Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
@Selena - super, że wizyta udana 💚💪 to byłaby dobra data 02.02.2022 😜 co do sukcesów synka to na pewno czujesz dumę. Ważne, żeby dziecko poznawało i odkrywało swoje pasje 🙂czasem rodzice zmuszają np do pewnych aktywności, w których sami nie mogli brać udziału 🤷♀️ Mój mąż wczoraj wpadł na pomysł, że będzie młodego uczył jeździć na nartach albo desce 🤣 // @Stokrotka86- napisze tak, widocznie tak musiało być… obecnie jesteś w szpitalu i masz opiekę 24 na dobę plus czas na badania, reakcje lekarzy itp. To dziecko decyduje kiedy przyjdzie na świat i jak -jak to Pimka wczoraj napisała. Zrobiłaś dla mnie sto jak nie dwieście procent normy w tej ciąży- badania, dbanie o siebie, dieta itp 💚💪teraz na końcówce pozostaje przerobić w głowie to co się dzieje i niedługo wydarzy. I po prostu to zaakceptować -widocznie tak musiało być 💚🥰👶wspieramy cię tu na forum, myślimy ciepło- będzie dobrze 💚💚💚
Joana23, Selena, Stokrotka 86, Ada.. 31, AnSan89, MyŚliwa, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
Witam się z łóżka jeszcze, ale znowu w nocy trochę nie spałam, więc musiałam odespać. Dziś w planach prasowanie i choć częściowe spakowanie się bo samo się nie zrobi, a 38 tydzień od jutra leci.😎
Aneta trzymam kciuki, aby Was dziś wypisali i już w domku będziecie się cieszyć sobą.😍
KasiaStaraczka ja w sumie nic tak konkretnego nie zakupiłam, jakieś pudełka na rzeczy małej, woreczki strunowe do walizy itd. Też mi pomaga czytanie jak w środku nocy po siku nie mogę usunąć bo inaczej mój mózg wymyśla takie głupoty i stwierdza, że to najlepszy czas na rozkminianie różnych rzeczy.🙈 Ale jak poczytam jakąś książkę na Legimi to się wyłącza na szczęście. Podziwiam Cię za te pierogi. Wow.. Ja mam jakieś gołąbki pomrożone i leczo, więcej zapasów chyba nie będę robić. Mojego zagonie do gotowania, a co.😁
Stokrotka trzymam kciuki, abyście jak nadłużej wytrzymali w dwupaku.✊✊ A nawet jeśli rozwiążą ciążę przed 38 tyg. to już jest to bezpieczny okres i Mały świetnie da sobie radę.
Selena gratuluje takiego zdolniachy w domu.😍
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2022, 10:42
jaina_proudmoore, Selena, Stokrotka 86, Aga12345 lubią tę wiadomość
13.11.2024 transfer ❄️ 4.2.2 🙏🙏 encorton, sompfolipid, heparyna
10dpt beta 33,12
12 dpt beta 65,14
14 dpt beta 132
16 dpt beta 271
22 dpt beta 1353
29 dpt usg jest zarodek z bijącym serduszkiem❤️🥹 crl 0,45 cm
36 dpt zarodek 1,2 cm z bijącym serduszkiem
8tc💔
12.05. 2021 transfer zarodeczka 4.2.2 AH + embroglue🙏
6dp beta 78 mIU/ml🙏🙏
8dp beta 240 mIU/ml🙏🙏
10dp beta 640 mIU/ml
13dp beta 2527 mIU/ml 🙏
29.05 pierwsze usg🙏
Mamy pęcherzyk ciążowy🙏
11.06 mamy ❤ i 11 mm
28.06 kropuś ma 3,1 cm😍
24.01.2022 córeczka
4❄️
IVF
KIR Bx brak 2DS3 i 3DS1
NK 25%😔
PAI-4G/5G układ homozygotyczny 😔 -
Selena, u mnie w szpitalu przy przyjęciu robią testy - wszystkim jak leci - zaszczepiony, niezaszczepiony, ozdrowieniec.
Gratulacje dla małego bystrzaka! Pamietam, że też brałam udział w kangurze, cholernie ciężki był..
Stokrotka, ale informacja! Wszystko tak dynamicznie się zmienia.. Także wychodzi na to, że mamy trzy pretendentki do miejsca na podium - Ty, Pimka i DobuskaTrzymam bardzo mocno kciuki za każdą z Was 🤞🏻 Mój szef jest po prostu głupi i nieogarnięty..
Co do chust, to duża różnica jest w instrukcji obsługi chusty kolowej i tej zwykłej? Mam dostać w spadku taką zwykłą, bardzo chciałabym, żeby mojej córce się spodobało takie noszenie, bo z wozem nie wszedzie damy radę dotrzećJa już planuję w głowie wypad w maju/czerwcu
jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Selena, Ada.. 31, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
Jeheria wrote:Ale ze mnie kalafior... A wlasnie sie zastanawiałam czemu ten żel do usg taki ciepły 🤣
jaina_proudmoore - ja wiem, że najlepiej to używać płatków kosmetycznych takich dużych albo bawełnianych szmatek jednorazowych i do tego cieplej przegotowanej wody. Ale ja z tych leni strasznych, co jak sobie pomyślę, że mam tą wodę w nocy mieszać cześć zimnej a część z termosa to mi się ten leń włącza 🙃. A jak zapomnę przygotować wieczorem to już w ogóle... Z pierwszym dzieckiem właśnie dlatego zrezygnowałam z tych chusteczek typu waterwipes bo one są mega mokre i zimne, że nie szło ich ogrzać w sensownym czasie.jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
f_a_l_k wrote:Haha dobre 😃.
jaina_proudmoore - ja wiem, że najlepiej to używać płatków kosmetycznych takich dużych albo bawełnianych szmatek jednorazowych i do tego cieplej przegotowanej wody. Ale ja z tych leni strasznych, co jak sobie pomyślę, że mam tą wodę w nocy mieszać cześć zimnej a część z termosa to mi się ten leń włącza 🙃. A jak zapomnę przygotować wieczorem to już w ogóle... Z pierwszym dzieckiem właśnie dlatego zrezygnowałam z tych chusteczek typu waterwipes bo one są mega mokre i zimne, że nie szło ich ogrzać w sensownym czasie.Stokrotka 86, Ada.. 31, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
@Agawa85- co ciekawego czytasz obecnie? 🙂ja to idę siku nocą z zamkniętymi oczami 🤣prawie. Ostatnio to nawet nie wiem czy wstawałam 1x czy 2x 🤣potem wracam, śpię dalej. // @Dobuska -czyli szansa na poród SN nadal jest nawet przy założeniu indukcji 31.01 albo 1.02 🙂a jak się teraz termin ma do cukrzycy ciążowej bo już lekko zgłupiałam drugi raz dziś. Jakoś sobie założyłam, że przy cukrzycy nie czekają do dnia terminu z OM. Weź mnie oświeć 😛 Ps. Pora wstawać 😈
Ada.. 31, Stokrotka 86, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
Joana23 wrote:Co do chust, to duża różnica jest w instrukcji obsługi chusty kolowej i tej zwykłej? Mam dostać w spadku taką zwykłą, bardzo chciałabym, żeby mojej córce się spodobało takie noszenie, bo z wozem nie wszedzie damy radę dotrzeć
Ja już planuję w głowie wypad w maju/czerwcu
jaina_proudmoore, Ada.. 31, Stokrotka 86, Joana23 lubią tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:@Selena - super, że wizyta udana 💚💪 to byłaby dobra data 02.02.2022 😜 co do sukcesów synka to na pewno czujesz dumę. Ważne, żeby dziecko poznawało i odkrywało swoje pasje 🙂czasem rodzice zmuszają np do pewnych aktywności, w których sami nie mogli brać udziału 🤷♀️ Mój mąż wczoraj wpadł na pomysł, że będzie młodego uczył jeździć na nartach albo desce 🤣 // @Stokrotka86- napisze tak, widocznie tak musiało być… obecnie jesteś w szpitalu i masz opiekę 24 na dobę plus czas na badania, reakcje lekarzy itp. To dziecko decyduje kiedy przyjdzie na świat i jak -jak to Pimka wczoraj napisała. Zrobiłaś dla mnie sto jak nie dwieście procent normy w tej ciąży- badania, dbanie o siebie, dieta itp 💚💪teraz na końcówce pozostaje przerobić w głowie to co się dzieje i niedługo wydarzy. I po prostu to zaakceptować -widocznie tak musiało być 💚🥰👶wspieramy cię tu na forum, myślimy ciepło- będzie dobrze 💚💚💚
jaina_proudmoore, Ada.. 31, Stokrotka 86, AnSan89, Jeheria, dobuska, Aga12345, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny😘 ja znowu zawisłam w jakiejś zakrzywionej czasoprzestrzeni.
Wczoraj byłam na wizycie i u bobasa wszystko ok. Ja też nawet w miarę funkcjonuję. Za dwa tygodnie zaczynam KTG ze względu na to, że pierwsza ciąża rozwiązana była na cito, właśnie ze względu na duuuze spadki tętna u Malucha. Wolę teraz dmuchać na zimne i sprawdzić raz za dużo niż za mało.
Aneta, czytałam, że zabierasz dzisiaj Synka do domu. Super, w końcu razem❤
Stokrotko, współczuję przepraw z ciśnieniem, ale dobrze, że jeteś pod czujnym okiem lekarzy 👍
Ja z pierwszą córką używałam tylko wacików i wody. Lałam taką z kranu, ciepłą. Na noc można sobie przygotować wodę w termosie, żeby nie biegać do kranu😁
Ale ja to ogólnie, nawet mleko modyfikowane jak podawałam awaryjnie, to na wodzie w temp pokojowej 🤭 moja córka do tej pory lubi chłodne jedzenie😉
Ada.. 31, jaina_proudmoore, Stokrotka 86, AnSan89, dobuska, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry Dziewczyny. Nadrobię Was później ☺️
Byłam dziś na wizycie u lekarza i moja kruszynka wazy już 2600 g 💪 lekarz obstawia, ze 4 kg nie przekroczy 😂😂
Dostałam skierowanie do szpitala na poród SN, Zośka już przygotowana i jest ułożona główkowo 🥰
Oczywiście najadłam się strachu, bo dziś było ślisko i się przewróciłam. Na szczęście spadłam na tyłek, ale strach i płacz już był😬Jeheria, Stokrotka 86, Villemo87, Selena, dobuska, jaina_proudmoore, niutek87, Agawa85, Aga12345, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Mój Maciek urodził się 10.05.2020 o godzinie 2:00 waga 3500, długość 55 cm, a więc wszystkie cyfry okrągłe. Co ciekawe urodził się w niedzielę tak jak ja, moja siostra, mój tata i mama 😅
Teraz też sobie myślę jaki termin wybierze Mateusz. Sprawdzalam to 06.02 to jest niedziela🤣😊Stokrotka 86, Selena, Kasiastaraczka, dobuska, jaina_proudmoore, AnSan89, Morwa, Aga12345, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Część dziewczyny 🙂 u mnie kolejna noc przespana od 4:00 do 11:00🤣 dobrze, że jest Netflix 🤣 dziś w planach mam ambitny dzień: kosmetyczka i zakupy. Po tych tygodniach oszczędnego trybu życia przez szyjkę łapie zadyszkę po przejściu kilku metrów. Ale i tak wspaniale uczucie wyjść z domu z czystym sumieniem 😉
@Dobuska u mnie z OM też dziś 37+0 🥳 nie ukrywam, że chciałabym powitać szybciej małą niż w lutym 😏 trzeba zacząć nad tym pracować 😉
@Stokrotka najważniejsze, że macie dobrą opiekę. Sytuacja bardzo dynamiczna, ale maluch już jest na tyle duży, że świetnie sobie poradzi poza brzuchem mamy ❤️
@Selena gratulacje dla zdolnego synka
@Aneta kciuki za powrót do domu 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2022, 12:08
Selena, jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
Hej😚
O mamooooo a co to za pogoda,a ja muszę iść do ortodonty...nie chce mi się nawet wychodzić na dwór...
MyŚliwa mnie przerosło pakowanie na raz i dziś może dokończę...
Kurcze nie da się zreanimowac tego laktatora?
Jakie łóżeczko kupujecie?
Dobuska wow, donoszona ciąża, można rodzić 😁
Ech porwalam się z motyką na słońce
Na szczęście mało miejsca mamy w zamrażarce i dorobię jeszcze dziś te pierogi
W weekend ugotuję rosół i trochę zamroze i koniec miejsca 😂
Po prostu ja to w sumie lepiej że w nocy śpi,a w dzień grasuje 😁
Jaina nooo połowa stycznia, kiedy to zleciało...
Odpowiesz,że przyjechałaś na wycieczkę, żeby spotkać się z Bobo 😁😂
Odkryłam ostatnio zakupy online jak chorowaliśmy,a teraz też chleb bezglutenowy tak zamawiam, dziś przyszła pierwsza paczka-mi się już nie chce chodzić do piekarni bo kawałek mam,a jak zamówiłam więcej to nie dość,że dostawa za free to i dostałam gratis i właśnie go konsumuje do kawki, pyszna muffinka z jabłkami i cynamonem
Też pewnie będziemy zamawiać jedzonko i zakupy,damy radę 💪
Dzięki 😚 jest lepiej, jutro robię badania ciążowe i jeszcze OB i Wit.D od internisty
Zatoki wyleczyłam, płucze sobie jeszcze irigasinem,bo teraz mam sucho w nosie i to pomaga dobrze oczyścić
Joana23 no my pewnie też będziemy zamawiać jedzonko. Teraz jak nam się nie chce nic robić to też zamawiamy
Jej tyle bez wypłaty???
Wow,a gdzie chcecie jechać? My chcieliśmy nad morze,ale to nawet tak jesienią jak byliśmy ostatnio,bo było pięknie 🥰
Z chustami trochę chyba jest różnica,bo kółkowa to tylko przekladasz przez to kółko,dobrze ustawiasz Bobaska,a tą zwykłą to musisz dobrze zamotac, ale ja nie umiem...
Falk ja nie kupuję podgrzewacza do chusteczek;)
Selena gratulacje dla starszego 💪👏ja też pamiętam jak sama uczestniczyłam w Kangurze,to jeszcze jest ten konkurs?
Super,że na wizycie wszystko dobrze 🙂
Stokrotka my dostaliśmy bigosik, mięsko,pasztet i kiełbasę od mamy 🥰
Trzymam za Was kciuki 😚❤️
Agawa ja też mam czasami takie dni pościelowe,dzis wstałam wcześniej,bo dzień kuriera i miałam ćwiczenia o 10
No to takie zakupy jak moje, plus wzięłam łyżkę do butów,bo ostatnio plastikowa nam pękła...hi hi mój to ryż, makaron ugotuje,ale sos to najlepiej gotowy...
Wariancja super, że na wizycie wszystko dobrze 😁❤️
Pcosik oby była taka w sam raz do wyjścia 🥰jej mam nadzieję, że tyłek wszystko zamortyzował
Jeheira ja to urodziłam się jakoś na tygodniu,ale mój mąż w niedzielę,a termin Tadzia jest na 20 lutego,na niedzielę,fajnie w sumie jakby tak się urodził, choć wiem że bardzo mało dzieci rodzi się w TP
Selena, dobuska, jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Jeheria, Agawa85, Aga12345 lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Jestem już po KTG, dzisiaj wszystko okej. Co prawda podczas ruchów, to tętno skakało, ale było dobrze. Powiedziałam położnej, ze tydzień temu spanikowałam i kontaktowałam się z lekarzem. Powiedziała, że bardzo dobrze. Po to ciężarna ma taką opiekę, ginekologa i położnej, żeby działać dwutorowo. Mamy też pamiętać, że jeszcze jest trzecia opcja - izba przyjęć. Tu chodzi o nasze dzieci i o to, że jeśli się martwimy, trzeba działać.
Powiedziała, że szlag ją trafia, jak słyszy, że jakaś położna czy lekarz mówią "proszę nie panikować", bo nie taka jest ich rola. Mają zrobić wszystko, żeby taką mamę uspokoić i udowodnić jej, że jest dobrze, a nie tak trochę z niej szydzić i wzbudzać w takiej mamie wyrzuty sumienia lub jeszcze gorzej, obrażać się, że pacjentka im nie ufa.
Co do porodu przed indukcją, powiedziała, że dużo siedzi w mojej głowie. Mam rozmawiać z malutką, bujać się na piłce (nie skakać, bo wtedy mała wskakuje i wyskakuje) i spróbować z daktylami, bo podobno wielu dziewczynom pomaga na szyjkę (ale tutaj mam być ostrożna przez cukry). Poleciła też seks i stwierdziła, że sam ruch niekoniecznie pomoże, raczej przebywanie w pozycjach wertykalnych.
Opowiadała też o porodzie swojej pacjentki, która tak długo nie wierzyła, że urodzi i wszystko odkładała na później, że jak w końcu dostała skurczy to zaczęła pakować dopiero walizkę i jak mąż poszedł torbę znieść do samochodu to ona miała na sobie jednego kozaka, bo się ubierała... i musiała szybko zdjąć majtki. Mąż wrócił po nią do domu, a ona siedziała na przedpokoju z dzieckiem na rękach.
Falk, na początku miałam pomysł z tym podgrzewaczem, ale w sumie uznałam, że chusteczki na bazie wody będę używać poza domem, lub podczas akcji "ale jestem leniwa, nie chce mi się iść po wodę" 😂, a tak to planuję używać dużych wacików i letniej wody.
Selena, gratulacje dla synka! Mądra głowa rośnie!Jest spora szansa, że będziemy rodzić w podobnym terminie:)
Ja nie muszę robić testu, bo u mnie w szpitalu robią te antygenowe chyba, na miejscu. Testy PCR muszą robić tatusiowie przed porodem, jeśli nie byli szczepieni.
Niutek, Twoja wiadomość o szyjce poprawiła mi humor. Czyli nie znamy dnia ani godziny.
Stokrotka, widzisz? Nie ma lajkowania postów bez pisania 😂
Powiem Ci, że ja to do pierwszej trójki raczej nie wskoczę i coś mam taką myśl, że Wiktorka niedługo poznamy. Oczywiście nie życzę Ci złych wyników, nie zrozum mnie źle. Po prostu to ciśnienie tak ciężko wyregulować w ciąży i czuję, że będą chcieli młodego szybciej. Tak czy inaczej, to już silny i duży kawaler
Jaina, my z mężem też chcemy uczyć małą jeździć na nartach.Ja nie umiem, mąż tak. On chyba chce mieć z kim jeździć, bo jak mnie zabrał ostatnio to skończyłam ze wstrząśnieniem mózgu
(miałam kask!)
Taaaak! Szansa na poród fizjologiczny jest bardzo duża, ale ja sie samej indukcji boję po prostu. A jeśli się nie rozkręci akcja po indukowania przed 2-3 dni to od razu tną. U mnie biorą do szpitala po skończonym 39 tygodniu ciąży. Z terminu miesiączki wypadnie mi on 30 stycznia, a to niedziela, więc w poniedziałek rano mam się stawić. Według mojej lekarki skończę 39 tydzień 27 października, bo ona się opiera na pierwszych prenatalnych, ale jakby formalnie to będzie trzy dni później. Ale dla mnie to dodatkowe dni w domu i szansa na naturalne rozkręcenie akcji, więc nie rozpaczam.
Ja mam u lekarki jakby dwa terminy porodu. Ten, na którym ona się opiera z prenatalnych na 3 lutego i z miesiączki na 6 lutego.
Agawa, od jutra to Ci już leci 39 tydzień, bo 38 to skończysz, także z tą walizką to już sobie nie żartuj.
Pcosik uważaj Ty tam na siebie! Na kiedy masz skierowanie? ładnie Zosia waży
Jeheria, matko! Zobaczyłam "urodził" i oczy wielkie zrobiłam, bo myślałam, że urodziłaś 😂
Villemo no to walczymy razem!
jaina_proudmoore, Villemo87, Stokrotka 86, MyŚliwa, Selena, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
Cześć,
Przepraszam ze się niemodniose do waszych postówStokrotko trzymaj się dzielnie w szpitalu, obyś miała w miarę znośny pobyt.
Od wczoraj bardzo mrowią mi opuszki palców u prawej ręki i tracę w nich czucie. Nie jestem w stanie trzymać telefonu jedną ręką i pasać na nim jednocześnie. Dzisiaj mam o 18 wizytę to się dopytam czy to ma coś wspólnego z heparyną którą przyjmuję i czy wszystko Ok. Miałyście już tak? W poprzedniej ciąży nic takiego mi nie dolega. Na stronach ciążowych doczytałam info ze tak się zdarza więc nie panikuję. -
Kasiastaraczka, nad morzem jest pięknie o każdej porze roku, tylko trzeba na pogodę trafić
ja mam jakieś pół godziny jazdy samochodem, ale ostatni raz byłam chyba w wakacje
W głowie mi siedzą albo Karkonosze (mamy tam w gory najbliżej) albo Bory Tucholskie. Narobilaś mi smaka tą kawą i muffinką… ojej, nooo! Kawę sobie machnę (całe szczęście mam jeszcze bezkofeinową), ale na muffinkę nie mam powera
i nawet nie wiesz jak Tobie po raz kolejny zazdroszczę tego internisty
po Twoim wpisie o łykaniu cynku po covidzie zaczęłam go stosować i faktycznie węch mi wrócił! Moze zbieg okoliczności, a moze wcale nie
gorzej ze smakiem.. No i super, że macie darmowy dowoz z piekarni! Bomba
Dobuska, cieszę się, ze KTG wyszło pomyślnieFajna ta Twoja położna 👌🏻 A historia z tą rodzącą kobietą aż nie do uwierzenia!
Pcosik, całe szczęście, ze upadek na strachu się skończył! Uffja ostatnio mam w głowie ciągle jakieś wizje, że się przewracam - na schodach, na spacerze, przy schodzeniu z łóżka.. 🤦🏼♀️ Zosia za to już konkretna!
niech dalej zdrowo rośnie
jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aga12345, dobuska lubią tę wiadomość
-
Selena wrote:Czy Wy też musicie przed pójściem do szpitala zrobić test na covid? Ja już dostałam skierowanie na 31 stycznia. Lekarz ma mnie już tam zarejestrować żeby było szybko tylko pobranie wymazu bez żadnej papierologii 😊
jaina_proudmoore, Pimka, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
Ja już miałam 2 testy na covida 😁 wczoraj na IP przed przyjęciem do szpitala i dzisiaj. Bo ja i koleżanka z pokoju mamy katar a na oddziale są kobiety z covidem w izolatkach. U nas na szczęście negatywne. Uff..
Dzisiaj mam dostać jakieś czopki na szyjkę. Ogólnie to się skróciła, ale jeszcze nie gotowa. Cóż ... Dr powiedziała mi że z Wiktorkiem jest wszystko ok. Teraz tylko będą patrzeć na moje zdrowie, żeby stan przedrzucawkowy nie zniszczył mi nerek. Dzisiaj/ jutro pewnie będę więcej wiedziała. Zaraz mam ktg🙂
Wychodzi na to że do szpitala trafiłam w dobrym momencie. Masakra jak szybko to u mnie poszło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2022, 14:35
jaina_proudmoore, Jeheria, Aga12345 lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
@Dobuska - zakupy zrobione, ale nie chciało mi się meeeega jechać.
jeszcze w Łodzi jakaś mgła czy smog, strasznie brzydka pogoda, w sam raz na leżenie pod kocem
Wiesz, odnośnie tego porodu to ja jakoś miałam w głowie, że z racji na cukrzycę będziesz wcześniej w szpitalu - nie wiem czemu mi się to tak zakodowało.
Te tygodnie ciąży mi się mylą czasami
Ja z transferu miałam datę 09.02, potem z USG 06.02, a z OM- 04.02 i tej daty mam się trzymać zdaniem doktora.
To dobrze, że KTG wyszło ok
Fajna ta twoja położna - sensownie mówi bo tak faktycznie powinno być.
@PCosik - dziś ślisko było. dobrze, że pupa zamortyzowała upadek, ale w taka pogodę to nic miłego.
Ładna waga córeczki
@Kasia staraczka- muffinka z kawą, mniam, zazdroszczę.
ja nie pamiętam kiedy kawę piłam, w 2 trymestrze na pewno, w 3 znów mi zbrzydła nawet Inka.
teraz czasem wypije Cappucino gdzieś na wynos, ale nie smakuje mi tak w pełni.
Ja zawsze online zamawiam cięższe rzeczy - wodę, colę, cukier itp, makaron, czasem jakieś mrożonki czy wędlinę.
Chleb też częstom mrożę i potem mam zapas na jakiś czas
@Jeheria - też czytam ... " urodził się" ale szybko załapałam, że to Maciek hehe
@Joana23 - też planujemy wyjazd w sierpniu nad morzeoby udany.
chętnie bym pojechała do Karpacza, ale nie wiem kto ma bobo nosić, bo mąż stw. że sam ledwie wejdzie, a z dzieckiem w chuście/ nosidełku chyba strach. Za to nad morzem płasko
@Stokrotka86- trzymaj się ciepło
mam nadzieje, że z mężem dziś już lepiej.
Naprawdę cieszę się, że trzymasz rękę na pulsie od dawna.
Pisałam już, że moja koleżanka olała sprawę ( teraz tak to widzę) bo i miała wysokie ciśnienie, spuchła niemiłosiernie! miała nogi jak słoń i ona i lekarz NIC sobie z tego nie robili ... aż zasłabła i urodziła 6 tygodni wcześniej
Ciśnienia to nie mogli jej unormować przez ponad 2 tygodnie.
Zrzucała to wszystko na kwestie ciąży
całe szczęście ta historia miała dobre zakończenie, ale teraz dociera do mnie powaga sytuacji (urodziła w lutym), patrząc po przypadkach na naszym forum.
@Aneta8 - kciuki za powrót do domu
@Alfa - może to być wina heparyny, a może brak magnezu? czasem są jakieś uciski na nerwy stąd takie doznania.
Ja niby magnez biorę, a czasem mi noga drętwieje i tak albo łapie skurcz, jak za mocno się napnę albo wyciągnę w nocy. Daj znać po wizycie
=======
Chusty- w takim razie ta kółkowa jest dla mnie
prosta w obsłudze
To mamy powoli jakiś plan na porody - skoro pojawiają się terminy CC już - ciekawe która z nas będzie ostatnia
Jeheria, Stokrotka 86, Alfa_Centauri, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
Alfa_Centauri wrote:Cześć,
Przepraszam ze się niemodniose do waszych postówStokrotko trzymaj się dzielnie w szpitalu, obyś miała w miarę znośny pobyt.
Od wczoraj bardzo mrowią mi opuszki palców u prawej ręki i tracę w nich czucie. Nie jestem w stanie trzymać telefonu jedną ręką i pasać na nim jednocześnie. Dzisiaj mam o 18 wizytę to się dopytam czy to ma coś wspólnego z heparyną którą przyjmuję i czy wszystko Ok. Miałyście już tak? W poprzedniej ciąży nic takiego mi nie dolega. Na stronach ciążowych doczytałam info ze tak się zdarza więc nie panikuję.Alfa_Centauri lubi tę wiadomość