X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Dobuska- spokój cię uratował tym razem i telefon od pani doktor. Cieszę się, że jesteś w domu 🙂ja tez już w piżamie 🥰 mamy widać, niestety, dynamiczną, trochę nieprzewidywalną końcówkę naszych ciąż na forum. 😕oby każda z nas dotrwała w zdrowiu do jak najbliższego terminu. 🙏💪za to trzeba mocno trzymać kciuki. // @Pimka - życzę ci dużo siły teraz i mam nadzieje, ze tak radykalne kroki nie będą jednak potrzebne. 😓przesyłam wyrazy wsparcia 💚 // @Jeheria - robiłam jeszcze badanie moczu, morfologię, Tsh 🙂 // 📍grupa na fb już działa. 😎przyznam szczerze, że wyobrażałam sobie inaczej niektóre z Was hehe 😛 Np Selena z długimi włosami hehe, serio. 😜 Morwa tez inaczej 😀ale fajnie zobaczyć Wasze prawdziwe buziole - 😀😀😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2022, 19:58

Stokrotka 86, dobuska, Aga12345, Aneta8, Morwa, Selena, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina, od początku ciąży miałam raczej tak do 128/78. W wigilię rano pierwszy skok- 124/90. To mnie zaniepokoiło i zaczęłam mierzyć częściej niż 2 razy dziennie. Do soboty miałam ciśnienie albo ok albo ok 135/86. Czyli już wyższe. Raz chyba po drodze było jeszcze jakieś przekroczenie. W niedzielę już większość pomiarów na granicy 140/80. W poniedziałek pierwsze skoki- ok 143/86. We wtorek już leki po wizycie i ciśnienie ok 148/98. A dzisiaj już masakra. Więc lekarze przecierają oczy że zdumienia...

16-01-2022 - synek💙

Wysłany: 5 stycznia 2022, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Jaina, od początku ciąży miałam raczej tak do 128/78. W wigilię rano pierwszy skok- 124/90. To mnie zaniepokoiło i zaczęłam mierzyć częściej niż 2 razy dziennie. Do soboty miałam ciśnienie albo ok albo ok 135/86. Czyli już wyższe. Raz chyba po drodze było jeszcze jakieś przekroczenie. W niedzielę już większość pomiarów na granicy 140/80. W poniedziałek pierwsze skoki- ok 143/86. We wtorek już leki po wizycie i ciśnienie ok 148/98. A dzisiaj już masakra. Więc lekarze przecierają oczy że zdumienia...
    Najważniejsze, że wyłapałaś w porę. Teraz trzeba pobrać leki, mierzyć dalej, odpoczywać jak najwiecej i być dobrej myśli 💚

Stokrotka 86, dobuska, Aga12345 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam, że pierwszy trymestr najbardziej stresujący, a powiem Wam, że teraz ten stres czuję zupełnie inaczej. Wcześniej to był taki irracjonalny strach o ciążę, a teraz już czuję się matką i się martwię jeszcze bardziej...

jaina_proudmoore, Aga12345, Joana23 lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko, jakby co to na fb powstała grupa. Jeżeli będziesz chciała dołączyć do nas, to musisz wysłać zaproszenie do przyjaciółek Morwie.
    Wiem, że chciałaś odpocząć od forum, ale chcę Ci tylko przekazać, żebyś wiedziała <3

jaina_proudmoore, Aga12345, Stokrotka 86, Selena, Morwa lubią tę wiadomość

• Aga12345 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko rzeczywiście wysokie to ciśnienie ale może organizm tez potrzebuje czasu żeby zareagować na leki, choć sama nie wiem jak to działa, oby teraz leki odpowiednio zadzialalaly, dużo spokoju dla Was!

jaina_proudmoore, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png

Wysłany: 5 stycznia 2022, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Ja myślałam, że pierwszy trymestr najbardziej stresujący, a powiem Wam, że teraz ten stres czuję zupełnie inaczej. Wcześniej to był taki irracjonalny strach o ciążę, a teraz już czuję się matką i się martwię jeszcze bardziej...
    Idealnie w punkt ujęte💪

dobuska lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska rozumiem, my akurat cały czas rozmawiałyśmy i tak na prawdę dzisiaj dostałam tylko wydruk z ktg ale zapisu na bieżąco łącznie z wartościami nie widziałam, a od porodu synka nie pamietam, który wykres co oznaczał ale musze to jeszcze przeanalizować, zobaczę może coś tam jest napisane, a jak nie to zapytam na kolejnej wizycie.
    Jaina z grupa to prawda, choć jeszcze nawet nie weszłam w Wasze zdjęcia bo mój oszczędny tryb życia polega na tum, ze co chwile coś robię. To na ile lat wyglądam ze zdjęcia? 😀

dobuska, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Nisia18 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka , kurczę , ale sie porobiło , dobrze ze to zauważyłaś i działasz . Nie martw się czasem ja zapas , przynajmniej się postaraj ✊🏻✊🏻
    Morwa , zaproszenie przyjęte :)

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Morwa lubią tę wiadomość

• Aneta8 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Anetko, dostałam dopegyt. To chyba jedyny lek na nadciśnienie w ciąży który można przyjmować w domu. W każdym razie jeśli nie zadziała podwójna dawka to czekają mnie dodatkowe leki i szpital.

Czyli ten lek co ja. Jeszcze dodatkowo biorę dwa inne. Ostatecznie byłam i do tej pory jestem na dawce 4x2 Dopegyt, 2x1 Amlozek i 2x1 Metocard (po pół tabletki czyli 25mg). Jeszcze pierwsze dni po cc miałam podwyższone, ale ostatnie dni już bardzo ładne.

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Aga12345, MyŚliwa lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • Selena Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska super że położna i lekarka Cię uspokoiła😊😚ja to już w piżamie od jakiejś 17😅😃 gotowa na długi weekend 😛 jak dobrze że synuś ma wolne od szkoły w piątek 🙃to może wreszcie się wyśpię skoro nie będę musiała wstawać żeby Go budzić 😊
    Stokrotko trzymam mocno kciuki żeby jednak ta większa dawka unormowała ciśnienie i żeby już spokojnie było do końca 😊 ze strachu sama wyciągnęłam ciśnieniomierz wymieniłam baterie i poszedł w ruch 😊na szczęście pomiar w normie 😊będę mierzyć codziennie 😊do tego synkowi też się spodobało więc sobie będziemy mierzyć na zmianę 😊🙃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2022, 21:00

Aneta8, dobuska lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wybaczcie, ale ja w sieci jestem totalnie incognito i unikam FB. Do tej pory nie ma nigdzie opublikowanego ani jednego zdjęcia mojego syna, nawet tyłem. Zostaniecie też na forum czy chcecie się zupełnie przenieść?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2022, 21:00

MyŚliwa, Kasiastaraczka, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri wrote:
    Dziewczyny, wybaczcie, ale ja w sieci jestem totalnie incognito i unikam FB. Do tej pory nie ma nigdzie opublikowanego ani jednego zdjęcia mojego syna, nawet tyłem. Zostaniecie też na forum czy chcecie się zupełnie przenieść?
    Załóż konto specjalnie pod grupę jak masz ochotę ;) Nie musisz wrzucać zdjęć ani swoich ani tym bardziej dziecka :)

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia18 wrote:
    Stokrotka , kurczę , ale sie porobiło , dobrze ze to zauważyłaś i działasz . Nie martw się czasem ja zapas , przynajmniej się postaraj ✊🏻✊🏻
    Morwa , zaproszenie przyjęte :)
    Wysłałam wiadomość:)

• Selena Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    @Dobuska- spokój cię uratował tym razem i telefon od pani doktor. Cieszę się, że jesteś w domu 🙂ja tez już w piżamie 🥰 mamy widać, niestety, dynamiczną, trochę nieprzewidywalną końcówkę naszych ciąż na forum. 😕oby każda z nas dotrwała w zdrowiu do jak najbliższego terminu. 🙏💪za to trzeba mocno trzymać kciuki. // @Pimka - życzę ci dużo siły teraz i mam nadzieje, ze tak radykalne kroki nie będą jednak potrzebne. 😓przesyłam wyrazy wsparcia 💚 // @Jeheria - robiłam jeszcze badanie moczu, morfologię, Tsh 🙂 // 📍grupa na fb już działa. 😎przyznam szczerze, że wyobrażałam sobie inaczej niektóre z Was hehe 😛 Np Selena z długimi włosami hehe, serio. 😜 Morwa tez inaczej 😀ale fajnie zobaczyć Wasze prawdziwe buziole - 😀😀😀
    Kochana teraz mam długie 😛już ponad 1,5 roku nie widziały nożyczek 😊i wiesz to samo do męża mówiłam że inaczej sobie Was wyobrażałam 🙃😃😅niewiem czemu ale niektóre z Was utożsamiałam z awatarem który macie 😃

Aneta8, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamierzam zostać też tutaj mimo obecności w grupie fb 🙂

Kasiastaraczka, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • Selena Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tu będę zaglądać 😊może nie udzielam się codziennie 🙃ale z czytaniem jestem na bieżąco ❤️

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamierzam zostać na forum:)

• Jeheria Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Dziewczyny, dziękuję za kciuki i ciepłe słowa. Oczywiście przejrzałam wpisy ale przepraszam nie jestem w stanie się odnieść.

Niestety ciśnienie się rozszalało. 4 dni temu było ok, a dzisiaj już po lekach nawet 160/90 i 155/108. Mąż zawiózł mnie na IP. Pojechałam już z walizka profilaktycznie. Miałam pierwsze ktg. Z dzieckiem wszystko ok, chociaż szalał i kopał w pasy. Dwukrotnie zmierzono mi tam ciśnienie- już po kolejnej dawce leku. Najpierw 155/89, potem- po chyba 30 min lezenia- 147/86. Lekarz na izbie kazał mi podwoić dawkę leku, czyli zamiast 3*1, mam brać 3*2. Zbadał mi brzuch, zrobił wywiad. Jestem już w domu. Jeżeli leki nie zadziałają, albo ciśnienie będzie ponad 160/100, albo dojdą nowe objawy to mam przyjechać nawet jutro. Wtedy dadzą mi jeszcze inne leki i zostanę na patologii do 38 tc a potem wywołanie.
    Oby jednak to zwiększenie dawki pomogło... Naprawdę od wczoraj mieliśmy z mężem koszmar w domu. Teraz jestem nieco spokojniejsza. Chce wierzyć że to pomoże.

Kochane, trzymam za Was wszystkie kciuki obyście były zdrowe.
    Jestem w szoku że to tak szybko postępuje, boże jak dobrze że mierzysz te ciśnienie, aż strach pomyśleć jakbyś nie mierzyła 😮
    Nie dziwie sie że przeżyliście koszmar 😢 co za stres... Domyślam się... Trzymaj się kochana!

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Stokrotka86- dziękuje, że napisałaś 🧡dobrze, że byłaś na wizycie na IP, jest jakiś pogląd na sprawę z ciśnieniem. Oby leki pomogły 🙏myśle o Tobie ciepło i trzymam kciuki. 💚Najgorsze jest to, że to ciśnienie z dnia na dzień dało w palnik dość mocno. Powiedz mi jakie miałaś wcześniejsze wartości przed tym skokiem? Czy to rosło z dnia na dzień czy nagle? Dziewczyny, dlatego warto mierzyć to ciśnienie nawet 2x dziennie, raptem 5 minut a można wyłapać jak się coś zadzieje złego. 💪i odpowiednio zareagować.
    Musze pożyczyć znowu od taty cisnieniomierz🙄

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
‹‹ 537 538 539 540 541 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ