X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    A jak często wasze dzieci maja czkawkę i co robicie wtedy?
    Mój jak ogląda karty kontrastowe to często dostaje 🙄jak zaczyna gadać do nich, to chyba z wrażenia.

Mój ma często po jedzeniu.. i czekam po prostu aż przejdzie 😅

jaina_proudmoore, Ada.. 31 lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Ale te w łóżku na boku czy na plecach spał?
    Jeśli zasypia obok to śpi tylko na prawym boku🙂
    Na plecakach 🙂
    Mój ma czkawkę tak może co 2 dni? Czasami codziennie? Nie wiem od czego to zależy

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej!
    Szybka akcja, może mi się uda. :D

Była dzisiaj u nas fizjoterapeutka, moja koleżanka ze szkolnych lat:). Ogólnie nie jest źle. Jest lekka asymetria, słaby brzuszek i trzeba popracować nad barkami, które powinny być bardziej ściągnięte już. Dostaliśmy kilka ćwiczeń (głównie unoszenie nóżek, żeby wzmocnić brzuszek, odwodzenie główki na boki, zabawy z rączkami (przystawianie do buzi) - moja bierze, ale na razie niepoprawnie). Trudno mi opisać te ćwiczenia.
    Nauczyła nas jak robić obroty i skorygowała pozycję na brzuszku. Pokazała jak podnosić małą i jak ją nosić (ogólnie robiliśmy wszystko źle 😂). Wykluczyła napięcia mięśniowe, które mogłyby wpłynąć na odrzucenie piersi.
    Mamy za miesiąc kontrolę, a na razie czeka nas sporo ćwiczeń. :)
    Mała jest wyczerpana, co chwilę budzi się i marudzi, ale ją dosłownie zmuszam do spania, bo jest mega zmęczona.
    Fizjo na początku wizyty, jak jeszcze nie wiedziała, co może za to odpowiadać, zapytała, czy chcę jeszcze wrócić do karmienia piersią. Odpowiedziałam, że nie.
    Przyznałam się przed sobą, że jest mi tak dobrze, jak jest.

udało mi się ściągnąć mleko i do Was napisać, to już coś. :)

Aha, i mała przespała noc w łóżeczku, ale ja już nie zamierzam jej tutaj chwalić. 😂😂😂

Stokrotka, a w jakiej formie miałaś drugie szczepienie? U nas pediatra mówiła, że za każdym razem będzie pić rota.
    Rozumiem Twój kryzys. Mnie też czasami łapie. Taka niemoc. Czasami przykre myśli... Cieżko, ciężko...

Aneta, ja z mężem jesteśmy chrzestnymi u dzieci szwagierki. Co prawda ja u jednego, a maż u drugiego. Nie sądzę, że u Was to byłoby coś złego. Nawet fajnie. :)

Kasiu, ale się u Was porobiło. No ale co zrobić, choroby uwielbiają krzyżować plany...

Jeheria, proces wyżynania zębów może się zacząć już w 2-3 miesiącu, co nie znaczy, że od razu je będzie widać. Każdy ząb podobno potrzebuje ok 2-3 miesięcy, żeby wyjść.
    Ja nie wiem kiedy moja płacze na głód. W ogóle nie rozumiem płaczu swojego dziecka...

Jaina, czytałam, ze nie każde dziecko przechodzi regres snu. Czas pokaże :)
    No to będziesz miała wesołe święta.:)
    Moja dosyć często ma czkawkę, co wynika z niedojrzałego układu nerwowego. Nic nie mogę na nią poradzić. Najlepsze i skuteczne jest picie, ale nie zawsze wypada pora karmienia. Ty jak dostawiasz pierś to możesz wtedy podać Aleksowi.

jaina_proudmoore, Aneta8, Stokrotka 86, AnSan89, Ada.. 31 lubią tę wiadomość

• Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina, mój jak na mnie spi to tylko w ciągu dnia . I tak brzuszkiem na mojej klatce piersiowej. Jak przy kangurowaniu.
    W nocy śpi obok na plecach.
    Młody różnie ma z czkawka. Czasami kilka dni nie ma a czasami ma kilka w ciągu dnia. Raczej nic nie robię chyba że to go łapie w okolicy karmienia. To wtedy daje mu cyca żeby zapił 😉
    Dziewczyny, a jak zalatwialyscie chrzest to od razu dawalyscie co łaska?
    Dobuska, może źle się wyraziłam w sprawie szczepienia. Młody dostał 3 szczepionki w tamtym dniu- 1 doustnie i 2 w udka. I chodziło mi o to że gdyby któraś z tych szczepionek zamiast w udko była do picia to pewnie by ją wciągnął 😉

jaina_proudmoore, AnSan89, Aneta8, MyŚliwa lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • AnSan89 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ma czkawkę codziennie wieczorem po jedzeniu. Przechodzi mu po kilku minutach.

Ahhhh padam... Od 8:30 (a jest po 18) mały spał 40 min. Może z 2 razy złapał drzemkę 5 minutową przy karmieniu🙄
    Stokrotka -mojemu szczepionka na rotawirusa też mu smakowała😁

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Aneta8 lubią tę wiadomość

• jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnSan89 wrote:
    Mój ma czkawkę codziennie wieczorem po jedzeniu. Przechodzi mu po kilku minutach.

Ahhhh padam... Od 8:30 (a jest po 18) mały spał 40 min. Może z 2 razy złapał drzemkę 5 minutową przy karmieniu🙄
    Stokrotka -mojemu szczepionka na rotawirusa też mu smakowała😁
    U mnie mały spał 8.40-10 i potem już nie.
    Wisi na cycku do oporu. Je i je i je i je i je 🙄nosiłam go długo. Przysypia w temacie karmienia, odkładam do kokonu i płacz znowu 😢już padam 🙊

zDmVp2.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko, na razie tez nie płaciłam. Mam nadzieje, ze ksiądz nie zgubi tego terminu, bo już wstępnie zarezerwowałam restauracje 😆

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Ada.. 31 lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    U mnie mały spał 8.40-10 i potem już nie.
    Wisi na cycku do oporu. Je i je i je i je i je 🙄nosiłam go długo. Przysypia w temacie karmienia, odkładam do kokonu i płacz znowu 😢już padam 🙊
    Tak reaguje na skok. Pewnie rozchula Ci laktacje jak ta lala...Mój na odwrót- anty jedzenie 🤦‍♀️ wszystko w około jest ciekawe, bardzo się rozgląda teraz. W poniedziałek ważył 5220g.
    Mój też dziś anty sen, w nocy nie liczę na cud... 😌

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2022, 20:31

jaina_proudmoore, AnSan89, MyŚliwa lubią tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slinienie się to od teraz już będzie na stale, to slinianki uruchomily swoją pracę bo niedługo rozszerzenie diety :) mój też się slini. A w 4 mz będą robić celowo bąble ze sliny. Mam filmiki Maćka 😁
    Zeby dają o sobie znać z tydzień przed wyrzynaniem. Z resztą te pierwsze to i tak pikuś.

Aneta8, jaina_proudmoore, AnSan89, Stokrotka 86, Ada.. 31, Joana23 lubią tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    Tak reaguje na skok. Pewnie rozchula Ci laktacje jak ta lala...Mój na odwrót- anty jedzenie 🤦‍♀️ wszystko w około jest ciekawe, bardzo się rozgląda teraz. W poniedziałek ważył 5220g.
    Mój też dziś anty sen, w nocy nie liczę na cud... 😌
    Kawaler padł o 20 dopiero 🙉
    Nie wiem ile jadł, ale już miał nerwy na zmianę piersi nawet z lewej na prawą.
    Raz go kot miauczeniem obudził jak przysypiał🤦‍♀️
    Ważyłam go dzisiaj i pokazało 5.06 więc się rozkręcił wagowo ( pomiary piątkowe z ciekawości na obserwacje skoku wagi); wpisuje poniedziałkowe tylko 🙂

AnSan89, Stokrotka 86, Ada.. 31 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria najgorzej chyba piątki jak wychodzą, dzisiaj mój miał temperaturę i widać było,że go dziąsła bolą. Przy pozostałych zębach temperatury nie było.
    Co do ślinienia najgorsze jest to jak właśnie wychodzą zęby. Jak nie założy się śliniaka lub chusteczki pod szyję, to na bluzkach zostają takie żółte odbarwienia nie do sprania. Ja kupowałam w pepco takie zapinane na napa. Po starszym synu musiałam je wyrzucić, bo na żółto były odbarwione. Zawsze były mokre i kilka razy dziennie się zmieniało 🙂

AnSan89, jaina_proudmoore, Stokrotka 86, MyŚliwa lubią tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • AnSan89 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój przespał się 30 min i znowu je. Mam nadzieję że w końcu uśnie.
    Ja już w tych skokach się gubię. Myślałam że po ostatnim dłuższą chwilę przerwy będziemy mieć🤷
    Jaina,Jeheria-trzymam kciuki żeby maluchy pospały dłużej i dały Wam odpocząć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2022, 21:40

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Ada.. 31 lubią tę wiadomość

• Ada.. 31 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ☺☺ u nas wszystko dobrze,mamy za sobą 2 szczepienie po za jednorazowa temperatura wszystko było w porządku. Kaja waży 5100 na 3.5 miesiąca, pediatra mówi że bardzo dobrze☺☺
    Byliśmy u fizjo nie ma asymetri ale ma nawykowe układanie na lewa stronę, pokazała nam jak to korygować. Kaja często przywracała się z brzuszka na plecy i to było przez to, bo ten obrót dopiero koło 6-7 miesiąca powinien być.
    Moja kpi tez się zmierza ku końcowi, miałam nadzieję że dotrwam do 6 miesiąca 😏😏
    A tak to Kaja pięknie śpi w nocy, zasypia koło 21 i koło 7 wstaje, wczoraj obudziła się na jedzenie dopiero o 4 .
    Uwielbia mate i to był dobry zakup i tu skorzystałam z Waszych rad 🥰🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2022, 22:16

Aneta8, Joana23, Kasiastaraczka, AnSan89, jaina_proudmoore, Stokrotka 86, MyŚliwa lubią tę wiadomość

bl9cdf9hz0nfzo3c.png
  • Ada.. 31 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnSan89 wrote:
    Mój przespał się 30 min i znowu je. Mam nadzieję że w końcu uśnie.
    Ja już w tych skokach się gubię. Myślałam że po ostatnim dłuższą chwilę przerwy będziemy mieć🤷
    Jaina,Jeheria-trzymam kciuki żeby maluchy pospały dłużej i dały Wam odpocząć
    Ja nie widzę soków tzn z każdym tyg widzę postępy ale nie są okupione jakimś szczególnym zachowaniem 😉

Aneta8, Joana23, Kasiastaraczka, AnSan89, jaina_proudmoore, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

bl9cdf9hz0nfzo3c.png
  • Ada.. 31 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    Slinienie się to od teraz już będzie na stale, to slinianki uruchomily swoją pracę bo niedługo rozszerzenie diety :) mój też się slini. A w 4 mz będą robić celowo bąble ze sliny. Mam filmiki Maćka 😁
    Zeby dają o sobie znać z tydzień przed wyrzynaniem. Z resztą te pierwsze to i tak pikuś.
    Kaja też ma etap ślinienia i wkłada rączki do buzi aż ciężki jej wyciągnąć 😅😅

Aneta8, Kasiastaraczka, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

bl9cdf9hz0nfzo3c.png
  • Ada.. 31 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    No właśnie nie chciałbym, żeby czuli się zobowiązani kupować podwójne prezenty czy coś, zwłaszcza ze każde z nich ma już na stanie po 2 chrzesniaków..
    Stokrotko na szczęście nie musiałam mieć żadnych zaświadczeń na tem moment. Takie rzeczy mamy zalatwic na kilka dni przed terminem chrzcin 🙂
    Jeheria u nas tez na głód jest specyficzny płacz, takie wlansie łełełe narzekające 🙃
    Ja chyba bym wolała nie mieć z jednej rodziny. U nas jest moja siostrzenica i męża brat, chrzest mamy za tydzień. Zamówiłam już podziękowania dla chrzestnych z Kai zdjęciem 😅😅
    Anetka wiadomo ze zrobisz jak uważasz😉

bl9cdf9hz0nfzo3c.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada.. 31 wrote:
    Ja chyba bym wolała nie mieć z jednej rodziny. U nas jest moja siostrzenica i męża brat, chrzest mamy za tydzień. Zamówiłam już podziękowania dla chrzestnych z Kai zdjęciem 😅😅
    Anetka wiadomo ze zrobisz jak uważasz😉

Na szczęście mam trochę dodatkowego czasu na zastanowienie, bo nie przyjeżdzają do nas w niedziele 😆 a zdążyłam zamówić takie piękne karty zdrapki „Kochany wujku / ciociu czy zostaniesz moim ojcem/matką chrzestną ☺️
    W sumie mąż słusznie mnie podsumował, że to nie chodzi o to, że ja nie chce zadnej z kuzynek na chrzestna (bo jedna już nawet wybrałam ;)) tylko po prostu głupio mi jest się odezwać i poprosić.. no ale chyba jakoś się w koncu zbiorę 😁
    Zarezerwowałam wstępnie restaurację. Po świętach jedziemy omówić ofertę, która od nich dostałam 🙂 zrobiłam listę gości, z nami 53 osoby 🙈 policzyłam… 10 tys trzeba wyłożyć 😳😬🤑

Ada.. 31 lubi tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2022, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niutek87 wrote:
    Jeheria najgorzej chyba piątki jak wychodzą, dzisiaj mój miał temperaturę i widać było,że go dziąsła bolą. Przy pozostałych zębach temperatury nie było.
    Co do ślinienia najgorsze jest to jak właśnie wychodzą zęby. Jak nie założy się śliniaka lub chusteczki pod szyję, to na bluzkach zostają takie żółte odbarwienia nie do sprania. Ja kupowałam w pepco takie zapinane na napa. Po starszym synu musiałam je wyrzucić, bo na żółto były odbarwione. Zawsze były mokre i kilka razy dziennie się zmieniało 🙂
    U nas najgorzej kły. Ale zazwyczaj z każdym zębem maciej miał gorączkę :( piątek mamy już trzy, jeszcze jedna przed nami i koniec ząbkowania uff i u Mateusza się zacznie 🤣
    Mój Maćko też się bardzo slinil ale to przez to że miał otwartą buzię cały czas a to nieprawidłowe.

jaina_proudmoore, Ada.. 31 lubią tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Ada.. 31 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2022, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    Na szczęście mam trochę dodatkowego czasu na zastanowienie, bo nie przyjeżdzają do nas w niedziele 😆 a zdążyłam zamówić takie piękne karty zdrapki „Kochany wujku / ciociu czy zostaniesz moim ojcem/matką chrzestną ☺️
    W sumie mąż słusznie mnie podsumował, że to nie chodzi o to, że ja nie chce zadnej z kuzynek na chrzestna (bo jedna już nawet wybrałam ;)) tylko po prostu głupio mi jest się odezwać i poprosić.. no ale chyba jakoś się w koncu zbiorę 😁
    Zarezerwowałam wstępnie restaurację. Po świętach jedziemy omówić ofertę, która od nich dostałam 🙂 zrobiłam listę gości, z nami 53 osoby 🙈 policzyłam… 10 tys trzeba wyłożyć 😳😬🤑
    No co Ty dlaczego głupio, ja to bym się ucieszyła 😜😜 u nas będzie coś koło 40 osób z dziećmi, wybrałam pakiet z daniem gorącym. W środę jedziemy dopełnić formalności z księdzem bo w okresie świątecznym nie miał czasu 😉

jaina_proudmoore, Aneta8 lubią tę wiadomość

bl9cdf9hz0nfzo3c.png
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2022, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sporo gości macie 🙂

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
‹‹ 712 713 714 715 716 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ