X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na IP, odeszły mi wody
    Proszę o modlitwy i kciuki 🙏🥰

Morwa, Gosia Rumi, AnSan89, niutek87, Ada.. 31, Jeheria, Selena, jaina_proudmoore, Nisia18, Stokrotka 86, Lolla, Aga12345, mk_bambino, Pcosik_2, MyŚliwa lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Villemo87 Koleżanka

Wysłany: 28 stycznia 2022, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz nadrobię wpisy, ale napiszę jak to u nas wszystko było... Akcja skurczowa się rozkręciła, ale bardzo wolno szła. W nocy z 26/27 zdecydowano, że podadzą mi dodatkowo oxy, żeby jeszcze rozwarcie szybciej postępowało. Suma summarum miałam skurcze co 2-3 minuty od 1:00. Ok 4:00 już pełne rozwarcie. I co? Mała nie chciała się prawidłowo wstawić w kanał przy parciu. Stąd o 5:30 decyzja o cesarce ( upłynęło już 24 godz od odpłynięcia wód)i 27.01 o 5;39 przyszła na świat maleńka z wagą 3000. Jest przecudowna. Wynagrodziła wszystkie bóle. Tylko ja obalała po tym wszystkim i nie miałam siły pisać.

Kasiastaraczka, niutek87, Gosia Rumi, Selena, jaina_proudmoore, Nisia18, Stokrotka 86, Aga12345, mk_bambino, MyŚliwa, Aneta8 lubią tę wiadomość

ojxevcqgaw4kzjxq.png
  • Villemo87 Koleżanka

Wysłany: 28 stycznia 2022, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia kciuki ❤️

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

ojxevcqgaw4kzjxq.png
  • Villemo87 Koleżanka

Wysłany: 28 stycznia 2022, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa Po prostu ja- gratulacje dla dzielnych mam
    @Dobuska co za sytuacja. Cóż mam napisać. Ja też zupełnie inaczej sobie to wyobrażałam. Jeszcze dobił mnie tekst jednej z położnych: 3 kg i nie poradziła sobie Pani... Na to lekarz jej odpowiedział, że w sumie powinnam mieć dwa porody zaliczone
    @Jaina no właśnie my planujemy, a życie swoje

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

ojxevcqgaw4kzjxq.png
  • AnSan89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia-powodzenia, trzymamy kciuki za szybką akcję🙂

Villemo- gratulacje🙂 położna porażka, brak słów po prostu😕 dobrze, że lekarz się odezwał. Na pewno łatwo nie było, ale na szczęście dobrze się skończyło i masz to już za sobą. Najważniejsze, że z Tobą i Malutką jest wszystko w porządku. Trzymajcie się i wracaj do zdrowia😊

Villemo87 lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Villemo87 Gratulacje 🥰 tą sama klinika i w ten sam dzień urodzilyśmy:) Ile cm miała Twoja córcia przy porodzie ? Jak macie wybrane imię i macie chęć podać to napisz :) jak nie to napiszemy po prostu córeczka :)

Villemo87, jaina_proudmoore, Aga12345 lubią tę wiadomość

• Villemo87 Koleżanka

Wysłany: 28 stycznia 2022, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mk_bambino wrote:
    @Morwa, ale słodziak z tego Twojego bobo! dużo zdrówka dla Was! <3

dziewczyny, a ja mam pytanie odnośnie ubranek w szpitalu, w co zostały ubrane wasze dzidzie od razu po porodzie? body z krótkim/długim rękawem plus śpioszki/półśpioszki czy może w same pajace? otulane w kocyś czy rożek a może otulacz? próbuję to cały dzień ogarnąć i już mam mętlik w głowie...
    Moja ma ubrane długie body i pampersa. I jest zawinięta w pieluchę tetrowa i rożek.

mk_bambino, MyŚliwa lubią tę wiadomość

ojxevcqgaw4kzjxq.png
  • Villemo87 Koleżanka

Wysłany: 28 stycznia 2022, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda 🙂 55cm

Kasiastaraczka, Morwa, Gosia Rumi, Selena, jaina_proudmoore, Stokrotka 86, mk_bambino, Jeheria lubią tę wiadomość

ojxevcqgaw4kzjxq.png

Wysłany: 28 stycznia 2022, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny 😚
    Leżę na patologii ciąży, zajęłam chyba ostatnie miejsce
    Teraz mam zapis ktg

jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Ada.. 31 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia trzymam mocno kciuki😊😊

bl9cdf9hz0nfzo3c.png
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki trzymam Kasia 👍

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, trzymam mocno za Was kciuki!

uS2wp2.png
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Jestem na IP, odeszły mi wody
    Proszę o modlitwy i kciuki 🙏🥰
    Kciuki są mocno zaciśnięte 🍀💚💪🥰będzie dobrze kochana. Ps. Ale nam się rozkręciło wypakowanie 🥰👶

Selena, Kasiastaraczka, AnSan89 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu trzymam kciuki 😚oby wszystko poszło dobrze 👍 😘
    Dobuska jak po nocy 😊?
    Ja dziś byłam na ostatnich badaniach w lab potem na zakupach 😊teraz dopiero jem śniadanie 😊
    Miałam dziś ciężką noc.. Nie mogłam spać bo było mi albo zimno albo gorąco... A jak już zasnęłam to śnił mi się mój pobyt w szpitalu 🙃😉chyba zaczynam podświadomie o tym myśleć i się stresować.. Chociaż już nie mogę sie doczekać tego dnia 🥰a śniło mi się że mi nie chcieli tej cesarki zrobić bo stwierdzili że jeszcze za wcześnie bo mam mały brzuch i napewno dziecko jeszcze małe i sobie nie poradzi 😅mój gin się kłócił z jakimś innym lekarzem który postawił na swoim i wysłał mnie do domu 😅a ja tak chciałam z dzidziusiem l wrócić..
    Udało mi się też zapisać na ktg będę je mieć w poniedziałek o 10:30😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2022, 09:08

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Kasiastaraczka, MyŚliwa lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Kciuki są mocno zaciśnięte 🍀💚💪🥰będzie dobrze kochana. Ps. Ale nam się rozkręciło wypakowanie 🥰👶
    Dokładnie idzie mega szybko 🥰żartowałam do męża nawet że jak tak dalej będzie to tylko ja na luty zostanę 😉🙃

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina u Ciebie też widzę sytuacja nagle się zmieniła😊oby synuś zechciał szybciej wyjść sam 😊a jak nie to będę trzymać kciuki żeby cała akcja wywoływania poszła szybko i sprawnie 😘

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png

Wysłany: 28 stycznia 2022, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Villemo87 wrote:
    Zaraz nadrobię wpisy, ale napiszę jak to u nas wszystko było... Akcja skurczowa się rozkręciła, ale bardzo wolno szła. W nocy z 26/27 zdecydowano, że podadzą mi dodatkowo oxy, żeby jeszcze rozwarcie szybciej postępowało. Suma summarum miałam skurcze co 2-3 minuty od 1:00. Ok 4:00 już pełne rozwarcie. I co? Mała nie chciała się prawidłowo wstawić w kanał przy parciu. Stąd o 5:30 decyzja o cesarce ( upłynęło już 24 godz od odpłynięcia wód)i 27.01 o 5;39 przyszła na świat maleńka z wagą 3000. Jest przecudowna. Wynagrodziła wszystkie bóle. Tylko ja obalała po tym wszystkim i nie miałam siły pisać.
    Villemo87- jeszcze raz serdeczne gratulacje 🍀💝🥰cieszę się, że napisałaś jak to u was było. Niestety, większość z nas musiała/ musi zweryfikować swoje plany porodowe. Najważniejsze, żeby było bezpiecznie dla mamy i dziecka 👶💚Zdrówka dla małej Jagody. Dla Ciebie szybkiego dojścia do pełni sił. 💪Ps. Położna wredna żmija; olać ją; dobrze, że lekarz głos zabrał. 😤Trzymajcie się ciepło ❤️

Selena, Villemo87 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena, ja na coś czuję, że nie zostawię Ciebie samej na luty :) Moja córa grzecznie siedzi i czeka :) te sny to czasem takie pogrzane są :D

jaina_proudmoore, Selena, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

uS2wp2.png

Wysłany: 28 stycznia 2022, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szyjka na razie puściła na 1,5 palca
    Mam chodzić i drażnić brodawki,żeby naturalnie oksy ruszyła,bo jak nie to będą chcieli dać w kroplówce
    Poród może dziś, może jutro
    Miłego dnia 😚

jaina_proudmoore, Aga12345, Selena, niutek87, mk_bambino, AnSan89, Joana23, Gosia Rumi, MyŚliwa, Villemo87 lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 28 stycznia 2022, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Dziewczyny szyjka na razie puściła na 1,5 palca
    Mam chodzić i drażnić brodawki,żeby naturalnie oksy ruszyła,bo jak nie to będą chcieli dać w kroplówce
    Poród może dziś, może jutro
    Miłego dnia 😚
    Trzymaj się ciepło kochana 💚💚💚myślimy o Tobie, trzymamy kciuki 💚💚💚

Kasiastaraczka, Selena lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
‹‹ 601 602 603 604 605 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ