X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2022, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie 🙂
    Już jesteśmy po badaniu bioderek i wszystko jest ok.
    Jeheria on od września idzie do przedszkola i mam nadzieję,że to mu pomoże.
    Na drugi dzień świąt jedziemy do mojej mamy. Ona z bratem i jego rodziną mieszka. Zostajemy na tydzień, mąż wraca sam do domu. Tam są dwaj bratankowie w podobnym wieku to przynajmniej będzie miał się z kim bawić 🙂
    Andrzej w dzień je co 2-3 godziny 120 ml mleka, w nocy dwie pobudki. Pierwsza tak po 4-5 godzinach, druga około 3 godziny później. Ogólnie jak liczyłam to zjada dobowo 800-900 ml mm.

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Kasiastaraczka, Jeheria, Aneta8, mk_bambino, Joana23, AnSan89, MyŚliwa, dobuska, Ada.. 31 lubią tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2022, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polecam stronę mojej siostry, szyje Ona ciuszki dla dzieci :)

https://www.facebook.com/mamanaurlopie

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Kasiastaraczka, Aneta8, dobuska, Ada.. 31, MyŚliwa lubią tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Dorin123 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2022, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że szukacie patentu na spranie trudnych plam. Polecam proszek odplamiacz Amway Home. Robi robotę. Zamówiłam dla maluszka na olx pajacyki i body. Dziewczyna wysłała mi kilka gratisów, bo nie zauważyła że pajacyk, który wystawiła ma plamy nie do sprania. Ja namoczyłam go w wodzie z tym odplamiaczem, potem porządnie wyprałam i wypłukała i pajacyk jak nowy :)

A u mnie dziś 38+0, waga maluszka 3470g i czekamy aż się namyśli opuścić brzuszek.

Pozdrawiam

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Kasiastaraczka, MyŚliwa, Aneta8, dobuska, Ada.. 31 lubią tę wiadomość

• Joana23 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2022, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    Dziewczyny polecam stronę mojej siostry, szyje Ona ciuszki dla dzieci :)

https://www.facebook.com/mamanaurlopie

Jeheria, zapisuję profil :) jak mała bedzie trochę większa to pewnie coś kupię :)

Jeheria lubi tę wiadomość

uS2wp2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2022, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Jak widać po porze, chyba lekko nie ogarniam.
    Mała jakby usłyszała moje "mam grzeczną córkę" i postanowiła pokazać, że się mylę. :D
    Nawet nie mam siły za dużo pisać. Gdyby mi mama dzisiaj czegoś do jedzenia nie przyniosła - byłabym pół dnia głodna. Do tego dochodzi moja kontuzja kręgosłupa i nie mogę za wiele zrobić. Nawet dzisiaj z małą nie ćwiczyłam.
    Jedyny plus, że w nocy JESZCZE sporo śpi. Teraz śpi w koszu, czekam na ostatnie jedzenie przed snem i spróbuję ją polożyć w łóżeczku, ale coś wątpię...

Byłam dzisiaj u ginekologa, bo mam dziwne krwawienia i plamienia. Wszystko jest okej, mam obserwować. Być może prolaktyna jeszcze mi miesza.

Z moim ściąganiem mleka to tak średnio. Raczej nastawiam się psychicznie na to, że laktacja powoli będzie wygasać. Mam nadzieję na jeszcze kilka tygodni KPI, ale zobaczymy na ile moje piersi pozwolą. Nie jestem w stanie utrzymać tylu sesji przy małej. Jeszcze wczoraj pojawił się zastój i musiałam z nim powalczyć.

Zastanawiam sie, czy może faktycznie u nas nie zaczyna się temat z zębami. Wyczytałam, że ten proces może się zacząć w 2-3 miesiącu życia. Mała jest płaczliwa, cały czas wtyka pięść do buzi, bardzo się ślini... Kto wie.

Stokrotka, najważniejsze, że na ten moment z Twoim serduchem wszystko dobrze. Kontrolować trzeba, wiadomo.
    Ja bez robota nie wyobrażam sobie życia. Będziesz zachwycona!

Jaina, ja teraz dojrzałam, że na moim mleku jest przedział 2-3 miesiące, a potem 4 miesiące, także co producent to inne zalecenia. Niemniej ja na opakowaniu mam 6 posiłków, ale Liwia je tak 7, czasem 8.
    Jak karmiłam piersią to mała jadła 7-8 razy i tak też mamy teraz.

Joana, podgrzewacz już stoi i na razie sprawuje się poprawnie. :D Wybrałam neno, bo on jest taki, że wkłada się do środka całą paczkę chusteczek. Otwiera się pojemnik i wyjmuje się chusteczkę z oryginalnego opakowania. Miałam też do wyboru inny podgrzewacz, który wykorzystywał jakieś wkłady (więc trzeba wymieniać) i tam się wkłada same chusteczki, które wyjmuje się z podgrzewacza. Niby fajniejsza opcja, ale podobno często jest problem z wycinaniem chusteczek, które są przełożone.

AnSan, ja walczę z rutyną, ale chyba brakuje mi sił. Było już tak ładnie, a teraz jakby się cofnęło.

Jeheria, gorset mnie średnio ratuje w momencie, gdy mała chce być na rękach. Myślałam o zestawie hands free, ale drogo to wychodzi... Są tańsze wersje na aliexpres, ale długo idą. No cóż, jest jak jest.

AnSan89, jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aneta8, Kasiastaraczka, Ada.. 31 lubią tę wiadomość

• Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 🙂
    Wczoraj w Warszawie było dosłownie lato i pełne słońce. A dzisiaj jakoś szaro buro. Ciekawe jakie te Święta będą...
    Moje dziecko właśnie zjadło drugie śniadanie i śpi na mnie.

Jaina, mój też z apetytem zjadł rotawirusa 😁 ogólnie to był krótko po karmieniu wiec pielęgniarki mocno się zdziwiły że tak wciągnął. Eh, pewnie gdyby druga szczepionka też była w takiej formie to ja też bez problemu by wszamal..
    Ja to na pewno mam naście sesji na cycku. Nocnych karmień nie spisuje bo karmię w łóżku i najczęściej po podaniu cycka zasypiam. W ogóle to zauważyłam że od pewnego czasu Wiktor na cycku ma główne posiłki i przekąski/picie. Wczoraj na przykład ok 18 zjadł duży posiłek, po kąpieli po 20 było chyba tylko picie- dosyć krótkie. I po 1.5h wrzask z dostawki że głodny...

Aneta, a kiedy teraz macie kontrolę u fizjo? Udało się załatwić termin chrztu? Dziwny ksiądz...jak już odebrał to nie można było tematu od razu ogarnąć?

Myśliwa, a jak mała reaguje na mamę w maseczce?🙂 Ja kiedyś hennę na brwi sobie nałożyłam to młody oczu oderwać nie mógł. I od razu banan na buzi- on lubi takie wyraźne brwi😁
    Myśliwa, daj znać czy udało Ci się wydłużyć te przerwy jedzeniowe. A pamiętasz gdzie to przeczytałaś że żołądek się przyzwyczaja?
    Mój młody często je ( raz ma przerwę 3 h raz 1.5 h i już głodny. Średnio to właśnie 2 h wychodzi). Tzn często zgłasza się do piersi bo jestem pewna że to też kwestia picia. Ale jego nie da się czym innym zająć. I nie płacze a wrzeszczy. I nie kilka minut a do skutku. Wiem bo czasami musimy go przetrzymac- np żebym ja zjadła. Ja to trochę do takiego wydzielania cycka mam obawy. Gdy był noworodkiem karmiłam go właśnie wg zaleceń co te 2- 2.5 h. Karmienie 15 min na jedną pierś. Takie mądre zalecenia dostałam. I dzieciak przyrastał za mało. Dopiero jak ogarnęłam że on wrzeszczy bo jest głodny ( a nie z innych powodów) to zaczął dobrze przyrastać. I nagle okazało się że on często potrzebuje więcej karmień niż " powinien". I ze np po tych 15 min na cycku musi odbić ( raz, dwa a nawet trzy razy) i po chwili jest gotowy do dalszej uczty. Ja bym bardzo chciała żeby on sam z siebie chciał jeść rzadziej. Ale coś nam to nie wychodzi 🤷
    A na cycku to nie wisi. Naje się to puszcza. Czasami ma potrzebę żeby się poprzytulac albo pospać na mnie, ale zdarza się już że po posiłku wyciąga ręce do maty i zabawek albo do swojego posłania na którym śpi w dzień.

Jeheria, jak po podcięciu ssanie?
    Siostra robi piękne ciuszki👍

Niutek, super że z bioderkami dobrze.

Dorin, to pomyślnego rozwiązania 🙂

Dobuska, ja to się aż boję pochwalić na forum jak są te lepsze dni😁 wszystko teraz jest takie zmienne. Gdy już jest ta nadzieja że zachowanie dziecka się stabilizuje to nagle bum, i wracamy do punktu wyjścia.
    Mój młody jest coraz bardziej kontaktowy. Ale to straszny atencjusz. Nawet gdy da się odłożyć i bawi się na macie to coraz częściej potrzebuje żebym była obok. Domaga się częściej noszenia przodem. Więc to nosidło które mam sprawdza się już głównie do spania. Ostatnio podczas karmienia musiałam mu oczy zasłaniać bo tak go wszystko interesuje że aż na jedzeniu nie mógł się skupić.

Wczoraj to już jakiś kryzys mnie dopadł. Ciężko jest dziewczyny, ale wiem że wy to wiecie😁
    Są chwile że bardzo przytłacza mnie to macierzyństwo pomimo tego że małego uwielbiam.

jaina_proudmoore, AnSan89, Aneta8, Kasiastaraczka, dobuska, Inkaa85, Ada.. 31, MyŚliwa lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Ech ta pogoda kwietniowa...

Dobuska to ładnie Ci córcia dała popalić, dobrze że mama cię poratowala

To mogą być już zęby..u mojego bratanka też tak wcześnie się zaczęło

Stokrotka och rozumiem doskonale z tym kryzysem...

Miłego piątku dziewczyny 😚

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, dobuska, mk_bambino lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! U nas tez pogoda okropna! Wczoraj gorąco, a dziś rano deszcz 🌧
    Trochę nam się pokrzyżowały plany świąteczne. Sobotę mieliśmy spędzać sami, w niedziele na obiad mieli przyjechać od męża, brat z żoną i dziećmi (jeszcze nie widzieli M) i mama, ale dzieciaki znowu chore ☹️ Poniedziałek spędzamy u moich rodziców z siostrą i jej facetem.
    Chrzciny już zamówione u księdza na 19.06 🙂 niestety mam ogromny problem z chrzestną. Moja siostra nie może być, bo jest po rozwodzie, mam sporo kuzynek, które zapraszamy na przyjęcie, ale nie utrzymujemy tak kontaktów i trochę mi głupio którąś prosić. Nie chce robić problemu.. ale z drugiej strony może to spowoduje zacienienie kontaktów? Chrzestnym będzie brat męża i pomyślałam, żeby na chrzestną poprosić jego bratową.. myślicie, że tak wypada? Pomijając fakt, ze oboje chrzestni będą ze strony męża, to jeszcze małżeństwo. Ech spędza mi to już od dawna sen z powiek.

Robimy te ćwiczenia od fizjo, ale młody trochę protestuje 🙄 na kontrole jeszcze się nie umawiałam, ale to moja kolezanka wiec w sumie w każdej chwili mogę do niej zadzwonić 🙂

Z brzuchem u nas lepiej! Dziś to były już 2 kupy 😀 Wczoraj M miał pobieraną krew na morfologię i ferrytyne. Ferrytyna wyszła w normie laboratoryjnej, pytanie czy dla pediatry będzie wystraczająca. Niemniej żelazo i tak musimy suplementować, ale może pozwoli nam zostać przy tym actiferolu. Niestety wlansie dzwonili ze morfologii nie udało się zrobić, bo krew skrzepła (znowu! 😫) i musimy jechać męczyć biedaczka jeszcze raz. A wczoraj tak płakał 😢

jaina_proudmoore, Ada.. 31 lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta wydaje mi się,że wypada poprosić bratową męża.
    U mnie w rodzinie jest przypadek gdzie małżeństwo, obydwoje są chrzestnymi
    Oj biedny Maksio
    Fajnie,że macie znajomą fizjo 💪
    U nas też się plany świąteczne pokrzyżowały, bo właśnie dzwonił teść,że bratanek męża chyba chory i mąż musi jeszcze zadzwonić do swojego brata co i jak...moja mama też coś przeziębiona i muszę zadzwonić jak u niej... czekają nas święta we trójkę przy kanapkach???hmm ale z bobo trzeba być na wszystkie zmiany gotowym

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2022, 12:22

jaina_proudmoore, Aneta8 lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też ponuro...

Ssanie poprawi się dopiero po jakimś czasie, no może teraz mniej klika? Czytałam że czasami po paru dniach jest lepiej a czasami po miesiacu.

U nas pediatra już miesiąc temu mówiła że młody ma opuchnięte dziąsła jak na zęby ale ja tam nie wierzę. Maciek miał równo 6 m-cy jak wyszły dwie dolne jedynki, koleżance córce 5 m-cy, rzadko kiedy wcześniej wychodzą.

Ojej Aneta ale Wasz Maks się nacierpi... Ja właśnie nie chce prosić małżeństwa, to duże obciążenie często finansowe. Ja mam tylko jedną siostrę, jest chrzesna Maćka więc mateusza będzie szwagierka-zona brata męża i drugi brat.

Mnie też często kryzys łapie... Jeszcze dziś po 1 w nocy były pobudki co 40 min!!! Masakra. Czy tylko mój tak masakrycznie śpi??

A jak rozpoznajecie że głodny?

Aneta8, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz jest skok 11-12tz dlatego dzieci płaczą więcej. Potem jest regres snu a potem kolejny skok 😁

jaina_proudmoore, Aneta8, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta u mnie w rodzinie jest taki przypadek,że małżeństwo jest chrzestnymi. U nas chrzest też 19.06 🙂 Chrzestnymi będą brat i bratowa- żona drugiego brata.

jaina_proudmoore, Aneta8, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały jakiś marudny dzisiaj. Ale i ja kiepsko się czuję. Jakieś mdłości miałam że aż myślałam że zwymiotuje...

Aneta, super że udało się załatwić temat chrzcin. A ksiądz nie chciał od razu danych chrzestnych? U nas bez tego i bez ich zaświadczeń z parafii nie zarezerwuje się terminu...
    Niby to obciążenie finansowe ale jeśli nikogo innego nie macie na chrzestnych to ja bym zapytała. W rodzinie męża jest taki przypadek że małżeństwo jest chrzestnymi jego bratanka.

Jeheria, mój młody śpi z nami w łóżku w większości więc zazwyczaj problemów ze snem nie ma. Tzn zasypia w dostawce i potem czasami po karmieniu do niej wraca. Ale ja karmię w łóżku więc często zasypiam. Jak spał tylko w dostawce a ja karmiłam siedząc i potem zaraz go odkładałam to bardzo często się przebudzal. Częściej niż odkąd z nami śpi.
    Co do objawów głodu u niego to jak jest bardzo głodny to tak specyficznie płacze. Takie lelele. I to jest tylko na głód. A zanim płacze to szuka cycka, liże mnie lub męża po okolicy cyckowej albo gapi mi się na piersi i oblizuje. U niego jest o tyle dobrze że jak nie jest głodny a ja go przystawie to tylko polize sutka i wypluje. Nie podejmuje wtedy ssania.

jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja go wzięłam do łóżka swojego a i tak się budzil. Patrzę że mu mózg paruje od rozwoju jak dla brata 🙈 maciek spał źle a ten tragicznie... Ale za to rozwój motoryczny ponad poziom. I to pewnie dlatego...

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie chciałbym, żeby czuli się zobowiązani kupować podwójne prezenty czy coś, zwłaszcza ze każde z nich ma już na stanie po 2 chrzesniaków..
    Stokrotko na szczęście nie musiałam mieć żadnych zaświadczeń na tem moment. Takie rzeczy mamy zalatwic na kilka dni przed terminem chrzcin 🙂
    Jeheria u nas tez na głód jest specyficzny płacz, takie wlansie łełełe narzekające 🙃

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Miłego dnia ☀️☀️☀️

@Aneta - dobrze ze kupy były ale szkoda, że Maksiu ma mieć znów krew pobierana. Od czego to zależy, że nie potrafią tego badania ogarnąć? 🙄

@Jeheria- mam nadzieję, że ssanie się poprawi. A ile twój mały ważył ostatnio? 🙂co do spania to mój spał teraz 22-2 w nocy, potem Pielucha i jedzenie i spał od 3-6.30.
    U mnie jak mały jest głodny to szuka cycka po prostu, nawet przez materiał bluzki 🤣
    Obecnie się też bardziej ślini.
    Ciekawi mnie ten regres snu, czy to każde dziecko przechodzi 😜

@Kasiu - mam nadzieje, ze jednak będą świąteczne potrawy na stole i się temat jakoś uda ogarnąć 🙂☀️💝💪pisałaś kiedyś, że mały śpi na tobie. Zapomniałam zadać pytanie w jakiej pozycji 🧐

@Stokrotka- kryzys chyba przychodzi do każdej dnia. To chyba głównie kwestia zmęczenia i niewyspania, przynamniej u mnie. Jak wyspie się to i humor lepszy. Ja ostatnio swojego odkładam do łóżeczka, nie śpimy razem. Muszę sie trochę sama wyciągnąć w łóżku a z nim to potem drętwieje mi ręka albo noga 🤣🤣🤣Też pisałaś że małe na tobie często zasypia i też zapytam w jakiej pozycji. Mój zasypia na mnie ale ta przy karmieniu klasycznie albo z Poduszką.

💓 wczoraj byliśmy u fryzjera. Ogółem wyjścia oceniam jako udane. Mały był grzeczny spał w aucie, jak się obudził to mąż zabrał go do sklepu i oglądali razem panele itp. Niestety na powrocie był duży Korek i zaczął płakać ale to pewnie z głodu. W domu musiała nadrobić i Wisiał na mnie od siedemnastej do dwudziestej🤣🤣Co do samej wizyty czułam się jak jakiś dzikus wypuszczony z buszu. Już pod koniec zaczęłam się lekko
    niecierpliwić i Byłam ciekawa co tam robi mąż i mały. Ogółem mąż stwierdził że zmęczyło go takie wyjście🙊

Co do świąt to wynika na to że mamy napięty Grafik. Na śniadanie przychodzi teściowa, a na obiad jedziemy do ojca męża. W poniedziałek przyjeżdżają moi rodzice na obiad.Całe szczęście moja mama pomyślała i przygotuję i przywiezie jedzenie. Teściowa za to przychodzi na gotowe bo nawet nie pomyślała żeby cokolwiek zrobić.Mam nadzieję że mało chociaż pozwoli spokojnie zjeść, bo czasem jem kanapkę jedną ręką a on wisi na drugiej piersi.🙉

🙉Właśnie przed chwilą w łóżeczku mały przekręcił się sam na lewy bok, a potem wpadł w panikę bo chyba nie wiedział co się dzieje i zaczął płakać 🤣jakiś Zdziwiony był jak znalaz się znowu na plecach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2022, 13:18

Stokrotka 86, Aneta8, MyŚliwa lubią tę wiadomość

zDmVp2.png

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta myślę,że możecie z nimi szczerze porozmawiać,że nie bierzecie ich dla prezentów czy pieniędzy,jednak domy są tak zawalone rzeczami,że osobiście to nie znoszę kolejnych prezentów...
    U nas też nie trzeba było od razu zaświadczeń do chrztu,u nas prawie za miesiąc imprezka,bo 22 maja. Chrzestnymi będą brat męża i moja siostra cioteczna

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aneta8 lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina dziś mi przespał pół nocy na klatce piersiowej... później obok mnie w łóżku

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Jaina dziś mi przespał pół nocy na klatce piersiowej... później obok mnie w łóżku
    Ale te w łóżku na boku czy na plecach spał?
    Jeśli zasypia obok to śpi tylko na prawym boku🙂

zDmVp2.png

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak często wasze dzieci maja czkawkę i co robicie wtedy?
    Mój jak ogląda karty kontrastowe to często dostaje 🙄jak zaczyna gadać do nich, to chyba z wrażenia.

Stokrotka 86 lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
‹‹ 711 712 713 714 715 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ