X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2022, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysliwa, współczuje puchnięcia… tez mam opuchnięte dłonie… zwłaszcza rano 😔 ale podobno po porodzie to szybko znika.

Dobuska, mam nadzieje, ze wszystko będzie dobrze. Trzymaj się tam !! Dawaj znać jaki jest rozwój wydarzeń.
    Przytulam mocno

dobuska lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie proszę kciuki 🍀✊😉✊🍀

Pcosik_2, dobuska, Selena, Jeheria, jaina_proudmoore, Lolla, Kasiastaraczka, Stokrotka 86, Villemo87 lubią tę wiadomość

• niutek87 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska jesteś w dobrych rękach rękach, jakby coś się działo szybciej otrzymasz pomoc ❤

dobuska, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    Kurde Dobuska to się porobiło 😔 jak widać do końca nie wiadomo co nas spotka 😔a ja nie miałam ani raz ktg jeszcze... Chyba dziś zadzwonię do mojej położnej... Czyli Ty w szpitalu jesteś jako zarażona?
    Tak, jestem na oddziale z chorymi.
    Mało tego, jestem pierwszą zaszczepioną pacjentką w ciąży, która tam trafiła. Cóż za wątpliwe wyróżnienie…🙄

Morwa, kciuki zaciśnięte!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2022, 08:20

Morwa lubi tę wiadomość

• Ada.. 31 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Tak, jestem na oddziale z chorymi.
    Mało tego, jestem pierwszą zaszczepioną pacjentką w ciąży, która tam trafiła. Cóż za wątpliwe wyróżnienie…🙄

Morwa, kciuki zaciśnięte!
    Współczuję bardzo ale mam nadzieję że wszystko pozytywnie się skończy i nie długo będziecie z córeczką w domu. Niestety nie na wszystko mamy wpływ, zrobiłaś wszystko co mogłaś zrobić dla dobra córeczki.

Joana23, jaina_proudmoore, dobuska, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

bl9cdf9hz0nfzo3c.png
  • Ada.. 31 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa ja tez mocno trzymam za Was kciuki 😊😊

Morwa lubi tę wiadomość

bl9cdf9hz0nfzo3c.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu ja gratuluje narodzin córeczki.
    Dobuska dużo siły dla Was! Rozumiem, ze nie jesteś w swoim szpitalu tylko tym covidowym, nie rozumiem tylko czemu nie zrobili Ci dodatkowego testu jeśli tamten był niejednoznaczny, trzymam za Was kciuki, oby lekarze podjęli same dobre decyzje!

jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa trzymam kciuki!!!

Dobuska Boże Ty to się masz :( serio pech z tym wynikiem, też bym się ostro wkurzyła 😠 a jak Ciebie traktują na tym oddziale? Widać inne podejście do nieszczepionych? Zdrówka życzę! To już ze szpitala wyjdziesz z córeczką 🥰

Mysliwa ja też czuję że mnie palce mrowia ale takie uroki końcówki ciąży. Po porodzie jeszcze bardziej się puchnie 😢
    Tak te wędzidełko to przestroga bo nawet jak komuś uda się KP to przy rozszerzeniu diety wyjdzie szydło z worka. Moja koleżanka ma synka który ma rok a nie jje stałych posiłków bo nie umie przez ten język i ona na wychowawczy musi iść bo on tylko kp. A też kp było ciężkie u nich, cały czas cyc nawet jak miał pół roku nie było przerwy 2h tylko co pół godziny jadł. Bo szybko się męczył.
    Teraz z Mateuszem już jestem przygotowana na combo jak u Maćka: refluks+alergia na bmk+wędzidełko

jaina_proudmoore, dobuska, MyŚliwa lubią tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu ja moje gratulacje mamusiu 🥰 byłaś bardzo dzielna!!!

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    Dzień dobry,
    Przepraszam dziewczyny, ze nie odniosę się do każdej z Was, ale nie nadrobię w tym momencie wszystkiego co nastukalyscie przez ostatnie dni.
    Przede wszystkim gratuluje wszystkim świeżo upieczonym mamusiom ;)

U nas ostatnie dwa dni były męczące, wczoraj o 1 w nocy pojawiły sie skurcze, Ok 3 odeszly wody, po czym skurcze ustały :p Ok 5 pojawiliśmy sie w szpitalu, od 10 próbowali wywołać skurcze, pojawiły sie bardzo lekkie i nieregularne, mocy nabrały dopiero wczoraj Ok 19, wciąż nieregularne ale męczyły co 4-7 minut calutenka noc.
    Dziś z samego rana podjęli decyzje o podłączeniu oksytocyny, skurcze nabrały mocy a ja wymęczona nieprzespana nocą podjęłam decyzje o znieczuleniu, po czym zasnęłam jak dziecko :p
    Po godzinie okazało się, ze pełne rozwarcie i chwile po 13 przywitaliśmy nasza 3120 gramową o wzroście 55 cm córeczkę na świecie :)
    Serdeczne gratulacje dla mamusi i zdrowia dla małej 💚🍀💚🍀💚🍀odpoczywajcie i cieszcie się sobą! Wszystkiego dobrego! 🥰

zDmVp2.png

Wysłany: 27 stycznia 2022, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Trzymajcie proszę kciuki 🍀✊😉✊🍀
    Myśle o Was od rana i trzymam mocno mocno kciuki 👶🍀💚

Morwa lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Agawa85 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa jeszcze raz ogromne kciuki.
    Po prostu ja - Gratulacje.!!

Morwa lubi tę wiadomość

13.11.2024 transfer ❄️ 4.2.2 🙏🙏 encorton, sompfolipid, heparyna

10dpt beta 33,12
    12 dpt beta 65,14
    14 dpt beta 132
    16 dpt beta 271
    22 dpt beta 1353
    29 dpt usg jest zarodek z bijącym serduszkiem❤️🥹 crl 0,45 cm
    36 dpt zarodek 1,2 cm z bijącym serduszkiem
    8tc💔

12.05. 2021 transfer zarodeczka 4.2.2 AH + embroglue🙏
    6dp beta 78 mIU/ml🙏🙏
    8dp beta 240 mIU/ml🙏🙏
    10dp beta 640 mIU/ml
    13dp beta 2527 mIU/ml 🙏
    29.05 pierwsze usg🙏
    Mamy pęcherzyk ciążowy🙏
    11.06 mamy ❤ i 11 mm
    28.06 kropuś ma 3,1 cm😍
    24.01.2022 córeczka
    4❄️

IVF
    KIR Bx brak 2DS3 i 3DS1
    NK 25%😔
    PAI-4G/5G układ homozygotyczny 😔
  • mk_bambino Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2022, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @po_prostu_ja - dołączm się do gratulacji! <3

@Dobuska - aż nie wiem co napisać... trzymaj się tam! trudną masz drogę do narodzin swojego dzieciątka, ale jak już będziesz z dzidzią w domku to mam nadzieję, że te trudy zostaną Ci wynagrodzone! :)

@MyŚliwa - ja już zaczynam puchnąć z rana i wieczorem. mój patent na schodzenie w ciągu dnia z opuchlizny to ciepła woda z 2 łyżeczkami soku 100% z żurawiny z rana. może i Tobie by pomogło?

@Morwa - kciukasy zaciśnięte!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2022, 09:47

jaina_proudmoore, Morwa, dobuska, Aga12345, MyŚliwa lubią tę wiadomość

a012319090.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa mocne kciuki 🤞 czekamy na wieści po ❤️🥰🤩

Morwa lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png

Wysłany: 27 stycznia 2022, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,
    przeczytałam forum od rana, a tu takie newsy.
    Ja na 11 jadę na KTG plus rozmowa z ordynatorem, także proszę o małe kciuki nawet ;)
    mam wrażenie, że z racji na cukrzyce, to chcą mnie w sidła złapać ;)
    ========================

@Dobuska - jestem zaskoczona obrotem spraw i przykro mi, że tak się to potoczyło :(
    W szpitalu masz dobrą opiekę to jedna kwestia, a dwa - jesteś już na finiszu, meta za rogiem.
    Na pewno wszystko będzie dobrze.
    Powtarzaj to sobie jak mantrę.
    MUSISZ być silna! dla Małej i dla siebie!!!
    Wierzę w Twój spokój, opanowanie, dobrą energię i wolę walki!
    Jesteś dzielna - pamiętaj!
    Coraz bliżej do Waszego spotkania <3
    Bardzo dziwna sytuacja z tymi testami - co szpital to inne zasady, porąbane te czasy nastały :(
    Pisz do nas, możesz liczyć na nasze wsparcie i dobre słowo.

@Selena - jak nie ma wskazań (cukrzyca, ciśnienie) to KTG robią później dopiero :)
    ale zawsze można poprosić wcześniej jak coś.

@Jeheria - czyli po porodzie warto udać się do neurologopedy na konsultacje w sprawie wędzidełka w razie problemów z KP? może przy drugim dziecku nie będzie takich problemów, trzymam kciuki mocno za to :*

@Agawa85 - super, że jesteście w domu.
    Mała pewnie chciała pobyć u Ciebie na rękach.
    Jak to czytałam kiedyś na wpisach Blog Ojciec na fb, że największa sztuka to odłożyć dziecko do łóżka i nie obudzić ;)
    Ale to prawda, uczycie się siebie każdego dnia.
    Wszystkiego dobrego dla Was raz jeszcze :*

@Villemo- ciekawe jak tam u ciebie sytuacja :) <3

Tyle się dzieje ostatnio i na człowieka pora przyjdzie zaraz :P, a po Waszych wpisach wnioskuje, że po porodzie jakoś tak szybko się zaaklimatyzowałyście, że Bobo jest na świecie :) takie naturalne przejście do porządku dziennego :)
    przynajmniej tak to odbieram.

===================
    Mi mąż wpadł w lekką panikę wczoraj wieczorem, że to niebawem już, że się stresuje, jak to będzie, kiedy - niemożliwe, że za pare dni, że mam dzwonić jak się źle poczuje.
    A ja tu potrzebuje jego wsparcia na sali 🤣 o ile zachowa zimną krew, bo nie wyobrażam się jeszcze martwić o niego.
    Może lepiej jak będzie w panice, żeby czekał jednak większość czasu poza salą, albo przyjechał na sam finał.

Ten filmik od Kasi dał mi dużo do myślenia - na temat swojego porodu, oddychania jak i pozycji.

Kasiastaraczka, dobuska, Jeheria, Aga12345, Stokrotka 86, MyŚliwa, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2022, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wyszłam od lekarza…. Moja córka wazy juz 3300 g 😱😱
    Ja pierdziele, będzie klopsik jak ta lala. Na usg lekarz mówi, ze wszystko jest super i klupsiu juz wyglada na donoszona, wiec mam olać ciąże 😂😂 od dziś zaczynam wyganiać lokatorkę z brzucha… grozi mi cesarka, ale dr powiedział ze będziemy pertraktować 😂😂 prawdopodobnie będę rodzic wcześniej jak 24.02…
    Ja pieprze 🥰

Nisia18, niutek87, jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, dobuska, Jeheria, Aga12345, Stokrotka 86, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

• Nisia18 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprostu ja , gratulacje ! Cieszymy się razem z Tobą ;)
    Dobuska, przykre czytać .. miałaś nosa żeby wypożyczyć to urządzenie do KTG. Będzie dobrze !
    Jaina, trzymam kciuki ! :) :)

Ja tez wczoraj widziałam ten filmik, widać ze dziewczyna wie co robi ale i ból sprawiał ze się troszkę gubi ..
    wczoraj się spłakałam bo to było wzruszające a potem wleciał strach ze ja tak nie umiem .. naprawdę zaczynam się bać ze nie dam rady ..
    jeszcze dzisiaj na grupie i.dembinskiej wleciał post dziewczyny po porodzie , zaczęła dobrze ale później nic przyjemnego , nie będę wchodzić w szczegóły bo może Was tak jak i mnie to wystraszy . Nie rozumiem takich wpisów , ok , różnie może być ale po co takie szczegóły . Większość dziewczyn to pierworódki albo dziewczyny po niekiedy traumatycznej pierwszej ciąży szukające wsparcia i takiego pozytywnego kopa ze dadzą radę , a po jej wpisie boje się jeszcze bardziej..

A Wy jak nastawienie ?

jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

• Joana23 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia, ja jestem mocno pozytywnie nastawiona! :) Dam radę, no bo co! :) Mam tylko strach, że będę miała wywoływany poród, bo póki co ciagle u mnie cicho sza.. Ty też dasz radę, zobaczysz :) Wszystkie nasze dotychczasowe mamuśki sobie dzielnie poradziły 💪🏻

Pcosik, ale przykoksiła Twoja dziewczynka! Najpierw masa, potem rzeźba :)

Jaina, nie wiadomo jak się mąż zachowa w stresowej sytuacji, ale coś czuję, że stanie na wysokości zadania :) Mój partner ma obecnie przed sobą w pip spotkań biznesowych i coś czuję, że jak już coś mnie złapie to akurat jak on bedzie w trakcie takiego spotkania z którego nie będzie mógł wyjść 😃 Czekamy na info po KTG :)

jaina_proudmoore, Nisia18, Pcosik_2, Kasiastaraczka, Aga12345, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

uS2wp2.png
  • Nisia18 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana, Ty się martwisz ze akurat Twój partner będzie na spotkaniu i nie będzie mógł być z Tobą , a mi się kiedyś śniło , ze urodziłam i pytałam położnej czy ktoś dzwonił do mojego męża , czy wie .. 😅 znaczy się nie było go 😳
    Ale piękny sen i syn taki śliczny był 🥰

Kasiastaraczka, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

• Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Joana a czy do tych wanienek to w Ikea są dedykowane stojaki?bo nie mogę znaleźć...
    aż sobie zerknęłam na te wanienki Beaba, myślę, że nie ma co przesadzać :)
    dzięki :*

Jaina taak,żeby każda kobieta czuła się dobrze podczas porodu i była kierowana przez położną :)
    super, że obejrzałaś :) cieszę się, że Ci się podobał-to prawda, w szpitalach często jest ten pośpiech niepotrzebny
    ech te chłopy...ja mojego uprzedziłam, ale on czasami też lubi coś walnąć do swojej mamy...
    jedyne co razem zachowaliśmy tajemnicę o tym, że będę próbowała urodzić w DN, bo bym się nasłuchała...nikt w całej rodzinie o tym nie wiem ;)
    moja teściowa też dobra rada-rady sprzed ponad 30 lat...
    eh mam nadzieję, że jak już Bobo będzie na świecie będę miała zawsze odpowiedzi na te ich głupie gadki...niestety u mojego męża to nawet jego bezdzietna siostra jest specjalistką co i jak powinnam :D
    oczywiście kciuki zaciskam :)
    ha ha obyś to Ty nie musiała powtarzać do męża-oddychaj wdech i wydech wypuszczający, rozluźniający, dasz radę :D :P

MyŚliwa ojej,to dobrze że wczoraj odpuściłaś prasowanko. Mam nadzieję, że trochę zelżało to opuchnięcie?
    mam nadzieję, że szybko Wam wymienią całe łóżeczko

Pcosik ja też się tak spłakałam, aż mąż pytał co się stało...to piękne i przerażające zarazem
    i też miałam takie odczucia, że jak ja dam radę
    ale wieczorem obejrzałam dokument o położnej Stanisławie Leszczyńskiej, która odebrała ponad 3000 porodów w obozie w Oświęcimiu...
    przerażający...wtedy pomyślałam, że dam radę! tamte kobiety nie miały takich warunków jak my, a tak walczyły o te swoje dzieciątka
    polecam również obejrzeć
    kobiety mają tę moc
    pamiętaj, że na usg ta waga to plus minus ileś tam :P a jak Ty i Twój mąż? ile ważyliście przy porodzie?
    ja spodziewam się Tadzika blisko 4 kg-ja miałam 3750, a mąż 4100 :P
    cesarka grozi z uwagi na wagę? to działaj-masaże, seksy, herbatki i nie wiem co jeszcze :D

Aneta ech lekarka powinna coś więcej powiedzieć...szczególnie, że to pierwszy Bobasek i w dodatku wcześniaczek-trochę więcej empatii,tak mało, a tak dużo
    oczywiście może i to normalne u wcześniaczków, ale...
    kurcze, szkoda że laktator się popsuł...miałaś nowy?na gwarancję oddasz?
    dobrze, że trafiła się promka :)
    ha ha nam właśnie położna mówiła, że te kury to ładne, ale do wystroju pokoju :P będziecie mieć jeszcze ładniej ;)
    rogala dostałam od bratowej,praktycznie nieużywany

jak wspomniałaś o tym laktatorze to przypomniało mi się, że dwa dni temu spróbowałam to wszystko przystawić do piersi i cholerka to boli! kropelkę siary wydoiłam, ale zaraz odłączyłam...kolektor też mi się trzyma cyca w razie coo :)

Agawa super, że już jesteście z Emi w domku :)
    oj na pewno serce się kraje jak taki Maluszek płacze i nie wiadomo dlaczego
    na pewno z czasem będzie lepiej "dogadać się" z Nią <3

Dobuska napiszę tylko o f.u.c.k.
    no to może już na tyle sobie przechorujesz, że kolejny wyjdzie negatywny?
    edit. kurczeee straszny pech
    ale dobrze, że miałaś to ktg! najważniejsze Wasze bezpieczeństwo-trzymam mocno kciuki za Was

Po prostu ja ojej jak pięknie, to już :) gratulacjeee! :) witaj Dziewuszko na świecie :)

Morwa trzymam kciuki od wczoraj :) czekamy na wieści

Nisia no filmik jest mocny...chyba nie czytałam tego posta z dziś-dzięki za info,ominę go

Nisia18, dobuska, jaina_proudmoore, Morwa, mk_bambino, Aga12345 lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
‹‹ 598 599 600 601 602 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ