X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2022, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Ciekawe po kim charakterek odziedziczy hehe 😜 mój kawaler zawsze grzeczny na Usg - 😛
    Czuję, że pozbiera „najciekawsze” cechy rodziców i będziemy mieli z nią wesoło. 😂 ale jak będzie uparta po mnie…. 🙈😄

jaina_proudmoore, Aga12345, Ada.. 31, AnSan89 lubią tę wiadomość

• jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2022, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Czuję, że pozbiera „najciekawsze” cechy rodziców i będziemy mieli z nią wesoło. 😂 ale jak będzie uparta po mnie…. 🙈😄
    Jak to było na jakimś memie „ dzieci to małe kopie rodziców i wtedy dopiero widzisz jaki jesteś/ byłeś wkurzający” 🤣🤣🤣

Stokrotka 86, dobuska, Aga12345, Agawa85, Ada.. 31, AnSan89 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2022, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska, ale do końca stycznia jest jeszcze duuuzo czasu🙂 ja już pogodziłam się z tym że będzie indukcja. Chociaż jakieś skurcze się zaczęły, ale to takie rzadkie... Szyjka to by mogła jeszcze i 2 miesiące potrzymać 😁

Aga, to kciuki za ostatnia dzisiaj wizytę 👍🙂

Ja narazie wiele nie wiem. Poza tym że ciśnienie dalej do d... Cały czas leżę a spadło do 144/99.
    Mąż już jedzie z walizką. Tam mam rzeczy i dla mnie i dla małego. Nie wiem w końcu czy jak zbija ciśnienie to mnie wypiszą czy zostawia do porodu. Do 15:30 sikam do dzbanka a potem robią badanie i chyba wtedy lekarz się wypowie.
    Najbardziej to mi męża szkoda🙁 no taki smutny jest że aż mi się łzy kręcą w oku... Ale trudno, lepiej że jestem z takim ciśnieniem w szpitalu niż gdyby mnie dopadło w domu i wtedy na wariata jechać na izbę.

Aneta8, Aga12345, Ada.. 31, AnSan89 lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙

Wysłany: 12 stycznia 2022, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Stokrotka86 - bo te nasze chłopy to takie niby twarde, a jak przyjdzie co do czego to właśnie trzeba ich wspierać dodatkowo. Mąż pewnie bardzo zaskoczony obrotem spraw i zestresowany. 🙁pojechałaś na KTG a tu takie historie dodatkowo. 🥶Przyda mu się dobre słowo bo na pewno się o Was martwi 🧡Ale jednak w szpitalu masz opiekę 24 h na dobę wiec to plus. Wzięli pod uwagę cukrzyce przy jedzeniu? 🧐pewnie jutro się czegoś dowiesz jak będzie poranny obchód. Myśle o Was, przesyłam dobrą energię 💚

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2022, 19:21

Aga12345, Ada.. 31, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Nisia18 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2022, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina, Ja mam termin na 24 lutego, dzisiaj 33+6. :)
    A te włoski to pierwszy raz widziałam na usg , takie śmieszne coś odstające z głowy 😀 czad !

Stokrotka , mega skoczyło Ci ciśnienie , myśle ze w takiej sytuacji najlepiej jednak być w szpitalu , bynajmniej masz lepsza opiekę niż stresować się s domu i na szybkiego jechać na IP.

jaina_proudmoore, Aga12345, Ada.. 31, Stokrotka 86, AnSan89, po_prostu_ja lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2022, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka, ważne, żeby nasze dzieci były zdrowe.
    Ty chyba też jesteś pogodzona z tą wizją szpitala? Ja myślę, że jeżeli Cie zatrzymali to mają podstawy i dobrze, że tak jest. Najważniejsze jest Wasze bezpieczeństwo ❤️
    Dla męża to tez trudne, bo pewnie nie macie odwiedzin :(

jaina_proudmoore, Aga12345, Ada.. 31, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

• Agawa85 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2022, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Jak to było na jakimś memie „ dzieci to małe kopie rodziców i wtedy dopiero widzisz jaki jesteś/ byłeś wkurzający” 🤣🤣🤣

Mam nadzieję, że moja w większym stopniu odziedziczy charakter po tacie bo jak po mnie to już wiem teraz, że będzie ciężko bo ja mam trudny charakterek😂

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość

13.11.2024 transfer ❄️ 4.2.2 🙏🙏 encorton, sompfolipid, heparyna

10dpt beta 33,12
    12 dpt beta 65,14
    14 dpt beta 132
    16 dpt beta 271
    22 dpt beta 1353
    29 dpt usg jest zarodek z bijącym serduszkiem❤️🥹 crl 0,45 cm
    36 dpt zarodek 1,2 cm z bijącym serduszkiem
    8tc💔

12.05. 2021 transfer zarodeczka 4.2.2 AH + embroglue🙏
    6dp beta 78 mIU/ml🙏🙏
    8dp beta 240 mIU/ml🙏🙏
    10dp beta 640 mIU/ml
    13dp beta 2527 mIU/ml 🙏
    29.05 pierwsze usg🙏
    Mamy pęcherzyk ciążowy🙏
    11.06 mamy ❤ i 11 mm
    28.06 kropuś ma 3,1 cm😍
    24.01.2022 córeczka
    4❄️

IVF
    KIR Bx brak 2DS3 i 3DS1
    NK 25%😔
    PAI-4G/5G układ homozygotyczny 😔
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2022, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po wizycie, w sumie wyszło, ze mała wazy tyle samo ale lekarz twierdzi, ze jak usg jest tydzień po tygodniu to może to wynikać z błędu pomiaru bo jednak waga może się wahać o 10/15 procent, choć się zdziwił i pytał czy normalnie czuje ruchy, oprócz tego wody w normie, tętno, przepływy tez o szyjce w sumie nic nie wspomniał. W poniedziałek mam jechać jeszcze na usg do szpitala do innego lekarza bo jego nie będzie i w sumie on ma mi ustalić kiedy mam się zgłosić na oddział.

jaina_proudmoore, dobuska, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2022, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mój to jest wykapany tatuś 😁 jak słyszy: pizza albo schabowy to zaczyna przebierać nogami 😁 i też nocny marek...

Jaina, mam dietę cukrzycowa zaznaczona. Narazie załapałam się na kolację o 17, która rozbilam na 4 posiłki 😁 jak dla mnie spoko, mąż dowiózł mi rzeczy wiec sprawdzę glukometrem jak się sprawdza.
    Nie ma odwiedzin. Mogłam wyjść po walizkę przed oddział na chwilę. No jest załamany.

Aga12345, jaina_proudmoore, dobuska, Agawa85, po_prostu_ja lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2022, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko, wysyłam dużo ciepłych myśli i trzymam kciuki, żeby udało się zbić to ciśnienie! ✊🏻

Dobuska, no powiem Ci, że nieźle z tym skierowaniem Cię urządziła pani doktor 😁 ja trzymam kciuki za Małą, żeby pokonała szyjkę i przyszła na świat na swoich warunkach 🥰

Ja po 15 zameldowałam się w szpitalu i w końcu mogę poczuć się jak mama, mając swoje maleństwo cały czas przy sobie 💜 rano został zaszczepiony, mam nadzieję, że jutro utrzyma tendencję przyrostu wagi i wyjdziemy do domu.

jaina_proudmoore, Aga12345, Ada.. 31, dobuska, Selena, Stokrotka 86, Agawa85, Kasiastaraczka, AnSan89, Alfa_Centauri, po_prostu_ja, mk_bambino lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2022, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawa85 wrote:
    Mam nadzieję, że moja w większym stopniu odziedziczy charakter po tacie bo jak po mnie to już wiem teraz, że będzie ciężko bo ja mam trudny charakterek😂
    Ja chyba mam podobne przemyślenia…🤣🤣🤣

jaina_proudmoore, Agawa85 lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2022, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, te pomiary to właśnie takie są. Wystarczy, ze dziecko jakoś się ustawi, lekarzowi drgnie ręka i już. Mi tez się nie chce wierzyc, ze moja w dwa tygodnie przybrała 700 gramów. Pewnie poprzedni pomiar był mniejszy, bo był problem ze zmierzeniem główki.
    :) ważne, że wszystko dobrze ❤️

jaina_proudmoore, Aga12345, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2022, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka, trzymajcie się mocno. I Ty i mąż ❤️❤️❤️❤️

Anetka, ale faaaajnie. Zazdroszczę!

Aneta8, jaina_proudmoore, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

• Aga12345 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2022, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Aga, te pomiary to właśnie takie są. Wystarczy, ze dziecko jakoś się ustawi, lekarzowi drgnie ręka i już. Mi tez się nie chce wierzyc, ze moja w dwa tygodnie przybrała 700 gramów. Pewnie poprzedni pomiar był mniejszy, bo był problem ze zmierzeniem główki.
    :) ważne, że wszystko dobrze ❤️
    No właśnie też powiedział, że dziecko było inaczej ułożone i pomiar musiał wyjść inaczej. Czytałam opinie o tym lekarzu do którego mam iść i pomimo, że lekarz zachwalał, że dobry specjalista, że właśnie zajmuje się ciążami powikłanymi np. cukrzycą itd. to z opinii na internecie widzę, że niekoniecznie już o podejściu do pacjentek nie mówiąc, więc jestem ciekawa tego badania w poniedziałek, a zarazem trochę przerażona. Nie wiem czy ty rodzisz w szpitalu w swojej miejscowości ale jeśli tak to jest szpital w którym rodziłam synka i jakoś ostatnio przeszło mi przez myśl czy ten szpital jednak nie byłby lepszym rozwiązaniem 😐

0d1ys65gdrumd339.png

Wysłany: 12 stycznia 2022, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga12345 wrote:
    No właśnie też powiedział, że dziecko było inaczej ułożone i pomiar musiał wyjść inaczej. Czytałam opinie o tym lekarzu do którego mam iść i pomimo, że lekarz zachwalał, że dobry specjalista, że właśnie zajmuje się ciążami powikłanymi np. cukrzycą itd. to z opinii na internecie widzę, że niekoniecznie już o podejściu do pacjentek nie mówiąc, więc jestem ciekawa tego badania w poniedziałek, a zarazem trochę przerażona. Nie wiem czy ty rodzisz w szpitalu w swojej miejscowości ale jeśli tak to jest szpital w którym rodziłam synka i jakoś ostatnio przeszło mi przez myśl czy ten szpital jednak nie byłby lepszym rozwiązaniem 😐
    Aga11345- nie martw się na zapas 🙂szkoda nerwów 💚a może wizyta cię zaskoczy pozytywnie.

Aga12345 lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2022, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska, to ja coś źle zrozumiałam w związku z sytuacją u Ciebie 🤦🏼‍♀️ Myślałam, że pomimo położenia na oddziale będziesz miała szansę na poród naturalny w lutym - na przykład pierwszego :) Także jakby nie było - kibicuję i Tobie i malutkiej i ostatecznie szyjce też :D

uS2wp2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2022, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, trochę Cię rozumiem. Pewnie też bym się stresowała, ale mam nadzieję, że będziesz pozytywnie zaskoczona.
    Taaaak, będę rodzić w moim mieście. Dawaj ze mną, będzie wesoło :D

Joana niestety nie, od razu indukcja :(

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

• Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2022, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska może to zatrzymanie wody to przybranie 2 kg?
    to super, że Malutka już prawie 3 kg i wszystko w porządku :)
    ha ha to Cię pocieszyła:P ale fajnie, że tak można z nią pogadać

Pcosik ja też mam już takiego kalafiora, że
    wszystko do zrobienia na kolejne dni to muszę zapisywać, bo
    sporo tego i zapominam...typu odebrać zamówiennie z apteki,
    wysłać paczkę, wizyta u ortodonty, ćwiczenia :P
    no to trzymam kciuki za jutro :)

Agawa ja też czasami tak mam, że po nocnym siku nie mogę zasnąć,
    więc coś czytam w necie, później zasypiam i potrafię tak do południa :)
    ja zrobłam zamówienie w IKEA :D jakieś pojemniki mi były potrzebne i
    parę innych dupereli wpadło :D
    a Ty co kupiłaś?

Joana my też mieliśmy ostatnio dni sprzątania, ogarniania :)
    wow, jak dajesz radę tyle chodzić?:) ja jak za dużo pochodzę teraz to
    brzuch mi bardzo spina...a ja uwielbiam chodzić-czekam na ładną pogodę po porodzie i
    będziemy spacerować z wózeczkiem

Stokrotka ojej, ale zwroty akcji...tak w szpitalu to szybko powinny być
    wyniki
    o mamo to Ci skoczyło to ciśnienie...jesteś w dobrych rękach :*
    ech dla męża to pewnie też szok, dlatego taki smutny..
    trzymajcie się :*

AnSan długo mieszkasz w Izraelu?

Nisia super:) mój Tadzio też podobno ma czuprynkę :P

Ada ha ha takie nudy to sama przyjemność :)

Aga to dobrze, że na wizycie wszystko ok:) a na tym
    usg to niestety ta waga taka z marginesem błędu

Aneta super, że jesteś z Maksiem :)czyli z tymi pierwszymi szczepieniami czekali trochę?

ja dziś trochę pochodziłam i czuję to dość mocno w pośladku, ech...męża poproszę o masaż
    zaczęłam robić zapasy-zrobiłam trochę pierogów bezglutenowych dla siebie
    jutro zrobię ciasto dla Męża i dalej będzie klejenie :P

robicie jakieś zapasy do zamrażarki? nie mam pomysłów co jeszcze zrobić...

Aga12345, jaina_proudmoore, Aneta8, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2022, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko ale lipa z tym ciśnieniem, kurcze szkoda że lekarz nie dał Ci większej dawki leków. No nic jesteś teraz pod opieką w szpitalu, więc Oni na pewno będą mieli rękę na pulsie. Życzę Wam zdrówka!

U mnie wczoraj na wizycie następujące wieści:
    Młody ważył 3130g. Wody w normie, łożysko w porządku, położony glowkowo, szyjka miękka ale jeszcze zachowana, mozna włożyć opuszek palca. Scentralizowana już do porodu.
    Najgorsze że mój lekarz wyjeżdża na urlop 20.01-01.02 i wizytę mam dopiero 31 u innego. Ale za tydzień mam ktg u położnej ze szpitala.

Przed chwilą odpadł mi taki 2cm czop. Ale ja już wiem że to wcale u mnie nic nie oznacza.

Ciesze że u Was wszystko w porządku na wizytach.
    Jaina gratuluję udanej kwalifikacji.
    Aneta cudownie że od dziś już razem jesteście z Maksiem ❤
    Dobuska tak to jest z tym porodem czasami, człowiek najpierw modli się aby dotrwać do bezpiecznego momentu a potem samo nie chce się zacząć 🤷‍♀️
    W tamtej ciąży miałam mieć cc w 32-33tc bo przepływy się popsuły a urodziłam SN w 41+0 Tc 🤣 także tak...
    Ada to dobrze że nudy, takie nudy to ja rozumiem 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2022, 21:56

Kasiastaraczka, Aga12345, jaina_proudmoore, Aneta8, AnSan89, Stokrotka 86, dobuska, niutek87, po_prostu_ja lubią tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2022, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina, dobuska już tam mniejsza o podejscie lekarza niech mówi co chce, dla mnie ważne żeby dobrze zrobił usg i podjął dobre decyzję dotyczące porodu, mojego lekarza ma jednak nie być 2 tygodnie, a nie tydzien, więc na jego dyżur na bank się nie załapie. Właśnie Twój (dobuska) szpital wspominam bardzo pozytywnie, chociaż byłam tam ze skierowaniem od innego lekarza i w sumie tylko dlatego, że mój terazniejszy szpital miał 1 stopień a mi groził poród przedwczesny i nie mogłam tam rodzic, co mnie skusiło żeby teraz pójść tu to ja nie wiem ale mam nadzieję, że zakończy się wszystko pomyślnie 🙂

jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
‹‹ 557 558 559 560 561 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ