Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiu trzymamy kciuki
Villemo komentarz położnej zostawię bez komentarza za to Tobie gratuluje narodzin malutkiej, współczuje ciężkiego porodu. Dużo siły dla Was i odpoczywaj!jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Selena, Villemo87 lubią tę wiadomość
-
Kasia, ale nowina. Wierzę, że choć inaczej niż planowałaś (bo pewnie nie możesz rodzic w DN?) ale też będzie pięknie. 🙂
No i chyba nie spotkamy się w szpitalu. 😉
Selena i ja pewnie poczekam na luty 😄Selena, jaina_proudmoore, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Ale się posypało porodów... Gratuluję wszystkim świeżym mamusiom! Villemo87, Morwa gratulacje!
Kasiastaraczka trzymamy kciuki!
Też bym chętnie usłyszała co nieco o cewniku Foleya z pierwszej ręki. Czy zakładanie albo samo chodzenie w tym potem boli? Długo się z tym chodzi? Można się kąpać?
Ja to się chyba bardziej boję drugiego porodu niż pierwszego... Już wiadomo, że to mega boli i że łatwo nie będzie. Ale wszystkie damy radę!AnSan89, Jeheria, Selena, jaina_proudmoore, Aga12345, Kasiastaraczka, MyŚliwa, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Villemo87 wrote:Morwa Po prostu ja- gratulacje dla dzielnych mam
@Dobuska co za sytuacja. Cóż mam napisać. Ja też zupełnie inaczej sobie to wyobrażałam. Jeszcze dobił mnie tekst jednej z położnych: 3 kg i nie poradziła sobie Pani... Na to lekarz jej odpowiedział, że w sumie powinnam mieć dwa porody zaliczone
@Jaina no właśnie my planujemy, a życie swojejaina_proudmoore, Aga12345, MyŚliwa, Villemo87 lubią tę wiadomość
-
Kasiastaraczka wrote:Dziewczyny szyjka na razie puściła na 1,5 palca
Mam chodzić i drażnić brodawki,żeby naturalnie oksy ruszyła,bo jak nie to będą chcieli dać w kroplówce
Poród może dziś, może jutro
Miłego dnia 😚
Trzymam mocno kciuki aby się rozkrecilo!!!Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMorwa, piękny Nikos 🥰 regeneruj sie, bo zrobiłaś kawał dobrej roboty wydając na świat takiego malca !!
Kasiu, a miałaś wczoraj jakis objawy albo coś ze odejdą Ci wody ??
Brałaś coś na szybszy poród? Powodzenia Kochana !!
Ja raczej tez zostaje na luty, bo wątpię by coś sie przez 3 dni zmieniło 😁
jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Selena lubią tę wiadomość
-
Na luty jeszcze trochę dziewczyn mamy 🙂💪jak pisałam, mi nawet pasuje 1 lutego po północy 🤣 // @Falk - z tego co wyczytałam już w internecie- można a nawet należy chodzić bo ponoć to przyspiesza dojrzewanie szyjki, można się też kąpać. przy 3 cm rozwarciu cewnik sam wypada. Cewnik to w sumie z nazwy, bo to rurka z balonikiem na końcu, pompują do niego 60 ml soli fizjologicznej. Czy boli czy nie? Ponoć czuć dyskomfort; każda z nas jest jednak inna pod tym kątem. Najgorsze jest to, że wcale nie musi nic a nic pomóc 🤷♀️( założenie ma spowodować skurcze i rozkręcenie akcji). Także można się z nim „ bujać” pół dnia i guzik wyjdzie, bo kolejne co robią to podanie oxy. 🙄 // @Dobuska - czekamy na info co u Ciebie słychać 💝🧐 // @Selena - dzięki za miłe słowa. // @MySliwa- dzięki za cenną opinie 😇ciekawi mnie tylko czemu mam być na czczo jednak w poniedziałek. 🧐chleb na pewno spakuje, orzechy mam już w plecaku, plus inne słodycze, ale jeszcze coś dorzucę. 🙃 // Ja znów miałam kiepska noc, odsypiam teraz. Wstawałam po 2 i potem nie mogłam spać do 4 chyba; potem zasnęłam na ranem, nie wiem o której. Młody wczoraj stukał jak dzięcioł w szyjkę, za każdym razem aż podskakiwałam na łóżku, serio, uczucie jak rażenia prądem/ nerwoból. Trochę się też wiercił 🤣nie wiem jeszcze gdzie i ruszał ręką jedną bo nawet mąż wyczuł. I jeszcze uciska mnie czasem na jakiś nerw bo normalnie mam nogę prawą od pachwiny do połowy uda jak z gumy 🤣😳na pare sekund, głupie uczucie. Pachwiny mnie ciągną i chodzę jak kaczka 🦆Czy do poniedziałku się samo coś rozkręci to nie wiem. Nie chciałabym tez dostać Oxy we wtorek z rana dopiero i się męczyć cały poniedziałkowy dzień, ale to zobaczymy co się zadzieje - tego to nikt nie wie 🙈🙉🙊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2022, 11:42
Selena, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, skurcze coraz mocniejsze,bujam sobie miednicą,oddycham
Lolla oj nowina 🙃 na DN raczej za wcześnie,chyba że nie będzie miejsc na porodówce to może wtedy
Wczoraj mnie leciutenko pobolewalo podbrzusze
A o 4 z minutami dziś wstałam na siku i po toalecie zaczęło mi lekko kapać
Obudziłam męża,w oględzinach stwierdził,że to raczej to
Wzięłam prysznic i pod prysznicem chlusnelo już tak bez wątpliwości
Później jeszcze raz i musiałam się przebierać,bo przebrało mi ten podkład ginekologiczny
Od zeszłego piątku masowanie krocza i w sumie tyle..
Dali mi jakiś antybiotyk,bo ciąża 36+5
Dziękuję dziewczyny za wszystkie kciuki 😚
Joana23, Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Selena, Jeheria, Aga12345, MyŚliwa, Gosia Rumi, Villemo87 lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Ja się właśnie mocno obawiam, że nie zauważę tych wód ale jak widać moje obawy są mocno wątpliwe
Villemo, komentarz położnej mogła zostawić dla siebie. Noszzz wredota!
Kasiu, oddychaj oddychaj! Masz tę moc!Kasiastaraczka, jaina_proudmoore, Aga12345, MyŚliwa, Villemo87 lubią tę wiadomość
-
Ja tez luty 😁✌🏻
Gratulacje dla nowych mam 🤗
KasiaStaraczka , i chyba Ty wkrótce napiszesz nam dobra wiadomość
Muszę zapytać póki jest kogo 😁 mam wrażenie ze zaraz sama będę na grupie , tak wszystkie zaczełyscie rodzic 😅
Odstawiłam magnez , najpierw przez ostatni tydzień połowa dawki dziennie czyli 100mg a od czwartku nic.. i zaczęłam czuć różnice , w nocy jedna noga łapie skurcz , teraz usiadłam chwile przy stole to mi ścierpła noga dla odmiany i tak się zastanawiam czy aby nie wrócić do tego magnezu . Co myślicie ?
Temat był poruszany ze ok 36 tyg zalecenie odstawić magnez ale w tej sytuacji to się zastanawiam..Kasiastaraczka, jaina_proudmoore, Selena lubią tę wiadomość
-
Nisia18 wrote:Ja tez luty 😁✌🏻
Muszę zapytać póki jest kogo 😁 mam wrażenie ze zaraz sama będę na grupie , tak wszystkie zaczełyscie rodzic 😅
Odstawiłam magnez , najpierw przez ostatni tydzień połowa dawki dziennie czyli 100mg a od czwartku nic.. i zaczęłam czuć różnice , w nocy jedna noga łapie skurcz , teraz usiadłam chwile przy stole to mi ścierpła noga dla odmiany i tak się zastanawiam czy aby nie wrócić do tego magnezu . Co myślicie ?
Temat był poruszany ze ok 36 tyg zalecenie odstawić magnez ale w tej sytuacji to się zastanawiam..
Nisia, sama nie zostaniesz
nie bój żaby
skoro łapią Cię skurcze to ja bym pobrała jeszcze. to nie jest dawka - 1 tabletka, która zablokuje potencjalne skurcze macicy. A nocne skurcze są męczące.MyŚliwa lubi tę wiadomość
-
Kasiastaraczka wrote:Dziewczyny, skurcze coraz mocniejsze,bujam sobie miednicą,oddycham
Lolla oj nowina 🙃 na DN raczej za wcześnie,chyba że nie będzie miejsc na porodówce to może wtedy
Później jeszcze raz i musiałam się przebierać,bo przebrało mi ten podkład ginekologiczny
Dziękuję dziewczyny za wszystkie kciuki 😚
Myślę o Tobie ciepło cały czas
jak to widać, planowanie porodu naprawdę ma sens. 🤣
a pisałam niedawno czy będą jeszcze jakieś niespodzianki hehe w tym tygodniu i proszę
to kto na jutro chętny?
Selena, Kasiastaraczka, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
Kasiastaraczka wrote:Dziewczyny, skurcze coraz mocniejsze,bujam sobie miednicą,oddycham
Dziękuję dziewczyny za wszystkie kciuki 😚Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:Myślę o Tobie ciepło cały czas
jak to widać, planowanie porodu naprawdę ma sens. 🤣
a pisałam niedawno czy będą jeszcze jakieś niespodzianki hehe w tym tygodniu i proszę
to kto na jutro chętny?Kasiastaraczka, jaina_proudmoore, Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Selena wrote:Byle nie ja bo właśnie zauważyłam że mi zaczął czop odchodzić...Jednak wolę wytrzymać do tego lutego
O! To dopiero nowina
Ja Wam powiem, że bardzo nie chciałabym urodzić 30 stycznia. W tym dniu jest rocznica śmierci mojego dziadka i jakoś ta data zupełnie mi nie odpowiada. -
Nisia18 wrote:Ja tez luty 😁✌🏻
Temat był poruszany ze ok 36 tyg zalecenie odstawić magnez ale w tej sytuacji to się zastanawiam..jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Joana23 wrote:O! To dopiero nowina
Ja Wam powiem, że bardzo nie chciałabym urodzić 30 stycznia. W tym dniu jest rocznica śmierci mojego dziadka i jakoś ta data zupełnie mi nie odpowiada.Joana23, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość