X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga12345 wrote:
    Joana a widzisz, to może u mnie to był zbieg okoliczności albo po prostu na mnie to zadziałało 🙂

Każdy organizm jest inny :) niemniej zazdroszczę, że u Ciebie podziałało :):)

MyŚliwa lubi tę wiadomość

uS2wp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2022, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torba do szpitala spakowana, niech się dzieje co chce teraz 😂
    Wypiłam jedna herbatkę malinowa i powiem wam, ze mam silniejsze skurcze 😂😂 to chyba działanie podprogowe, bo raczej tak szybko nie działa ☺️

Jaina, ale dostałaś propozycje ☺️ Rozumiem Cię w pełni, ze przyspieszanie Cię irytuje. Mam to samo, bo wolałabym zeby samo się zadziało i toczyło się naturalnie.

Dobuska, tak jak dziewczyny piszą, niestety możemy sobie planować a życie pisze swój scenariusz porodu🤷🏼‍♀️

Morwa, ogromne gratulacje🥰🥰 cieszę się, ze już po, daj znać później jak się czujesz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2022, 16:18

jaina_proudmoore, Aga12345, dobuska, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

• Nisia18 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pcosik , my to miałyśmy ta sama datę porodu , ale chyba będziesz pierwsza :)
    Zobaczymy co ja się dowiem w następnym tyg :)

Zerknęłam na pierwsza stronę , jak ślicznie jest napisane „rozpakowane mamusie „ ❤️🥰🥰
    Aż miło się patrzy ;) z duma dołączę do tej listy tylko ciekawe kiedy 😀

jaina_proudmoore, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

• Aneta8 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska, przykro mi z takiego obrotu sprawy. No ale w razie gdyby coś się działo, jesteś już pod opieką. Czekamy, na małą Dobuskę, żeby bezpiecznie przyszła na świat! 🧡

Morwa gratuluję!! Witamy Nikodema po tej stronie 🥳💜

Jaina, a to Ci niespodzianka 🙈 nieźle się uparli, oby ten cewnik podziałał i nie było potrzeby podawania oxy.. a najlepiej niech do poniedziałku samo się zacznie! Kciuki będę trzymać! Ech już większość z nas się przekonała, że z tymi porodami to nie ma co się nastawić na jakiś scenariusz.

My dziś byliśmy z M na szczepieniu. Obśmiałam się, bo na tym świecie chyba nie przestanie ludzi zadziwiać, ze tata może zajmować się dzieckiem tak jak mama 🙈 najpierw mąż wszedł do gabinetu do lekarza z małym, a pani doktor go pyta czy mama źle się czuje 😂 to już po ukłucie weszłam ja, bo się poczułam jak jakaś wyrodna matka 😑 Musielismy po szczepieniu odczekać 15 min, wiec poszłam z malym do pokoju matki i dziecka dać cyca, bo już był głodny, no i po nakarmieniu mąż go wziął na ramie i usiadł w poczekalni, żebym się ubrała i w oczach innych matek widziałam rozczulenie i podziw, tylko nie wiem czy dla męża czy nad urokiem i mojego syneczka 😄

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Ada.. 31, Joana23, AnSan89, MyŚliwa, dobuska, Kasiastaraczka, Morwa, Agawa85, Jeheria, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • Ada.. 31 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Nikodem urodził się o 9:35! Jest mały i śliczny w porównaniu do córki gdy ta przyszła na Świat 🤣 Waży 3500g i ma prosty nos 💪 Urodził się w czepku i obsikał wszystkich do okoła, w tym mnie 🤣 Podczas cc wyszły komplikacje i wszystko przeciagnelo się w czasie.. Ale więcej napiszę wam jak dojdę do siebie ;)
    Gratulacje 😍😍

Morwa lubi tę wiadomość

bl9cdf9hz0nfzo3c.png
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny za Wasze dobre słowa <3
    Jak ktoś ma informacje " z pierwszej ręki" odnośnie tego cewnika Foleya, to chętnie pogadam, albo na priv nawet :)

@Aneta8 - bo to super, jak mężczyzna się angażuje bo chce i może i kobieta mu pozwala na to. :)
    stąd pewnie to rozczulenie, bo czasem kobiety lubią brać za dużo na siebie, a jednak panom opieka nad dziećmi też dobrze idzie.
    sama byłam zaskoczona jak maż zmieniał pieluchę na szkole rodzenia, albo ubierał, lepiej ode mnie 🤣

@Nisia- zgadzam się, takie historie mieszają w głowie.
    niestety, o każdym szpitalu były i dobre i złe opinie. według mnie to kwestia, na kogo się trafi - w sensie położna plus też własne oczekiwania pod kątem opieki / standardów/ doświadczeń z bólem itd. to dość złożona sprawa jak dla mnie.
    jednak te historie wszelakie jakoś powstają.
    znów, takie straszenie też jest bez sensu, bo człowiek jednak się uprzedza :(
    pierwszy poród często przeciera szlaki przed kolejnym, a jednak pierwszy to taka podróż w nieznane.
    może dlatego nieswojo mi przed poniedziałkiem.

=================
    Rozmawiałam z mężem trochę co i jak bo jakoś nie ogarnął, że tam zostanę w szpitalu 🤣
    Mąż się martwi, bo w sumie to jedna wielka niewiadoma co się zadzieje ;)
    Jak cewnik nie zadziała, to do czwartku się tam będę turlać z Bobo już :D

Muszę sobie głowę zresetować lekko przez weekend i ogarnąć plan porodu - etapy, oczekiwania, oddychanie, zajrzę może do walizki. dopakuje jakieś jedzenie też w 3 torbę 🤣

ps. mam głupie pytanie 🤣 - w szpitalach jest szatnia na rzeczy w których przyjadę? ( kurtka, buty, dres itd) bo nawet nie wiem. 🙉

Stokrotka 86, dobuska, Kasiastaraczka, Nisia18, Aneta8, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • MyŚliwa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Morwa gratulacje! Wiele siły dla przystojnego szczęściarza i jego mamy! Mam nadzieję, że szybko i bezproblemowo dojdziecie do siebie i już niedługo wrócicie do domu!
    Selena wrote:
    a ja nie miałam ani raz ktg jeszcze... Chyba dziś zadzwonię do mojej położnej...
    W normalnej ciąży bez cukrzycy i ciśnienia, KTG robi się zazwyczaj dopiero przy terminie rozwiązania albo wręcz po (przy ciąży przechodzonej, powyżej 40tc). No i podczas porodu często. Także w razie czego, nie musisz się martwić.
    Dobrą praktyką jest KTG od 37 tc co tydzień przy ciążach cukrzycowych, ale to też nie jest wymaganie.
    Joana23 - o dziwo ciśnienie w normie. Jakoś w okolicach 120/70, puls 80-100. Od wczoraj po prostu piję więcej płynów i mam wrażenie, że trochę to pomaga. No nic, trzeba się wyciszyć, robić co można i się uspokoić :-).

Filmik o porodzie był ciekawy. Zdziwiłam się wręcz, że można tak bez parcia. Natomiast bardzo mi się osobiście nie spodobało nagrywanie krocza przez mamę rodzącej. To znaczy, jak im to nie przeszkadza to spoko - tylko dla mnie to byłaby w ogóle niekomfortowa sytuacja. Drugie dziecko w mieszkaniu i jeszcze przy porodzie kręcący się rodzice. No, nie - to nie dla mnie.
    Ja się do porodów nie zrażam - nawet jak słyszę bardzo złe historie porodowe, to często im towarzyszy niekompetencja lekarzy (chociaż można zrozumieć, że przy ciężkich przejściach ich obwiniamy - tak zwyczajnie po ludzku - lokując gdzieś swoją złość). Ileż to ciężkich porodów, a potem dzieci zdrowe? Czasem po prostu trzeba z tym przejść do porządku dziennego, czasem złożyć zwyczajną skargę.
    Chociaż momentami jak myślę o porodzie, to się zwyczajnie boję.
    dobuska - dzięki za wiadomości. Wiem, że w szpitalu trochę trudniej się zebrać do reportażu. To fajnie, że się dobrze Wami zajmują. Szkoda tylko, żebyś się nie "zaraziła bardziej". Mam nadzieję, że po prostu mocniejsze objawy Cię ominą. Miałaś plany jakoś pójścia do szpitala w przyszłym tygodniu? Może to i dobrze, że teraz - wcześniej Cię rozwiążą. Popatrzą na dzieciaka i wyniuchają najlepszy moment.
    Szkoda tylko, że nawet jak się już urodzicie i ogarniecie to będzie problem z powrotem do domu. Pewnie nie będziecie siedzieć do końca okresu izolacji, ale odwiozą Was karetką? I tak nie będziecie mogli wyjść z domu, gdyby czegoś zabrakło, już nie mówiąc o wizycie pielęgniarki środowiskowej. Przykro mi, ale będzie dobrze :-). Wierzę w Was!
    jaina_proudmoore - widziałam, że na tym oddziale, gdzie będę rodzić - położne same z siebie pytały o karmienie i właśnie nawet na korytarzu zaglądały do buźki noworodka. Oczywiście lepiej jak wszystko sprawdzi lekarz, ale możliwe - że już zrobią to na oddziale poporodowym - wystarczy skierowanie od zwykłego pediatry na taki zabieg. Słyszałam, że u noworodka to w ogóle nawet zdarza się zrobić w znieczuleniu miejscowym zabieg (tak wręcz od ręki). Plus jest taki, że rehabilitacja po tym łatwiejsza (dziecko nie zdążyło sobie wyrobić złych nawyków). Z tym, że czasem zdarza się zbyt płytkie podcięcie albo zarośnięcie i zabieg trzeba powtórzyć.
    Pewnie już za późno piszę, ale na serio wierzę - że sobie poradzisz. Cewnika się nie bój aż tak bardzo - podobno boli, szyjka zaczyna skurcze - ale normalnie Cię też by to czekało. Im więcej pracy zrobi szyjka i się rozszerzy przed porodem, tym potem mniej będzie boleć. To takie rozłożenie w czasie, tak sobie to tłumaczę, bo pewnie też tak to u mnie będzie wyglądać. Mam nadzieję, że nawet jeśli cewnik sam nie rozkręci akcji, to chociaż szyjkę rozszerzy choć trochę i pomoże przygotować się dalej. Podobno ciepłe kąpiele też pomagają, więc przed wyjazdem do szpitala walnij sobie długi prysznic i potem w szpitalu też (nie wiem, czy z cewnikiem można).
    Masz teraz cały weekend na przeszukanie internetu: jak wywoływanie wygląda, jak się przygotować, co dopakować (bo pewnie pobyt przedłuży się łącznie do min 4 dni (2 dni wywoływania + 2 dni po porodzie), zdobycie chleba i zakończenie niedokończonych spraw.
    Mogę tylko tyle powiedzieć, że jak leżałam to właśnie na jednej dziewczynie używali cewnika i podobno szyjka zaczęła skurcze, ale jak tylko wyjęli to się wszystko zatrzymało i kolejnego dnia dziewczyna była zabrana na salę porodową z OXY. Niestety nie wiem, jak się skończyło (czy OXY pomogło czy skończyło się na CC).
    No niestety, sporo porodów w Polsce jest bezsensownie zmedykalizowanych (zamiast trochę poczekać, to wywoływać), ale spójrz na to tak: przynajmniej będą próbować SN (z pomocą), a nie od razu Cię rozetną na zimno (CC).
    Co do szatni to różnie bywa, zazwyczaj coś jest na ubranie wierzchnie - oddaje się do depozytu (dostaje się karteczkę, co się oddało - i zaznaczasz tam: kurtka, buty, czapka itd.) albo można przekazać mężowi - u mnie jak przyjeżdżał oddać walizkę to po prostu położna wiedziała, że ma czarną kurtkę zabrać. W kwestii ubrania, w którym przyjedziesz - to bywa różnie. Na oddziale ginekologii na Szaserów kazali się na dole w szatni przebierać od razu w piżamę i klapki, buty oddać w worku razem z kurtką. A tutaj, wlazłam w normalnych butach i ubraniu, bo nie miałam przecież nic do przebrania, potem w drodze powrotnej z oddziału wychodziłam normalnie ubrana.
    Z jedzenia to mogę przede wszystkim poradzić zabrać ze sobą chleb, orzechy i suszone owoce (dają często jakieś serki czy jogurty naturalne - tak sobie można urozmaicić, mieszanka studencka sobie radzi), jakieś herbatki owocowe i wodę/butelkę z filtrem, kilka owoców (w sensie jakaś mandarynka czy jabłko do chwycenia, jak już maluch będzie na świecie), może jakieś pochrupajki (paluszki, suszone owoce, krakersy) - to tak na zasadzie zajęcia rąk, jak będziesz zdenerwowana albo będziesz na coś czekać (np. godzinę na wypis).

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Kasiastaraczka, Selena, mk_bambino, Jeheria, Gosia Rumi, Morwa, Aga12345 lubią tę wiadomość

• Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska to dobrze, że trafiłaś na takiego lekarza co wpisał pozytywny i leci Ci czas
    dobrze, że atmosfera i traktowanie na oddziale jest ok :)

Joana o super, że Ci się spodobał film :) pewnie, że damy radę!
    dzięki za linka do stojaka, ale faktycznie popatrzę jeszcze na olx

Morwa wielkie gratulacje :) będzie mały szczęściarz z tym czepkiem :) rewelka!

Lolla już niedługo urodzimy :) dla mnie to jeszcze nieznana podróż i emocje są różne-boję się i nie mogę się doczekać :P

Pcosik wow waga męża pokaźna :) no jak urodzisz dużą córę to będzie już taka jak niemowlę :) i jak piszesz będziesz łatwiej się z nią ochodzić :D
    hi hi to jak się całą ciążę kochało to teraz nie pomoże? nie załamuj mnie- my też całą ciążę :D

AnSan wow to Ty już 4 poród? super :)

Stokrotka oczywiście każdy przypadek jest indywidualny, ale trzymam kciuki, żeby było już tylko dobrze :)
    dobrze, że byliście u pediatry i przychodnia blisko

Jaina ale jak to?, poniedziałek to 31.01. :D
    ha ha i jakąś piosenkę zaśpiewać ;)
    aaa to od poniedziałku dopiero będzie początek działań, to jest szansa na luty :)
    kurcze szkoda, że tak chcą to przyspieszać, ech
    hi hi to chyba ciążowy mózg udziela się Twojemu mężowi :P
    ej właśnie miałam pytać ile macie walizek?bo mi wyszły 2-jedna duża, druga mała, ale jeszcze żarełko gdzieś muszę wcisnąć

Aneta jej no rzeczywiście co za niespotykany okaz ojciec zajmujący się synem :D
    Ty możesz być dumna :) a te komentarze ech...

MyŚliwa to już każda z nas indywidualnie podchodzi do obecności innych przy porodzie
    ja osobiście też wolałabym jak najmniej publiki

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, AnSan89, Gosia Rumi, Morwa, Aga12345, MyŚliwa lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysliwa - powiem Ci, że tu leżą same mamy „jakim cudem ja mam covid”? Czyli w sensie bez wyraźnych objawów. Nie wiem czy można się zakazić bardziej, w każdym razie wypuszczają bardzo szybko do domu, jeśli dziecko jest negatywne. Dzisiaj dziewczyna po cesarce wyszła w trakcie trwania trzeciej doby. Jeżeli nie ma mnie kto odebrać, zawożą karetka, tylko trzeba mieć fotelik. Mojemu mężowi już izolacja idzie, więc po powrocie do domu to kwestia tak naprawdę mniej niż 5 dni izolacji, co w sumie przy takim noworodku za wiele nie utrudni. :) mi niby mieli zarejestrować pozytywny test, ale na razie nie mam takiej informacji w systemie. Jutro zapytam na obchodzie.

U mnie to już 5-6 dzień objawów, wiec liczę, że zaraz się raczej uspokoi. :)

Jaina - zależy od szpitala. Ja w jednym musiałam oddać mężowi, a tutaj mam w worku schowane w szafie. Jeszcze w innym szpitalu oddaje się do depozytu :)

jaina_proudmoore, Gosia Rumi, Aga12345, MyŚliwa lubią tę wiadomość

• Agawa85 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa gratulacje. Witamy Nikodema na świecie.😊
    Jaina wow ale zwrot akcji. Może uda Ci się rozkręcić akcje jeszcze przed wywołaniem. Pogadaj z synkiem, może wcześniej zechce opuścić lokum😊
    Stokrotko jeśli dostałaś jakiś fajny patent na ulewnie, oczywiście nie mówię o lekach, to prośba o podzielenie się. Nasza też trochę ulewa, a chciałabym może jej jakoś pomóc żeby bidna się nie męczyła. A do wizyty u pediatry czasu jeszcze trochę zostało.

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Morwa, Aga12345 lubią tę wiadomość

13.11.2024 transfer ❄️ 4.2.2 🙏🙏 encorton, sompfolipid, heparyna

10dpt beta 33,12
    12 dpt beta 65,14
    14 dpt beta 132
    16 dpt beta 271
    22 dpt beta 1353
    29 dpt usg jest zarodek z bijącym serduszkiem❤️🥹 crl 0,45 cm
    36 dpt zarodek 1,2 cm z bijącym serduszkiem
    8tc💔

12.05. 2021 transfer zarodeczka 4.2.2 AH + embroglue🙏
    6dp beta 78 mIU/ml🙏🙏
    8dp beta 240 mIU/ml🙏🙏
    10dp beta 640 mIU/ml
    13dp beta 2527 mIU/ml 🙏
    29.05 pierwsze usg🙏
    Mamy pęcherzyk ciążowy🙏
    11.06 mamy ❤ i 11 mm
    28.06 kropuś ma 3,1 cm😍
    24.01.2022 córeczka
    4❄️

IVF
    KIR Bx brak 2DS3 i 3DS1
    NK 25%😔
    PAI-4G/5G układ homozygotyczny 😔
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie, które już urodziły - mam pytanie dotyczące jedzenia :) czy jak już wróciliście do domu to miałyście w ogóle ochotę na jedzenie? Nie mówię tutaj o braku czasu na przygotowanie posiłków, tylko czy był/jest głód?

Jaina, u mnie w szpitalu akurat rzeczy oddaje się albo do depozytu (jak jest miejsce) albo pakują w worek i mąż/partner zabiera ze sobą. Z IP na oddział wchodzi się już w koszuli :)

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

uS2wp2.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łapcie zdjęcie mojego małego krasnala😍 i nie cytujcie 🙏

20220127-204312.jpg

jaina_proudmoore, Lolla, mk_bambino, niutek87, Nisia18, Ada.. 31, Aneta8, Jeheria, Kasiastaraczka, Selena, Agawa85, AnSan89, Stokrotka 86, Gosia Rumi, Villemo87, Aga12345, f_a_l_k lubią tę wiadomość

• Nisia18 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa , jakie ma ciemne oczy 🤩

Morwa lubi tę wiadomość

• mk_bambino Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2022, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Morwa, ale słodziak z tego Twojego bobo! dużo zdrówka dla Was! <3

dziewczyny, a ja mam pytanie odnośnie ubranek w szpitalu, w co zostały ubrane wasze dzidzie od razu po porodzie? body z krótkim/długim rękawem plus śpioszki/półśpioszki czy może w same pajace? otulane w kocyś czy rożek a może otulacz? próbuję to cały dzień ogarnąć i już mam mętlik w głowie...

Morwa lubi tę wiadomość

a012319090.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa śliczne bobo 😍

Morwa lubi tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina no to masz deadline...
    Jest też koktajl położnych na wywołanie porodu 🤣 ale ja się bałam i w tamtej ciąży w 39+5 bodajże wypiłam tylko pół łyżeczki olejku Rycynowego a nie 2... Moje jelita oszalały. Tak mnie skręcalo i Młody wtedy musiał zejść w dół bo właśnie ta kość ogonowa zaczęła boleć. Po 2 dniach USG potwierdziło brak szyjki. Lekarz zrobił masaż szyjki a raczej okolicy i odszedł czop z krwią dnia nastepnego. Może o ten masaż poproś też w szpitalu.

jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie coś gardło zaczęło boleć 🙄

Też obejrzałam filmik i fajnie mieć możliwość z kimś rodzić, trochę smutno mi się zrobiło bo ja byłam całkowicie sama, nawet położna przychodziła, sprawdzała czy ok i wychodzila, na partych kazała leżeć 3 skurcze bez wypierania i wróciła za 5 dopiero. Ogólnie nie oceniam tego za zły poród bo było ok ale jak widać może być lepiej. Może wtedy się bali przez covid 🤷‍♀️
    Ja się teraz bardziej boję porodu niż za 1 razem. Nie mam żadnej traumy ale mimo wszystko wiem że to boli i nie da się przewidzieć co wyjdzie w trakcie. Jakoś tak się boję czy sobie poradzę z dwójka dzieci... No jakoś trzeba będzie 🙈

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka właśnie jakie zalecenia co do ulewania? Może coś czego nie wiem?

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • AnSan89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa-cudo🙂🙂🙂🙂

Kasiastaraczka- już przed ślubem doszliśmy do wniosku, że chcemy mieć dużą rodzinę😉

Jeheria- ja drugiego porodu też bardziej się bałam niż pierwszego, mimo że był ok. To chyba kwestia świadomości co Cię czeka🙂
    Co do opieki nad dwójką dzieci to na pewno sobie poradzisz🙂 na początku kolorowo pewnie nie będzie ale dasz radę👍🙂

Jaina-Ten masaż szyjki choć nie jest przyjemny to bardzo pomaga w rozkręceniu akcji. Może faktycznie warto zapytać o to przed ewentualnym podaniem oxy?

Aneta-super, że tata taki pomocny🙂

Kasiastaraczka, Morwa, jaina_proudmoore, Aga12345 lubią tę wiadomość

• Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 05:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po_prostu_ja, Morwa - serdecznie gratuluję! ❤️ wspaniale!
    Jaina będzie pięknie! Nie smuć się - już za chwilę będziesz tulić Maluszka ❤️ Czy to nie wspaniałe?
    Dobuska trzymaj się dzielnie ❤️ Próbuj myśleć tylko o tym co dobre i co pięknego Cię zaraz czeka ❤️

Morwa, Ada.. 31, jaina_proudmoore, Aga12345 lubią tę wiadomość

6sutvkcboyyy654c.png
‹‹ 600 601 602 603 604 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ