X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Miamonia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia 😱 ale fitnesiara 🥰
    Będziesz nam tu dawać rady jak po ciąży wrócić do swojej figury 😅

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia zostałaś mianowana forumowym trenerem po ciąży! 🤣🤣
    Szacun za pracę!😱

• Morwa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jainaproudmoore wrote:
    witam wszystkie koleżanki z tematu.
    jestem tu dzięki koleżance Morwie :)
    Witaj 🥰 cieszę się że do nas zawitałaś!
    Ty masz ten sam TP co Stokrotka 86? 9 Luty? Mamy taka fajna listę na pierwszej stronie (link w trzecim poście), na którą możesz dopisać się sama.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2021, 21:43

• po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po wczorajszych prenatalnych wszystko w porządku. ;)
    Co prawda zamiast 12d1 ciąża jest młodsza, bo 11 tydzień i 4 dzień ale lekarz mówił, ze przy takiej różnicy termin zostaje z miesiączki.
    Powiedział, ze na jego oko raczej tam jest facet :p i tak się maluch zasłaniał rączkami, ze było ciężko ocenić kość nosowa..
    ogolnie lekarz namawiał mnie na wykonanie testu pappa, niby z usg ryzyko jest niewielkie, ale każda kobieta powinna to zrobić, tylko ja okropnie się boje, ze wyjdzie fałszywie podwyższone ryzyko i wtedy więcej całego stresu i w ogóle :( niby jestem już bardziej na tak w kierunku zrobienia, ale jakoś wciąż się bije z myślami.

https://zapodaj.net/761c62e70f146.jpg.html
    A tutaj trochę widać jak się zasłania :p
    https://zapodaj.net/e4aec299c4d55.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2021, 05:49

Gosia Rumi, Stokrotka 86, Kasiastaraczka, Jeheria lubią tę wiadomość

3i499vvjq8tpbt16.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    U nas po wczorajszych prenatalnych wszystko w porządku. ;)
    Co prawda zamiast 12d1 ciąża jest młodsza, bo 11 tydzień i 4 dzień ale lekarz mówił, ze przy takiej różnicy termin zostaje z miesiączki.
    Powiedział, ze na jego oko raczej tam jest facet :p i tak się maluch zasłaniał rączkami, ze było ciężko ocenić kość nosowa..
    ogolnie lekarz namawiał mnie na wykonanie testu pappa, niby z usg ryzyko jest niewielkie, ale każda kobieta powinna to zrobić, tylko ja okropnie się boje, ze wyjdzie fałszywie podwyższone ryzyko i wtedy więcej całego stresu i w ogóle :( niby jestem już bardziej na tak w kierunku zrobienia, ale jakoś wciąż się bije z myślami.

https://zapodaj.net/761c62e70f146.jpg.html
    A tutaj trochę widać jak się zasłania :p
    https://zapodaj.net/e4aec299c4d55.jpg.html

Ojeju, ale to drugie zdjęcie jest przesłodkie! Bo on pewnie chciał spać, a Wy go szturchaliście! :D
    Cieszę się, że wszystko dobrze.
    Co do Papp-y, ja osobiście robię, ale nie umiem Cię przekonać. No ja po prostu chciałam to sprawdzić. Jeśli lekarka zaleci, biorę też pod uwagę Nifty czy Sanco.

Stokrotka 86, po_prostu_ja lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam durne przemyślenia.
    Wczoraj zauważyłam, że jadąc autem w trasie, jak pojawiały się jakieś dziury i podskakiwałam lekko, to miałam w dolnej części brzucha takie przelewanie. Jakbym miała w brzuchu balon napełniony wodą i czymś jeszcze i to wszystko mi tam skakało.
    To jest totalnie dziwne uczucie, nawet nie wiem jak to dobrze opisać, ale to chyba maleństwem mi tak wstrząsało. Oczywiście ja nie czuję jeszcze żadnych ruchów, ani nic takiego. Na to jest zdecydowanie za wcześnie, ale ta jazda samochodem była dziwna. I to dwa razy jadąc wczoraj było to samo i tylko przy jakiś dziurach. :D

• Selena Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia :) jestem pod wrażeniem :) masz mega figure :) ja przed ciążą też dużo ćwiczyłam :) teraz przerwa :) wiem że niby w ciaży coś tam można...ale dzidzia jest dla mnie ważniejsza :) Jeszcze przyjdzie czas na robienie formy po porodzie :)

po_prostu_ja super że wszystko dobrze :) właśnie my też z mężem stwierdziliśmy że nie będziemy robić pappy...tyle sie naczytałam o fałszywych wynikach ze wolimy sobie zaoszczędzić tego stresu...

dobuska :) nigdy tak nie miałam jak opisujesz ;) ale strasznie się boję jeździć po takich dziurach ;) zawsze sobie wkręcam że dzidzi może coś się stać...

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena, ja miałam transfer zarodka, a godzinę potem jechałam nad morze i trafiliśmy na jakiś objazd, gdzie tak mnie wytrzeslo, że płakałam, że nic z tego nie będzie. Byłam załamana.
    I zarodek z nami został, także nie ma się co bać.
    A ja nie jechałam po jakiś mega dziurach tylko takich typowych nierównościach na głównych drogach.

Selena lubi tę wiadomość

• Selena Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Selena, ja miałam transfer zarodka, a godzinę potem jechałam nad morze i trafiliśmy na jakiś objazd, gdzie tak mnie wytrzeslo, że płakałam, że nic z tego nie będzie. Byłam załamana.
    I zarodek z nami został, także nie ma się co bać.
    A ja nie jechałam po jakiś mega dziurach tylko takich typowych nierównościach na głównych drogach.

Ja wiem że na każdym kroku zawsze panikuję ;) mąż mi to zawsze powtarza ;)ale tak mam :) Kocham to dziecie już tak bardzo :) i chce żeby było zdrowe :) ja np cały czas jeszcze do pracy dojeżdżam rowerem :) mam w miarę blisko i droga też spoko :) a jak jest jakiś krawężnik do unoszę dupsko do góry z siodełka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2021, 08:38

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    Ja wiem że na każdym kroku zawsze panikuję ;) mąż mi to zawsze powtarza ;)ale tak mam :) Kocham to dziecie już tak bardzo :) i chce żeby było zdrowe :) ja np cały czas jeszcze do pracy dojeżdżam rowerem :) mam w miarę blisko i droga też spoko :) a jak jest jakiś krawężnik do unoszę dupsko do góry z siodełka ;)
    Ale nie martw się, nie jesteś sama. Ja też panikuję i to bardzo. Co prawda staram się tutaj pisać zazwyczaj z samymi pozytywnymi przemyśleniami, ale swoje się męczę. Moja lekarka niedługo zablokuje mój telefon :D

• Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Ja wczoraj się nie odzywałam,bo totalnie nie miałam siły i pół dnia przespałam,a resztę przeleżałam..
    Jainaproudmoore witaj :)
    Miamonia super,że Twój mąż się ogarnął :)
    Alfa centauri musisz trochę wesprzeć męża dobrym słowem i jakoś musi dać radę ;)
    Trzymam kciuki za wyniki badania
    Krejzi cat lejdi kciuki za dzisiejszą wizytę,daj znać po :)
    Kalcia ale z Ciebie laska,wow! :)
    Po prostu ja ale super zdjęcia:) i może chłopczyk,extra 😍 cieszę się,że USG w porządku

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten strach jest chyba naturalny. Pierwszą ciążę poroniłam w 7 tygodniu i w drugiej tak naprawdę nie potrafiłam się nią cieszyć prawie do samego końca,bo same czarne scenariusze do głowy przychodziły.Odliczalam tylko kolejne etapy.Teraz też strasznie się boję,że stracę maleństwo, przynajmniej dobrze,że chodzę do pracy to nie mam za dużo czasu na myślenie.

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musimy się pocieszać, że powoli wchodzimy w naprawdę bezpieczny okres i tej myśli musimy się trzymać :)

Selena, po_prostu_ja lubią tę wiadomość

• Selena Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niutek87 wrote:
    Ten strach jest chyba naturalny. Pierwszą ciążę poroniłam w 7 tygodniu i w drugiej tak naprawdę nie potrafiłam się nią cieszyć prawie do samego końca,bo same czarne scenariusze do głowy przychodziły.Odliczalam tylko kolejne etapy.Teraz też strasznie się boję,że stracę maleństwo, przynajmniej dobrze,że chodzę do pracy to nie mam za dużo czasu na myślenie.
    Ja też mam za sobą jedną stratę do tego w ciąży z synkiem cały czas były jakieś problemy.. Najpierw szpital na początku i krwawienie potem dłuższy czas plamienie polip na szyjce który się urwał w 32 tc... W 33 tc z kolei cesarka ratująca życie.. Jednak takie sytuacje już chyba do końca pozostawiają strach o dzieci które już są z nami i te które mamy pod serduszkiem ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2021, 12:23

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Odpoczywajcie sobie!
    Ja już mam widoczny brzuszek. Jeszcze tydzień, dwa tygodnie temu mogłam to jakoś zakryć, ale teraz już musiały wejść sukienki, leginsy i spodnie ciążowe. Starych spodni już nie zapne, a jak zapne to bardzo mi niewygodnie.
    Także rośniemy! :D
    to samo!

dobuska lubi tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie dziewczyny, ten strach jest chyba naturalny. ;)
    Chociaż dziś podchodzę do tego z lekkim spokojem, to do tej pory przed każda wizyta trzęsłam się jak galaretka, łzy leciały po policzku ze strachu czy oby wszystko jest okej, zwłaszcza, ze nie miałam praktycznie żadnych mdłości, a piersi już jakiś czas temu przestały bolec.
    Mam za sobą dwie ciąże, obydwie obumarłe w 7 tygodniu, a ta jest moją trzecia i mam nadzieje, ze wszystko będzie okej. Chociaż jak już wczoraj zobaczyłam tego „bombelka” 😂 to jestem spokojniejsza :)
    I to normalne, ze się martwimy, ale BĘDZIE DOBRZE kobity! ;)

I ja jednak zadecydowałam, ze zrobię ten test Pappa, dziś aż w nocy nie mogłam spac, bo nie dawało mi to spokoju :p potem bym pewnie żałowała, ze nie zrobiłam znając życie :p

3i499vvjq8tpbt16.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    Kochana a ja mam patent na takie za ciasne spodnie 😉tylko music być dłuższa bluzka albo taki fajny pas ciążowy który można kupić na allegro 😊tam gdzie jest dziurka na guzik daje gumkę recepturke😉z drugiej strony na guziki po kłopocie 😊nic nie ciśnie i spod bluzki nie widać 😊
    mam ten pas, super pomysł :)

Selena lubi tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, ja oddałam dziś krew na sanco, poproszę o kciuki ❤️🙏🏻

dobuska, Morwa, Kasiastaraczka, Pimka, Jeheria lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:

Mocno zaciskam!!! 💕

Aneta8 lubi tę wiadomość

3i499vvjq8tpbt16.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    Trzymam mocno kciuki!!! Będzie dobrze!

Aneta8 lubi tę wiadomość

‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ