X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2021, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    Hmm no właśnie widzę, że inny nick. Dziwne bardzo..
    wczoraj nie mogłam w ogóle się zalogować :(

ps. umówiłam się na badania prenatalne na 2 sierpnia. zdechnę do tej daty z niecierpliwości.
    niestety w drugim miejscu, u najlepszego i polecanego lekarza, nie ma miejsc, ale mam dzwonić. nie wiedziałam, że tak duże ma obłożenie.

• Aneta8 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jainaproudmoore wrote:

ps. umówiłam się na badania prenatalne na 2 sierpnia. zdechnę do tej daty z niecierpliwości.
    niestety w drugim miejscu, u najlepszego i polecanego lekarza, nie ma miejsc, ale mam dzwonić. nie wiedziałam, że tak duże ma obłożenie.

Ja wlansie nie wiem czy przekładać swoje.. bierze mnie od wczoraj jakieś przeziębienie i boje się, że zaburzy to wyniki..

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jainaproudmore witaj po fioletowej stronie! :)

• Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jainaproudmoore wrote:

To ja mam dzień po tobie- 3 sierpnia 🙂 ale jakoś jak narazie jestem spokojna, co jak na mnie jest dosyć dziwne 😉 ja idę do swojego gin, który prowadzi moja ciążę.

16-01-2022 - synek💙
  • Miamonia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jainaproudmoore witaj, rozgość się ❤️
    Dziewczyny, melduję że po Waszych wiadomościach odnośnie męża buca rozmawiałam z nim, dostał wielką burę-przy której nawet mi nie przerywał o dziwo. Następnego dnia rozmawiał z kolegami którzy mają dzieci albo mają je w drodze i utwierdzili go w przekonaniu że nie ma racji. Aktualnie czyta książkę ciąża dla facetów - podoba mu się, kilka razy już zabłysnął informacją że coś mi dolega a bo to przez ten progesteron i co najważniejsze przeprosił i zachowuje się już bardzo dobrze. Ciągle pyta jak się czuję, czy bym coś zjadła itp. wczoraj pytał czy ma mi potrzymać włosy nad toaletą bo niestety zaczynam wymiotować 🤣 Więc dziękuję Wam jeszcze raz za utwierdzenie mnie że zachowywał się potwornie a ja nie jestem leniwa. 😁😁😁

Gosia Rumi, Aneta8, Lolla, Kasiastaraczka, Jeheria, Drobinka91 lubią tę wiadomość

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia, to super że poszedł po rozum do głowy. Mój mąż jest trochę przerażony jak poradzi sobie z synkiem, jak będę się gorzej czuła w ciąży. Miszę go jakoś wesprzeć i podbudować morale. Nie ukrywam, że zdecydowaną większość rzeczy ja przy małym ogarniam i będzie mu ciężko mnie zastąpić.
    Tymczasem jpojutrze odbieram wyniki Sanco, już nie mogę dać sobie rady z emocjami. Tak bardzo bym chciała, by dzidzia była zdrowa. Prenatalne mam dopiero w środę, a w poniedziałek oddaje krew na Pappe.

Aneta8 lubi tę wiadomość

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia wrote:
    Dziewczyny, melduję że po Waszych wiadomościach odnośnie męża buca rozmawiałam z nim, dostał wielką burę-przy której nawet mi nie przerywał o dziwo. Następnego dnia rozmawiał z kolegami którzy mają dzieci albo mają je w drodze i utwierdzili go w przekonaniu że nie ma racji. Aktualnie czyta książkę ciąża dla facetów - podoba mu się, kilka razy już zabłysnął informacją że coś mi dolega a bo to przez ten progesteron i co najważniejsze przeprosił i zachowuje się już bardzo dobrze. Ciągle pyta jak się czuję, czy bym coś zjadła itp. wczoraj pytał czy ma mi potrzymać włosy nad toaletą bo niestety zaczynam wymiotować 🤣 Więc dziękuję Wam jeszcze raz za utwierdzenie mnie że zachowywał się potwornie a ja nie jestem leniwa. 😁😁😁
    Ojej, ale cudowna wiadomość! Nawet nie wiesz, jak się cieszę! Widzisz, rozmowa kluczem sukcesu, a jeszcze pogadał z innymi facetami i coś do niego dotarło. No i cieszę się, że książka mu podpasowała. :)

Bardzo się cieszę <3

• dobuska Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri wrote:
    Miamonia, to super że poszedł po rozum do głowy. Mój mąż jest trochę przerażony jak poradzi sobie z synkiem, jak będę się gorzej czuła w ciąży. Miszę go jakoś wesprzeć i podbudować morale. Nie ukrywam, że zdecydowaną większość rzeczy ja przy małym ogarniam i będzie mu ciężko mnie zastąpić.
    Tymczasem jpojutrze odbieram wyniki Sanco, już nie mogę dać sobie rady z emocjami. Tak bardzo bym chciała, by dzidzia była zdrowa. Prenatalne mam dopiero w środę, a w poniedziałek oddaje krew na Pappe.
    Potrafię sobie tylko wyobrazić co czujesz. Ja też mam prenatalne w środę, więc będziemy sobie razem przeżywać, ale Ty po wynikach Sanco już będziesz nieco spokojniejsza ode mnie. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2021, 14:20

• Krejzi_cat_lejdi Koleżanka

Wysłany: 21 lipca 2021, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

U nas upały po 30 stopni i mam dosyć. Mój dom przypomina piekło 🥵

Gisele ale widok 🥰

Ja jutro mam prenatalne 😬 ostatnio widziałam żuczka 5 tygodni temu i była to mała kuleczka z pikającym serduszkiem. Nie mogę się doczekać zobaczenia małego czlowieczka jutro.
    Stresa mam mega ale staram się być dobrej myśli 🙏

Aneta8, Gosia Rumi, Morwa, Kasiastaraczka, Jeheria lubią tę wiadomość

f2w39jcghensi4vw.png
  • Miamonia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krejzi_cat_lejdi wrote:
    Hej,

Gisele ale widok 🥰

Ja jutro mam prenatalne 😬 ostatnio widziałam żuczka 5 tygodni temu i była to mała kuleczka z pikającym serduszkiem. Nie mogę się doczekać zobaczenia małego czlowieczka jutro.
    Na pewno wszystko będzie w porządku, będziemy wszystkie trzymać kciuki 💚
    W ogóle ogarnął mnie dzisiaj taki wielki spokój że jestem pewna że będą tutaj same dobre wieści, z sanco, pappy, prenatalnych, wszystko będzie dobrze dziewczyny ❤️❤️❤️

Krejzi_cat_lejdi, Aneta8, Gosia Rumi, Selena, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jak tam samopoczucie.. Umnie mdlosci i sennosc jak by ustapily od weekendu nic sie nie dzieje. Niewiem czy sie martwic tym . Sprawdzam codziennie juz serduszko to tentno miedzy 170/180 .. Widze temat brzuszkow wszedl . Umnie bywa roznie . Ale jak na 6ta ciaze to w tej jak narazie nic jeszcze nie przytylam a nawet schudlam . Przy kazdej przytylam po 20-30 kg najwiecej przy pierwszej i co kolejna to mniej ale dzieki bogu 7-8 miesiecy i zawsze wracam do figury .. sa dni ze jest Tak 😂😂🙈 d46e01f3e2e1.jpg ale czesciej jest Tak ef8c9d3e0bb2.jpg. Jeszcze 2 dni i bede podgladac malenstwo. Mysle ze w przyszlym tygodniu bedziemy rezerwowac badanie Nifty trochę się stresuje ❤️❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2021, 16:08

Krejzi_cat_lejdi, Gosia Rumi, Aneta8, Selena, Jeheria lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu jestem w 4tej ciazy 7bbc91244a66.jpg a to w 5tej 0cb387e81927.jpg

Gosia Rumi, Selena, Jeheria lubią tę wiadomość

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krejzi_cat_lejdi wrote:
    Hej,

Gisele ale widok 🥰

Trzymam kciuki za was kochana 🥺❤️

Wysłany: 21 lipca 2021, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Trzymam kciuki za was kochana 🥺❤️

Dziękuję 🥰

Ale Ty zgrabna i wysportowana jesteś 😍

Ja mam bebzol ale nie wygląda on typowo ciazowy bo nie zaczęłam ciąży na szczupło 🤣 dodatkowo od samego początku ciąży jem dużo i czuć że tyję. Niemam zamiaru jeść cokolwiek popadnie ale załamywać sie nie będę tym jak wyglądam - przytyłam to i schudnę wkońcu, tak jak całe życie zresztą 🙄

A Ty chodzisz prywatnie na skany czy tylko na te z NHS ?
    Między jutrzejszym a następnym będzie 8 tygodni czekania i myślę pójdziemy gdzieś w połowie po 16 tyg podejrzeć kto tam siedzi 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2021, 16:18

f2w39jcghensi4vw.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia wrote:

Ale się cieszę!! ☺️☺️☺️

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia aaale śliczne brzuszki! 💖

6sutvkcboyyy654c.png
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krejzi_cat_lejdi wrote:
    Dziękuję 🥰

Ja mam bebzol ale nie wygląda on typowo ciazowy bo nie zaczęłam ciąży na szczupło 🤣 dodatkowo od samego początku ciąży jem dużo i czuć że tyję. Niemam zamiaru jeść cokolwiek popadnie ale załamywać sie nie będę tym jak wyglądam - przytyłam to i schudnę wkońcu, tak jak całe życie zresztą 🙄

Między jutrzejszym a następnym będzie 8 tygodni czekania i myślę pójdziemy gdzieś w połowie po 16 tyg podejrzeć kto tam siedzi 😊
    Narazie byłam u polskiego ginekologa a to było w piątym tygodniu ciąży na konsultacji akurat mój ginekolog z Katowic przyjmuje w Londynie . Pojechałam omówić badani które zasugerowała mi moja dietetyk kliniczna i poto żeby mi wystawił receptę na duphaston . Mama mi w Polsce kupuje i wysyła ale nie zamierzam go odwiedzać często bo splajtuje koszt to 170 funtów 😂😂 potem byłam tylko na usg w angielskiej klinice zajmującej się tylko usg . Teraz mam usg z NHS ale zapewne będzie następne bo te będzie wykonane w 10+4 a to nie okres na prenatalne mówiłam położnej ze to może być za wcześnie ale ona kazała zostawić i ze mam korzystać jak mogę ;) następne będzie w 20 ale zewzgledu ze jestem w ciąży po 40 rodziłam więcej niż 3 razy i ze przed ciąża podpalała to napewno będę mieć wzrostowe usg po 20 tygodniu ciąży tez . I jeszcze jestem pod kontrola oddziału ginekologicznego ale na tych spotkaniach nie robią usg ani nie badają wewnętrznie .. co mnie bawi 😂😂 do polskiego gin będę jeszcze szła 2 razy jeśli wszystko będzie Ok to raz w drugim trymestrze i raz w trzecim . Plus na prywatnym badaniu Ninfi tez będę mieć usg …

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2021, 18:07

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krejzi_cat_lejdi wrote:
    Dziękuję 🥰

Ja kiedyś trenowałam dużo więcej i startowałam w zawodach fitnes ale to było po 3 dzieci teraz tylko ćwiczę żeby się jakoś trzymać a po zatym to moje hobby tak się odstresowuje😂😂 fe0fe7d22f0b.jpg tak mnie wkurwial były mąż jak się rozchodziliśmy ze dostałam takiego samozaparcia ze wystartowałam ale ja tez na siłowni pracowałam ponad 12 lat moje miejsce pracy padło po drugim lockdownie 😂🥺ps dziękuje za miłe słowa 😍🙃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2021, 18:05

Jeheria lubi tę wiadomość

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia Rumi wrote:
    Kalcia aaale śliczne brzuszki! 💖
    Dziękuje ❤️❤️

Wysłany: 21 lipca 2021, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Narazie byłam u polskiego ginekologa a to było w piątym tygodniu ciąży na konsultacji akurat mój ginekolog z Katowic przyjmuje w Londynie . Pojechałam omówić badani które zasugerowała mi moja dietetyk kliniczna i poto żeby mi wystawił receptę na duphaston . Mama mi w Polsce kupuje i wysyła ale nie zamierzam go odwiedzać często bo splajtuje koszt to 170 funtów 😂😂 potem byłam tylko na usg w angielskiej klinice zajmującej się tylko usg . Teraz mam usg z NHS ale zapewne będzie następne bo te będzie wykonane w 10+4 a to nie okres na prenatalne mówiłam położnej ze to może być za wcześnie ale ona kazała zostawić i ze mam korzystać jak mogę ;) następne będzie w 20 ale zewzgledu ze jestem w ciąży po 40 rodziłam więcej niż 3 razy i ze przed ciąża podpalała to napewno będę mieć wzrostowe usg po 20 tygodniu ciąży tez . I jeszcze jestem pod kontrola oddziału ginekologicznego ale na tych spotkaniach nie robią usg ani nie badają wewnętrznie .. co mnie bawi 😂😂 do polskiego gin będę jeszcze szła 2 razy jeśli wszystko będzie Ok to raz w drugim trymestrze i raz w trzecim . Plus na prywatnym badaniu Ninfi tez będę mieć usg …

Fajnie miec polskiego lekarza pod ręką. Jako że to moja pierwsza ciąża to zaufam temu ich systemowi chociaz jest ciężko widząc jak często dziewczyny tutaj widują swoje dzieciolki.
    Pójdziemy prywatnie w 16 tyg żeby podejrzeć płeć i jak do Polski polecimy może w październiku to pójdziemy na jakieś wypasione może.

Co do ćwiczeń i udziału w zawodach to szacun. Widać ciężko pracowałaś nad ciałem. Widać że pozbycie się exa wyszło Ci na dobre 🤣

f2w39jcghensi4vw.png
‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ