Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej🙂 ja dziś już po USG i pobraniu próbki na GBS. Zrobili dodatkowo badanie krwi i na białkomocz, bo w nocy mi nogi masakrycznie spuchły. Ciśnienie w normie ale woleli się upewnić że wszystko ok. Przychodnie mam po drugiej stronie ulicy a ledwo tam doszłam 😕 Mały nadal z główką w górze. Mąż podjechał dzisiaj do szpitala gdzie mam rodzić i kazali mi przyjechać w następną sobotę (37tydz.) na obrót zewnętrzny.
Villemo-powodzenia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2022, 11:49
Kasiastaraczka, jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Jeheria, dobuska, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
Villemo trzymam kciuki 😚
To tylko pokazuje jak poród jest do zaplanowania 😂😁
Jaina dzięki 😚
Jej współczuję kolejnej takiej nocy... trzymam kciuki, żebyś dotrwała do lutego 🙃
AnSan oo to za tydzień będzie próba,ale może jeszcze się obróci 🙂 trzymam kciuki za powodzenie czy to obrót naturalny czy ten lekarski
Dobrze,że badania pobrane
jaina_proudmoore, AnSan89, Aga12345 lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
nick nieaktualny
-
Villemo87 wrote:Ja z aktualizacją 😉 jestem na bloku przedporodowym, ale nie mam na razie spektakularnych skurczy i rozwarcie na razie stoi w miejscu.... Dostaje antybiotyk i na razie czekamy. Za to wody dalej ze mnie lecą🤣 jak tak dalej pójdzie to zużyje wszystkie podkłady poporodowe. Taxi na szczęście nie zalałam. Za to później spodnie całe mokre 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ i tyle było z mojego ujemnego gbsu i czekania do końca w domu 🤷♀️
Życzę wszystkim udanego dnia 😉
trzymamy kciuki
to przygody od rana, pan z taxi pewnie już miał wyższe ciśnienie hehe
Akcja na pewno się rozkręci - będzie dobrze- dużo siły dla Ciebie!Gosia Rumi, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
Jaina ja juz czuję,że to końcówka, bo szybko się męczę i jak coś zrobię go zaraz brzuch mi twardnieje. Wczoraj wieczorem miałam popuchniete palce obu dłoni. Mam tylko nadzieję, że wytrwam jeszcze do wizyty,którą mam 8 lutego a potem niech się dzieje co chce 🙂 z om termin mam na 10 lutego, a z ostatniego usg na 13 lutego. Synek jest jeszcze dosyć wysoko, czasami kopie w przeponę albo w żołądek.
jaina_proudmoore, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀 -
No to ja już w domu, po KTG (Stokrotko, po pierwszym;)). Tętno spoko, ale brak jakichkolwiek skurczy. Na kolejne mam się zgłosić za tydzień. No nic, czekamy. Dzisiaj kupimy wanienkę, więc niech młoda już wie, że rodzice w pełnej gotowości czekają
Dobuska, ja wynik miałam następnego dnia koło godziny 12, więc zakładam, że i u Ciebie bedzie za niedługo
Villemo, kibicuję mocno, żeby akcja się rozkręciłau mnie dziewczyny ze szkoły rodzenia mówiły, żeby nie zabierać ze sobą podkładów, bo tego jest mnóstwo w szpitalu, ale jednak przezornie zostawię opakowanie w walizce
Jaina, nocki nie zazdroszczę.. dobrze, że już zaraz jesteś na mecie
AnSan, oby obrót zewnętrzny był niepotrzebnyżeby się dzieciątko jednak samo poustawiało
a taki obrót w ogóle jest bolesny?🤔
Kasia, ja jestem w ogóle pod wrażeniem na jakich Ty dobrych i kompetentnych lekarzy trafiasz (oczywiście oprócz pana fizjo, bo ten to jakiś oderwany zupełnie..). A na Twój pośladek próbowałaś ćwiczeń rozciągających? Pewnie tak, ale jakoś i tak zapytamStokrotka 86, jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Jaina- termin mam na 14 luty .
Mam nadzieję ze moje wysilki nie pójdą na marne i urodzę w terminie. W tym tygodniu odpoczynek a od następnego długie spacery i więcej aktywności 😀 mąż od 4 lutego bierze wolne:)jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Joana23, Aga12345 lubią tę wiadomość
👩- 30lat 👦-32lat
🔹IUI-3X
💉25.03.21- stymulacja
🔹18 ocytów, 10 komórek
❄️4BA❄️3AB❄️3AB❄️ 3BB❄️4BC
🔹29.05.21 - 4BA 🙏🏼
❄️➡️7dpt ⏸🥰 Beta- 43,7 Prog- 27,01 Estr- 1625 ➡️9dpt Beta- 120,8 Prog- 23,5 ➡️11dpt -Beta-275,5➡️ 13dpt -Beta-684,3 ➡️18dpt -Beta- 3373➡️ 26dpt 💓➡️22.02.2022- 👶🏻
🔹11.04.23 - 3AB 🙏🏼
❄️➡️7dpt- Beta- 47,26/ Prog- 25,2 Estr- 556,4 ➡️9dpt - Beta- 121,39 Prog- 15 Estr- 134,7➡️13dpt - Beta 695,7
👼8tc-krwiak/łyżeczkowanie💔
🔹05.10.23 - 3BB 🙏🏼
❄️4dpt- Beta <2,30 Prog-25,2 Estr- 1483,5 ➡️ 5dpt- Beta- <2,30➡️ 8dpt- Beta 49,66 ➡️11dpt- Beta 253,57 Prog-27➡️13dpt-Beta 547,17➡️18dpt-Beta 1870,28➡️20dpt-Beta 2108,78➡️22dpt-Beta 2931➡️29dpt-Beta 8223 krwiak ❤️
-
Joana- lekarze mówią, że to nie boli. Podobno czuć tylko dyskomfort, ale w internecie opinie są podzielone. Ja znam jedną osobę po takim obrocie-dziecko 3 razy wracało do złej pozycji i musiała mieć cc. Zobaczymy jak to u mnie będzie. Robię dużo ćwiczeń na obrót, mam nadzieję, że wreszcie poskutkują.
jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Joana23, MyŚliwa, Aga12345, mk_bambino lubią tę wiadomość
-
Joana23 czyli jeszcze trochę czasu masz 😁
Kupujecie taką zwykłą wanienkę że stojakiem czy coś specjalnego?
My mieliśmy dostać teraz od brata męża, mieli przywieźć na imieniny teściowej,ale ze się pochorowali to imprezy nie będzie... musimy kupić wanienkę...
Tak to jest jak się na ostatnią chwilę coś chce dać...a mówili od początku, że dostaniemy od nich
Dobrze, że to nieduży wydatek
Nie narzekam na razie na tych lekarzy,ale ten ostatni ortopeda to....brak słów...
Tak, rozciągania,rolowania...
jaina_proudmoore, Ana.Ta lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Ja już po usg
Tadzio waży 3068 g,tj 66 percentyl
Wszystko w porządku 🙂niutek87, jaina_proudmoore, Selena, Jeheria, Morwa, Joana23, Ada.. 31, MyŚliwa, Aga12345, Agawa85, mk_bambino, Stokrotka 86, Gosia Rumi, Pimka lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Dziewczyny nie wiem czy jesteście na to gotowe, więc z góry uprzedzam
https://www.youtube.com/watch?v=Av8G4LqU0tw
łapcie film z porodu domowego.
Popatrzcie jak pięknie oddycha ta pani, jak położne ją prowadzą kiedy się gubi.
Inaczej na rozwierających, inaczej jak zaczynają się parte.
Samo wyżynanie główki to już kwintesencja porodowego tripa
Ja się tak spłakalam jakbym to ja urodziłaJoana23, jaina_proudmoore, Jeheria, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Ja nie mam dalej wyniku, nawet nie chce mi sie tego komentować... Jak przyjdzie jutro to jestem kolejny dzień w plecy. Może ubłagam kogoś w sanepidzie o skrócenie izolacji od dnia wymazu, ale nie wiem ile załatwię. Wizyta u lekarz okej, w sumie ze względu na brak większych objawów mam brać tylko witaminę D.
Wykonałam już pierwsze KTG na tym aparacie i całkiem fajna opcja. Po kilku minutach dostałam analizę wyniku. Chyba dla swojego spokoju będę sobie monitorować 2-3 dziennie.
Kasiu, 40 tc kończę 6 lutego (według OM)
Villemo, kciuki! Ciekawe, co u Ciebie? Może już się tulicie
Jaina, ciekawe kiedy Twój maluch wyjdzie. Mi się wydaje, że już się zbiera
jaina_proudmoore, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Kasiu, ja się chyba odważę i zerknę na ten filmik
ale to jutro
wanienkę bierzemy z ikea, ze stojakiem do niej. Podoba mi się szalenie z beaba, ale jest poza naszym zasięgiem cenowym. A akurat w końcu na moje zaścianki jest opcja dostawy tej z ikei 👌🏻
Tadzio jaki już duży! Superowo!
Morwa, od 8:30 trzymam za Was kciuki!
Dobuska, to jest jakas kpina z tym wynikiem.. no oby dzisiaj się pojawił!
AnSan, ale uparciuch z tego malucha Twoich znajomych 🙃jaina_proudmoore, Morwa, Kasiastaraczka, AnSan89 lubią tę wiadomość
-
@Kasiu - ja jutro obejrzę ten filmik. Wsparcie położnej to naprawdę bardzo ważna sprawa. W końcu to ona przyjmuje na świat dzieci i wie jak pomóc kobiecie. Oby każda z nas trafiła na dobrą i ciepłą, pomocną osobę 🥰💚🍀 // @Dobuska- pewnie to opóźnienie wynika z ilości robionych testów. Ja nadal trzymam kciuki za negatywny wynik 💪 A to nie jest tak, że izolacja liczy się od momentu zrobienia testu czyli wczoraj? 🧐 KTG się sprawdza, to dobrze, 3x pomiar wg tego co MySliwa pisała ma sens 🙂Co do Alexa to tez mam wrażenie, że już coś kombinuje 😜 // @Villemo - kciuki 🥰 ciekawe co tam u Ciebie. Czekamy cierpliwie na info 👶🍀 //
MyŚliwa, Aga12345, Stokrotka 86, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, w końcu marzenie zawistnych matek się spełniło - od dwóch dni jestem opuchnięta. Dzisiaj tak mi popuchły dłonie (wczoraj rano też ciężko mi się pięść zaciskało), że ledwo na klawiaturze piszę, a na nogi ledwo skarpety wcisnęłam. Także dziś nie prasuję, bo nie wiem, czy żelazko złapię.
Wczoraj zamówiliśmy w końcu łóżeczko, o dziwo - dzisiaj rano przyszło. Ale jak to u nas - bez pecha się nie dało i od razu składaliśmy reklamację xD. Jeden element jest źle nawiercony, szkoda - że chcą wymienić całe łóżeczko, a nie ten element, bo dałoby się dostawkę bez tego złożyć (to jest takie łóżeczko 4w1 i akurat ten element dałoby radę montować później).Stokrotka 86 wrote:Kurcze, coraz to nowe problemy 😁
Powiem Wam że dopada mnie jakiś dołek poporodowy. Dobrze że mój mąż ma teraz wolne bo chyba bym się zamęczyła.
Jeheria - historia Twojego dziecka to prawdziwa przestroga. Właśnie boję się, że i u nas tak może być (z więdzidełkiem - bo rodzinnie mamy za krótkie). Ja na pewno będę dopytywać i walczyć o jak najszybszą diagnozę/podcięcie. Wiem, ile mi to sprawiło problemów jako nastolatce, a miałam podcinane bez znieczulenia większego (chyba tylko miejscowe). A że wysławiać się nauczyłam sporo wcześniej, to czasem nie idzie mnie zrozumieć.
jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aga12345, Jeheria lubią tę wiadomość