Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitam nowe dziewczyny 😍 fajnie, ze się ujawniłyście💪
Ja jutro wizytuje o 9:15. Zaczynam się martwić, bo zaobserwowałam dziś chyba odchodzący czop służbowy. Znalazłam galaretkę na majtkach w ciągu dnia i teraz wieczorem taki śluz mi się pojawił jakby płodny 😂😬
Zobaczymy co jutro powie lekarz…
Zaszczepiłam się dziś na ksztusiec 😁 zapewniłam Małej na starcie i bronę najlepsza jaka mogłam. Szkoda, ze nie ma szczepienia na wszystkie choroby świata które mogłabym przyjąć.
Kupiłam w końcu ten przewijak z wanienka chicco. Dałam 260 zł. Powiem wam, ze jestem na chwile obecna zadowolona.
Zostało mi do kupienia zapas pieluch 😂 i łóżeczko do złożenia, ale to w weekend. Mama szyje mi pościel dla Małej, jakby chciała spać tylko pod kołderka a nie w śpiworkach które jej kupiłam.
Torbę muszę jeszcze dopakowac i będę przygotowana.
Dobuska ale napedzilas stracha. Wczoraj jak czytałam, to się czułam jakbym miała sama takie skurcze 🤪
Stokrotko, co lekarz powiedział dziś na to Twoje rozjechane ciśnienie o którym dziś pisałaś ??
Stokrotka 86, Aga12345, jaina_proudmoore, dobuska, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
My tez już po wizycie
Mała ma już prawie 3200g jest na 59 percentylu wiec jest okej
Za to szyjka jeszcze długa i zamknięta, wiec raczej nie pójdzie tak szybko 😆
U mnie to była ostatnia wizyta, w dniu terminu porodu mam się stawić do szpitala na ktg i zobaczymy co dalej.
Zastanawiam się czy robicie zapasy pieluch? Zastanawiam się ile kupić rozmiaru 1 a ile 2. 🙈 niby można w sumie od ręki dokupić w razie czego ale wolałabym mieć chyba zapasAga12345, niutek87, jaina_proudmoore, Joana23, Stokrotka 86, Villemo87, dobuska, Ada.. 31 lubią tę wiadomość
-
Lolla, ja też mam chicco next to me po starszym synu. Kołeczka do jeżdżenia po mieszkaniu zdają egzamin ale z tych płóz do bujania nie byłam zadowolona i nie używałam go jako kołyski, bo mały jej nie lubił. Zablokowane koła były super stabilne i nic się z nimi nie działo.
Tez już czuję że Henio jest coraz bliżej szyjki. Chodzę jak pingwin i czuję powoli skurcze, ale zupełnie nieregularne. Gratuluję wszystkich wizyt, Anetko super ze zaraz będziecie razem w domu
36 tydzień już jest bezpieczny dla rozwoju płuc, ale jednak z jakiegoś powodu do 37 tygodnia dzieci otrzymują status wcześniaka, więc oby wszystkie nasze porody odbyły się już po przekroczeniu magicznej granicy 36+6Aga12345, jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aneta8, dobuska, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Lolla- ja mam dostawkę chicco next to me magic . Ona ma chyba najwięcej funkcji. Ma funkcje kołyski, kółka, kilka stopni wysokości, pasy .
Kupilam ja bo zależało mi na kółkach, mam dom parterowy i będę nią jeździć
Próbowałam i jeździ spokoAga12345, jaina_proudmoore, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość
👩- 30lat 👦-32lat
🔹IUI-3X
💉25.03.21- stymulacja
🔹18 ocytów, 10 komórek
❄️4BA❄️3AB❄️3AB❄️ 3BB❄️4BC
🔹29.05.21 - 4BA 🙏🏼
❄️➡️7dpt ⏸🥰 Beta- 43,7 Prog- 27,01 Estr- 1625 ➡️9dpt Beta- 120,8 Prog- 23,5 ➡️11dpt -Beta-275,5➡️ 13dpt -Beta-684,3 ➡️18dpt -Beta- 3373➡️ 26dpt 💓➡️22.02.2022- 👶🏻
🔹11.04.23 - 3AB 🙏🏼
❄️➡️7dpt- Beta- 47,26/ Prog- 25,2 Estr- 556,4 ➡️9dpt - Beta- 121,39 Prog- 15 Estr- 134,7➡️13dpt - Beta 695,7
👼8tc-krwiak/łyżeczkowanie💔
🔹05.10.23 - 3BB 🙏🏼
❄️4dpt- Beta <2,30 Prog-25,2 Estr- 1483,5 ➡️ 5dpt- Beta- <2,30➡️ 8dpt- Beta 49,66 ➡️11dpt- Beta 253,57 Prog-27➡️13dpt-Beta 547,17➡️18dpt-Beta 1870,28➡️20dpt-Beta 2108,78➡️22dpt-Beta 2931➡️29dpt-Beta 8223 krwiak ❤️
-
Nie robię dużego zapasu pieluch 1, bo niektóre dzieci w zależności od budowy szybko przechodzą na rozmiar 2. Mam w domu dwa duże opakowania rozmiaru 1 (z czego jedną paczkę zabieram fo szpitala) i tyle samo rozmiaru 2.
jaina_proudmoore, Joana23, Stokrotka 86, AnSan89, po_prostu_ja lubią tę wiadomość
-
Nie ma co robić dużych zapasów pieluch, bo tak jak pisze Alfa dzieci szybko wyrastają, a poza tym może się okazać,że dziecko nie toleruje lub ma alergię na dany rodzaj pieluch.
jaina_proudmoore, Joana23, Stokrotka 86, AnSan89, po_prostu_ja lubią tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀 -
Lolla, nie wiem jak z tą funkcją kołyski. Nie kojarzę prawdę mówiąc żeby ten model ja miał 🤷 nasze obecnie się wietrzy- po przyczepieniu pasami do łóżka ok, jako wolnostojące nieco się giba. Nie jakoś niebezpiecznie ale może irytować. Jak dla mnie dosyć niskie nawet na najwyższym poziomie- mam 172 cm.
Łóżeczko ma 2 kółka wiec my bez problemu przejechaliśmy nim do innego pokoju, ale żeby to zrobić trzeba je trochę podnieść. Ogólnie nie ma opcji żeby przejeżdżać z dzieckiem w srodku- chyba nawet jest to napisane w instrukcji, ale czytałam dosyć dawno.
Nam raczej się sprawdzi bo potrzebowaliśmy głównie dostawki którą łatwo można złożyć i schować. Ale jeśli szukasz czegoś na dłużej albo bardziej stabilnego to może warto zainwestować w takie łóżeczka z dostawką w jednym? Są też takie na kółkach. Do codziennego jeżdżenia wydaje mi się że lepsze.
Edit: widzę że dziewczyny mają model magic- możliwe że jest pod tym względem lepszy niż air. My wzięliśmy ten bo wydał nam się bardziej przewiewny🙂 i kupiliśmy w sporej promocji już jakiś czas temu 😉
Pcosik, no cóż, lekarz nie był zachwycony niektórymi pomiarami. Ja zresztą też nie jestem. No ale na razie średnio to się kwalifikuje na leczenie szpitalne. Krew i mocz mam ok. Przyznam że liczyłam na to że zwiększy mi dawkę leku. Ale powiedział że to nie ma sensu. Teraz po prostu kontrolujemy. Mam skierowanie na kolejne badania krwi i moczu a za tydzień wizyta i usg. Jutro mam ktg w szpitalu więc też jeszcze dopytam. Nic mi więcej niestety nie zostało...
Po prostu ja gratuluję 🙂 super że wszystko ok 🙂 te szyjki nie chcą współpracować- albo za szybko puszczają albo za długo trzymają 😉
dobuska, po_prostu_ja, Aga12345, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Lolla wrote:Dziewczyny, przepraszam, że nie napisze nic więcej, ale czasu ostatnio mało. Wpadam na chwilę do Was z pytaniem. Czy któraś z Was ma łóżeczko dostawne lionelo lub chicco?
-
Szalejecie z tymi postami, nie nadążam 🙈 weźcie już porodźcie te swoje skarby, to może będziecie miały mniej czasu na pisanie 😂 ja od czwartku mogę nie mieć już w ogóle czasu bo… zabieramy Maksika do domu!!!! 😍😍😍
Dziś przyjechałam do szpitala i poszłam jak zwykle na oddział, wchodzę do sali, a tam pusto, Maksia nie ma 😳 zaraz położne do mnie przyleciały, żeby się nie martwić, bo został przeniesiony na noworodkowy, bo już był już „za zdrowy” żeby u nich leżeć ☺️ Choć z tym zdrowiem troszkę się pokomplikowało, bo okazało się dziś, że coś znaleźli mu na serduszku. Jakaś niedomykalność czy szparę (już z tego wszystkiego zapomiałam co ta lekarka do mnie mówiła) 😞 Ale możliwe ze się zrośnie z wiekiem. Będziemy musieli się częściej kontrolować u kardiologa. Staram się tym na razie nie martwić za bardzo, tylko być dobrej myśli.
Jutro ok 15 melduję się w szpitalu. Sale na tym oddziale są bardzo przyjemne, także spokojnie tę dobę dam radę, choć obawiam się, że nie zmrużę oka 🙈
Gratuluję udanych wizyt dziewczyny! ☺️AnSan89, Stokrotka 86, Villemo87, Alfa_Centauri, dobuska, po_prostu_ja, Aga12345, jaina_proudmoore, Ada.. 31, Selena, Pcosik_2, Nisia18, Pimka, Jeheria, mk_bambino, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
No to jeszcze pytanie szybkie czy któraś może polecić jakąś chustę kołowa? Czy w ogóle warto w to inwestować? Kupowałyście? Tak myślę żeby wziąć na wszelki wypadek jakby się okazało, że mały będzie chciał być cały czas bliski albo będzie chciał wisieć na cycu a z dwójką dzieci to będzie trudne do ogarnięcia...
-
Joana23 oo kawał dziewczyny z Twojej Kai 🥰
Cudowna wiadomość co do nóżek 👏💪❤️
AnSan oo dosc oryginalnienie znam żadnego Arona
Ale też nie znam żadnego Gniewka,a mój brat dał tak na imię drugiemu synkowi 😁też oryginalnie,a teraz nie pasowałoby żadne inne
Aneta super,że już w czwartek do domu 😁
Kochana nie martw się,na pewno wszystko zrośnie się w serduszku ❤️
F_a_l_k ja dostałam od znajomej chustę kółkowa od lenny lamb, wcześniej też się rozglądałam za innymi,ale jakoś tak się zeszło i dobrze,bo mam na spróbowanie
Później kupię taką dłuższą, normalną
Przyszła dziś do mnie pierwsza paczka wielopielo, jestem zakochana 🥰te otulacze są piękne
Mam nadzieję,że wyjdzie nam ta zabawa
Jednorazówki też mamy,bambiboo
Aneta8, dobuska, Aga12345, Stokrotka 86, jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Jaina, super, że jesteś zadowolona z awaryjnego szpitala! Zawsze to spokój!
Widzisz, czyli coś u Ciebie jest na rzeczy z tym szybszym porodem. Oj, też mi się coś wydaje, że do terminu to Ty nie dojedziesz.
Składam raportMęczyło mnie wczoraj wiele godzin. Po prysznicu zwolniły, ale potem znowu coś się działo. W nocy też mnie wybudził raz bolesny skurcz, nad ranem też mnie spięło. Póki co jest okej. Mam nadzieję, że z małą jest okej, dzisiaj się dowiem. Na pewno cały dół mam bardzo obolały.
Joana, ale Ci Kaja wystrzeliła na koniec!Pięknie! Najważniejsze, że się uspokoiłaś, co do nóżek.
Pimka, łączę się z bólu z tym spojeniem i więzadłami, a właśnie jak się za długo poleży to jeszcze gorzej... Oby te dni więzienne Ci szybko mijały.Już niedługo
Po prostu ja, gratuluję udanej wizyty! Waga małej już naprawdę fajna!
Ja pieluch mam troooochę, ale raczej z przypadku. Sama kupiłam tak naprawdę dwie paczki, w tym jedną malutką do szpitala. Jedną paczkę dostałam w formie torta z pieluch, a jedną malutką paczkę dostałam za grosz w RossmannieFajnie, bo mam pieluchy pampers, Dada i Lidlowe. Sprawdzę sobie, czy któreś z nich pasują małej.
Aneta 🤣 rozbawiłaś mnie z tym czasem do pisania. Masz rację, wtedy na pewno będziemy mniej pisać.Na razie masz przerąbane, bo musisz z Adą nas zabawiać opowieściami o swoich dzieciach, więc jakoś czas musisz znaleźć, żeby chociaż wpaść.
Czyli już od dziś będziecie razem. Ale fajnie!
Moja mała też ma malutką szparkę w sercu, którą wykazało Echo i też ma się zrosnąć. Musimy być dobrej myśli.
Falk, na póki co nie kupuję chusty, więc nie pomogę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2022, 06:58
po_prostu_ja, Aga12345, Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Aneta8, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Aneta8- super, że Maks już do domu wychodzi🙂 co do serduszka to się nie zamartwiaj,na pewno będzie dobrze. Moja kuzynka ma szparkę w sercu (teraz ma 31 lat) i nie ma w związku z tym żadnych problemów, jest zdrowa i nie ogranicza jej to w żaden sposób. Tylko na kontrole chodzi raz na rok. Jej brat ma miał ten sam problem i u niego się zrosło. Nie wiem od czego to zależy, ale bądź dobrej myśli i nie stresuj się dodatkowo 🙂
Kasiastaraczka-Gniewko też oryginalnie🙂 my mieszkamy za granicą, tworzymy że tak powiem międzynarodową rodzinę, więc imię szokiem w szkole itd.nie będzie😉
Dobuska- trzymam kciuki i czekam na raport po wizycie😉
Mi wczoraj bardzo często brzuch twardniał. Wydaje mi się że to te skurcze B-H. Także coś się tam dzieje. Miałam nawet jeden skurcz taki porządny, że aż się nogi pode mną ugięły. Zobaczymy co mi moja doktor dziś powie.Aga12345, dobuska, Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Aneta8, Kasiastaraczka, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Aneta świetnie, ze już perspektywa wyjścia jest na wyciągnięcie ręki. Jeśli twierdzą, ze wada nie jest groźna to na pewno tak jest, mój synek miał ubytek między przegrodami i tez tylko jeździliśmy na kontrole, musieliśmy dodatkowo uważać żeby nie doprowadzać do mocnych infekcji bo przy mocnym kaszlu ten ubytek po prostu trudniej się zrasta, synek właśnie dzis kończy 5 lat i już od kilku wizyt (około 2 lat) ubytku nie widać, jednym dzieciom zrasta się szybciej drugim później, jeździmy jeszcze na kontrole ale raz w roku.
Dobuska to dobrze, ze to jednak fałszywy alarm, mnie tez coś brzuch w nocy pobolewal jak przy miesiączce ale skurczow na szczęście nie miałam, zobaczymy co dzis wyjdzie na wizycie, nie znam jeszcze godziny ale prawdopodobnie będę ja miała późnym wieczorem.Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Aneta8, dobuska, AnSan89, Jeheria lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny 🙂 u mnie jeszcze ciemno😉
Czyli dzisiaj wizytuje Aga, Dobuska i Jaina? Czy ktoś jeszcze ( przepraszam ale 🥦🥦🥦)?
Trzymam kciuki 👍 za każdą wizytę 🙂
Aneta, super że już od dzisiaj będziesz z Maksiem-🙂 dzielny chłopak 🙂
Kasiu, a te otulacze kupiłaś rozmiarowe czy uniwersalne? Ja mam kilka dla noworodka i reszte w uniwersalnym rozmiarze na później. Te pierwsze są takie małe😁 no ale i dupcie początkowo będą malutkie 🙂
Ja też mam nadzieję że wielopielo nam się sprawdzi. W razie czego to kupowałam używki więc jednak ceny niższe niż za nowe.
Aga, właśnie pamiętam jak pisałaś o kontroli serduszka synka. Też czytałam o tych wadach zanim byłam na echo serca płodu. Faktycznie zazwyczaj albo znikają albo nie szkodzą.
A ja się wczoraj opilam herbaty z liści malin. W zasadzie to jakaś bio mieszanka dla kobiet w ciąży w 3 trymestrze. Z racji że liście malin nie są jedynym składnikiem wypiłam podwójną porcję i jak mnie bóle w dole złapały... Nie wiem czy to po tym ale wcześniej aż tak długich i częstych nie miałam. No ale niech cos tam się dzieje skoro max za 2 tygodnie mam rodzić a szyjka uparta jak osioł 🤦
Dzisiaj mam ktg. Podpytam jeszcze lekarza o te moje leki. Oczywiście ufam swojemu lekarzowi. Fakt, wkurzył mnie kilka razy ale nie kwestionuje jego kompetencji- co by nie mówić dba o mnie i Wiktorka. Ale zawsze lepiej zasięgnąć drugiej opinii 😁
Dzisiaj rano ciśnienie piękne, wręcz książkowe. Już nie wiem od czego to zależy 🤷
Miłego dnia Kochane, 👍 za Was i za mnie 😉
jaina_proudmoore, Aneta8, Aga12345, dobuska, AnSan89, po_prostu_ja lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙