X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2022, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falk, dzięki za namiar :) ja chyba tak czy siak dla własnego spokoju zapiszę małą na usg. Nie będę mogła spać spokojnie.

Jaina, córka mojej przyjaciółki podnosi główkę od jakiegoś czasu, zaczęła chyba w okolicy 5 miesiąca i próbowała w ten sposób usiąść. Fizjo powiedziała, że tak nie powinno być. A w foteliku Aleks jak jeździ zapięty? Ma brodę przyciśniętą do klatki? I on już taki mocno ciekawy świata jest? :)

jaina_proudmoore, Aneta8, MyŚliwa lubią tę wiadomość

uS2wp2.png
  • Ada.. 31 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2022, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Kaja podnosi głowę leżąc na plecach już od 2 tyg, z tego co czytałam to prawidłowo 🤔🤔 aż zapytam naszej fizjo o to.
    Joanna ja bym zapisała dla świętego spokoju, najgorsze co można robić to czytać i się nakręcać, net ma ta cudowna siłę że objawy będą zawsze pasować 😅😅
    Moja Kajcia się zmienia z dnia na dzień, przewraca się już z pleców na brzuszek, bierze zabawki do reki i robi to już całkiem świadomie. W porównaniu do moich starszych dzieci super śpi, zasypia koło 20 i po 8 rano się budzi, ma przeważnie 2 przerwy na jedzenie ale się nie wybudza. W ciągu dnia śpi jednorazowo 3 godz przeważnie o 11-14 i z 3 drzemki od 40-60 min 🙂🙂 Jest już tak półtorej miesiąca i mam nadzieję że die nie zmieni 😜
    Na razie nie wprowadzam innego jedzenia po za mlekiem, od urodzenia jej podaje Bebilon Ar koleżanka powiedziała żeby jej zmienić i zrobiliśmy próbę w piątek po czym po krzyczała półtorej godziny 😅😅 26 maja mam poradnię neontologiczna to zapytam co robić 😅😅
    Kajcia nie śmieje się jeszcze w głos ale Ona raczej z tych poważnych dzieci😅😅 Nie ukrywam że bardzo na to czekam 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2022, 21:25

jaina_proudmoore, AnSan89, niutek87, Stokrotka 86, Aneta8, Joana23, Kasiastaraczka, dobuska, Jeheria, MyŚliwa lubią tę wiadomość

bl9cdf9hz0nfzo3c.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2022, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Witam się z porannego karmienia i rozmów z synem 🥰
    Jaina co do snu to różnie u nas,na pewno śpi na spacerze, choć zdarza się coraz częściej,że już ciekawość go zżera i musi zobaczyć park i dopiero se zaśnie. Zauważyłam,że ostatnio w domu coraz częściej ma drzemki gdzie mogę na chwile go odłożyć,są różnej długości od 10 min do 1,5 h. Czasami na rączkach przy cycu śpi. Na razie nie widzę jakiejś rutyny.
    Wczoraj wieczorem była walka z cycem, przekładalam go chyba ze 3 razy,że złości był płacz,ale jakoś udało się zasnąć po 20 i jeszcze później 2 razy musiałam podchodzić i lulac,aż w końcu było spanko 2 h, później cyc i dalej spanko. Mój syn nie przesypia nocy,on musi jeść co 2,3 h plus zmiana pieluszki
    Jaina przykro mi,że wyjazd nie był fajny... szkoda,że Aleks nie lubi jeździć, niestety niektóre dzieci tak mają
    I jeszcze to zachowanie rodziców...

AnSan super,że waga leci👏
    Fajnie,że miałaś chwile sam na sam z synkiem

Dobuska super,że wyjazd na grilla udany 😚 zdrówka 😚

Jeheira i tego się trzymajmy,że to regres 🙃

Niutek ależ Ci się trafiła bobas,zazdro 😁

Aneta mam nadzieję,że niespodzianka się udała 🌞

Ada super się czyta o Kajci,❤️

Miłego dnia 😚

jaina_proudmoore, Aneta8, niutek87, AnSan89, Ada.. 31, dobuska, MyŚliwa lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2022, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia mam nadzieję,że nie zapeszam i nadal taki będzie 🙂

jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Ada.. 31, dobuska lubią tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2022, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :) jesteśmy po wizycie u fizjo :) pani bardzo z Kajki zadowolona, mówiła, że jest ogromny postęp. Mamy obciążoną delikatnie jesną stronę, ale pokazała nam jak mamy to wyrównać i po tygodniu, dwóch będzie już piękna symetria. Co do zgrubień - nie są spowodowane złą pielęgnacją. Mówiła, ze miała do tej pory tylko jedną dziewczynkę z tym schorzeniem, ale za bardzo się ns tym nie zna. Dla spokoju zaleciła usg szwów, ale nie wie gdzie i czy w ogóle u nas w mieście sie to wykonuje.

Ada, pięknie Twoja Kajka wystartowała, bomba! :) i oby dalej taki tryb dnia jej pozostał :)

Kasiastaraczka, jaina_proudmoore, Ada.. 31, dobuska, AnSan89, niutek87 lubią tę wiadomość

uS2wp2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 9 maja 2022, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z kawką!

Młoda śpi, więc mam czas dla Was. Nie wiem, jak dużo, ale mam. :D
    U nas nic ciekawego. Młoda zjadła wczoraj po 20 i spała do czwartej, także dobrze. Mi na czterech sesjach zaczęła spadać ilość mleka, więc spróbuje wrócić na 5 sesji, by to podratować. Jeszcze znowu mam zastój...:/

Aneta, ja małą usypiam na fasolkę, jeśli już ma gorszy dzień (bo tak to staramy się by zasypiała w łóżeczku) i dla niej ogólnie pozycja fasolki to koszmar. Chce być u mnie na rękach, a zanosi się jak wściekła, jak ją kładę w tej pozycji. Inaczej nie umiem jej ulu lulać, więc włączam na moment szum, albo mocno do siebie tulę i zasypia szybko. Myślę, że Twój M. ma podobnie, nasze dzieci już tej pozycji po prostu nie lubią.

Joana, zbadaj to, jeśli Cię stresuje. Twój spokój najważniejszy. Teraz tak sobie myślę, że mała też ma jakieś nierówności po bokach, ale lekarka za każdy razem ogląda jej główkę, a mi się zawsze wydawało, że to normalne, że głowa ma jakieś nierówności.
    Super, że wizyta fizjo udana! <3

Jaina, ale mieliście wypad. Ja też wczoraj usłyszałam, jak siostra odłożyła moją małą do wózka i ta zaczęła płakać, ooo rodzice Cię rozpieścili z noszeniem
    O_o
    A ja jej mowię, że mała się rano budzi i jej pierwsza myśl to "jak ich dzisiaj zdominować"
    Moja mała też w pozycji półleżącej podnosi głowę. Jak leży na mnie. Na foteliku nie zaobserwowałam, ani tymbardzeij na płasko na plecach.

Ada, pięknie! A sama zaczęła się obracać? Czy ćwiczyłaś to z nią? Ja pokazuję jej obroty, ale na razie przewróci się tylko z brzucha na plecy i to chyba tak trochę bardziej przez przypadek.

jaina_proudmoore, AnSan89, Kasiastaraczka, Ada.. 31, Aneta8 lubią tę wiadomość

• Ada.. 31 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2022, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Witam z kawką!

Młoda śpi, więc mam czas dla Was. Nie wiem, jak dużo, ale mam. :D
    U nas nic ciekawego. Młoda zjadła wczoraj po 20 i spała do czwartej, także dobrze. Mi na czterech sesjach zaczęła spadać ilość mleka, więc spróbuje wrócić na 5 sesji, by to podratować. Jeszcze znowu mam zastój...:/

Aneta, ja małą usypiam na fasolkę, jeśli już ma gorszy dzień (bo tak to staramy się by zasypiała w łóżeczku) i dla niej ogólnie pozycja fasolki to koszmar. Chce być u mnie na rękach, a zanosi się jak wściekła, jak ją kładę w tej pozycji. Inaczej nie umiem jej ulu lulać, więc włączam na moment szum, albo mocno do siebie tulę i zasypia szybko. Myślę, że Twój M. ma podobnie, nasze dzieci już tej pozycji po prostu nie lubią.

Joana, zbadaj to, jeśli Cię stresuje. Twój spokój najważniejszy. Teraz tak sobie myślę, że mała też ma jakieś nierówności po bokach, ale lekarka za każdy razem ogląda jej główkę, a mi się zawsze wydawało, że to normalne, że głowa ma jakieś nierówności.
    Super, że wizyta fizjo udana! <3

Jaina, ale mieliście wypad. Ja też wczoraj usłyszałam, jak siostra odłożyła moją małą do wózka i ta zaczęła płakać, ooo rodzice Cię rozpieścili z noszeniem
    O_o
    A ja jej mowię, że mała się rano budzi i jej pierwsza myśl to "jak ich dzisiaj zdominować"
    Moja mała też w pozycji półleżącej podnosi głowę. Jak leży na mnie. Na foteliku nie zaobserwowałam, ani tymbardzeij na płasko na plecach.

Ada, pięknie! A sama zaczęła się obracać? Czy ćwiczyłaś to z nią? Ja pokazuję jej obroty, ale na razie przewróci się tylko z brzucha na plecy i to chyba tak trochę bardziej przez przypadek.
    Nie ćwiczę 😜😜 kładę ja na mate i idę coś robić, ostatnio wyciagalam naczynia z zmywarki jak skończyłam to już leżała na brzuchu 😅😅. Pierwszy obrót powinien być z pleców na brzuszek, to że obróciła się z brzuszka na plecy może wynikać z tego że bardziej preferuję jedna stronę, Kajci też się tak zdarza dlatego poprawiam ja za bardzo obciąża jedna stronę leżąc na brzuszku. Dziś też mieliśmy dobra noc zasnęła o 20 , o 22 dałam jej jeść na śpiocha i kolejne mleko o 5 rano ☺☺

jaina_proudmoore, Aneta8, AnSan89, Kasiastaraczka, dobuska lubią tę wiadomość

bl9cdf9hz0nfzo3c.png
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 9 maja 2022, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)
    miłego poniedziałku.
    ja mam wyprany mózg po wczoraj.

Alex wczoraj długo spał wieczorem, po kąpieli też mało zjadł i padł spać dalej.
    potem budka i mleko i do spania od 23 do 5 rano prawie.
    Jak się bawiliśmy w zabawę - rolowanie - to się z lewego boku przekręcił na brzuszek :)
    i to już 2 x dzisiaj.
    Byliśmy też w piekarni na zakupach, niedaleko domu, ale leżał grzecznie w gondoli i patrzył, potem zasnął, teraz znów drzemka na ogródku jest :) już chyba 3-4 dzień z rzędu.

@Dobuska - super, ze grill udany :*
    racja, dzieci tylko myślą jak świat podbić i rodziców :P
    @Ada- miło czytać co tam nowego u Kai słychać :D
    @Joana - masz racje, niepokoi cię to - to trzeba zgłębić kwestie, nawet dla własnego spokoju.
    ja bym zaczęła od rozmowy z pediatrą na ten temat. na pewno by wam powiedziała, gdyby było coś niepokojącego.
    Jakie ćwiczenia dostaliście na wyrównanie stron?
    Ja zaufałam swojemu fizjo w temacie rozwoju małego, nie pediatrze.
    Bo przyginanie głowy na siłę wg mnie nie jest dobrym pomysłem, można jeszcze krzywdę zrobić i naciągnąć mięśnie dziecku.
    @Kasia - niestety nie lubi chyba jazdy autem, albo miał gorszy dzień wczoraj.
    czy wy idziecie do fizjo w tym tygodniu?
    @Aneta- grzybek i słonik zamówione :D jutro Alex bd walczył, Maksiowi to świetnie idzie :P
    @AnSan - wow ile energii :D i super, że waga ruszyła. Moja spadła szybko po porodzie o 7-8 kg i teraz jest w normie mniej więcej do wyjściowej, może 1 kg mniej. dzięki KP mogę sobie pozwolić czasem na coś dobrego :P
    bo mały i tak wyciąga kalorie :P

W tym tygodniu to nas lato odwiedzi :D <3
    w końcu ciepełko, od razu człowiek lepiej funkcjonuje.
    jeszcze ten niedobór snu czasem daje popalić.
    mi najgorzej wstawać tak 2-4, bo po 5 to już widno jest. ostatnio nie mogłam zasnąć.

trzeba by jakieś letnie ciuszki ogarniać powoli dla dzieciaka :D

Aneta8, AnSan89, Ada.. 31 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2022, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z osiedlowej ławeczki ☺️ Młody powoli się budzi, zaraz uciekamy do domu, bo chyba będzie głodny. Dziś nie dał mi pospać i równo co 3 godziny karmienie. Tak gryzie paluchy i te gryzaki, że ja się boje, że zęby będą iść 🙈 a to jak wiadomo długi i męczący dla obu stron proces..
    Wypad na działkę i niespodzianka udane. Jak podjechaliśmy, to mama nawet nie zauważyła, bo oglądała zdjęcia i filmiki z Maksiem w telefonie 😆 dawno go nie widziała i mówi, że bardzo urósł ☺️

Ada, wspaniale czytać o postępach Kai 😍 wielkie brawa 👏🏻
    Kasiastaraczka, witamy w klubie nieprzesypianych nocy 😆 może i nas dosięgnie w koncu ten etap, kciuki!
    Joana, cieszę się, ze wizyta u fizjo udana! Jeśli Cię to uspokoi to oczywiście zrób to usg 😘
    Dobuska, mam nadzieję, że wrócą większe ilości mleka. I tak jesteś mega dzielna z tym pompowaniem 😌
    Jaina, super, że udało się przespać prawie cała noc no i gratuluje obrotu! Daj znać czy gryzaki podpasowały Aleksowi 🙂

Miłego dnia! ☀️ Czekam na te upały 😃

jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Ada.. 31, mk_bambino lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2022, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina, to ćwiczenie polega na podkulenia nóżki podczas leżenia na brzuszku. A z tym jeżdżeniem w aucie to ja nie wiem czy dobrze zrozumiałam - Aleks ma główkę odchyloną do tyłu?

Dobuska, moja Kajka też już nie lubi noszenia na fasolkę :) ewidentnie wolałby więcej świata widzieć. Chyba w ogóle nie lubo być noszona, woli leżeć na macie. Z tym mlekiem u nas to jest suoer, że jak się podkręci trochę laktację, to zazwyczaj organizm zacznie produkować go więcej :)

Aneta, ja zębów też się boję.. ale damy radę! A moze wszystko przebiegnie w miarę bezbolesnie :)

W moim zaściankowym mieście nigdzie nie robià tego usg… W środę jedziemy do Szczecina :) bez konsultacji z pediatrą, bo co by nie powiedziała, to ja i tak to zrobię.

jaina_proudmoore, Aneta8, Kasiastaraczka, MyŚliwa lubią tę wiadomość

uS2wp2.png

Wysłany: 9 maja 2022, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina tak,w środę idziemy do fizjo

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 9 maja 2022, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina mój też się drze jak opetany: w aucie, w sklepie, hmmm no wszędzie 🙈 jak chce spać tak płacze. dzisiaj też byłam w biedrze zrobić zakupy na tort bo piekę dla Maciusia i oczywiście jazda, darł się na cały sklep no ale ja chce wyjść z domu, jak te 5 minut poplacze nic się nie stanie.
    Co do podnoszenia głowy w foteliku to on ćwiczy sobie mięśnie brzucha. Mój tak robi na rękach że głowę do przodu ciągnie. Z takiej pozycji oczywiście się nie siada tylko czworaczej ale to ćwiczy mięśnie brzucha. Mati nie śmieje się w głos ale mało brakuje już 😁, piszczy gluzy na całego a podczas karmienia odrywa się i się uśmiecha do mnie cały czas.

Joana co do zgrubień głowy to mój maciuś ma takie - one się zrobiły od płaskiej głowy, nie są duże.

U nas też brak planu dnia ale nie wnikam. Ok 5-6 mca pewnie sam się zrobi. Często śpi z cycem w buzi 🤦‍♀️
    W nocy u nas były 3 noce idealne do tej pory, 4h przerwy maks a zazwyczaj maks są 2-3 a potem już co godzine, tak od 2 w nocy.

Super że Kaja się obraca! Brawo. Dobuska obroty są zazwyczaj ok 5 miesiąca. A te z brzucha na plecy są nieprawidlowe na tym etapie. One są później ok 6-7 miesiąc. Mój tsk się przewracał i fizjo mówiła że to brak kontroli głowy, zresztą mamafizjoterapeuta o tym pisze. Wygoogluj sobie "obroty krok po kroku". Super że masz dalej siłę pompować.

jaina_proudmoore, Aneta8, Kasiastaraczka, niutek87, Ada.. 31, MyŚliwa lubią tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2022, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli macie instagrama, to u fizjomommy był post o unoszeniu główki w leżeniu na pleckach. Mam nadzieje, że link zadziała.
    https://www.instagram.com/p/CbzDqBiM2bl/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

jaina_proudmoore, Jeheria, Kasiastaraczka, dobuska lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 10 maja 2022, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Witam z kawką! :)

Moja znowu śpi, chociaż spała ponad 8 godzin bez przerwy na jedzenie. Rano chciałam jej dać więcej mleka, ale ten nadmiar zwróciła, także muszę w ciągu dnia ją częściej karmić. :)

Co do mleka, spadek wynika prawdopodobnie z tego, że dzisiaj znowu dostałam miesiączkę. Nie wiem, czy te ilości w ogóle wrócą. Zobaczymy. :) Ja dalej ściągam, młoda w większości pije moje mleko, ale MM jest z nami codziennie. Z jednej strony chciałabym przejść tylko na modyfikowane, a z drugiej nadal chcę walczyć. Mój laktator jest już mocno wyeksploatowany, chociaż i tak zmieniłam niedawno części zamienne.

Dzisiaj zapowiada się gorący dzień, także młoda chyba na krótki rękaw dzisiaj wyjdzie. :) Miałam też rano jechać do laboratorium, ale moja endokrynolog odwołała wizytę i nie musiałam jechać. Dobrze i niedobrze.

Ada, ja tak tylko pytam, bez żadnego stresu. :D Moja ma jeszcze czas na obroty, pytam tylko z ciekawości. :D Fajnie, że macie takie nocki. Przybijam piątkę.

Jaina, chyba u Aleksa jakaś poprawa! Aż strach mówić. :D

Aneta, zamówiłam grzybka i zobaczymy. Moja też musi mieć ciągle coś w buzi. Te ręce ma całe obślinione, a grzechotki niewygodnie jej brać do buzi. Liczę na tego grzybka. Boję się tych zębów.
    SUper, że niespodzianka się udała! Też bym skoczyła na działkę chętnie. :)

Joana, niech więc czas do USG Wam szybko zleci. Musi być wszystko dobrze! <3
    Mleko wróci lub nie wróci. Na piersi pewnie to wszystko idzie łatwiej, a ja już teraz nawet młodej nie dostawiam.

Jeheria, pocieszyłaś mnie tymi mięśniami brzucha, bo moja też u mnie na kolanach tak odrywa głowę. Nie stresowałam się tym w sumie, bo to pewnie jakieś ćwiczenie "do siedzenia", ale milo wiedzieć, że to nic poważnego.
    Te obroty u nas zapewne wynikają jeszcze z lekkiej asymetrii i jak to powiedziała fizjo "młoda upada". I tak trochę jest. Jak ona jest zmęczona i nie chce być na brzuchu, to po prostu wysuwa jedną rękę do przodu i upada na bok, a potem już się obraca. Na szczęście w piątek mamy fizjoterapeutkę, więc zapytam. Ona i tak już dość długo i ładnie leży na brzuchu. Ostatnio udało mi się bardzo "pedagogicznie" zachęcić. włączyłam jej na telefonie kamerkę i patrzyła na siebie. Nie miałam lusterka, ale też by się super sprawdziło.

Kasiastaraczka, jaina_proudmoore, niutek87, Aneta8, Ada.. 31 lubią tę wiadomość

• jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 10 maja 2022, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    💝💝💝
    Dobuska zrób mi kawki 🤣🤣
    Mój mały jeszcze śpi 🙂
    W nocy żuł wręcz i ssał własny nadgarstek bo mu się rękawek podwinął.
    Przy karmieniu o 5 miał czerwone na ręce 🤦‍♀️
    Mam nadzieje, że grzybek/ słonik mu pomoże. 💪

Ciężko teraz ubrać małego bo nie wiadomo w co. Pogoda się naprawdę rozkręciła 🤯mój był wczoraj na ogródku w pajacu tylko plus kocyk i miał wilgotne ręce. U nas naprawdę jest ciepło na ogródku. Mi już było za ciepło nawet w cieniu pod pawilonem wiec wróciliśmy do domu 🙂
    Po prostu trzeba sprawdzać jak dziecko odczuwa temp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2022, 07:37

niutek87, Aneta8, dobuska, Kasiastaraczka, MyŚliwa lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2022, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)

U nas dzisiaj kolejny piękny dzień! Kajka śpi, pies śpi, a ja zaraz wskakuję na matę :) Kupiłam grzybka :D A moja mała pannica kończy dzisiaj 3miesiace! 🥳

Jeheria, te nasze zgrubienia nie są od płaskiej główki 😔 Jak tort się udał? Czy jeszcze nie piekłaś?

Dobuska, zazdroszczę Wam tych przespanych nocy! Kajka teraz budzi się koło 1, koło 4 i o 7 już zaczyna dzień :) ja jeszcze miesiączki nie dostałam, ale w ogóle mi jej nie brakuje. Podziwiam za walkę z laktatorem! Naprawdę ogromny szacun! A jak go oceniasz po czasie?

Niutek, mam pytanie o AZS - jak wygląda skórka, która się goi? Nigdy nie miałam do czynienia z tym problemem i zupełnie nie wiem czego się spodziewać.

jaina_proudmoore, dobuska, Kasiastaraczka, Aneta8, mk_bambino lubią tę wiadomość

uS2wp2.png
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2022, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana w przypadku starszego on drapie do krwi, robią się strupy, a jak się goi to taka skóra po tym jest czerwona jakby poparzona i jak dalej tego nie drapie to znika. Takie małe dzieci jak nasze jeszcze nie potrafią się drapać, więc jak coś je swędzi to zazwyczaj marudzą i są niespokojne. Jak się nie drapie to te zmiany same się zmniejszają i znikają.
    A jak te krostki u Kai? Znikają trochę?

jaina_proudmoore, Aneta8 lubią tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 10 maja 2022, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Dzień dobry
    💝💝💝
    Dobuska zrób mi kawki 🤣🤣
    Mój mały jeszcze śpi 🙂
    W nocy żuł wręcz i ssał własny nadgarstek bo mu się rękawek podwinął.
    Przy karmieniu o 5 miał czerwone na ręce 🤦‍♀️
    Mam nadzieje, że grzybek/ słonik mu pomoże. 💪

Ciężko teraz ubrać małego bo nie wiadomo w co. Pogoda się naprawdę rozkręciła 🤯mój był wczoraj na ogródku w pajacu tylko plus kocyk i miał wilgotne ręce. U nas naprawdę jest ciepło na ogródku. Mi już było za ciepło nawet w cieniu pod pawilonem wiec wróciliśmy do domu 🙂
    Po prostu trzeba sprawdzać jak dziecko odczuwa temp.
    Zapraszam, ale weź ze sobą mleko :D
    Ale krowie, do kawy - wolę sprecyzować. 😂

jaina_proudmoore, niutek87, Aneta8, MyŚliwa lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 10 maja 2022, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana23 wrote:
    Hej hej :)

U nas dzisiaj kolejny piękny dzień! Kajka śpi, pies śpi, a ja zaraz wskakuję na matę :) Kupiłam grzybka :D A moja mała pannica kończy dzisiaj 3miesiace! 🥳

Jeheria, te nasze zgrubienia nie są od płaskiej główki 😔 Jak tort się udał? Czy jeszcze nie piekłaś?

Dobuska, zazdroszczę Wam tych przespanych nocy! Kajka teraz budzi się koło 1, koło 4 i o 7 już zaczyna dzień :) ja jeszcze miesiączki nie dostałam, ale w ogóle mi jej nie brakuje. Podziwiam za walkę z laktatorem! Naprawdę ogromny szacun! A jak go oceniasz po czasie?

Niutek, mam pytanie o AZS - jak wygląda skórka, która się goi? Nigdy nie miałam do czynienia z tym problemem i zupełnie nie wiem czego się spodziewać.
    Co tam dzisiaj? Joga? Czy jakieś inne ćwiczenia?
    W sumie, jeśli Kaja budzi się tylko na jedzenie to nie ma dramatu. Gorzej, jakby nie chciała Ci spać.
    Co do ściągania - to ja podziwiam mamy, które robią 10-12 sesji dziennie. Mogłabym się bardziej postarać o utrzymanie laktacji i o to, by nakarmić małą tylko moim mlekiem, ale mnie tak booooli.... :(
    Laktator oceniam bardzo, bardzo dobrze. Co prawda wzięłabym chyba inny model dzisiaj, żeby być bardziej mobilna, bo jednak Bueno ma duży ten silniczek, ale niczego nie mogę mu zarzucić. Być może bardziej bym przeanalizowała temat laktatora, gdybym wiedziała, że będę KPI, ale tego nie wiem. Jest jak jest, jestem zadowolona. Jedyne co to butelki zaczynają się słabo dokręcać, co pewnie wynika z eksploatacji. Powinny być nieco bardziej wytrzymałe. :)

jaina_proudmoore, niutek87, Aneta8 lubią tę wiadomość

Wysłany: 10 maja 2022, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    U nas zaropiale oczko :(
    Wczoraj na wieczór zauważyłam, przemylam solą fizjologiczną,a dziś zaklejone całe. Chyba jakieś zapalenie spojówek,a termin do lekarza dopiero na jutro wieczorem...
    Na razie będę przemywać solą fizjologiczną.
    Macie inne pomysły?

Miłego dnia 😚

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
‹‹ 729 730 731 732 733 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ