziś i jutro podać zastrzyk ze sterydami na płuca dla małego. Jakby miał się za wczesnie urodzić.. także wypis najpewniej jutro.. ech.
Aga12345, Aneta8 lubią tę wiadomość
-
Aneta8 wrote:Niestety jednak nie dziś.. 😔 Chcą mi jeszcze dziś i jutro podać zastrzyk ze sterydami na płuca dla małego. Jakby miał się za wczesnie urodzić.. także wypis najpewniej jutro.. ech.
Aneta8 lubi tę wiadomość
-
@MyŚliwa - a dziękuję, imię mąż wybierał. w ogóle to mieliśmy deal, jak chłopczyk to ja miałam wymyślić (Daniel) a jak dziewczynka to szła propozycja z jego strony.
z malutką jest okej, ino pająk z niej, mała główka i długie kończyny
co do picia wody to z tego co udało mi się zrozumieć moją Panią dr to chodziło o to, że większa ilość wód pomoże w obrocie maluszka. trzymam kciuki za Twoją wizytę, oby obyło się już bez przekładania terminów.
a tak w ogóle, dzisiaj, na szkole rodzenia, zapytałam położną o wanienkę i powiedziała, że wanienka i przewijak powinny być w tym samym pomieszczeniu, więc jak ktoś ma przewijak w pokoju to powinien zainwestować w wanienkę na stelażu, a jak ktoś chce maluszka kąpać w łazience to powinien wygospodarować miejsce na przewijak. to taka ciekawostka, mi się przydała, bo w sumie chcieliśmy małą kąpać w wannie a przewijak mamy na komodzie w pokoju przy łazience.
@dobuska - to samo wyłapałam od zaufajpoloznej, że nie używamy zasypek w okolice wag sromowych.
@Aga12345 - zaczęłam czytać, że jadłaś krem i sobie myślę, ale, że jak? nie wpadłam na to, że to krem do smarowania pieczywa. jakoś, że temat był o kremach/maściach to byłam pewna, że ten temat jest dalej rozstrzygany.
kalafior mode on!
@Aneta8 - super wieści o powrocie do domu, ale jeszcze cudniejsze zdjęcie Maksiamój stary to też Maks, dobry chłop z niego, więc imię chyba trochę zobowiązuje!
Stokrotka 86, Aneta8, jaina_proudmoore, Aga12345, Joana23, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Aneta, ale przynajmniej będziesz spokojniejsza jeśli chodzi o dobrostan malucha 😉
Z tego co piszesz to trafiłaś w dobre ręce i oboje jesteście zaopiekowani🙂 w tej sytuacji to najważniejsze- w weekend będziecie już w domu 🙂
Ja dzisiaj porządkuje w szafkach w sypialni i przedpokoju żeby zwolnić jeszcze kilka półek z pokoju małego. Nie chcę żeby poza jego rzeczami w jego pokoju było cokolwiek innego.
I czekam na kuriera- miał być niby do 12... Pewnie jak włączę mój ekstra głośny odkurzacz to wtedy on cichcem zadzwoni do drzwi😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2021, 16:27
Aneta8, jaina_proudmoore, Aga12345, Joana23 lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Aneta, zdjęcie prześliczne, super że synek dostanie steryd na rozwój płucek
super że lekarze wolą tak was zabezpieczyć na wszelki wypadek. Już jutro będziesz w domu, to odpoczniesz od szpitalnego klimatu.
Ja mam dzisiaj wieczorem wizytę u gin. Odebrałam wyniki i glukoza na czczo 82, więc ponowna krzywa raczej mi nie grozi.Stokrotka 86, Aneta8, Ada.. 31, jaina_proudmoore, Aga12345, MyŚliwa, Jeheria lubią tę wiadomość
-
Mk_bambino, czyli jak chce kapać małą w łazience to powinnam mieć tez w łazience przewijak? No przecież to lekki absurd, tzn jak ktoś ma dużą przestrzeń to okej. W sumie pierwszy raz się z czyms takim spotkałam.
Ja mam na tyle małe mieszkanie, że nie ma opcji, żeby kąpać i przewijać w jednym pomieszczeniu, ale sypialnię mam obok łazienki, wiec nic się nie stanie.
Mi moja lekarka też kazała pic więcej wody, a ja pije po 2 litry plus różne herbaty. Nie umiem więcej 😭
Aneta, czyli jednak… ale szybko zleci!❤️
Alfa powodzenia na badaniu! Cukier piękny!
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Dzięki za słowa pocieszenia ❤️ Wiem, że to wszystko dla naszego dobra, dlatego nie buntuję się mocno, tylko jest mi trochę przykro, bo przeogromnie tęsknię.. na pocieszenie mam te piękne zdjęcia mojego cudeczka 🥰
Jaina, ciśnienie widać, że się normuje, ostatnie wyniki są na poziomie 126/86 i okolicach. Także dostane taki zastawik leków do domu 🙂Ada.. 31, mk_bambino, jaina_proudmoore, Alfa_Centauri, dobuska lubią tę wiadomość
-
Aneta8, jaina_proudmoore, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
@dobuska, położną powiedziała, że tak byłoby najlepiej. przewijak na pralkę czy szafkę łazienkową i heja.
z tego co mówiła, to że lepiej w okresie zimowym nie przenosić maluszka z jednego pomieszczenia do drugiego bezpośrednio po kąpieli, ale też ma to być wygodne dla Nas, jako rodziców. wspominałam też, że na początku możemy spokojnie w umywalce kąpać bobaska.jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość
-
Co do tej kąpieli to zapomniałam napisać, że położna również polecała kąpiel w umywalce jeśli ktoś ma warunki, a na dole położyć pieluchę tetrową, tak samo na spód wanienki 🙂ja planuje kąpiel na stole w kuchni gdzie do przewijaka będzie 3 m, albo w łazience to wtedy do sypialni jest jeszcze bliżej. Na pewno warto zadbać o swoje plecy 💪 Ps. Zapomniałam wam napisać śmiesznej historii z wczoraj, ok 18-19 tak mi się zachciało wołowiny, że myślałam, że się wścieknę 🤣🤣aż zaczęłam być zła z tego powodu. Skończyło się zjedzeniem burgera z masłem orzechowym plus warzywa, bez bułki. Cukier po godzinie 110 🙃a jaki spokój ducha. Chyba pierwszy raz miałam tak ogromną chęć na coś w ciąży 🤣ale za kurczakiem/ indykiem nadal nie przepadam 🤪
Aneta8, mk_bambino, dobuska, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Alfa powodzenia na wizycie.
Dobuska zakładam, ze chodzi o wygodę żeby było w jednym pomieszczeniu bo tak na prawdę jakie to może mieć znaczenie, my z synkiem kąpaliśmy go w łazience a przewijak mieliśmy w pokoiku, wystarczy zawinąć dziecko w ręczniczek i przenieść, temperatura raczej w każdym pomieszczeniu jest taka samajaina_proudmoore, Alfa_Centauri, niutek87, dobuska lubią tę wiadomość
-
Aga12345 wrote:Jaina ciekawe połączenie smaków 😀
Ja od kilku dni miałam sobie zrobić chałkę i za żadnym razem mi się nie udało, dzisiaj zrobiłam i jem właśnie z tym nowym kremem, serkiem i owocemAneta8, Aga12345, dobuska lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny, już czekam pod gabinetem.
Mnie z kolei uczono żeby wytrzeć dziecko ręcznikiem od razu po wyjęciu z wanienki w tym samym pomieszczeniu, w którym się kąpało żeby nie spacerować z mokrym dzieckiem, co zwłaszcza zimą wydaje się być logiczne.
Było mi wygodniej przynosić wanienkę z nalaną wodą do sypialni maluszka gdzie miałam przewijak i wszystko na miejscu. Raz spróbowałam synka wykąpać w umywalce z pieluszką tetrową ale dostał takiej histerii że odpuściłamAneta8, Aga12345, dobuska, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
Aha, przy pierwszej kąpieli wrobiłam oczywiście starego w noszenie tej wanienki z wodą i w samej kąpieli
prawda jest taka że on ma duże i silne ręce na których takie maleństwo moglo stabilnie i bezpiecznie sobie pływać. Męzowi spodobało się że jest sam od początku do końca odpowiedzialny za tak ważną kwestię i do tej pory to on jest głownodowodzącym a ja tylko asystuję. Polecam, szkoda pleców
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2021, 18:21
Aneta8, Aga12345, dobuska, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
Ja mam wanienkę na stelażu i malucha zamierzam myć w pokoju. Łazienka niestety za mała.
U nas położna zwracała jeszcze uwagę żeby zaraz po wytarciu na czas dalszej pielęgnacji i ubierania założyć na główkę cienka czapeczkę.
W temacie pielęgnacji to czekam właśnie na m.in. ręczniki z kapturkiem. I chyba kurier wystawił mnie do wiatru... Wrr.. po co te powiadomienia, człowiek tylko w domu siedzi i czeka...
Alfa, kciuki za wizytę 👍 daj znać co powie dr.Aneta8, Alfa_Centauri, Aga12345, dobuska, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
My też na początku przynosiliśmy wanienkę z wodą do sypialni, a jak syn miał 7-8 miesięcy to kąpałam w łazience w wanience wstawionej do wanny i mógł chlapać ile chciał 🙂
Aneta8, Alfa_Centauri, Aga12345, dobuska, mk_bambino, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀