Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiecie co.. jak ten czas szybko leci! Za 3 dni Kaja już będzie miała miesiąc i już nie będzie noworodkiem.. jakoś mi tak smutno 😔 chciałabym jej dać jak najwiecej, a boję się, że coś mi umyka. Z jednej strony chciałabym, żeby był już z nią fajny kontakt, a z drugiej chciałabym zatrzymać czas na tej jej maleńkości..
jaina_proudmoore, AnSan89, dobuska lubią tę wiadomość
-
Po jakim czasie odpadł u waszych dzieci kikut pepowinowy ? U nas już ponad 2 tygodnie i nadal jest . Raz mieliśmy sytuację ze chyba o coś zahaczył i po spsikaniu octanispetem zaczęła wypływać krew . Położna powiedziała ze tak się zdarza i pepek wygląda ok.👩- 30lat 👦-32lat
🔹IUI- 3X
💉25.03.21- stymulacja
🔹18 ocytów, 10 komórek
❄️4BA❄️3AB❄️3AB❄️ 3BB❄️4BC
🔹29.05.21 - 4BA 🙏🏼
❄️➡️7dpt ⏸🥰 Beta- 43,7 Prog- 27,01 Estr- 1625 ➡️9dpt Beta- 120,8 Prog- 23,5 ➡️11dpt -Beta-275,5➡️ 13dpt -Beta-684,3 ➡️18dpt -Beta- 3373➡️ 26dpt 💓➡️22.02.2022- 👶🏻
🔹11.04.23 - 3AB 🙏🏼
❄️➡️7dpt- Beta- 47,26/ Prog- 25,2 Estr- 556,4 ➡️9dpt - Beta- 121,39 Prog- 15 Estr- 134,7➡️13dpt - Beta 695,7
👼8tc-krwiak/łyżeczkowanie💔
🔹05.10.23 - 3BB 🙏🏼
❄️4dpt- Beta <2,30 Prog-25,2 Estr- 1483,5 ➡️ 5dpt- Beta- <2,30➡️ 8dpt- Beta 49,66 ➡️11dpt- Beta 253,57 Prog-27➡️13dpt-Beta 547,17➡️18dpt-Beta 1870,28➡️20dpt-Beta 2108,78➡️22dpt-Beta 2931➡️29dpt-Beta 8223 krwiak ❤️
-
prosiulek wrote:Po jakim czasie odpadł u waszych dzieci kikut pepowinowy ? U nas już ponad 2 tygodnie i nadal jest . Raz mieliśmy sytuację ze chyba o coś zahaczył i po spsikaniu octanispetem zaczęła wypływać krew . Położna powiedziała ze tak się zdarza i pepek wygląda ok.
U nas odpadł w 11 dobie, a dzisiaj ten strupek co został po kikucie. Prosiulek, a może była grubsza pępowina i może dlatego dłużej trwa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2022, 16:37
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀 -
Nisia-oby Was szybko wypisali🙂
Prosiulek-u nas odpadł w 15 dobie.
Mały po kolejnym badaniu bilirubiny, na szczęście już nie wzrasta. Może troszkę wolno, ale ważne że spada.
Dziewczyny, przy jakim poziomie bilirubiny lekarz stwierdził, że nie musicie już kontrolować jej poziomu?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2022, 19:03
-
No i mamy wędzidełko do podciecia... Także nie ufajcie cdl tylko neurologopeda, chyba że mają szkolenia...
Ku*wa mać... Znowu to samo co z Maćkiem 🤦♀️
Wiedziałam że coś jest nie tak bo zaczął klikać podczas jedzenia. A prosiłam w planie porodu aby sprawdzili, ale się nie znają jak widać.
Ale mam pod górę z tym KP... Najpierw żółtaczka teraz wędzidełko... Życie mnie testuje czy wytrwam. Już karmie Mateusza dłużej niż Maćka o 1 dzień 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2022, 19:54
MyŚliwa, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
AnSan89 wrote:Nisia-oby Was szybko wypisali🙂
Prosiulek-u nas odpadł w 15 dobie.
Mały po kolejnym badaniu bilirubiny, na szczęście już nie wzrasta. Może troszkę wolno, ale ważne że spada.
Dziewczyny, przy jakim poziomie bilirubiny lekarz stwierdził, że nie musicie już kontrolować jej poziomu?AnSan89 lubi tę wiadomość
-
prosiulek wrote:Po jakim czasie odpadł u waszych dzieci kikut pepowinowy ? U nas już ponad 2 tygodnie i nadal jest . Raz mieliśmy sytuację ze chyba o coś zahaczył i po spsikaniu octanispetem zaczęła wypływać krew . Położna powiedziała ze tak się zdarza i pepek wygląda ok.
U nas właśnie trwało to chwilę dłuzej niż 2 tyg., ale dokładnie ile nie pamiętam, także bez stresu Prosiulek czasem potrzeba więcej czasu
U nas mąż też się przeziębił i tylko modle się żeby małej nie zaraził bo mnie też już gardło pobolewa. Nasza Emi ma już 4500kg także pewnie zanim się obejrzę będzie 5kg. Coś czuje, że rączki będą bolały.jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
13.11.2024 transfer ❄️ 4.2.2 🙏🙏 encorton, sompfolipid, heparyna
10dpt beta 33,12
12 dpt beta 65,14
14 dpt beta 132
16 dpt beta 271
22 dpt beta 1353
29 dpt usg jest zarodek z bijącym serduszkiem❤️🥹 crl 0,45 cm
36 dpt zarodek 1,2 cm z bijącym serduszkiem
8tc💔
12.05. 2021 transfer zarodeczka 4.2.2 AH + embroglue🙏
6dp beta 78 mIU/ml🙏🙏
8dp beta 240 mIU/ml🙏🙏
10dp beta 640 mIU/ml
13dp beta 2527 mIU/ml 🙏
29.05 pierwsze usg🙏
Mamy pęcherzyk ciążowy🙏
11.06 mamy ❤ i 11 mm
28.06 kropuś ma 3,1 cm😍
24.01.2022 córeczka
4❄️
IVF
KIR Bx brak 2DS3 i 3DS1
NK 25%😔
PAI-4G/5G układ homozygotyczny 😔 -
U nas tym razem bardzo szybko, bo w 5 dobie. Pępowina była cienka.
Najstarsza miała gruba pępowinę i musiała mieć usuwany chirurgicznie, bo przez 5 tygodni nie odpadł.
Po porodzie teraz położna mówiła, że już nie zaleca się octeniseptu do przemywania pępka, bo on "konserwuje" pępowinę i właśnie te kilka lat temu było bardzo częste jak u nas wtedy, że trzeba było kikuty usuwać chirurgicznie.jaina_proudmoore, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość
-
Kikut odpadł jakoś w 3 tygodniu, tuż przed wizytą położnej się obluzował i nam zapowiedziała, że zaraz wypadnie. Kolejnego dnia już kawałek był w ubraniu schowany. Podobno szeroko przyczepiony na dnie, więc tak kawałkami odchodził. Już myśleliśmy, że odpadł cały i młodą w kąpieli zanurzyliśmy - a jej krew zaczęła lecieć. To był pierwszy raz od powrotu ze szpitala, kiedy psiknęliśmy octaniseptem, tak to na sucho czyścimy. W szpitalu pryskali 1-2 razy dziennie, nie było wycierania na sucho.
Balbinka ma miesiąc .
Minął równo miesiąc po CC a ja dalej mam "problemy" z pęcherzem. Jak czuję potrzebę to zazwyczaj jest on tak napełniony, że aż do przesady. Przy sikaniu mnie trochę ćmi, tak jakby na zapalenie cewki moczowej - ale bardziej delikatnie i krótko. Siostra też tak miała i mówi, że to normalne po CC (nawet się konsultowała z urologiem), więc jej ufam w tej kwestii.
Nisia18 - nie przejmuj się. Na pewno antybiotyk nie wpłynie na KP, a i tak jest szansa, że w domu będzie lepiej. Po prostu nauczycie się siebie, będziecie w normalnych warunkach i Ty też odzyskasz siły po operacji. Nie ma jak to swoje łóżko, swój prysznic i swoje kąty.
Jeheria - jejku, to instynkt matki Cię zaprowadził do neurologopedy... Niby dobrze, że jest diagnoza i będzie leczenie. Z drugiej strony - przeciągną Cię po tych lekarzach dzieciaki. Dużo zdrowia dla Was wszystkich!Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2022, 22:29
Stokrotka 86 lubi tę wiadomość
-
MyŚliwa my też korzystamy z cdl z żelaznej,ale jeździmy do przychodni. Najpierw mieliśmy podcięte wędzidełko,a teraz kontrole i zalecenia
Z tym pęcherzem to częsty problem po CC
Ja w końcu coraz bardziej odczuwam parcie na pęcherz
jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Tak ta moja Neurologopeda-sasiadka powiedziała że cdl z żelaznej się szkoliła z Nią. Ta moja sąsiadka non stop jeździ na jakieś szkolenia. Była w ten weekend na szkoleniu z masażu shantala i potrzebuje dziecka do ćwiczeń bo musi potem pracę napisać o tym. A więc będzie masować Mateuszka i mnie nauczy
jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Stokrotka 86, AnSan89, Joana23, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny! Nie sądziłam, że aż tak nie będę miała na nic czasu, nie miałam nawet kiedy wejść na forum. Moje dziecko (dzisiaj ma tydzień!) ciągle je 🤦🏻♀️ Naprawdę, mam wrażenie że niemal nic innego nie robię, tylko karmię. Plus taki, że mam pokarm, jeszcze ani razu nie było potrzeby podania mm, ale piersi mam tak obolałe, pogryzione, że już nie wiem jak sobie pomóc (lanolina, kompresy, okłady, własne mleko, wszystko było). Chwyta raczej dobrze, w szpitalu sprawdzała to cdl i sprawdzano też wędzidełko. Jak nie będzie poprawy, to skonsultuję to ponownie. Ale żarłok (ta waga urodzeniowa nie wzięła się znikąd...) nie zna umiaru, zje, uleje mu się i znowu szuka, macha tym noskiem jak mały zwierzaczek, komicznie to wygląda 😆 Nie nadrobię tego co pisałyście, mam nadzieję, że u Was ok i wszystko idzie ku dobremu! No i wszystkiego najlepszego z okazji naszego dzisiejszego święta!🙂💐
Stokrotka 86, Ada.. 31, jaina_proudmoore, Aneta8, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRosa, u mojej Głodzilki jest to samo. Ma bardzo duze potrzeby, tak jak mówisz, ta waga urodzeniowa nie wzięła się znikąd. Jutro wizyta położnej, to dowiem się ile Mała przybrała. 💪
Mi polozna w szpitalu powiedziała, ze takie dzieci rodzą się z mega odżywionych komórek. Możliwe ze coś w tym jest, bo ja swoje ładnie nafaszerowałam substancjami odżywczymi zanim udało mi się zajść w ciąże ☺️
Rosa89, Ada.. 31, jaina_proudmoore, Aneta8 lubią tę wiadomość