X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko, cieszę się, że to ciśnienie w miarę się normuje. Oby było coraz lepiej! Jeśli chodzi o moje wyniki białka z dobowej zbiórki to miłam 358 mg/d (nie wiem jak z normami, bo mam tylko taką informację w dokumentacji).
    U mnie ciśnienie coraz niższe, w zaleceniach mam zgłosić się do lekarza internisty celem kontroli i ewentualnej modyfikacji leków. Pewnie pójdę za jakiś czas.
    Jaina, jeśli chodzi o moje samopoczucie, to generalnie ok, choć zwłaszcza wieczorami i nicą boli mnie brzuch. Takie dziwne uczucie kłucia. Jak za dużo się nachodzę, to ciągnie mnie ta blizna. Kupiłam jakieś ponoć super serum i będę smarować 2 razy dziennie. Na razie nie wyglada źle, są jeszcze strupki i takie zgrubienie pod skórą, które mam nadzieje zejdzie.
    Mój syneczek ma już wyjętą sondę z noska i udaje mu się jeść z butelki 🥰 dziś też przystawialiśmy się pierwszy raz do piersi ☺️ Złapał i trochę pociumkał, ale nie wiem czy coś zjadł 😉 ale uczucie niesamowite! ❤️

Stokrotka 86, Selena, Aga12345, Kasiastaraczka, jaina_proudmoore, Nisia18, niutek87, wariancja, Ada.. 31, Joana23, Morwa, MyŚliwa, dobuska, Pimka, mk_bambino lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2022, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😚

Aneta8 wspaniałe wiadomości 🥰

Czas wstać i coś zacząć ogarniać w mieszkaniu...2 tygodnie nas nie było,a tyle kurzu
    Idę robić omlety, później do sklepu po ziemniaki i bierzemy się z mężem do roboty, ciekawe na ile starczy mi sił
    Miłego dnia 😚

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Nisia18, dobuska lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2022, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 🙂
    Ja dzisiaj rano byłam na badaniach. Ciekawe czy z diagnostyki będą dziś wyniki?
    Robiłam oczywiście morfologię i mocz, a oprócz tego całe kombo: alt, ast, bilirubina, fibrynogen, kreatynina, kwas moczowy, magnez, mocznik, potas. No ciekawa jestem wyników...

Anetko, to super że Maksiu robi postępy 🙂 jestem pewna że nauczy się jeść z cyca- w końcu ciepły cycek jest lepszy niż silikonowy smoczek😉
    Z tymi bliznami po CC to czytałam że są jakieś dobre plastry na te blizny, ale niestety nie pamiętam nazwy i nie wiem czy ich nie trzebaby przykleić jakoś krótko po operacji. Trzymam kciuki żeby wszystko ładnie się goiło 👍 może warto też zasięgnąć opinii fizjo i dowiedzieć się jak możesz pracować z blizną?

Jaina, to wesoło będzie z dzieckiem i kotami🙂 chociaż może się wycisza przy Aleksie? O takich przypadkach też słyszałam 🙂 nawet jeśli nie to dom będzie pełen życia 🙂

Kasiu, to powodzenia dzisiaj. Żeby energii wystarczyło na wszystko co zaplanowałaś🙂

W Warszawie jak narazie piekielnie zimno. Ale nawet gdzieś przez ten smog przebijają się czasami promienie słońca ☀️

jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Ada.. 31, Aga12345, dobuska lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2022, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, miłego weekendu 🙂🥰💚 // @Stokrotka86- wydaje mi się, że wyniki powinny dziś być nawet w większości. Chociaż kiedyś dostałam jeden w sobotę, drugi w poniedziałek 🤷‍♀️Będę trzymać kciuki i daj znać jak przyjdą 💪 Koty to takie stworzenia co żyją swoim życiem i można je 10 x wyciągać z łóżeczka, a zaraz znów wejdą 🤣w razie czego będę wam nagrywać filmiki na grupę 😛 // @Aneta- to super, że Maksiu i rośnie i dostał już mleko z piersi. Zwróć uwagę czy przełyka ( tak mówiła mi położna) czy tylko ciumka. Odnośnie blizny to warto jak coś iść do uro fizjo. Zleci ćwiczenia na tzw mobilizacje i to na pewno pomoże 🙂Zazdroszczę trochę, że masz już synka obok siebie, a z drugiej strony boje się tego momentu 🤯🤣😛 // @Kasia- omleciki mniam. 🥰jadłabym. Ja lubię z masłem orzechowym albo z pomidorami i szczypiorkiem 🙂powodzenia ze sprzątaniem 💪 // Czy Wam tez już zaczęły się lekkie bóle okresowe? Mnie złapało tej nocy 2x po 20 sekund, poprzedniej też. Strasznie wolno czas płynie wtedy 🤦‍♀️Jak sobie przypomnę okresowe bóle to trochę się boje tego co będzie… bo czasem był hardcore. 🤨// Ja dziś czytam książkę. Miałam iść na spacer, ale jest tak zimno, że mi się nie chce wyjść 🤣jeszcze w piżamie śmigam. Wieczorem mamy oglądać „ Ghostbusters Legacy” 🥰

Kasiastaraczka, Stokrotka 86, Ada.. 31, Aga12345, dobuska lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2022, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka trzymam kciuki za wyniki 😚no ciekawe czy dziś będą
    Dzięki 😚

Jaina dziś omlecik z masłem orzechowym i bananami 🥰
    Ja nie mam jeszcze takich bóli,ale Ty ciut dalej w tygodniach

Kurcze taka zimnica,jak wyjść z mieszkania,aaa😁😯

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aga12345 lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2022, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie 🙂 Przytyłam od początku ciąży niecałe 10 kg,a jakoś tak ciężko się ruszac, aż strach pomyśleć co by było jakby tych kg było więcej. Ja co prawda tych miesiączkowych bóli nie mam,ale coraz częściej boli mnie krocze, chyba juz tam porządnie główką synek czasami naciska. W poniedziałek napisałam maila do lekarza z pytaniem o luteinę i jeszcze nie odpisał, mam nadzieję, że w poniedziałek się odezwie,bo we wtorek kończę już 36 tc i wypadałoby odstawiać już tą luteinę, tylko boję się robić to na własną rękę.

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aga12345, dobuska lubią tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀

Wysłany: 8 stycznia 2022, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Niutek87- to napisz jeszcze raz. Może gdzieś mu mail przepadł 🙂 // Ja jeszcze pobiorę magnez do wtorku. Boje się trochę, że mnie skurcze złapią w łydce od spania na lewym boku 🤦‍♀️

zDmVp2.png
  • Nisia18 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2022, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ☀️ u mnie tak dzisiaj 😉

Jaina, ja tez miałam dwa razy bóle jak na okres choć jestem w młodszej ciąży niż Ty . Wydaje mi się ze w moim przypadku to było spowodowane tymi nerwami ostatnimi czasy 🙁
    Ale .. od 2-3 dni wróciło do mnie wieczorne twardnienie brzucha , nawet ciężko złapać skore na zastrzyk , już nie mówiąc o tym ze czuje się wtedy tak ciężko , mega dyskomfort . Nie wiem co to znaczy . Nawet nie wiem czy powinnam brać nospe na to , jest sens brać codziennie nospe na twardnienie brzucha ?
    Jakby coś , to magnez jeszcze nie odstawiałam .

Stokrotka , ja tez swego czasu robiłam badania w diagnostyce tylko w swoim mieście i zawsze wyniki były tego samego dnia od popołudnia . Na internecie czasem wcześniej ale rzadko :) będzie dobrze !

Stokrotka 86, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

• Joana23 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2022, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Godzina 12:30 a ja jeszcze w łożku :) właściwie cała moja ekipa ma jakiegoś lenia. Wczoraj machnęłam 10km i dzisiaj trzeba wyluzować. Zostało mi ostatnie pranie pieluszek i kocyków i tą cześć przygotowań będę miała odhaczoną :) dzisiaj też będę w końcu pakować walizkę 💪🏻

Stokrotka, cieszę się, że wynik białka z dobowej zbiórki jest w porzadku 👌🏻 Trzymam kciuki, żeby dzisiejszy pakiet badań też był okej i żeby te wyniki pojawiły się dzisiaj.

Jaina, mnie parę razy złapały bóle okresowe, ale poradziłam sobie z nimi oddechem, także póki co nie ma dramatu.

Aneta, super postęp z karmieniem! :) Nasz mały wojownik dzielnie sobie radzi :)
    Ada, jak Twoja Kaja? Dalej łapie się za główkę? :)

Aga12345, jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Stokrotka 86, Aneta8, dobuska lubią tę wiadomość

uS2wp2.png
  • Ada.. 31 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2022, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć 😊😊 u nas powoli leci, Kaja waży już 2420 , śpi i je i rączkami cały czas macha 😅😅
    Nadal odciągam pokarm, bo łapie tak łapczywie że nie jestem w stanie jej karmić piersią 😅
    Ja czuje się super po cc czasem zapominam że wogule to cięcie miałam 😅😅 cierpię tylko na brak snu.
    Miłego dnia dziewczyny ☺☺

jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Aga12345, Selena, Stokrotka 86, Aneta8, MyŚliwa, dobuska, mk_bambino lubią tę wiadomość

bl9cdf9hz0nfzo3c.png

Wysłany: 8 stycznia 2022, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada.. 31 wrote:
    Cześć 😊😊 u nas powoli leci, Kaja waży już 2420 , śpi i je i rączkami cały czas macha 😅😅
    Nadal odciągam pokarm, bo łapie tak łapczywie że nie jestem w stanie jej karmić piersią 😅
    Ja czuje się super po cc czasem zapominam że wogule to cięcie miałam 😅😅 cierpię tylko na brak snu.
    Miłego dnia dziewczyny ☺☺
    To dobre wiadomości 🙂mały głodomorek z niej hehe 🥰😛co ile karmienie i ile śpi obecnie? Jeśli można wiedzieć. Dobrze, że czujesz się super po cc 🙂

Aga12345, Ada.. 31, MyŚliwa lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Ada.. 31 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2022, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    To dobre wiadomości 🙂mały głodomorek z niej hehe 🥰😛co ile karmienie i ile śpi obecnie? Jeśli można wiedzieć. Dobrze, że czujesz się super po cc 🙂
    Co 2,5-3 godz czasem muszę ja obudzić, śpi sporo i w sumie mało płacze, często łapie czkawki . Jutro już będzie mieć 2 tyg 😅😅

jaina_proudmoore, Aneta8, Aga12345, dobuska lubią tę wiadomość

bl9cdf9hz0nfzo3c.png

Wysłany: 8 stycznia 2022, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada.. 31 wrote:
    Co 2,5-3 godz czasem muszę ja obudzić, śpi sporo i w sumie mało płacze, często łapie czkawki . Jutro już będzie mieć 2 tyg 😅😅
    Dwa tygodnie. Kiedy to zleciało 👶🤩🙉

Ada.. 31 lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2022, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko wyczytałam takie coś:
    O białkomoczu mówimy, gdy stężenie białka w moczu przekracza 150mg/dobę.
    Ty masz wynik 0,25 g/d czyli to jest 250 mg/d, Aneta miała 358.
    Czyli masz białkomocz. Jak cisnienie?
    Edit. doczytalam dalej ale tak jak mówisz powyzej 300 jest niebezpiecznie, niemniej jednak masz dwa objawy- złe cisnienie i białko w moczu.

Ada super wiesci, jaka duża juz Kajusia <3 a ile sciagasz ml mleka na sesje?

Bole okresowe mialam jedynie raz :/ kurde cos czuje ze znowu zanim sie rozkrece...
    Pije juz 2 tydzien napar z lisci malin, od poniedzialku a moze od wt po wizycie wlacze ten wiesiolek dopochwowo. Choc nie powiem czuje ten brzuch juz nizej - ciezko nogi zlaczyc.

Aneta taaak! Przystawienie do piersi to cudowne uczucie <3 Jest tez fajny system sns ktory jednoczesnie pobudza piers do produkcji mleka bo dziecko ssie piers, a rurką do ust idzie mu jednoczesnie mleczko (nie butelką), nie zaburza to odruchu ssania. Dziecko mysli ze jje z cycusia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2022, 15:27

jaina_proudmoore, Aneta8, Stokrotka 86, Aga12345, dobuska lubią tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2022, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Byłam dziś na badaniach bo w środę wizyta… i mam problem 😔, bo mam śladowe ilości ketonów w moczu, a nie mam cukrzycy, glukoza na czczo 85 nadal super 😉
    W dodatku moje płytki krwi są na granicy normy 😔
    Jak poprawic ilość płytek krwi oraz usunąć ketony z moczu ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2022, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada, super, ze Kajusia rośnie i jest taka pocieszna !😍😍
    Jesteś dzielna mama !!!
    2 tygodnie, kiedy to zleciało ☺️

Ada.. 31 lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2022, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też byłam na badaniach rano bo całkowicie o nich zapomniałam, że mam je mieć na dzisiaj na wizytę. Jednym słowem są kijowe... glukoza w moczu (W ujj), hemoglobina na skraju normy.. ☹ a takie były ładne jeszcze niedawno..

Trzymajcie kciuki za wizytę. Po 18 się odezwę jak dobrze pójdzie.

Aneta8, dobuska, jaina_proudmoore, Jeheria lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2022, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, współczuje… na tym etapie to już chyba będą się pojawiać takie kwiatki 😔
    Daj znać co lekarz powiedział ✊

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2022, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, współczuje… na tym etapie to już chyba będą się pojawiać takie kwiatki 😔
    Daj znać co lekarz powiedział ✊

• Aneta8 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2022, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada super Kaja rośnie! 😍 mój mały wojownik reż pięknie przybiera, dziś 1870g i padły pierwsze słowa z ust położnych „niedługo do domu” 💜 dziś był mąż, od jutra jeżdżę ja i dalej ćwiczymy przystawianie do piersi. Jak ja już nie mogę się doczekać!!!!!

Stokrotko, trzymam mocno kciuki za pomyślenie wyniki badań! 🤞🏻
    Pisałaś jeszcze o puchnięciu, ja też w pewnym momencie spuchłam na buzi, dłoniach i stopach. Po kilku dniach zeszło, ale to tez może być objaw tego nadciśnienia i białkomoczu..

Pcosik, Morwa myślę, że na końcówce ciąży te wyniki mogą się już rozjeżdżać. Powodzenia na wizytach i dajcie znać, co powiedział lekarz!

Ada.. 31, Stokrotka 86, Aga12345, dobuska, jaina_proudmoore, Jeheria lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
‹‹ 541 542 543 544 545 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ