Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosia Rumi cudny dzidziuś! 😍
Gosia Rumi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, ogarnęła mnie panika.
Ciąże prowadzę prywatnie. Na ostatniej wizycie 12.07 moje dziecię miało 0.89 cm i wychodziło to na ten czas 6t5d (trochę młodsza niż z OM, ale to u mnie może się tak zdarzyć, bo miewam późne owulacje).
Wczoraj 22.07, czyli po 10 dniach poszłam do lekarza na NFZ (inny sprzęt, inny lekarz - chodzę do niego po skierowania na badania) i mój dzieci urósł, ale ma 1.23 cm... I wg jego aparatu to 7t5w... a wg tego co wyszło u mojej prywatnej lekarki powinno być 8w3d...
Powiedzcie mi, czy mogę w ogóle w ogóle porównywać wielkości dziecia pomiędzy tymi dwoma aparatami ? Czy starszy aparat może być mniej dokładny ??
Uspokójcie mnie błagam, bo od wczoraj odchodzę od zmysłów, przeszukuję internety w poszukiwaniu odpowiedzi, ale niestety nic nie znalazłam. ;/ -
nick nieaktualny
-
Aneta8 wrote:No właśnie do mojej nowej ginekolog od prowadzenia ciąży nie mam kontaktu.. zostaje jakaś telewizyta z internistą..
Ale też czytałam w internecie, że raczej przeziębienie nie ma wpływu..Aneta8 lubi tę wiadomość
-
Gosia Rumi wrote:Tętna Pani dr nie podała mi w liczbach, coś tam liczyła i powiedziała tylko: bardzo ładne. Nie dopytywałam i myślę że to chyba było dobre posunięcie. Nie analizuję, nie porównuję. 🤗
Ja też nie znam wartości bicia serduszka i uważam, że to dobrze. Jeden stres mniej.Gosia Rumi, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
Pcosik_2 wrote:Dziewczyny, ogarnęła mnie panika.
Ciąże prowadzę prywatnie. Na ostatniej wizycie 12.07 moje dziecię miało 0.89 cm i wychodziło to na ten czas 6t5d (trochę młodsza niż z OM, ale to u mnie może się tak zdarzyć, bo miewam późne owulacje).
Wczoraj 22.07, czyli po 10 dniach poszłam do lekarza na NFZ (inny sprzęt, inny lekarz - chodzę do niego po skierowania na badania) i mój dzieci urósł, ale ma 1.23 cm... I wg jego aparatu to 7t5w... a wg tego co wyszło u mojej prywatnej lekarki powinno być 8w3d...
Powiedzcie mi, czy mogę w ogóle w ogóle porównywać wielkości dziecia pomiędzy tymi dwoma aparatami ? Czy starszy aparat może być mniej dokładny ??
Uspokójcie mnie błagam, bo od wczoraj odchodzę od zmysłów, przeszukuję internety w poszukiwaniu odpowiedzi, ale niestety nic nie znalazłam. ;/Pcosik_2 lubi tę wiadomość
-
Uspokójcie mnie błagam, bo od wczoraj odchodzę od zmysłów, przeszukuję internety w poszukiwaniu odpowiedzi, ale niestety nic nie znalazłam. ;/jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Uspokójcie mnie błagam, bo od wczoraj odchodzę od zmysłów, przeszukuję internety w poszukiwaniu odpowiedzi, ale niestety nic nie znalazłam. ;/jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Same dobre wiadomości po wizytach❤ bardzo się cieszę dziewczyny! ☺
Ja też dorzucę dobra wiadomość, wychodzę dziś do domu i jestem przeszczęśliwa ☺
Pcosik, dziewczyny dobrze piszą, nie ma co porównywać wartości badanych na dwóch różnych sprzętach, na pewno wszystko jest w porządku 🥰jaina_proudmoore, Gosia Rumi, Selena, dobuska, Jeheria, po_prostu_ja, Morwa lubią tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Mam dwa pytania: 1- od kiedy brać Prenatal duo bo lekarz miał tyle info dla mnie, że chyba zapomniał mi powiedzieć 😂a druga ważniejsza sprawa czy wasi lekarze podali wam długość szyjki macicy ( mam wpis w karcie ciąży, ale jakoś wydaje mi się mało. Ale przecież jakby coś było nie tak to na pewno lekarz by się do tego odniósł 🧐). Niestety nadal mnie męczy ból głowy 😳i zajmuje się leżakowaniem.
-
Na pewno dwa różne aparaty Usg mogą niestety pokazywać cuda 🤷♀️Dlatego lepiej robić badanie w jednym miejscu i uniknąć stresu. Ja ostatnio miałam Usg w innym gabinecie, u samego szefa i zdjęcie jakościowo jest lepsze niż poprzednie. Szpitale tez często maja gorszy sprzęt na IP a nie ma co fundować sobie dodatkowych stresów.
-
Pcosik też bym się nie martwiła na zapas. Inne sprzęty, wystarczy delikatnie inaczej zmierzyć i już wychodzą różnice. Będzie dobrze 😘
KaroKaro super wiadomość! Oby już było tylko dobrze i spokojnie 💛jaina_proudmoore, KaroKaro lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnydobuska wrote:Miałam rozbieżność kilkudniową pomiędzy jednym aparatem a drugim i też panikowałam. A dziecię rozwija się prawidłowo. Niepotrzebny stres sprawdzac na dwóch usg niestety
Dzięki dziewczyny, bo już zaczęłam sobie wmawiać różne dziwne rzeczy, niby w głowie miałam rozbieżność między dwoma różnymi aparatami, ale chyba martwienie się wygrało
Dzięki!!dobuska lubi tę wiadomość
-
Kasiastaraczka wrote:Jeheira w książce są opisane fazy porodu,o połogu,o mężczyźnie przy porodzie,o położnych,doulach, ćwiczeniach,o oddychaniu w porodzie,o tym że dużo siedzi w naszej głowie, ogólnie są zagadnienia i emocjonalne i fizyczne
KaroKaro jej Ty w szpitalu? Mam nadzieję,że wszystko dobrze ja mam prenatalne 18 sierpnia, więc jeszcze przyjedzie mi poczekać
Jaina ciążowy budyń zamiast mózgu 😁 u mnie podobnie z dolegliwościami, wczoraj przeleżałam i przespałam...
Też słyszałam o tych książkach
-
Aneta8 wrote:Hej dziewczyny! Od wtorku wieczorem meczy mnie przeziębienie (w sumie tylko potworny katar). Kolejny dzień mija i nic nie pomaga.. Robię inhalacje solą, jem czosnek, piję herbatę z sokiem malinowym, na noc smaruje stopy amolem i śpię w skarpetkach, klatkę smaruje maścią depulol dla dzieci, mam też krople do nosa prenalen, ale jakos nie działają.. Nic mi nie jest lepiej od tylu dni.. poradzicie coś, co mogę jeszcze zrobić. W poniedziałek pobieram krew na pappe, a we wtorek mam usg. Boje się, że może to jakoś wpłynąć na wyniki.. 😕
Aneta8, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKamień spadł mi z serca. Teraz się troszkę uspokoiłam.
Jaina - ja też nie wiem jakiej długości mam szyjkę, ale myślę że jak by coś było nie tak to lekarz by Ci powiedział o tym.
Co do bólu głowy, to sprawdź sobie ciśnienie i czy pijesz wystarczającą ilość płynów.
U mnie ból głowy to odwodnienie i za niskie ciśnienie (nawet takie jak wam pisałam 114/60). Mi pomogła duża ilość wody z cytryną/żurawiną, kawa i ciepły prysznic na głowę skierowany.
Ale podobno bóle głowy zdarzają się na tym etapie ciąży...jaina_proudmoore lubi tę wiadomość