X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2022, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Ciekawe po kim charakterek odziedziczy hehe 😜 mój kawaler zawsze grzeczny na Usg - 😛
    Czuję, że pozbiera „najciekawsze” cechy rodziców i będziemy mieli z nią wesoło. 😂 ale jak będzie uparta po mnie…. 🙈😄

jaina_proudmoore, Aga12345, Ada.. 31, AnSan89 lubią tę wiadomość

• jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2022, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Czuję, że pozbiera „najciekawsze” cechy rodziców i będziemy mieli z nią wesoło. 😂 ale jak będzie uparta po mnie…. 🙈😄
    Jak to było na jakimś memie „ dzieci to małe kopie rodziców i wtedy dopiero widzisz jaki jesteś/ byłeś wkurzający” 🤣🤣🤣

Stokrotka 86, dobuska, Aga12345, Agawa85, Ada.. 31, AnSan89 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2022, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska, ale do końca stycznia jest jeszcze duuuzo czasu🙂 ja już pogodziłam się z tym że będzie indukcja. Chociaż jakieś skurcze się zaczęły, ale to takie rzadkie... Szyjka to by mogła jeszcze i 2 miesiące potrzymać 😁

Aga, to kciuki za ostatnia dzisiaj wizytę 👍🙂

Ja narazie wiele nie wiem. Poza tym że ciśnienie dalej do d... Cały czas leżę a spadło do 144/99.
    Mąż już jedzie z walizką. Tam mam rzeczy i dla mnie i dla małego. Nie wiem w końcu czy jak zbija ciśnienie to mnie wypiszą czy zostawia do porodu. Do 15:30 sikam do dzbanka a potem robią badanie i chyba wtedy lekarz się wypowie.
    Najbardziej to mi męża szkoda🙁 no taki smutny jest że aż mi się łzy kręcą w oku... Ale trudno, lepiej że jestem z takim ciśnieniem w szpitalu niż gdyby mnie dopadło w domu i wtedy na wariata jechać na izbę.

Aneta8, Aga12345, Ada.. 31, AnSan89 lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙

Wysłany: 12 stycznia 2022, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Stokrotka86 - bo te nasze chłopy to takie niby twarde, a jak przyjdzie co do czego to właśnie trzeba ich wspierać dodatkowo. Mąż pewnie bardzo zaskoczony obrotem spraw i zestresowany. 🙁pojechałaś na KTG a tu takie historie dodatkowo. 🥶Przyda mu się dobre słowo bo na pewno się o Was martwi 🧡Ale jednak w szpitalu masz opiekę 24 h na dobę wiec to plus. Wzięli pod uwagę cukrzyce przy jedzeniu? 🧐pewnie jutro się czegoś dowiesz jak będzie poranny obchód. Myśle o Was, przesyłam dobrą energię 💚

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2022, 19:21

Aga12345, Ada.. 31, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Nisia18 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2022, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina, Ja mam termin na 24 lutego, dzisiaj 33+6. :)
    A te włoski to pierwszy raz widziałam na usg , takie śmieszne coś odstające z głowy 😀 czad !

Stokrotka , mega skoczyło Ci ciśnienie , myśle ze w takiej sytuacji najlepiej jednak być w szpitalu , bynajmniej masz lepsza opiekę niż stresować się s domu i na szybkiego jechać na IP.

jaina_proudmoore, Aga12345, Ada.. 31, Stokrotka 86, AnSan89, po_prostu_ja lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2022, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka, ważne, żeby nasze dzieci były zdrowe.
    Ty chyba też jesteś pogodzona z tą wizją szpitala? Ja myślę, że jeżeli Cie zatrzymali to mają podstawy i dobrze, że tak jest. Najważniejsze jest Wasze bezpieczeństwo ❤️
    Dla męża to tez trudne, bo pewnie nie macie odwiedzin :(

jaina_proudmoore, Aga12345, Ada.. 31, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

• Agawa85 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2022, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Jak to było na jakimś memie „ dzieci to małe kopie rodziców i wtedy dopiero widzisz jaki jesteś/ byłeś wkurzający” 🤣🤣🤣

Mam nadzieję, że moja w większym stopniu odziedziczy charakter po tacie bo jak po mnie to już wiem teraz, że będzie ciężko bo ja mam trudny charakterek😂

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość

13.11.2024 transfer ❄️ 4.2.2 🙏🙏 encorton, sompfolipid, heparyna

10dpt beta 33,12
    12 dpt beta 65,14
    14 dpt beta 132
    16 dpt beta 271
    29 dpt usg jest zarodek z bijącym serduszkiem❤️🥹 crl 0,45cm
    36 dpt zarodek 1,2 cm
    8tc💔

27.03.2025 transfer ❄️ 4.2.2 🙏🙏 encorton, sompfolopid, heparyna
    10dpt beta< 2,3 😢

29.04.2025 transfer❄️
    6dpt beta 54,6 🙏
    8dpt beta 102 🙏🙏
    10 dpt beta 211 🙏🙏
    13 dpt beta 584🙏🙏
    16dpt beta 2081 🙏🙏🙏
    5t5d pęcherzyk z ciałkiem żółtym🙏

12.05. 2021 transfer zarodeczka 4.2.2 AH + embroglue🙏
    6dp beta 78 mIU/ml🙏🙏
    8dp beta 240 mIU/ml🙏🙏
    10dp beta 640 mIU/ml
    13dp beta 2527 mIU/ml 🙏
    29.05 pierwsze usg🙏
    Mamy pęcherzyk ciążowy🙏
    11.06 mamy ❤ i 11 mm
    28.06 kropuś ma 3,1 cm😍
    24.01.2022 córeczka
    2❄️

IVF
    KIR Bx brak 2DS3 i 3DS1
    NK 25%😔
    PAI-4G/5G układ homozygotyczny 😔
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2022, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po wizycie, w sumie wyszło, ze mała wazy tyle samo ale lekarz twierdzi, ze jak usg jest tydzień po tygodniu to może to wynikać z błędu pomiaru bo jednak waga może się wahać o 10/15 procent, choć się zdziwił i pytał czy normalnie czuje ruchy, oprócz tego wody w normie, tętno, przepływy tez o szyjce w sumie nic nie wspomniał. W poniedziałek mam jechać jeszcze na usg do szpitala do innego lekarza bo jego nie będzie i w sumie on ma mi ustalić kiedy mam się zgłosić na oddział.

jaina_proudmoore, dobuska, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2022, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mój to jest wykapany tatuś 😁 jak słyszy: pizza albo schabowy to zaczyna przebierać nogami 😁 i też nocny marek...

Jaina, mam dietę cukrzycowa zaznaczona. Narazie załapałam się na kolację o 17, która rozbilam na 4 posiłki 😁 jak dla mnie spoko, mąż dowiózł mi rzeczy wiec sprawdzę glukometrem jak się sprawdza.
    Nie ma odwiedzin. Mogłam wyjść po walizkę przed oddział na chwilę. No jest załamany.

Aga12345, jaina_proudmoore, dobuska, Agawa85, po_prostu_ja lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2022, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko, wysyłam dużo ciepłych myśli i trzymam kciuki, żeby udało się zbić to ciśnienie! ✊🏻

Dobuska, no powiem Ci, że nieźle z tym skierowaniem Cię urządziła pani doktor 😁 ja trzymam kciuki za Małą, żeby pokonała szyjkę i przyszła na świat na swoich warunkach 🥰

Ja po 15 zameldowałam się w szpitalu i w końcu mogę poczuć się jak mama, mając swoje maleństwo cały czas przy sobie 💜 rano został zaszczepiony, mam nadzieję, że jutro utrzyma tendencję przyrostu wagi i wyjdziemy do domu.

jaina_proudmoore, Aga12345, Ada.. 31, dobuska, Selena, Stokrotka 86, Agawa85, Kasiastaraczka, AnSan89, Alfa_Centauri, po_prostu_ja, mk_bambino lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2022, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawa85 wrote:
    Mam nadzieję, że moja w większym stopniu odziedziczy charakter po tacie bo jak po mnie to już wiem teraz, że będzie ciężko bo ja mam trudny charakterek😂
    Ja chyba mam podobne przemyślenia…🤣🤣🤣

jaina_proudmoore, Agawa85 lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2022, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, te pomiary to właśnie takie są. Wystarczy, ze dziecko jakoś się ustawi, lekarzowi drgnie ręka i już. Mi tez się nie chce wierzyc, ze moja w dwa tygodnie przybrała 700 gramów. Pewnie poprzedni pomiar był mniejszy, bo był problem ze zmierzeniem główki.
    :) ważne, że wszystko dobrze ❤️

jaina_proudmoore, Aga12345, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2022, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka, trzymajcie się mocno. I Ty i mąż ❤️❤️❤️❤️

Anetka, ale faaaajnie. Zazdroszczę!

Aneta8, jaina_proudmoore, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

• Aga12345 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2022, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Aga, te pomiary to właśnie takie są. Wystarczy, ze dziecko jakoś się ustawi, lekarzowi drgnie ręka i już. Mi tez się nie chce wierzyc, ze moja w dwa tygodnie przybrała 700 gramów. Pewnie poprzedni pomiar był mniejszy, bo był problem ze zmierzeniem główki.
    :) ważne, że wszystko dobrze ❤️
    No właśnie też powiedział, że dziecko było inaczej ułożone i pomiar musiał wyjść inaczej. Czytałam opinie o tym lekarzu do którego mam iść i pomimo, że lekarz zachwalał, że dobry specjalista, że właśnie zajmuje się ciążami powikłanymi np. cukrzycą itd. to z opinii na internecie widzę, że niekoniecznie już o podejściu do pacjentek nie mówiąc, więc jestem ciekawa tego badania w poniedziałek, a zarazem trochę przerażona. Nie wiem czy ty rodzisz w szpitalu w swojej miejscowości ale jeśli tak to jest szpital w którym rodziłam synka i jakoś ostatnio przeszło mi przez myśl czy ten szpital jednak nie byłby lepszym rozwiązaniem 😐

0d1ys65gdrumd339.png

Wysłany: 12 stycznia 2022, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga12345 wrote:
    No właśnie też powiedział, że dziecko było inaczej ułożone i pomiar musiał wyjść inaczej. Czytałam opinie o tym lekarzu do którego mam iść i pomimo, że lekarz zachwalał, że dobry specjalista, że właśnie zajmuje się ciążami powikłanymi np. cukrzycą itd. to z opinii na internecie widzę, że niekoniecznie już o podejściu do pacjentek nie mówiąc, więc jestem ciekawa tego badania w poniedziałek, a zarazem trochę przerażona. Nie wiem czy ty rodzisz w szpitalu w swojej miejscowości ale jeśli tak to jest szpital w którym rodziłam synka i jakoś ostatnio przeszło mi przez myśl czy ten szpital jednak nie byłby lepszym rozwiązaniem 😐
    Aga11345- nie martw się na zapas 🙂szkoda nerwów 💚a może wizyta cię zaskoczy pozytywnie.

Aga12345 lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2022, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska, to ja coś źle zrozumiałam w związku z sytuacją u Ciebie 🤦🏼‍♀️ Myślałam, że pomimo położenia na oddziale będziesz miała szansę na poród naturalny w lutym - na przykład pierwszego :) Także jakby nie było - kibicuję i Tobie i malutkiej i ostatecznie szyjce też :D

uS2wp2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2022, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, trochę Cię rozumiem. Pewnie też bym się stresowała, ale mam nadzieję, że będziesz pozytywnie zaskoczona.
    Taaaak, będę rodzić w moim mieście. Dawaj ze mną, będzie wesoło :D

Joana niestety nie, od razu indukcja :(

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

• Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2022, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska może to zatrzymanie wody to przybranie 2 kg?
    to super, że Malutka już prawie 3 kg i wszystko w porządku :)
    ha ha to Cię pocieszyła:P ale fajnie, że tak można z nią pogadać

Pcosik ja też mam już takiego kalafiora, że
    wszystko do zrobienia na kolejne dni to muszę zapisywać, bo
    sporo tego i zapominam...typu odebrać zamówiennie z apteki,
    wysłać paczkę, wizyta u ortodonty, ćwiczenia :P
    no to trzymam kciuki za jutro :)

Agawa ja też czasami tak mam, że po nocnym siku nie mogę zasnąć,
    więc coś czytam w necie, później zasypiam i potrafię tak do południa :)
    ja zrobłam zamówienie w IKEA :D jakieś pojemniki mi były potrzebne i
    parę innych dupereli wpadło :D
    a Ty co kupiłaś?

Joana my też mieliśmy ostatnio dni sprzątania, ogarniania :)
    wow, jak dajesz radę tyle chodzić?:) ja jak za dużo pochodzę teraz to
    brzuch mi bardzo spina...a ja uwielbiam chodzić-czekam na ładną pogodę po porodzie i
    będziemy spacerować z wózeczkiem

Stokrotka ojej, ale zwroty akcji...tak w szpitalu to szybko powinny być
    wyniki
    o mamo to Ci skoczyło to ciśnienie...jesteś w dobrych rękach :*
    ech dla męża to pewnie też szok, dlatego taki smutny..
    trzymajcie się :*

AnSan długo mieszkasz w Izraelu?

Nisia super:) mój Tadzio też podobno ma czuprynkę :P

Ada ha ha takie nudy to sama przyjemność :)

Aga to dobrze, że na wizycie wszystko ok:) a na tym
    usg to niestety ta waga taka z marginesem błędu

Aneta super, że jesteś z Maksiem :)czyli z tymi pierwszymi szczepieniami czekali trochę?

ja dziś trochę pochodziłam i czuję to dość mocno w pośladku, ech...męża poproszę o masaż
    zaczęłam robić zapasy-zrobiłam trochę pierogów bezglutenowych dla siebie
    jutro zrobię ciasto dla Męża i dalej będzie klejenie :P

robicie jakieś zapasy do zamrażarki? nie mam pomysłów co jeszcze zrobić...

Aga12345, jaina_proudmoore, Aneta8, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2022, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko ale lipa z tym ciśnieniem, kurcze szkoda że lekarz nie dał Ci większej dawki leków. No nic jesteś teraz pod opieką w szpitalu, więc Oni na pewno będą mieli rękę na pulsie. Życzę Wam zdrówka!

U mnie wczoraj na wizycie następujące wieści:
    Młody ważył 3130g. Wody w normie, łożysko w porządku, położony glowkowo, szyjka miękka ale jeszcze zachowana, mozna włożyć opuszek palca. Scentralizowana już do porodu.
    Najgorsze że mój lekarz wyjeżdża na urlop 20.01-01.02 i wizytę mam dopiero 31 u innego. Ale za tydzień mam ktg u położnej ze szpitala.

Przed chwilą odpadł mi taki 2cm czop. Ale ja już wiem że to wcale u mnie nic nie oznacza.

Ciesze że u Was wszystko w porządku na wizytach.
    Jaina gratuluję udanej kwalifikacji.
    Aneta cudownie że od dziś już razem jesteście z Maksiem ❤
    Dobuska tak to jest z tym porodem czasami, człowiek najpierw modli się aby dotrwać do bezpiecznego momentu a potem samo nie chce się zacząć 🤷‍♀️
    W tamtej ciąży miałam mieć cc w 32-33tc bo przepływy się popsuły a urodziłam SN w 41+0 Tc 🤣 także tak...
    Ada to dobrze że nudy, takie nudy to ja rozumiem 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2022, 21:56

Kasiastaraczka, Aga12345, jaina_proudmoore, Aneta8, AnSan89, Stokrotka 86, dobuska, niutek87, po_prostu_ja lubią tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2022, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina, dobuska już tam mniejsza o podejscie lekarza niech mówi co chce, dla mnie ważne żeby dobrze zrobił usg i podjął dobre decyzję dotyczące porodu, mojego lekarza ma jednak nie być 2 tygodnie, a nie tydzien, więc na jego dyżur na bank się nie załapie. Właśnie Twój (dobuska) szpital wspominam bardzo pozytywnie, chociaż byłam tam ze skierowaniem od innego lekarza i w sumie tylko dlatego, że mój terazniejszy szpital miał 1 stopień a mi groził poród przedwczesny i nie mogłam tam rodzic, co mnie skusiło żeby teraz pójść tu to ja nie wiem ale mam nadzieję, że zakończy się wszystko pomyślnie 🙂

jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
‹‹ 557 558 559 560 561 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ