Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Melisandra wrote:Cześć, Selena! Fajnie, że jest nas coraz więcej! Miałam dzisiaj mega stresującą sytuację w pracy(jestem nauczycielką). Oczywiście teraz ciągle myślę, że mogłam się stresować trochę mniej i zaoszczędzić stresu maluchowi... Dzisiaj bardzo kłuje mnie prawy jajnik. Macie też takie dolegliwości?
Spokojnie, stresów dnia codziennego nie zawsze da się uniknąć. Maluch napewno ma się dobrze 😊
U mnie też nieciekawy dzień. Wyobraźcie sobie ze przyszedł do nas wczoraj chrzestny męża zobaczyć nowy dom a w nocy miał zawał i zmarł. Życie jest bardzo kruche....
Co do kłucia mnie też kłuje czasem,szczególnie po prawej stronie. Czasem też mam takie okresowe bóle ale myślę że to normalne wszystko.
A takiej porządnej pomidorowej z makaronem bym zjadła 😍 -
A ja napisałam do kliniki w sprawie wizyty by potwierdzić ciążę kliniczną i czekam na odpowiedź w sprawie terminów. Moja dr prowadząca pisała by było to najwcześniej za 2 tygodnie. Co do zachcianek... to wczoraj stwierdziłam że zjadłabym sobie kiszony bób. Po otwarciu słoika.. smród niesamowity. Patrzę na datę ważności a tam data do Lutego 😱 Masakra takie gó*no mi wczoraj wycisnęli... tyle przeterminowane. Odechciało mi się moich zachcianek 🤣
-
Dołączam i ja. W niedzielę pierwszy pozytywny test, choć bardzo słaba druga kreska. Co nie dziwne, bo to był dopiero 10 dzień po owulacji 😅
Dziś rano robiłam betę i co chwilę odświeżam stronę laboratorium, a wyniku nadal nie ma.Morwa, dobuska lubią tę wiadomość
-
Lolla wrote:Dołączam i ja. W niedzielę pierwszy pozytywny test, choć bardzo słaba druga kreska. Co nie dziwne, bo to był dopiero 10 dzień po owulacji 😅
Dziś rano robiłam betę i co chwilę odświeżam stronę laboratorium, a wyniku nadal nie ma.
Hej 🙋♀️
Kciuki za betę 🙏
Ja sobie clearblue walnęłam popołudniu dla uspokojenia. Więcej niż 3+ niestety nie pokazuje ale najważniejsze że nadal pokazuje to samo😬 -
Krejzi_cat_lejdi wrote:Hej 🙋♀️
Kciuki za betę 🙏
Ja sobie clearblue walnęłam popołudniu dla uspokojenia. Więcej niż 3+ niestety nie pokazuje ale najważniejsze że nadal pokazuje to samo😬
Te clearblue pokazują wiek płodu? -
Morwa wrote:Pierwsza wizytę będę miała najprawdopodobniej 28 Czerwca. Czekam na potwierdzenie rejestracji terminu 🙆♀️ Teraz pytanie czy ja tak długo wytrzymam??? 🤣
Morwa lubi tę wiadomość
-
Morwa wrote:W ogóle my się z mamy z wątku majowego. Nie dałaś znać jak po punkcji i nie dałaś znać kiedy miałaś transfer. Przez to uciekłaś mi w statystykach 🙆♀️
Te clearblue pokazują wiek płodu?
Owszem byłam na majowym chwilę a później trochę nam na głowę się spraw zwaliło i się odcięłam od forum. Teraz wracam i już nie dam dupy i nie zniknę.
Na pierwszym podglądzie mieliśmy 20 pęcherzyków jednak koniec końców pobrali tylko 4 komórki. Dwie nie przetrwały,jedna rośnie we mnie a jeszcze jedną mamy na przyszłość.
Clearblue pokazuje wiek płodu ale bazując na wartości HCG w moczu wiec nie bierze pod uwagę czasu od 1 dnia ostatniego okresu. Niestety max co pokazuje to 3+ ale uspokoiło mnie to bo jakby miała beta spadać to mogło pokazać 2-3 tyg.Morwa, dobuska lubią tę wiadomość
-
dobuska wrote:Witaj! Jak widzę, to druga ciąża? jak się czujesz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2021, 21:23
-
Cześć dziewczyny, mam termin na 4 lutego. Gratuluję wszystkim zaciążonym
To moja kolejna ciąża. Mam już synka, niedlugo skończy dwa lata. Nie staraliśmy się jeszcze o rodzeństwo. Odstawiłam go od piersi w maju i tak jakoś wyszło Bardzo się cieszymy, ale do tej pory jesteśmy w szoku, że się udało o tak bez żadnych lekarzy, monitoringów, suplementów itp.
Jutro mam wizytę, bo kończy mi się luteina i heparyna, ale będzie jeszcze za wcześnie żeby zobaczyć zarodek z serduszkiem (5+6). Zaraz idę na badania krwi na czczo, ale nie chce mi się bety powtarzać. Za bardzo mnie to zawsze stresowało.Selena, Krejzi_cat_lejdi lubią tę wiadomość
-
Selena wrote:W sumie to moja trzecia ciąża..pi erwszą straciłam w 2009r:( teraz ogólnie czuję się dobrze wczoraj tylko kropek mnie nastraszył bo miałam plamienie....na szczęście po konsultacji z ginem zwiększyłam duphaston i póki co jest czysto wczoraj też robiłam betę i wynik jest 510 a w piątek było 87,1 więc ładny przyrost a jak Ty się czujesz masz jakieś objawy ja póki co tylko co chwilę biegam do wc
Beta rośnie! Pięknie! Ja też miałam lekkie plamienie po zagnieżdżeniu.
Mi się powoli pojawiają mdłości. Nie są na razie uciążliwe, zjem coś i przechodzą. Z tym sikaniem to nic nie mówię ale z drugiej strony bardzo dużo piję. Coraz mocniej bolą piersi no i zmęczenie jest trochę uciążliwe, bo nawalam z obowiązkami. Myślę, że ogólnie jest okej. Takie objawy mnie cieszą.Selena lubi tę wiadomość
-
Alfa_Centauri wrote:Cześć dziewczyny, mam termin na 4 lutego. Gratuluję wszystkim zaciążonym
To moja kolejna ciąża. Mam już synka, niedlugo skończy dwa lata. Nie staraliśmy się jeszcze o rodzeństwo. Odstawiłam go od piersi w maju i tak jakoś wyszło Bardzo się cieszymy, ale do tej pory jesteśmy w szoku, że się udało o tak bez żadnych lekarzy, monitoringów, suplementów itp.
Jutro mam wizytę, bo kończy mi się luteina i heparyna, ale będzie jeszcze za wcześnie żeby zobaczyć zarodek z serduszkiem (5+6). Zaraz idę na badania krwi na czczo, ale nie chce mi się bety powtarzać. Za bardzo mnie to zawsze stresowało.
No ja mam do badania jeszcze ponad tydzień. Oszaleję do tego czasu, ale już wtedy powinno być widoczne serduszko. -
dobuska wrote:Niestety beta bardzo stresuje.../ Ale oczekiwanie na badanie wcale nie mniej
No ja mam do badania jeszcze ponad tydzień. Oszaleję do tego czasu, ale już wtedy powinno być widoczne serduszko. -
Morwa wrote:Mnie ostatecznie zapisali na wizytę na 21 Czerwca bo tego 28 ktos mi gwizdnal termin sprzed nosa. Takze mam tydzień mniej czekania. A ty którego idziesz ?
Morwa lubi tę wiadomość
-
Morwa wrote:Mnie ostatecznie zapisali na wizytę na 21 Czerwca bo tego 28 ktos mi gwizdnal termin sprzed nosa. Takze mam tydzień mniej czekania. A ty którego idziesz ?
Morwa lubi tę wiadomość
-
Selena wrote:To u Ciebie napewno już ładnie serduszko 💛 będzie widać 😊u mnie pewnie jeszcze nie... Bo ja wtedy będę w 5t2d jak Ty dzisiaj 😊
A Ty plamisz, tak? Bierzesz jakiś progesteron? -
dobuska wrote:Mam nadzieję, że już u mnie będzie je widać. Bardzo się boję tej wizyty.
A Ty plamisz, tak? Bierzesz jakiś progesteron?dobuska lubi tę wiadomość