X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 22 marca 2022, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, nie pisałam ostatnio bo mam kiepski nastrój 😢za dużo nerwów dookoła co źle wpływa na KP.. jak tak dalej pójdzie to przejdę na MM chyba bo mam dość słuchania, że mały „ciągle” wisi na cycku ( co dwie godziny średnio. Czasem je 10 min albo 15 minimum, a czasem ciągnie godzinę. Jak to jest u was? Wiecie ile średnio w ciągu dnia schodzi się na karmienie? W niedziele jadł krótko bo po 15 min maks, ale wczoraj i dziś dłużej znacznie. Dodatkowo jakoś mniej śpi w ciągu dnia- wczoraj raptem 2-3 drzemki. W niedziele 5). Nawet mi się nie chce pisać jakie jeszcze teksty słyszałam przez ostatnie kilka dni… w czwartek idę do pediatry i mam zamiar poruszyć ten temat, że jedno dziecko je krótko i rzadziej, inne częściej i dłużej. 🤷‍♀️Najlepszy tekst to „ inne matki sobie radzą z 2-3 a ty z jednym nie umiesz”…. 😭psychicznie to mam dość a to odbija się na mym karmieniu niestety… 🤦‍♀️Ostatnio wam tylko marudzę na forum, dlatego nie pisałam. Chyba zadzwonię dziś do CDL, może ona mi jakoś pomoże. Karmienie piersią to naprawdę wyzwanie jeśli dziecko jest wymagające. Ja zwykle czytam książkę albo oglądam serial i czas leci. Zaakceptowałam już, że Alex potrzebuje bliskości i czasem chce być ciagle blisko i teraz mi łatwiej po prostu. // @Jeheria - liczę na twój wpis w temacie odnośnie drzemek i karmienia… // pozdrowienia dla wszystkich mam ☀️☀️☀️☀️Miłego dnia Wam życzę.

zDmVp2.png
  • Magg Koleżanka

Wysłany: 22 marca 2022, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki🙂
    Jaina, nie łam się, wiele z nas ma ciężkie chwile szczególnie gdy jest to pierwsze dziecko. U mnie to samo w weekend, jakiś spadek nastroju, dziecko płaczliwe, matka tak samo. Okazało się, że chyba skok a ja już wymyślam na co może chorować, w niedzielę z tych złych emocji zasnęłam razem z małą po około 20 😔
    Jeżeli chodzi o karmienie to u mnie w nocy solidne 15/20 min co 3/4 h zależy jak się obudzi a w dzień zauważyłam, że co dwie godziny też średnio 15/20 min, wieczorami potrzebuje bliskości i nawet co godzinę potrafi wołać o cyca ale wtedy bardziej ciumka niż je, smoczek nie przeszedł 😔. Nie ma reguły.
    Niestety karmienie piersią jest ciężkie psychicznie 😔
    Będzie dobrze, nie załamuj się chociaż domyślam się, że brak wsparcia odbija się na Twoim samopoczuciu, przytulam mocno 😘
    Jeżeli czujesz potrzebę to zadzwoń do CDL, może sama rozmowa z nią Ci pomoże 🙂
    Miłego dnia dla wszytskich mam 🌞

jaina_proudmoore, AnSan89, Stokrotka 86, MyŚliwa lubią tę wiadomość

• Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2022, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina ale kto ci takimi tekstami wali? Mąż?
    U mnie wczoraj prawie 5 h to cyc
    Jak patrzę w aplikacji to codziennie ok 4 h,raz więcej raz mniej
    Współczuję Ci Kochana!
    Ale marudź tu to chociaż dasz upust emocjom

jaina_proudmoore, AnSan89, Stokrotka 86, Joana23 lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • AnSan89 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2022, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina mój ostatnio też by tylko na mnie wisiał. Je często i długo bo zazwyczaj przysypia. A jak już ma brzuszek pełny i uśnie (teoretycznie na dobre) to po odłożeniu go do łóżeczka automatycznie się budzi🤦🏼 W dzień jeszcze po kilku/kilkunastu próbach uda się go jakoś zostawić w łóżeczku na drzemkę, ale w nocy już nie. Od 4 dni śpi ze mną. Nie mam już siły siedzieć na kanapie w nocy i go karmić.
    Wczoraj karmiłam go z krótkimi przerwami prawie 3h. Jak go odłożyłam to po 15 minutach znowu był głodny. Mimo, że miałam mleko dałam mu mm, bo czasu na kolejne długie karmienie po prostu nie miałam.😕
    Kompletnie nie rozumiem komentarzy osoby, która Cię strofuje ws.karmienia dziecka.
    Zamiast cieszyć się, że poświęcasz swój czas dbaniu o dziecko to jeszcze Cię dołuje.
    Tak jak Magg napisała, karmienie wcale nie jest łatwe i wymaga zarówno czasu jak i cierpliwości.
    Ze swojego doświadczenia powiem, że dzieci mają okresy kiedy chcą być ciągle przy mamie i tego się nie przeskoczy. Czasem karmienia są krótkie, a czasem dłuższe. To zależy od dziecka i jego aktualnych potrzeb.
    Dodam, że mając pierwsze dziecko (bardzo wymagające) nie miałam czasu na nic. Gdyby nie teściowa, która gotowała i przychodziła czasem ponosić małą, pewnie umarłabym z głodu i wycieńczenia. Teraz mam 4 dzieciaczków i ogarniam praktycznie wszystko sama, ale jakby mój synek był taki jak moja pierworodna to nie wiem co by było.

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, MyŚliwa lubią tę wiadomość

• Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2022, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 🙂

AnSan- jeśli przesypia skok rozwojowy to anioł nie dziecko 😉 u nas z tego co widzę to te skoki nie są jakoś wyraźnie zaznaczone. Nowe umiejętności przychodzą mimochodem a marudzenie cyklicznie i tak jest😉

Edit: AnSan a u Twojej pierworodnej kiedy to minęło? Tzn kiedy mogłaś nieco ja od siebie oderwać?

Kasiu, dobrze że już zdrowa jesteś. Eh, to jak ty Wam dzień organizujesz skoro Tadziu też taki żarłok? Przecież to ciężko cokolwiek zrobić... Ostatnio gdy przerwa między karmieniami wynosiła 2 h i 15 min ( licząc od początku ostatniego karmienia) i wróciliśmy że spaceru to mały był już tak wygłodzony że z płaczem rzucił mi się na cycka i prawie całego go połknął. Nie jest to fajne jak tak je bo często się zakrztusza ale nie idzie go wcześniej uspokoić.... Tylko cyc jest w stanie to zrobić.

Aneta, super że Maksiu tak pięknie się rozwija 🙂 a jak ogólnie u Was teraz te tematy brzuszkowe i ulewanie? Dalej bierzecie vivomix? Czy Wam też tak się ten zakraplacz zatyka?

Jaina, a od kogo te teksty? Mam nadzieję że to nie mąż taki " mądry" 🤬 wkurza mnie takie porównywanie. Sorry ja też mam jedno dziecko i jeśli ktoś spojrzy z boku może pomyśleć że sobie nie radzę. Ale co jest teraz ważniejsze? Dziecko czy nieumyta podłoga? Czy serio ktoś rozsądny powiedziałby swojemu niemowlakowi : sorry młody, poczekaj z tymi swoimi humorkami bo muszę umyć podłogę/ ugotować obiad dla starego/ umyć okna. To są takie rzeczy które mogą poczekać. Nie mówię tu o jedzeniu i dbaniu o siebie. Bez zdrowej matki nie będzie zdrowego dziecka.
    Co do sposobu karmienia to zrób tak żebyś ty się dobrze z tym czuła. U mnie mm jak narazie nie wchodzi w grę. Wiktor średnio te mieszanki trawił, nie chce znowu testować wytrzymałości jego brzuszka. I inna sprawa że swojego mleka mam bardzo dużo jak narazie. Zresztą obawiam się że moich " problemów" zmiana sposobu karmienia by nie rozwiązała. Mój dziec je 10-40 minut. Niestety najczęściej co 1.5 h. Czyli mega często jak dla mnie. Od pewnego czasu podobnie jest w nocy. Rzadko przerwy są dłuższe niż 2 h. I żeby nie było gdy je to je aktywnie. W ciągu dnia młody je średnio 3 h. Nie wliczam tutaj nocnych karmień. Niestety często po karmieniu chce spać i woli to robić na matce. Często nie jestem w stanie go odłożyć. Bez długiej awantury na którą poprostu nie mam siły. Wiktor też już mniej śpi. Ma dłuższe pory czuwania. Na macie potrafi bawić się nawet 30-40 min samodzielnie 👍
    Jaina, przykro mi że nie masz w swoim środowisku wsparcia. Mi też jest ciężko z tą całą organizacja. Już nie wiem co źle robię. Ale przynajmniej mój mąż mi takich mądrych rad nie daje. Teściowa o dziwo też pamięta że z takim małym dzieckiem nie jest lekko. Chyba tylko moi rodzice wyobrażają sobie że ja teraz odpoczywam😁
    Mam nadzieję że u pozostałych dziewczyn oraz dzieci z forum wszystko ok i że nie piszą bo dobrze spędzają ten czas🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2022, 10:20

jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, MyŚliwa lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • f_a_l_k Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2022, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też w dzień cyc jest co dwie godziny i to tak na 15-20 minut bo musi zjeść z obu piersi. Daję smoczek ale z marnym skutkiem. Co ciekawe w nocy smoczka wcale nie potrzebuje i śpi ładnie 🤷. Za to wystawiony na taras w wózku śpi pięknie nawet 3 godziny. Nie wiem czy to świeże powietrze na dzieci tak działa?
    Jaina teksty faktycznie mogą załamać. Nie powinnaś słuchać takich słów. Może pogadaj że potrzebujesz teraz raczej słów wsparcia zamiast takich głupich tekstów.
    Może warto ściągnąć mleko z raz zamiast karmienia? Ja wiem że nie ma co porównywać laktatora do dziecka ale może akurat uda się zamknąć tej osobie usta jak zobaczy mleko w butelce? Że to twoje mleko takie samo jak dziecko pije z piersi.
    U mnie CDL przy córce mówiła że karmienie powinno trwać 15 minut. U nas to się mniej więcej sprawdza 15-20 minut. Oczywiście to nie znaczy że mały sam odrywa się od cycka i zadowolony. Jak sam nie usnie przy cycku to zaczyna oszukiwać że je a tylko sobie memla i traktuje pierś jak smoczek. Do tego stopnia że mleko leje się mi po bluzce a jemu się nawet przełknąć nie chce bo ma dość. Na razie przybiera bardzo ładnie tylko na moim mleku.

jaina_proudmoore, AnSan89, Stokrotka 86, Ada.. 31, MyŚliwa lubią tę wiadomość

• Magg Koleżanka

Wysłany: 22 marca 2022, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak ubieracie swoje dzieci na spacer w taką pogodę ? U nas ma być dziś 15/16 st. Myślicie że body długi rękaw, bluza, spodenki i skarpetki, na to kocyk wystarczą ?

Ada.. 31 lubi tę wiadomość

• Joana23 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2022, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina, daj tej marudzie moje namiary i niech się odezwie na messengerze :) rozwieję wszystkie watpliwości co do tego jak opieka i karmienie piersią wyglada przy maluchu! No aż się wkur***am. Ja już nie wiem ile Kajka wisi na cycku, nie mierzę tego czasu :) Możliwe, ze czasem to jest 5 minut, bo chce się przytulić, poczuć bezpiecznie, poczuć mój zapach. Czasem to jest godzina (z czego większość to tez przytulanie). W nocy wstaje co 2,5-3 godziny. Ja już tego nie ogarniam :D słyszę marudzenie, wstaję, daję jeść :) tutaj to już w ogóle nie wiem ile to trwa 🤪 w dzień mamy 2-3 drzemki. Jedna poranna, druga w wózku (Kajkę ładnie tlen odcina;)) i trzecia po południu u taty na rączkach :) Bardzo lubi u niego zasypiać. Tata nie protestuje, nosi ile trzeba. Ewentualnie jak widzimy, ze to już czas, zeby ją delikatnie wybudzać, bo za niedługo kąpiel, to odkłada ją do łóżeczka i ona po 5 minutach już wstaje :D Zobaczyliśmy ile to wszystko zajmuje czasu i energii i przedłużyliśmy naszą dietę pudełkową, gotujemy póki co w weekendy. Ja ostatnio się przyznałam, ze mam wyrzuty sumienia przez to i dlatego w wolnym czasie sprzątam w domu, to jeszcze dostałam ochrzan :D że mam odpoczywać, a tak jak napisała Stokrotka, brudna podłoga nie jest tutaj taka ważna.

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, AnSan89, Ada.. 31, MyŚliwa lubią tę wiadomość

uS2wp2.png
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2022, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magg wrote:
    Dziewczyny a jak ubieracie swoje dzieci na spacer w taką pogodę ? U nas ma być dziś 15/16 st. Myślicie że body długi rękaw, bluza, spodenki i skarpetki, na to kocyk wystarczą ?

Ja z ubieraniem mam cały czas ogromny problem! Martwię się, ze przegrzewam albo ze Kajce jest za zimno, ale jak sprawdzam kark, to niby jest okej🤪 u nas dzisiaj tez ciepło, wiec ja ubieram body na długi, spodnie i kombinezonik. Do tego otulacz, ale nie przykryty, tylko tak, żeby wypełniał wózek po bokach - wydaje mi się że tak jest Kajce lepiej :)

jaina_proudmoore, Ada.. 31 lubią tę wiadomość

uS2wp2.png
  • f_a_l_k Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2022, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magg wrote:
    Jak dla mnie powinno wystarczyć.
    Ja ubieram pajaca lub body i spodenki, czapeczkę cienką, cienki kombinezon i ewentualnie dokładam kocyk jak trzeba.

Joana23, Ada.. 31 lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 22 marca 2022, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina, prawidłowe karmienie, według WHO, trwa od 5 do 40 minut (moja mała je średnio 10-15 minut, ale potrafi tez jesc 5 minut i 30). Dziecko karmimy na żądanie. Czy u Ciebie jest inaczej? Nie sądzę. Ten, kto pieprzy Ci takie głupoty, powinien sobie zrobić jakąś specjalizację z pediatrii albo chociażby certyfikat CDL, żeby w ogóle mieć czelność się tak odzywać.
    Przepraszam za wyrażenie, ale wkur*ia mnie coś takiego. Okrutnie! Czy ta osoba sobie zdaje sprawę z tego, jak wielką krzywdę Ci wyrządza? Jak tak można? Jak można mówić matce, że sobie nie radzi?!
    Masakra!
    Powiem Ci tak, pogadaj o tym z CDL lub z pediatra. Na pewno powiedzą to co my (a prawda jest taka, że nikt nie uszanuje zdania koleżanek z forum) i przekaz tej osobie.
    Jesteś najlepszą mamą dla swojego Aleksa i radzisz sobie wspaniale.
    Walczysz dla niego o wszystko co najlepsze. Jasne, mogłabyś podać mm i już ustalilysmy, że to nic złego, ale cholera jasna, chcesz karmić piersią, masz pokarm, a młody Cie potrzebuje, dlatego tak często je.
    Moja mała je czasami co 2 godziny, a dzisiaj w nocy nie jadła ponad 5. Jaki tu schemat? Żaden.

Zdenerwowałam się, bo widzę jak wiele Cie to wszystko kosztuje, a ktoś bezmyślnie podchodzi do Ciebie i Twoich emocji…

Ehhh… a my po szczepieniu! Mąż był z mała. Płakała tylko troszkę. Ogólnie wazy już ponad 4700 i rozwija się w 50 centylu ❤️
    Rozwija się prawidłowo. :) Nawet się uśmiechnęła do pani doktor. :)

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, AnSan89, Ada.. 31, MyŚliwa lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 22 marca 2022, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu, wszedł temat ubierania. Ja nie ogarniam. Dzisiaj, przy sześciu stopniach ubrałam jej body na krótki rękaw, koszulka z długim rękawem, spodenki, skarpetki i na to kombinezonik niezbyt gruby, przykryłam jej jeszcze nóżki.
    Potem pójdę na spacer i ma być kilkanaście stopni już i nie wiem w co ją ubrać, może body na długi rękaw, rajstopki i na to taki dresowy kombinezon (plus czapka i coś na szyje), a dodatkowo kocyk? Zauważyłam, że jak jej jest chłodniej to lepiej śpi.

Druga sprawa, możecie polecić jakiś śpiworek na wiosnę do spania? Kupiłam na Allegro ocieplany (bo kupiłam go jak miałam wrażenie, ze jej zimno :D)

Ja ogólnie mam ciepło w domu (za ciepło), ale ja nie jestem w stanie mieć temperatury 21 stopni, bo po prostu mam tak ciepłe mieszkanie. Nie grzeje już ani nic, a nie będę przecież przy otwartym oknie spać :/

jaina_proudmoore, Ada.. 31 lubią tę wiadomość

• Joana23 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2022, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska, nasze dziewczyny znowu idą podobnie :D Sprawdziłam Kajkę i jak w mordę strzelił 50centyl :D Na krostki u Kajki zastosowałam za radą położnej napar z szalwi i faktycznie działa, uff, możliwe, że to nie alergia. Chciałam jeszcze dać znać, że moze gdzieś przebijemy sobie piątkę na majowce, bo dostaliśmy zaproszenie do naszego kumpla mieszkającego w Gdyni :)

Anetka, kto by pomyslal, że po tych jednorazowych buteleczkach będzie taki problem u Maksia.. całe szczęście bidulek już się nie męczy🥳 To jest mały wojownik!

Kasiu, oby to zapalenie brodawek szybko przeszło! 🤞🏻

AnSan - „4 dzieciaków i ogarniam sama” NO SZACUN!! 💪🏻

Stokrotka - 30minut na macie brzmi cudownie! Ja przy naszym psie czuwam nad Kajką, bo jakoś temu czworonogowi nie ufam :D

dobuska, Stokrotka 86, AnSan89, jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Ada.. 31, MyŚliwa lubią tę wiadomość

uS2wp2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 22 marca 2022, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana, jak najbardziej! Jeżeli będzie możliwość spotkać się nawet na sekundę, żeby dziewczyny sobie przybiły piątki, to jasne!❤️

Joana23, jaina_proudmoore, Ada.. 31 lubią tę wiadomość

• AnSan89 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2022, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka- pierworodna dała mi trochę luzu po magicznym 3 miesiącu,🙂

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Ada.. 31, Jeheria lubią tę wiadomość

• Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2022, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka szczerze to jest mega ciężko,bo ja praktycznie nic poza karmieniem nie robię...w mieszkaniu syfek...
    Liczę na to,że to niedługo minie,że jeszcze trwa czwarty trymestr i Tadzio tego potrzebuje

Joana23 dzięki 😚

jaina_proudmoore, AnSan89, Stokrotka 86, Ada.. 31 lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 22 marca 2022, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za mocne słowa wsparcia i wasze opinie w temacie.Bardzo to dla mnie ważne💙💙💙

Jeśli chodzi o ubieranie na Dwór, to ja przykładowo zakładam jedną warstwę małemu, na to kombinezon wiosenny + Kocyk. I na głowę czapka i to wszystko. W zimę miał grubszy kombinezon na wyjścia. 🙂

Kasiastaraczka, Joana23, Ada.. 31, dobuska lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2022, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina okropnie mi przykro się czyta, że słyszysz takie krytyczne uwagi. Nie daj sobie wmówić, ze sobie nie radzisz, bo jesteś najlepszą mamą dl swojego Aleksa! 💙
    Karmienie piersią to na pewno nie łatwa sprawa i wymaga wielu poświęceń. Dlatego ja Was wszystkie dziewczyny mega podziwiam! 💪🏻 I mimo, że ja z butlą mam dużo łatwiej, to trochę Wam zazdroszczę tej cudownej bliskości, którą budujecie ze swoimi pociechami 🥰

Stokrotka, z ulewaniem coraz lepiej, tzn nadal się zdarza, ale już dużo rzadziej 🙂 nie wiem co na to ma wpływ, bo zmieniliśmy kilka rzeczy na raz, tj. Mleko, syrop (którego już nie podajemy od kilku dni), ustawienie łóżeczka pod kątem, aby główka była wyżej, no i zbliżamy się do 3 miesiąca urodzeniowego, więc i układ trawienny dojrzewa 🙂 z kupką też chyba wchodzimy na prostą, wczoraj były 2, a dziś już 1 😃
    Vivomixx już nam się skończył, wiec podajemy biogaje, żeby ją wykończyć. Ale nie mieliśmy problemów z tym dozownikiem.

Jeśli chodzi o ubieranie, to na body długi rękaw i półśpiochy, zakładam taki bawełniany kombinezon na lekkim misiu i przykrywam kocem, plus oczywiście czapeczka 🙂

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Ada.. 31, AnSan89, dobuska lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • Ada.. 31 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2022, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Hej dziewczyny, nie pisałam ostatnio bo mam kiepski nastrój 😢za dużo nerwów dookoła co źle wpływa na KP.. jak tak dalej pójdzie to przejdę na MM chyba bo mam dość słuchania, że mały „ciągle” wisi na cycku ( co dwie godziny średnio. Czasem je 10 min albo 15 minimum, a czasem ciągnie godzinę. Jak to jest u was? Wiecie ile średnio w ciągu dnia schodzi się na karmienie? W niedziele jadł krótko bo po 15 min maks, ale wczoraj i dziś dłużej znacznie. Dodatkowo jakoś mniej śpi w ciągu dnia- wczoraj raptem 2-3 drzemki. W niedziele 5). Nawet mi się nie chce pisać jakie jeszcze teksty słyszałam przez ostatnie kilka dni… w czwartek idę do pediatry i mam zamiar poruszyć ten temat, że jedno dziecko je krótko i rzadziej, inne częściej i dłużej. 🤷‍♀️Najlepszy tekst to „ inne matki sobie radzą z 2-3 a ty z jednym nie umiesz”…. 😭psychicznie to mam dość a to odbija się na mym karmieniu niestety… 🤦‍♀️Ostatnio wam tylko marudzę na forum, dlatego nie pisałam. Chyba zadzwonię dziś do CDL, może ona mi jakoś pomoże. Karmienie piersią to naprawdę wyzwanie jeśli dziecko jest wymagające. Ja zwykle czytam książkę albo oglądam serial i czas leci. Zaakceptowałam już, że Alex potrzebuje bliskości i czasem chce być ciagle blisko i teraz mi łatwiej po prostu. // @Jeheria - liczę na twój wpis w temacie odnośnie drzemek i karmienia… // pozdrowienia dla wszystkich mam ☀️☀️☀️☀️Miłego dnia Wam życzę.
    To u mnie dla przykładu syn był nieodkladalny, budził sie po kilkanaście razy w nocy na karmienie,ale dobrze przybierał, więc nie dałam sobie wmówić że jest coś nie tak, dzieci są różne , mam 3 i każde było inne😉

jaina_proudmoore, Joana23, AnSan89, Stokrotka 86, MyŚliwa, dobuska, Jeheria lubią tę wiadomość

bl9cdf9hz0nfzo3c.png
  • AnSan89 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2022, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam wspomnieć, że pielucha na brzuszku podczas kąpieli pomogła🙂 Jakbym kąpała zupełnie inne dziecko🤩
    Dzięki Morwa!😁

jaina_proudmoore, MyŚliwa, dobuska, Morwa lubią tę wiadomość

‹‹ 685 686 687 688 689 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ