Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
po_prostu_ja wrote:Dokładnie dziewczyny, ten strach jest chyba naturalny.
Chociaż dziś podchodzę do tego z lekkim spokojem, to do tej pory przed każda wizyta trzęsłam się jak galaretka, łzy leciały po policzku ze strachu czy oby wszystko jest okej, zwłaszcza, ze nie miałam praktycznie żadnych mdłości, a piersi już jakiś czas temu przestały bolec.
Mam za sobą dwie ciąże, obydwie obumarłe w 7 tygodniu, a ta jest moją trzecia i mam nadzieje, ze wszystko będzie okej. Chociaż jak już wczoraj zobaczyłam tego „bombelka” 😂 to jestem spokojniejsza
I to normalne, ze się martwimy, ale BĘDZIE DOBRZE kobity!
I ja jednak zadecydowałam, ze zrobię ten test Pappa, dziś aż w nocy nie mogłam spac, bo nie dawało mi to spokoju :p potem bym pewnie żałowała, ze nie zrobiłam znając życie :p
Moim zdaniem dobra decyzja.
Ja odkąd zobaczyłam maleństwo takie ruchome, te rączki, nóżki, jak się wygina, to też zrobiłam się o wiele spokojniejsza.
To nie znaczy, że się nie martwię, ale już powoli zaczynam się cieszyć i to stało się dla mnie takie rzeczywiste.
Chociaż tak naprawdę uwierzę to chyba wtedy, jak poczuję kopniaki.jaina_proudmoore, po_prostu_ja lubią tę wiadomość
-
Aneta8 trzymamy mooocno kciuki :*
Ja jeszcze nie zauważam odstającego brzuszka,ale jak coś zjem to jest większy, niż wcześniej przed ciążą jak coś zjadłam
Nasze obawy są jak najbardziej naturalne, ważne, żeby ten stres i obawy nie zdominowały pozytywnych myśli
Dlatego tu jesteśmy,aby się wspierać w cięższych chwilach i dzielić nasze radości
Ja zawsze byłam wysokowrazliwa,ale teraz zauważam,że jak oglądam jakieś filmiki z czyichś wesel, jakieś zdjęcia to ryczę
Pochlonelam już większą połowę książki Izabeli Dembinskiej "rodzić można łatwiej",napisana bardzo przystępnym językiem. Pewnie do niej jeszcze wrócę,dobrze,że szybko się ją czytadobuska, Selena, po_prostu_ja, Aneta8 lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasiastaraczka wrote:Aneta8 trzymamy mooocno kciuki :*
Ja jeszcze nie zauważam odstającego brzuszka,ale jak coś zjem to jest większy, niż wcześniej przed ciążą jak coś zjadłam
Nasze obawy są jak najbardziej naturalne, ważne, żeby ten stres i obawy nie zdominowały pozytywnych myśli
Dlatego tu jesteśmy,aby się wspierać w cięższych chwilach i dzielić nasze radości
Ja zawsze byłam wysokowrazliwa,ale teraz zauważam,że jak oglądam jakieś filmiki z czyichś wesel, jakieś zdjęcia to ryczę
Pochlonelam już większą połowę książki Izabeli Dembinskiej "rodzić można łatwiej",napisana bardzo przystępnym językiem. Pewnie do niej jeszcze wrócę,dobrze,że szybko się ją czyta
-
Aneta trzymam kciuki! ☺
Kalcia szacun za taka figurę! Zbieram szczękę z Ziemi 😁
Zazdroszczę że już niektóre z nas są po prenatalnych, ja jeśli wyjdę jutro ze szpitala to pewnie w poniedziałek na wizycie dostanę dopiero skierowanie.
W ogóle to mogłabym mieć prośbę o wpisanie mnie na listę z terminami? 20 lutego 😁Aneta8 lubi tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Już wiem co odwaliłam. Wpisałam innego maila 😂😂😂nie ma to jak mózg 🥦🥦🥦hehe. Trzy dni mi zajęło myślenie gdzie jest kruczek. Muszę nadrobić Wasze ostatnie strony, żeby wiedzieć co jest grane 🙂dziś się słabo czuje, wieczorem rozbolała mnie głowa, w nocy słabo spałam i wstałam brać Apap. A rano pierwsze co to 🤮🤢😂czasami mam dni, że nic mi nie jest, a czasem dzień się wlecze jak flaki z olejem i jest naprawdę kiepskie samopoczucie. Totalny brak mocy na jakiekolwiek zajęcia 🤷♀️Na początku mój mąż marudził trochę, że leniwa jestem itp ale wraz z upływem czasu, rozumie więcej. 🙂nadrobię ostatnie strony, żebym była na bieżąco. I postaram się częściej pisać. 🙂💚pozdrowienia
Aneta8, Jeheria lubią tę wiadomość
-
KaroKaro wrote:Aneta trzymam kciuki! ☺
Kalcia szacun za taka figurę! Zbieram szczękę z Ziemi 😁
Zazdroszczę że już niektóre z nas są po prenatalnych, ja jeśli wyjdę jutro ze szpitala to pewnie w poniedziałek na wizycie dostanę dopiero skierowanie.
W ogóle to mogłabym mieć prośbę o wpisanie mnie na listę z terminami? 20 lutego 😁
Jak się czujesz? Dalej krwawisz? -
jaina_proudmoore wrote:Już wiem co odwaliłam. Wpisałam innego maila 😂😂😂nie ma to jak mózg 🥦🥦🥦hehe. Trzy dni mi zajęło myślenie gdzie jest kruczek. Muszę nadrobić Wasze ostatnie strony, żeby wiedzieć co jest grane 🙂dziś się słabo czuje, wieczorem rozbolała mnie głowa, w nocy słabo spałam i wstałam brać Apap. A rano pierwsze co to 🤮🤢😂czasami mam dni, że nic mi nie jest, a czasem dzień się wlecze jak flaki z olejem i jest naprawdę kiepskie samopoczucie. Totalny brak mocy na jakiekolwiek zajęcia 🤷♀️Na początku mój mąż marudził trochę, że leniwa jestem itp ale wraz z upływem czasu, rozumie więcej. 🙂nadrobię ostatnie strony, żebym była na bieżąco. I postaram się częściej pisać. 🙂💚pozdrowienia
Dobrze, że jesteś! Który Ty masz tc, że jeszcze wymiotujesz? Mi już mdłości powoli słabną.jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
W temacie problemów żołądkowych, polecam probiotyk Vivomix ( jest drogi owszem, ale skuteczny. Ja kupuje 10 saszetek i jem co 2-3 dni i mam na miesiąc). Reguluje problemy jelitowe. Jeśli ktoś chce coś tańszego to Sanprobi super formuła. 🙂dodałam tez do codziennego jedzenia mały jogurt plus owoce świeże albo kefir. Czasem to co jadłyśmy wcześniej nam nie podejdzie obecnie 😜ja muszę mieć w domu zapas ogórków małosolnych 😂
-
dobuska wrote:Kurcze, wróciłaś jednak do szpitala, czy mnie coś omineło?
Jak się czujesz? Dalej krwawisz?
W ogóle z niego nie wyszłam jeszcze 😔 wczoraj wieczorem lekarz mi narobił nadziei że będą mnie chcieli wypuścić, a dziś inny powiedział, że skoro wczoraj jeszcze delikatnie plamiłam to muszę chociaż jeden dzień poleżeć tak żeby było czysto bo odstawia mi cycloamine i musi skontrolować czy nic złego się nie będzie działo. Dziś już nie mam plamień i mam nadzieję że tak zostanie, bo chyba tu umrę z tęsknoty za córcią😢🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
jaina_proudmoore wrote:Wiesz co, wymiotuje średnio raz na tydzień w czwartek😂najgorzej mnie zamula w ten dzień 😂. Według Usg 11w4d 🙂wg aplikacji 11 🙂
Ja zauważyłam, że najgorzej się czuję w poniedziałki, ale wtedy zaczynam nowy tydzień i sobie wytłumaczyłam to raczej sugestią podświadomości.
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
KaroKaro wrote:W ogóle z niego nie wyszłam jeszcze 😔 wczoraj wieczorem lekarz mi narobił nadziei że będą mnie chcieli wypuścić, a dziś inny powiedział, że skoro wczoraj jeszcze delikatnie plamiłam to muszę chociaż jeden dzień poleżeć tak żeby było czysto bo odstawia mi cycloamine i musi skontrolować czy nic złego się nie będzie działo. Dziś już nie mam plamień i mam nadzieję że tak zostanie, bo chyba tu umrę z tęsknoty za córcią😢
-
Jeheira w książce są opisane fazy porodu,o połogu,o mężczyźnie przy porodzie,o położnych,doulach, ćwiczeniach,o oddychaniu w porodzie,o tym że dużo siedzi w naszej głowie, ogólnie są zagadnienia i emocjonalne i fizyczne
KaroKaro jej Ty w szpitalu? Mam nadzieję,że wszystko dobrze ja mam prenatalne 18 sierpnia, więc jeszcze przyjedzie mi poczekać
Jaina ciążowy budyń zamiast mózgu 😁 u mnie podobnie z dolegliwościami, wczoraj przeleżałam i przespałam...
Też słyszałam o tych książkachjaina_proudmoore, Jeheria lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Aneta trzymam kciuki! 🍀
Karokaro, wiem że jest Ci tam ciężko, ale skoro lekarz zdecydował ze musisz jeszcze zostać to na pewno chce dla Ciebie jak najlepiej 💚
Trzymam kciuki żebyś już niedługo wróciła do domku i była spokojna:)
Ja z książek jestem zainteresowana tytułem 'dlaczego nikt mi tego nie powiedział' napisaną przez doświadczoną doulę. I również słyszałam fajne opinie o tomach mamy dla mamyWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2021, 16:16
jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Aneta8 lubią tę wiadomość