Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Jaina jak komar ugryzie niemowlaka to ja nic z tym nie robię, tylko obserwuję. O ile nie zacznie drapać to powinno być ok.
Raz moja 10 miesięczna córka miała 12 (!) ukąszeń komara na twarzy i szyi. Strasznie to wyglądało ale nie drapała, więc lekarz kazał to tak zostawić. Ukąszenia znikły po kilku dniach.
Natomiast moja 3 latka ma teraz ugryzienie na skroni. Drapała to, oczko jej nawet spuchło i twarz dosłownie zniekształciła pod wpływem opuchlizny. Dostała maść i antybiotyk. Ładnie schodzi już.
Przy większych dzieciach stosuję maść Fenistil, działa szybko ile nie drapią za bardzo 🙂
Ps.pogoda bardzo ładna, więc po południu wybieram się z dziećmi na dwór😁jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Stokrotka 86, Aneta8, Ada.. 31, niutek87 lubią tę wiadomość
-
Jeszcze mi się przypomniało 😉
@Stokrotka - 4 miesiące Wiktorka 😋🤩🥳🥳wszystkiego co najlepsze dla niego! W tym tempie to zaraz roczek mu pyknie nie wiadomo kiedy 😜
@Mk Bambino - my mieliśmy Usg bioderek w 6 tż; teraz mamy kontrolne w piątek.
@Prosiulek - oby ta wysypka to nic poważnego.
Co do spania w nocy to jak mały się wybudza/ kręci - to obserwuje. Jeśli już gryzie własny rękaw albo rękę, to na śpiocha go biorę na karmienie. Szkoda czekać do płaczu. Serio. I szkoda czasu dla ciebie i potem dłużej się dziecko uspokaja i zasypia. Tez miałam takie noce, że mnie łóżko wciągało ze zmęczenia ☹️Wiec rozumiem. Zawsze jak mi ciężko wstać to sobie mówię, że ta mała istotka jest głodna i sobie sama nie poradzi 😋
@MySliwa - mam nadzieje, że z plecami będzie lepiej. Widzę mamy wysyp problemów z plecami. Jednak noszenie daje się we znaki. 😳a lżej już nie będzie.
@Niutek - wow jak waga małego 🙉😎mały koks, niech rośnie zdrowoKasiastaraczka, Stokrotka 86, Aneta8, Ada.. 31, niutek87, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Dobuska nie ropieje już,tylko powieka spuchnięta
Moje zaropialo,ale po kroplach Tadeo zeszło i już dziś nie jest też czerwone 🙃
Fajnie,że Liwia tak ładnie śpi 😍
Pewnie, każde dziecko jest inne. Warto skonsultować,ale bez przesady, żeby właśnie nie męczyć tak dziecka. Trzeba je wspierać ❤️
Jaina to podobnie jak u nas,po kąpieli zaczęłam usypiać Tadzia przy cycu i raz musiałam do niego wracać. Później już spał,po północy cyc i później jeszcze 2 razy, spaliśmy do 10 🙃
On teraz tak ma że rozbudza się w okolicy 6,wtedy się posmieje,zrobimy ćwiczenia od fizjo,odciagamy gluta,inhalacja,cyc i spać
Dzięki 😚 tak,mam sukienkę i buty, sprawdziłam w niedzielę i wygodne na grubym słupku z Akardo,polecam
A dla Tadzia idzie komplecik z vinted,trzeba będzie go odświeżyć pewnie. Jasny szary wzięliśmy
Super,że teraz smoczek pomaga 🙃 i zasypia w gondoli ❤️
jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aneta8, Ada.. 31, niutek87, MyŚliwa lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
@Ansan - chodziło mi o osy/ pszczoły itp, ale nie napisałam tego 🤣dzięki za porady komarowe.
@Kasia - wygodne buty to podstawa 🙂kurujcie się do weekendu 🥰🥰🥰
Mój kawaler spał 1h na ogrodzie ale go obudził szelest zasłon od wiatru i w ryk, w domu cycek i poszedł spać dalej, no ok.. 😛a matka już zabawy zaplanowała na macie i leżenie na brzuchu. Cwana bestia 🤓Stokrotka 86, Kasiastaraczka, Aneta8, mk_bambino, Ada.. 31, niutek87 lubią tę wiadomość
-
Ahhhaaaaa😁😁😁 no niemowlaka mi pszczoła nie zaatakowała, ale ogólnie cebula działa. Trzeba nią posmarować ukąszenie i upewnić się że żądła nie ma.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2022, 14:14
jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Kasiastaraczka, Aneta8, Ada.. 31, niutek87 lubią tę wiadomość
-
Cześć wszystkim! U nas piękne słońce plus wiatr i już sama nie wiem jak tą dziewczynkę ubierać ba spacery😒 Zapisałam Kajkę do dermatologa, żeby mieć potwierdzenie AZS (po cichu liczę, że pediatra się pomyliła..) i słuchajcie termin mamy na 9 sierpnia! PRYWATNIE! Jutro chyba pójdziemy znowu do przychodni, bo malutka prawie po każdym cycku chlusta mlekiem 😔 Może to wina maści, którą dostała na krostki, a może to wina jajek, które zjadłam w niedzielę. Zdecydowałam, że odstawiam jajko na początek. Coś czuję, że ono nam tutaj robi złą robotę. Dziewczyny z alergikami - jak długo utrzymuje się alergen w mleku? Te zalecane 3tygodnie eliminacji danego produktu?
AnSan, podeslij kiedyś zdjęcie albo filmik burzy piaskowej
Kasiu, dużo zdrówka! Oby do weekendu wszystko minelo Lubię markę Akardo
Jaina, mam nadzieję, że zakończenie serialu Was usatysfakcjonuje No i bomba, że Aleks polubił się ze smoczkiem będzie Wam zdecydowanie lżej :*
Mk_Bambino - my mieliśmy Usg bioderek w 6 i 11 tygodniu. Teraz kolejne będziemy mieć w 16 i potem za pół roku. U nas w mieście to taki standard. Sporo tych badań.
Co do wizyty u fizjo, to ja uważam, że im szybciej rodzice pójdą tym lepiej - dostaną wskazówki jak przebierać, nosić i odkładać malucha i wielu problemow bedzie można uniknąć. Ale takiemu przyspieszaniu kolejnych osiągnięć mówię zdecydowane NIE. Ale chyba u nas na forum nikogo takiego nie ma 😘
Niutek, ale Andrzejek ładnie idzie w masę! A myślalam, ze to Kajka jest największym pulpetem na forum 😄 Jak tam u mamy, Marek jest spokojniejszy?
Stokrotko, zapisałam sobie nazwę restauracji, jak będziemy następnym razem w okolicy to zajedziemy Buziaki dla 4 miesięcznego Wiktorka! 🥳Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2022, 14:33
jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Kasiastaraczka, AnSan89, Aneta8, mk_bambino, Ada.. 31, niutek87, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Jaina ładnie to Aleks zaplanował 😁
Joana prywatnie takie terminy?!? O kurcze...oby dermatolog wykluczył AZS
Z tego co pamiętam to alergen dość szybko znika z mleka,ten czas-6 tygodni to na regeneracje brzuszka maluszka
Ale nie wiem czy dobrze pamiętam...my za tydzień idziemy jeszcze do alergologa,bo ja już nie wiem co odstawiać,czy jest ok,jak dobrze zaplanować te prowokacje,ech
Dzięki 😚 ja już jakiś czas obserwowałam akardo, aż przyszedł czas na zakupy, wzięłam ma lato mokasyny i te czółenka na grubym obcasie,niewysokieStokrotka 86, jaina_proudmoore, Aneta8, Ada.. 31, niutek87 lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
@Joana - tez czasem głupieje jak ubrać małego przy tej dziwnej pogodzie 😳słoneczko i wieje.
Ostatnio jak było ponad 20 stopni to mój marudził dosyć mocno, chyba mu się taka aura nie spodobała.
Masz racje, z wizyta, lepiej to sprawdzić i się upewnić.
Szalone terminy, nie ma co 🤯
Mam nadzieje, że zakończenie nas nie rozczaruje.
@Kasia - Akardo nie znam 🤓zaraz sobie popatrzę w necie co to ciekawego. Ja rzadko chodzę w butach na obcasie 🙂preferuje na sportowo raczej, tak samo chodziłam do szkoły ( w sensie do pracy). 🤣
@Dobuska - śmiałam się z kupy małej a już drugi dzień, kupa u mnie wychodzi bokiem 💩💩💩🤣jak mały zrobił to aż było go słychać w kuchni. Taki wystrzał 🤣😜
@AnSan- tez chciałam prosić o foto burzy piaskowej hehe.
Mały się wyspał, pogadał, zaliczył jedna matę edukacyjna i druga, poleżał na brzuszku a przed nim książeczka owoce i warzywa w kontraście, zjadł i drzemkę ma 🫢😴😴😴
Udało mi się posprzątać trochę w domu. Chyba dostanę medal od męża 😈🤣AnSan89, Stokrotka 86, Kasiastaraczka, Aneta8, mk_bambino, Ada.. 31, niutek87, MyŚliwa, Jeheria lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, u nas w sumie średnio. Ja już lepiej, ale mała dla odmiany złapała katar, pewnie od nas się zaraziła. Ostatnio częściej też ulewa po jedzeniu, nie wiem czy przez to, że cały czas w buzi gmera czy coś się dzieje. Poczekam trochę i jak się nie zmieni to pewnie pediatra, choć Ameryki pewnie nie odkryje z tym ulewaniem.
U nas była dziś fizjo, ale mała nie chciała współpracować i odpuściliśmy, żeby jej nie zmuszać. Stwierdziła że albo przez ten katar, albo jej to na skok wygląda. W sumie może być bo wczoraj dała mi tak popalić.
Stokrotko sto lat dla Wiktorka.😊 A jak nie chce spać w dzień, próbowałaś szumu lub suszarki? Ja jak kładę Emi na drzemkę i widzę że jest zmęczona, a nie umie się wyciszyć to na chwile jej puszczam suszarę i często zaraz odlatuje. Nie wiem jak to działa. Magia jakaś.😅
Myśliwa zgadzam się z Dobuską jednorazowe pielichy to bardziej lenistwo. Podziwiam mamy wielopielo.
W temacie kup to ja zaczynam się bać, co mnie czeka bo do tej pory mieliśmy kilka kup dziennie, często przy karmieniu. A dziś tylko jakieś ślady i jedna mała. Jak w końcu zrobi to chyba się nie pozbieram.😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2022, 16:27
jaina_proudmoore, Aneta8, Stokrotka 86, AnSan89, Kasiastaraczka, Ada.. 31, niutek87 lubią tę wiadomość
13.11.2024 transfer ❄️ 4.2.2 🙏🙏 encorton, sompfolipid, heparyna
10dpt beta 33,12
12 dpt beta 65,14
14 dpt beta 132
16 dpt beta 271
22 dpt beta 1353
29 dpt usg jest zarodek z bijącym serduszkiem❤️🥹 crl 0,45 cm
36 dpt zarodek 1,2 cm z bijącym serduszkiem
8tc💔
12.05. 2021 transfer zarodeczka 4.2.2 AH + embroglue🙏
6dp beta 78 mIU/ml🙏🙏
8dp beta 240 mIU/ml🙏🙏
10dp beta 640 mIU/ml
13dp beta 2527 mIU/ml 🙏
29.05 pierwsze usg🙏
Mamy pęcherzyk ciążowy🙏
11.06 mamy ❤ i 11 mm
28.06 kropuś ma 3,1 cm😍
24.01.2022 córeczka
4❄️
IVF
KIR Bx brak 2DS3 i 3DS1
NK 25%😔
PAI-4G/5G układ homozygotyczny 😔 -
Dzień dobry! U nas ciąg dalszy huśtawki nastrojów. Do 10 zadowolony i roześmiany a potem zaczęło się marudzenie. Mąż kupił wczoraj maść na dziąsełka, może coś pomoże (o ile to zęby). Ostatnio staram się zabierać go na spacer jak wiedzę, ze szykuje się do drzemki, wtedy jest szansa na uniknięcie darcia się w wózku 😬 choć dziś nie do końca się udało, bo w połowie drogi się obudził. Smoczek już tak nie pomaga jak kiedyś, bo wypluwa i krzyczy dalej 🙈 (odwrotnie Jaina niż u Was 😆). Ale widzę jakieś drobne zmiany u niego, wiec może jakiś rozwleczony ten skok. Z unoszeniem główki idzie coraz lepiej. Ale po ćwiczeniach tak się rozkrzyczał, że tylko noszenie, bo położenie na kanapie bolało.. Ręce mam do ziemi, ale zasnął w pozycji pionowej, przodem do świata 😆 u nas tez te drzemki wypadają w miarę regularnie co 2-3 godziny.
Odnośnie tych powtórek badań to muszę tez zerknąć, bo na pewno mieliśmy powtórzyć po 3 miesiącach bioderka i słuch.
Joana trzymam kciuki, aby dermatolog wykluczył AZS. Ale terminy szalone. My mimo, ze mamy pakiet w lux medzie dla młodego, wszystkich specjalistów robiliśmy prywatnie, bo Ci z pakietu często mają słabe opnie..
Kasiu, mam nadzieje, ze alergolog pomoże w kwestii diety. Ale naprawdę współczuje, ze nie możesz wszystkiego zjeść. Ale czego się nie robi dla zdrowego brzuszka maluszka 🙂
Jaina, pięknie dziś Aleks współpracuje 😃
Stokrotko buziaki dla czteromiesięczniaka! 🥳
Agawa, zdrówka dla Emi!
Ech trzeba się zwlec, bo od rana czeka w pralce na rozwieszenie uprane pranie..Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2022, 16:41
jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Agawa85, AnSan89, Kasiastaraczka, Ada.. 31, niutek87, MyŚliwa, mk_bambino lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny 🙂
Wiktorek dziękuje za miesięcznicowe życzenia i przesyła buziaki wszystkim forumowym ciociom 😘😘😘
AnSan, czyli Twój bobas jest równo miesiąc młodszy od mojego? Heh, gdybym poród miała planowo to między naszymi dziećmi byłby tylko tydzień różnicy🙂
Mk Bambino, my byliśmy na bioderkach w 8 tyg kontrola miała być za 6-8 tygodni. Więc pod koniec maja mamy kolejną wizytę 🙂
Aneta, mój też śmieje się i płacze naraz🤦 czasami naprawdę dziwnie to wygląda 😁 współczuję problemów z M.
Myśliwa, ja tam się pocieszam opowieścią mojego dr😉 wiadomo, natury dziecka nie zmienimy, ale w moim przypadku mam wrażenie że za te wszystkie krzyki/ furię itd odpowiada niedojrzałość układu pokarmowego/nerwowego i to że ta nasza komunikacja wiadomo- nie jest jeszcze idealna. Z czasem wierzę że będzie lepiej. A że z tego co widzę to młody jest pogodnym, ciekawym świata dzieckiem myślę że będzie fajnie nam razem 🙂
Dużo zdrowia dla Ciebie ( plecy) i Balbinki.
Dobuska, wow, ale L. długo śpi. Mój Wiktor też z tego co widzę rozróżnia noc i dzień. Nie zmienia to faktu że i w nocy na dziąsło musi coś wrzucić 😉
Jaina, super że Alex robi się coraz bardziej współpracujący 😉 u nas smoczek nadal odpada.
Kasiu, trzymam kciuki żeby te wszystkie dolegliwości szybko przeszły i żeby w dniu chrztu nie było po nich śladu 👍
Joana, masakra z tymi terminami... Kurcze, mam nadzieję że jeśli to faktycznie AZS to minie ( ponoć można z tego wyrosnąć).
Agawa, zdrówka dla Małej! Szum puszczamy mu na noc. Kiedyś był w stanie przy tym zasnąć. Teraz już nie działa niestety. Za sprytny już się zrobił😉
.............................................................
My jakoś funkcjonujemy. Wczoraj było kilka napadów histerii. W tym jedna w nocy...
Jak mąż wrócił ok 22 to ja już byłam flakiem.
Dziś jest lepiej. Usypiam młodego gdy widzę że ziewa i trze oczy. Nie zawsze chce współpracować ale jakoś powoli to idzie. Jak się prześpi to aż tak się nie awanturuje.
Byliśmy też w sklepie kupić podstawowe artykuły spożywcze. Było w miarę ok tylko przy kasie płakał. No ale jak na złość była jakaś awaria i tylko 1 kasa czynna...
Muszę pochwalić mojego Wiktorka: super mi pomaga przy zmianie pieluchy. Pięknie podnosi bioderka i trzyma obiema rączkami body/rampersa podciagnietego pod brodę żeby nie wpadał do brudnej pieluchy 💪🙂
Agawa85, jaina_proudmoore, Aneta8, AnSan89, mk_bambino, Kasiastaraczka, Joana23, Ada.. 31, niutek87, MyŚliwa, Jeheria lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Jaina jeśli mąż nie dał Ci medalu to masz ode mnie 🏅 zasługujesz na to👏
Agawa to podobnie jak u nas,nam pediatra dał na katar nasivin baby i inhalację, osłuchowo jest czysto
Mogło się nałożyć i katar i skok i już mała nie chciała współpracować
Umówiliście się na inny termin?
Aneta dobry sposób,żeby zabierać Maksia jak śpi na spacer 🌞
Heh u nas też czasami smok już nie pomaga...
To prawda z tym luxmedem...
Mam nadzieję, że ta alergolog coś pomoże. Dla siebie samej to pewnie nie chciałoby się tak,ale dla dziecka to matka zrobi duuuzo
U nas też jedno pranie prawie wyschło w pralce 🤣
Stokrotka dzięki 😚
Ja kiedyś wybrałam się do super pharm i była długa kolejka,ale grzecznie stanęłam z wózkiem,a Pani z kasy zaprosiła mnie bez czekania, miło ❤️
Oo proszę jak synek współpracuje z mamą,extra!
My byliśmy na spacerze po 17, odebrałam ubranko do chrztu, wygląda super,o wiele ładniej niż na zdjęciu, później odbierałam coś z apteki,a na koniec poszliśmy do parku, wróciliśmy przed 19 już i mały jeszcze spał godzinę, więc zjadłam kolację,rozwiesilam to nieszczęsne pranie i umyłam się. Teraz karmionko i mam nadzieję,że zaraz zaśnie,a ja z nim
Dobrej nocy 💙
niutek87, Stokrotka 86, Aneta8, jaina_proudmoore, AnSan89 lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Andrzejuś skończył dzisiaj 3 miesiące 🥳
@AnSan on jest na mm, dostaje Bebilon 1 🙂 Co 3-4 godziny pije porcję 150 ml, jak dawałam 120 ml to chciał co 1,5-2 godz. jeść. W nocy śpi dobrze, wczoraj zjadł o 19.00 i zasnął ok. 20.00 to na jedzenie obudził się dopiero 4.15 🙂
@Joana u mojej mamy zachowuje się zdecydowanie lepiej pół dnia biega z bratankami 🙂 Mam super bratową, a moja mama nie gada mi i nie wtrąca się, więc pobyt tutaj to dla mnie relax 😁 Może do końca tygodnia przyszłego uda się Marka odpieluchować. Mówi też trochę więcej i bardzo lubi moją bratową 🙂
@ Stokrotko wszystkiego najlepszego dla Wiktorka 🙂
Zdrówka dla wszystkich chorych 🙂 Przepraszam,że nie odniosę się do wszystkich, ale nie bardzo mam czas w dzień czytać i pisać 🙂Stokrotka 86, Aneta8, MyŚliwa, Kasiastaraczka, jaina_proudmoore, AnSan89, Jeheria lubią tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀 -
Hej dziewczyny, miłego dnia ☀️☀️☀️
Alex okazał się w nocy gremlinem, dał tak popalić od 4, że głowa mała 🤣
Jadł długo i zasypiał, 4x go odkładałam do łóżeczka i od razu oczy jak 5 zł po położeniu. 😈😬potem znów cycek i tak w koło. Wzięłam go do łóżka to się zaczął śmiać i patrzeć na lampę 🤣🤣to już było jakoś 5:30; w końcu zjadł na leżąco i zasnął po 6.15 wiec go odłożyłam i znów oczy otwarte 🙉🙉w końcu zasnął i ja tez i obudził go budzik męża o 7.15 🤯masakra dosłownie.
Nie wiem czemu, ale 2-3 dzień mam problem wieczorem, żeby go uśpić. Strasznie się wierci przy piersi, zasypia i szybko się budzi. Zmieniam pozycje itp i kombinuje ale nie działa nic 🤷♀️Wydaje mi się, że chce się wyprykać, ale nawet noszenie do odbicia i masowanie brzuszka nie pomaga bo jest ryk= nie ma cycka. 😳🤪
Od rana tez dokazuje: uspokoiłam go smoczkiem i spał tylko 30 min w gondoli. Może potem będzie dłuższa drzemka. Ja tez skorzystam bo inaczej do nocy padnę 😴😴
Dziś mamy z mężem rocznice. Poznaliśmy się 9 lat temu 😎😇🥳😍przez portal randkowy hehe 😋🙊Stokrotka 86, Kasiastaraczka, Aneta8, niutek87, Ada.. 31, mk_bambino, AnSan89, Jeheria, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny,
Ostatnio dopadło mnie jakieś przygnębienie 😔 młoda trochę daje popalić a ja się oczywiście zastanawiam co robię źle 😔 pocieszcie mnie bo zaczęłam się zastanawiać czy robię dobrze, że pozwalam żeby dwie drzemki w ciągu dnia mała miała na poduszce do karmienia ? Boję się, że się przyzwyczai o ile już się nie przyzwyczaiła, zazwyczaj jak odkładam to się budzi, a później jest marudna więc taki nasz rytuał, że te drzemki tak wyglądają 😏 jest to uciążliwe gdy chcemy gdzieś wyjść, jechać do kogoś albo ktoś ma przyjść do nas, trochę jestem tym podłamana 😔😔 sama niestety nie zaśnie, musi być cyc a później spanko, bo jak jest zmęczona to tylko awanturę robi i nie zaśnie 😔
Wylałam swoje żale, trzeba wziąć się w garść i poćwiczyć z młodą, postanowiłam, że poświęcę jej więcej czasu na ćwiczenia, nawet zainstalowałam instagram żeby korzystać z kanału fizjomommy 🙂
Mimo wszystko pięknego dnia ☀️🌞
Jaina gratulacje 👍 i powiedz kiedy to zleciało 😉 my wczoraj mieliśmy taki poranek i dzień, normalnie dzień cyca, jakby młoda cofnęła się do początków swojego istnienia i znowu jest przyssawką 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2022, 10:38
jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Kasiastaraczka, Aneta8, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny 🙂
Witam się z Wami z ssakiem podłączonym do piersi😉 już po awanturze- za głośno odstawiłam kubek z kawą i mlody- śpiący w chuście- obudził się. Jak się obudził to zdał sobie sprawę że jest głodny. Wilczo glodny. Więc od razu alarm nr 3🤦
Kasiu, jak zdrówko? A chrzest macie w Warszawie? My ciuszki też mamy z vinted za grosze😁 te nowe zestawy to takie koszty że siebie można taniej ubrac. Ja jeszcze dokupiłam młodemu druga koszule- body. Bo w sumie może ulac czy coś. Po drodze mamy jeszcze komunie więc też go wystroje😉
Jaina, współczuję nieprzespanej nocy. Mój też ostatnio awanturuje się przy cycku. Nie przy każdym karmieniu ale jednak. Już nawet sprawdzałam czy mam mleko ale leci bez problemu. Serio nie wiem o co tym naszym cwaniakom chodzi 🤷
Gratuluję rocznicy 🙂 ja swojego męża poznałam w sklepie więc nie ważne gdzie, ważne że coś wyszło 😉
Magg, mój młody swego czasu też zasypiał na poduszce. Teraz tego nie robi bo już jej nie używam. Młody już za długi😉 ja to często zastanawiam się czy coś dobrze robię. To moje pierwsze dziecko i jestem zielona. Niby dostęp do informacji teraz taki duży ale jednocześnie jest tyle sprzecznych informacji że można się pogubić.
Wiktor teraz zasnął na mnie. Spróbuję się wysunąć spod niego i wreszcie umyć zęby 😁jaina_proudmoore, Aneta8, AnSan89, Kasiastaraczka, MyŚliwa lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Niutek uściski dla Andrzejka 🥳
Jaina, to miałaś zwariowany poranek 🙈 koniecznie się zdrzemnij jak masz okazje, żeby nie być zombie 😜 wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy! 💐 mam nadzieję, że miło spędzicie ten dzień 😊 jej te lata naprawdę szybko lecą, nam w kwietniu stuknęło 12 lat, a w sierpniu 7 rocznica ślubu 🥰
Magg, może po prostu taki gorszy czas. Nic sobie nie zarzucaj, bo jesteś najlepszą mamą dla swojego dzieciątka i robisz wszystko tak, aby jej było dobrze 💛
U nas była bardzo ciężki wieczór. Od 19 do 21 M miał trzy okropne histerie 😔 pierwsza ząbkowa i dwie kolejne brzuszkowe.. nie mogę patrzeć jak ten malec cierpi. Już nawet fizycznie nie byłam tak wykończona od noszenia, co psychicznie od płaczu. Mąż miał zajęcia z angielskiego wiec dopiero po wszystkim mógł pomoc masażem brzuszka. To aż słuchać było bulgotanie i czuł pod palcami bąble powietrza.. udało się rozluźnić troszkę małego ciepłą kąpielą i mąż utulił do snu. Noc na szczęście już ładnie przespał i obudził się jak zawsze z uśmiechem.jaina_proudmoore, Stokrotka 86, AnSan89, Kasiastaraczka, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Stokrotko, my tez kupiliśmy ubranko do chrztu na Vinted. Naprawdę wyszły grosze w porównaniu z ceną nowego (50 zł zapłaciłam za zestaw z bucikami, a nowy bez bucików 264 😳). Pomysł z dodatkowym body słuszny, tez dokupię 🙂 ja swoją stylowke też mam z Vinted 😁 kupiłam sukienkę i marynarkę i wydałam 80 zł 😆
jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Kasiastaraczka, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
I ja się witam. 😊
Kasia no w przyszłym tyg mamy się spotkać jakoś z fizjo. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Megg każda z nas ma gorsze momenty. Głowa do góry.😊 Jaina wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy. Ja się zastanawiam czy to wariowanie przy piersi to nie jest czasem objaw skoku.
Aneta współczuje tych bóli u maleństwa. Dużo siły dla Was.
Niutek sto lat dla Andrzeja.😊
Ja bałam się nocy z powodu kataru, ale nie było tak źle. O drugiej była pobudka na karmienie. Mala usnęła przy piersi, ale jej tak w nosie furczało, że z odkurzaczem wojowałam.😅 Śmieje się, że jakby pisała na takim forum to by się na matkę poskarżyła, że się znęca. Od rana odciąganie, inhalacja , kropelki i jeszcze matka wymyśliła leżenie na brzuchu.. ciężkie życie niemowlaka😂
I muszę się pochwalić, że wczoraj tatuś tak Emi rozbawił, że pierwszy raz śmiała się tak pełnym głosem. Wcześniej to takie nieśmiałe podchody były, a wczoraj jak się zaczęło śmiać to było coś cudownego.🥰 Mióď na serce matki.😍😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2022, 11:58
Stokrotka 86, jaina_proudmoore, AnSan89, Aneta8, Kasiastaraczka, MyŚliwa lubią tę wiadomość
13.11.2024 transfer ❄️ 4.2.2 🙏🙏 encorton, sompfolipid, heparyna
10dpt beta 33,12
12 dpt beta 65,14
14 dpt beta 132
16 dpt beta 271
22 dpt beta 1353
29 dpt usg jest zarodek z bijącym serduszkiem❤️🥹 crl 0,45 cm
36 dpt zarodek 1,2 cm z bijącym serduszkiem
8tc💔
12.05. 2021 transfer zarodeczka 4.2.2 AH + embroglue🙏
6dp beta 78 mIU/ml🙏🙏
8dp beta 240 mIU/ml🙏🙏
10dp beta 640 mIU/ml
13dp beta 2527 mIU/ml 🙏
29.05 pierwsze usg🙏
Mamy pęcherzyk ciążowy🙏
11.06 mamy ❤ i 11 mm
28.06 kropuś ma 3,1 cm😍
24.01.2022 córeczka
4❄️
IVF
KIR Bx brak 2DS3 i 3DS1
NK 25%😔
PAI-4G/5G układ homozygotyczny 😔 -
Stokrotka, a jak teraz usypiasz Wiktora ?
Aneta, damy radę przetrwać te gorsze chwile 💪
U mnie też ostatnio jest dym przy jednej piersi przy karmieniu w południe, o innych porach jest ok, nie wiem co to za bolączka 🤷♀️
Agawa, ten śmiech jest słodki ale chyba jeszcze nie do końca świadomy 🙂🙂
Mój ssakol je i zbieramy się na spacer bo pogoda super 🙂trzymajcie kciuki żeby odbyło się bez koncertu 😉AnSan89, jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aneta8, Kasiastaraczka, MyŚliwa lubią tę wiadomość