Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Gdzie jesteście dziewczyny?
Kalcia, Negra, Miamonia,Isiozwierz, wariancja, oregano84,Pcosik_2,Warszawiankajaina_proudmoore, MyŚliwa, dobuska, oregano84 lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
❤️
Jakbyście się przenosiły to dajcie znać co , gdzie i jakidę z Wami 😍
Kurde , tak sobie myśle o Tobie Aneta , miałaś tak ciężko przez to ciśnienie, tak się bałaś, martwiłaś , a teraz popatrz -ściskasz zdrowe dzieciątko w ramionach i widać ze będzie coraz lepiej wszystko się układać 🥰
A my , większość PRZED , w strachu , trochę niepewności , to z bólami tu i uwdzie .. wiecie , mam na myśli ze coś na zasadzie , Aneta ma gołębia w garści a my wciąż na dachu 🤔
Moja mama , ostatnio mi pisze , modlę się żeby było z Wami wszystko dobrze itd , kiedyś przez tel to samo .. żeby było wszystko dobrze..
jprdl.. stresuje mnie, bo niby jak ma być ..😖Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2022, 20:31
Aga12345, jaina_proudmoore, Aneta8, Kasiastaraczka, Stokrotka 86, dobuska lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasiastaraczka wrote:Gdzie jesteście dziewczyny?
Kalcia, Negra, Miamonia,Isiozwierz, wariancja, oregano84,Pcosik_2,Warszawianka
Z wyprawki brakuje mi jeszcze przewijaka i wanienki. Zastanawiam się nad Chicco Cuddle&Bubble, co sądzicie ??
W tym tygodniu planuje spakować tez torbę do szpitala.
Podczytuje Was, ale raczej ciężko mi się włączyć do rozmowy 😉
Cieszę się, ze maluszki naszych mamusiek maja się coraz lepiej !!! Ściskam was mocno i przesyłam buziaczki dla maluszków 😍Aneta8, jaina_proudmoore, Nisia18, Aga12345, Kasiastaraczka, Joana23, MyŚliwa, Morwa, Stokrotka 86, dobuska, oregano84, mk_bambino lubią tę wiadomość
-
Nisia18 wrote:❤️
Jakbyście się przenosiły to dajcie znać co , gdzie i jakidę z Wami 😍
Kurde , tak sobie myśle o Tobie Aneta , miałaś tak ciężko przez to ciśnienie, tak się bałaś, martwiłaś , a teraz popatrz -ściskasz zdrowe dzieciątko w ramionach i widać ze będzie coraz lepiej wszystko się układać 🥰
A my , większość PRZED , w strachu , trochę niepewności , to z bólami tu i uwdzie .. wiecie , mam na myśli ze coś na zasadzie , Aneta ma gołębia w garści a my wciąż na dachu 🤔
Moja mama , ostatnio mi pisze , modlę się żeby było z Wami wszystko dobrze itd , kiedyś przez tel to samo .. żeby było wszystko dobrze..
jprdl.. stresuje mnie, bo niby jak ma być ..😖
Trochę masz rację 😁 ale szczerze, to czuję że jednak coś zostało mi odebrane..
niemniej pomimo ogromnego strachu, wszystko wskazuje na to, że synek rozwija się prawidłowo i mam nadzieję, że wcześniactwo nie odbije się mocno na jego przyszłości 💙
Aga12345, Kasiastaraczka, Stokrotka 86, dobuska, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
Aneta , osobiście noe wierze ze wcześniactwo może się jakoś specjalnie odbić w przyszłości . Za chwile dorówna rówieśnikom urodzonym w terminie lub po, nie zobaczysz różnicy 😉
Ty już jesteś odhaczona z listy jako szczęśliwa mama , z szczęśliwym happy endem 😀 wiec teraz trzymaj kciuki za każda z nas 😁🍀✊🏻✊🏻Aneta8, Aga12345, Ada.. 31, Joana23, MyŚliwa, Stokrotka 86, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
Trzymam najmocniej jak się da!! 🧡💛💚🙂
Aga12345, Kasiastaraczka, Morwa, Stokrotka 86, Selena, jaina_proudmoore, Nisia18 lubią tę wiadomość
-
Dobry wieczór dziewczyny!
Jaina mi też uszy już praktycznie nie doskwierają, juz nawet zapomnialam o tym, ostatnio chyba na Sylwestra było ale juz jest rzadko.
Ja tez jutro jadę do labu zrobic całą wirusologie/mocz/krew, tylko rano jeszcze Macka musze ogarnac i zawiezc do babci.
Witamine d3 mam Vigantol, on jest w kroplach. Na bazie oleju brzuszek moze bolec dziecko. Ja dawałm krople zarowno przy mm i przy kp-na lyzeczce. Takie maluszki umieją pic z lyzeczki, a po 3 miesiacu są dedykowane juz nawet kubki - doidy cup.
Jaina nie martw sie na zapas jesli chodzi o laktator, byc moze w ogole nie bedziesz musiala go potrzebowac.
Mi zostało wyparzyć akcesoria. I pokój przemeblować.
Aga ja na gbs czekałam 4 dni. Bardzo Ci współczuję złego samopoczucia. Niestety ten ostatni miesiąć bedzie ciezki dla kazdej z Nas, trzeba duzo wsparcia z zewnatrz i tego fizycznego i psychicznego aby przetrwac.
Mi tez siostra i szwagierka powiedzialy ze brzuch sie obnizyl, chociaz ja tam nie zauwazylam.
Dzisiaj przeczytalam artykuł ile wg statystyk rodzi wg terminu:
https://mataja.pl/2017/09/termin-porodu-a-data-porodu-czyli-ile-kobiet-rodzi-w-terminie/
Szok! Mam nadzieje ze mój lekarz nie spanikuje i nie bedzie mi na siłę wywoływał porodu, bo niby tez przy trombofili lozysko moze sie szybciej starzec ale nie ma takich rekomendacji jak z cukrzycą ze przed terminem trzeba rozwiazac ciaze.
Ada bardzo sie cieszę że wychodzicie do domku. Juupppi!
Dobuska wspolczuje problemów z kregosłupemOby szczepienie było bezproblemowe!
Wow Stokrotko 3 kg no, no... ja wierzę że wszystko będzie dobrze, nawet jesli ma byc cc to trudno, najwazniejszy jest Wiktorek, mysle ze doktor czuwa i rozwiąze ciaze w dogodnym terminie. DObrze ze wykryłaś te cisnienie za wysokie. Ja to nawet cisnieniomierza nie mam na chacie 🤦♀️
Kasia tez mi tak brzuch nie dretwiał, za to dzisiaj palce mi mrowiły, tak jakby woda sie w nich zatrzymywała
Mi by było wygodniej na fb/messenger
Pimka to niedlugo poznasz datę narodzin synka
Ehh MelissandraPrzykro... Pisała tez w moim wątku majowe mamy 2020 i tez wtedy sie nie udało
Aneta super słyszeć że Maksio przybiera prawidłowo na wadze! Oby tak dalej! Tym ogarnianiem sie nie przejmuj, jestes najlepszą mamą dla swojego synka i tak! Dla pocieszenia powiem ze ja tez nie wiem jak ja mam takiemu maluszkowi zmienic pieluszke 😲 a Ty juz to wiesz
Pcosik cieszę się ze wszystko ok u Was!Ada.. 31, Aneta8, Kasiastaraczka, Joana23, MyŚliwa, Aga12345, Stokrotka 86, dobuska, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
Nisia z jednej strony miło, że mama martwi się o Was, ale nie powinna Ci tak pisać,bo to mega stresujące jest
mi mama też parę razy mówiła, że modli się za nas, martwi, szczególnie jak byliśmy chorzy-wiem, że to z takiej opiekuńczości, ale i mnie zaczęło to stresować, na szczęście już jest ok
Dzisiaj moja mam gadała z Tadziemchciała się z nim pobawić, ale chyba się wstydził. Jak ja trzymałam rękę to skakał, a jak mama położyła to zamierał-później już było ok i widziałam jak mama jest wzruszona
Pcosik fajnie, że się odezwałaś :)wow toż to szyjakiedy masz teraz wizytę?
nie ma nas tu już dużo, tylko trzeba mieć trochę czasu, aby podczytywać i coś skrobnąćmi też czasami ciężko po kilku dniach się wbić
i ja planuję spakować się na dniach
Jeheira ja właśnie nastawiłam garnek do wyparzenia laktatora, który pożyczyła mi bratowa-miałam kupować, ale mam nadzieję, że się nie przyda
Joana23, Aga12345, Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Nisia18, Jeheria lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Dobry wieczór kochane!
Kasia - widzę zmiana awataraja to się muszę może na sam koniec za swój zabrać, bo ja ani nie mam ciemnych włosów, ani prostych ani tym bardziej grzywki
Stokrotka - plus dla lekarza! Super, że już nie próbował przeforsować teorii, że Ty nie trzymasz diety.. Oby leki na ciśnienie pomogły. Ja ostatnio zauwazylam, że też zaczęło mi delikatnie rosnąć, ale ciągle jestem niskociśnieniowiecna patologię zabrałabym koszulkę, legginsy, spodenki (jestem z tych zimnolubnych) i jakas bluzę. Nawet nie wiedziałam, że jest takie badanie, które polega na zbieraniu moczu z całej doby.. człowiek całe życie się uczy
Jaina - nie wiem czy widziałaś na Garminie, ale jest teraz dwutygodniowe wyzwanie na liczbę krokówdo 14.01 trzeba zrobic 100k, żeby machnąć odznakę. Ja już mam 35
Dobuska - też ostatnio myślałam, żeby jakoś przenieść się całym wątkiem na bardziej prywatne rewirymi pasuje i whatsapp i messenger, ostatecznie też grupa na fb. Współczuję Tobie tych bóli.. całe szczęście, że to już koncoweczka.
Aneta - Maksio już się robi ładnym ciężarkiemniech dalej pięknie przybiera 💪🏻 Rozpoznaje Twój głos?
Ada - świetnie, że jesteście z Kają już w domujak pozostałe dzieciaki zareagowały na Wasz powrót? Ogromne brawa dla Ciebie za poradzenie sobie z sytuacją w szpitalu.
Nisia - podsyłam dużo ciepła, żeby prywatne sprawy się poukładały.. Nie wiem jakie są standardy opieki kobiet ciężarnych w Angli, ale faktycznie w Polsce tego wszystkiego jest więcej. Czasem nie wiem czy to dobrzejeśli masz możliwość pójścia gdzieś prywatnie i sprawdzenia jak Twój maluch obecnie wyglada na USG, to może dla spokoju ducha warto?
Jeheria - ostatnio robiliśmy pizzę i od razu pomyślałam o Tobie
Myśliwa - niestety nie znam tych gier, które wymieniłaś 😕 także wszystko jeszcze przede mną 🙂 I oby cukry się Tobie unormowaly, bo faktycznie ciutkę szaleją..
Ja za to jestem zadowolona z ostatniego prania (śpiworki, kombinezony) - wyschło mięciutkieNie odkręcałam kaloryfera i może to zrobiło robotę
zostało mi jeszcze ostatnie pranie (pieluszki, ręczniki, kocyki i prześcieradła) i finito 😎
Z racji tego, że jestem honorowym dawcą krwi, to załatwiłam sobie zaświadczenie o grupie krwi u nich i jutro jadę odebrać
Kasiastaraczka, MyŚliwa, Aga12345, Aneta8, Stokrotka 86, dobuska, jaina_proudmoore, Jeheria lubią tę wiadomość
-
Joana23 noo tak się zbierałam
na telefonie było trudniej,a teraz u mamy więcej robię przy komputerze i w końcu coś znalazłam, więc jest 😁
Zabrałam się za segregację zdjęć z zeszłego roku, wybrałam do wywołania i czekam na jakąś dobrą promke u foto
Uwielbiam zdjęcia na papierze 😍te na komórce lub komputerze jakoś się gubią albo nie wracamy do nich
Oo super wyzwanie, trzymam kciuki za 100tys.krokow
To już na mecie pranka
Fajnie z tym zaświadczeniem o grupie krwi
Aga12345, Stokrotka 86, Ada.. 31, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Hej kochana w tym moim zyciowym wierze .. malowanie , sprzątanie , święta . Ja nadal w dwupaku .. Dzisaj wkancu wyciągnęłam wszystkie dzidziusiowe ciuszki do prania …Nadal się nie spakowałam do szpitala ..A wy jak się wszystkie macie . Widzę ze dwie z nas już się rozpakowała . Ktoś zaproponował widzę bardziej prywatny profil to dobry pomysł dużo dziewczyn z ovu przeniosło profile na fb ..❤️❤️Czekam na wiadomości od was 💙💙🍀💋
MyŚliwa, Aga12345, Aneta8, Stokrotka 86, Kasiastaraczka, dobuska, Ada.. 31, jaina_proudmoore, Jeheria lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Wyprawkowo Takie głupawe pytanie: na liście wyprawkowej mam, żeby wziąć kocyk do szpitala. Planowaliśmy wziąć tylko do samochodu (na powrót). Po co w ogóle kocyk w szpitalu? Pielucha flanelowa nie starczy?
Dzisiaj przy 30j miałam 88. Niby dobrze, ale mało zapasu. Prowadząca mi w ogóle na ostatniej recepcie wpisała od razu 30j, więc wydaje mi się, że zakładała taki scenariusz (z resztą widziała moje cukry i od razu kazała zwiekszać - w ciągu tygodnia przeszłam z 26 na 30). Wiecie, u mnie może być taka sytuacja, że ja jednak ważę sporo (za dużo), więc te 30j to jest trochę mniej na kg mc - więc ta dawka efektywna i graniczna dla mnie jest trochę wyższa. Nic, że ważę prawie tyle, co na początku. Jutro jednak z nią wymieniam wiadomości, więc info pójdzie.
Ja się do diabetologa nie wybieram. Na Starynkiewicza, żeby sie do diabetologa zapisać, trzeba zadzwonić do recepcji (ewentualnie na numer lekarza, którego nie dostałam), z tego co zrozumiałam to w poniedziałki 9-12. Powiedzmy sobie szczerze, już niewiele mi poniedziałków zostało, zwłaszcza takich, gdzie będę na nogach o tej porze xD. Że tak powiem, wciąż czekam na tą teleporadę, którą w sierpniu miałam obiecaną.
A porównanie pasków ze śniadania (jadłam wyjątkowo kaszę z parówkami) 148 na starym pasku i 140 na nowym. Mi pieczywo Sanko jednak szkodzi, więc rzadko stosuję. Ale po kromce Bielańskiego z masłem orzechowym nawet jest OK. Hm, wrócił mi jadłowstręt - patrzę na lodówkę i mnie mdli. Może nie tak jak w I trymestrze, ale jednak... kolacje jem na słono.
W kwestii wit.D słyszałam, żeby pytać neonatologów, bo oni są na czasie. I w sumie to niegłupi pomysł, kupi się przy wychodzeniu ze szpitala. Nawet jak będzie niedostępny od razu (chociaż w to nie wierzę, bo w Wawie aptek jak grzybów w lesie), to kilka dni bez wit.D dzieciak sobie poradzi.
Z wit. K to słyszałam, że kiedyś dawali jedną dawkę w szpitalu, a drugą się samemu podawało. Ale jednak wygodniej jest wziąć w szpitalu i mieć z głowy.
dobuska - ja tam lampki zawieszałam w oknach na całą zimę, lubię jak jest ciemno sobie włączyć dodatkowy klimacik (z tym, że ja wieszam taką jakby białą kurtynę). Tylko w tym roku - ze względu na ciąże - mam zakaz wieszania firanek (i lampek), więc leżą wyprane w szafie, bo mężowi "tak pasuje, jest widniej".
Ja się nigdzie nie wybieram, bo nie lubię niepotrzebnego podawania danych (przez to nawet SweetPregna nie zainstalowałam) i mediów społecznościowych, ale ja to starego ducha jestem. Bez zdjęć sobie poradzę
. Na pewno po porodzie będę rzadziej zaglądać, ale jak coś to będę czuwać.
Ada.. 31 - jejku! Super. W końcu dostaniesz trochę pomocy i będziesz mogła w domu dojść do siebie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2022, 03:57
Stokrotka 86, dobuska, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
Pcosik_2 wrote:Strach pomyśleć ile teraz waży. Ostatnio ostro dokazuje i mi dokucza, rozpycha się i kopie, rączkami gmera przy szyjce co nie do końca jest przyjemne.
Z wyprawki brakuje mi jeszcze przewijaka i wanienki. Zastanawiam się nad Chicco Cuddle&Bubble, co sądzicie ??
Z drugiej strony to Chicco C&B to takie 4w1: mała komódka, przybornik przewijak i wanna.
Nie wiem tylko, czy w takim gabarycie nie wolałabym kupić zwykłej drewnianej komody + przewijaka na nią zamontować, a wanienkę taką z rozkładanej miski robić / kupić zwykłą. Trochę to stabilniej by wyglądało, ale może się mylę?
No, to dziecinka Ci dokazuje. Świetnie, pewnie też będziesz tęsknić za tymi ruchami? Skoro jest żywotna, to możesz być o nią spokojna.
Stokrotka 86, dobuska, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
Kochane, ja na jakiś czas ( mam nadzieję że krótki) robię urlop od forum. Jak coś to się nie martwcie.
Muszę opanować to ciśnienie i chce unikać wszelkich emocji. Wizyta u dr i leki jak teraz widzę to był ostatni dzwonek. Ciśnienie w ciągu 2-3 dni rozszalało mi się kompletnie. Wczoraj kładłam się z przekonaniem że rano po pomiarze jedziemy na IP, ale na to chwilę nie ma takiej potrzeby. Zobaczymy jak kolejny pomiar w południe...
Nie wiem czy te leki tak szybko dzialaja- narazie wzięłam 3 tabletki. Czytałam że czasami u niektórych potrzeba nawet kilkunastu dni... Ja ich nie mam.
Tak czy siak odezwę się za kilka dni- albo jak opanuje ciśnienie albo już że szpitala.
Myślę o Was i trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze z Wami i dzieciaczkami🙂
p.s. kontrolujcie proszę to ciśnienie. Mi skoczyło z dnią na dzień a po 3 dniach było już koszmarne. Zero objawów.Nisia18, jaina_proudmoore, Jeheria, MyŚliwa lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Dzień dobry,
Kalcia super,że się odezwałaś 😚 ja też jeszcze nie spakowana
Jak się czujesz? Jak Synek?
MyŚliwa u mnie na liście aż 2 kocyki do zabrania lub rożek-sama jeszcze nie wiem co zabiorę...
W razie coś i ten wątek zostaje, więc będziemy i tu 😙
Co do wanienki to wczoraj mieliśmy dodatkowe zajęcia w szkole rodzenia z fizjoterapeutka i polecała kupić zwykłą,ciut większą wanienkę, która zostanie z nami dłużej,bez żadnych gąbek i tych zjeżdżalni. My mamy mieć taką zwykłą że stelażem od brata męża
Stokrotka ale się u Ciebie pozmieniało, kurcze,z tym ciśnieniem nie ma żartów
Dobrze,że w porę to ogarnelas i masz już leki
Trzymam za Was kciuki 😚 i czekamy na wiadomość
Tej nocy ani razu nie wstałam siku,jak to możliwe? Na wieczór jeszcze 2 herbaty wypiłam 😁
Miłego dnia 😚Aga12345, jaina_proudmoore, Aneta8, MyŚliwa lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Witajcie, dziewczyny!
Może być grupa na msg, ale przyznam szczerze, że ja nie umiem tego ogarnąć.Kiedyś na FB zakładałam, ale na msg nie
Także szukam chętnej
Ja też dzisiaj poinformowałam męża, że muszę do połowy stycznia bardzo wyluzować. Koniec z wychodzeniem z domu poza lekarzami czy tego typu sprawami. Ja naprawdę chcę dotrwać do skońćzonego 37 tygodnia i już zostalo tak niewiele, że trzeba wytrzymać, a bóle podbrzusza są coraz gorsze i młoda coraz mocniej ciśnie na pęcherz i spojenie. Najgorzej, że ten mój mąż by chciał, żeby ona się już urodziła, bo usłyszał, że po 34 tygodniu jest bezpiecznie i on już tylko chce lelkać dziecko. Tak trochę jak z dzieckiem.
Pimka, mi tez już spojenie daje w kość. WIęzadła przstały, ale ustąpiły spojeniu właśnie.Trzymam kciuki za dzisiaj! Daj znać, jaki wyznaczą termin.
Aga, też wysokie to ciśnienie! No, musisz teraz kontrolować. Masakra co z tymi pomiarami u nas ostatnio...
Nisia, mnie też denerwują takie teksty. Ja bardzo dużo tego słuchałam na poczatku ciąży, co automatycznie się tłumaczyło jako: mam nadzieję, że nie poronisz.
Pcosik, super, że się odezwałaś! Wpadaj pisać cokolwiek! My tak sobie dużo gadamy, bo jest nas mało, ale każda z nas jest tutaj mile widziana i czekamy na wieści!
Aneta, ja jestem pewna na 100% (czuję to w kościach), że wszystko będzie dobrze. To silny chłopak, co pokazuje na każdym kroku.
Kasia, ja też ostatnio zaczęłam wywoływać zdjęcia.
Stokrotka, rozumiem Cię. Jeśli tego potrzebujesz, szanuję, ale żeby byla jasność. Będziemy tęsknić przez tych kilka chwil.
A tak serio, zresetuj sobie głowę, to czasami bardzo pomaga, a wierzę Ci, że się wystraszyłaś, bo ja też byłam wystraszona jak w 32 tygodniu usłyszałam o tym, że lada moment może się rozwiązać. Wierzę, że Ty też bezpiecznie dotrwasz
Wracaj do nas najszybciej, jak będziesz chciała i mogła.
Kasiastaraczka, jaina_proudmoore, Aga12345, Aneta8, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Stokrotko, trzymam kciuki, żeby leki zaczęły działać i ciśnienie się uspokoiło. Istotne turaj są tez wyniki badań. Trzymaj się dzielnie 😘
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość