X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na IP, odeszły mi wody
    Proszę o modlitwy i kciuki 🙏🥰

Morwa, Gosia Rumi, AnSan89, niutek87, Ada.. 31, Jeheria, Selena, jaina_proudmoore, Nisia18, Stokrotka 86, Lolla, Aga12345, mk_bambino, Pcosik_2, MyŚliwa lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Villemo87 Koleżanka

Wysłany: 28 stycznia 2022, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz nadrobię wpisy, ale napiszę jak to u nas wszystko było... Akcja skurczowa się rozkręciła, ale bardzo wolno szła. W nocy z 26/27 zdecydowano, że podadzą mi dodatkowo oxy, żeby jeszcze rozwarcie szybciej postępowało. Suma summarum miałam skurcze co 2-3 minuty od 1:00. Ok 4:00 już pełne rozwarcie. I co? Mała nie chciała się prawidłowo wstawić w kanał przy parciu. Stąd o 5:30 decyzja o cesarce ( upłynęło już 24 godz od odpłynięcia wód)i 27.01 o 5;39 przyszła na świat maleńka z wagą 3000. Jest przecudowna. Wynagrodziła wszystkie bóle. Tylko ja obalała po tym wszystkim i nie miałam siły pisać.

Kasiastaraczka, niutek87, Gosia Rumi, Selena, jaina_proudmoore, Nisia18, Stokrotka 86, Aga12345, mk_bambino, MyŚliwa, Aneta8 lubią tę wiadomość

ojxevcqgaw4kzjxq.png
  • Villemo87 Koleżanka

Wysłany: 28 stycznia 2022, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia kciuki ❤️

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

ojxevcqgaw4kzjxq.png
  • Villemo87 Koleżanka

Wysłany: 28 stycznia 2022, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa Po prostu ja- gratulacje dla dzielnych mam
    @Dobuska co za sytuacja. Cóż mam napisać. Ja też zupełnie inaczej sobie to wyobrażałam. Jeszcze dobił mnie tekst jednej z położnych: 3 kg i nie poradziła sobie Pani... Na to lekarz jej odpowiedział, że w sumie powinnam mieć dwa porody zaliczone
    @Jaina no właśnie my planujemy, a życie swoje

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

ojxevcqgaw4kzjxq.png
  • AnSan89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia-powodzenia, trzymamy kciuki za szybką akcję🙂

Villemo- gratulacje🙂 położna porażka, brak słów po prostu😕 dobrze, że lekarz się odezwał. Na pewno łatwo nie było, ale na szczęście dobrze się skończyło i masz to już za sobą. Najważniejsze, że z Tobą i Malutką jest wszystko w porządku. Trzymajcie się i wracaj do zdrowia😊

Villemo87 lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Villemo87 Gratulacje 🥰 tą sama klinika i w ten sam dzień urodzilyśmy:) Ile cm miała Twoja córcia przy porodzie ? Jak macie wybrane imię i macie chęć podać to napisz :) jak nie to napiszemy po prostu córeczka :)

Villemo87, jaina_proudmoore, Aga12345 lubią tę wiadomość

• Villemo87 Koleżanka

Wysłany: 28 stycznia 2022, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mk_bambino wrote:
    @Morwa, ale słodziak z tego Twojego bobo! dużo zdrówka dla Was! <3

dziewczyny, a ja mam pytanie odnośnie ubranek w szpitalu, w co zostały ubrane wasze dzidzie od razu po porodzie? body z krótkim/długim rękawem plus śpioszki/półśpioszki czy może w same pajace? otulane w kocyś czy rożek a może otulacz? próbuję to cały dzień ogarnąć i już mam mętlik w głowie...
    Moja ma ubrane długie body i pampersa. I jest zawinięta w pieluchę tetrowa i rożek.

mk_bambino, MyŚliwa lubią tę wiadomość

ojxevcqgaw4kzjxq.png
  • Villemo87 Koleżanka

Wysłany: 28 stycznia 2022, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda 🙂 55cm

Kasiastaraczka, Morwa, Gosia Rumi, Selena, jaina_proudmoore, Stokrotka 86, mk_bambino, Jeheria lubią tę wiadomość

ojxevcqgaw4kzjxq.png

Wysłany: 28 stycznia 2022, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny 😚
    Leżę na patologii ciąży, zajęłam chyba ostatnie miejsce
    Teraz mam zapis ktg

jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Ada.. 31 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia trzymam mocno kciuki😊😊

bl9cdf9hz0nfzo3c.png
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki trzymam Kasia 👍

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, trzymam mocno za Was kciuki!

uS2wp2.png
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Jestem na IP, odeszły mi wody
    Proszę o modlitwy i kciuki 🙏🥰
    Kciuki są mocno zaciśnięte 🍀💚💪🥰będzie dobrze kochana. Ps. Ale nam się rozkręciło wypakowanie 🥰👶

Selena, Kasiastaraczka, AnSan89 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu trzymam kciuki 😚oby wszystko poszło dobrze 👍 😘
    Dobuska jak po nocy 😊?
    Ja dziś byłam na ostatnich badaniach w lab potem na zakupach 😊teraz dopiero jem śniadanie 😊
    Miałam dziś ciężką noc.. Nie mogłam spać bo było mi albo zimno albo gorąco... A jak już zasnęłam to śnił mi się mój pobyt w szpitalu 🙃😉chyba zaczynam podświadomie o tym myśleć i się stresować.. Chociaż już nie mogę sie doczekać tego dnia 🥰a śniło mi się że mi nie chcieli tej cesarki zrobić bo stwierdzili że jeszcze za wcześnie bo mam mały brzuch i napewno dziecko jeszcze małe i sobie nie poradzi 😅mój gin się kłócił z jakimś innym lekarzem który postawił na swoim i wysłał mnie do domu 😅a ja tak chciałam z dzidziusiem l wrócić..
    Udało mi się też zapisać na ktg będę je mieć w poniedziałek o 10:30😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2022, 09:08

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Kasiastaraczka, MyŚliwa lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Kciuki są mocno zaciśnięte 🍀💚💪🥰będzie dobrze kochana. Ps. Ale nam się rozkręciło wypakowanie 🥰👶
    Dokładnie idzie mega szybko 🥰żartowałam do męża nawet że jak tak dalej będzie to tylko ja na luty zostanę 😉🙃

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina u Ciebie też widzę sytuacja nagle się zmieniła😊oby synuś zechciał szybciej wyjść sam 😊a jak nie to będę trzymać kciuki żeby cała akcja wywoływania poszła szybko i sprawnie 😘

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png

Wysłany: 28 stycznia 2022, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Villemo87 wrote:
    Zaraz nadrobię wpisy, ale napiszę jak to u nas wszystko było... Akcja skurczowa się rozkręciła, ale bardzo wolno szła. W nocy z 26/27 zdecydowano, że podadzą mi dodatkowo oxy, żeby jeszcze rozwarcie szybciej postępowało. Suma summarum miałam skurcze co 2-3 minuty od 1:00. Ok 4:00 już pełne rozwarcie. I co? Mała nie chciała się prawidłowo wstawić w kanał przy parciu. Stąd o 5:30 decyzja o cesarce ( upłynęło już 24 godz od odpłynięcia wód)i 27.01 o 5;39 przyszła na świat maleńka z wagą 3000. Jest przecudowna. Wynagrodziła wszystkie bóle. Tylko ja obalała po tym wszystkim i nie miałam siły pisać.
    Villemo87- jeszcze raz serdeczne gratulacje 🍀💝🥰cieszę się, że napisałaś jak to u was było. Niestety, większość z nas musiała/ musi zweryfikować swoje plany porodowe. Najważniejsze, żeby było bezpiecznie dla mamy i dziecka 👶💚Zdrówka dla małej Jagody. Dla Ciebie szybkiego dojścia do pełni sił. 💪Ps. Położna wredna żmija; olać ją; dobrze, że lekarz głos zabrał. 😤Trzymajcie się ciepło ❤️

Selena, Villemo87 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena, ja na coś czuję, że nie zostawię Ciebie samej na luty :) Moja córa grzecznie siedzi i czeka :) te sny to czasem takie pogrzane są :D

jaina_proudmoore, Selena, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

uS2wp2.png

Wysłany: 28 stycznia 2022, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szyjka na razie puściła na 1,5 palca
    Mam chodzić i drażnić brodawki,żeby naturalnie oksy ruszyła,bo jak nie to będą chcieli dać w kroplówce
    Poród może dziś, może jutro
    Miłego dnia 😚

jaina_proudmoore, Aga12345, Selena, niutek87, mk_bambino, AnSan89, Joana23, Gosia Rumi, MyŚliwa, Villemo87 lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 28 stycznia 2022, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Dziewczyny szyjka na razie puściła na 1,5 palca
    Mam chodzić i drażnić brodawki,żeby naturalnie oksy ruszyła,bo jak nie to będą chcieli dać w kroplówce
    Poród może dziś, może jutro
    Miłego dnia 😚
    Trzymaj się ciepło kochana 💚💚💚myślimy o Tobie, trzymamy kciuki 💚💚💚

Kasiastaraczka, Selena lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
‹‹ 601 602 603 604 605 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ