Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny z insulina powiedzcie ile czasu od otwarcia ja używacie? Mi diabetolog mówiła, ze powinno się używać do 30 dni, w sumie dzisiaj mija te 30 i tak sobie myśle czy może ona po prostu na koniec może mieć jakieś mniejsze działanie dlatego tak u mnie wyszło z tymi cukrami.
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Aga12345 wrote:Mysliwa ja wczoraj dostałam paczkę bo zamówiłam kremy z nutlove, takie jak w biedronce, smak super, skład wydaje się tez i cukier po nim ok.
My dziś mamy mieć świąteczna sesje zdjęciowa, ostatnio mieliśmy przełożona bo fotograf zachorował, a dziś synek ma jakiś rozstrój żołądka i jak na razie jest przerażony bo w sumie nigdy jeszcze nie miał takich wymiotów, do przedszkola nie poszedł i tez smutny. Także teraz czekam na rozwój wydarzeń 😐
A i co du cukrów przedwczoraj zwiększyłam insulinę o 1 jednostkę, cukier chyba 93, a dziś ta sama dawka i 95 tak jakby insulina miała efekt odwrotny niż zamierzony
Oszaleć idzie z tą insuliną. Ja takie pomiary miałam na początku jak zwiększyłam insulinę. Jednego dnia 93, a drugiego 89, więc nie było dwóch przekroczeń. Potem znowu 92, potem 89, aż w końcu spadło na czczo i do dzisiaj jest okej. Nie ogarniam...Aga12345, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
Aga12345 wrote:Dziewczyny z insulina powiedzcie ile czasu od otwarcia ja używacie? Mi diabetolog mówiła, ze powinno się używać do 30 dni, w sumie dzisiaj mija te 30 i tak sobie myśle czy może ona po prostu na koniec może mieć jakieś mniejsze działanie dlatego tak u mnie wyszło z tymi cukrami.
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Aga12345 wrote:Dobuska powodzenia na ćwiczeniach.
Ja krem jem albo na chleb albo do naleśników, łyżeczka jakos jeszcze nie zaczęłam 😀
Co do tej insuliny to słuchaj, może tak być, że straciła swoje właściwości. W takim razie ciekawa jestem, co będzie jutro.jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
dobuska wrote:Ha! I nie wchodź w to. Wczoraj jadłam łyżeczką i do tego najadłam się orzechów, żeby było zdrowiej. Zjadłam w ten sposób pierdyliard kalorii, a tak naprawdę się nie najadłam
Co do tej insuliny to słuchaj, może tak być, że straciła swoje właściwości. W takim razie ciekawa jestem, co będzie jutro.
No jestem właśnie ciekawa jak to jest, zobaczę co będzie jutro rano i dam znać 🙂dobuska, jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny,
miłego dnia
ja mam dziś napięty grafik - o 11 jedziemy podpisać umowę rezerwacyjną na dom aaaaaa
@Aneta - daj znać co u Ciebie. trzymam kciuki za wyjście do domu i stabilizację ciśnienia po lekach
@Dobuska - powodzenia z prasowaniem
@Pimka - powodzenia z pakowaniem torby
@MyŚliwa - dzięki za twój wpis na temat cukrzycy.
@Aga12345- nie patrzyłam ile używam tej insuliny z pena, ale na dość długo wystarcza, właśnie jakieś 30 dni.
Rozalia to wspaniałe imię - też byłam zachwycona wczoraj jak doczytałam.
==========
w temacie cukru to to ustrojstwo nie ma żadnego sensu.
waga moja obecnie stoi w miejscu, 3 tygodnie listopada miałam catering od znajomych, teraz jedzenie domowe, od 6.12 znów catering, oczywiście z niskim IG.
wczoraj weszło 20j i dziś cukier o 6.50 - wyszedł 96.
Pierwsze co to poczułam nerwy i złość, a potem pojawiła się nutka strachu o dziecko - to mnie boli najbardziej, serio:(
Pierwsze problemy zaczęły się jak miałam to zatrucie pokarmowe, przez 4 dni cukry wariowały, ale potem były ok.
Ostatni czas to 16 jednostek insuliny - złe pomiary w skali 90-95,
następnie 18 jednostek insuliny - znów trzy złe pomiary w skali tej samej.
wczoraj 20 j - rano wynik 96.
totalny mind fuck dla mnie.
przepraszam, że tak truje, ale .... już nie rozumiem nic z tego.
czytałam o efekcie brzasku i tym drugim na S, dodatkowo o wpływie hormonów od 30tc na cukier zwłaszcza poranny. zmieniam wieczorny posiłek i próbuje i nie udaje się, to demotywuje.
nie bronię się przed insuliną, jak będzie potrzeba to zwiększę dawkę - jeszcze 2x wezmę 20j, ale to naprawdę nierówna walka....ja nawet nie mam chęci na słodkie w ciągu dnia, na słone też... oczywiście te porane wyniki wpływają na to, że już sram żarem przed USG 3 trymestru.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2021, 09:53
Stokrotka 86, Aga12345, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Jaina, a może kurde coś jest nie tak z glukometrem? Sprawdzalas to? Ja w takiej sytuacji zrobiłabym badanie na czczo glukozy w laboratorium i porównałabym od razu z glukometrem, od razu po wyjściu z pobrania. Mi tak nawet zalecała zrobić diabetolog, jak długo nie reagowałam na insulinę. Wtedy dostałam nowy, innej firmy.
A w ogóle zdradzisz jaki masz glukometr? Bo ja musiałam jeden zmienić, bo się okazało, że dostałam dosłownie gówno i większość ludzi ma z nim problem.jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Jaina, a który dom kupujecie? Ten ostatnio ogladany? 🙂 Super że coś pozytywnego się zadziało 🙂
W kwestii glukometru zgadzam się z Dobuska- warto sprawdzić. Ja swój sprawdzałam to tak na krzywej ( i mierzył dokładniej niż glukometr położnych). A teraz co jakiś czas kontroluje paskiem testowym i płynem. Płynem przy każdym nowym opakowaniu pasków.
Jaina, ja co prawda nie biorę jeszcze insuliny ( bo nie wiadomo czy to się nie zmieni) ale doskonale Cie rozumiem. To naprawdę frustrujące jak zupełnie nie ma się kontroli a człowiek robi co może. Co do wpływu na bobasa to są małe przekroczenia i wątpię żeby mu zaszkodziły. Ale domyślam się Twoich emocji. Sama przecież niedawno podobne katusze przechodziłam...jaina_proudmoore, Aga12345 lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
dobuska wrote:Jaina, a może kurde coś jest nie tak z glukometrem? Sprawdzalas to? Ja w takiej sytuacji zrobiłabym badanie na czczo glukozy w laboratorium i porównałabym od razu z glukometrem, od razu po wyjściu z pobrania. Mi tak nawet zalecała zrobić diabetolog, jak długo nie reagowałam na insulinę. Wtedy dostałam nowy, innej firmy.
A w ogóle zdradzisz jaki masz glukometr? Bo ja musiałam jeden zmienić, bo się okazało, że dostałam dosłownie gówno i większość ludzi ma z nim problem.
Jeszcze nie sprawdzałam, ale jakoś nie biorę tego pod uwagę.
Dziś może kupię ten płyn do spr. z apteki i zobaczymy.
Pozostałe pomiary mam ok w ciągu dnia.Z tym problemu nie ma żadnego.
Ja mam glukometr firmy ACCU CHEK instant.
Glukozę jutro zrobię bo jednak jutro pojadę z rana na badania
- zrobię tak jak napisałaś. oczywiście dam Wam znać.
dobuska, Stokrotka 86, Aga12345, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
A taki wózek kupiliśmy 🙂 wózek cybexa- 2 w 1. I osobno fotelik z bazą 🙂
https://naforum.zapodaj.net/87a9e42f895d.jpg.html
https://naforum.zapodaj.net/ecee0434a6a8.jpg.html
jaina_proudmoore, dobuska, Ada.. 31, Joana23, Aga12345 lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Mk_bambino super, że usg wyszło dobrze! Bardzo się cieszę ☺️
Z tym obracaniem to jest naprawdę chwila moment, bo jak w niedziele miałam usg to mój leżał miednicowo, a dziś już główkowo 😁
Mysliwa, te krwotoki mogą być od suchego powietrza. Zwłaszcza jak piszesz, że miewasz w nosie takie strupki. Ja mam ogólnie słabe naczynka i często w dzieciństwie i potem miewałam krwotoki i zwłaszcza w zimie się to nasila. W pierwszej ciąży krew leciała mi bardzo często i bardzo długo, Acard dodatkowo nie ułatwiał. W tej na szczęście mimo większej dawki jeszcze się nie zdarzyło, ale codziennie przeproszeniem smarkam z krwią.
Jaina, przykro mi, że tak denerwują Cię te cukry. Dobuska ma dobry pomysł z tym badaniem glukozy!
Stokrotka, super wózek i fotelik 😍
Kochane ja dziś wychodzę do domu!! ☺️ Byłam właśnie na usg, dr bardzo porządnie zbadała Maksia i wszystko jest dobrze. Co prawda nie podała mi wagi i wspominała o niedużym brzuszku, ale poza tym rozwija się idealnie ☺️ I dostałam przepiękne zdjęcia 3D. Przepadłam, jest najpiękniejszy na świecie! 💙
Pimka, Ada.. 31, Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Joana23, niutek87, MyŚliwa, Alfa_Centauri, mk_bambino, Jeheria, Morwa lubią tę wiadomość
-
Aneta8 wrote:Mk_bambino super, że usg wyszło dobrze! Bardzo się cieszę ☺️
Z tym obracaniem to jest naprawdę chwila moment, bo jak w niedziele miałam usg to mój leżał miednicowo, a dziś już główkowo 😁
Mysliwa, te krwotoki mogą być od suchego powietrza. Zwłaszcza jak piszesz, że miewasz w nosie takie strupki. Ja mam ogólnie słabe naczynka i często w dzieciństwie i potem miewałam krwotoki i zwłaszcza w zimie się to nasila. W pierwszej ciąży krew leciała mi bardzo często i bardzo długo, Acard dodatkowo nie ułatwiał. W tej na szczęście mimo większej dawki jeszcze się nie zdarzyło, ale codziennie przeproszeniem smarkam z krwią.
Jaina, przykro mi, że tak denerwują Cię te cukry. Dobuska ma dobry pomysł z tym badaniem glukozy!
Stokrotka, super wózek i fotelik 😍
Kochane ja dziś wychodzę do domu!! ☺️ Byłam właśnie na usg, dr bardzo porządnie zbadała Maksia i wszystko jest dobrze. Co prawda nie podała mi wagi i wspominała o niedużym brzuszku, ale poza tym rozwija się idealnie ☺️ I dostałam przepiękne zdjęcia 3D. Przepadłam, jest najpiękniejszy na świecie! 💙
Aneta8 lubi tę wiadomość
-
Aneta8- przepiękne foto ❤️💚🍀mam nadzieje, ze to zdjęcie wynagrodziło ci chociaż częściowo trudy pobytu w szpitalu. We własnym domku najlepiej, jest łóżko i łazienka, także odpoczywajcie i dbajcie o siebie. 🍀💕życzę Wam zdrowia i spokoju.
Stokrotka 86, Aneta8, Aga12345, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Aneta - jaki cudny chłopiec!! Przepiękne zdjęcie - takie do ramki 🥰 super, że już wychodzisz do domu! Bardzo mocno się cieszę 🙂
Stokrotka - sprzęty na wypasieco ta Twoja rodzinka miała do koloru? 🤔
Wszystkie słodkie mamy - mocno współczuję Wam tej nierównej walki z cukrami.. ale już bliżej jak dalej końca 🙂 💪🏻Stokrotka 86, Aneta8, Aga12345, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
Joana, bo początkowo chcielibyśmy granatowa gondole, ale czas oczekiwania był długi. I stwierdziliśmy że zaraz święta, nie wiadomo jak to będzie i bez sensu tyle czekać. I kupiliśmy szary🙂 i teściowa początkowo marudziła bo jednak granatowy ładniejszy niby😁 eh, takie czepianie się dla czepiania moim zdaniem 😉
Tak przy okazji to zazdroszczę Wam trochę tych ślicznych zdjęć 😉 ja odkąd mały nieco podrósł nie mam żadnego na którym widać go jakoś lepiej... No nic, urodzi się to mu zrobie serię zdjęć 😉Aga12345, MyŚliwa, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙