Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Selena wrote:Powodzenia kochana do mojej wizyty zostało jeszcze kilka dni a już nie mogę się doczekać wczoraj robiłam też bete i było 1878 mLu/ml więc ładny przyrost od poniedziałku gdzie było 510 mLu/ml
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2021, 08:46
-
dobuska wrote:Wy to macie takie ładne te przyrosty, a ja niecałe 80% No niby w normie, wiem, ale jednak lęk przed wizytą rośnie.
dobuska lubi tę wiadomość
-
Ja też nie miałam jakiś szałowych przyrostów, z założenia mam późno owylscje ok 16dc, więc niby u mnie mogło się trochę opóźnić przesunąć bądź po prostu później się zagnieździć. Pierwszy test zrobiłam e dzień matki i miałam betę 142, a ostatni była 1260 jakoś tak (robione co 2 dni ) także na dwoje babka wróżyła. Na pewno dam znać
dobuska, Selena, Melisandra lubią tę wiadomość
-
Selena wrote:Wiadomo że każda z nas jest inna i każda ciąża też najważniejsze że jest przyrost prawidłowy ja w pierwszej ciąży betę miałam pierwszą 353 a teraz 87...tyle że u mnie teraz napewno owu była póżniej niż 8 lat temu i robiłam ją wtedy w 13dpo a teraz w 11
No nic. Cieszę się, że mam objawy ciąży i muszę czekać.
Red555 kciuki zaciśnięte! O której wizyta?Selena lubi tę wiadomość
-
Właśnie z tą betą tak jest... trzeba zrobić a stres przeokropny! Niektóre martwią się, że na mały przyrost, inne że za wysoki. Kiedy beta przekroczy 1200 przyrosty są już całkiem inne i należy kierować się raczej progesteronem. W jednej z ciąż robiłam chyba z pięć bet. Nie polecam .
Tymuś (*) - 26 stycznia 2017, 10 tc
Bliźniaki (*) - 30 sierpnia 2017, 11 tc
Ciąża biochemiczna - wrzesień 2019
Talita(*) - 31 października 2019, 9 tc
Maluch(*) - 20 lipca 2021, 6 tc
Zdrowy Synek Ur. 8 sierpnia 2022 -
Melisandra wrote:Właśnie z tą betą tak jest... trzeba zrobić a stres przeokropny! Niektóre martwią się, że na mały przyrost, inne że za wysoki. Kiedy beta przekroczy 1200 przyrosty są już całkiem inne i należy kierować się raczej progesteronem. W jednej z ciąż robiłam chyba z pięć bet. Nie polecam .
W tej chwili nie badam nic, biorę leki i czekam na wizytę.Melisandra lubi tę wiadomość
-
Hej kobitki moge sie do was wprosic:). Zapewne uznacie ze moze zwarjowalam ale jestem mama 5 synow w wieku od 20 do 20 miesiecy 🙈😍 od ponad 4 lat jestem w nowym zwiasku partnerskim i mamy razem prawie 2 letniego lobuza. Moje wyniki byly slabe fsh 21-24 a AMH 0.19 . Rokowania byly nikle . Od 8 tygodni jestem pod opieka dietetyk klinicznej . Ktora zajela a sie podrasowaniem mojego zdrowia szczegulnie na poczatku chodzilo o znalezienie przyczyn problemow ukladem gastrycznym. Okazalo sie ze mam multum nietolerancji gluten , laktoza , ryz soja i troche wiecej he he Chcielismy kolejne dziecko ale doszlam do wniosku puki co dam sobie spokuj dopóki nie ogarnę zdrowia . Po 5 tygodniach restrykcyjne diet . Dużej ilości suplementów wróciłam do pełnego zdrowia . I dokładnie 9 dni temu stał się cud ujrzałam 2 kreski na teście a dodam ze młódka nie jestem bo mam 41 lat. Chodź nie wyglądam na swój wiek jestem wysportowana 8 lat temu startowałam w zawodach kulturystycznych w kategori fitnes body 🙈😍 Dziś jest mój 19 dpo. Termin mam na 14 lutego ❤️ Troche sie denerwuje mieszkam w Anglii a tu nie robia bety, udalo mi sie tylko wydebic progesterone ale czekam na wynik juz od 4 dni . Testy juz bardzo ciemne to jeden z dzisaj . Pierwsza wizyte u polskiego ginekologa mam 19/06 . Sorrki ze Tak sie rozpisalam.🙈🙃
.
WiadomośćWiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2021, 11:28
dobuska, Melisandra, Alfa_Centauri, Selena, Krejzi_cat_lejdi lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Witaj Kalcia, to będziecie mieli piękny prezent na walentynki Ja mam 37 lat, ale sie wiekiem nie przejmuję wcale. Jak rodziłam dwa lata temu to byłam najmłodsza w szkole rodzenia. Jedna kobieta była już całkiem
siwa, na pewno miała powyżej 45 lat, ale za to super luz i dystans i przychodził z nią przystojny, młody facet
Cieszę się, że jest nas coraz więcej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2021, 07:41
dobuska lubi tę wiadomość
-
Hej Wam
Ja też nieśmiało dołączę do grona.
Transfer blastki miałam 19 maja.
Pierwsze USG potwierdzające w czwartek - 17 czerwca.
Co do objawów to o dziwo, przez pierwsze dwa tygodnie miałam bolesność piersi, rozpieranie w dole brzucha, od paru dni piersi już nie bolą, a podbrzusze ciągnie raz na jakiś czas.
W środę miałam możliwość zrobienia usg, było widać pęcherzyk ciążowy, ale bez żółtkowego. Z daty transferu był to 5t5d, ale pani doktor stwierdziła, że to około połówka 4 tygodnia. Trochę się podłamałam, myślałam, że da się coś już zauważyć, ale pani doktor mnie uspokajała, powiedziała, że pęcherzyk duży, a przy kolejnej wizycie będzie już widać Kropka. Przynajmniej upewniłam się, że nie jest to ciąża pozamaciczna.
Co do 4 tygodnia to w sumie by się mogło zgadzać, przyrosty bety są w normie, ale nie ma zawrotnych wartości, ale już nie badam. Mój lekarz prowadzący powiedział, że dwa razy starczy (ja robiłam 5 razy), są przyrosty i teraz czekać do czwartku.
Wstępnie, z kalendarza, termin porodu mam na 4 lutego, ale pewnie w czwartek lekarz będzie mógł mi już coś więcej powiedzieć.
Wspólne starania: styczeń 2020
IVF: start 4 kwietnia 2021
punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️
19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙 -
Negra85 wrote:Hej Wam
Ja też nieśmiało dołączę do grona.
Transfer blastki miałam 19 maja.
Pierwsze USG potwierdzające w czwartek - 17 czerwca.
Co do objawów to o dziwo, przez pierwsze dwa tygodnie miałam bolesność piersi, rozpieranie w dole brzucha, od paru dni piersi już nie bolą, a podbrzusze ciągnie raz na jakiś czas.
W środę miałam możliwość zrobienia usg, było widać pęcherzyk ciążowy, ale bez żółtkowego. Z daty transferu był to 5t5d, ale pani doktor stwierdziła, że to około połówka 4 tygodnia. Trochę się podłamałam, myślałam, że da się coś już zauważyć, ale pani doktor mnie uspokajała, powiedziała, że pęcherzyk duży, a przy kolejnej wizycie będzie już widać Kropka. Przynajmniej upewniłam się, że nie jest to ciąża pozamaciczna.
Co do 4 tygodnia to w sumie by się mogło zgadzać, przyrosty bety są w normie, ale nie ma zawrotnych wartości, ale już nie badam. Mój lekarz prowadzący powiedział, że dwa razy starczy (ja robiłam 5 razy), są przyrosty i teraz czekać do czwartku.
Wstępnie, z kalendarza, termin porodu mam na 4 lutego, ale pewnie w czwartek lekarz będzie mógł mi już coś więcej powiedzieć.
hej! To będziemy wizytować tego samego dnia!
Też robiłam pięć bet:D A transfer miałam dzień po Tobie, ale trzydniowca.
Będzie wszystko dobrze! Musimy się trzymać dobrej myśli!
Negra85 lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2022, 17:34
Red555 lubi tę wiadomość
17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Cieszę się, że jest nas coraz więcej 🙂
Ja dziś robiłam drugą betę.
We wtorek była 113, a dziś 633. To dobrze, że taki duży przyrost po 3 dniach? Czytałam, że zwykle robi się po 48 h drugą, ale moja lekarz kazała po 72 i teraz się zastanawiam 🙂Red555, Selena lubią tę wiadomość
-
Jestem !!kurdextelefon mi padł i musiałam dojechać do domu. Sprawa wygląda tak że pęcherzyk urósł i ma 1,26cm I jest pęcherzyk żółtkowy 0,27cm. Podobno wszystki wygląda dobrze i niebawem powinien się pojawić lokator.
Trochę się cieszę że pojawiła się nowa struktura, ale patrząc na to że jest 6+3 to liczyłam że będzie chociaż zarodekAlfa_Centauri, dobuska lubią tę wiadomość
-
Alfa_Centauri wrote:Red, jeszcze chwila i wszystko się wyjaśni. Nieśmiałe te nasze maluchy Kiedy planujesz następne USG? Ja idę w czeartek.
-
Red555 wrote:Jestem !!kurdextelefon mi padł i musiałam dojechać do domu. Sprawa wygląda tak że pęcherzyk urósł i ma 1,26cm I jest pęcherzyk żółtkowy 0,27cm. Podobno wszystki wygląda dobrze i niebawem powinien się pojawić lokator.
Trochę się cieszę że pojawiła się nowa struktura, ale patrząc na to że jest 6+3 to liczyłam że będzie chociaż zarodekRed555 lubi tę wiadomość