X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2021, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Jaina 😘😘

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2021, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    Dzięki dziewczyny. Ja chce przede wszystkim się dowiedzieć jakie jest konkretnie zagrożenie, że jest potrzeba mnie tu trzymać. Jeśli leki działają i to ciśnienie, mimo drobnych wahań jest w normie, morfologia wychodzi dobrze, białko w moczu jest na akceptowalnym poziomie i na usg wszystko okaże się ok, to jaki jest powód trzymania mnie w szpitalu, który niszczy moją psychikę.. od wczoraj zbieram dobowy mocz, ponoć daje dokładniejszy wynik tej utraty białka, wiec trzymajcie kciuki za wyniki! ✊🏻
    Też ta lekarka co mnie prowadzi, jest naprawdę spoko, bardzo dokładna i skrupulatna ale mam wrażenie, że trochę straszy na wyrost..
    Aneta, masz racje 🧐Zadawaj konkretne pytania i oczekuj odpowiedzi na nie. Może to profilaktyka z ich strony bo jesteś pod ciągłym nadzorem w razie W.. a może zmienią zdanie jeszcze po kilku dniach obserwacji? Czy miałaś jeszcze konsultacje z innym lekarzem czy tylko z tą panią doktor? // Ja kiedyś pisałam o mojej znajomej. Jej lekarz zlekceważył puchnięcie nóg i nadmiar wody w organizmie - zresztą ona sama też. 😳bo powinna zgłosić się na IP albo do innego lekarza na konsultacje. Od siódmego miesiąca walczyła z wysokim ciśnieniem, potem doszły bóle głowy i skończyło się omdleniem i wezwaniem karetki, a potem szybka CC w szpitalu ( dziecko urodziło się chyba 6 tygodni wcześniej) Co nerwów przysporzyła jej mamie cała ta sytuacja , to głowa mała. Także lepiej naprawdę dmuchać na zimne, obserwować, badać, mierzyć itp. Nie chce straszyć, nic z tych rzeczy. 😉Około 14 dni rozwijał się taki stan przedrzucawkowy, dlatego w razie niepokoju czy dziwnych objawów , naprawdę lepiej jechać na IP niż liczyć, że samo przejdzie.

Aga12345, Stokrotka 86, MyŚliwa lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Ada.. 31 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2021, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ☺Joanna Ty jak słoń ja jak dorodna orka 🤣🤣
    Anetka pewno że pytaj chociaż ja uważam że nikt profilaktycznie w szpitalu nie trzyma, tyle czasu Walczyliście o maluszka, teraz już została ostatnia prosta, znam sporo kobiet które przeleżały połowę ciąży w szpitalu , czasem nie ma innego wyjścia .

jaina_proudmoore, Aga12345, Joana23, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

bl9cdf9hz0nfzo3c.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2021, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina ja niestety wcześniej jak sie przebudzilam nie mierzyłam, wiec nie wiem ale obawiam się, ze mogłobyc jeszcze więcej. Niestety już dużo nam nie zostało, wiec może do zawrotnych wielkości nie dojdziemy. Ja wczoraj byłam na wynikach i dopiero pod wieczór zaczęłam trochę robić, wiec moje plecy wczoraj odpoczywały, dzisiaj już tak leniwie się nie zapowiada, wiec wieczorem może być ciężej.

0d1ys65gdrumd339.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2021, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana rozstępy to nic takiego strasznego, ja teraz co prawda nie mam żadnego ale tez sporo od początku schudłam, z reszta w pierwszej ciąży wychodziły mi już chyba w 6 miesiącu i ostatecznie miałam ich sporo dlatego skore miałam dość rozciągnięta.

0d1ys65gdrumd339.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2021, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana, gdyby były możliwe odwiedziny, to bym dużo lepiej to znosiła, ale niestety nie ma..
    jedzenie tez mi już zaczyna stawać w gardle..

Ja wiem dziewczyny, że może to brzmi samolubnie z mojej strony, że może wydziwiam niepotrzebnie, bo jesteśmy z Maksiem pod opieką i to jest najważniejsze.. ale nie potrafię wytłumaczyć tego wewnętrznego buntu we mnie 😔 denerwują mnie wszystkie rady typu, wykorzystaj czas dla siebie, poczytaj coś, pooglądaj seriale.. bo to na mnie nie działa, nie mam zupełnie ochoty na nic leżąc tu, bo tylko myśli mi krążą w głowie i wiem, że to na tle stresowym też mi wywala tak to tętno..

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • Ada.. 31 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2021, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    Joana, gdyby były możliwe odwiedziny, to bym dużo lepiej to znosiła, ale niestety nie ma..

Ja wiem dziewczyny, że może to brzmi samolubnie z mojej strony, że może wydziwiam niepotrzebnie, bo jesteśmy z Maksiem pod opieką i to jest najważniejsze.. ale nie potrafię wytłumaczyć tego wewnętrznego buntu we mnie 😔 denerwują mnie wszystkie rady typu, wykorzystaj czas dla siebie, poczytaj coś, pooglądaj seriale.. bo to na mnie nie działa, nie mam zupełnie ochoty na nic leżąc tu, bo tylko myśli mi krążą w głowie i wiem, że to na tle stresowym też mi wywala tak to tętno..
    Nie jest to samolubne masz prawo się tak czuć, też czekałam na wypis z szpitala jak na zbawienie do tego łóżko było tak niewygodne że myślałam że śpię na tym metalowym stelażu. Mamy paskudny czas teraz i ciężki coś na to poradzić, dużo sił Ci życzę i pytaj jeżeli jest tylko szansa na powrót do domu.

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aneta8, MyŚliwa lubią tę wiadomość

bl9cdf9hz0nfzo3c.png

Wysłany: 10 grudnia 2021, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:

Aneta, doskonale cię rozumiem. Bunt to chyba jedna z faz, przez która musisz przejść, żeby pogodzić się czy chociaż częściowo zaakceptować obecną sytuacje. To na pewno nic fajnego, żeby leżeć w szpitalu to raz, dwa - w czasie pandemii. Przecież nie uciekniesz oknem jak w filmach rodem z USA? 😛albo nie przebierzesz się za pielęgniarkę i dasz dyla😛Niestety, jest jak jest. Też byłabym i zła i smutna i wkurzona i plus jeszcze inne emocje, to normalne. Z drugiej strony, musisz sobie jakoś czas zorganizować, żeby tyle nie myśleć. Długie myślenie do niczego dobrego nie prowadzi bo rośnie poziom stresu itp. A czy rodzina wie o twoim pobycie w szpitalu?

Stokrotka 86, Ada.. 31, Aga12345 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Pimka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2021, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneto jak ja Ci współczuję tego pobytu w szpitalu, sama mam nad sobą widmo że zaraz tez mnie położą..U mnie znam zagrożenie i wiem skąd będzie wcześniejsze leżenie a u Ciebie musi Ci konkretnie wytłumaczyć ta lekarka co by Ci groziło, gdybyś była w domu z lekami...

Muszę się Wam wyżalić..wczoraj byłam u lekarza na usg 3trym(pierwszy raz u niego, lekarz z pakietu pzu, na okolice chwalony) na początku zrobił krótki wywiad i jak sie dowiedział że jestem w 30tc i mam łożysko przodujące to na mnie naskoczył dlaczego jeszcze nie leżę w szpitalu, że nawet jak w domu odpoczywam to nic to nie da bo w razie krwotoku umrę ja i dziecko bo żadna karetka nawet nie zdąrzy do nas dojechać.. później na usg komentował, że ze względu na moją wage nie może dobrze pomierzyć dziecka-fakt mam nadwagę ale żaden lekarz do tej pory nie miał problemów z usg z tego powodu, dziecko zmierzył pobierznie "na tyle na ile mu obraz pozwala, no i skoro miałam usg 1i2 trym to pewnie jest wszystko ok" udało mu się zbadać przepływy wody płodowe, szyjkę i wszystko jest ok. Dopatrzył się jeszcze naczyń przodujących co jest jeszcze gorsze niż łożysko przodujące, ale to z moją gin tez juz wiedziałyśmy. A na koniec zaczal mi tłumaczyć że mam się z lekarzem prowadzacym skontaktować, odebrał smsa i tak zakończył rozmowe🤦‍♀️wyszłam z gabinetu zapłakana,w opór wystraszona i przerażona...pisałam z moją gin i mnie uspokoiła, że nie powiedział nic nowego czego byśmy nie wiedziały, 23.12 ustalimy od kiedy hospitalizacja a teraz jedyne zalecenie odpoczywać i nie denerwować się...

Później tak mi krew z nosa poszła że z 5min nie mogłam jej zatamowac-pierwszy raz mialam aż tak silny krwotok

2021:➡️12.02 długi protokół
    22.03🎯15 dojrzałych
    ❄4AA❄3BB❄3BC

🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
    2020: z rozmrożonych oocytów:
    4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔

2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
    ✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤

O Nas:
    ♀️Ja
    Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
    👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
    👍immunologia
    ♂️On-
    👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
    👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91%

Wysłany: 10 grudnia 2021, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga12345 wrote:
    Joana rozstępy to nic takiego strasznego, ja teraz co prawda nie mam żadnego ale tez sporo od początku schudłam, z reszta w pierwszej ciąży wychodziły mi już chyba w 6 miesiącu i ostatecznie miałam ich sporo dlatego skore miałam dość rozciągnięta.
    A ja mam na piersiach po bokach od jakiegoś czasu.. i pod pachami ( to już dziwne trochę 😖)

zDmVp2.png
  • Ada.. 31 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2021, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimka tu nawet nie chce się komentować, zwyczajny burak nie lekarz, czasem mam wrażenie że co nie którzy lekarze minęli się z powołaniem. Nie denerwuj się masz swojego lekarza prowadzącego i jego zdanie powinno być dla Ciebie najważniejsze.

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aga12345, Pimka, MyŚliwa lubią tę wiadomość

bl9cdf9hz0nfzo3c.png

Wysłany: 10 grudnia 2021, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada.. 31 wrote:
    Pimka tu nawet nie chce się komentować, zwyczajny burak nie lekarz, czasem mam wrażenie że co nie którzy lekarze minęli się z powołaniem. Nie denerwuj się masz swojego lekarza prowadzącego i jego zdanie powinno być dla Ciebie najważniejsze.
    Sto procent racji. 🙂

zDmVp2.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2021, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimka, ja prdl co za kretyn🤬 aż we mnie się krew zagotowała. Przecież jesteś pod opieką lekarza- mógł już sobie odpuścić to straszenie i głupie teksty.w 1 trymestrze miałam problemy z plamieniami niewiadomego pochodzenia i też trafiłam na podobnego jelopa. A niby lekarz oceniany na 5 gwiazdek i jakoś super hiper dobry.

Aneta, to nie egoizm. Każda z nas na Twoim miejscu miałaby pewnie podobne przemyślenia. Naprawdę strasznie mi przykro że tak się sytuacja potoczyła. Może faktycznie jeśli wyniki będą ok pozwolą Ci wrócić do domu. To musi być koszmar leżeć teraz w czasie pandemii w szpitalu 🙁 niezbyt fajne czasy mamy. Ale zgadzam się z dziewczynami- jeśli faktycznie sugerują pobyt do porodu to raczej nie profilaktycznie. Z moich doświadczeń wynika że szpitale jeśli mogą to wolą się raczej pacjentów pozbywać niż ich trzymać.

jaina_proudmoore, Ada.. 31, Aga12345, MyŚliwa lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2021, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimka współczuje podejścia lekarza, chyba już teraz maja na tyle dobre sprzęty, ze chyba waga nie powinna jakos specjalnie przeszkadzać, co prawda nie wiem ile ważysz i nie pytam ale co w sytuacji kiedy kobiety waza po 100kg i więcej to wtedy nie kontrolują czy z dzieckiem w porządku bo nie ma widoczności? Kwestia podejścia i chęci lekarza. Pamietam jak byłam na pierwszych prenatalnych ważyłam wtedy jakos może 72kg (wiem sporo) i nic lekarz nie powiedział ani nie napisał, ze miał problem z widocznością, za to na drugich było widać, ze jest zmęczony i niby wszystko sprawdzał ale miał gorszy dzień i w karcie napisał, ze utrudniona widoczność z powodu nadwagi, gdzie wtedy ważyłam jeszcze mniej, z synkiem miałam te badania 5 lat temu, ważyłam wtedy tez 70kg na prenatalnych, co prawda robił mi je inny lekarz ale żadnego problemu co do tego nie miał.
    Wydaje mi się, ze prenatalne są po to żeby dokładniej sprawdzić to co widzi Twój lekarz prowadzący, a nie żeby podważać jego decyzje, przecież to nie on ciebie prowadzi od początku, z reszta jak lekarz może najeżdżać na ciebie jeśli to Ty jesteś pacjentem, a nie specjalistom, który się na tym zna, wiadomo, ze sugerujesz się tym co mówi lekarz bo to on ma potrzebna wiedzę i doświadczenie. Jeśli Twój lekarz mówi, ze masz się oszczędzać i być w domu to ja myśle, ze Wie co mówi i nie ma co słuchać innego. Dużo siły dla ciebie!

jaina_proudmoore, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2021, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina nie pierwszy i nie ostatni rozstęp a to wszystko dla naszych maluszków 🙂

0d1ys65gdrumd339.png
  • Warszawianka Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia 2021, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimka - daleko mieszasz od szpitala 3 stopni referencyjności? Pobyt na obserwacje wydaje mi się uzasadniony głównie dla osób mieszkających daleko, wtedy przyjazd karetki lub dojazd samemu może się opóźnić. Innego powodu u osoby bez krwawienia/plamienia tez nie rozumiem, szczególnie w obecnych covidowych czasach. Nawet w sytuacji oddzielenia łożyska całość nie oddziela sie natychmiast tylko chwile to trwa.
    Czytałam różne wytyczne o łożysku przodujacym z Polski, Kanady, art z państw zachodnich i nigdzie nie ma napisane, żeby obserwować w szpitalu. Nie wyobrażam sobie takiego pobytu tez w USA, gdzie później wystawiają rachunek za każda dobę.
    Nie dziwie sie, ze sie zdenerwowałaś. Pozostaje sie tym nie przejmować i na pewno nie denerwować.
    Sama tez mam taki problem i nie wiem jakie będą decyzje na wizycie w poniedziałek, ale tez sie tym martwię.

jaina_proudmoore, Aga12345, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

16uddqk3eylk776c.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2021, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany, ile może trwać prasowanie... Dopiero co skończyłam prasować pierwsze pranie. Ok, robiłam przerwy ale jednak dużo tego nie było. Już mnie plecy i nogi bolą...

Wiecie co dziewczyny? Ja naprawdę szanuje lekarzy i innych medyków. Szanuje ich pracę bo wyobrażam sobie jak bardzo ciężka i odpowiedzialna jest. Ale jeszcze bardziej szanuje jak lekarz wie kiedy ugryźć się w język. Pacjent to nie wycieraczka żeby sobie gębę o niego wycierać. I myślę też że wiele można powiedzieć i często nawet trzeba, ale można to zrobić w kulturalny sposób.

Odnośnie nadwagi i usg- znajoma była w ciąży chorując na otyłość. Usg było możliwe- poprostu lekarz musiał się bardziej skupić i mieć dobry sprzęt i wszystko było widać a wierzcie mi że tkanki tłuszczowej na brzuchu miała dużo. Więc jak dla mnie to głupie wymówki żeby przykryć swoją niekompetencję, brak chęci czy przedpotopowy sprzęt.

Aga12345, jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2021, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Aneta8 przykro czytać,że do porodu musisz być w szpitalu i to może nastąpić już w tym roku... jednak ważne, żebyście byli bezpieczni,na pewno tak tam jest, trzymam kciuki mocno za Was 🙏💙🥰

Ada ojej to pomimo brania sorbiferu tak spadła hemoglobina? Może inny preparat powinnaś brać?

Stokrotka współczuję słabej nocki

W Wawie też spadło sporo śniegu,ale temperatura dodatnia, widzę,że wszystko płynie

Joana23 pamiątkowe tatuaże z okresu ciąży, głowa do góry 😚

Pimka co za lekarz!! Nie powinnaś się teraz jeszcze bardziej denerwować,tym bardziej że i tak to wiecie z lekarką prowadzącą, ech i jeszcze te docinki o wadze...

Kurcze czy Wy też macie dziś takie niskie ciśnienie?
    Myślałam,że dziś zejdę po śniadaniu, zaczęło mi się robić słabo aż musiałam się położyć
    Zmierzyłam ciśnienie i miałam 79/57,za jakąś chwilę 83/62
    Mąż też zmierzył sobie ciśnienie i miał w normie 117/85
    Piję teraz kawę i czuję się ciut lepiej,no ale słaba jestem mega....
    Zmierzyłam teraz i mam 102/72, więc już normalnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 12:49

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Nisia18 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2021, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak ja się dzisiaj wyspałam 🥳🤩
    Po 20 poszłam spać , wstałam o 7:30 , 1 siku o 2 w nocy 🥳🥳

Jaina, miło ze pytasz o moje samopoczucie :)
    Odpowiadam - dalej boli , od środka po prawy bok . Wczoraj byłam u lekarza jeszcze raz to mi poleciła zapisać się na zajęcia do fizjoterapeutki żeby rozciągnąć wszystko i poszerzyć zebra , tak jak pisałyscie - według niej nie dzieje się noc innego ze strony organizmu :)

Pozatym , byłam na wizycie u położnej (u mnie ciąże prowadzi tez położna) , pogniotła mi brzuch i mówi : dziecko główka skierowane do dołu , kręgosłup po prawej stronie czyli tek co mnie tak boli ostatnio , a pupa jego pod moja piersią akurat w tym miejscu co najbardziej daje się we znaki😅 i wczoraj miałam faktycznie tako ból kłucia i gniecenia , wystarczyło za krzywo siedzieć w samochodzie podczas jazdy albo się zgrabić podczas chodzenia :)
    Dzisiaj pozwolił mi się wypisać , i lewa strona i prawa 😍

Aaa.. mądra lekarka powiedziała mi : spij na lewym boku , nie prawym - pomyslam : psychiczna !
    Kto wytrzyma cała noc na jednym boku i tak przez resztę dni i nocy ? Nie da się , bok robi się obolały ..

Odnośnie sterylizatora, ja nie chce się pakować w ekstra koszta, zobacze w praniu jak to wyjdzie ale myśle odkarzac we wrzątku , ja się tak wychowałam i żyje :)

Aneta , przykro mi ze musisz zostać w szpitalu i ze wszystko tak niespodziewanie wyszło .. ale lekarze wiedza co lepiej dla Was , a jestem pewna ze dziecko już jest silne i wszystko skończy się dobrze :)😘

Pimka , wspólczuje ze trafiłaś na takiego „lekarza „ - takie bębnienie żeby ciężarna się nie denerwowała i nie stresowała a sam coś bruknąl , nastraszył i do widzenia . Olej go. Twoja ginekolog cię lepiej zna i zaufaj jej.
    A ten krwotok z nosa to z nerwów? Wiem , ciężko powiedzieć ale staraj się nie dobierać wszystkiego do siebie :)

Aga12345, jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość

• Nisia18 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2021, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie o stanie przedrzucawkowym ?
    Rozumiem , ze głównie trzeba kontrolowac ciśnienie ?
    Z dwa razy złapałam się na 138, 134 . A tak to do 130 mam. Fakt podskoczyło mi w ciąży , miałam niższe .
    Ale czytałam ze problem się pojawia gdy jest powyżej 140, prawda ?
    O puchnięciu tez czytałam , odbijają mo się gumki ze skarpetek ale myśle ze to normalne .. buzia ok , raczej nie puchne .

U mnie puls wysoki za to, nie zawsze , ale jednak . 3 razy miałam sytuacje ze bez powodu zaczęło mi tak bić serce ze czułam ze zaraz zemdleje , ale na szczęście nigdy nie zemdlałam , poprostu samo przychodziło i samo wracało do normy . Ale z racji tych akcji , przez dwa dni miałam założone elektrody i nosiłam komputerek rejestrujący akcje serca cały czas . Czekam na wyniki od lekarza , czy kwalifikuje się na jakieś leczenie , tabletki czy nie..

‹‹ 480 481 482 483 484 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ