X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2021, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia Rumi cudny dzidziuś! 😍

Gosia Rumi lubi tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2021, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ogarnęła mnie panika.
    Ciąże prowadzę prywatnie. Na ostatniej wizycie 12.07 moje dziecię miało 0.89 cm i wychodziło to na ten czas 6t5d (trochę młodsza niż z OM, ale to u mnie może się tak zdarzyć, bo miewam późne owulacje).
    Wczoraj 22.07, czyli po 10 dniach poszłam do lekarza na NFZ (inny sprzęt, inny lekarz - chodzę do niego po skierowania na badania) i mój dzieci urósł, ale ma 1.23 cm... I wg jego aparatu to 7t5w... a wg tego co wyszło u mojej prywatnej lekarki powinno być 8w3d...
    Powiedzcie mi, czy mogę w ogóle w ogóle porównywać wielkości dziecia pomiędzy tymi dwoma aparatami ? Czy starszy aparat może być mniej dokładny ??
    Uspokójcie mnie błagam, bo od wczoraj odchodzę od zmysłów, przeszukuję internety w poszukiwaniu odpowiedzi, ale niestety nic nie znalazłam. ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2021, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu, piękne dziecię

• dobuska Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2021, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    No właśnie do mojej nowej ginekolog od prowadzenia ciąży nie mam kontaktu.. zostaje jakaś telewizyta z internistą..
    Ale też czytałam w internecie, że raczej przeziębienie nie ma wpływu..
    Nie stresuj się i kuruj. Do tego czasu wydobrzejesz❤️

Aneta8 lubi tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2021, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia Rumi wrote:
    Tętna Pani dr nie podała mi w liczbach, coś tam liczyła i powiedziała tylko: bardzo ładne. Nie dopytywałam i myślę że to chyba było dobre posunięcie. Nie analizuję, nie porównuję. 🤗
    Piękny! Pewnie szalał na usg?
    Ja też nie znam wartości bicia serduszka i uważam, że to dobrze. Jeden stres mniej.

Gosia Rumi, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2021, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pcosik_2 wrote:
    Ciąże prowadzę prywatnie. Na ostatniej wizycie 12.07 moje dziecię miało 0.89 cm i wychodziło to na ten czas 6t5d (trochę młodsza niż z OM, ale to u mnie może się tak zdarzyć, bo miewam późne owulacje).
    Wczoraj 22.07, czyli po 10 dniach poszłam do lekarza na NFZ (inny sprzęt, inny lekarz - chodzę do niego po skierowania na badania) i mój dzieci urósł, ale ma 1.23 cm... I wg jego aparatu to 7t5w... a wg tego co wyszło u mojej prywatnej lekarki powinno być 8w3d...
    Powiedzcie mi, czy mogę w ogóle w ogóle porównywać wielkości dziecia pomiędzy tymi dwoma aparatami ? Czy starszy aparat może być mniej dokładny ??
    Uspokójcie mnie błagam, bo od wczoraj odchodzę od zmysłów, przeszukuję internety w poszukiwaniu odpowiedzi, ale niestety nic nie znalazłam. ;/
    Miałam rozbieżność kilkudniową pomiędzy jednym aparatem a drugim i też panikowałam. A dziecię rozwija się prawidłowo. Niepotrzebny stres sprawdzac na dwóch usg niestety :(

Pcosik_2 lubi tę wiadomość

• Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2021, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pcosik_2 wrote:
    Ja też myślę że jak starszy sprzęt to może być mniej dokładny. Już tu spotykałyśmy takie sytuacje, że zdjęcie wykonane prywatnie - przedstawiało pięknego Dzidziaka, a 2 tygodnie później - na starym sprzęcie na NFZ - wychodził tylko jakiś kleks. Ktoś by pomyślał że to zdjęcie sprzed miesiąca, a nie starszego dzieciątka... Jeśli serduszko bije - to dzięciątko rowija się ❤️ I na pewno zdziwisz się jak zobaczysz następnym razem (prywatnie) - jak bardzo zmieniła i rozwinęła się Dzidzia ❤️❤️❤️

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

6sutvkcboyyy654c.png
  • Megg Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2021, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pcosik_2 wrote:
    Mi lekarz tłumaczył ze na różnych sprzętach moze wychodzic roznie, dziecko jest jeszcze tak male ze moze być zmierzone nie do konca idealnie. A poza tym mowil ze jesli jest do tygodnia rozbierznosci to nie ma sie czym martwic a u Ciebie jest mniej jak tydzien :)

3jgxs65gfbhupcu9.png
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2021, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia piękny widok 💗🙂niech zdrowo rośnie dalej.

zDmVp2.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2021, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same dobre wiadomości po wizytach❤ bardzo się cieszę dziewczyny! ☺

Ja też dorzucę dobra wiadomość, wychodzę dziś do domu i jestem przeszczęśliwa ☺

Pcosik, dziewczyny dobrze piszą, nie ma co porównywać wartości badanych na dwóch różnych sprzętach, na pewno wszystko jest w porządku 🥰

jaina_proudmoore, Gosia Rumi, Selena, dobuska, Jeheria, po_prostu_ja, Morwa lubią tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza

Wysłany: 23 lipca 2021, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dwa pytania: 1- od kiedy brać Prenatal duo bo lekarz miał tyle info dla mnie, że chyba zapomniał mi powiedzieć 😂a druga ważniejsza sprawa czy wasi lekarze podali wam długość szyjki macicy ( mam wpis w karcie ciąży, ale jakoś wydaje mi się mało. Ale przecież jakby coś było nie tak to na pewno lekarz by się do tego odniósł 🧐). Niestety nadal mnie męczy ból głowy 😳i zajmuje się leżakowaniem.

zDmVp2.png
  • Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2021, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo JEEEEEEEEEE! 🎉🎊🎈🎆💚🌠Super super super!
    Jaina - 2. nigdy nie podano mi takiej informacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2021, 10:45

jaina_proudmoore, KaroKaro lubią tę wiadomość

6sutvkcboyyy654c.png

Wysłany: 23 lipca 2021, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno dwa różne aparaty Usg mogą niestety pokazywać cuda 🤷‍♀️Dlatego lepiej robić badanie w jednym miejscu i uniknąć stresu. Ja ostatnio miałam Usg w innym gabinecie, u samego szefa i zdjęcie jakościowo jest lepsze niż poprzednie. Szpitale tez często maja gorszy sprzęt na IP a nie ma co fundować sobie dodatkowych stresów.

zDmVp2.png

Wysłany: 23 lipca 2021, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo Karo - super ze wychodzicie do domu. W domku najlepiej 🙂🍀

KaroKaro lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2021, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pcosik też bym się nie martwiła na zapas. Inne sprzęty, wystarczy delikatnie inaczej zmierzyć i już wychodzą różnice. Będzie dobrze 😘

KaroKaro super wiadomość! Oby już było tylko dobrze i spokojnie 💛

jaina_proudmoore, KaroKaro lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2021, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie wlasnie czekam w szpitalu 😍🙃

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2021, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Miałam rozbieżność kilkudniową pomiędzy jednym aparatem a drugim i też panikowałam. A dziecię rozwija się prawidłowo. Niepotrzebny stres sprawdzac na dwóch usg niestety :(
    Po prostu będę się sugerować jednym aparatem od mojej Pani dr.
    Dzięki dziewczyny, bo już zaczęłam sobie wmawiać różne dziwne rzeczy, niby w głowie miałam rozbieżność między dwoma różnymi aparatami, ale chyba martwienie się wygrało :D
    Dzięki!!

dobuska lubi tę wiadomość

• Jeheria Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2021, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Jeheira w książce są opisane fazy porodu,o połogu,o mężczyźnie przy porodzie,o położnych,doulach, ćwiczeniach,o oddychaniu w porodzie,o tym że dużo siedzi w naszej głowie, ogólnie są zagadnienia i emocjonalne i fizyczne
    KaroKaro jej Ty w szpitalu? Mam nadzieję,że wszystko dobrze :) ja mam prenatalne 18 sierpnia, więc jeszcze przyjedzie mi poczekać
    Jaina ciążowy budyń zamiast mózgu 😁 u mnie podobnie z dolegliwościami, wczoraj przeleżałam i przespałam...
    Też słyszałam o tych książkach
    O porodzie chyba raczej już nie muszę czytać jeszcze wszystko dokładnie pamiętam 😅 ale o KP to chętnie bo to wg mnie najtrudniejsza rzecz w macierzyństwie... Nawet teraz zapisałam się do grupy na fb o karmieniu piersią bo z pierwszym synem KP tylko 1 miesiąc przez wędzidełko krótkie które zdiagnozowano dopiero jak miał 10 m-cy....

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2021, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    Hej dziewczyny! Od wtorku wieczorem meczy mnie przeziębienie (w sumie tylko potworny katar). Kolejny dzień mija i nic nie pomaga.. Robię inhalacje solą, jem czosnek, piję herbatę z sokiem malinowym, na noc smaruje stopy amolem i śpię w skarpetkach, klatkę smaruje maścią depulol dla dzieci, mam też krople do nosa prenalen, ale jakos nie działają.. Nic mi nie jest lepiej od tylu dni.. poradzicie coś, co mogę jeszcze zrobić. W poniedziałek pobieram krew na pappe, a we wtorek mam usg. Boje się, że może to jakoś wpłynąć na wyniki.. 😕
    Moze witamica c jeszcze? Mi inhalacje właśnie na katar pomagają z soli fizjologicznej i jak najczęściej smarkac może jeszcze syrop z Cebuli...

Aneta8, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2021, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamień spadł mi z serca. Teraz się troszkę uspokoiłam.
    Jaina - ja też nie wiem jakiej długości mam szyjkę, ale myślę że jak by coś było nie tak to lekarz by Ci powiedział o tym.
    Co do bólu głowy, to sprawdź sobie ciśnienie i czy pijesz wystarczającą ilość płynów.
    U mnie ból głowy to odwodnienie i za niskie ciśnienie (nawet takie jak wam pisałam 114/60). Mi pomogła duża ilość wody z cytryną/żurawiną, kawa i ciepły prysznic na głowę skierowany.
    Ale podobno bóle głowy zdarzają się na tym etapie ciąży...

‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ