Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Powodzenia dziś dziewczyny!! 🤞🏻🍀
-
Hej 😊
Zrobiłam sobie weekend bez internetów a tu się sporo działo 😊
Witam nowe lutówki ♥️
Piękną pogodę mieliśmy wiec cały weekend spędziliśmy albo w ogrodzie albo poza domem.
Ja też się już nie mogę doczekać wizyty w czwartek. Śniło mi się ze byliśmy na wizycie i babeczka nic nie mogła znaleźć na USG I powiedziała że uroiłam sobie tą ciążę 😱🤯
Oczywiście zrobiłam test wczoraj bo te sny potrafią nieźle beret zryć 😝
U mnie mdłości najczęściej po jedzeniu ale zauważyłam że ssanie kostki lodu albo picie zimnej wody pomaga. Wczoraj pomagało mi też robienie czegoś wiec pomagałam mężowi w ogrodzie. Jak siedzę i nic nie robie to myślę o tym że mi niedobrze i pogarszam sobie tylko sytuację.
-
Krejzi_cat_lejdi wrote:Hej 😊
Zrobiłam sobie weekend bez internetów a tu się sporo działo 😊
Witam nowe lutówki ♥️
Piękną pogodę mieliśmy wiec cały weekend spędziliśmy albo w ogrodzie albo poza domem.
Ja też się już nie mogę doczekać wizyty w czwartek. Śniło mi się ze byliśmy na wizycie i babeczka nic nie mogła znaleźć na USG I powiedziała że uroiłam sobie tą ciążę 😱🤯
Oczywiście zrobiłam test wczoraj bo te sny potrafią nieźle beret zryć 😝
U mnie mdłości najczęściej po jedzeniu ale zauważyłam że ssanie kostki lodu albo picie zimnej wody pomaga. Wczoraj pomagało mi też robienie czegoś wiec pomagałam mężowi w ogrodzie. Jak siedzę i nic nie robie to myślę o tym że mi niedobrze i pogarszam sobie tylko sytuację.
Chciałabym!
Czyli razem czekamy do czwartku❤️
-
Czesc dziewczyny
Nieśmiało się z Wami witam, czekając na drugi wynik bety. Pierwszy sobotni wynosil tylko 5,35, ale bylo to 10dpo, wiec licze, ze wylapalam po prostu ciaze na bardzo wczesnym etapie i beta poszybuje w gore.
To moja druga ciaza. Z pierwszej mam 15- miesiecznego synka, o ktorego staralismy sie rok. Tym razem udalo sie po 6 miesiacach.
Trzymajcie prosze kciuki, zebym mogla towarzyszyc Wam przez tych kilka dlugich miesiecy ❤️Alfa_Centauri, Aneta8, dobuska lubią tę wiadomość
-
Witam wszystkie nowe dziewczęta trzymam kciuki także za wasze dzisiejsze wizyty. Oby dzieciaczki ładnie pozowały do zdjęć
Ja się szczepiłam jedną dawką Johnsona w okolicach zagnieżdżenia, więc zupełnie bez sensu, ale czasu nie cofnę. Gdybym wiedziała, to bym zaczekały co najmniej do 2 trymestru.
Dzisiaj miałam miłą niespodziankę w aptece: spodziewałam się, ze realizując receptę na miesięczny zapas heparyny i luteiny, wydam na to ok 500 zł, a zapłaciłam równe zero. Nie wiedziałam, ze w ciąży wiele leków jest od niedawna refundowanych na 100%. Dla mnie to wielka zmiana, bo w poprzedniej ciąży zostawiłam prawie 6 tys w aptekach. Z drugiej strony widzę że ceny badań i prywatnych wizyt poszły w górę, więc bilans się wyrówna.dobuska lubi tę wiadomość
-
Alfa_Centauri wrote:Witam wszystkie nowe dziewczęta trzymam kciuki także za wasze dzisiejsze wizyty. Oby dzieciaczki ładnie pozowały do zdjęć
Ja się szczepiłam jedną dawką Johnsona w okolicach zagnieżdżenia, więc zupełnie bez sensu, ale czasu nie cofnę. Gdybym wiedziała, to bym zaczekały co najmniej do 2 trymestru.
Dzisiaj miałam miłą niespodziankę w aptece: spodziewałam się, ze realizując receptę na miesięczny zapas heparyny i luteiny, wydam na to ok 500 zł, a zapłaciłam równe zero. Nie wiedziałam, ze w ciąży wiele leków jest od niedawna refundowanych na 100%. Dla mnie to wielka zmiana, bo w poprzedniej ciąży zostawiłam prawie 6 tys w aptekach. Z drugiej strony widzę że ceny badań i prywatnych wizyt poszły w górę, więc bilans się wyrówna.
Pytam, bo na przykład leki do procedury in vitro miałam refundowane w dużym procencie, a jak wiadomo, na NFZ się to nie odbywało -
Doubaska moja siostra teraz też jest w ciąży, ale już końcówka, ciąża naturalna to darmowe są tylko luteina, Clexana, euthyrox, nie musisz mieć lekarza na NFZ, wystarczy specjalny kod na recepcie, ja mam większość leków bez refundacji, głównie progesteron, bo ani duphaston, Prolutex itd niestety nie są ujęte.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2021, 13:38
1 IVF 2021
maj 2021 przygotowanie do transferu
BHCG 9dpt 42
BHCG 11dpt 89
BHCG 13dpt 270 -
Malina1991 wrote:Doubaska moja siostra teraz też jest w ciąży, ale już końcówka, ciąża naturalna to darmowe są tylko luteina, Clexana, euthyrox, nie musisz mieć lekarza na NFZ, wystarczy specjalny kod na recepcie, ja mam większość leków bez refundacji, głównie progesteron, bo ani duphaston, Prolutex itd niestety nie są ujęte.
-
Red555 wrote:Jestem po wizycie, jestem przerażona bo pęcherzyk ciążowy prawie nie urósł. Za to ten żółtkowy z 2,7 ma teraz 4mm. Niby lekarsxmowi że ok ale ja jestem już zrezygnowana
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2021, 14:20
-
Jestem po wizycie! Wg USG jest 5+2, widać sam pęcherzyk 0.64 cm. Jest jeszcze czas, więc nie szaleję! Ale dotrzymanie do środy 23 czerwca, czyli do następnego USG będzie trudne. Damy radę!
Polecam ten artykuł na temat wczesnego USG
https://mamaginekolog.pl/usg-wczesnej-ciazy-jak-interpretowac/
dobuska, Aneta8, Morwa, Selena lubią tę wiadomość
Tymuś (*) - 26 stycznia 2017, 10 tc
Bliźniaki (*) - 30 sierpnia 2017, 11 tc
Ciąża biochemiczna - wrzesień 2019
Talita(*) - 31 października 2019, 9 tc
Maluch(*) - 20 lipca 2021, 6 tc
Zdrowy Synek Ur. 8 sierpnia 2022 -
Red555 wrote:No to inny lekarz i luxmed. Jaxqiem że oni mają kiepski sprzęt...
Powiedział że jest ok i ma prawo nie widać jeszcze i że ciało żółte ładne i dzidzius na pewno gdzieś jest... także No cholernie wie
Jutro jeszcze mam wizytę
Czekamy na maluszka! Mam nadzieję, że lada dzień się pokaże!
Red555 lubi tę wiadomość
Tymuś (*) - 26 stycznia 2017, 10 tc
Bliźniaki (*) - 30 sierpnia 2017, 11 tc
Ciąża biochemiczna - wrzesień 2019
Talita(*) - 31 października 2019, 9 tc
Maluch(*) - 20 lipca 2021, 6 tc
Zdrowy Synek Ur. 8 sierpnia 2022 -
No dobra, oficjalnie zostaje ☺️ Beta pieknie przyrosla.
Super info z ta refundacja!dobuska, Melisandra, Aneta8, Red555, Morwa, Selena lubią tę wiadomość
-
Red555 wrote:No to inny lekarz i luxmed. Jaxqiem że oni mają kiepski sprzęt...
Powiedział że jest ok i ma prawo nie widać jeszcze i że ciało żółte ładne i dzidzius na pewno gdzieś jest... także No cholernie wie
Jutro jeszcze mam wizytęRed555 lubi tę wiadomość
-
Melisandra wrote:Jestem po wizycie! Wg USG jest 5+2, widać sam pęcherzyk 0.64 cm. Jest jeszcze czas, więc nie szaleję! Ale dotrzymanie do środy 23 czerwca, czyli do następnego USG będzie trudne. Damy radę!
Polecam ten artykuł na temat wczesnego USG
https://mamaginekolog.pl/usg-wczesnej-ciazy-jak-interpretowac/ -
nick nieaktualny