X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • AnSan89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2022, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej🙂 ja dziś już po USG i pobraniu próbki na GBS. Zrobili dodatkowo badanie krwi i na białkomocz, bo w nocy mi nogi masakrycznie spuchły. Ciśnienie w normie ale woleli się upewnić że wszystko ok. Przychodnie mam po drugiej stronie ulicy a ledwo tam doszłam 😕 Mały nadal z główką w górze. Mąż podjechał dzisiaj do szpitala gdzie mam rodzić i kazali mi przyjechać w następną sobotę (37tydz.) na obrót zewnętrzny.

Villemo-powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2022, 11:49

Kasiastaraczka, jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Jeheria, dobuska, Aga12345 lubią tę wiadomość

• Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2022, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Villemo trzymam kciuki 😚
    To tylko pokazuje jak poród jest do zaplanowania 😂😁

Jaina dzięki 😚
    Jej współczuję kolejnej takiej nocy... trzymam kciuki, żebyś dotrwała do lutego 🙃

AnSan oo to za tydzień będzie próba,ale może jeszcze się obróci 🙂 trzymam kciuki za powodzenie czy to obrót naturalny czy ten lekarski
    Dobrze,że badania pobrane

jaina_proudmoore, AnSan89, Aga12345 lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2022, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Villemo - powodzenia życzę !! Trzymaj się dzielnie, niedługo spotkasz swojego maluszka❤️

• jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2022, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Villemo87 wrote:
    Ja z aktualizacją 😉 jestem na bloku przedporodowym, ale nie mam na razie spektakularnych skurczy i rozwarcie na razie stoi w miejscu.... Dostaje antybiotyk i na razie czekamy. Za to wody dalej ze mnie lecą🤣 jak tak dalej pójdzie to zużyje wszystkie podkłady poporodowe. Taxi na szczęście nie zalałam. Za to później spodnie całe mokre 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ i tyle było z mojego ujemnego gbsu i czekania do końca w domu 🤷‍♀️

Życzę wszystkim udanego dnia 😉

trzymamy kciuki :)
    to przygody od rana, pan z taxi pewnie już miał wyższe ciśnienie hehe ;)
    Akcja na pewno się rozkręci - będzie dobrze- dużo siły dla Ciebie! <3

Gosia Rumi, Aga12345 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2022, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina ja juz czuję,że to końcówka, bo szybko się męczę i jak coś zrobię go zaraz brzuch mi twardnieje. Wczoraj wieczorem miałam popuchniete palce obu dłoni. Mam tylko nadzieję, że wytrwam jeszcze do wizyty,którą mam 8 lutego a potem niech się dzieje co chce 🙂 z om termin mam na 10 lutego, a z ostatniego usg na 13 lutego. Synek jest jeszcze dosyć wysoko, czasami kopie w przeponę albo w żołądek.

jaina_proudmoore, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2022, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja już w domu, po KTG (Stokrotko, po pierwszym;)). Tętno spoko, ale brak jakichkolwiek skurczy. Na kolejne mam się zgłosić za tydzień. No nic, czekamy. Dzisiaj kupimy wanienkę, więc niech młoda już wie, że rodzice w pełnej gotowości czekają ;)

Dobuska, ja wynik miałam następnego dnia koło godziny 12, więc zakładam, że i u Ciebie bedzie za niedługo :)

Villemo, kibicuję mocno, żeby akcja się rozkręciła :) u mnie dziewczyny ze szkoły rodzenia mówiły, żeby nie zabierać ze sobą podkładów, bo tego jest mnóstwo w szpitalu, ale jednak przezornie zostawię opakowanie w walizce ;)

Jaina, nocki nie zazdroszczę.. dobrze, że już zaraz jesteś na mecie :)

AnSan, oby obrót zewnętrzny był niepotrzebny :) żeby się dzieciątko jednak samo poustawiało :) a taki obrót w ogóle jest bolesny?🤔

Kasia, ja jestem w ogóle pod wrażeniem na jakich Ty dobrych i kompetentnych lekarzy trafiasz (oczywiście oprócz pana fizjo, bo ten to jakiś oderwany zupełnie..). A na Twój pośladek próbowałaś ćwiczeń rozciągających? Pewnie tak, ale jakoś i tak zapytam :)

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

uS2wp2.png
  • prosiulek Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2022, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina- termin mam na 14 luty .
    Mam nadzieję ze moje wysilki nie pójdą na marne i urodzę w terminie. W tym tygodniu odpoczynek a od następnego długie spacery i więcej aktywności 😀 mąż od 4 lutego bierze wolne:)

jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Joana23, Aga12345 lubią tę wiadomość

👩- 30lat 👦-32lat
    🔹IUI-:( 3X
    💉25.03.21- stymulacja
    🔹18 ocytów, 10 komórek
    ❄️4BA❄️3AB❄️3AB❄️ 3BB❄️4BC
    🔹29.05.21 - 4BA 🙏🏼
    ❄️➡️7dpt ⏸🥰 Beta- 43,7 Prog- 27,01 Estr- 1625 ➡️9dpt Beta- 120,8 Prog- 23,5 ➡️11dpt -Beta-275,5➡️ 13dpt -Beta-684,3 ➡️18dpt -Beta- 3373➡️ 26dpt 💓➡️22.02.2022- 👶🏻

🔹11.04.23 - 3AB 🙏🏼
    ❄️➡️7dpt- Beta- 47,26/ Prog- 25,2 Estr- 556,4 ➡️9dpt - Beta- 121,39 Prog- 15 Estr- 134,7➡️13dpt - Beta 695,7
    👼8tc-krwiak/łyżeczkowanie💔

🔹05.10.23 - 3BB 🙏🏼
    ❄️4dpt- Beta <2,30 Prog-25,2 Estr- 1483,5 ➡️ 5dpt- Beta- <2,30➡️ 8dpt- Beta 49,66 ➡️11dpt- Beta 253,57 Prog-27➡️13dpt-Beta 547,17➡️18dpt-Beta 1870,28➡️20dpt-Beta 2108,78➡️22dpt-Beta 2931➡️29dpt-Beta 8223 krwiak ❤️
    preg.png
  • AnSan89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2022, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana- lekarze mówią, że to nie boli. Podobno czuć tylko dyskomfort, ale w internecie opinie są podzielone. Ja znam jedną osobę po takim obrocie-dziecko 3 razy wracało do złej pozycji i musiała mieć cc. Zobaczymy jak to u mnie będzie. Robię dużo ćwiczeń na obrót, mam nadzieję, że wreszcie poskutkują.

jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Joana23, MyŚliwa, Aga12345, mk_bambino lubią tę wiadomość

Wysłany: 26 stycznia 2022, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana23 czyli jeszcze trochę czasu masz 😁
    Kupujecie taką zwykłą wanienkę że stojakiem czy coś specjalnego? :)
    My mieliśmy dostać teraz od brata męża, mieli przywieźć na imieniny teściowej,ale ze się pochorowali to imprezy nie będzie... musimy kupić wanienkę...
    Tak to jest jak się na ostatnią chwilę coś chce dać...a mówili od początku, że dostaniemy od nich
    Dobrze, że to nieduży wydatek
    Nie narzekam na razie na tych lekarzy,ale ten ostatni ortopeda to....brak słów...
    Tak, rozciągania,rolowania...

jaina_proudmoore, Ana.Ta lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 26 stycznia 2022, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie wiem czy nie zamówić na biegu mniejszej wanienki bo ta większa jakoś mi nie leży 🤷‍♀️🙄 może zdążę hehe 🤣 // @Dobuska - jak tam wizyta u lekarza pierwszego kontaktu? Wynik już masz? 🧐

zDmVp2.png

Wysłany: 26 stycznia 2022, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po usg
    Tadzio waży 3068 g,tj 66 percentyl
    Wszystko w porządku 🙂

niutek87, jaina_proudmoore, Selena, Jeheria, Morwa, Joana23, Ada.. 31, MyŚliwa, Aga12345, Agawa85, mk_bambino, Stokrotka 86, Gosia Rumi, Pimka lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 26 stycznia 2022, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Ja już po usg
    Tadzio waży 3068 g,tj 66 percentyl
    Wszystko w porządku 🙂
    Super! 🙂💚

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

zDmVp2.png

Wysłany: 26 stycznia 2022, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem czy jesteście na to gotowe, więc z góry uprzedzam
    https://www.youtube.com/watch?v=Av8G4LqU0tw

łapcie film z porodu domowego.
    Popatrzcie jak pięknie oddycha ta pani, jak położne ją prowadzą kiedy się gubi.
    Inaczej na rozwierających, inaczej jak zaczynają się parte.

Samo wyżynanie główki to już kwintesencja porodowego tripa <3

Ja się tak spłakalam jakbym to ja urodziła

Joana23, jaina_proudmoore, Jeheria, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2022, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro mamy cc około 9 rano ;)

dobuska, Kasiastaraczka, AnSan89, Jeheria, Joana23, jaina_proudmoore, MyŚliwa, Aga12345, Selena, mk_bambino, Stokrotka 86, Gosia Rumi, Pimka lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2022, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam dalej wyniku, nawet nie chce mi sie tego komentować... Jak przyjdzie jutro to jestem kolejny dzień w plecy. Może ubłagam kogoś w sanepidzie o skrócenie izolacji od dnia wymazu, ale nie wiem ile załatwię. Wizyta u lekarz okej, w sumie ze względu na brak większych objawów mam brać tylko witaminę D.
    Wykonałam już pierwsze KTG na tym aparacie i całkiem fajna opcja. Po kilku minutach dostałam analizę wyniku. Chyba dla swojego spokoju będę sobie monitorować 2-3 dziennie. :)

Kasiu, 40 tc kończę 6 lutego (według OM)

Villemo, kciuki! Ciekawe, co u Ciebie? Może już się tulicie <3

Jaina, ciekawe kiedy Twój maluch wyjdzie. Mi się wydaje, że już się zbiera :D

jaina_proudmoore, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

• Joana23 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2022, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, ja się chyba odważę i zerknę na ten filmik :) ale to jutro :) wanienkę bierzemy z ikea, ze stojakiem do niej. Podoba mi się szalenie z beaba, ale jest poza naszym zasięgiem cenowym. A akurat w końcu na moje zaścianki jest opcja dostawy tej z ikei 👌🏻
    Tadzio jaki już duży! Superowo! :)

Morwa, od 8:30 trzymam za Was kciuki! :)

Dobuska, to jest jakas kpina z tym wynikiem.. no oby dzisiaj się pojawił!

AnSan, ale uparciuch z tego malucha Twoich znajomych 🙃

jaina_proudmoore, Morwa, Kasiastaraczka, AnSan89 lubią tę wiadomość

uS2wp2.png

Wysłany: 26 stycznia 2022, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    My jutro mamy cc około 9 rano ;)
    🙉💚będą mocne mocne kciuki 💚🍀za spotkanie z Nikodemem

Morwa lubi tę wiadomość

zDmVp2.png

Wysłany: 26 stycznia 2022, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kasiu - ja jutro obejrzę ten filmik. Wsparcie położnej to naprawdę bardzo ważna sprawa. W końcu to ona przyjmuje na świat dzieci i wie jak pomóc kobiecie. Oby każda z nas trafiła na dobrą i ciepłą, pomocną osobę 🥰💚🍀 // @Dobuska- pewnie to opóźnienie wynika z ilości robionych testów. Ja nadal trzymam kciuki za negatywny wynik 💪 A to nie jest tak, że izolacja liczy się od momentu zrobienia testu czyli wczoraj? 🧐 KTG się sprawdza, to dobrze, 3x pomiar wg tego co MySliwa pisała ma sens 🙂Co do Alexa to tez mam wrażenie, że już coś kombinuje 😜 // @Villemo - kciuki 🥰 ciekawe co tam u Ciebie. Czekamy cierpliwie na info 👶🍀 //

MyŚliwa, Aga12345, Stokrotka 86, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2022, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety, wszędzie jest napisane, że izolacja liczy się od momentu uzyskania wyniku i to samo potwierdzają mi osoby, które były chore. Dla mnie to popieprzone... Szkoda słów.

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

• MyŚliwa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2022, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny, w końcu marzenie zawistnych matek się spełniło - od dwóch dni jestem opuchnięta. Dzisiaj tak mi popuchły dłonie (wczoraj rano też ciężko mi się pięść zaciskało), że ledwo na klawiaturze piszę, a na nogi ledwo skarpety wcisnęłam. Także dziś nie prasuję, bo nie wiem, czy żelazko złapię.
    Wczoraj zamówiliśmy w końcu łóżeczko, o dziwo - dzisiaj rano przyszło. Ale jak to u nas - bez pecha się nie dało i od razu składaliśmy reklamację xD. Jeden element jest źle nawiercony, szkoda - że chcą wymienić całe łóżeczko, a nie ten element, bo dałoby się dostawkę bez tego złożyć (to jest takie łóżeczko 4w1 i akurat ten element dałoby radę montować później).
    Stokrotka 86 wrote:
    Kurcze, coraz to nowe problemy 😁
    Powiem Wam że dopada mnie jakiś dołek poporodowy. Dobrze że mój mąż ma teraz wolne bo chyba bym się zamęczyła.
    To w razie czego odzywaj się tutaj czy na priv. Każda z nas z chęcią pomoże, mimo, że nie jesteśmy w większości jeszcze na takim etapie. Daj sobie po prostu czas do ogarnięcia w nowej rzeczywistości. Wiekszość złego humoru może wynikać z przemęczenia, więc po prostu spróbuj od czasu do czasu wywalczyć chwilę dla siebie (a to kawka, a to porządna kąpiel, może słuchawki na uszy z ulubioną muzyką podczas karmienia, drzemka razem z Wiktorem, masaż pleców czy cokolwiek tam Ci do głowy wpadnie). Trzymaj się, już niedługo wszystko się unormuje! Wiktor zacznie dłużej spać a i Wy zrozumiecie, co jest tak naprawdę niezbędne, a co można sobie odpuścić. :-*

Jeheria - historia Twojego dziecka to prawdziwa przestroga. Właśnie boję się, że i u nas tak może być (z więdzidełkiem - bo rodzinnie mamy za krótkie). Ja na pewno będę dopytywać i walczyć o jak najszybszą diagnozę/podcięcie. Wiem, ile mi to sprawiło problemów jako nastolatce, a miałam podcinane bez znieczulenia większego (chyba tylko miejscowe). A że wysławiać się nauczyłam sporo wcześniej, to czasem nie idzie mnie zrozumieć :D.

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aga12345, Jeheria lubią tę wiadomość

‹‹ 596 597 598 599 600 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ