Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny 🌸🌸🌸
Miłej spokojnej soboty.
Wczoraj Alex zjadł na raz 170 ml mleka i ani w głowie mu było spanie 🤣wojował jeszcze z godzinę.
Wstał o trzeciej i się śmiał 🤣później zasnął ok 4 i spał do szóstej.
Od rana miał monolog z kontaktem 🤣🤣🤣
Święta święta a tu się zapowiada wiszenie na piersi 🙉
Nie wiem nawet jak mężowi pomogę dzisiaj z czymkolwiek -ma robić jajka faszerowane, odkurzyć, jechać odebrać ciasta itp 🙂ale może zobaczy ile to kobieta ma zajęć hehe 🙃🙃
@Ada31- dobrze wiedzieć, że u was wszystko ok.
Masz racje to nowe umiejętności, które do każdego dziecka przychodzą w jego czasie 🙂
Miłego spokojnego dnia 🥰🌸💝👶🍼🐣
Stokrotka 86, Aneta8, Kasiastaraczka, Ada.. 31, mk_bambino, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Szok to prawie jak wesela Wasze chrzciny 😁
Dzisiaj z ciekawości zważyłam to wyszło 5380g
O kurde Jaina ale Aleks ma apetyt 😁
Mi trudno uwierzyć że moje cycki produkują tyle mleka np 700ml, to dla mnie abstrakcja. Wydaje mi się że mniej ale skoro tyje to chyba jest ok...
Po raz pierwszy Mateusz nie zrobił kupy w nocy 💪jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Aneta8, Stokrotka 86, Ada.. 31 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry 😙
Jednak będziemy mieć święta,moja mama już dobrze się czuje, więc wczoraj w nocy przyjechalismy do niej. Drogi wyszło tak 2,5 h, więc akurat.
Przed podróżą Tadzio najadł się i zrobił kupę. Pięknie przespał całą drogę.
Noc oczywiście obok mnie w łóżku, później trochę na mnie
Na szczęście wróciły żółte kupki-pewnie wtedy coś musiałam zjeść
Jeheira to ładnie Mateusz przybiera 💪
My zważymy Tadzia po świętach, może zejdziemy wtedy już z tego dokarmiania
Aneta u Was prawie małe wesele 🙃
Muszę ostro wziąć się za szukanie ubranka dla Tadzia na chrzest
Jaina Aleks mały zarloczek 😁
No niestety te święta musi ktoś za nas przygotować. U Ciebie trochę pracy ma Twój mąż,my akurat całość na gotowe
jaina_proudmoore, Jeheria, Aneta8 lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
niutek87 wrote:Jeheria najgorzej chyba piątki jak wychodzą, dzisiaj mój miał temperaturę i widać było,że go dziąsła bolą. Przy pozostałych zębach temperatury nie było.
Co do ślinienia najgorsze jest to jak właśnie wychodzą zęby. Jak nie założy się śliniaka lub chusteczki pod szyję, to na bluzkach zostają takie żółte odbarwienia nie do sprania. Ja kupowałam w pepco takie zapinane na napa. Po starszym synu musiałam je wyrzucić, bo na żółto były odbarwione. Zawsze były mokre i kilka razy dziennie się zmieniało 🙂
Ja też polecam takie chusteczki pod szyję. Dużo tego schodzi bo ślinę produkują na potęgę te nasze dzieciaki.
53 osoby na chrzest?! Wow, ja na weselu tyle nie miałam. Musicie mieć dużą i fajna rodzinę. Ja to nie zapraszałam ciotek które ledwo znam i mi nie wyjdzie tyle osób na pewno. Zazdroszczę takiej fajnej rodziny.
Dziewczyny wszystkiego najlepszego na te Święta wielkanocne! Niech pierwsze święta z naszymi dzieciaczkami będą niezapomnianym i pięknym czasem.Ada.. 31, jaina_proudmoore, Stokrotka 86, niutek87, Aneta8, mk_bambino, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Wesołych świąt!!!
Poczytajcie:
Wiesz co to jest struktura snu dziecka?
W tym czasie (zazwyczaj między 12. i 15. tygodniem życia) struktura snu dziecka przechodzi ogromną rewolucję i staje się bardziej złożona i trudniejsza; zaczyna przypominać strukturę snu osoby dorosłej. U większości dzieci ta zmiana, często nazywana „regresem snu z 4mż”, oznacza wyraźnie większą trudność w zasypianiu, w przesypianiu nocy (zwłaszcza drugiej części nocy) oraz krótkie drzemki trwające 30-40 minut.
Tego pogorszenia się snu należy oczekiwać, a wręcz wypatrywać. A to dlatego, że potwierdza ono prawidłowy rozwój neurologiczny dziecka, a dodatkowo zapowiada gotowość – już po 16. tygodniu życia – na stopniowe wprowadzanie korzystnych zmian w sferze snu dziecka, prowadzących do jego większej samodzielności przy zasypianiu.jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aneta8, niutek87 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja też Wam składam najserdeczniejsze życzenia, dużo spokoju, miłości i zdrowia 🥰
jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aneta8, Jeheria, mk_bambino, MyŚliwa lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Cześć dziewczyny 🙂
Młody wczoraj mało jadł i na wieczór, przed snem urządził sobie Festiwal Cycka... I jak chyba pisałam że on nie z tych ciumkajacych tylko bardziej konkretny to jak na złość wczoraj zaczął ciumkac! Ogarniać go co chwila muszę.
A od 4 rano robił kupę za kupa radośnie przy tym szczebioczac i rozsyłając uśmiechy😉 w sumie to mi też przy tych pierdach ciężko było spać ale wolę to niż gdy się zmaga i ciśnie z bólem.
Ada..31 mój podobnie jak Twoja Kaja- brak spektakularnych oznak skoków.
Dziewczyny, przy okazji tematu chrztu zdałam sobie sprawę że ... nie mam się w co ubrać🤷 a jeszcze komunia przed nami.
Jeheria, ciekawe to co napisałaś👍
Kochane, zdrowych i spokojnych Świąt dla Was oraz Waszych rodzin!Kasiastaraczka, jaina_proudmoore, Aneta8, Jeheria, niutek87 lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Ja tez Wam życzę moje drogie pięknych i rodzinnych świąt! Dużo spokoju, radości i po prostu miłe spędzonego czasu 🐣🌿
Kasiastaraczka, Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Ada.. 31, Ada.. 31, Ada.. 31, niutek87, dobuska, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Stokrotka ale chodzi o to że zmieniła Ci się sylwetka?
Jak w ogóle u Was dziewczyny z dodatkowymi kg i sylwetka?
U mnie już poziom 0,czyli wróciłam do swojej wagi i ciuchy sprzed ciąży dobre
Mam parę sukienek w dekold v na zakładkę,więc mam w co sie ubrać i jak karmićStokrotka 86, jaina_proudmoore, Aneta8 lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasiu, u mnie 2 tygodnie po porodzie było nawet mniej niż przed ciążą 😉 taki plus cukrzycy. Mam jakieś sukienki ale raczej moje mleczne cycki średnio w nie wejdą. Zresztą tak dawno SOBIE nie kupowałam ubrań że już czas najwyższy zainwestować w coś innego niż luźne legginsy 😉
jaina_proudmoore, Ada.. 31, Aneta8, Kasiastaraczka, MyŚliwa lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Stokrotko, ja mam taką letnią sukienkę szyfonową, kremową w czarne groszki, którą kupiłam już ponad rok temu i czeka na okazję. Chyba ją wlansie założę ☺️
Kasiu, ja zdążyłam przytyć tylko 8kg i zostały mi 2, ale cieszę się, bo i tak wazę teraz tylko 46kg 😁 co prawda została mi taka mała fałdka na brzuszku, ale chyba tylko ja ją widzę i mi przeszkadza 😜 ale poszerzyły mi się biodra, ciężko mi się dopiąć w dotychczasowe jeansy 34.. musiałam kupić kilka par nowych spodni w rozmiarze 36 😅🙈jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Ada.. 31, Kasiastaraczka, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Mi zostały do zrzucenia jeszcze 2 kg. Muszę rozejrzeć się za jakąś sukienką. Kupiłam jedną,ale musiałam zwrócić, bo w biuście ciasna była.
jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Kasiastaraczka, Aneta8, Ada.. 31, MyŚliwa lubią tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀 -
To u mnie tragedia bo jeszcze 8 kg do zrzucenia zostało. Ale mi też proszę od 8 marca liczyć dopiero spadek wagi. No i faktycznie cycki nie chcą wejść do większości wcześniejszej dopasowanej garderoby. Haha Stokrotka 86 z ust mi wyjęłaś te luźne legginsy 😂
Stokrotka 86, Kasiastaraczka, Aneta8, jaina_proudmoore, Ada.. 31 lubią tę wiadomość
-
Kasia, moje nawet mleczne były malutkie 🙈 teraz wróciły do poprzedniego rozmiaru 0 😅
jaina_proudmoore, Ada.. 31 lubią tę wiadomość
-
Aneta8 wrote:Kasia, moje nawet mleczne były malutkie 🙈 teraz wróciły do poprzedniego rozmiaru 0 😅
jaina_proudmoore, Ada.. 31, Aneta8 lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasiastaraczka wrote:Jak to moja koleżanka w pracy mówiła. Ona ma rozmiar ss- same suty 🤣 teraz w ciąży jest to może jej ciut urosną
Dokładnie! Tez tak mowie 😂Kasiastaraczka, jaina_proudmoore, Ada.. 31 lubią tę wiadomość