Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAneta8 wrote:Hmm no właśnie widzę, że inny nick. Dziwne bardzo..
ps. umówiłam się na badania prenatalne na 2 sierpnia. zdechnę do tej daty z niecierpliwości.
niestety w drugim miejscu, u najlepszego i polecanego lekarza, nie ma miejsc, ale mam dzwonić. nie wiedziałam, że tak duże ma obłożenie. -
jainaproudmoore wrote:wczoraj nie mogłam w ogóle się zalogować
ps. umówiłam się na badania prenatalne na 2 sierpnia. zdechnę do tej daty z niecierpliwości.
niestety w drugim miejscu, u najlepszego i polecanego lekarza, nie ma miejsc, ale mam dzwonić. nie wiedziałam, że tak duże ma obłożenie.
Ja wlansie nie wiem czy przekładać swoje.. bierze mnie od wczoraj jakieś przeziębienie i boje się, że zaburzy to wyniki.. -
jainaproudmoore wrote:wczoraj nie mogłam w ogóle się zalogować
niestety w drugim miejscu, u najlepszego i polecanego lekarza, nie ma miejsc, ale mam dzwonić. nie wiedziałam, że tak duże ma obłożenie.
To ja mam dzień po tobie- 3 sierpnia 🙂 ale jakoś jak narazie jestem spokojna, co jak na mnie jest dosyć dziwne 😉 ja idę do swojego gin, który prowadzi moja ciążę.16-01-2022 - synek💙 -
Jainaproudmoore witaj, rozgość się ❤️
Dziewczyny, melduję że po Waszych wiadomościach odnośnie męża buca rozmawiałam z nim, dostał wielką burę-przy której nawet mi nie przerywał o dziwo. Następnego dnia rozmawiał z kolegami którzy mają dzieci albo mają je w drodze i utwierdzili go w przekonaniu że nie ma racji. Aktualnie czyta książkę ciąża dla facetów - podoba mu się, kilka razy już zabłysnął informacją że coś mi dolega a bo to przez ten progesteron i co najważniejsze przeprosił i zachowuje się już bardzo dobrze. Ciągle pyta jak się czuję, czy bym coś zjadła itp. wczoraj pytał czy ma mi potrzymać włosy nad toaletą bo niestety zaczynam wymiotować 🤣 Więc dziękuję Wam jeszcze raz za utwierdzenie mnie że zachowywał się potwornie a ja nie jestem leniwa. 😁😁😁Gosia Rumi, Aneta8, Lolla, Kasiastaraczka, Jeheria, Drobinka91 lubią tę wiadomość
-
Miamonia, to super że poszedł po rozum do głowy. Mój mąż jest trochę przerażony jak poradzi sobie z synkiem, jak będę się gorzej czuła w ciąży. Miszę go jakoś wesprzeć i podbudować morale. Nie ukrywam, że zdecydowaną większość rzeczy ja przy małym ogarniam i będzie mu ciężko mnie zastąpić.
Tymczasem jpojutrze odbieram wyniki Sanco, już nie mogę dać sobie rady z emocjami. Tak bardzo bym chciała, by dzidzia była zdrowa. Prenatalne mam dopiero w środę, a w poniedziałek oddaje krew na Pappe.Aneta8 lubi tę wiadomość
-
Miamonia wrote:Jainaproudmoore witaj, rozgość się ❤️
Dziewczyny, melduję że po Waszych wiadomościach odnośnie męża buca rozmawiałam z nim, dostał wielką burę-przy której nawet mi nie przerywał o dziwo. Następnego dnia rozmawiał z kolegami którzy mają dzieci albo mają je w drodze i utwierdzili go w przekonaniu że nie ma racji. Aktualnie czyta książkę ciąża dla facetów - podoba mu się, kilka razy już zabłysnął informacją że coś mi dolega a bo to przez ten progesteron i co najważniejsze przeprosił i zachowuje się już bardzo dobrze. Ciągle pyta jak się czuję, czy bym coś zjadła itp. wczoraj pytał czy ma mi potrzymać włosy nad toaletą bo niestety zaczynam wymiotować 🤣 Więc dziękuję Wam jeszcze raz za utwierdzenie mnie że zachowywał się potwornie a ja nie jestem leniwa. 😁😁😁
Bardzo się cieszę -
Alfa_Centauri wrote:Miamonia, to super że poszedł po rozum do głowy. Mój mąż jest trochę przerażony jak poradzi sobie z synkiem, jak będę się gorzej czuła w ciąży. Miszę go jakoś wesprzeć i podbudować morale. Nie ukrywam, że zdecydowaną większość rzeczy ja przy małym ogarniam i będzie mu ciężko mnie zastąpić.
Tymczasem jpojutrze odbieram wyniki Sanco, już nie mogę dać sobie rady z emocjami. Tak bardzo bym chciała, by dzidzia była zdrowa. Prenatalne mam dopiero w środę, a w poniedziałek oddaje krew na Pappe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2021, 14:20
-
Hej,
U nas upały po 30 stopni i mam dosyć. Mój dom przypomina piekło 🥵
Gisele ale widok 🥰
Ja jutro mam prenatalne 😬 ostatnio widziałam żuczka 5 tygodni temu i była to mała kuleczka z pikającym serduszkiem. Nie mogę się doczekać zobaczenia małego czlowieczka jutro.
Stresa mam mega ale staram się być dobrej myśli 🙏Aneta8, Gosia Rumi, Morwa, Kasiastaraczka, Jeheria lubią tę wiadomość
-
Krejzi_cat_lejdi wrote:Hej,
Gisele ale widok 🥰
Ja jutro mam prenatalne 😬 ostatnio widziałam żuczka 5 tygodni temu i była to mała kuleczka z pikającym serduszkiem. Nie mogę się doczekać zobaczenia małego czlowieczka jutro.
Stresa mam mega ale staram się być dobrej myśli 🙏
W ogóle ogarnął mnie dzisiaj taki wielki spokój że jestem pewna że będą tutaj same dobre wieści, z sanco, pappy, prenatalnych, wszystko będzie dobrze dziewczyny ❤️❤️❤️Krejzi_cat_lejdi, Aneta8, Gosia Rumi, Selena, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny jak tam samopoczucie.. Umnie mdlosci i sennosc jak by ustapily od weekendu nic sie nie dzieje. Niewiem czy sie martwic tym . Sprawdzam codziennie juz serduszko to tentno miedzy 170/180 .. Widze temat brzuszkow wszedl . Umnie bywa roznie . Ale jak na 6ta ciaze to w tej jak narazie nic jeszcze nie przytylam a nawet schudlam . Przy kazdej przytylam po 20-30 kg najwiecej przy pierwszej i co kolejna to mniej ale dzieki bogu 7-8 miesiecy i zawsze wracam do figury .. sa dni ze jest Tak 😂😂🙈 ale czesciej jest Tak . Jeszcze 2 dni i bede podgladac malenstwo. Mysle ze w przyszlym tygodniu bedziemy rezerwowac badanie Nifty trochę się stresuje ❤️❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2021, 16:08
Krejzi_cat_lejdi, Gosia Rumi, Aneta8, Selena, Jeheria lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Krejzi_cat_lejdi wrote:Hej,
Gisele ale widok 🥰
Stresa mam mega ale staram się być dobrej myśli 🙏[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
kalcia64 wrote:Trzymam kciuki za was kochana 🥺❤️
Dziękuję 🥰
Ale Ty zgrabna i wysportowana jesteś 😍
Ja mam bebzol ale nie wygląda on typowo ciazowy bo nie zaczęłam ciąży na szczupło 🤣 dodatkowo od samego początku ciąży jem dużo i czuć że tyję. Niemam zamiaru jeść cokolwiek popadnie ale załamywać sie nie będę tym jak wyglądam - przytyłam to i schudnę wkońcu, tak jak całe życie zresztą 🙄
A Ty chodzisz prywatnie na skany czy tylko na te z NHS ?
Między jutrzejszym a następnym będzie 8 tygodni czekania i myślę pójdziemy gdzieś w połowie po 16 tyg podejrzeć kto tam siedzi 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2021, 16:18
-
Miamonia wrote:Jainaproudmoore witaj, rozgość się ❤️
Dziewczyny, melduję że po Waszych wiadomościach odnośnie męża buca rozmawiałam z nim, dostał wielką burę-przy której nawet mi nie przerywał o dziwo. Następnego dnia rozmawiał z kolegami którzy mają dzieci albo mają je w drodze i utwierdzili go w przekonaniu że nie ma racji. Aktualnie czyta książkę ciąża dla facetów - podoba mu się, kilka razy już zabłysnął informacją że coś mi dolega a bo to przez ten progesteron i co najważniejsze przeprosił i zachowuje się już bardzo dobrze. Ciągle pyta jak się czuję, czy bym coś zjadła itp. wczoraj pytał czy ma mi potrzymać włosy nad toaletą bo niestety zaczynam wymiotować 🤣 Więc dziękuję Wam jeszcze raz za utwierdzenie mnie że zachowywał się potwornie a ja nie jestem leniwa. 😁😁😁
Ale się cieszę!! ☺️☺️☺️ -
Krejzi_cat_lejdi wrote:Dziękuję 🥰
Ja mam bebzol ale nie wygląda on typowo ciazowy bo nie zaczęłam ciąży na szczupło 🤣 dodatkowo od samego początku ciąży jem dużo i czuć że tyję. Niemam zamiaru jeść cokolwiek popadnie ale załamywać sie nie będę tym jak wyglądam - przytyłam to i schudnę wkońcu, tak jak całe życie zresztą 🙄
Między jutrzejszym a następnym będzie 8 tygodni czekania i myślę pójdziemy gdzieś w połowie po 16 tyg podejrzeć kto tam siedzi 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2021, 18:07
Krejzi_cat_lejdi wrote:Dziękuję 🥰
Między jutrzejszym a następnym będzie 8 tygodni czekania i myślę pójdziemy gdzieś w połowie po 16 tyg podejrzeć kto tam siedzi 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2021, 18:05
Jeheria lubi tę wiadomość
kalcia64 wrote:Narazie byłam u polskiego ginekologa a to było w piątym tygodniu ciąży na konsultacji akurat mój ginekolog z Katowic przyjmuje w Londynie . Pojechałam omówić badani które zasugerowała mi moja dietetyk kliniczna i poto żeby mi wystawił receptę na duphaston . Mama mi w Polsce kupuje i wysyła ale nie zamierzam go odwiedzać często bo splajtuje koszt to 170 funtów 😂😂 potem byłam tylko na usg w angielskiej klinice zajmującej się tylko usg . Teraz mam usg z NHS ale zapewne będzie następne bo te będzie wykonane w 10+4 a to nie okres na prenatalne mówiłam położnej ze to może być za wcześnie ale ona kazała zostawić i ze mam korzystać jak mogę następne będzie w 20 ale zewzgledu ze jestem w ciąży po 40 rodziłam więcej niż 3 razy i ze przed ciąża podpalała to napewno będę mieć wzrostowe usg po 20 tygodniu ciąży tez . I jeszcze jestem pod kontrola oddziału ginekologicznego ale na tych spotkaniach nie robią usg ani nie badają wewnętrznie .. co mnie bawi 😂😂 do polskiego gin będę jeszcze szła 2 razy jeśli wszystko będzie Ok to raz w drugim trymestrze i raz w trzecim . Plus na prywatnym badaniu Ninfi tez będę mieć usg …
Fajnie miec polskiego lekarza pod ręką. Jako że to moja pierwsza ciąża to zaufam temu ich systemowi chociaz jest ciężko widząc jak często dziewczyny tutaj widują swoje dzieciolki.
Pójdziemy prywatnie w 16 tyg żeby podejrzeć płeć i jak do Polski polecimy może w październiku to pójdziemy na jakieś wypasione może.
Co do ćwiczeń i udziału w zawodach to szacun. Widać ciężko pracowałaś nad ciałem. Widać że pozbycie się exa wyszło Ci na dobre 🤣