Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem na IP, odeszły mi wody
Proszę o modlitwy i kciuki 🙏🥰Morwa, Gosia Rumi, AnSan89, niutek87, Ada.. 31, Jeheria, Selena, jaina_proudmoore, Nisia18, Stokrotka 86, Lolla, Aga12345, mk_bambino, Pcosik_2, MyŚliwa lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Zaraz nadrobię wpisy, ale napiszę jak to u nas wszystko było... Akcja skurczowa się rozkręciła, ale bardzo wolno szła. W nocy z 26/27 zdecydowano, że podadzą mi dodatkowo oxy, żeby jeszcze rozwarcie szybciej postępowało. Suma summarum miałam skurcze co 2-3 minuty od 1:00. Ok 4:00 już pełne rozwarcie. I co? Mała nie chciała się prawidłowo wstawić w kanał przy parciu. Stąd o 5:30 decyzja o cesarce ( upłynęło już 24 godz od odpłynięcia wód)i 27.01 o 5;39 przyszła na świat maleńka z wagą 3000. Jest przecudowna. Wynagrodziła wszystkie bóle. Tylko ja obalała po tym wszystkim i nie miałam siły pisać.
Kasiastaraczka, niutek87, Gosia Rumi, Selena, jaina_proudmoore, Nisia18, Stokrotka 86, Aga12345, mk_bambino, MyŚliwa, Aneta8 lubią tę wiadomość
-
Morwa Po prostu ja- gratulacje dla dzielnych mam
@Dobuska co za sytuacja. Cóż mam napisać. Ja też zupełnie inaczej sobie to wyobrażałam. Jeszcze dobił mnie tekst jednej z położnych: 3 kg i nie poradziła sobie Pani... Na to lekarz jej odpowiedział, że w sumie powinnam mieć dwa porody zaliczone
@Jaina no właśnie my planujemy, a życie swoje
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Kasia-powodzenia, trzymamy kciuki za szybką akcję🙂
Villemo- gratulacje🙂 położna porażka, brak słów po prostu😕 dobrze, że lekarz się odezwał. Na pewno łatwo nie było, ale na szczęście dobrze się skończyło i masz to już za sobą. Najważniejsze, że z Tobą i Malutką jest wszystko w porządku. Trzymajcie się i wracaj do zdrowia😊Villemo87 lubi tę wiadomość
-
Villemo87 Gratulacje 🥰 tą sama klinika i w ten sam dzień urodzilyśmy:) Ile cm miała Twoja córcia przy porodzie ? Jak macie wybrane imię i macie chęć podać to napisz
jak nie to napiszemy po prostu córeczka
Villemo87, jaina_proudmoore, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
mk_bambino wrote:@Morwa, ale słodziak z tego Twojego bobo! dużo zdrówka dla Was!
dziewczyny, a ja mam pytanie odnośnie ubranek w szpitalu, w co zostały ubrane wasze dzidzie od razu po porodzie? body z krótkim/długim rękawem plus śpioszki/półśpioszki czy może w same pajace? otulane w kocyś czy rożek a może otulacz? próbuję to cały dzień ogarnąć i już mam mętlik w głowie...
mk_bambino, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Kasiu trzymam kciuki 😚oby wszystko poszło dobrze 👍 😘
Dobuska jak po nocy 😊?
Ja dziś byłam na ostatnich badaniach w lab potem na zakupach 😊teraz dopiero jem śniadanie 😊
Miałam dziś ciężką noc.. Nie mogłam spać bo było mi albo zimno albo gorąco... A jak już zasnęłam to śnił mi się mój pobyt w szpitalu 🙃😉chyba zaczynam podświadomie o tym myśleć i się stresować.. Chociaż już nie mogę sie doczekać tego dnia 🥰a śniło mi się że mi nie chcieli tej cesarki zrobić bo stwierdzili że jeszcze za wcześnie bo mam mały brzuch i napewno dziecko jeszcze małe i sobie nie poradzi 😅mój gin się kłócił z jakimś innym lekarzem który postawił na swoim i wysłał mnie do domu 😅a ja tak chciałam z dzidziusiem l wrócić..
Udało mi się też zapisać na ktg będę je mieć w poniedziałek o 10:30😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2022, 09:08
jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Kasiastaraczka, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:Kciuki są mocno zaciśnięte 🍀💚💪🥰będzie dobrze kochana. Ps. Ale nam się rozkręciło wypakowanie 🥰👶
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Villemo87 wrote:Zaraz nadrobię wpisy, ale napiszę jak to u nas wszystko było... Akcja skurczowa się rozkręciła, ale bardzo wolno szła. W nocy z 26/27 zdecydowano, że podadzą mi dodatkowo oxy, żeby jeszcze rozwarcie szybciej postępowało. Suma summarum miałam skurcze co 2-3 minuty od 1:00. Ok 4:00 już pełne rozwarcie. I co? Mała nie chciała się prawidłowo wstawić w kanał przy parciu. Stąd o 5:30 decyzja o cesarce ( upłynęło już 24 godz od odpłynięcia wód)i 27.01 o 5;39 przyszła na świat maleńka z wagą 3000. Jest przecudowna. Wynagrodziła wszystkie bóle. Tylko ja obalała po tym wszystkim i nie miałam siły pisać.
Selena, Villemo87 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny szyjka na razie puściła na 1,5 palca
Mam chodzić i drażnić brodawki,żeby naturalnie oksy ruszyła,bo jak nie to będą chcieli dać w kroplówce
Poród może dziś, może jutro
Miłego dnia 😚jaina_proudmoore, Aga12345, Selena, niutek87, mk_bambino, AnSan89, Joana23, Gosia Rumi, MyŚliwa, Villemo87 lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasiastaraczka wrote:Dziewczyny szyjka na razie puściła na 1,5 palca
Mam chodzić i drażnić brodawki,żeby naturalnie oksy ruszyła,bo jak nie to będą chcieli dać w kroplówce
Poród może dziś, może jutro
Miłego dnia 😚Kasiastaraczka, Selena lubią tę wiadomość