X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2022, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny 🙂
    Co do kąpieli to u nas zawsze jest wrzask. Pomogła nieco tetra na ciałko ale i tak nie ma tak żeby całą kąpiel był spokoj.

Mój Wiktor nie ma preferencji co do piersi. Przyznam że ja początkowo wolałam żeby ssał z prawej. Bo w lewej miałam taką płaska brodawkę która w szpitalu dodatkowo się zapadła. Ale mały ssak sobie poradził i pięknie ja wyssał😁 teraz nawet gdy próbuje się nieco schować to Wiktorek ma na nią patent- liże ja, ociera się i jak wychodzi to zasysa😉

Jaina, ja tak pochwaliłam że mój pięknie śpi w gondoli. To już czas przeszły. Oczy ma jak pieciozlotowki a wczoraj jeszcze pół drogi wrzeszczał. Ale to chyba dlatego że nie mógł dbeknac. Jak z wózka wydobył się wielki bek to dziec się wyciszył🙂

Dobuska, mam nadzieję że u Was się unormuje sytuacja z małą. Gdańsk... Zazdro😁 my narazie nie mamy odwagi na taki wyjazd. A przyznam że też chętnie bym gdzieś pojechała. Teraz to nawet wyjście do lekarza jest dla mnie atrakcją bo idę sama 😁
    Myśliwa, super że mała przybiera 🙂 cieszę się że konsekwencja w karmieniu przyniosła efekt👍 i dobrze że tego śluzu już nie ma. A położna wyjaśniła może co to mogło być?

Wiktor teraz śpi na mnie. Z tą nieodkladalnoscia to dalej jest kłopot ale widzę w nim duże zmiany. Mam nadzieję że to progres a nie przypadek: lepiej odbekuje, mniej ulewa, więcej się uśmiecha, ma dłuższe okresy czuwania, bawi się samodzielnie na macie nawet 30 minut. Dodatkowo dłużej trzyma główkę leżąc na brzuszku. I strasznie ciekawy świata jest🙂
    W poniedziałek mamy usg brzuszka- trzymajcie kciuki oby było wszystko ok.
    Ja wczoraj powtórzyłam badanie moczu- jest ok, nie ma leukocytów. Czyli tamto badanie z środy chyba było zanieczyszczone🤷 grunt że jest ok.
    Jeheria, a mam takie pytanie do Ciebie... Bo pisałaś że z pierwszym synkiem wprowadzałas rutynę. Zastanawia mnie czy wg metod z tej książki- język niemowląt. Czy Twoje dziecko faktycznie tak noc przyspialo jak pisze autorka? Bo akurat to wydaje mi się najmniej możliwe do zrealizowania...
    Człowiek przy pierwszym dziecku dopiero się uczy. Mój mąż mówi że pierwsze dziecko jest jak pierwszy naleśnik- nie zawsze udane😁 oczywiście to żart, ale faktem jest że pewnie wiele rzeczy na naszym pierworodnym przetestujemy zanim coś faktycznie się sprawdzi.

jaina_proudmoore, Ada.. 31, dobuska, MyŚliwa lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2022, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie 🙂
    Stokrotko my ze starszym synem też mieliśmy codzienną rutynę i to się sprawdzało jak był mniejszy. Gorzej jak teraz jest starszy lubi rutynę,ale każde najmniejsze odejście od niej lub zmiana powodują u niego stres i płacz a czasem nawet histerię. Z młodszym już tej rutyny tak rygorystycznie nie stosuję, bo nawet nie ma bardzo na to czasu. Teraz z perspektywy drugiego dziecka widzę,że wcześniej za bardzo wszystkim się przejmowałam i analizowałam. Z drugim to bardziej na luzie podchodzę i myślę,ze dzięki temu udało się karmić piersią 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2022, 10:08

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, MyŚliwa, AnSan89, Ada.. 31, dobuska lubią tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • AnSan89 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2022, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej🙂 melduję że wieczorna kąpiel pomogła i synek po nocnym karmieniu od razu usnął. Pierwszy raz od dawna nie miał tej nocnej przerwy w spaniu😁 Tak ładnie spał, że aż zaspałam i masa pośpiechu rano była żeby dzieci do szkoły zdążyły a my do lekarza. Popracuję trochę nad czasem kąpieli, żeby nie był zbyt śpiący jak wczoraj i powinno być ok.

Rano byliśmy na szczepieniu. Lekarka powiedziała, że musi nadal jeść co 2h bo wagowo jest dolnej granicy normy.
    Mąż mi niespodziankę zrobił i zabrał po zakupach do restauracji . Niedługo odbieramy dziewczynki i dopiero do domu. Także odstresowałam się dzisiaj🙂 Mały po szczepieniu został z babcią, ale nie dzwoniła więc wygląda na to że wszystko w porządku.

Stokrotka rozśmieszyłaś mnie tym tekstem o naleśniku😁
    Myśliwa dzięki za info o tej rutynie. Ja zawsze ją jakoś odruchowo wprowadzałam ale raczej nie w tak wczesnym wieku. Człowiek cały czas się czegoś nowego uczy🙂

Dobuska- podziwiam za plany podróży a maluszkiem👏Dla mnie to abstrakcja😁

Morwa- pożyczam patent z pieluchą, oby i u nas się sprawdził.

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Morwa, dobuska, niutek87, Jeheria, MyŚliwa lubią tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2022, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko wazne by tą pielucha na brzuchu często zwilzac ( polewac ciepła wodą) by nie robiła się zimna ;)

jaina_proudmoore, AnSan89, MyŚliwa lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 19 marca 2022, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! :) Witam się! Ja już o siódmej rano byłam na spacerze, w deszczu, ale po pierwsze, po to jest folia przeciwdeszczowa, a po drugie to najlepsze rozwiązanie na bóle brzuszka. Ja ogólnie codziennie jestem na dworze, ostatnio nawet dwukrotnie. Uwielbiam spacerki. :)

Dziewczyny, ja tam się cieszę na ten wyjazd. Moja mała podczas spacerów i podczas jazdy autem jest niemal niewidoczna, a my przede wszystkim chcemy tam spacerować, zresztą taki jest Gdańsk. Poza tym jedzie z nami moja mama, więc pomoże. :) My jesteśmy bardzo propodróżniczy, więc od początku czekamy tylko na to, żeby mała miała skończone 3 miesiące. :)

U nas kąpiele zawsze są wieczorem. Mąż małą kąpie, wycieramy pieluchą, potem w ręcznik i do sypialni, gdzie mąż małą olejkuje i robi masażyk (samo olejkowanie robimy codziennie, nawet w dni bez kąpieli). Mała bardzo lubi być w wodzie.

Jak tam u Was z uśmiechami? Nasza zaczęła się do nas uśmiechać, ale na razie jest dosyć otrożna w rozdawaniu tych uśmiechów. :)

Joana, na pewno sobie poradzisz sama! Co do płyt, taaak słuchamy i to często! :)

Falk, ja czytałam, że wkładkę stosuje się do 3-6 miesiąca życia, także już totalnie nie ogarniam. :D
    Z tymi poduszkami jest tak, że trzeba dobierać pod piersi, jak jest niższa/bardziej miękka, to pod duży biust, dlatego ja mam cebuszkę właśnie.

Myśliwa, my się decydujemy na 6w1. :)

Stokrotka, na pewno będzie wszystko dobrze!

AnSan, zazdroszczę, że macie już szczepienia za sobą. My mamy we wtorek i już mnie brzuch z nerwów boli. :D

Dobrego weekendu! Ja czekam, aż mała się obudzi i zmykamy na kolejny spacer. :)

jaina_proudmoore, AnSan89, Stokrotka 86, niutek87, Ada.. 31 lubią tę wiadomość

• Jeheria Autorytet

Wysłany: 19 marca 2022, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Do kąpieli szukuj dwie pieluchy. Jedna na dno wanienki a drugą zamocz w wodzie i położ na brzuch dziecka. Ciepły brzuszek = spokojne dziecko. U nas kąpiel to przyjemność. Mały leży w wanience jakby w jacuzzi leżał. Śmiejemy się, że tylko drinka mu brakuje 🤣 Z córką też mieliśmy początkowo wrzaski aż mama podsunęła mi patent z pieluchą na brzuchu ;) Sprawdź może i u was się sprawdzi.
    My tak samo kąpiemy i Mateuszka i Maciusia też jak był malutki. Sprawdza się.

jaina_proudmoore, Morwa, AnSan89 lubią tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 19 marca 2022, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko ze snem w nocy u Maćka do 2,5 mca było ok, w dzień musiał być bujany w wózku. Potem przyszedł słynny regres snu 4 mca. Drzemki wtedy 30 minut jak w zegarku. Ogólnie zaczęło się jakoś po skoku tym 11-12tz źle ze snem. W nocy było od tej pory dużo pobudek, nawet co 40 minut czyli tyle ile trwa faza snu. A był na butli... Trwało to do ok 10mca bo w 9 zaczął chodzić. Było to związane z rozwojem. W nocy z zamkniętymi oczami ćwiczył umiejętności. Ile ja stron doradców snu przeczytałam... Nic nie dało. Trzeba było przeczekać. Do dzisiaj się budzi, taki typ...

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, AnSan89, dobuska, MyŚliwa lubią tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2022, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w niedzielę 🙂
    Czy ja pisałam coś o spokojnych nocach? Powinnam chyba przestać chwalić bo ta była pierwsza od dawna niespokojna. Mały a to nie mógł odbeknac a potrzebowal, a to kupa nie szła tak lekko jak zwykle i się denerwował... Finalnie wstaliśmy o 5:30 bo chciałam żeby mąż się wyspał. I tak z małym zawsze wstaje ok 6 więc te 30 minut wiele nie zmieniło.

Wczorajsza kąpiel o dziwo była całkiem spokojna. Do czasu... Niestety po kąpieli zobaczyłam że mały ma w nosie spore gile których wcześniej nie było. Wahałam się czy je usuwać ale widziałam że mu przeszkadzały i użyłam soli fizjologicznej i aspiratora. I wrzask był niesamowity. Ale cóż... Sporo tego wyjęłam.

Jeheria, niezła przeprawę miałaś z pierwszym dzieckiem... Oby teraz było już mimo wszystko łatwiej.

AnSan- super że maz zabrał Cię na randkę 🙂 takie niespodzianki to ja rozumiem 😉 mój mały nie jest w dolnej granicy normy ale i tak sam domaga się cyca co 2 h a nawet częściej 🤷

Dobuska, Wiktor też od jakiegoś czasu się uśmiecha. Mam na myśli już ten uśmiech społeczny. Ale nie powiem żeby uśmiechał się zawsze jak mnie czy męża widzi. Też wydaje mi się że robi to rzadko. Gdzieś czytałam że jak dziecko raz zacznie to potem już te uśmiechy rozdaje na prawo i lewo... No cóż. Mój dzieciak jednak tak nie robi- wydziela nam te uśmiechy niesamowicie 😛 może jeszcze się rozkręci?
    Super że możecie liczyć na pomoc matki na wyjeździe. Na pewno będzie łatwiej. Mi się też niesamowicie marzy wyjazd. Ale my to może późnym latem/ wczesna jesienią gdzieś pojedziemy dalej.
    Przyznam że jeśli chodzi o plaże to chętnie pospacerowalabym po tej na Helu. Piękne widoki tam są. W ciąży z kolei byliśmy w Sopocie- tej części bliżej Gdyni. Nie było tyle ludzi i zgiełku i naprawdę można było wypocząć. Wtedy to był jakoś sam początek ciąży.
    Do samego Gdańska jakoś już tak nas nie ciągnie. Tzn byliśmy tam kilka razy i było super ale jednak to duże miasto. Sami mieszkamy w dużym wiec najlepiej nam się wypoczywa w miejscach o mniejszym oblężeniu 🙂 albo to już ten wiek że człowiek potrzebuje spokoju😁

Niutek, pewnie masz rację z tym że przy pierwszym dziecku to człowiek za bardzo się przejmuje. Podczytuje też inne wątki na forum i widzę że kobietki z 2,3 małych dzieci lepiej sobie radzą niż ja z jednym 🤦 wstyd normalnie...

jaina_proudmoore, AnSan89, dobuska, MyŚliwa lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 20 marca 2022, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mateusz też widzę że w dzień nie umie zasnąć nawet przy cycku, bujam go na poduszce która leży na kolanach. Na szczęście na razie w nocy wstaje sam co 3-3,5h i szybko zasypia.
    W dzień Jak chce go uspac przy cycku a jest najedzony to jest wrzask a jak z kolei uda się że zje wtedy to uleje.
    Muszę go jutro zważyć bo ostatnio strasznie mi ulewa. Dziś nawet przy odbijaniu spadło na podłogę. Ale taki twaróg na szczęście, nie jak u Maćka świeży pokarm.
    Zaczęło mu świszczeć w nosie. I przez to otwiera często buzię podczas snu a to niedobrze...
    Wczoraj pojechałam do biedry, boże... Jak się rozwył... W aucie na szczęście zasnął
    Oj miałam nadzieję że drugie będzie spokojniejsze- nadzieja matką głupich 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2022, 09:06

jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2022, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) u nas super pogoda! Dzisiaj jedziemy nad morze :)

AnSan - cieszę się, ze wieczorna kąpiel, pomimo ryku, spowodowała, że synek ładnie spał w nocy :)
    Jeheria - Ty to się masz z chłopakami.. a jak masaż Shantala?
    Dobuska - nasza mała się uśmiecha dosyć dużo, pięknie wynagradza nam te wszystkie momenty kiedy się nie dogadujemy :)
    Stokrotka - nigdy nie byłam na Helu, muszę nadrobić :) ja tutaj staram się nie chwalić Kajki, bo ostatnio jak ją pochwalilam to zrobiła coś zupełnie na odwrót :D jakby skubana czuła :)
    Myśliwa - my tez bierzemy szczepionkę 6w1 tą na H (nie pamietam nazwy:))

Słuchajcie, Kajce wyskoczyło parę krostek na buzi. Położna mówiła, żeby nic nie robić, bo to moze jakieś zmiany hormonalne albo kilka potówek, ale sama nie wiem.. widzę, że częsciej boli ją brzuszek, kupy nie było już 3dni (pampersy za to zawodowo mokre). Prutki są.. Sama nie wiem czy mam już coś odstawić z jedzenia? Czy podać probiotyk albo espumisan? Doradźcie coś :)

jaina_proudmoore, dobuska, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

uS2wp2.png
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2022, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana na piersi dziecko może tydzień kupy nie robić i to nic złego. Jak puszcza prutki to jelitka pracują 🙂

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Joana23, MyŚliwa lubią tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 20 marca 2022, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    W końcu piszę z dobrym nastawieniem.
    Liwia przespała noc w łóżeczku. Mąż ją włożył, ona chwilę pokwiliła, pomarudziła, a w końcu sama usnęła. Gdyby nie on, to pewnie bym ją wyjęła, a mąż czuł, że ona nie płacze, tylko troszkę marudzi. Teraz też usnęła sama w koszu Mojżesza. Oprócz tego wyraźnie więcej się śmieje i jest bardziej zainteresowana światem, także chyba skok z siódmego tygodnia mamy zaliczony. :))))

A oprócz tego... dostałam okres! :O Szybko trochę, biorąc pod uwagę to, że karmię piersią, ale niech będzie. Nic nie poradzę. :D

Dzisiaj wkładamy małej sukieneczkę i do babci na obiadek. <3
    Dobrej niedzieli!

Stokrotka, przykro mi, że dzisiejsza nocka nie była idealna. No tak to jest. Ja się dzisiaj cieszę, a jutro może być masakra.
    Co do tych uśmiechów to u nas od wczoraj wyraźnie ich więcej, ale mówię, u nas na bank był jakiś skok, bo jest zupełnie inne dziecko.
    Ona najwięcej się uśmiecha, jak widzi pierś. Dosłownie w głos się wtedy śmieje. No cóż, może kiedyś moja twarz też wywoła taką radość jak cycek. :D
    Hehe, z tym wiekiem to przesadzasz :D Ale coś w tym jest. Ja w Gdańsku byłam w ciąży i jakoś marzyłam, żeby przyjechać tam z małą, ale prawda jest taka, że jak będzie zbyt dużo ludzi to będziemy uciekać w inne miejsca. Byliśy wtedy też na Helu, ale jakoś nas nie uwiodło to miejsce. Na szczęście trójmiasto jest tak fajne, że można w moment się przemieszczać i na pewno będziemy jeździć w różne miejsca. :) Jestem już tak nakręcona na wyjazd, że już najchętniej bym się pakowała 🤣
    A na koniec maja jedziemy do Warszawy, także będę mogła kilku z Was pomachać! :)

Jeheria, u nas się zdarza ulewanie mocne świeżym pokarmem, ale to wtedy jak ona zje za dużo. Czasami ma takie dni, że się uwiesi na cycku na pół godziny, gdzie normalnie je 10-15 minut, a potem jak ją dam do odbicia to połowa wylatuje. Jutro się zważymy, a we wtorek zapytam pediatry o to.

Joana, a może to trądzik? Co do wzdęć to ja CI powiem, że ja dawałam SabSimplex lub Espumisan. Czasem pomagało, czasem nie. Przekonało mnie, że na ulotce espuminasu jest napisane, że nie zaobserwowano żadnych skutków ubocznych. Pomoże, nie pomoże, ale na pewno nie zaszkodzi. :)) Na pewno nie odstawiaj sama nic z jedzenia, bo tak jak mówi Niutek, to w sumie wszystko normalne.

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Ada.. 31, MyŚliwa lubią tę wiadomość

• Joana23 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2022, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, niedługo po tym jak napisałam to Kajka strzeliła kupę życia :D ewidentnie ma jakiś tajny dostęp do forum :) No to chwilowo nie zmieniam nic w diecie. Zaczniemy może podawać probiotyk, bo to był pierwszy krok, który nam zaleciła pediatra jak byliśmy na poerwszej wizycie.

P.S. Nad morzem cudnie!

jaina_proudmoore, AnSan89, Jeheria, dobuska, MyŚliwa lubią tę wiadomość

uS2wp2.png
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 21 marca 2022, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska odczytaj proszę priv bo nie wiem czy mam szukać dalej….

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2022, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tutaj taka cisza na forum? :) Gdzie się podziały wszystkie mamusie? :)

uS2wp2.png
  • AnSan89 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2022, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się zastanawiałam co to tak cicho🙂 U nas skok rozwojowy, ale on jak na razie go przesypia😁 Zaczął się uśmiechać, pojawiły się łezki i w ogóle taki inny się wydaje.

Pogoda beznadziejna i najchętniej to bym spała z nim od rana do wieczora ale nie ma tak dobrze😉

Ada.. 31, jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość

• Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2022, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękna pogoda, dziewczyny pewnie spacerują ❤️
    My dziś dwa razy na spacerach

Miłego wieczoru

AnSan89, Ada.. 31, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2022, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 🙂 ja znowu od 5:30 jestem na nogach. Wiktor niby spokojny ale słyszałam jak cisnie pół nocy kupy i że mu coś w nosku furczy i jakoś już spać nie mogłam. Normalnie jak mu w nocy nosek zakrapialam i odciagalam wydzielinę to nawet nie zapłakał tylko się na koniec uśmiechnął 🥰 za to w ciągu dnia poza slodziakowaniem dał mi też w kość.
    Dzisiaj byliśmy na usg brzuszka i na szczęście jest ok. Cała wyprawa była. Mały tak się zestresował że zaczął ssać smoczek- a on jest raczej antysmoczkowy. Jeszcze na tym usg to i siku i kupa były 😁 a po usg jak dałam mu mleko z butelki odciągnięte to pił i jednocześnie głośno pierdzial robiąc kupę 😁 urocze dziecko 😉 a po jedzeniu solidny męski bek- i to wszystko w przychodni pod gabinetem🙂
    pogoda w Warszawie piękna🙂 tylko ja jakiś taki dzień rozbity mam i padam wręcz na twarz. No nie wiem gdzie już ręce włożyć.
    Tak się też zastanawiam czy to normalne że mój mały tak często je. Przyrosty, kupy i siuski ma ok ale mam wrażenie że to dziecko jest ciągle głodne. Nawet czytam teraz o tych rodzajach płaczu i wychodzi że on faktycznie tak często płacze z głodu. A je max co 2 h. Chyba że zaspi. Nie wiem już co o tym myśleć. Strasznie to upierdliwe dla mnie jeśli mam być szczera.

Ada.. 31, jaina_proudmoore, AnSan89 lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2022, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka mój Tadzio też taki glodomor...nie mam kiedy co porobić,bo praktycznie non stop cyc
    Dobrze,że usg wyszło ok :)

U nas dziś po spacerze było takie przebieranie: pieluszka mokra,więc zmieniłam. Zdążyłam zamknąć czystą,sruuu,kupa poszła i od nowa mycie pupy. Zmieniłam na kolejną,a tu znowu sruu kupa,he he
    Mój Tadzik też tak często ma ,że przy cycu się rozluźnia i jednocześnie kupka idzie
    A ja mu jeszcze brawo bije 😂

Mnie przeziębienie długo trzymało z wysoką gorączką,aż przyplątało mi się jakieś zapalenie piersi
    Dziś byłam u CDL,mamy zmniejszać dokarmianie Bobo
    Ja na swoje bolesne brodawki dostałam maść,bo to jakaś grzybica. Na szczęście Mały nie ma pleśniawek
    Po zeszłym tygodniu jestem wykończona,ta gorączka mnie wydoila z sił
    Na spacery chodził mój mąż
    Ja dziś dopiero wyszłam. Pierwszy spacer do przychodni i z powrotem,a później jeszcze spacerek do paczkomatu i do parku

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, AnSan89, Ada.. 31 lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2022, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! U nas ciężkie ostanie kilka dni. Jak byliśmy w szpitalu, to nie mogłam podawać mu swojego mm, tylko musiałam te dostępne w szpitalu. Na szczęście też był to bebilon i to ten profutura, który podawałam przed zmianą, ale w takich gotowych buteleczkach. No i mały od wtorku do piątku nie mógł zrobić kupki. W koncu podałam mu czopek i poszło 4 razy 🙈 na szczęście się już wszystko odblokowało. Ale weekend był marudny i płaczliwy, zwłaszcza niedziela, a dziś nowy synek, także chyba za nami skok. Akurat wczoraj kończył 6 tyg korygowanych 😁 od rana jakby więcej kuma i się uśmiecha ☺️

Kasiastaraczka, Stokrotka 86, jaina_proudmoore, AnSan89, Ada.. 31, MyŚliwa lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
‹‹ 684 685 686 687 688 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ