X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2022, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska oczywiście nie całej budy pieluszką tylko miejsca gdzie akurat pada słońce,no bo rzeczywiście wtedy to sauna i można ugotować dziecko. Ja jeszcze pieluszka nie oslaniałam. U nas w wózku jest opcja obniżenia budy, a z tyłu jest siatka, więc tak robię :)

Agawa myślę,że nie chce im się wysilać,bo jak zmieniałam pierś co kilka minut to było ładne ssanie
    Ja mam jednego cycka tak podrapanego jakbym kocięta karmiła 🙃tak mnie Tadzik uraczył

jaina_proudmoore, niutek87, Aneta8, MyŚliwa lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 11 maja 2022, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Dobuska oczywiście nie całej budy pieluszką tylko miejsca gdzie akurat pada słońce,no bo rzeczywiście wtedy to sauna i można ugotować dziecko. Ja jeszcze pieluszka nie oslaniałam. U nas w wózku jest opcja obniżenia budy, a z tyłu jest siatka, więc tak robię :)

Agawa myślę,że nie chce im się wysilać,bo jak zmieniałam pierś co kilka minut to było ładne ssanie
    Ja mam jednego cycka tak podrapanego jakbym kocięta karmiła 🙃tak mnie Tadzik uraczył
    Kurde, ja w swoim Bebetto też mm taką funkcję, ale chyba nie umiem jej użyć 😂 Muszę sprawdzić, dzisiaj by mi sie przydało na ten upał, bo dzisiaj u mnie ma być 27 stopni.

jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, niutek87, Aneta8 lubią tę wiadomość

Wysłany: 11 maja 2022, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Kurde, ja w swoim Bebetto też mm taką funkcję, ale chyba nie umiem jej użyć 😂 Muszę sprawdzić, dzisiaj by mi sie przydało na ten upał, bo dzisiaj u mnie ma być 27 stopni.
    Hi hi warto 🙂 mamy też taką część w samej gondoli gdzie odsuwa się suwak, opuszcza materiał i mamy przewiew w wózku

jaina_proudmoore, Aneta8, dobuska lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • AnSan89 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2022, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to kurczę zęby idą. i to dwa na raz😱Właśnie się dopatrzyłam. Posmarowałam dziąsła maścią i od razu inne karmienie. A i mały spokojniejszy.
    Dobuska-mi gin powiedziała że normalnie po cc mogę ćwiczyć po 3 miesiącach. Mijają co prawda za tydzień, ale ja od tygodnia już ćwiczę i wszystko jest ok.

Kasiastaraczka- u mnie motywacja wzrosła jak dostałam nowy strój do ćwiczeń🙂 Usypiam dzieci o 20, potem kawka z mężem i o 21 odpalam tv z ćwiczeniami😁 Włączam sobie filmik na youtube i ćwiczę aerobik. Wczoraj jeździłam też na rowerze stacjonarnym. Na razie ograniczam ćwiczenia do 30-40 min żeby się nie przeciążyć na początku. Ale efekty już widzę, szczególnie w samopoczuciu ale i kg lecą🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2022, 11:20

jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Aneta8, MyŚliwa lubią tę wiadomość

• niutek87 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2022, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze jak świeci do wózka to czasami jadę tyłem i wtedy cień jest w wózku 🙂
    U mnie termometr pokazuje 25 stopni,ale wieje taki zimny wiatr,że zaraz idę na spacer i małego w kombinezon cienki dresowy na krótki rękawek zakładam i sobie koszulę, bo za zimno na krótki rękaw 🙂

jaina_proudmoore, AnSan89, Kasiastaraczka, Aneta8, dobuska lubią tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 11 maja 2022, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiamy z drzemka ogródkowej :D
    mały wczoraj poszedł na rekord, ssał smoka całe 5 min :D

Chyba wolę jednak zimę do ubierania dziecka, przy tej wariującej temp. to nie wiadomo co ubrać hehe :P
    chyba najlepiej z zasadą " jak siebie samego" :)
    Zamówiłam wczoraj rampersy dla małego na lato <3 wzory są świetne - w kaktusy, albo z napisem " łobuz mamy"

@Agawa- mleka na pewno masz pod dostatkiem o to się nie martw.
    po prostu obecnie noc nocy jest nierówna, ja czasem mam 1 pobudkę na karmienie, a tej nocy miałam aż 3, ale na krótko.
    O godzinie 2, potem 5, potem ok 7 :)

@Kasia- cieszę się, że u Tadzia lepiej :)
    jak maleństwo choruje to marudzi, wiem po swoim, jak miał to odparzenie.
    do wyleczenia lepiej sprawdził się Bepanthen bo ma dwa składniki aktywne.
    Mój tez drapie dość mocno, paznokcie trzeba częściej obcinać :D

@Joana - mam nadzieje, ze tajemnica krostek się szybko wyjaśni, bo dla ciebie to dyskomfort i dla małej :(
    fajnie, że ćwiczysz :) <3

@Dobuska - racja, przykrywanie pieluchą to zły pomysł.
    tym bardziej zostawienie dziecka w foteliku w aucie, nawet na chwile w taką ciepła pogodę...
    pamiętaj, mała ma być najedzona, a ty spokojna, nic na siłę.
    będzie mniej twojego mleka, trudno.
    i tak robisz mega robotę <3

@Jeheria - to mały ancymon z małego, taki sam jak mój.
    pewnie by się dogadali do łobuzowania razem ;)
    jak tam pieczenie tortu dla Maciusia? jaki robiłaś i kiedy :D podziwiam.
    mi się ostatnio udało odkurzyć 2x w mieszkaniu, mąż tez był w szoku :P
    ale musiałam robić przerwy i zagadywać młodego.

@Niutek - ty też daj znać po wizycie u fizjo.
    z tego co obserwuje co fizjo/ lekarz to inne podejście do wielu spraw.

@Aneta - gryzaki się sprawdzają :D
    kupiłam jeszcze wiewiórkę z rozpędu.
    aczkolwiek słonik łaskocze go w buzię.

@Stokrotka- co tam u was słychać? :*
    =====
    mój mały zaczął się śmiać, ale do męża głównie.
    wczoraj była u mnie koleżanka z pracy - przyniosła małemu kilka fajnych upominków.
    mówiła też, że dzieci reagują bardziej na niski męski głos, dlatego pewnie śmieje się do męża.
    ale śmiech ma zabójczy :D

mamy pewne komplikacje z odbiorem domu, nie wiem czy się przeprowadzka nie opóźni.
    znajomi już obiecali, że pomogą z noszeniem rzeczy, a jedna z przyjaciółek obiecała, że bd pilnować małego jak bd sobie np. układać rzeczy w kuchni.

mam dylemat, w czym Alex powinien spać obecnie.
    słabo toleruje ten śpiworek, a kołderka jakoś nie przemawia do mnie ;)
    na razie jeszcze śpi w tym swoim rożku, ale kręci się w nocy i wręcz wypada z niego,
    wkładam go na parówkę, a znajduje bokiem lekko ;) jak chińskie S - ręka pod głową itp ;)

niutek87, AnSan89, Kasiastaraczka, mk_bambino, Aneta8, dobuska lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • AnSan89 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2022, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina może go po prostu ubierz cieplej i wtedy tylko tetrą przykryć nóżki i brzuszek i tyle🙂 Albo i bez tetry😁
    Mój też się śmiał przedwczoraj ale tylko do męża🤷 chyba z tym niskim głosem to racja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2022, 11:42

niutek87, jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Aneta8 lubią tę wiadomość

Wysłany: 11 maja 2022, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnSan89 wrote:
    Jaina może go po prostu ubierz cieplej i wtedy tylko tetrą przykryć nóżki i brzuszek i tyle🙂 Albo i bez tetry😁
    Mój też się śmiał przedwczoraj ale tylko do męża🤷 chyba z tym niskim głosem to racja.
    Zapomniałam dopisać : jak to zęby? 🧐😛i po czym to poznać najlepiej? Pytam bo nie mam zielonego pojęcia 🙃
    Mój jak się kręci przy karmieniu to zwykle wieczorem przed festiwalem prykania 😋😎🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2022, 12:01

zDmVp2.png
  • AnSan89 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2022, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziąsełka nie są już tak idealnie równe, zaczynają troszkę puchnąć i ma dwa takie malutkie górki. One nie wyjdą z dnia na dzień, bez obaw😁 mogą wyjść dopiero za 3-4 miesiące, ale już coś tam się dzieje i widać mu to przeszkadza. U moich córek też ten proces zaczynał się ok 3 miesiąca a ząbek pojawiał się w 6 miesiącu🙂

jaina_proudmoore, Aneta8 lubią tę wiadomość

Wysłany: 11 maja 2022, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnSan to szybko wychodzą ząbki 😯🙃
    U mnie fizjo mówiła,że mogę zacząć po pół roku ćwiczenia,a tak to jakiś pilates
    Noo to jest motywacja,mnie to zawsze motywuje 😁💪
    Super,że już zauważasz efekty💪 ja nie lubię ćwiczyć na noc,bo później ciężko mi zasnąć,ale jak trzeba będzie to będę ćwiczyć ;)

Niutek to prawda, jest ciepło,ale wiatr zdradliwy.. mój Tadzio na długi rękaw w body i spodenkach i cieniutka czapeczka

Jaina dziś mu obcięłam na śpiocha przy cycu 😁
    Fajnie,że będziecie mieć wsparcie i pomoc przy przeprowadzce
    Super,że mały już tak zaciesza 🥰

Byliśmy u fizjo,wymasowala Tadzia,porazciagala. No super nie jest...bo nadal jest obniżone napięcie i lekka asymetria
    Mamy ćwiczenia
    Na szczęście kolejne spotkania za tydzień i za 2 tygodnie
    Tadzio po ćwiczeniach zrobił kupe i zasnął
    Pani powiedziała,że bardzo dobry objaw 😁🤣🙃
    Na początku trochę się zmartwiłam,że nadal super nie jest,ale nie ma co tylko głową do góry i ćwiczymy 💪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2022, 14:26

jaina_proudmoore, AnSan89, Aneta8, dobuska lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2022, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 🙂
    W Warszawie gorąc niesamowity- termometr wskazuje u mnie 28 st. a słońca nie ma.

Przyznam szczerze że ostatnio mega zrezygnowana jestem. Po szczepieniu już lepiej, ale młody dziś koszmarnie marudny. Dziewczyny, ciągle coś. Jak jeden dzień jest ekstra to drugi ujowy. Jeszcze może łatwiej by mi było gdyby on tak nie wrzeszczał. Ale on potrafi tak wyciągnąc jak świnia w rzeźni i drze się tak dopóki np nie dostanie cycka ( jeśli akurat jest głodny/chce pić) lub nie wezmę go na ręce/ w chustę. W dzień ma problem z zasypianiem więc jak się męczy to marudzi. Na spacerach w gondoli już prawie nie śpi. Tak szczerze to jak są takie dni jak dziś to ja się zastanawiam czy on jest chory/ czy go coś boli/ czy poprostu to tylko kwestia jego charakteru.
    Bardzo liczyłam że po tym 3-4 mcu będzie lżej. Młody zaraz będzie miał 4 miesiąc ( wg urodzenia). Jeśli chodzi o wiek korygowany to w pon skończył 3. No jakoś łatwiej nie jest. Jest inaczej. Czasami się zastanawiam czy nie mam w domu hajnida. Ale może przesadzam, może każde niemowlę tak ma tylko ja jakoś kiepsko to znoszę.

Kasiu, dobrze że z Tadziem już lepiej.
    Joana mam nadzieję że ta wysypka zniknie. I oby to nie alergia pokarmowa.

Jaina, super że Alex tak się zmienił👍🙂 należy Ci się chwila oddechu 🙂

Dobuska, i tak jesteś dzielna z tym kpi. Grunt że mała toleruje mm. Nic na siłę.
    Swoją drogą to widzę że Liwia to też taka " terrorystka"😉 pewnie należy do tego samego Gangu Bobasów co mój młody😛 co dzień planują jak zdominować rodziców a potem cały świat😁 hehe, czego to ludzie nie wymyśla 🤦

Ada..31- wow! Ale ta Twoja Kaja to jest spryciula👏 super że się tak ładnie rozwija 🙂

Tak polecacie ten gryzak grzybek że może i ja się skusze wcześniej niż planowałam... Młody niesmoczkowy ale może to mu podpasuje.

Mój Wiktor poza katowaniem mnie wrzaskami i domaganiem się często cyca ( przez te upały pije co 30-60 min) w ostatnim tygodniu mega się rozwinął. Gdy nie wrzeszczy i ma nastrój poza śmieszkami i slodziakowaniem potrafi coraz lepiej się komunikować. W dodatku o dziwo woli leżeć na brzuchu niż na plecach. I wyciąga raczki, czołga się ( czy jak tam się to nazywa) i naprawdę sprawnie mu to wychodzi.

Ostatnio nagrałam filmik jak leży na brzuszku i gada do książeczki z buźkami zwierząt. Przy okazji na filmiku puszcza głośnego bąka. Mąż wysłał filmik do teściowej i od razu komentarz że jak głośno pierdzi tzn że boli go brzuch. A czemu niemowlę może boleć brzuch? Bo matka je wzdymajace potrawy 😁 serio, akurat na tym filmiku miał dobry humor. Ale jak mąż z nią rozmawia a mały się wydrze to od razu jest komentarz że to przez ból brzucha.

Ostatnio rozmawiałam z mamą i młody zaczął gadać. I ona do mnie: a co tam u Ciebie tak piszczy? Była przekonana że dziecko które ma 3 m-ce to chyba dźwięków nie wydaje. No i powinno spać 😁 bo wiadomo- tylko je i śpi 😛

Mamy już zaklepany termin chrztu na czerwiec. Jeszcze tylko chcemy knajpkę ogarnąć ale to akurat nie problem bo będzie tylko obiad dla najbliższych wiec 2, 3 stoliki nam wystarczą. Cieszę się prawdę mówiąc że będę miała to z głowy. Wiem że to słabo brzmi bo chrzest jest naszym wyborem, ale przynajmniej nie będę już słuchała części głupich komentarzy. A wierzcie mi że jak dziecku coś dolega ( albo i nie dolega ale wrzeszczy bo ma ból istnienia) i słyszy się pewne mądrości to dodatkowo człowieka już trafia.

Ale się rozpisalam😁 i znowu połowa jak nie więcej to marudzenie😁 chyba młody z tym narzekaniem to we mnie się wdał i teraz daje mi popalić 😉

AnSan89, jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Aneta8, MyŚliwa lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙

Wysłany: 11 maja 2022, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kasia - nie martw się. Ćwiczenia od Fizjo potrafią zdziałać cuda. Czasem postęp jest z dnia na dzień widoczny już 💪mój Alex też leżał na brzuchu z głowa i nosem w macie. Zaczęłam go korygować zgodnie z poradami Fizjo mama z fb i kilka dni i już nagle głowa wysoko. 🙂
    Będzie dobrze ☀️☀️☀️☀️
    @Stokrotka - dobrze ze napisałaś do nas co u ciebie słychać.
    Uwierz mi albo nie, tez mam takie rozkminy, że mały płacze i może mu coś dolega. Dziś jakoś pogoda mu nie pasuje chyba, na dworze ciepło, na ogródku żar już tropików, w domu 24 stopnie pokazuje termometr. Bawił się ładnie na macie jednej i drugiej ale potem zaczął kwękać. Dziś domaga się piersi częściej, pewnie z racji na temp. Prawie po każdym karmieniu ma drzemkę 🙂
    Masz racje, są fajne i ujowe dni. Ja nie nastawiam się dlatego na dobry kolejny. Tak samo jak i nocą, czasem człowiek śpi 6 godzin bo mały pozwoli, czasem 3/4 i zaskoczenie. A jak u ciebie noce wyglądają?
    Mój Alex tez należy do waszego gangu hehe 😎👶podbija świat niczym w kreskówce 🙃😋
    W temacie chrztu - nie dziwie się, że chcesz mieć z głowy. Po pierwsze to ważne wydarzenie w życiu dziecka i dla rodziny. W niedziele moja mama rzucała teksty jakie są stawki za chrzest w kościele 🤣🤣mogłabym się założyć, że u mnie padają lepsze teksty ze strony rodziców i teściowej. Doskonale cię rozumiem jak to człowiek wkurzać potrafi… mało powiedziane. Płacze bo boli brzuszek / norma 🤣🤣jakby bolał to by nie jadł - niemożliwe 🤷‍♀️Płacze już 2/3 minuty / matko bosko jak on płacze 🤣🤣🤣🤣
    Chwilami się zastanawiam jak mnie rodzice wychowali albo męża jak maja takie podejście. Czy takie rzeczy się zapomina po latach czy wypiera raczej? 🙄😳
    Wiktorek i nasze dzieci z forum są jeszcze mali, 3/4 miesiące to naprawdę nie jest dużo. Potrzebują mamy, spokoju, bliskości czasem, rutyny itp. Myśle, że jak usiądą to też będzie inaczej. Według mojego Fizjo, pierwszy rok życia dziecka to pasmo dużych zmian ciężkich dla małego człowieka do ogarnięcia. 🙂zakończonych wielkim krokiem czyli chodzeniem. Będzie lepiej, na pewno, będzie tez gorzej jak przyjdzie wróżka zębuszka 🤪ale takie to macierzyństwo jest. Słodko gorzkie. Mi tez jest ciężko, bo nie mam nikogo kto obecnie popilnuje nakarmionego małego i się pobawi, oprócz męża. Nie mam zaufania do teściowej i nie będę ryzykować.
    Czasem warto napisać co tam w duszy gra.
    Pomyśl gdzie byłyśmy rok temu, a gdzie jesteśmy teraz. Piękna sprawa 💝🥰przesyłam dobrą energię i buziaki 🌸🌸🌸

Stokrotka 86, Aneta8, Kasiastaraczka, mk_bambino, AnSan89, dobuska, MyŚliwa lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2022, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Dopiero miałam chwile nadrobić posty, bo młody zasnął. Sam z siebie padł, leżąc na kanapie pod karuzelą 😁 ostatnio usypianie jest ciężkie i okupione płaczem. Podróże w wózku tez czasem robią sie kłopotliwe, zaczyna sie już od ubierania. Dobrze, że ciągnie tego smoczka, bo czasem daje rade go uspokoić. Ale wczoraj wieczorem jak byliśmy z mężem na drugim spacerze, to tak sie rozdarł, ze trzeba było go wyciągnąć z wózka.. no dziś ogólnie ciężki dzień, także Stokrotko rozumiem.. już i u mnie poleciały łzy z bezsilności..
    Maks tez nie lubi słońca. Krzywi sie i wierci jak tylko lekko mu zaświeci w twarz. Niestety mojej budy w gondoli nie da sie mocniej rozłożyć. Czasem tak przewieszę właśnie pieluszkę tetrową, tyle co by zrobiła cień na oczach.
    Nie wiem czy i u nas coś z zębami sie nie dzieje, bo gryzak słoń jest nieźle obrabiany, gdzie wcześniej średnio mu pasował przez te wypustki.
    Jeśli chodzi o ćwiczenia, to wróciłam na jogę raz w tygodniu. Chce tez zacząć jeździć na rowerze stacjonarnym i może zmuszę sie trochę do jakiś ćwiczeń. Zapał jest, ale jakoś nie trwa długo, jak już człowiek legnie na kanapie 🤪

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Kasiastaraczka, AnSan89, dobuska, MyŚliwa lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 11 maja 2022, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko jakbym o sobie czytała... Ja to czasami mam mega doła, depreche...że to się nie skończy...Dzis było bardzo źle... Chciałam upiec biszkopt do tortu (impreza w sobotę)- niby się udało ale 2h go robiłam, w chuście młody był a i tak wył, na szybko zrobiłam, na raty, potem w piekarniku nie dogladalam bo karmiłam ale ustawilam czas. Młody zasnął na mnie- odłożyłam oczywiście wisk. Na szczęście biszkopt się udał. Młody cały dzień na mnie... Drugi dzień pierś co godzina. Mam dość. Ogólnie od urodzenia może z 10 razy spał w dzień nie na mnie. No może trochę więcej ale mam wrażenie że nie ma końca. Mam już tego dosyć. Dziś siku robiłam przy jego wyciu...
    W nocy ostatnio też już nie śpi w łóżeczku tylko że mną.
    Dzisiaj nawet podczas aktywności wył i tylko ręce, nie chciał leżeć ani na macie, ani na bujaku.
    Czasami chciałabym się obudzić za rok...

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2022, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria, jak byłam po porodzie na kontroli u swojego ginekologa który prowadził mi ciaze to zapytał czy młody spokojny. Jak mu odp jak to mniej więcej u nas wygląda to powiedział że z jego obserwacji wynika że te dzieci które początkowo są " trudne" po kilku miesiącach są super. A te które początkowo są aniołami to mega później dają w kość. Opowiadał jakie miał przejścia że swoim pierwszym synem gdzie z żoną się zastanawiali co robią źle. Po 8 miesiącu już było ok😉 ( ja jednak liczę że u mnie ok będzie wcześniej). A jego znajoma- dziecko przez pierwsze 3 m-ce mega spokojne. A potem diabeł 😈😉

Jaina, młody nawet nieźle przesypia noce. Odkąd śpi i w dostawce i z nami. Zanim spał z nami to były batalie. więc teraz jest system mieszany😁

Aneta, ja już też myślałam o zębach ale u nas nic nie widać 🤷

jaina_proudmoore, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2022, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję nieodkładalnych dzieci, oby szybko minęło.

Mam do Was pytanie jak wstawiacie zdjęcia do komentarza na fb. Jakoś nie mogę tego ogarnąć 🙈

jaina_proudmoore, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2022, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaheria przykro mi strasznie to czytać.. 😟 mam nadzieję, że nastąpią u Was niedługo jakieś zmiany.. życzę Ci dużo siły i cierpliwości 😚

Stokrotko, mam jednak nadzieje, ze ten lekarz się myli 😅

Niutek, musisz kliknąć na ikonkę aparatu w miejscu gdzie piszesz komentarz 🙂

jaina_proudmoore, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję 🙂 Aneta to muszę widocznie z komputera,bo z telefonu nie da się 🙂

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Witam z kawką. :)

U nas spokojna noc z jedną pobudką na karmienie. Taką trochę przez przypadek, bo młoda walnęła się głową w barierkę, rozpłakała i wybudziła.
    🙈

Ale coś Wam powiem, wiecie co dla mnie jest NAJGORSZE? W tym całym macierzyństwie? Jak moje dziecko jeden dzień nie zrobi kupy, a poźniej to nadrobi.
    😂
    Jezu kochany, co ja dzisiaj miałam...
    Karmię ją i ona robi kupę, cieszę się, bo po prawie dwóch dobach. Po jakimś czasie czuję ciepło pod ręką. Potem na swoim brzuchu. Na poduszce do karmienia....
    Dziewczyny, dobrze że mąż był w domu, wsadziliśmy ją do wanny i polewałam ją prysznicem 😂

Zaczyna też próbować obracać się na bok, ale trochę nie ogarnia jeszcze pracy miednicą. Także w łóżeczku to już jak wskazówka zegara.

Dziękuję za miłe słowa odnośnie mojego KPI, ale jestem prawie pewna, że większość z Was by to robiła mając całkiem dużo mleka. Gdybym miała w sobie determinację, mogłabym nawet robić zapasy, a tak to muszę małą dokarmiać, ale niestety, ściąganie boli mnie za bardzo, by ściągać częściej nic 4-5 razy dziennie.
    Właściwe ilości wróciły, więc ewidentnie spadek zaliczyłam przez miesiączkę.

AnSan, muszę sprawdzić u moje małej, czy zęby nie idą, bo ostatnio denerwuje się przy karmieniu. Tak z ciekawości sprawdzę.

Jaina, ja też tak słyszałam o tym niskim głosie. Ty siedzisz z małym cały dzień, a on i tak do taty się śmieje bardziej. WKurza, nie? 😂
    A może przykryj go jakimś kocykiem bambusowym czy jakimś w tym stylu? Takim, żeby był przewiewny. Nawet jak się nakryje, to się nic nie stanie.

Kasiu, najważniejsze, że są efekty!

Stokrotko, cieszę się, że się odezwałaś i przykro mi, że macie takie przeboje z małym. Mimo wszystko powtarzaj sobie, że to minie. Bo w końcu minie. Jedne dzieci są mniej wymagające, inne bardziej, trudno stwierdzić od czego to zależy.
    Tak, gang terrorystów to dobre określenie. Aż się boję, co moja dzisiaj rano wymyśliła. Głuży coś do mnie, więc pewnie mnie ostrzega. :D
    Ależ mnie denerwuje takie "ojej, czemu ona płacze?" wtedy odpowiadam wkurzona, że to dziecko i dzieci płaczą, bo nie potrafią mówić.
    Wychodzi teraz to wychowywanie sprzed 20-30 lat, kiedy to mieli zupełnie inne podejście do niemowląt.

Jeheria, nawet nie wiesz, jak mi przykro czytać Twój wpis. Musi Ci być naprawdę bardzo ciężko...

Niutek, da się z telefonu, bo ja tylko z telefonu dodaję. :)

jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, niutek87, Stokrotka 86, Aneta8, MyŚliwa lubią tę wiadomość

Wysłany: 12 maja 2022, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Poratujcie kroplówka z kawy dzisiaj 🤣🤣🤣
    Mały nie śpi od 5.30 i buszuje. Znaczy miał drzemkę jeszcze 8-8.40 ale i tak się czuje jak pijany zając 🤪🤪
    Znów nie chciał pić mm i poszedł sam spać po 21, potem pobudka ok 2 i potem po 5.30 dopiero.
    Dziś od rana gluży i głuży. Pewnie nawołuje Liwie do podboju świata 🤪🤪
    Mam nadzieje, że będzie niebawem kolejna drzemka bo i ja padnę spać. 👶
    U nas dwa dni nie było kupy więc strach się bać 💩

@Niutek - można dodać zdjęcia - może brak dostępu do aparatu masz na fb. 🧐
    A dodawałaś już wcześniej?
    @Aneta - gryzaki są extra ale strasznie zbierają brud i włosy. 🤦‍♀️
    A jak tam sprawy brzuszkowe Maksia? Jakie mleko teraz pije?
    @Jeheria - przykro mi czytać że u ciebie niezły hardkor. Mam nadzieje ze masz wsparcie w mężu i pomoc ze strony rodziny. Na pokładzie jeszcze Maciuś do ogarnięcia także na pewno jest ci ciężko 😞pobudki nocne to jedno ale jeszcze w ciągu dnia mały naprawdę daje popalić 😬ja bym mu chyba odpaliła nawet mała buteleczkę z mm żeby trochę pospał i dał Ci odpocząć. Wiem ze jesteś mocno za KP ale chwilami trzeba tez o siebie zadbać.
    @Dobuska - współczuje mocnego okresu. Jestem ciekawa jak to u mnie będzie. Okres plus opieka nad dzieckiem = to musi być kombo 😳😆😵‍💫
    Masz racje, człowiek cały dzień siedzi z małym a ten do ojca się śmieje: ale niech ojciec tez ma coś z życia w sumie. 😎
    Co do mleka i karmienia. Każdy decyduje jak mu wygodniej. Wiadomo mleko mamy zdrowsze i taka tam bajka zalecana itp. Ale czasem jednak mm trzeba podawać i nie ma co się spinać. Człowiek tez musi żyć a nie robić z siebie matkę Polkę cierpiącą. Wczoraj mąż mówił ze jego kolega opowiadał o koleżance, która ma wymagającego szkraba. Nosi go w chuście i robi wszystko w domu. A na pomoc męża nie ma co liczyć. Jakby nie zrobiła obiadu raz czy dwa, plus obowiązków w domu to może chłop by się ogarnął 🤬

Alex wczoraj nawet ssał smoczka z Nuk, grzybka, słonia i palca mojego. Cokolwiek szło do buzi 😜ale dzięki temu wieczorem był spokojniejszy. Zmienia się każdego dnia. Fajnie na to patrzeć 🤓jak się go kładzie na boku to często daje myk na plecy już. Zależy tez od dnia 🧐o moja modlitwa o kupę została wysłuchana 🤣🤣strach zaglądać.
    U nas dziwna pogoda dziś: mocno wieje i są chmury, dodatkowo jest ciepło.
    @Aneta- pisałaś o gondoli chyba. Mój polubił ostatnio. Jeżdżę po domu 2-3 kółka i potem na dworek i sobie nawet patrzy co i jak a potem dość sprawnie zasypia.
    Wczoraj mu pogoda nie pasowała. Marudził od 13-16 jakoś. Dopiero jak się ochłodziło to był spokojniejszy 👶
    Miłego dnia drogie panie 💝💝💝
    Pamiętajcie: wszystko mija. Nawet najdłuższa żmija 😋

Stokrotka 86, Kasiastaraczka, Aneta8, Jeheria, MyŚliwa lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
‹‹ 731 732 733 734 735 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ