Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry,
Wyciągnęłam się w wir sprzątania i szukania pieluch do wielopielo
Nadrabiam 😁
Anetko super,że Mały tak przybiera 🥰
Oo to na weekend będziecie mieć Bobaska w domu 🥰 szykujecie jakaś sesję noworodkową? Wasza ciążowa piękna 😍
Myślę,że lepiej w domu sobie poradzicie i przyjdzie położna, więc dacie radę 😚
Ja też mam mega stresa przed tym wszystkim i nawet ostatnio śmiałam się do znajomej,że pierwsze rzeczy to będę robiła z instrukcją obsługi,czyli ebookiem o fizjomamy i filmikiem ze szkoły rodzenia z fizjo 😂
Oo a jednak,ale to tylko jedna doba i zaraz do domciu 😁
Stokrotka z tym magnezem to zaskoczenie,tyle suplementacji i dość niski poziom...
O kurcze,oby już urodzić i mieć z głowy te dolegliwości...dobrze,że synek już ponad 3kg
Morwa Synio już spory chłopak 💙
Trzymam kciuki za dotrwanie do 37 stycznia 😙
Ha ha historia z wodami 😂
Dobuska jej,indukcja,już? To niedługo 🙃
Jej współczuję tych nocek...ja jakoś częściej chodzę sikać,ale też mi jakoś ciężko się przekręcać, spojenie mnie boli
Dobrze, że ogarneliscie fotelik już
My w sobotę jedziemy kupić
Uff dobrze,że jeszcze w dwupaku 😚
U Ciebie też dobra historia z tym zniknięciem, myślał że sama pojechałaś rodzić?😂
F_a_l_k witaj w gronie lutowych mam😚
Jaina czytam Twój post z niedzieli i wiesz,że u mnie to też podobnie było z Tadziem? Mało się ruszał, aż mnie poty zalały. Zaczęłam go szturchać, kłaść się na wszystkie strony i nic... masakryczne przeżycie,w końcu się obudził i przybił piątkę,ale naprawdę długo to trwało...
Mi to drętwieje brzuch czasami, twardnienie też jest
Oj,ja też wolę sprzątać na bieżąco, odkurzać i nie wydziwiac na gości,bez przesady...
No od czasu do czasu przyda się zmyć podłogę, odsunąć mebel,ale nie na gości...
A propos pępkowego to mój mąż ostatnio uczestniczył w takiej imprezie...mam nadzieję,że sam nie będzie organizował...nie podobają mi się takie popijawy,a zresztą teraz wirus i nie chcę żeby znowu coś było...no i pewnie było by to na mieście
Jeheira u nas kolęda to msza, wspólna z ludźmi z bloku,w zeszłym roku też tak było
Zazdroszczę takiego ogródeczka 😙tylko czekam naszego domku,od razu zrobię warzywniak 😁
Villemo witaj u nas lutowa mamo 🥰
To już niedługo poznasz córcie jak tak pcha główkę 😋
Lolla i ja zaczęłam pakować torbę do szpitala,ale wczoraj już do końca nie zdążyłam,bo wychodziliśmy do teściów,a dziś u nich jesteśmy,bo musimy coś załatwić w ciągu dnia
Agawa witajcie z Emilka 🥰 bardzo ładne imię
Spora z niej dziewczynka już 😁
Mk Bambino może jeszcze się Dzidzia obróci,a jak nie widocznie tak ma być 😙
Ha ha doczytałam do końca Twoją wiadomość,no i proszę co za salta wyprawia 😍
Super, że wprowadzacie się do mieszkania 😁
Po prostu ją fajnie,że wróciłaś,o to jednak dziewczynka ❤️
AnSan hejka 😚jak dacie synkowi na imię?
Jejku od rana nadrabiałam,chyba z 15stron...
Przepraszam,że nie odnoszę się do wszystkich spraw
Myślę o Was wszystkich ciepło ❤️😍🥰
Stokrotka 86, dobuska, jaina_proudmoore, Villemo87, Aga12345, Jeheria, po_prostu_ja, Agawa85, mk_bambino, Aneta8 lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Dziewczyny, dziękuję za wsparcie 😘 działacie lepiej niż wiadro melisy 😉
Oczywiście we wszystkim macie rację. Innej osobie to samo bym powiedziała. Ciężko mi w swojej własnej sprawie złapać dystans.
Może mój Wiktorek przewidział że moga być komplikacje i dlatego przez te kilka tygodni tak masę zbierał? Inna sprawa że gdyby nie to jego "tycie" to wizyty byłyby rzadsze i może coś by umknęło mi albo lekarzowi... Widocznie tak to wszystko miało być. Muszę wierzyć że jakaś siła wyższa tak a nie inaczej wszystko zaplanowała i właśnie taki scenariusz będzie dla nas najlepszy.
Jeszcze raz Wam dziękuję i za słowa otuchy, za kciuki i za ustawienie do pionu😁
…....……......….....……..…......................................
Jeżeli chodzi o założenie prześcieradeł to ja planuję sama to zrobić dzień przed tym jak pójdę na indukcję. Chyba że okaże się że coś wypadnie i będę musiała jechać wcześniej. Na szczęście to tylko chwila. Obecnie materace się wietrzą- nie trzymam ich już w folii.
Jeheria, współczuję tego zamieszania z próbka krwi. W pierwszej chwili pomyślałam że to niepoważne że laboratorium zgubiło próbkę... Ale zaraz potem że przecież wszędzie pracują ludzie i niestety takie błędy mogą występować... Szkoda tylko że spotyka to kobietę prawie że przed porodem.
Jeszcze raz życzę powodzenia na wszystkich wizytach i badaniach👍👍👍 jest tego bardzo dużo dzisiaj więc będzie owocny dzień🙂
Dobuska, ty te straszaki masz okropne... A u mnie jak na złość NIC się nie dzieje jeśli chodzi o postęp.
Morwa, reakcja męża wygrała 😁 ale to prawda że i nasi partnerzy to przeżywają. To nie jest dla nich zupełnie spokojny czas.
Aneta, jeżeli ta noc w szpitalu Ci pomoże to dobrą decyzję podjęłaś. Grunt żebyś Ty czuła się z tym komfortowo. A liczę że takie dodatkowe przygotowanie Cię uspokoi.
Ada..31 a Kaja nadal tak gryzie? Super że jesteście w domu i tak dobrze sobie radzicie 🙂 oby Mala nadal tak świetnie się rozwijała 🙂
Jaina, ciekawa jestem strasznie co Ci powiedzą na tych wizytach i ile Alex waży. Ciekawe czy też jest taki duży jak Wiktor.
Joana, ty i tak zazwyczaj masz dużo siły i energii. Zrób może dzień lenia🙂 jak nie poodkurzasz świat się nie zawali😉
Pimka, o proszę to nie wiedziałam! Co prawda u mnie to już granica przekroczona ale w sumie jutro kończę 36 tc... A jak Ty się czujesz? Coś nowego wiadomo? Jak mijają dnie w szpitalu?
dobuska, jaina_proudmoore, Jeheria, Aga12345, AnSan89, MyŚliwa lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Ehhh...
Znowu mam te nieszczęsne skurcze, które czuję jako nieregularne napięcia brzucha z takimi bólami miesiączkowymi. Raz po 11 minutach, potem po 27, potem 15, a teraz nagle 8 minut. Nie ma tu regularności żadnej, ale czy ja to dobrze oceniam jako skurcze? Brzuch robi mi się twardy, bardzo się napina i przy tym boli mnie jak na miesiączkę. Zaznaczam w aplikacji. Średnio trwają niecałą minutę, nie wydłużają się póki co.
Pójdę pod ciepły prysznic i może znowu mi pomoże.
Na szkole rodzenia położna mówiła, że skurcze porodowe muszą trwać przez przynajmniej godzinę i być regularne co ok 10 min lub częściej, a aplikacja zaleca kontakt z lekarzem. Nie chcę panikować, kiedy ta macica sobie po prostu trenuje.jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
hej drogie panie,
dopiero wróciłam z wojaży także mam kilka newsów z wizyt
1 wizyta- kwalifikacja do porodu -plan B.
szpital max 10 min od domu.
Lekarz zrobił na mnie dobre wrażenie, aczkolwiek ja mam problem z zaufaniem do nowych osób i miejsc po 'przygodach", które miałam z innymi gin.
Według pana dr mogę rodzic SN - zbadał mnie ręcznie. Zawsze się spinam w tym badaniu na maksa jak węgorz w sieciniestety nie miałam USG.
Kwalifikacja udana, mam skierowanie do szpitala, na KTG od 38tc, na badania itp.wszystko na NFZ.
W razie W mogę jechać do nich w ciemno - dzień czy noc.
Przed gabinetem pogadałam z jedną dziewczyną - chwaliła mile położne oraz pobyt, jedzenie również.
przyjechała 1.01 a miała termin na 25.12. Niestety nie czekali już na samoistny rozwój akcji, ale przebili pęcherz, a potem podali oxy i jakoś w końcu poszło.
================
2 wizyta- u mojego lekarza
Zaczęło się śmiesznie bo trzasnęłam mooocno drzwiami, dr był w innym gabinecie, bo w klinice remont 🤣🤣🤣
Na USG też śmiesznie, jak dr zobaczył długość mojej szyjki - 2 cm - tu napiszę trolololo xD xD xD
powiedział, że on nie wie czy doczekam końca stycznia 🤣
potem dodał, że całe szczęście główka nie naciska jeszcze na szyjkę więc jest nadzieja, że dotrwam do wizyty 25.01 🤣 skierowania do szpitala nie dostałam, w razie czego przyjmą mnie bez.
Pomiary wyszły ok- mam niższą ilość wód płodowych - a pije sporo, no już więcej w siebie nie wcisnę, ok 2 l wody plus dwie herbaty. ostatnio to cytrynę dodaje nawet do wody bo już nie mogę tyle pochłaniać czystej i potem sikać
Bobo sobie rośnie, niestety wagi nie znam
A łożysko - nówka sztuka nieśmigane
Brzuszek wyszedł 4 dni do przodu ( pierwszy raz jest taki pomiar) - jakoś mi to w głowie utkwiło i nie wiem czemu teraz mnie to martwi. 🤦♀️człowiek to sobie wkręcić umie, chyba maila napisze z prośbą o podanie różnicy w cm albo czy mam się martwić z nudów...
Na koniec dr powiedział, że CHYBA się spotkamy 25.01, a jeśli nie to mam się zgłosić na kontrolę po porodzie.
Po porodzie.. jak to brzmi.
Kurczaki, ostatnia prosta została.
O krótkiej szyjce powiedziałam tylko mężowi, to prawie tam umarł chyba w pracy i wydukał " ale jak to" 🤣🤣🤣
Rodzicom tak ogółem pow. o wizyciea teściowej wcale hehe
Teraz muszę swoje "odleżeć" po tej jeździe po mieście
ps. mówiłam swojemu dr o skurczach, to powiedział, że macica trenuje, ale MUSZĄ być regularne, żeby była mowa o PORODOWYCH. Także to takie straszaki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2022, 15:49
Villemo87, Stokrotka 86, niutek87, Aga12345, Agawa85, Aneta8, dobuska lubią tę wiadomość
-
Aneta8 wrote:Kochane dziewczyny, powodzenia na dzisiejszych wizytach! Będzie się działo! Czekam na same dobre wiadomości 💜
Stokrotko, widzę, że podobna historia co u mnie, w pewnym momencie leki przestały działać i trzeba było zwiększać dawki. Oby te wyniki dzisiejsze były tylko wynikiem stresu. Ale jeśli nie, to podwoją dawki i powinnaś jeszcze trochę wytrzymać 😘
Dobuska, też mnie nastraszyłaś! Niech malutka sobie jeszcze posiedzi trochę 🙃
Ja zdecydowałam się jednak położyć do szpitala z małym na jedną dobę. Wczoraj wpadła do mnie pani psycholog jak byłam u Maksia i mi trochę namieszała w głowie 😛 przed chwilą dzwonili z neonatologii z pytaniem czy chcę, bo mały zaraz do wypisu, bo waży już 1990g wiec się zgodziłam. Prawdopodobnie jutro się kładę. Jeszcze dziś dowiem się wszystkich szczegółów.Aneta8 lubi tę wiadomość
-
Dobuska ciepły prysznic/kąpiel i możesz też nospe łyknąć. Nie wiem sama jak to będzie że skurczami,ale wydaje mi się, że u Ciebie jeszcze nieregularnie
Tylko Cię pewnie wymęczy..
Jaina super,że kwalifikacja przeszła gładko 😁
Oo już będziesz rodzić? Ale jak to? 😁😂 Trochę taka abstrakcja nie?
jaina_proudmoore, Aga12345, dobuska lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasiastaraczka wrote:Dobuska ciepły prysznic/kąpiel i możesz też nospe łyknąć. Nie wiem sama jak to będzie że skurczami,ale wydaje mi się, że u Ciebie jeszcze nieregularnie
Tylko Cię pewnie wymęczy..
Jaina super,że kwalifikacja przeszła gładko 😁
Oo już będziesz rodzić? Ale jak to? 😁😂 Trochę taka abstrakcja nie?
trochę.. to mało powiedziane 🤣🤣🤣🤣🤣
zaciskam nogi do 1 lutego, nawet mi pasuje godzina 00-01Nisia18, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Stokrotko najważniejsze, że z malutkim wszystko w porządku, a ciśnienie może wynika dodatkowo ze stresu, mam nadzieję, że jak najdłużej będzie dobrze, z tym wielowodzie to podobnie jak u mnie w pierwszej ciąży, a pamiętasz jaką miała wartość afi, że lekarz już stwierdził za dużo wód? Ja jutro mam mieć wizytę i jestem ciekawa czy nic złego nie wyjdzie, mój wynik co prawda jeszcze nie przyszedł do laboratorium ale dostałam numer na bakterilogie i okazało się, że niestety gbs mam dodatni 😐
Stokrotka 86, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
dobuska wrote:Bo ja jej napisałam, że coś zwariował, bo ma termin dzień po mnie, a według suwaczka była tydzień młodsza.
Zdziwiłam się bo miała termin wyznaczony blisko mnie. Ja tam lecę ciągle na suwaczku według transferu chociaż według usg już mi się termin i na 30 Stycznia przesuwał
Bo jakby nie patrzeć przez to że dziecko jest większe nie jestem dłużej w ciąży a urodze je szybciej
Dlatego ja tam nic nie przestawiam bo jak Nikodem dotrwa do terminu cc to przyjdzie pasibrzuch w 38t+0d na świat mimo, że będzie wagowo jak niejedne dzieci urodzone w terminie
Aga12345, jaina_proudmoore, AnSan89, dobuska lubią tę wiadomość
-
No to ja też już melduję się po wizycie
Kaja ma już 3050g! Jaka wielka kobietka
jesteśmy w 60 percentylu. No i nie uwierzycie - podgoniła z nogami!
może jednak będzie miała takie długaśne po tacie
Brzuszek ma ciut większy od główki, ale doktor mówił, że to nic niepokojącego. Nie pytał o cukry ani nie sugerował, że źle się odżywiam. Termin porodu przesunął mi się z 03.02 na 07.02. GBS oddany do badania.
Aga, co w przypadku dodatniego wyniku? Będziesz miała antybiotyk?
Jaina, czyli obie wizyty na plus!właściwie za tydzień z małym haczkiem ciąża już będzie donoszona! To dopiero!
Aneta, ale Maksio już przykoksił! 💪🏻 Ładnie mu to idzieJeszcze chwila i wróci z Wami do domu:)
Dobuska, u Ciebie niezły trening.. Dobrze, że jutro wizyta, zobaczymy co gin powie 🤞🏻
Jeheria, Aga12345, Stokrotka 86, jaina_proudmoore, AnSan89, niutek87, Agawa85, Ada.. 31, Kasiastaraczka, Aneta8, dobuska lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny super, że wizyty udane, u mnie do ostatniej wizyty brzuszek był mniejszy, na ostatniej był już 0,5 cm większy od główki ale lekarz tego nie skomentował. Co do gbs w sumie dokładnie nie wiem, czytałam nawet wypis z pierwszego porodu ale w szpitalu mi nie robili a sama też nie robiłam bo już pod koniec 34 tygodnia byłam na obserwacji w szpitalu i później urodziłam, jak czytałam to przed porodem podają antybiotyk żeby nie doszło do zakażenia dziecka przy porodzie e jest też możliwość, że lekarz może wypisać antybiotyk wcześniej tylko powinno się go przyjmować przez 7 dni, jutro mam wizytę to może się dowiem, choć nie wiem dokładnie jaka to bakteria bo oficjalnie nie mam jeszcze wyniku.
Dobuska straszysz, liczę na to, że jeszcze twoja córeczka trochę poczeka 😁 u mnie po ktg ok, jutro mam diabetologa i ginekologa 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2022, 18:03
jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Ada.. 31, dobuska lubią tę wiadomość
-
Dobuska, ja też nie wiem co dokładnie można nazwać skurczem. Być może u mnie świadczy to o tym że ich nie mam😉 też mam coraz częstsze napięcia macicy, jakieś bóle okresowe, ale nic co by mnie zwalalo z nóg.
Dobrze że u Ciebie zaraz w zasadzie będzie 38 tc.
Jaina, super że kwalifikacja przebiegła sprawnie 🙂 eh, a 2 cm szyjki na tym etapie to tak malo? A brzuszkiem się nie przejmuj. Jak rozumiem jest 4 dni do przodu w stosunku do wieku ciąży? To nic nie znaczy. Nie świadczy nawet że obwód brzuszka jest większy niż główki.
Ale ta niższa ilość wod jest ok tak? Bo na naszym etapie ich powinno już być mniej.
Aga, afi 28 wiec bezsprzecznie. Dwa razy mierzył. A tydzień temu było w normie... A pamiętasz jak u Ciebie było?
Na szczęście z tym gbs dostaniesz tylko antybiotyk 😉 wiec w sumie nie jest to aż tak duża komplikacja, ale rozumiem że lepiej gdyby wynik był negatywny.
Morwa, ja transfer miałam 24 maja i też tego terminu się trzymam🙂 moj poprostu urodzi się w 38 tc🙂 albo wcześniej.. dziewczyny, a wiecie jak to dokładnie jest z płucami? W którym tc trzeba urodzic żeby już one były na 100% dojrzałe?
Joana, gratuluję 🙂
jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Stokrotko to rzeczywiście więcej, mój lekarz mówił, że norma jest do 18, niestety nie pamiętam ile wynosilo u mnie kiedy stwierdzono wielowodzie, nie wiem w ogóle czy podawali mi wartość czy tylko stwierdzili, że juz jest za dużo. W tej ciąży w poprzednim tygodniu miałam w granicach 12.
Jak czytałam to teoretycznie nie jest to takie straszne i ogólnie wiedzą co z tym robić, boję się tylko tego, że poród przebiegnie tak szybko jak z synkiem i, że ten antybiotyk nie zdąży zadziałać, gdzies czytałam, że powinien być podany przynajmniej 4 godziny przed porodem ale w sumie nie wiem chodzi dokładnie o wyjścia maluszka czy oktorys etap porodu, jutro muszę o to dopytać, jednak byłam przekonana, że będzie negatywny 😐
Ostatnio czytalam, że na przełomie 35/36 tygodnia kończy się rozwój płuc u maluszków ale to nie był żaden naukowy artykuł, więc nie wiem na ile jest to wartościowa informacjaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2022, 18:24
jaina_proudmoore, Stokrotka 86, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
@Joana23- to super, że wizyta udana. Trzy kg to już cud dziewczyna 🙂💚💪 // @Stokrotka-czytam twój post i myślałam, że to Dobuska napisała 🤦♀️W ogóle ostatnio czytam posty bo dwa razy albo nawet całe strony bo jakoś czytam bez zrozumienia 🤣 Tak, brzuszek jest 4 dni do przodu jeśli chodzi o wiek ciąży. Ale już mój kalafior sobie coś wkręcił 😳Jeśli chodzi o wody to wiem, że pod koniec ciąży ich ilość się zmniejsza. Ja naprawdę sporo pije.. więcej nie dam rady 🧐bo bym musiała w łazience mieszkać. Ale dr powiedział, że wartości są w dolnej granicy. Czytałam ze wody odnawiają się co 3 godziny-absorpcja i nowe i to ciągły proces i że wystarczy wypić 2 l płynów, żeby kolejnego dnia była norma wyższa niż poprzedniego… Co do skurczu - u mnie napięcie brzucha plus ból okresowy daje efekt skurczu właśnie. Może dziewczyny coś napiszą jak to się powinno odczuwać 😜 // @Kasia - to też miałaś stracha z tymi ruchami w weekend. Naprawdę można nerwy złapać… 🙂// @Gosia Rumi -co u ciebie słychać ? 💚 // @Aga12245 -jeśli chodzi o antybiotyk to podają przy przyjęciu do szpitala przy dodatnim Gbs. To wyczytałam w wątku grudniowym. // @Morwa - suwaczek zmieniłam bo Dobuska zauważyła rozbieżności hehe 😛 // @Aneta- super informacje! Faktycznie jeden dzień w szpitalu to nie dramat, dodatkowo oby w pełni z Maksiem 💙 ciekawe jak wasze koty zareagują, musisz koniecznie zdać relacje. // Temat prześcieradła - ja założę jak wrócę do domu bo te małe kocie łajzy naniosą pewnie włosów itp 🤨bo włażą ciagle do łóżeczka, wyciągam je itp także będzie wesoło 🤦♀️ // @MyŚliwa - czy ty polecałaś chleb Bielański z Putki? Dziś zjadłam niedawno, ciekawe ile cukier wyjdzie 🙂
Aga12345, Stokrotka 86, Ada.. 31, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Stokrotka 86 wrote:Dobuska, ja też nie wiem co dokładnie można nazwać skurczem. Być może u mnie świadczy to o tym że ich nie mam😉 też mam coraz częstsze napięcia macicy, jakieś bóle okresowe, ale nic co by mnie zwalalo z nóg.
Dobrze że u Ciebie zaraz w zasadzie będzie 38 tc.
Jaina, super że kwalifikacja przebiegła sprawnie 🙂 eh, a 2 cm szyjki na tym etapie to tak malo? A brzuszkiem się nie przejmuj. Jak rozumiem jest 4 dni do przodu w stosunku do wieku ciąży? To nic nie znaczy. Nie świadczy nawet że obwód brzuszka jest większy niż główki.
Ale ta niższa ilość wod jest ok tak? Bo na naszym etapie ich powinno już być mniej.
Aga, afi 28 wiec bezsprzecznie. Dwa razy mierzył. A tydzień temu było w normie... A pamiętasz jak u Ciebie było?
Na szczęście z tym gbs dostaniesz tylko antybiotyk 😉 wiec w sumie nie jest to aż tak duża komplikacja, ale rozumiem że lepiej gdyby wynik był negatywny.
Morwa, ja transfer miałam 24 maja i też tego terminu się trzymam🙂 moj poprostu urodzi się w 38 tc🙂 albo wcześniej.. dziewczyny, a wiecie jak to dokładnie jest z płucami? W którym tc trzeba urodzic żeby już one były na 100% dojrzałe?
Joana, gratuluję 🙂
jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Ada.. 31, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Falk, Jeheria dzięki za rady odnośnie butelek
Stokrotko, tak jak dziewczyny już wspomniały, najważniejsze że z Wiktorkiem jest ok, a to już sama końcóweczka więc dacie radę.
Jaina u mnie na wizycie lekarz podobnie stwierdził, że on nie wie czy ja do terminu dotrwam🙈 bo szyjka się pięknie skraca, ma może z 1,5 cm i rozwarcie na opuszek o ile dobrze zrozumiałam. Też się nie spodziewałam takich newsów.😊
Joanna23 no duża już panna mieszka u Ciebie w brzuszku.Super😊 Już nie takie małe te nasze maluchy.😁jaina_proudmoore, Aga12345, Stokrotka 86, Ada.. 31, Joana23 lubią tę wiadomość
13.11.2024 transfer ❄️ 4.2.2 🙏🙏 encorton, sompfolipid, heparyna
10dpt beta 33,12
12 dpt beta 65,14
14 dpt beta 132
16 dpt beta 271
22 dpt beta 1353
29 dpt usg jest zarodek z bijącym serduszkiem❤️🥹 crl 0,45 cm
36 dpt zarodek 1,2 cm z bijącym serduszkiem
8tc💔
12.05. 2021 transfer zarodeczka 4.2.2 AH + embroglue🙏
6dp beta 78 mIU/ml🙏🙏
8dp beta 240 mIU/ml🙏🙏
10dp beta 640 mIU/ml
13dp beta 2527 mIU/ml 🙏
29.05 pierwsze usg🙏
Mamy pęcherzyk ciążowy🙏
11.06 mamy ❤ i 11 mm
28.06 kropuś ma 3,1 cm😍
24.01.2022 córeczka
4❄️
IVF
KIR Bx brak 2DS3 i 3DS1
NK 25%😔
PAI-4G/5G układ homozygotyczny 😔 -
dobuska wrote:Ada, to dobrze, że u Was leniwie! Ważne, że powoli do przodu!
Pimka, jak Ty się masz?
A dziękuję że pytasz😊nienajgorzej, jedynie co mi doskwiera to ból spojenia łonowego i więzadeł macicy😔czuje się jak kaleką a przez to że leżę ból się tylko pogłębia😔
Poza tym czekam na potwierdzenie terminu cc tak na 100% i skreślam dni niczym wiezien😂 ostatnie usg robili mi tydzień temu, może w najbliższych dniach znow zbadaja🤔jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aga12345, dobuska lubią tę wiadomość
2021:➡️12.02 długi protokół
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
2020: z rozmrożonych oocytów:
4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔
2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤
O Nas:
♀️Ja
Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
👍immunologia
♂️On-
👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91% -
@Stokrotka ja jakiś czas temu czytałam, że sterydy na płuca podają do 34tc w przypadku porodu sn i do 36tc w przypadku CC. Czyli wychodzi na to, że od 36 tc płuca w każdym przypadku są już gotowe do działania.
@jaina 2cm to jeszcze nie tak źle. Ja od 30 tc miałam 1,7cm🙈 Teraz na wizycie nawet dr mi nie podał ile ma. Chyba, żeby mnie nie stresować 🤣
Takie duże te nasze dzieciaczki już ❤️❤️❤️Morwa, Aga12345, jaina_proudmoore, Stokrotka 86, dobuska lubią tę wiadomość