X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska, dzięki za info dotyczące łóżeczka, przyjrzymy się. Bardzo, bardzo mocno mi przykro, że Liwka odrzuca pierś… Oby CDL znalazła rozwiazanie! Z KPI można się niezle namachać, ale wszystko jest do zrobienia :) zwłaszcza, że Ty masz laktator na dwie piersi :)

Jaina, pies już rozwolnienia nie ma :D ale na takie okazje umówiłam się z panią od chust - szybciej zamotam Kajkę niż zniosę ten cały majdan ;)

Wiecie co, ja wiem, że Bibsy są takie se, ale nie zostaniemy przy Lovi 0-2 :D MAM wypluwa.. moze jeszcze zamówię sauvinex 🤔 Mam wrażenie, ze Bibsy wszystkie maluchy akceptują i dlatego poszłam w niego :) mam obie wersje - kauczukową i sylikonową. Okazało się, że nasz pierwszy wyjazd też bedzie nad morze :D a potem lecimy na tydzień na Kaszuby :)

Kasiu, przy 100g/3dni macie jeszcze zalecone dokarmianie?

Wiecie co, chciałabym Wam więcej odpisać/napisać, ale jestem dzisiaj tak zmęczona, że nijak nie dam rady.. Buziaki dla wszystkich:*

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, AnSan89, mk_bambino, MyŚliwa lubią tę wiadomość

uS2wp2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana, odpuść sobie smoczek Sauvinex, bo ma identyczną końcówkę jak NUK. Ja już jak tylko zobaczyłam smoczek NUK, to wiedziałam, jak będzie. Co do bibsa to znam jeden przypadek, gdzie maluch nie chciał. :D Ale to był noworodek i on był dla niego po prostu za duży. A Kaja już go ma? Gdyby moja nie chciała lovi, to też bym szukała do oporu.
    Super, że będziesz wiązać chustę.

Do mnie dzisiaj przyszło chusto nosidło caboo. Dorwałam na vinted za 80 zł. Ma nam służyć awaryjnie, zwłaszcza na wyjeździe nad morze.

AnSan, faktycznie dziwne wytyczne dokarmiania. Jeśli masz opcję walczyć ze swoim mlekiem, to próbuj.

Jaina, mam teorię. Ta Twoja teściowa to chyba czyta nasze forum i sama siebie próbuje przebić. :D

Stokrotka, rozumiem z wyjazdem. Co do małego, fajnie, że mąż sobie z nim poradził. To pewnie był słodki widok. <3

Dziękuję za wsparcie, co do KP. Ogólnie KPI to orka. Nie wiem, czy podołam, ale będę walczyć do upadłego. Ogólnie, będę szczera, samo karmienie butelką mnie nie przeraża, bo wiecie dobrze, że miałam przeboje i dla mnie samo karmienie piersią jest obciążające. Natomiast boli mnie, że mam dużo mleka i nie chcę go zmarnować. Co innego, jakby mleka było mało, ale ja bym mogła dwójkę dzieci wykarmić, serio :/

Natomiast jak przed spacerem dałam małej butelkę, zjadła wszystko i ze spokojem zasnęła, to popłakałam się ze szczęścia, że dziecko jest najedzone... :/

Mam tylko pytanie do mam, które podają swoje mleko. Ile tak naprawdę powinnam go podawać? Tak jak MM?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2022, 13:34

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, AnSan89 lubią tę wiadomość

• Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnSan u nas były też bardzo małe przyrosty, jeszcze mniejsze niż u Was
    Zalecone mieliśmy wtedy dokarmianie 350-400ml, najlepiej tylko moim,ale wychodziło,że zazwyczaj w tej ilości 120ml to było mm

Joana23 tak,po naszych przygodach jeszcze dokarmiamy, byliśmy pod siatką centylową
    Ostatnio to było 100-120ml
    A teraz będzie 80-100ml

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnSan, dobrze, ze udało się małego zaszczepić. Przykro mi, że słabo przybiera, mam nadzieje, ze uda Ci się dokarmiać swoim mlekiem.

Ada, oby udało się znaleźć jakiegoś dobrego okulistę i pomoże.
    Z tym żelazem to wiem, ze od niego są czarne kupy i problemy. Usiłuje od dawna zmienić, ale każdy pediatra upiera sie ze ten innofer najlepszy i nie chce nam zmienić. A ostatnio tez mamy problem z podaniem, bo więcej wypluje nic zje wiec jaki to sens 😒 jedna poleciła nam w takim razie dodawać go do mleka.. ale na grupie wczesnikowej co druga mama pisze ze po tym innoferze dziecko miało bóle brzuszka i po zmianie na inne przeszły, także coś w tym musi być. Zobaczę jakie będzie miał wyniki krwi, jeśli dobre to jakoś wymusze zmianę.

Dobuska, przykro mi, ze Liwia odrzuca pierś. Mam nadzieje, ze uda Wam się KPI, choć dla mnie była to katorga.. ale ja nie miałam mleka i to mnie najbardziej frustrowało. Jeśli z Twoich piersi leje się strumieniami, to będzie i motywacja i satysfakcja. Trzymam za Was kciuki! 🙂

Stokrotko, my mamy szczepienie dopiero na 17:20. Dam znać czy coś ciekawego się uda ustalić z pediatra.
    Ech u nas tez coraz trudniej z tym odkładaniem. Śmieje się, ze teściowa zepsuła nam dziecko, bo przyzwyczaiła na rękach spędzać cały dzień 🙈

Jaina, powodzenia ze spacerem 😄 my tez się wybieramy, bo przez te ostatnie chorubska i zła pogodę siedzieliśmy w domu.
    Mleko mieliśmy już raz zmieniane i poprawy nie ma.. tez nie można tak często zmienić bo to dopiero może doprowadzić do rozstroju żołądka.. sama już nie wiem.. do fizjo wybierzemy się na pewno. Może uda się umówić na przyszły tydzień.

Kasiastaraczka miłego spacerku, oby slonko dogrzewalo ☀️

My na ten wyjazd tez jedziemy z moja siostra i jej facetem, także w razie czego pomoc będzie. Ale raczej sami tez byśmy się nie obawiali jechać ☺️
    Żeby tylko nie narzekać, to tez pochwale się tym co dobre u nas ostatnio 🙂 Maks wazy już ponad 4600g (zobaczymy ile wyjdzie dziś w przychodni), zauważamy nowe umiejętności. Wodzi wzrokiem za zabawka, zaczął obczajać i interesować mata edukacyjną, ciagle się uśmiecha, pcha łapki do buzi i tez dużo się przy tym ślini 😊 jedynie musimy potrenować to leżenie na brzuszku. No i zachęcaliście mnie to zakupu maty piątkowej z kinderkraft. Pewnie zwine dywan pod kanapa i rozłożę tę mate. Jak mały zacznie pełzać, to boje się, ze by się zaplątał w ten dywan bo ma dłuższe włosie no i na pewno dużo w nim sierści i bakterii.

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta to Maksiu też już ładnie przypakował 💪
    Właśnie jesteśmy na spacerze i powiem Wam, że słońca mało,wieje dość mocno, jedynie jak nie wieje to ciepło

jaina_proudmoore, Aneta8 lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Joana - spokojnego dnia 💓

@Dobuska - norma dla mm obecnie to 5-6 butelek po 170 ml już z mlekiem. Tak mam napisane na Hipp. Może położna coś pomoże 🙂KPI trudna sprawa, ale szkoda twojego mleka po prostu.
    Wszyscy tak piszą, że KP takie luzackie itp, a problemów nie brakuje jak widać 🤨

Jak tam wasze plany na Wielkanoc?
    U nas śniadanie w domu z teściowa ( ogarnie koszyczek 🙉)
    My w niedziele jedziemy na obiad do ojca męża. z całym majdanem 🤣-kokon plus poduszka do karmienia.
    W poniedziałek maja moi rodzice nas odwiedzić z obiadem 🙂także jakieś plusy.
    Chociaż pewnie spędzę ten czas na karmieniu hehe 😜ja to czekam niecierpliwie na święta w grudniu 💓☺️

Stokrotka 86, Aneta8 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Mavi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, zapraszam was po personalizowane metryczki dla dzieci i plakaty rodzinne ❤️
    Sketchwithlove.pl

❤️

• niutek87 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po szczepieniu, Andrzej waży 5470 g🙂 Jest trochę marudny,ale jest ok. Na odparzenia na pupie dostał receptę na robioną maść.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2022, 16:53

Kasiastaraczka, Aneta8, jaina_proudmoore, Stokrotka 86, dobuska, MyŚliwa lubią tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • Magg Koleżanka

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie🙂
    Jaina, tak z innej beczki, masz jakieś miejsca noclegowe, sprawdzone, w Karkonoszach ? Lub innych miejscowościach górskich oprócz Tatr ?
    Niutek, my też wcześniej dostaliśmy receptę na maść, od Pani pediatry starej daty, która zawierała kwas borowy 🤦🏻‍♀️ także uważaj 🙂 oczywiście nie wykupiłam. Zgadzam się z Wami, że karmienie piersią to nie jest taka prosta sprawa i wspieram Was wszytskie, szczególnie Ciebie Dobuska 😘
    Dobrego popołudnia 🙂

• jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magg wrote:
    Hej mamusie🙂
    Jaina, tak z innej beczki, masz jakieś miejsca noclegowe, sprawdzone, w Karkonoszach ? Lub innych miejscowościach górskich oprócz Tatr ?
    Niutek, my też wcześniej dostaliśmy receptę na maść, od Pani pediatry starej daty, która zawierała kwas borowy 🤦🏻‍♀️ także uważaj 🙂 oczywiście nie wykupiłam. Zgadzam się z Wami, że karmienie piersią to nie jest taka prosta sprawa i wspieram Was wszytskie, szczególnie Ciebie Dobuska 😘
    Dobrego popołudnia 🙂
    Nasze miejsce noclegowe zawiesiło działalność niestety 🤨ostatnio jechaliśmy w ciemno, już w ciąży w czerwcu 2021. Była to miejscówka na osiedlu Skalnym, a ta stara sprawdzona w centrum przy deptaku.
    My kochamy Karpacz. Smigalismy tam majowka i grudzień od lat. Mam nadzieję, że w tym roku tez się uda 🙂
    Btw niezły trening będzie z malym na sobie 🤣

Stokrotka 86, Aneta8 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na drugim spacerze
    Jutro pogoda ma być kiepska to trzeba korzystać

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aneta8, Joana23, niutek87 lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Magg Koleżanka

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Nasze miejsce noclegowe zawiesiło działalność niestety 🤨ostatnio jechaliśmy w ciemno, już w ciąży w czerwcu 2021. Była to miejscówka na osiedlu Skalnym, a ta stara sprawdzona w centrum przy deptaku.
    My kochamy Karpacz. Smigalismy tam majowka i grudzień od lat. Mam nadzieję, że w tym roku tez się uda 🙂
    Btw niezły trening będzie z malym na sobie 🤣

My musimy sprawdzić inne miejscówki górskie, bo wiecznie w Tatry jeździmy, co roku od 7 lat 🤦🏻‍♀️ i zawsze nocleg w Zakopcu, które nie jest moim ulubionym miejscem ale bliskość gór i dojazd busami w góry jest niezastąpiony 🙂 my też w ciąży w czerwcu byliśmy w Tatrach, pożegnać się na jakiś czas 😄
    Miejscówki zapisuję, może za rok uda się już z młodą ogarnąć jakiś wyjazd, chociaż dla nas to jest wyprawa bo trzeba przejechać caaałą Polskę 🙂

• Aneta8 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po szczepieniu. Mały dostał niezłego kombosa. 5w1 w jedną nóżkę, pneumokoki w drugą i rotawirusy do dzioba. Trzymajcie kciuki, aby dobrze zniósł 🙏🏻

Jeśli chodzi o zmianę żelaza czy wit D, to ta dr wydawała się być nawet skora, powiedziała żeby na kilka dni w ogóle odstawić i sprawdzić czy lepiej się czuje. Poleciła nam tez zmienić mleko na bebilon pepti.. sama nie wiem. Spróbujemy najpierw w tym odstawianiem. Za tydzień mamy badania krwi wiec zobaczymy jak tam poziomy. Jeśli nadal będą problemy z brzuszkiem to zmienimy mleko. Nie chce na raz, bo nie będzie wiadomo co pomogło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2022, 18:31

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, mk_bambino, AnSan89, Ada.. 31, Kasiastaraczka, niutek87, MyŚliwa lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • mk_bambino Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska - to moja R będzie drugim przypadkiem dziecka, które nie akceptuje Bibsa. dzisiaj przyszły lovi wild soul 0-2 i to samo. na chwilę obecną odrzucone zostały: MAM, Bibs, Souivinex i Lovi... nie wróżę nam przyszłości z innymi smoczkami, może kiedyś... :)

AnSan - my miałyśmy podobne zalecenia dokarmiania. trzymam kciuki za Was i nie poddawaj się. U nas się udało "odbić" ze spadku wagi to i Wam na pewno też się uda. :)

Stokrotka 86, AnSan89, jaina_proudmoore, niutek87 lubią tę wiadomość

a012319090.png
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg, ja od siebie mogę polecić Spa Górka w Szklarskiej. Przemili właściciele i blisko do wyjścia na szlak. I rekomenduję też mocno Beskidy :)

Przyszły Bibsy, popatrzyłam na nie i nie będę nawet otwierać. Jeszcze nie wiem co dalej będzie :)

Dobuska, a ta niechęć do Twoich piersi moze wynika z Twojego stresu? Ja dzisiaj miałam turbo wnerwa, Kaja wyczuła i też nie chciała jeść. Musieliśmy sie mrożonym posiłkować.

Aneta, oby odstawienie pomogło! Trzymam za to kciuki 🤞🏻

Niutek, piękna waga synka!

Jaina, my na Wielkanoc idziemy do brata mojego partnera (w tym samym mieście), a w poniedziałek jedziemy do moich rodziców. Ale tak naprawdę to przesiedziałabym ten czas w domu :)

Kasiu, no to pięknie wychodzicie na prostą! Umknęło mi to, że Tadzio był pod siatką, przepraszam 😔

Stokrotka 86, Aneta8, Kasiastaraczka, niutek87, AnSan89, jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość

uS2wp2.png

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana23 nic nie szkodzi ;) dzięki 😚

Jaina my wyjazdowi święta tzn trochę u teściów trochę u mojej mamy

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam!
    Stres robi swoje… ilość mleka maleje. Czasami z sesji na sesję. Według mojej CDL może mieć wpływ tez to, że szybko dostałam miesiączkę. Cały czas mam plamienia, krwawienia, może to tez ma wpływ. Wcale się nie uczepiła smoczka.
    Przyspieszyłam wizytę u fizjoteraputy, może niech sprawdzą, czy mała nie ma jakiegoś napięcia, bo już tylko wystarczy, że kładę ją do karmienia to jest płacz. Rano próbowałam ją dokarmić piersią, bo miałam mało mleka ściągniętego, to pojadła dosłownie chwile. Rozmroziłam tez mleko w Neno i nie wiem co się stało, ale dosłownie zagotowało mi mleko, przez co nie mogłam go użyć. Wiem, że najlepiej rozmrażać w lodowce nocą, ale wcześniej rozmrażało dobrze.

Nie wiem czy dam radę, tak jak Anetka napisałaś, to katorga. W nocy wstawałam co 4 godziny, tak jak mała. Potem nie mogłam zasnac, byłam pewna, że rano przejdę już na mm, ale udało się pobrać 110 ml, wiec na kolejny posiłek będzie. Próbuje też ją dostawiać, ale nie przy każdym posiłku, bo jeszcze zaraz butelka jej się będzie zle kojarzyć…

Ehhh… miałam się nie żalić, ale jednak jest inaczej. Nie będę zgrywać bohatera, jest mi bardzo trudno. Walczę dalej…:)

————-

Joana, a czemu nie otwierasz tych smoczków? Zmieniłaś zdanie?
    Stres na sto procent ma tu wpływ, ale raczej wtórny. Zazwyczaj siadalam zrelaksowana do karmienia, a ona się cieszyła na widok cycka. I nagle coś się zmieniło.

Mk_bambino widocznie masz niesmoczkowe dziecko :D

Aneta, jak Maksiu dzisiaj?
    Dobrze, że nie wprowadzasz wszystkich zmian jednocześnie, później skąd by było wiadomo co pomogło.

Niutek, a jak u Was po szczepieniu?

Jaina, na moim mleku jest 120 ml… hmmm. Z tym karmieniem odciąganym mlekiem to taki problem, że podobno niewiadomo do końca ile to dziecko powinno jesc. Taaa…🤷🏻‍♀️

• prosiulek Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Czytam Was regularnie ale rzadko się odzywam przez nadmiar obowiązków.
    U nas po staremu.. Mała miała badanie badanie USG bioderek, niestety lewe bioderko nadaje się do leczenia. Musi nosić pieluche ortopedyczna 18-20 godz na dobę. Nie jest to proste biorąc pod uwagę że ma ona 14cm szerokości i mała piszczy jak ją zakładam. Przesypia w niej noc. Przed snem karnie ją , odstawiam do dostawki, czekam aż będzie miała twardy sen i dopiero zakładam. Budzi sievraz na karmienie ok 3 w nocy i to samo . Karmienie ok 30min i ok.20 mi czekanie aż całkowicie usnie . Męczące to trochę. W dzień jest gorzej bo nie spi już tak często. Mamy kontrolę w przyszłym tygodniu. Zobaczymy czy jest poprawa .
    W przyszłym tygodniu chyba wybierzemy się na pierwsze szczepienie . Mam nadzieje ze obejdzie się bez krzyku.
    Karmie tylko piersią. Podawałam jej jedna butle w dzień I jedna w nocy z wygody , niestety był problem ze zrobieniem kupy , po odstawieniu mm kupy są regularne od ok. 3 tygodni.

jaina_proudmoore, AnSan89, dobuska, Aneta8, MyŚliwa lubią tę wiadomość

👩- 30lat 👦-32lat
    🔹IUI-:( 3X
    💉25.03.21- stymulacja
    🔹18 ocytów, 10 komórek
    ❄️4BA❄️3AB❄️3AB❄️ 3BB❄️4BC
    🔹29.05.21 - 4BA 🙏🏼
    ❄️➡️7dpt ⏸🥰 Beta- 43,7 Prog- 27,01 Estr- 1625 ➡️9dpt Beta- 120,8 Prog- 23,5 ➡️11dpt -Beta-275,5➡️ 13dpt -Beta-684,3 ➡️18dpt -Beta- 3373➡️ 26dpt 💓➡️22.02.2022- 👶🏻

🔹11.04.23 - 3AB 🙏🏼
    ❄️➡️7dpt- Beta- 47,26/ Prog- 25,2 Estr- 556,4 ➡️9dpt - Beta- 121,39 Prog- 15 Estr- 134,7➡️13dpt - Beta 695,7
    👼8tc-krwiak/łyżeczkowanie💔

🔹05.10.23 - 3BB 🙏🏼
    ❄️4dpt- Beta <2,30 Prog-25,2 Estr- 1483,5 ➡️ 5dpt- Beta- <2,30➡️ 8dpt- Beta 49,66 ➡️11dpt- Beta 253,57 Prog-27➡️13dpt-Beta 547,17➡️18dpt-Beta 1870,28➡️20dpt-Beta 2108,78➡️22dpt-Beta 2931➡️29dpt-Beta 8223 krwiak ❤️
    preg.png
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska dobrze zniósł szczepienie, chociaż musiałam podać wieczorem paracetamol w czopku. Nie robiłam żadnego okładu,bo nie było odczynu po wkłuciu. Braliśmy hexacime i synflorix. Po tej na rotawirusa strasznie jeździło mu w brzuszku i trochę płakał.

jaina_proudmoore, dobuska, Aneta8, MyŚliwa lubią tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niutek87 wrote:
    Dobuska dobrze zniósł szczepienie, chociaż musiałam podać wieczorem paracetamol w czopku. Nie robiłam żadnego okładu,bo nie było odczynu po wkłuciu. Braliśmy hexacime i synflorix. Po tej na rotawirusa strasznie jeździło mu w brzuszku i trochę płakał.
    To super!🥰

niutek87 lubi tę wiadomość

‹‹ 703 704 705 706 707 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 porad, jak ubrać dziecko na zimowy spacer

Niekiedy zimowa aura za oknem może zniechęcać do spacerów... Tymczasem jest to świetny sposób na budowanie odporności, dotlenienie organizmu i zapewnienie aktywności fizycznej dla dziecka. Jak zatem przygotować się na zimowy spacer? Sprawdź 7 porad, jak ubrać dziecko!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ