Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Pcosik, może jadłaś te same płatki co Dobuska
stad te kilogramy dodatkowe
Maluchy w tym czasie dosyć intensywnie rosną, więc obstawiam, że większa część jest zasługą Twojej córci 🙃
Dobuska, powodzenia na dzisiejszej wizycie. Faktycznie moja Kaja się spięła i nadgonila 💪🏻 Ale Twoje dodatkowe 2kg mogą też być po części zasługą Twojej malutkiej
Aga, weź! Co za położna! Ja bym chyba zdębiała jakbym usłyszała te wszystkie „rewelacje” od niej 🙄
AnSan - zerknęłam w wyniki i moja córa w 33+5 ważyła 2200, więc bardzo podobnie
Stokrotka, bardzo się cieszę, że ciśnienie ładne. Pewnie spora część stresu odeszła i organizm się wyciszył. Z serduszkowymi sprawami jestem kompletnie zielona, ale po wpisach innych dziewczyn widać, że nie jest to powód do niepokoju 🤞🏻
Ja dzisiaj od samego rana sprzątam! Mam jakiegoś takiego poweraa i pochwalę się Wam, że za prę kroków pyknie mi 100k przechodzone od pierwszego stycznia 💪🏻👣 Dzisiaj mam dzwonić do lekarza, żeby ustalić termin wizyty, bo wczoraj niestety jeszcze nie mógł się określić, a jego baaaaardzo ciężko jest dorwać telefonicznie. Mam delikatny stres przez to
Aga12345, Stokrotka 86, jaina_proudmoore, AnSan89, po_prostu_ja, Aneta8, Ada.. 31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNisia, jak przyjdą moje paski, to zobaczę co i jak i Ci napiszę
Ja też ostatnio śpię na raty. Zasypiam późno, koło 1 budzę się o 4-5 na siku i już pospane. A o 7:30 mój stary wstaje do pracy, to mnie spanie najczęściej łapie o 7 a 7:30 wstaje by z nim zjeść śniadanie i chwile pogadać zanim wyjdzie.organizm trenuje przed narodzeniem 🤣
jaina_proudmoore, Joana23, Ada.. 31, Aga12345, Nisia18 lubią tę wiadomość
-
Dobuska- mi waga skoczyła w ciągu 2 tygodni 3 kg🙄 gdzie normalnie miałam 0,5kg, max 1kg więcej więc może faktycznie to zatrzymanie wody w organizmie na tym etapie ciąży.u mnie to chyba w nogach, bo jakoś kostki dziwnie wyglądają. Chyba za mało odpoczywam. kilka dni temu mąż kota kupił(6 lat protestowałam i dłużej już się nie dało😉)i teraz dzieci mi szaleją Jak po jakimś energetyku🙂
Co do cesarki to jeszcze to słowo nie padło. Moja lekarka bardzo luzacko podchodzi do tego, że mały jest źle ułożony i jest przekonana że albo sam się obróci albo obrót zewnętrzny pomoże. Zobaczymy co w szpitalu przy ewentualnym obrocie powiedzą. A ciążę prowadzę faktycznie za granicą-w Izraelu.
Nisia18- koniecznie daj znać🙂 a z tym rozwarciem 7cm to niezła historia.Czasem ta akcja porodowa jest tak dynamiczna, że zaskakuje same położne. U mnie z 4cm w ciągu 20 minut zrobiło się 10. W takim szoku były że hej, nawet znieczulenia nie zdążyły podać🤦jaina_proudmoore, Aneta8, Ada.. 31, Aga12345, Nisia18, dobuska, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
@Joana23- gratuluje przechodzonych km 💪😎taka aktywność to i Kaja szybko wyskoczy z brzucha na pewno 😋 i super, że nadgoniła z nóżkami - swoje wychodziłaś i dlatego hihi 🙃 // @Aga12345- właśnie tego nie lubię w ludziach, niby położna a szpilę wbije. Później człowiek zły albo martwi się. Zamiast wspierać kobietę przed porodem i w trakcie. W sumie nie wiemy na kogo trafimy przy porodzie i to mnie stresuje, że może położna będzie „lekko wredna” a jednak to ona jest 90 procent czasu ze mną: mówi, sugeruje, wspiera itd. Gorzej jak nie złapiemy kontaktu i będziemy się obydwie „ męczyć”.🤦♀️A jednak współpraca położna- kobieta to podstawa. // @Dobuska - No trochę się już znamy🤣 zdążyłam już pranie złożyć, ogarnąć co nieco w kuchni, wyjąc ręczniki dla bobo 👶i dodatkowy becik i inne takie duperele. Co do tego terminu porodu to zobaczymy jak to w trakcie wyjdzie, albo dotrwam do 25.01 do wizyty i potem coś się okaże albo wcześniej 🤣a może będzie remis i urodzimy tego samego dnia 😛💚mi się nie spieszy serio 🤣 // @Nisia - te paski do badania ketonów to się na chwile wkłada i potem porównuje do kolorów na ulotce/ opakowaniu. Co do tematu skurczów/ bólu to każda z nas ma inny próg bólowy, kwestia nawet okresu albo wizyty u dentysty - także to sprawa mocno indywidualna. Oby każda z nas miała dobry poród pod kątem wspomnień , bezpieczny bo to najważniejsze 🙂
Joana23, Aneta8, Ada.. 31, Aga12345, Aga12345, Nisia18, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Coś z tą wagą jest na rzeczy. Ja też ostatnio zauważyłam, że jakoś szybciej te oczka na niej się zmieniają 🤣😉
AnSan-Izrael pięknie ❤️ duże godzinowe przesunięcie jest w porównaniu z Polską? Mieliśmy się tam wybrać, ale niestety epidemia, a potem ciąża ( ❤️) zmieniła nasze plany.
Aga- dziwna ta położna, zamiast uspokoić to niepotrzebnie takie rzeczy gada 😤
Stokrotka- super,że dziś ciśnienie ładne 💪
Ja wczoraj byłam w mojej przychodni. Niestety pediatra, którego sobie upatrzyłam dla małej nie przyjmuje nowych osób... Muszę wdrożyć jakiś plan awaryjny... Eh...jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
@AnSan89- mały może się jeszcze obrócić. Mój długo leżał wzdłuż 🙂a ćwiczysz coś? Np kręcenie miednica czy pozycje kolankowo- łokciową plus ósemki miednica i kręcenie na boki. Ponoć to może ułatwić właściwe ułożenie się dziecka 🙂czasem jednak dzieci nie obracają się bo tak widocznie miało być. // @Nisia - ja mam w domu prawie cała paczkę pasków do pomiaru ketonów. 🙂w sumie nie wiem co mam z tym zrobić bo nie korzystałam za często, na początku 3x tygodniowo, potem 1x diabetolog kazał; w moczu nigdy ketony nie wyszły w badaniu ogólnym 🤷♀️ // Rozwarcie można przegapić, przecież człowiek nie sprawdzi tego sam 🤣a to jak postępuje to też przecież loteria i wiele czynników. Z jednej strony każą jechać do szpitala przy pewnych warunkach, a potem można się zdziwić. Moja jedna znajoma miała taki szybki poród właśnie. Natomiast druga się męczyła albo ją męczyli w szpitalu- pojechała jednego dnia, a urodziła dopiero po 20h. 🤯 jak człowiek jedzie do szpitala to jednak bezpieczniej się czuje, z drugiej strony polecają zostać w domu jak najdłużej, odpoczywać i zbierać siły na 2 fazę. Gorzej jak druga faza się rozkręca i potem są atrakcje: dojazd, skurcze, stres itd. 🙃zobaczymy co los zapisał każdej z nas w darze już niebawem 🧡🥰💚
Nisia18, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
Wpadam z malum Update Mialam dzis badanie. Maly ważył 3030(ostatnio miał 3010 ale to wszystko wynika z błędów pomiaru więc jest +/- 300g) termin nadal nie potwierdzony. Maja debatować w piątek bo są nas dwie w takim samym przypadku i do cięcia na przyszły tydzień. Także w poniedziałek będę znac potwierdzony termin(chyba że moja gin mi da znac wcześniej)
jaina_proudmoore, Morwa, Joana23, AnSan89, Aneta8, Villemo87, Nisia18, Jeheria, Aga12345, dobuska, po_prostu_ja, Kasiastaraczka, MyŚliwa lubią tę wiadomość
2021:➡️12.02 długi protokół
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
2020: z rozmrożonych oocytów:
4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔
2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤
O Nas:
♀️Ja
Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
👍immunologia
♂️On-
👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91% -
Pimka wrote:Wpadam z malum Update Mialam dzis badanie. Maly ważył 3030(ostatnio miał 3010 ale to wszystko wynika z błędów pomiaru więc jest +/- 300g) termin nadal nie potwierdzony. Maja debatować w piątek bo są nas dwie w takim samym przypadku i do cięcia na przyszły tydzień. Także w poniedziałek będę znac potwierdzony termin(chyba że moja gin mi da znac wcześniej)
Pimka, AnSan89, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
Eh, dziewczyny ja czekam na IP. Ktg wyszło dobrze, usg też miałam i też wszystko ok. Przepływy super, wody płodowe w górnej granicy ale ponoć jeszcze w normie🤷
Ale skoczyło mi ciśnienie na pomiarze i skierowano mnie na badania. Pobrano krew i mocz i teraz czekam nie wiem jak długo.
Jeśli będzie ok to mnie wypuszcza. Jeśli nie to zostaje.
Kończy mi się już woda bo musialam pic na siłę żeby mocz do badania uzbierać i został jeden baton...
A mąż jak na złość dzisiaj pracuje w biurze a nie zdalnie. No serio się nie przygotowałam że będą takie cyrki.
Myślicie że ile mogę czekać na wyniki badań?jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Stokrotka, w szpitalu wyniki powinny być szybko, ale nie mam pojęcia ile dokładnie - godzina, dwie? Oby było wszystko w porządku 🤞🏻🤞🏻🤞🏻 Nie masz gdzieś w pobliżu chociażby jakiegoś automatu z jedzeniem? Ale tam to niestety też głownie syf jest
Pimka, wychodzi na to, że Ty jesteś kolejna do rozpakowaniajaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Robię te ćwiczenia na obrót od 2 tygodni, ale jak widać bezskutecznie. Tylko bóli brzucha po nich dostaję...😕 co będzie to będzie, byle mały był zdrowy🙂
Tutaj jest godzinę do przodu w stosunku do czasu polskiego.
Stokrotka, oby wyniki przyszły szybko i wszystko było ok.jaina_proudmoore, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
Stokrotka 86 wrote:Eh, dziewczyny ja czekam na IP. Ktg wyszło dobrze, usg też miałam i też wszystko ok. Przepływy super, wody płodowe w górnej granicy ale ponoć jeszcze w normie🤷
Ale skoczyło mi ciśnienie na pomiarze i skierowano mnie na badania. Pobrano krew i mocz i teraz czekam nie wiem jak długo.
Jeśli będzie ok to mnie wypuszcza. Jeśli nie to zostaje.
Kończy mi się już woda bo musialam pic na siłę żeby mocz do badania uzbierać i został jeden baton...
A mąż jak na złość dzisiaj pracuje w biurze a nie zdalnie. No serio się nie przygotowałam że będą takie cyrki.
Myślicie że ile mogę czekać na wyniki badań? -
AnSan89 wrote:Robię te ćwiczenia na obrót od 2 tygodni, ale jak widać bezskutecznie. Tylko bóli brzucha po nich dostaję...😕 co będzie to będzie, byle mały był zdrowy🙂
Tutaj jest godzinę do przodu w stosunku do czasu polskiego.
Stokrotka, oby wyniki przyszły szybko i wszystko było ok.Aga12345, AnSan89 lubią tę wiadomość
-
Hej, ja tez po wizycie , zrobiłam jeszcze zakupy i zanim się dotoczyłam do domu to zeszło 😀
Wszystko u nas dobrze , chłopczyk mój waży prawie 2300g i ma nawet włoski na głowie , szok 🤩🥰 mam nawet super zdjecie jego męskości i buzi:)
Brzuszek i główka cacy bez żadnych różnic dużych , a tego się bałam ostatnimi czasy 😉niutek87, Ada.. 31, Aneta8, jaina_proudmoore, AnSan89, Aga12345, dobuska, Jeheria, Morwa lubią tę wiadomość
-
Nisia18 wrote:Hej, ja tez po wizycie , zrobiłam jeszcze zakupy i zanim się dotoczyłam do domu to zeszło 😀
Wszystko u nas dobrze , chłopczyk mój waży prawie 2300g i ma nawet włoski na głowie , szok 🤩🥰 mam nawet super zdjecie jego męskości i buzi:)
Brzuszek i główka cacy bez żadnych różnic dużych , a tego się bałam ostatnimi czasy 😉Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Jaina akurat ta położna pracuje w szpitalu w którym mam rodzic, jakos niekoniecznie chciałabym z nią rodzic ale zobaczymy co wyjdzie. Jestem już po wizycie u diabetologa, według tamtej wagi rzeczywiście przytyłam 90 dkg, ciekawe co wyjdzie u mojego lekarza 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2022, 16:34
AnSan89, dobuska, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
Stokrotko fajnie, ze z małym w porządku, szkoda tylko, ze teraz musisz czekać, gdyby to były długie badania to raczej położyli by Cię na oddział a w tym przypadku, chyba nie powinna trwać tak długo, myśle, ze do 2 godzin max, pewnie jak teraz pisze to jestes już po. Trzymam kciuki żeby wyszły dobrze. A jak to z tymi wodami, wczoraj ponad normę a dzisiaj w górnej granicy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2022, 16:35
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt🙂
Ja jestem w szpitalu. W pewnym momencie ciśnienie miałam już jakieś 180/120 i juz kwestia dobrych wyników nie miała znaczenia. Leżę w sali 2 osobowej z sympatyczną kobietką. Muszę zapisywać ile pije i sikać znowu do dzbanka. Właśnie zjadłam kolację- naprawdę ok😉
Czekam jeszcze aż mąż po pracy dowiezie mi rzeczy bo nic nie mam i dostałam fizelinowa koszulę 😁Ada.. 31, jaina_proudmoore, Aneta8, MyŚliwa lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Hej, dziewczyny. Ja już po wizycie. Szyjka króciutka, ale bez rozwarcia, co jest dobre do etapu ciąży. Bardzo dobrze, że moja macica tak trenuje, lekarka powiedziała, że będzie mi się łatwiej rodzić.
Mała na sam koniec dobiła wagą do terminu z miesiączki. Waży 2900.
Piszę, że na sam koniec, bo dzisiaj dostałam skierowanie do szpitala. Jej... Aż zaczęłam panikować jej tam na fotelu. Co prawda 39 tydzień kończę według niej 27 stycznia, ale z miesiączki mi wychodzi 30 stycznia, czyli 31 stycznia o 7 rano mam być na IP. W sumie lepiej, bo 27 to czwartek i nie mam pewności, że na weekend by mi zaczęli wywoływać... wiecie jak to różnie bywa.
Jak nie urodzę sama, to moja mała będzie lutowa
Powiedziałam lekarce, że się boje porodu, a ona mi powiedziała tak: No bo Ty nie znasz tego bólu. Powiem tak, będzie zajebiście bolało, ale na pewno sobie poradzisz.
Uwielbiam ją
Co do dość licznych bakterii w moczu powiedziała, że mogę zrobić posiew, albo powtórzyć badanie moczu w innym labie. W sumie nie panikowała jak wcześniej. Widocznie na tym etapie ciąży zapalenie pęcherza to nic wielkiego. Sama nie wiem czy chce mi się powtarzać, skoro nie mam objawów. Może po prostu wezmę żurawinę?
No i pobrała mi GBS, ale dziwne, bo tylko z pochwy. Tak samo nie musiałam powtarzać wirusowych badań. Ten mój szpital to jakiś dziwny jest. 🤣
W ogóle miałam ją zapytać o milion rzeczy, a jak usłyszałam o tym skierowaniu to już wszystko zapomniałam. Jedynie, że mogę robić masaż krocza, ale przecież ja nawet nie wiem jak 🙈 Trzeba zamówić herbatę z liści malin, olej z wiesiołka, sprzątać chatę, chodzić na spacery. Mogę się nawet nauczyć mandaryńskiego, jeśli to pomoże.
Stokrotko, jednak CIę zostawili... Ale czy coś powiedzieli? Jakie są perspektywy? 180/120 to już konkret...
Pimka, ale Cię trzymają... Jak tu skreślać dni, jak niewiadomo do kiedy
AnSan, ale Cię daleko wywiaaaało! Trzymam w takim razie kciuki, żeby obrót się udał i żeby po tym akcja się rozkręciła.
AnSan89, jaina_proudmoore, Ada.. 31, Aga12345, mk_bambino, niutek87, Aneta8, Nisia18, Selena, Kasiastaraczka, Morwa lubią tę wiadomość
-
Joana23 wrote:Stokrotka, w szpitalu wyniki powinny być szybko, ale nie mam pojęcia ile dokładnie - godzina, dwie? Oby było wszystko w porządku 🤞🏻🤞🏻🤞🏻 Nie masz gdzieś w pobliżu chociażby jakiegoś automatu z jedzeniem? Ale tam to niestety też głownie syf jest
Pimka, wychodzi na to, że Ty jesteś kolejna do rozpakowania
Chyba Taaak, no chyba że któraś zacznie rodzić naturalnie😊jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
2021:➡️12.02 długi protokół
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
2020: z rozmrożonych oocytów:
4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔
2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤
O Nas:
♀️Ja
Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
👍immunologia
♂️On-
👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91%