X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Ada.. 31 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej☺☺
    Stokrotko współczuję tego ciśnienia, dodatkowo każdy stres nakręca następny, mam nadzieję że szybko się unormuje
    Aneta Maksiu super przyrasta, jeszczę trochę o będziecie w domu, powiem Ci że pielęgnacja to z automatu się przestawiasz i robisz wszystko przy maluszku jakbyś robiła od zawsze 😉 Nasze dzieci jako wcześniaki będą bardziej kontrolowane, ja już dostałam skierowanie do poradni neonatologii muszę tylko się na termin umówić.
    Co do zdjęć też mam taki zamiar bo uwielbiam zdjęcia albumowe i umówiłam już sesje noworodkowa 😊😊😊
    Ja też jestem za grupa na mesie zawsze to więcej prywatności🙃
    U nas noc spokojna, właśnie z przyszedł mi monitor oddechu przy wcześniaku zdecydowałam się kupić 😉
    Powodzenia na wizytach☺

Aga12345, dobuska, jaina_proudmoore, Aneta8, Joana23, Kasiastaraczka, Jeheria lubią tę wiadomość

bl9cdf9hz0nfzo3c.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska tworzyłam ostatnio taka grupe na messengerze do przedszkola dla synka, więc jak coś to mogę zrobić tylko sobie przypomnę jak 😁
    U mnie dzisiaj były plany posprzątania domu bo synek w przedszkolu i rano wstałam z bólem brzucha, więc na razie muszę odpuścić 😐
    Ciśnienie rano wyszło ok a co to było wczoraj to nie mam pojęcia, takie miałam tylko na początkowych wizytach u lekarza, a ostatnio już spokojnie, w poniedziałek miałam 100/60, więc nie wiem co się stało.
    Każdy dzień dla maluchów jest na wagę złota, niby ten 34 tydzień minął i bardzo się z tego cieszę ale jednak do terminu to jeszcze 6 tygodni, więc te maluszki mają jeszcze co nadrabiać

dobuska, Ada.. 31, jaina_proudmoore, Aneta8, Joana23 lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,
    trochę miałam lektury do nadrobienia, ale już przeczytane :)
    Ja dziś byłam na badaniach rano, ledwo wstałam, po 7 jeszcze ciemno to jakaś masakra.

Wydałam prawie 200 zł bo były 3 badania wirusowe.
    Była jakaś nowa pani laborantka i mówi do mnie, uwaga, to hit będzie:
    " to co zaczną się teraz badania"
    Ja na to, ale jak się zaczną, bo na jedno oko to byłam nieprzytomna i do spania.
    A ona, że w ciąży. 🤣🤣🤣
    Ja na to, ale ja mam termin porodu na 4 lutego.
    A pani lab oczy w słup i mówi " nie powiedziałabym" 🤣🤣🤣🤣
    Grunt to dobry humor od rana :D

====================

@Stokrotka- rozumiem Cię doskonale, taki sam reset od forum miałam w czerwcu 2020, i to na 3 miesiące.
    nie ukrywam, ale będę tęsknić :P
    życzę Ci odpoczynku i spokoju i wracaj do nas szybko <3
    Pamiętaj co napisałam, zareagowałaś w porę, teraz tabletki/ kontrola/ nawet szpital ostatecznie to nie koniec świata- tam będziesz pod opieką dobrą całą dobę.
    nie miej do siebie pretensji bo NIE MASZ wpływu jak się pewne sprawy potoczą, a wyrobiłaś 200 procent normy!

@Dobuska - powodzenia na szczepieniu i na KTG dzisiaj :*
    Co do grupy to chyba lepiej grupę na messenger założyć, bo jednak grupa jako grupa na fb - to będzie większy chaos.
    Przydałoby się wymienić na priv linkami do profilu na fb albo dodać się do znajomych w najbliższym czasie :)
    jeśli taka będzie chęć większości dziewczyn. Dla mnie i fb i WhatsApp będzie ok - dostosuje się :)

Mnie wczoraj złapał mocniejszy ból w dole brzucha, jakby młody chciał wyskoczyć, a tak się wypinał, że nawet jak kot się położył obok to dostał 3 kopy; od wczoraj jestem w stanie jakieś części ciała wyczuć - jak noga czy ręka, ale minimalnie.
    Ja naprawdę nie wiem czy doczekam nawet do 1 lutego, serio 🤣

@Aneta-
    twój Maksiu to wojownik, niech zdrowo rośnie, nabiera sił.
    Nie martw się, wcześniaki nie odbiegają potem od swoich rówieśników.
    Jak wróci do domu to tez będzie inaczej, będziecie się cieszyć sobą każdego dnia.
    Mam pytanie o to w jakiej pozycji karmisz małego butelką?
    mnie to karmienie przeraża, że dziecko się zachłyśnie czy coś :(
    a na szkole rodzenia pani pokazywała, to odsuwała dziecko od siebie - dziecko jakby było bardziej w pionie, a butelka w poziomie. może inne mamy napiszą tutaj jak to wyglądało u nich?

@Joana23- ostatnio to nawet nie chce mi się zegarka naładować :D
    a kiedyś byłam wielką fanką zbierania kroków i km :P

@Ada31- powodzenia dla Was w domu <3 zdrowia i wszystkiego dobrego!

@MyŚliwa - mój diabetolog nawet wspominał o tym, ze jednak 0.5 jednostki na 1 kg ciała idzie, w ciąży waga rośnie, stąd większe zapotrzebowanie na insulinę.

@KasiaStaraczka - zdjęcia na papierze mają swój klimat. jednak te w telefonie często leżą, a potem nie wraca się do nich, bo jest ich po prostu za dużo. Najlepiej mieć w głowie te piękne wspomnienia. <3

@Nisia - niestety takie gadanie może zdenerwować, tym bardziej kobietę w ciąży.
    Naprawdę trzeba mieć dużo cierpliwości, albo słuchać jednym uchem, też nie zawsze mi się to udaje, przerabiałam przy życzeniach w święta :/

@Pcosik2/ @Kalcia - to dobrze, że u Was ok wszystko. życzę zdrowia i spokojnej końcówki ciąży :*

@Jeheria - no widzisz niezły myk z tymi uszami :D
    dzięki za wskazówki co do witaminy d3 :)
    Masz racje, końcówka może być ciężką, z powodów i fizycznych i psychicznych jednak - samo czekanie na poród to raz, dwa - wszelakie dolegliwości. Ja wczoraj dostałam 3x kopa na szyjkę czy pęcherz i sikałam co 5 min po 22.
    potem o 3.30 w nocy, a rano do badania moczu miałam problem 🤣

@Aga12345- powodzenia z zajęciami. mam nadzieje, że samopoczucie lepsze u ciebie będzie :*
    zadbaj po tym aktywnym dniu o odpoczynek, to bardzo ważne.
    co do ciśnienia, to może jednorazowy wybryk, ale warto mierzyć teraz te 2x dziennie o stałej porze i sprawdzać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2022, 09:10

Aneta8, Kasiastaraczka, dobuska lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie 🙂 ja chyba biorę się za pakowanie torby,bo po wczorajszym spacerze tak mnie bolały nogi i brzuch na dole,że gdyby nie to,że już rodziłam to pomyślałabym,że właśnie zaraz urodzę. Myślałam, że przez noc się zregeneruję,ale dalej czuję taki dyskomfort w dole brzucha, biorę jeszcze luteinę to nie powinno być żadnych akcji jeszcze. Boję się, bo jestem z synem od poniedziałku sama,dopiero dzisiaj wieczorem mąż wróci z pracy.

Aga12345, jaina_proudmoore, Aneta8, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o messenger to najlepiej mieć siebie w znajomych na facebooku chociaż na chwilę żeby tylko łatwiej było dodać się do grupy, jeśli ktoś nie będzie chcialbyc znajomym, zawsze można to szybko usunąć 🙂 a ja zadam pewnie głupie pytanie bo widzę, że kilka z Was pisze do siebie prywatnie tutaj na stronie, a ja właśnie się zastanawiam jak? Nie zauważyłam tu takiej opcji, może któraś z Was mi podpowie? 🙂
    Ja też z dnia na dzień się boję, że to zaraz się zacznie ale mam nadzieję, że wszystkie dotrzymamy chociaż do 37/38 tygodnia 🙂
    Z synkiem pamiętam, że kładłam go na rękę tak na półleżąco i butelka właśnie w poziomie, bo nie chodzi o to żeby dziecku to mleczko "wlac" do buźki tylko żeby ono samo musiało czuć, że je.
    Jaina dziękuję, na razie nastawiłam pranie i musiałam chwilę usiąść, pewnie wszystko dzisiaj tak zrobię na raty, a o 13 jadę po synka i na 14 mam ktg

Aneta8, jaina_proudmoore, Jeheria lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niutek miałam ostatnio to samo, mam jednak nadzieję, że już to się u ciebie nie powtórzy i maluszek jeszcze trochę zaczeka

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png

Wysłany: 5 stycznia 2022, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga12345-
    1. klikasz na nicka i pokazuje się dodaj do przyjaciółek ( wysłałam ci zaproszenie to możesz test zrobić )
    2. potem wchodzisz w wiadomości
    3. tam w zaproszenia - i potwierdzasz.
    4. klikasz na wiadomość - wpisujesz nick
    5. wysyłasz wiadomość i gotowe

(niestety forum Ovu jest mega proste w działaniu i brakuje mu wielu funkcji zwykłego forum)

Aga12345 lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2022, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o ten przewijak i wanienkę w jednym, to myśle pod katem tego, ze obecnie nie mamy miejsca dla Małej i jej rzeczy. Mieszkamy w wynajętym mieszkaniu i dopiero pod koniec roku się będziemy przeprowadzać do domu, gdzie będzie miała swój pokoik i mebelki.
    Wiec myśle o czymś kompaktowym.
    Zastanawiałam się nad przewijakiem tylko na łóżeczko, ale nie jestem przekonana do tej formy, bo nie miałabym gdzie trzymać przyborów do pielęgnacji malucha… a nie mamy żadnej komody tylko szafy zabudowane… i tak już kombinuje z dobry miesiąc z ta wanienka i przewijakiem.
    Ta z chicco wydaje się dość stabilna. Dodatkowo udało mi się znaleźć „używana” w fajnej cenę która była użyta kilka razy dosłownie przez znajoma.

Następna wizytę mam 13 stycznia z koc (koordynowana opieka nad ciężarna) ze szpitala w którym będę rodzic. Na razie jestem bardzo zadowolona z wyboru szpitala bo jest prywatny ale prowadzi koc i porody na NFZ💪 Ma świetne opinie i położne z mojej szkoły rodzenia. Dzięki temu koc mam badania za darmo, opiekę ginekologa od 30 tc ze szpitala w którym będę rodzic, wszystkie wymazy itp a także konsultacje przed porodem z anestezjologiem w razie cc bądź nagłego cc i to wszystko z pakietu NFZ 🤪
    Nie ukrywam ze mnie to cieszy, bo trochę kasy wydałam na lekarza w ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2022, 09:40

Aga12345, Aneta8, Kasiastaraczka, jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość

• Aga12345 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Aga12345-
    1. klikasz na nicka i pokazuje się dodaj do przyjaciółek ( wysłałam ci zaproszenie to możesz test zrobić )
    2. potem wchodzisz w wiadomości
    3. tam w zaproszenia - i potwierdzasz.
    4. klikasz na wiadomość - wpisujesz nick
    5. wysyłasz wiadomość i gotowe

(niestety forum Ovu jest mega proste w działaniu i brakuje mu wielu funkcji zwykłego forum)
    Dziękuję, właśnie widziałam to dodawanie do przyjaciółek i nie wiedziałam do czego to 🙂

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysliwa, urodziłam synka w sierpniu jak było 33 stopnie a w szpitalu była klima - noworodki były zawinięte w rożki i kocyki jednocześnie.
    Wiele dzieci w pierwszych dniach nie potrafi jeszcze trzymać ciepła, zwłaszcza te wczesne maluchy z minimalną ilością tkanki tłuszczowej. Sama pieluszka to może być za mało, zwłaszcza jakby w przypadku odpukać w niemalowane komplikacji okazało się, że maluszek musi leżeć sam na innej sali. Wtedy pewnie dostałby jakiś szpitalny kocyk, który mają akurat na stanie.
    Ja biorę rożek i lekki kocyk bawelniany do szpitala, a w foteliku na wyjście będę miała grubszy kocyk - kołderkę minky.

Co do wanny to dzieci mają różne preferencje, wiec ja bym nieninwestowala w wielkie zobowiązujące kombajny typu kilka urządzeń w jednym. Ja mojego kąpalam do 5-6 miesiąca w wanience z Ikei na komodzie. Potem jak zaczął bardzo chlapać wanienkę wkładałam do naszej dużej wanny. Jak skończył Ok 10 miesięcy to zaczęłam go kapać w naszej wannie, wcześniej się trochę bał. Dzisiaj ma 2,5 roku i tylko wymieniam co kilka miesięcy maty antypoślizgowe, bo nie potrafię ich dobrze doszorować i wyglądają po pewnym czasie tak sobie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2022, 09:49

Aga12345, Kasiastaraczka, jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina ha ha to co,rodzisz za pół roku? 😁😂
    Mój Tadzio też wczoraj tak wypiął się,na Męża,brzuch miał dziwny kształt 😂😁
    To prawda, najlepiej mieć te wspomnienia w głowie 😙mi łatwiej do nich wracać gdy oglądam zdjęcia,bo jestem wzrokowcem-na szczęście mój mąż ma lepszą pamięć 😁

Niutek dobrze,że jesteś już doswiadczona to nie zestresowalas się niepotrzebnie
    Do kiedy luteinka?
    Dobrze, że mąż dziś wraca 🙂

Aga daj znać jak po ktg 🙂

Pcosik oo my też w wynajmowanym mieszkaniu,jest masakra,ale do naszego domu to jeszcze ze 2 lata... jeszcze teraz te ceny,wrrr
    Jeśli masz opcję kupić taniej to może warto?🙂
    Będziemy czekały na info po wizycie, super że jesteś zadowolona 😙

Ostatnio rozmawiałam z koleżanką ze studiów i ona ma termin na maj. Narzekała,że te badania wszystkie takie drogie i pomimo tego,że my też sporo wydajemy na wizyty prywatne to cieszę się, że mąż ma pakiet medyczny w pracy i wszystkie badania robię na ten pakiet. Zawsze to jakaś oszczędność

Dziewczyny czy wszystkie już macie termometry?
    Muszę przysiąść do tego...

jaina_proudmoore, Aga12345 lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina, jeśli chodzi o karmienie, to ułożyłam sobie małego na kolanach wzdłuż, jedną ręką podtrzymywałam główkę na wysokości karku, a drugą podawałam butelkę. Położne karmią różnymi sposobami, ale ja nie czułam się pewnie.

jaina_proudmoore, Ada.. 31, Aga12345, MyŚliwa lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!

Wysłany: 5 stycznia 2022, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    Jaina, jeśli chodzi o karmienie, to ułożyłam sobie małego na kolanach wzdłuż, jedną ręką podtrzymywałam główkę na wysokości karku, a drugą podawałam butelkę. Położne karmią różnymi sposobami, ale ja nie czułam się pewnie.

brzmi to sensownie i nie tak strasznie :)
    a jak tam Mąż twój się miewa?
    na zmianę odwiedzacie Maksia?

zDmVp2.png
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 😊
    Ja jestem i próbuję 😅 czytać na bieżąco, ale jakoś nie potrafię wbić w temat 😉
    U mnie i u dzidzi okej, trochę tylko fizycznie nie domagam (w porównaniu do pierwszej ciąży), ale ogólnie ten 3 trymestr nie jest zły. Czasem jakaś zgaga (no dobra bardzo często 😂), brzuch czasem ciągnie i ogólnie taka czołgowata się czuję, ale dramatu nie ma.
    Na pewno omijają mnie (póki co) problemy z cukrami i ciśnieniem, choć wiem, że to ciśnienie i u mnie lubi wystrzelić więc niedługo planuję zacząć systematyczną kontrolę. Polecicie jakiś dobry ciśnieniomierz?
    W wolnych chwilach ogarniam końcówkę swojego doktoratu, próbuję pisać publikacje, ale ze względu na 🥦, pisanie artykułów naukowych po angielsku nie należy do najłatwiejszych (czasem po polsku ciężko mi myśli pozbierać 🥴🙃).
    Do tego starsza córka jest na etapie buntu czterolatka i mega skoku rozwojowego, co stanowi wyzwanie, ale robi niesamowite postępy i jestem z niej mega dumna 🥰

Nie wiem czy pisałam, ale spodziewamy się drugiej córki i chyba już pewne, że będzie Łucją ❤

Wam dziewczyny współczuję przepraw z cukrzycą i ciśnieniem, sama ciąża to stres, a tu jeszcze dodatkowe czynniki pogłębiające zmartwienia. Na szczęście porody tuż tuż i niedługo utulicie swoje różowe bobasy😊

Aneta, Ada witam Wasze Maluszki na świecie. Śledzę Wasze historie i super sobie radzicie. Trzymam kciuki ✊

P.S. Jeśli przenosicie się na fb, to ja jestem chętna.

jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Aga12345, Aneta8, Morwa, dobuska, Jeheria, MyŚliwa lubią tę wiadomość

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 😊 ja też jestem i czytam na bieżąco ❤️ ale od Świąt ciągle w ruchu 😉była u mnie siostra przywiozła mnóstwo rzeczy dla Gabrysi 😊więc siedzę i piore żeby wszystko było gotowe 😊 do tego pakuję też torbę do szpitala 😊 w poniedziałek byłam na badaniach 😊czekam jeszcze na wynik na gbs 😊wizytę mam 13 stycznia 😊 od jutra zmniejszam ilość luteiny będę brać tylko wieczorem przez 7 dni i koniec 😊powiem Wam że Sylwester był dla mnie mega stresujący.... Bo to był ten tydzień i dzień ciąży gdzie urodziłam synka... Ale udało się przetrwać 😊i teraz wiem ile straciłam z Jego buszowania w brzuszku 😊🙂Gabrysia tak teraz szaleje że mam wrażenie że zaraz wyskoczy 😅nadrabia chyba też za brata 😉bardzo mnie to cieszy i mam nadzieję że wytrzyma tam jak najdłużej 🙂
    Cieszę się że u Was wszystko dobrze 🙂😚że dzidzie ładnie rosną 😚
    Jeśli chodzi o przeniesienie się gdzie indziej to ja bym wolała grupę na fb 🙂na messengerze mam grupę szkolną synka i musiałam ją wyciszyć bo telefon pikał non stop 🙈

Kasiastaraczka, Aga12345, Aneta8, dobuska, jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś kolejny dzień ogarniamy lekcje zdalne... Mam nadzieję że jednak od poniedziałku będzie normalnie szkoła 🙂bo to naprawdę mega udręka 🤦‍♀️nie tylko dla dzieci i nauczycieli ale i dla rodziców...

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia czekam na e-mail od lekarza,ale myślę,że pewnie z tydzień jeszcze.

Kasiastaraczka, jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wariancja pisz pisz co u Ciebie-rozumiem, że ciężko się wbić :P
    my kupiliśmy ok miesiąc temu ciśnieniomierz CIŚNIENIOMIERZ OMRON M3 COMFORT z zasilaczem-polecam, jesteśmy zadowoleni
    podziwiam Cię z tym doktoratem i to jeszcze po angielsku-szacunek Mamo :)
    oo chyba nam nie pisałaś-gratulacje-piękne imię :) a starsza czeka na młodszą siostrzyczkę?

Selena to miałaś trochę roboty z praniem itp. Ja jeszcze teraz trochę dostałam od brata i też jak wrócimy do siebie chcę to poprać, poprasować
    fajnie że już będziesz kończyć z luteinką
    czyli Gabrysia będzie starsza brzuszkowo od brata,i dobrze, niech jeszcze trochę posiedzi :)
    współczuję tej zdalnej szkoły...

Aga12345, Selena, wariancja, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, my kupiliśmy Termometr bezdotykowy Visiofocus 06400. Polowałam na niego na black friday i udało mi się go dorwać w super cenie. Wcześniej caaaały dzień spędziłam na czytaniu o termometrach i stwierdziliśmy, że kupujemy jeden droższy, a porządny.

Selena, fajno, że się odezwałas :) mocno współczuję zdalnych lekcji.. moja siostra ma dwójkę dzięki - 13 i 7 i widzę jakie to mocno uciążliwe jest..

Wariancja, doktorat w ciazy, z jednym dzieckiem już w domu, na dodatek po angielsku! Mega szacun!

Pcosik, mój brat miał przewijak z ikei, na którym kładł wanienkę (chyba tez z ikei), także miał miejsce i na wszystkie gadżety dla dziecka i jednocześnie miejsce do kąpieli. Potem ściągali wanienkę i w cisgu dnia mieli przewijak :) Nie pamietam jak przewijali malutką po kąpieli - chyba mieli taki miekki przewijak polożony na pralce 🤔

Kasiastaraczka, wariancja, Aneta8, jaina_proudmoore, Aga12345 lubią tę wiadomość

uS2wp2.png
  • Pimka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po obchodzie i wstępnie mam termin cc na 20.01, choć może to ulec zmianie bo mówili że tego dnia muszą być dostępni profesorowie a trzeba poznać jeszcze ich grafik. No i musimy postarać się dotrwać do terminu cc bo niestety ale widzą zagrożenie usunięcia macicy bo w jakimś tam miejscu nie wygląda to dobrze. Jak się mojej gin teraz zapytałam(była obecną podczas badania)czy to jest na zasadzie "będzie problem" czy "może być problem" to odpisała "może być problem...to trudna sytuacja...mam myśleć pozytywnie"
    Poza tym szyjka długa, a Bobo waży 3010g(na szpitalnym żarełku podrósł w tydzień 500g)

jaina_proudmoore, Aga12345, Jeheria, MyŚliwa lubią tę wiadomość

2021:➡️12.02 długi protokół
    22.03🎯15 dojrzałych
    ❄4AA❄3BB❄3BC

🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
    2020: z rozmrożonych oocytów:
    4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔

2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
    ✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤

O Nas:
    ♀️Ja
    Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
    👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
    👍immunologia
    ♂️On-
    👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
    👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91%
‹‹ 534 535 536 537 538 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ