Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena o widzisz, czyli niskie ciśnienie,co lekarz powiedział? Jak podnosić? Jakaś kawa to tylko na chwilę
    Ja do tej pory byłam kawoszka,a teraz to raz na tydzień i to jakaś lekka
    Gisele zazdroszczę, że jesteś już po prenatalnych i cieszę się,że wszystko dobrze :)
    Super,że mogliście razem wejść na usg i piękne te zdjęcia ❤️
    Ciekawe czy do końca będzie córeczką ;)
    Idigi witaj w naszym gronie 😚
    Mi w niedzielę wlazł jakiś ból w lewy pośladek, dziś podchodziliśmy z mężem po parku i znowu to samo... zastanawiam się nad wizytą u fizjoterapeuty chyba od razu uroginekologicznego

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idigi85 wrote:
    Na zaparcia polecam Duphalac.
    A nie rozleniwia to jelit? Tzn że się uzależnią?

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • idigi85 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    A nie rozleniwia to jelit? Tzn że się uzależnią?

Hmm, Ja biorę chociaż 10ml to jest fajna kupa bez utrudnień przez 2 dni. Potem muszę znowu brać. Pytalam lekarza, mówi, że można brać. Ale czy uzależnia to nie mam pojęci.

Jeheria lubi tę wiadomość

2nn3jqivc7brsh21.png

Starania od 12.2017.
    Starania z pomocą medyczną od 10.2019, Ovum, Lublin.
    Ja: 36l. AMH 2,71
    On: 34l: morfologia słabo
    1 IUI / 12.2019 /🍷
    2 IUI / 02.2020 /🍷
    1 IVF / 03.2020 ❄️3CC
    Crio / 04.2020 / 🍷
    2 IVF / 07.2020 / ❄️❄️2AA
    Crio / 08.2020 / 🍷
    Crio / 11.2020 / 🍷

Od 02.2021
    KRIOBANK, Białystok
    3 IVF / 03.2021 / ❄️❄️❄️
    Crio / 05.2021 / 🍷
    Crio / 06.2021 / 🥳
    beta 5dpt 27,27
    29dpt ❤️
  • Lolla Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, melduje, że u nas wszystko dobrze. Od prawie dwóch tygodni jesteśmy na wakacjach, stąd mniej czasu na pisanie.

Czy u Was też już tak mocno widać brzuszek? U mnie już w 9/10 tygodniu kilka osób pytało czy jestem w ciąży. Ostatnio nawet w muzeum kazali mi zssunac sobie maseczkę, bo w moim stanie to muszę mieć dopływ powietrza.🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2021, 21:51

dobuska, niutek87, Selena, Stokrotka 86, Jeheria lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2021, 22:07

• dobuska Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolla wrote:
    Cześć Dziewczyny, melduje, że u nas wszystko dobrze. Od prawie dwóch tygodni jesteśmy na wakacjach, stąd mniej czasu na pisanie.

Czy u Was też już tak mocno widać brzuszek? U mnie już w 9/10 tygodniu kilka osób pytało czy jestem w ciąży. Ostatnio nawet w muzeum kazali mi zssunac sobie maseczkę, bo w moim stanie to muszę mieć dopływ powietrza.🙂
    Odpoczywajcie sobie!
    Ja już mam widoczny brzuszek. Jeszcze tydzień, dwa tygodnie temu mogłam to jakoś zakryć, ale teraz już musiały wejść sukienki, leginsy i spodnie ciążowe. Starych spodni już nie zapne, a jak zapne to bardzo mi niewygodnie.
    Także rośniemy! :D

• niutek87 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też już brzuszek trochę widać,ale podobno w drugiej ciąży to szybciej. Do pracy ubieram się dosyć luźno, bo jeszcze nie mówiłam kierownikowi o ciąży, chce poczekać do prenatalnych. Jak założę coś dopasowanego to widać,że jestem w ciąży 😀

dobuska lubi tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 04:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gisele wrote:
    My już pełnia szczęścia po prenatalnych :)

Wszystko w porządku, bobo ma 5,88cm i termin zaczyna nam się umacniać w styczniu :)
    NT 1,5cm, serduszko 165 uderzeń na minutę. Ciężko było złapać na zdjęciu rączki i nóżki, bo rączki złożone razem, a nóżka jedna na drugiej 😂 Wszystkie organy prawidłowe, przepływy również.

"Raczej" dziewczynka ❤️

Oprócz tego PAPP-A, wyniki za 2 tyg. Następne prenatalne 14.09

Przez telefon powiedziano mi, że mam być bez osoby towarzyszącej, ale na szczęście mąż pojechał ze mną - na miejscu okazało się, że może wejść i mieliśmy pierwsze spotkanie we trójkę ❤️

f31c84466e97.jpg
    57220488f169.jpg
    Gratula . Piekne zdjecie ❤️

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • Selena Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Selena o widzisz, czyli niskie ciśnienie,co lekarz powiedział? Jak podnosić? Jakaś kawa to tylko na chwilę
    Ja do tej pory byłam kawoszka,a teraz to raz na tydzień i to jakaś lekka
    Gisele zazdroszczę, że jesteś już po prenatalnych i cieszę się,że wszystko dobrze :)
    Super,że mogliście razem wejść na usg i piękne te zdjęcia ❤️
    Ciekawe czy do końca będzie córeczką ;)
    Idigi witaj w naszym gronie 😚
    Mi w niedzielę wlazł jakiś ból w lewy pośladek, dziś podchodziliśmy z mężem po parku i znowu to samo... zastanawiam się nad wizytą u fizjoterapeuty chyba od razu uroginekologicznego
    Właśnie ja ostatnio z kawą nie bardzo się lubimy....piję jedną w pracy żeby nie spać ;) a kiedyś to i 3 potrafiłam...średnio mi ostatnio smakuje wiec się nie zmuszam :) a w weekend w domu nie piję wcale :) zaleciła spacery i inne formy aktywności tak żeby ciśnienie podnieść :) i podobno woda z solą np himalajską pomaga...ale jakos boję się próbować ;)

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niutek87 wrote:
    U mnie też już brzuszek trochę widać,ale podobno w drugiej ciąży to szybciej. Do pracy ubieram się dosyć luźno, bo jeszcze nie mówiłam kierownikowi o ciąży, chce poczekać do prenatalnych. Jak założę coś dopasowanego to widać,że jestem w ciąży 😀
    To mam podobnie, aczkolwiek ja sama w sobie nie jestem szczupła i jak nałożę coś luźnego to wyglądam jak balon. :D Ale u mnie w pracy wszyscy wiedzą. Wczoraj już poszłam na zakupy to się cieszyłam, że zaczynam eksponować, bo wcześniej to był taki "najedzony".

• Selena Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolla wrote:

U mnie też już widać ;) i faktycznie w drugiej ciąży wychodzi szybciej :) i ja też bardzo szczupła byłam :) wczoraj od koleżanki kilka fajnych ciuchów kupiłam :) piękne spodnie na gumce i kombinezony :) i jeden taki fajny elegancki co sie rozciaga :) Będzie akurat na komunie którą mamy we wrześniu :)

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja miałam dzisiaj sen, że moje dziecko urodziło się przed terminem i ja z noworodkiem przy piersi biegałam po SMYKU i kupowałam podstawową wyprawkę na szybko, bo nie miałam nawet czym tyłka jej podetrzeć. No i śniło mi się, że to córka :D

Aneta8, po_prostu_ja, niutek87, Morwa, Gosia Rumi, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

• Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolla wrote:

U mnie od niedawna nieco widać, ale gdy założę luźne ubranie to zakrywa brzuszek 😉 to moja pierwsza ciąża więc jestem zdziwiona że urósł tak szybko.
    Też zastanawiam się nad jakimiś spodniami ciążowymi- w zwykłych długo nie wytrzymuje bo wbijają mi się w brzuch😐

16-01-2022 - synek💙
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    U mnie od niedawna nieco widać, ale gdy założę luźne ubranie to zakrywa brzuszek 😉 to moja pierwsza ciąża więc jestem zdziwiona że urósł tak szybko.
    Też zastanawiam się nad jakimiś spodniami ciążowymi- w zwykłych długo nie wytrzymuje bo wbijają mi się w brzuch😐
    Ja się trochę zgapiłam, bo wczoraj kupiłam sobie jedne w H&M, ale teraz zobaczyłam, że na Vinted jest ich mnóstwo za grosze. Ale przynajmniej dopasowałam rozmiar i teraz mogę zamawiać używane bez stresu :)

• Selena Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Kochana a ja mam patent na takie za ciasne spodnie 😉tylko music być dłuższa bluzka albo taki fajny pas ciążowy który można kupić na allegro 😊tam gdzie jest dziurka na guzik daje gumkę recepturke😉z drugiej strony na guziki po kłopocie 😊nic nie ciśnie i spod bluzki nie widać 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2021, 09:53

Stokrotka 86, niutek87 lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzuszek wychodzi dopiero po jedzeniu, ale tak bardzo mnie cieszy 🤗 ja jestem mega chuda więc się trochę odznacza, a ja z dumą go wypinam! 🥰 zapinane spodnie poszły w odstawkę, zamówiłam sobie na razie jeszcze nie ciążowe, ale w gumkę 😉

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2021, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wszystkie koleżanki z tematu.
    jestem tu dzięki koleżance Morwie :)

Gosia Rumi, niutek87, dobuska, Selena, Stokrotka 86, Morwa, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

• Aneta8 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jainaproudmoore wrote:
    witam wszystkie koleżanki z tematu.
    jestem tu dzięki koleżance Morwie :)

Super, że dołączyłaś! 😘😘😘

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2021, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    Super, że dołączyłaś! 😘😘😘

<3
    ps. nie wiem czemu, ale nie wczytał mi się profil z forum staraniowego, dziwne.

• Aneta8 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jainaproudmoore wrote:
    <3
    ps. nie wiem czemu, ale nie wczytał mi się profil z forum staraniowego, dziwne.

Hmm no właśnie widzę, że inny nick. Dziwne bardzo..

fxQZp2.png
    XJSep2.png
‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ