Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Pcosik u mnie też,a nawet ponad miesiąc do USG prenatalnego
Miamonia my nie będziemy tak się zabezpieczać, gdzieś czytałam tu na forum,że ta krew pępowinowa to na razie nie jest wykorzystywana do leczenia
Aneta8 słodkości ❤️nie martw się
Ja dziś odebrałam książki z księgarni, zamówiłam książki Dembinskiej,taka położna.
Na olx zamówiłam też z wyd. Natuli poród naturalny i karmienie piersią
A Wy edukujecie się z książek/internetu?
Może polecicie coś fajnego?
Aneta8, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
KaroKaro wrote:Aneta8 śliczny Kluseczek❤ nie martw się tym tętnem, wiadomo, że są jakieś normy ale kilka jednostek w jedna bądź drugą jest raczej normalnym zjawiskiem. Lekarz mówił coś na temat tego tętna?
No właśnie dr nic nie skomentowała nawet, wiec staram się nie martwić na zapas. Ale nasz pierwszy maluszek tez miał wysokie i gdzieś z tylu głowy to siedzi.. -
Dobry wieczór, chwilę mnie tu nie było
Karo - bardzo dobrze że krwawienie słabnie, to bardzo dobry znak Szkoda że nie zrobili USG, odetchnęłabyś spokojnie, ale chyba rzeczywiście jest tak że każde manipulowanie tam na dole może prowokować/zwiększać krwawienie (dlatego też nie zalecają współżycia przy krwiaku). Na pewno wiedzą co robią I na pewno Dzidzia jest silna ❤️ Jestem przekonana że wszystko będzie dobrze (pamiętaj że Dzieciątko jest umiejscowione korzystnie i po pierwszej, silnej akcji - serduszko biło w najlepsze) Będzie dobrze, to silny Maluszek! 💚💚💚
Nisia - mnie też brzuch często ciągnie, zazwyczaj są to takie chwilowe, kilkosekundowe ciągnięcia, głównie z boków, zazwyczaj kiedy wstaję, albo przeciągam się (tak jak Miamonia pisze). Tak sobie myślę, że to chyba musi być normalne, bo wieeele kobiet pisało o takich objawach
Majetta - super! ❤️ Serduszko to taki wspaniały moment... ❤️ Ze względu na te krwiaczki lepiej profilaktycznie nie szalej. Wiele krwiaków nigdy nie daje objawow. Ale lepiej dmuchać na zimne
Negra85 - jaki cudowny Maluszek 💚 Rzeczywiście wszystko już widać! Malutki człowieczek ❤️ Nie zamartwiaj się cukrem. Rzeczywiście spróbuj jeszcze jeść przed snem kolacyjkę, a jak to nie pomoże - to grunt że jesteś pod kontrolą diabetologa, jeśli najkorzystniejsza będzie insulina - to dobrze, to podobno nie jest nic strasznego Całe szczęście że nie ruszają Cię igły, mnie też nie. Gorzej mają kobietki które mają lęk przed igłą. A tak - to wszystko zniesie się gładko dla naszych Dzidziutków 💚
Aneta8 - jakie czaderskie zdjęcie! To 3D to jednak MA MOC! Przepiękna Kruszynka! 💚 Nie martw się tym tętnem, jeśli lekarz nic nie mówi to musi oznaczać że to wszystko jest dobrze. Mi też dotychczas nie podawali żadnych liczb. Na pewno zanim tętno się unormuje, to może chwilkę potrwać
Miamonia - ja na tych komórkach macierzystych w ogóle się nie znam, bladego pojęcia o tym nie mam, więc pewnie nie będę nic takiego robić.
Kasiastaraczka - fajnie że przeglądasz już książki Będziesz nam pierwsza polecać co warto Ja na pewno będę podcztywać w końcówce, ale póki co zupełnie jeszcze o tym nie myślałam [póki co tylko pożeram swoje kryminały]
Gisele - widzę że jutro już masz prenatalne! Ale super! Trzymamy kciuki i czekamy na dobre wieści! 💚💚💚KaroKaro, Aneta8 lubią tę wiadomość
-
Ja już czytam trochę książki, ale typowo ciążowe, a nie o wychowywaniu maluszka. Interesuję się tym, co przebiega tydzień po tygodniu, ale ja ogólnie jestem książkomaniakiem, więc u mnie to normalne.
Aneta, nie stresuj się, jeśli lekarka nie widzi w tym problemu, a przy okazji kolejnej wizyty ją o to dokładnie wypytaj.Aneta8 lubi tę wiadomość
-
Mam bardzo negatywne zdanie na temat agresywnego marketingu prywatnych banków krwi pępowinowej na terenie szpitali, w szkołach rodzenia, na różnych kursach dla przyszłych rodziców, nie wspominając o opłaconych celebrytkach przez przypadek reklamujących dany bank.
Myślę, że warto poczytać na ten temat obiektywne źródła naukowe a nie materiały handlowe banków.
Przemawia do mnie konkluzja artykułu http://www.kpho.cm.umk.pl/sites/default/files/cbt.pdf - „Ze względu na strategię doboru dawców komórek krwiotwórczych oraz homogenność etniczną, w populacji polskiej bardzo rzadko istnieją wskazania do przeszczepienia krwi pępowinowej”. -
Dziewczyny, temat trochę wstydliwy, ale powiedzcie proszę czy macie na tym etapie jakieś problemy żołądkowe?
U mnie do tej pory było naprawdę ok w tym temacie, ale wczorajsza noc spędziłam z biegunka i bólem żołądka w toalecie 🙁 wcześniej 2 dni lekkie problemy z załatwieniem. I cały czas bałam się co moje dziecko na to. Na szczęście żadnej krwi nie było, ale prawie zasłabłam.
11 tydzień wyczekanej ciąży ale jak narazie stanem błogosławionym bym tego nie nazwała 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2021, 09:23
16-01-2022 - synek💙 -
Hej 😊 a ja dziś wcześniej wychodzę z pracy 😊mam do odebrania prawo jazdy 😁 nareszcie 😊i do tego idę do mojej lekarki rodzinnej bo ta głowa 😩 dalej mnie boli😑 może nie tak mocno jak na początku.. Ale kurde już prawie tydzień 🤦♀️ może faktycznie mam coś z ciśnieniem nie tak... Niech sprawdzi 😊 jesteśmy też już prawie po remoncie sypialni 😊 dziś będzie układanie rzeczy w szafie😊a dzisiejsza noc już była spędzona na nowym mega wygodnym łóżku 😊
-
Powiedzcie mi czy Wam też tak strasznie dłuży się I trymestr 🙈nie dość że jest mega stresujący czy z dzidzią wszytko dobrze to jeszcze mi się tak ciągnie.... Bardzo bym chciała już zacząć II może wtedy będę bardziej spokojna 😊
Gosia Rumi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySelena wrote:Powiedzcie mi czy Wam też tak strasznie dłuży się I trymestr 🙈nie dość że jest mega stresujący czy z dzidzią wszytko dobrze to jeszcze mi się tak ciągnie.... Bardzo bym chciała już zacząć II może wtedy będę bardziej spokojna 😊
U innych się patrzy prościej jak u siebie wasze ciąże to jest „woow, już zaraz prenatalne, super szybciutko” a u mnie „ o nie, dopiero minął jeden dzień” 😂😂Gosia Rumi lubi tę wiadomość
-
Stokrotka 86 wrote:Dziewczyny, temat trochę wstydliwy, ale powiedzcie proszę czy macie na tym etapie jakieś problemy żołądkowe?
U mnie do tej pory było naprawdę ok w tym temacie, ale wczorajsza noc spędziłam z biegunka i bólem żołądka w toalecie 🙁 wcześniej 2 dni lekkie problemy z załatwieniem. I cały czas bałam się co moje dziecko na to. Na szczęście żadnej krwi nie było, ale prawie zasłabłam.
11 tydzień wyczekanej ciąży ale jak narazie stanem błogosławionym bym tego nie nazwała 😉
Ja mam problem z jelitami i luźne stolce,ale ja biorę wit. B12 i zauważyłam,że to po niej tak mam. Zgłaszałam na ostatniej wizycie lekarzowi,ale nie powiedział,że to coś nie tak.Stokrotka 86 lubi tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀 -
Stokrotka 86 mi raz zdarzyła się biegunka,ale częściej mam jakieś gazy,a odżywiam się tak samo...
Selena oj,jak boli Cię już tydzień to rzeczywiście warto pójść do lekarza
Ale extra,że już praktycznie po remoncie! Super,to uczucie zasypiania w nowym łóżku,znam to 😍
Mi też się dłuży ten trymestr...Stokrotka 86, Selena lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Stokrotka 86 wrote:Dziewczyny, temat trochę wstydliwy, ale powiedzcie proszę czy macie na tym etapie jakieś problemy żołądkowe?
11 tydzień wyczekanej ciąży ale jak narazie stanem błogosławionym bym tego nie nazwała 😉
Mnie też strasznie się dłuży ten trymestr, wizyta u lekarza za tydzień i nie mogę się doczekać
Mam nadzieję że później będzie już z górkiStokrotka 86, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Ps. Doskonaaaale Was rozumiem z tym dłużeniem się czasu, u mnie to samo 😕 Zanim tydzień minie to jakby z miesiąc 😵Stokrotka 86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa nie mam problemu z biegunkami, u mnie są ogromne ilości gazów. Nieraz w nocy się obudziłam z takim bólem, że myślałam, że zobaczę morze krwi między nogami. Mi pomagają masaże brzucha, takie jak się dzieciom robi 😂. Ciągle jem to samo, a wcześniej nie byłam takim gazotworem za to jak pojem czegoś co powinno wywołać taki efekt, to nic się nie dzieje. No cóż. To chyba najmniej "zła" dolegliwość ciążowa. Tłumaczę sobie, że każdy musi mieć coś. Ja mam gazy 😁. To i tak nie wiele jak na ciąże.
Dziewczyny które się męczą z wymiotami mają zdecydowanie gorzej. Jesteście bardzo dzielne, pamiętajcie o tym !!!Stokrotka 86, Selena lubią tę wiadomość