Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa tez się nieśmiało przywitam. Termin porodu mam na 03.02.2022. To moja pierwsza ciąża po 11 cyklach starań, w tym cyklu miałam mieć hsg, histerolaparo już zaplanowane na wrzesień a tu niespodzianka 🙈 Zrobiłam bete tylko 12 i 14 dpo i była odpowiednio 10 i 33, więcej nie robiłam bo testy ciemnialy a samo nadrabia bardzo mnie stresowało; miałam plamienie implantacyjne a później plamienie w terminie miesiączki wiec miałam zwiększoną luteinę (wcześniej problemy z fazą lutealną dlatego brałam w każdym cyklu). W terminie miesiączki miałam bole miesiączkowe i meeeeega apetyt, musiałam jeść co 2h bo inaczej było mi słabo, dodatkowo mega mnie bolą piersi i mam brzuch względny (to pewnie zasługa luteiny) i to w zasadzie tyle z objawow
Na jutro 6+0 mam zaplanowana wizytę z usg 🙈 bardzo bym chciała żeby coś już było widać ☺️✊Alfa_Centauri, dobuska lubią tę wiadomość
-
Co do wizyt powiem Wam, że po poronieniu najchętniej poszłabym na wizytę dopiero jak będzie konieczność. Boję się, że pójdę i potem będę analizować czy ciąża odpowiednią do wielkości w danym tygodniu itd. Mam wrażenie, że im więcej mam informacji, tym bardziej się nakręcam. Gdyby nie to, że ze względu na obciazony wywiad i choroby, musi być na lekach, to bym nikomu nie mówiła i nic nie sprawdzała możliwie najdłużej. Już wczoraj ogromnie się nastresowalam czekając na wynik bety. A tu lekarz kazała zrobić znoeu za dwa dni. Za tydzień zbadać progesteron. Na usg przyjść. Cieszę się, że mam tak zaangażowana doktor, która chce, żeby tym razem było dobrze i jedną ciążę już mi szczęśliwie doprowadziła do końca, ale mocno stresuje mnie to wszystko. Piszę to, bo chyba potrzebuje się wygadać, a nie mam komu, bo o ciąży planujemy powiedzieć innym dopiero w drugim trymestrze, jak będzie wiadomo, że jest dobrze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2021, 18:14
-
Hej i ja chciałam się przywitać nieśmiało chociaż jeszcze nie mam potwierdzonej ciazyxdo końca.. póki co jest malutki pęcherzyk (4mm) i nic poza tym więcej. W piątek mam badanie i potem we wtorek także póki co strasznie się stresuje...
Alfa_Centauri, dobuska lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2022, 17:34
Red555 lubi tę wiadomość
17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Cześć dziewczyny!
No to wszystko jest bardzo stresujące, aczkolwiek ja po transferze chciałabym wiedzieć jak najszybciej, czy wszystko jest okej. U mnie cześć osób już wie, bo wiedzieli o naszym in vitro. Dzisiaj zrobiłam test ciążowy na pamiątkę. Nigdy wcześniej mi nawet nie wyszła blada kreska wiec to taka radochaSelena, Krejzi_cat_lejdi, Melisandra lubią tę wiadomość
-
dobuska wrote:Cześć dziewczyny!
No to wszystko jest bardzo stresujące, aczkolwiek ja po transferze chciałabym wiedzieć jak najszybciej, czy wszystko jest okej. U mnie cześć osób już wie, bo wiedzieli o naszym in vitro. Dzisiaj zrobiłam test ciążowy na pamiątkę. Nigdy wcześniej mi nawet nie wyszła blada kreska wiec to taka radocha
Mnie klinika dała termin do testowania 11dpt I odziwo wytrzymałam tyle ! Żadnego cienia nie było tylko od razu super krecha na pamiątkę 😀
Witam nowe dziewczyny 😊 spokojnej ciąży!
Niewiem czy na zmianę pogody dzisiaj czy co ale często mi się dziś w głowie kręci 🤯
dobuska, Red555 lubią tę wiadomość
-
Zawroty głowy to mój jedyny objaw jak do tej pory. W poprzedniej ciąży miałam dużo czasu dla siebie żeby kontemplować każde ukłucie czy zmiany nastroju. Teraz nie mam czasu na nic, wieczna gonitwa żeby ogarnąć synka, dom, pracę i rodzinę. Może i lepiej, bo nie czytam za wiele i nie porównuję się do innych.
Czy ciąża zmieniła wasze plany urlopowe? W sumie nie byliśmy na prawdziwych wakacjach przez 3 lata, i jeśli kolejne sezony mam siedzieć w pieluchach to muszę skorzystać w tym roku. Jeśli dostanę dzisiaj zielone światło od lekarza to lecimy pod koniec miesiąca do Grecji, ale wykupię ubezpieczenie w razie rezygnacji. -
Alfa_Centauri wrote:Zawroty głowy to mój jedyny objaw jak do tej pory. W poprzedniej ciąży miałam dużo czasu dla siebie żeby kontemplować każde ukłucie czy zmiany nastroju. Teraz nie mam czasu na nic, wieczna gonitwa żeby ogarnąć synka, dom, pracę i rodzinę. Może i lepiej, bo nie czytam za wiele i nie porównuję się do innych.
Czy ciąża zmieniła wasze plany urlopowe? W sumie nie byliśmy na prawdziwych wakacjach przez 3 lata, i jeśli kolejne sezony mam siedzieć w pieluchach to muszę skorzystać w tym roku. Jeśli dostanę dzisiaj zielone światło od lekarza to lecimy pod koniec miesiąca do Grecji, ale wykupię ubezpieczenie w razie rezygnacji.
My zdecydowaliśmy się na wyjazd do Chorwacji, to akurat wypadnie drugi trymestr ciąży, więc teoretycznie powinnam się czuć dobrze. Mamy na razie czas na odwołanie do końca sierpnia, więc obserwuję. Ja i tak planowałam wyjazd we wrześniu, więc u mnie się ładnie złożyło.
A z tym czytaniem to Cię rozumiem. Właśnie dlatego cały czas pracuję, żeby do głowy głupoty nie przychodziły.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2021, 06:13
-
Krejzi_cat_lejdi wrote:Mnie klinika dała termin do testowania 11dpt I odziwo wytrzymałam tyle ! Żadnego cienia nie było tylko od razu super krecha na pamiątkę 😀
Witam nowe dziewczyny 😊 spokojnej ciąży!
Niewiem czy na zmianę pogody dzisiaj czy co ale często mi się dziś w głowie kręci 🤯
Zawroty głowy to chyba na zmianę, ale u Ciebie, a nie pogody. -
Hej! Witam wszystkie nowe dziewczyny!
A ja już jestem na L4... Pani Doktor powiedziała mi przez telefon, że nie zgadza się, żebym pracowała i z dnia na dzień kazała się oszczędzać. Zostawiłam klasę na koniec roku i jest mi trochę przykro z tego powodu. Pracuję u moim mieście, więc już oczywiście wszyscy się domyślają o co chodzi... Moje plany na chwalenie się po 12 tygodniu spełzły na niczym... Trudno, zdrowie najważniejsze!Alfa_Centauri, Red555 lubią tę wiadomość
Tymuś (*) - 26 stycznia 2017, 10 tc
Bliźniaki (*) - 30 sierpnia 2017, 11 tc
Ciąża biochemiczna - wrzesień 2019
Talita(*) - 31 października 2019, 9 tc
Maluch(*) - 20 lipca 2021, 6 tc
Zdrowy Synek Ur. 8 sierpnia 2022 -
Melisandra wrote:Hej! Witam wszystkie nowe dziewczyny!
A ja już jestem na L4... Pani Doktor powiedziała mi przez telefon, że nie zgadza się, żebym pracowała i z dnia na dzień kazała się oszczędzać. Zostawiłam klasę na koniec roku i jest mi trochę przykro z tego powodu. Pracuję u moim mieście, więc już oczywiście wszyscy się domyślają o co chodzi... Moje plany na chwalenie się po 12 tygodniu spełzły na niczym... Trudno, zdrowie najważniejsze!Melisandra lubi tę wiadomość
-
Cześć, jestem już po wizycie. Było widać zarodek i pęcherzyk żółtkowy, ale jeszcze za wcześnie na serduszko (5+5 wg USG).
Idę znowu za tydzień, ale zmieniam klinikę i lekarza, bo nie bardzo mi ta babka pasuje, a ceny masakra (wizyta z USG 350). Gabinet malutki i bez szału jeśli chodzi o udogodnienia i podejście do pacjenta.dobuska, Red555, Selena lubią tę wiadomość
-
Alfa_Centauri wrote:Cześć, jestem już po wizycie. Było widać zarodek i pęcherzyk żółtkowy, ale jeszcze za wcześnie na serduszko (5+5 wg USG).
Idę znowu za tydzień, ale zmieniam klinikę i lekarza, bo nie bardzo mi ta babka pasuje, a ceny masakra (wizyta z USG 350). Gabinet malutki i bez szału jeśli chodzi o udogodnienia i podejście do pacjenta.
Co do lekarza, dobra decyzja. Jeśli nie czujesz się przy niej okej, to nie ma się co męczyć.Alfa_Centauri lubi tę wiadomość
-
/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2022, 17:34
Alfa_Centauri lubi tę wiadomość
17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Karo123 wrote:Dziewczyny, jestem po usg, pęcherzyk widać, zarodka jeszcze nie ale doktor mówi ze jak na 6+0 to obraz taki jak powinien być (mam wrócić za 2/3 tyg żeby zobaczyć więcej ale pewnie nie wytrzymam 🙈) Wydaje mi się ze mogłam mieć późne zagnieżdżenie bo beta 12 dpo była 10 a 14 dpo czyli w terminie miesiączki była 33. Cieszę się bardzo ze jest ten pęcherzyk ale jednocześnie mega się boje czy pojawi się zarodek 🥺
Alfa kiedy miałaś ostatnia miesiączkę i owulacje? Bo u ciebie już chociaż zarodka widać - gratulacje! Zazdroszczę -
Karo123 wrote:Dziewczyny, jestem po usg, pęcherzyk widać, zarodka jeszcze nie ale doktor mówi ze jak na 6+0 to obraz taki jak powinien być (mam wrócić za 2/3 tyg żeby zobaczyć więcej ale pewnie nie wytrzymam 🙈) Wydaje mi się ze mogłam mieć późne zagnieżdżenie bo beta 12 dpo była 10 a 14 dpo czyli w terminie miesiączki była 33. Cieszę się bardzo ze jest ten pęcherzyk ale jednocześnie mega się boje czy pojawi się zarodek 🥺
Alfa kiedy miałaś ostatnia miesiączkę i owulacje? Bo u ciebie już chociaż zarodka widać - gratulacje! Zazdroszczę
Cześć Karo! Miesiączkę miałam od 1 maja, ale nie wiem kiedy miałam owulację, bo na początku miesiąca karmiłam jeszcze syna piersią i byłam pewna, że w ogóle jej nie mam
W poprzednich ciążach zarodek z serduszkiem miałam 6+4 i 6+5 przy owulacji 13-14 dc, tak więc pewnie u ciebie wszystko się przesunęło o tydzień/dwa. Nie martw się, tak często się zdarza jak się przyjdzie o kilka dni za wcześnie na usg. U każdej z nas inaczej przebiega cały proces tworzenia nowego życia Karo, niestety nie masz wyjścia i musisz poczekać z kolejną wizytą. Trzymam kciuki i myślę, że wszystko będzie u Ciebie dobrzedobuska lubi tę wiadomość
-
Red555 wrote:Dziś ja mam wizytę po południu, generalnie nie należę do optymistek toteż nie spodziewam się czegokolwiek pozytywnego. Obyn się zaskoczyła:)
dobuska, Red555, Alfa_Centauri lubią tę wiadomość
-
Red555 wrote:Dziś ja mam wizytę po południu, generalnie nie należę do optymistek toteż nie spodziewam się czegokolwiek pozytywnego. Obyn się zaskoczyła:)
Mam Cię dzisiaj w myślach! Napisz koniecznie, jak już będziesz po!
Selena, Red555 lubią tę wiadomość
Tymuś (*) - 26 stycznia 2017, 10 tc
Bliźniaki (*) - 30 sierpnia 2017, 11 tc
Ciąża biochemiczna - wrzesień 2019
Talita(*) - 31 października 2019, 9 tc
Maluch(*) - 20 lipca 2021, 6 tc
Zdrowy Synek Ur. 8 sierpnia 2022