Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas po szczepieniu w porządku. Mieliśmy tak samo jak Aneta- 5 w1, pneumokoki i rotawirus doustnie. Trochę był marudny przez 3-4 godziny ale poza tym przespał, w nocy też nie było problemów.
Za to najmłodsza wybudziła się o 23 i już spać nie chciała. Mąż ją uspał po północy i poszedł do innego pokoju, a ta się za chwilę znów obudziła. Potem przyłapał ją w salonie 😁 Oglądała bajkę i jadła chrupki🤦🏼 Finalnie usnęła po 2:30. Nie wiem co jej się przestawiło, z tym spaniem, ale od kilku dni się wybudza. Jak ona uśnie to mały się budzi i odwrotnie. Czasem to już cierpliwości mi brakuje😕
Dobuska przybijam piątkę😟 u mnie od wczoraj z mlekiem masakra. Ściągnęłam raz 80ml, ale poza tym dostał chyba z 5 butelek mm😕 Przystawiałam go, ale on ciągle głodny był a ja sfrustrowana. Do tej pory dostawał 1 butelkę koło 8 a drugą koło 18. Mam nadzieję, że to tylko przejściowa sytuacja.
Aneta8, jaina_proudmoore, dobuska, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry,
U nas całkiem, całkiem,bo bez krzyków,ale prężenia i kwilenie było,rano kupka
Dobuska przykra sprawa z tym Waszym kp...😥 Ciekawe dlaczego tak nagle mała odrzuciła pierś
Może coś fizjo podpowie lub cdl?
Prosiulek przykro mi ,że malutka tak musi się nacierpiec przez te bioderka
Trzymam kciuki za wizytę i daj znać 😚
Chyba zaraz na spacerek wyjdziemy poki nie pada
Miłego popołudnia 😚
Aneta8, jaina_proudmoore, dobuska, mk_bambino lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
AnSan ojej, trzymam kciuki za laktację. Pijesz jakieś herbatki? Mi pomaga ostropest plamisty, poleciła mi CDL,bo ja bezglutenowa
Hehe to się małej poprzestawialo
I jeszcze ta bajka i chrupki 🤣😁jaina_proudmoore, AnSan89 lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Dobuska, my przy wyliczaniu ilości podawania mleka stosujemy taki wzór który podali nam w szpitalu i potem też CDL o nim wspominała: waga dziecka np 4600 x 160 / 8 (ilość karmień w ciągu doby). Bez względu czy było to moje mleczko czy mm. Teraz nadal czasem sprawdzam przelicznik, ale już bardziej sugerujemy się potrzebami. Jak widzę, że dana porcja już mu nie wystarcza, to zwiększam 🙂
Prosiulek, przykro mi ze mała cierpi z powodu bioderek. Mam nadzieję, że te męczarnie z pieluszką odniosą szybko skutek i będzie już wszystko dobrze 🤞🏻
M po szczepieniu w nocy miał stan podgorączkowy, ale dałam syropek i zaraz minęło. Może ciut więcej śpi teraz. Po butli o 7 wzięłam go do łóżka i jeszcze spaliśmy do 11 🙈 teraz znowu drzemie. Ale kupy nie ma już 3 dzień..Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2022, 13:04
jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość
-
AnSan89 wrote:U nas po szczepieniu w porządku. Mieliśmy tak samo jak Aneta- 5 w1, pneumokoki i rotawirus doustnie. Trochę był marudny przez 3-4 godziny ale poza tym przespał, w nocy też nie było problemów.
Za to najmłodsza wybudziła się o 23 i już spać nie chciała. Mąż ją uspał po północy i poszedł do innego pokoju, a ta się za chwilę znów obudziła. Potem przyłapał ją w salonie 😁 Oglądała bajkę i jadła chrupki🤦🏼 Finalnie usnęła po 2:30. Nie wiem co jej się przestawiło, z tym spaniem, ale od kilku dni się wybudza. Jak ona uśnie to mały się budzi i odwrotnie. Czasem to już cierpliwości mi brakuje😕
Dobuska przybijam piątkę😟 u mnie od wczoraj z mlekiem masakra. Ściągnęłam raz 80ml, ale poza tym dostał chyba z 5 butelek mm😕 Przystawiałam go, ale on ciągle głodny był a ja sfrustrowana. Do tej pory dostawał 1 butelkę koło 8 a drugą koło 18. Mam nadzieję, że to tylko przejściowa sytuacja.
Z tym mlekiem to masakra. Na razie mi się udaje nie podawać mm, ale nie jest lekko...AnSan89 lubi tę wiadomość
-
Aneta8 wrote:Dobuska, my przy wyliczaniu ilości podawania mleka stosujemy taki wzór który podali nam w szpitalu i potem też CDL o nim wspominała: waga dziecka np 4600 x 160 / 8 (ilość karmień w ciągu doby). Bez względu czy było to moje mleczko czy mm. Teraz nadal czasem sprawdzam przelicznik, ale już bardziej sugerujemy się potrzebami. Jak widzę, że dana porcja już mu nie wystarcza, to zwiększam 🙂
Prosiulek, przykro mi ze mała cierpi z powodu bioderek. Mam nadzieję, że te męczarnie z pieluszką odniosą szybko skutek i będzie już wszystko dobrze 🤞🏻
M po szczepieniu w nocy miał stan podgorączkowy, ale dałam syropek i zaraz minęło. Może ciut więcej śpi teraz. Po butli o 7 wzięłam go do łóżka i jeszcze spaliśmy do 11 🙈 teraz znowu drzemie. Ale kupy nie ma już 3 dzień..
Znam ten wzór, ale 150 a nie 160. To niewielka różnica. Moja mała je różnie. W nocy 70 ml, w dzień zje 120, jak tyle jej podam. Nie mam takich nadwyżek, żeby dawać dużo więcej... -
Kasiastaraczka wrote:Dzień dobry,
U nas całkiem, całkiem,bo bez krzyków,ale prężenia i kwilenie było,rano kupka
Dobuska przykra sprawa z tym Waszym kp...😥 Ciekawe dlaczego tak nagle mała odrzuciła pierś
Może coś fizjo podpowie lub cdl?
Prosiulek przykro mi ,że malutka tak musi się nacierpiec przez te bioderka
Trzymam kciuki za wizytę i daj znać 😚
Chyba zaraz na spacerek wyjdziemy poki nie pada
Miłego popołudnia 😚
CDL nie bardzo wie, jedynie ta miesiączka jej tak pasuje. Fizjo może coś znajdzie, chociaż jak ją położę do karmienia, ona płacze i dam butelkę, to dziecka nie ma... -
AnSan, Kaja w pewnym momencie miała podobnie - nagle zaczęła jeść więcej, a moje cycki nie dawały rady! Dalej podkręcam laktację laktatorem.. no, ale u nas to na bank zgrało się ze skokiem rozwojowym. Może u Was to też ten etap? A córka widzę niezła agentka
Dobuska, nie chcę tych bibsów, bo w sumie nie wiem dlaczego jakoś one mi nie wyglądają na zdrowe. Moze Kajka zaciągnie jednak te Lovi 0-3 Przykro mi, że u Ciebie znowu przeboje..
Kasiu, brawa za kupkę Rety, człowiek nie wiedział, ze ten widok tak bedzie cieszyć u nas co prawda nie pada, ale wiatr jest taki, ze łeb urywa, ale chyba odważę się wyjść na spacer.
Anetka, za Waszą kupkę trzymam kciuki! Wiem ile stresu to kosztuje.. 😔Kasiastaraczka, AnSan89, dobuska lubią tę wiadomość
-
Nie wiem dziewczynki czy coś jest na rzeczy, ale wczoraj wieczorem i dziś już nie podaliśmy witamin i żelaza i mimo, że nie ma tej kupki, tylko bączki, to poza jednym niedużym grymasem mały nie płacze.. a zdarzało się, że pół dnia płakał i się wił z bólu..
jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, niutek87, MyŚliwa, dobuska lubią tę wiadomość
-
Aneta o widzisz, może to jednak to! Oby kolejne dni też były lepsze
Joana oj dziwna ta pogoda...u nas są takie podmuchy mocne,ale zaslonilam bardziej budę i pojeździliśmy po parku 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2022, 15:11
jaina_proudmoore, Aneta8 lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Muszę się pochwalić 😂 poszła kupa 💩
Sorry za stwierdzenie, ale tak stękał, ze sama bym się zesrała 😂Kasiastaraczka, jaina_proudmoore, Joana23, Ada.. 31, AnSan89, MyŚliwa, dobuska lubią tę wiadomość
-
Aneta8 wrote:Muszę się pochwalić 😂 poszła kupa 💩
Sorry za stwierdzenie, ale tak stękał, ze sama bym się zesrała 😂
Cieszę się,że kupka poszła!Aneta8, jaina_proudmoore, AnSan89 lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Aneta, super!!!
A ja być może będę musiała podać mm, bo mała zjadła 90ml mojego mleka a po godzinie był krzyk, ze chce dalej. Wychodzi na to, że w sumie dzisiaj zjadła za mało
Boje się jak mała zareaguje na mm. Ostatni raz Piła jak miała kilka dni. -
Ja też niestety zaczynam dokarmiać mm bardzo to przeżywam, ale wyjścia nie ma, .ała płacze, mało przybiera, na cycu się kręci i wierci. Ściągam swoje mleko i daje jedną butle dziennie mojego a jedną mm. Tylko ja żeby uzbierać 80 ml swojego mleka to ściągać 3 razy mam mało pokarmu ...
Jakim mlekiem dokarmiacie ? Ktoś mi kiedyś polecił, że dobry skład ma bebilon i kupuje te gotowe butle, jakie wasze zdanie ?jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Aneta mam nadzieję, że to faktycznie wina tych witamin i żelaza była i teraz już będzie dobrze🙂
Prosiulek-trzymam kciuki za bioderko. Że też takie maluchy muszą się tak męczyć😟
Inkaa85 ja podaję S26, to chyba odpowiednik Enfamil. Bólów brzuszka po nim nie ma. Ale dziewczyny na pewno doradzą jakieś bardziej popularne/dostępne mleko🙂
Dobuska udało się nakarmić córeczkę swoim mlekiem czy jednak mm było potrzebne?
Dawno temu czytałam, że chyba w 3 miesiącu,pojawia się kryzys laktacyjny. Może to u Ciebie właśnie jest? Bo u mnie to by było za wcześnie jeszcze.
Kasiastaraczka herbatek nie piję, ale może jak coś w superpharmie upoluję to zacznę, bo tutaj takie "cuda" ciężko gdzieś dostać😕
Spróbuję z tym laktatorem popracować, ale to efekt pewnie za kilka dni będzie.
Joana-z tym skokiem możesz mieć rację, bo sporo śpi ostatnio a tak było właśnie przy pierwszym skoku.
Pochwalę mojego brzdąca😁 Byliśmy dzisiaj na rodzinnej kolacji, było meeega głośno bo było ok.70 osób a on spał w najlepsze. Nawet na karmienie musiałam go budzić.Teraz go wykąpałam, nakarmiłam i znowu śpi. Oby mu się w nocy nie zachciało bawić🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2022, 22:16
Aneta8, MyŚliwa, jaina_proudmoore, mk_bambino, Inkaa85 lubią tę wiadomość
-
Inka ja podaję Bebilon 1 i jest ok, nie ma żadnych bóli brzuszka. Kupuję takie opakowania 1100 g. Najtaniej jest w aptece gemini i cefarm24, zawsze zamawiam przez internet, bo w aptekach stacjonarnych duża marża i nawet 15-20 zł drożej na opakowaniu wychodzi. Na dłuższą metę te buteleczki się nie sprawdzają, bo tam jest tylko 90 ml. Mój mały już teraz zjada porcję 120 ml na raz,a potrafi w dzień jeść nawet co 2 godziny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2022, 22:29
jaina_proudmoore, Inkaa85 lubią tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀 -
Inka, my również podajemy bebilon. Na początku profutura (ma dobry skład), ale u nas są problemy z brzuszkiem i mieliśmy zmienione na prosyneo ha (z zhydrolizowanym białkiem), a teraz dr zaleciła pepti ha (z białkiem sojowym). Tych buteleczek tez nie polecam, z przymusu musiałam podawać je w szpitalu i jak dla mnie nieładnie pachniało to mleko, miało taki brunatny kolor i jak młody ulewał to tez tak na żółto i śmierdząco 😏
jaina_proudmoore, Inkaa85 lubią tę wiadomość