Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Red555 wrote:Ja wczoraj byłam na w dawce szczepienia. Spalam 13h i jestem nadal zmęczona:). Mam tylko takie trochę bóle cyrków, dzisiaj trochę pobolewa brzuch, nie mam żadnych typowych objawów co mnie trochę martwi.
Jutro mam wizytę u gin-endokrtnologa i ciekawa jestem czy zrobi mi usg...a we wtorek mam dlugo oczekiwaną wizytę u nowego lekarza. Czekałam na nią ponad w miesiące. Boję się że nadal będzie puste jajo - bo przecież nawet jak jest ciałko żółte to jest puste:( -
Konsultowałam sie zx3 lekarzami No i jeszcze w piątek specjalnie umawiałam usg żeby mieć też osteczna decyzję. Lekarka powiedziała że na podstawie badań które już robili na ciężarnych nie ma to żadnego wpływu i lepiej szczepić niz nie. No ale to indywidualna decyzja oczywiście.
Ja po pierwszej dawce miałam tylko bol ręki. Teraz cuzje się rozbita i ręką boli ale nie mam gorączki ani dteszczy...
Ja już nie mogłam za bardzo przeciągać w czasie bo 1 dawkę miałam 5tyg temu 😉dobuska, Selena lubią tę wiadomość
-
Red555 wrote:Konsultowałam sie zx3 lekarzami No i jeszcze w piątek specjalnie umawiałam usg żeby mieć też osteczna decyzję. Lekarka powiedziała że na podstawie badań które już robili na ciężarnych nie ma to żadnego wpływu i lepiej szczepić niz nie. No ale to indywidualna decyzja oczywiście.
Ja po pierwszej dawce miałam tylko bol ręki. Teraz cuzje się rozbita i ręką boli ale nie mam gorączki ani dteszczy...
Ja już nie mogłam za bardzo przeciągać w czasie bo 1 dawkę miałam 5tyg temu 😉
Za to zachorować na covid w ciąży bardzo się boję. I to może przynieść naprawdę poważne skutki.
Ale to oczywiście jest decyzja każdego z osobna. -
nick nieaktualnyJa za to po konsultacji z jednym lekarzem prywatnie i dwie teleporady u luxmedzie i każdy odraza wzięcie 2 dawki… mętlik w głowie. Pierwsza miałam na początku ciąży, ale jeszcze nie wiedziałam, ze jestem, teraz twierdzą, ze skoro wiem to trzeba odroczyć do 20 tygodnia 🤯
-
Dziewczyny, a w ogóle dokonałam przykrego odkrycia. Na grillu kupiłam sobie trzy bezalkoholowe piwka 0,0%. wypiłam dwa, a na trzecim znalazłam znaczek, że kobiety w ciąży nie powinny pić. Myślałam, że to pomyłka i zaczęłam grzebać w internecie, a tam informacja, że w polskim prawie jest tak, że można napisać 0,0%, ale tak naprawdę takie piwo może mieć do 0,5% alkoholu, bo to zależy od całego procesu producji.
Nie wiedziałam! Ale się wkurzyłam. Tylko na jednej butelce było ostrzeżenie, a reszta totalnie nic. Ehhh...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2021, 17:36
-
dobuska wrote:Dziewczyny, a w ogóle dokonałam przykrego odkrycia. Na grillu kupiłam sobie trzy bezalkoholowe piwka 0,0%. wypiłam dwa, a na trzecim znalazłam znaczek, że kobiety w ciąży nie powinny pić. Myślałam, że to pomyłka i zaczęłam grzebać w internecie, a tam informacja, że w polskim prawie jest tak, że można napisać 0,0%, ale tak naprawdę takie piwo może mieć do 0,5% alkoholu, bo to zależy od całego procesu producji.
Nie wiedziałam! Ale się wkurzyłam. Tylko na jednej butelce było ostrzeżenie, a reszta totalnie nic. Ehhh... -
Cześć dziewczyny,
U mnie termin wychodzi na 8 luty wg belly
Moja ciąża to dla Nas szok bo w pierwszą zaszłam dzięki ivf po 3 latach starań. Maciej ma 13 m-cy w tej chwili.
Teraz chciałam wrócić do kliniki pod koniec roku a udało się naturalnie 🙈
W poniedziałek-jutro mam pierwszą wizytę, to będzie 6+0. Nie liczę na serce choć z Maćkiem było w 5+6 (punkcja 15dc a tu owulacja prawdopodobnie 17dc).
Przyjmuję acard+ clexane bo choruje na trombofilie wrodzoną.dobuska, kalcia64, Morwa, Alfa_Centauri lubią tę wiadomość
-
Witajcie! Chciałabym nieśmiało dołączyć. 22 maja miałam transfer, jestem po 4 weryfikacjach bety i we wtorek mam pierwsze usg. Przewidywany termin porodu na 7 lutego ❤️
Mam za sobą bardzo przykrą historię i mimo pozytywnego nastawienia i wiary, jest we mnie duży strach, czy tym razem będzie wszystko dobrze.dobuska, kalcia64, Morwa, Alfa_Centauri lubią tę wiadomość
-
Aneta8 wrote:Witajcie! Chciałabym nieśmiało dołączyć. 22 maja miałam transfer, jestem po 4 weryfikacjach bety i we wtorek mam pierwsze usg. Przewidywany termin porodu na 7 lutego ❤️
Mam za sobą bardzo przykrą historię i mimo pozytywnego nastawienia i wiary, jest we mnie duży strach, czy tym razem będzie wszystko dobrze.
Cześć, miałyśmy transfer w ten sam dzień 🙂1 IVF 2021
maj 2021 przygotowanie do transferu
BHCG 9dpt 42
BHCG 11dpt 89
BHCG 13dpt 270 -
Malina1991 wrote:Cześć, miałyśmy transfer w ten sam dzień 🙂
O super! kiedy podglądasz maluszka? ☺️ -
Selena wrote:A nie bałaś się szczepić... 🙈Ja w środę mam termin na pierwszą dawkę ale raczej odwołam.. Za bardzo się boję...[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Jeheria wrote:Cześć dziewczyny,
Moja ciąża to dla Nas szok bo w pierwszą zaszłam dzięki ivf po 3 latach starań. Maciej ma 13 m-cy w tej chwili.
W poniedziałek-jutro mam pierwszą wizytę, to będzie 6+0. Nie liczę na serce choć z Maćkiem było w 5+6 (punkcja 15dc a tu owulacja prawdopodobnie 17dc).
Przyjmuję acard+ clexane bo choruje na trombofilie wrodzoną.
Red555 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Jak świetnie, że nas tutaj tak przybywa ! Witam wszystkich serdecznie o 4:20! Nie śpię, bo myślę o moim dzisiejszym USG .
Tymuś (*) - 26 stycznia 2017, 10 tc
Bliźniaki (*) - 30 sierpnia 2017, 11 tc
Ciąża biochemiczna - wrzesień 2019
Talita(*) - 31 października 2019, 9 tc
Maluch(*) - 20 lipca 2021, 6 tc
Zdrowy Synek Ur. 8 sierpnia 2022 -
Jeheria wrote:Cześć dziewczyny,
Przyjmuję acard+ clexane bo choruje na trombofilie wrodzoną.
Jak leci przyjmowanie clexane? U mnie na początku całkowity luz i bez problemu robiłam wkłucia. Od ostatnich dwóch dni jest mi ciężej... Staram się wkłuwać dalej od ostatnich wkłuć i jakoś tak mam mało miejsca... A gdzie tam do końca !
Tymuś (*) - 26 stycznia 2017, 10 tc
Bliźniaki (*) - 30 sierpnia 2017, 11 tc
Ciąża biochemiczna - wrzesień 2019
Talita(*) - 31 października 2019, 9 tc
Maluch(*) - 20 lipca 2021, 6 tc
Zdrowy Synek Ur. 8 sierpnia 2022 -
Melisandra wrote:Jak świetnie, że nas tutaj tak przybywa ! Witam wszystkich serdecznie o 4:20! Nie śpię, bo myślę o moim dzisiejszym USG .
Melisandra lubi tę wiadomość