Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Joana o widzisz, też czytałam o tym termometrze:) super, że udało Ci się kupić w dobrej cenie
my też wychodzimy z założenia, że lepiej kupić coś porządnego niż jakiś badziew
Pimka to jeszcze trochę czasu macie w dwupaku
oby wszystko było dobrze i macica ocalała
oo i Bobasek już sporysuper!
Pimka, jaina_proudmoore, Aga12345 lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
👋🏻 Przypomniałyscie mi o termometrze , choć obiło mi się o uszy ze polecają zwykły , żaden bezdotykowy . Dopytam położnej na wizycie za 2tyg
Jak czytać Wasze smutne wpisy , jak Twój Pimka, odnośnie macicy , to stresuje się i martwię jakby to o mnie chodziło ..😔 mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze .✊🏻✊🏻 Pozatym masz duże dzieciątko , to dobra informacja
Ja jutro zaczynam 33t i powiem Wam ze pomału zaczynam się stresować czy dam radę, oglądam filmiki Joanny Mróz może mnie trochę uspokoją , choć obawiam się ze wszystko co usłyszałam wyleci z głowy z chwila pierwszego większego bólu .. 😬
Stokrotka , a co z Twoim ciśnieniem ? Myślałam ze nie skoczyło powyżej 138, ze to były jednorazowe skoki.. chyba coś ominęłam..
w ogóle moja głowa naprawdę kiepsko funkcjonuje , mam wrażenie ze co usłyszę to zaraz wyleci z głowy , nawet sny zawsze pamiętałam rano , a teraz obudzę się i głowa pusta ..choć to mi akurat pasuje 😀
Z tym przeniesieniem to dobry pomysł ,bo ja np. korzystam z telefonu i jak mam kilka stron do nadrobienia , to nie mogę odpowiedzieć na wpis każdej z Was , bo po przejściu na nast. stronę wszystko się usuwa .. zapamiętać nie dam rady 🙄
Tylko ja raczej założę drugie konto , mam nadzieje ze żadna z Was nie będzie urażona , ale moja sytuacja , jest totalna tajemnica nawet dla rodziny, a ponieważ Wiem ze świat jest mały , to nie chciałabym żeby się okazało ze przypadkiem coś się wydało , nie jestem na to gotowa 🙁
Ale bardzo chętnie utrzymam kontakt z Wami , przyda się złote rady nawet po ciąży !a kto wie czy z czasem noe zrobimy zlotu mamusiek w jakimś mieście 🤩
Kasiastaraczka, dobuska, jaina_proudmoore, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
Kasia, tak córka czeka baaaardzo, ciągle pyta czy dzidziuś śpi, czy się rusza, kiedy siostrzyczka się urodzi itd, ale wiem też, że ona nie zdaje sobie sprawy z tego, że czeka nas rodzinna rewolucja... Ona jest bardzo wymagającym dzieckiem, bawi się w zasadzie tylko z nami, potrzebuje dużo uwagi i boję się strasznie tego, że poczuje się odsunięta 😑 Wiadomo, zrobimy co w naszej mocy, żeby tak nie było, ale opieka nad niemowlakiem pochłania mnóstwo czasu i energii, zwłaszcza, że nie zakładam, aby druga córka była mniej wymagająca niż pierwsza...
Dzięki za polecenie ciśnieniomierza, chyba taki ma moja lekarka w gabinecie, więc przyjrzę mu się bliżej 🧐Kasiastaraczka, dobuska, jaina_proudmoore, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
A jeszcze zapytam , jak Wy śpicie ?
Mój bąbelek trochę się przesunął i na chwile mogę się położyć na prawa stronę , ale dosłownie chwile bo zaraz kopie , na plecach wiadomo , nie. Dalej lecę na lewej stronie , z tym ze jakoś boje się tak po prostu położyć brzuch , jak ja to mówię owalić się na łóżko , mam strach ze go przygniotę, wiec , leżę niby na boku ale troche góra ciała odgieta do tylu i podkładam pod żebro kołdrę wiec z automatu troszkę brzuch się podnosi . Już tak nie leży twardo na łóżku ..
trochę to brzmi jak paranoja , bo materac miękki bardzo , a i ja przez ostatnie dni budzę się z bólem kręgosłupa , zastanawiam się czy nie przesadzam .. 🤔 -
Nisia jak dla mnie możesz założyć nowe konto do kontaktu z nami
mi to nie przeszkadza
ja też jak mam do nadrobienia kilka stron to zapisuję odpowiedzi w notatniku, bo inaczej nic nie pamiętam
mam takie same obawy, że nic nie zapamiętam...liczę na męża
ja śpię różnie-czasami budzę się kilka razy i kręcę, a np. tej nocy przespałam 8 godzin jak zabita, nawet mąż potwierdza, i to na jednym boku
ja jeszcze śpię na każdym boku i na plecach się zdarza
mi to ciężko podnieść się z leżenia, muszę dobrze się odbić hi hi
Wariancja wyobrażam sobie, że może być ciężko poświęcać tak samo dużo uwagi obydwu córkom. Mam nadzieję, że starsza zniesie to całkiem dobrze i szybko się oswoi z nową sytuacjąNisia18, jaina_proudmoore, Aga12345 lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Ja jestem na grupie zamknietej Styczniowek i podoba mi się, że to zbiór wszystkiego ale w miarę posegregowany. Łatwo się nadrabia i łatwiej cokolwiek mi tam znaleźć. Jestem też na innej gr na Messenger i tam jest koszmar. Milion wpisów dziennie i jak chce się nadrobić to istny koszmar. Co chwila ktoś coś pisze i co chwila przesuwa na nowe wpisy a ja muszę lecieć z powrotem i szukać tego na czym skończyłam czytać. Podejrzewam, że na grupie na wchatsappie będzie podobnie. Ale co się nie zdecydujecie to pamiętajcie o mnie 😉
Nisia18, dobuska, jaina_proudmoore, Aga12345, Jeheria lubią tę wiadomość
-
Byłam dzisiaj na pedicure hybrydowym - jakby co to już jestem gotowa do porodu, haha
w poprzedniej ciąży urodziłam tydzień po zrobieniu paznokci. Przyszły mi dzisiaj jeszcze ostatnie prześcieradła do łóżeczka i wozka, wiec nastawię jutro ostatnie pranie. Pozostało mi jeszcze spakować drobiazgi dla mnie do porodu i kupić jedzenie/przekąski. Zupełnie nie pamiętam co wzięłam poprzednim razem.
Odnośnie spania: mam duży brzuch i jest mi strasznie niewygodnie w każdej pozycji bo czuję nieprzyjemny ucisk. Na plecach to nigdy nie spałam nawet przed ciążą, mogę jedynie na boku. Z poduszką ciążową w kształcie litery C jest jeszcze gorzej. Kombinowałam i podkladam sobie pod brzuch starego rogala do karmienia i tak mi najwygodniej.
Jak się przewracam z boku na bok to czuję bol w pachwinach i spojeniu łonowym. Wstaję w nocy raz lub dwa na siku, po powrocie z wc synek się wyraźnie budzi i zaczyna swoje tańce, więc ciężko mi ponownie zasnąć. Bywa, że od 3 do 5 rano czytam coś na telefonie, a już przed 6 budzi się starszak i nie ma przebacztrzymam się myśli że wyśpię się na porodówce
Nisia18, Kasiastaraczka, jaina_proudmoore, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
Mamy też grupę dziewczyn tu z forum taka ogólną i tam jest mega. Mamy osobny wątek zdjęciowy, na który wrzucamy nasze zdjęcia a jak dojdzie do 1000 wpisów to zakładamy kolejny. Mamy wątek luźnych gatek gdzie piszemy o wszystkim i o niczym i tak samo jak w powyższym gdyż dojdzie do 1000 wpisów robimy nowy. Robimy sobie wątki porodowe aby wszystkie wpisy danej osoby, która jest w szpitalu były w jednym miejscu. Mamy wątek odnosnie ćwiczeń i zrzucenia wagi i mamy też taki jedzeniowy z przepisami. I mamy wątek zakupowy oraz wiele wiele innych jak np śmietniczek gdzie można wrzucić wszystkie złe mysli i przelać nasze problemy. Na takiej zamkniętej grupie na Facebooku można posegregowac wszystko i naprawdę dobrze się tam czuć. Jak zdecydujecie sie na taką grupe to moge wam taką założyć
Grupa będzie Tajna tylko członkowie grupy będą widzieć wpisy. To nie będzie grupa zamknięta do której może dołączyć każdy. Dołączać będziecie tylko przez ze mnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2022, 14:44
Nisia18, dobuska, Kasiastaraczka, jaina_proudmoore, Aneta8, Aga12345, Jeheria lubią tę wiadomość
-
Dobra założyłam grupę tajną na Facebooku z tej grupy łatwo będzie można utworzyć grupę na Messenger bo członków będziemy mieć w jednym miejscu. Jak któraś chce dołączyć to proszę o wysłanie zaproszenia do przyjaciółek tu na forum a ja następnie wyśle wiadomość z moim adresem Facebooka. Następnie proszę o wysłanie zaproszenia na Facebooka a ja dodam osobę do naszej tajnej grupy. Tam już jak będziecie miały ochotę to się przedstawicie
dobuska, Kasiastaraczka, jaina_proudmoore, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
Alfa, dobra jesteś z tymi paznokciami 👍🏻😁
Ja to bym brwi chciała , moje są jasne i bez kształtu , ale mam opory , stwierdziłam ze się wystroje po porodzie , zrobię brew , włos 💪🏻
Z tym spaniem to masz chyba jeszcze gorzej niż ja , bo nie dość ze bezsenność to jeszcze pobudki do dziecka , podziwiam
Myśle ze Morwa dobrze mówi ☺️😉 na massengerze może być haos , podobnie jak tutaj z wpisami, bo jedne zaczynaja nowy temat , a drugie odpowiadają poprzednim plus czasem coś cytują czasem nie .. zamknięta grupa to najlepszy pomysl chyba , tak myśle ze bynajmniej pod zapytaniem którejś z nas będą odp w formie komentarzy wiec konkretny temat i odpowiedzjaina_proudmoore, Morwa, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
Hej, dziewczyny.
Wracam z KTG i niestety nie jestem spokojna. Co prawda położna mi wyjaśniła, że tętno podstawowe było mniej więcej stałe, a wszystkie skoki normalne dla ruchów, ale sama stwierdziła, że jeżeli będę się denerwować to za kilka godzin mam podjechać do szpitala na powtórne KTG.
Mała miała podstawowe tętno średnio 160 (czasem więcej, rzadziej mniej), a podczas ruchów było 180, albo nawet ponad 190... Niepokojące to dla mnie. Na poprzednich KTG nie było takich wysokich skoków. Napisałam do lekarki, bo wolę z nią to skonsultować na początek...
Poza tym w kwestii szyjki, powiedziała, że mam się w ogóle nie stresować na tym etapie ciąży. Szyjka prawdopodobnie zaczęła się skracać i lepiej tak niż żeby nic się nie działo.
Pimka, czyli jeszcze dwa tygodnie, ale oby się wszystko udało i macica ocalała.
Nisia ja śpię na prawym boku, lewym, na plecach, jak mi wygodnie w danym momencie.
Morwa mi się podoba ten pomysł, o którym mówisz z grupą. Ja też kiedyś byłam na mig w grupie i faktycznie był chaos. Zaproszenie wysłałam.
Dziewczyny, cieszę się, że się odzywacie. Nie przejmujcie się, że nie macie się jak wbić. Po prostu się wbijajcie!
Przepraszam, ale nie odniosę się teraz do wszystkich wpisów, wszystko czytam, ale jakoś się zdenerwowałam i muszę teraz opanować stres...
jaina_proudmoore, Morwa, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
Morwa rzeczywiście najlepiej chyba grupa zamknięta na FB,bo też jestem na takim messangerze ze szkoły rodzenia i to prawda, wiadomości multum, ciężko coś znaleźć...
Wysłałam zaproszenie do przyjaciółek 😁
Dobuska o kurcze,i co, będziesz jeszcze jechać na IP? Czy najpierw czekasz na odp lekarza?
Trzymam kciuki 😚
Co do szyjki to położna ma racjęjaina_proudmoore, dobuska, Aga12345, Morwa lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Pimka ❤️trzymam kciuki żebyś dotrwała do terminu cc 😊 a dzidziuś już taki duży 😊🤩i kurde... Przykro mi że być może trzeba będzie macicę usunąć😔Oby jednak nie 😊ale wiadomo że Twoje zdrowie i bezpieczeństwo najważniejsze 😊 🥰
Dobuska to faktycznie przy ruchach spore to tętno.. Może faktycznie dobrze będzie powtórzyć 😊zobaczymy co też Ci lekarka odpisze 😊Ja jeszcze nie miałam ktg ani razu.. Może teraz w przyszłym tygodniu lekarz zleci 🙃 a moja położna ma gabinet obok gina 😊 więc może od razu mną wyśle😊
Ja dziś robiłam ostatnie zakupy do szpitala 😊kupiłam wodę biszkopty herbatniki i fajne ciastki bez cukru😊w aptece wodę morską do noska i herbatkę na laktacje 😊wzięłam też Femaltiker😊
Ciekawa jestem czy teraz gin wyznaczy mi już termin cc🤔mąż stawia warunek że to ma być po 5 lutego bo On ma wtedy pierwszy mecz rundy wiosennej naszej drużyny w Ekstraklasie 😅nawet mnie dziś po karnet wysłał 😅
Co do reakcji rodzeństwa to może być różnie... Moja siostra między najstarszym a najmłodszym synkiem ma 10 lat różnicy... No i starszy ma średni stosunek do Młodego.. A wiadomo że trzeba Go teraz pilnować bo wszędzie Go pełno jak zaczął chodzić No i jak u nas byli i poprosiła żeby Go chwilę przypilnował bo chce iść do łazienki to odpowiedział była taka "To Twój syn a nie mój" 🤦♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2022, 15:58
jaina_proudmoore, dobuska, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
hej,
a ja przepadłam dosłownie
pojechałam na zakupy i spotkałam koleżankę z pracy - która ma urlop zdrowotny, a potem usiadłyśmy na kawie. od 11 do 15 pogawędki. niedawno wróciłam.
@Morwa- zaproszenie wysłane.
Masz rację - tak ładnie napisałaś o tej grupie na fb plus podział wątków - jestem na tak
wątek do przywitań też się przyda, to będzie wiadomo kto jest kim z forum
ogarnę potem pozostałe wpisy
mam pytanie bieżące:
czy Wasze dzieci też są obecnie takie aktywne?
mój szalał w kawiarni, muzyka grała i brzuch aż falował.
czy to już brak miejsca czy chęć pchania się na świat?
czy jest coś takiego w ogóle jak nadaktywność obecnie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2022, 16:01
Selena, dobuska, Aga12345, Morwa, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:hej,
a ja przepadłam dosłownie
pojechałam na zakupy i spotkałam koleżankę z pracy - która ma urlop zdrowotny, a potem usiadłyśmy na kawie. od 11 do 15 pogawędki. niedawno wróciłam.
@Morwa- zaproszenie wysłane.
Masz rację - tak ładnie napisałaś o tej grupie na fb plus podział wątków - jestem na tak
wątek do przywitań też się przyda, to będzie wiadomo kto jest kim z forum
ogarnę potem pozostałe wpisy
mam pytanie bieżące:
czy Wasze dzieci też są obecnie takie aktywne?
mój szalał w kawiarni, muzyka grała i brzuch aż falował.
czy to już brak miejsca czy chęć pchania się na świat?
czy jest coś takiego w ogóle jak nadaktywność obecnie?jaina_proudmoore, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Kasiastaraczka wrote:Morwa rzeczywiście najlepiej chyba grupa zamknięta na FB,bo też jestem na takim messangerze ze szkoły rodzenia i to prawda, wiadomości multum, ciężko coś znaleźć...
Wysłałam zaproszenie do przyjaciółek 😁
Dobuska o kurcze,i co, będziesz jeszcze jechać na IP? Czy najpierw czekasz na odp lekarza?
Trzymam kciuki 😚
Co do szyjki to położna ma rację
Na razie poczekam na odpowiedź lekarki. Wolałabym nie jechać bez sensu na IP, bo oni uwielbiają kłaść na oddziałjaina_proudmoore, MyŚliwa, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość