Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
jaina_proudmoore wrote:@Magg -doskonale rozumiem.
Tez siedziałam z małym na rękach/ poduszce, żeby cokolwiek spał. Odkładałam go i budził się wiec wolałam się „ poświęcić” i czytałam książkę. Jego rekord to 1.5 godziny spania na rękach.
Nasze dzieci też maja gorsze dni- AnSan ładnie to napisała - nic dodać, nic ująć 👌
U mnie też jest zwykle awantura przy jednej piersi. Może to faktycznie chodzi o wypływ mleka, sama już nie wiem. 🤷♀️
@Aneta - dobra cena jak za ubranko używane. Dzieci szybko rosną i na ten 1-2x nie ma sensu wydawać tyle kasy. My będziemy mieć chrzciny chyba jako ostatni na forum ( w okolicy roczku planujemy, a na pewno po przeprowadzce - zobaczymy jak wyjdzie).
Biedny Maksiu 😢człowiek chciałby ulżyć w tym płaczu a czasem nie wiadomo co robić 😢nic nie pomaga prawie.
Mam nadzieje, ze dziś będzie lepiej 🥰
@Stokrotka - skąd ja to znam. Mojego wczoraj zasłona obudziła a potem kaszel męża 😬strasznie wyczulony jest ostatnio mały na hałasy. I ciężko wieczorem go uśpić, nie wiem co jest grane. 🙊😳
@Ansan- jak odkładać niemowlaka? Szybko i potem na paluszkach jak ninja 🤣🤣🤣taki żarcik.
Widzę dziś forumowe dzieci marudzą: mój tez 🫢🤯
@Niutek - najlepszego dla Anżeja 😎😎☀️😍
Powietrze na pewno mu służy.
Co do porcji mm to dobrze bo jednak powinno być podawane co 3h z racji na jego trawienie.
Jakbyś miała chwile - napiszesz pare słów o rozszerzeniu diety? Jak to u ciebie wyglądało?
Kiedy można podać wodę do spróbowania ? 🙂i potem kaszki? 🧐
🏝🏝🏝🏝🏝
Mój dziś dostał kociokwiku.
Do południa było ok, zabawy i mata.
Zasnął raz na krótko 20 min.
Ok południa ryk przy karmieniu, lewej piersi nie chce, prawa chce. Jadł systemem krótko je i puszcza. Potem płacz a wręcz ryk, aż się czerwony robił. W końcu zasnął. 5 min i pobudka 🤯wzięłam go na dwór do wózka i zasnął…
Ciekawe ile pośpi bo sąsiad za płotem „hałasuje ” za przeproszeniem… już się nie dziwie jak kiedyś sąsiad przyszedł w sobotę ( już nie mieszkają tutaj) i poprosił żeby być ciszej- mieliśmy imprezę - bo usypiał córkę 2 godziny. Rozumiem go doskonale. 🫢🙊
Nie wiem o co chodzi z tym marudzeniem przy piersi, serio.
To straszna męczarnia jest dla mnie jak Alex się tak wierci, wykręca, płacze i ciężko go karmić 😢
Jaina generalnie można dietę rozszerzać już po 4 miesiącu, ale wydaje mi się, że mało dzieci jest w tym wieku na to gotowych 🙂 Ja zaczęłam 2 tygodnie przed ukończeniem 6 miesiąca u Marka rozszerzać. Na początku warzywa pojedynczo (zaczęłam od marchewki)a potem łączone (ja kupowałam słoiczki, bo był tak wymagającym dzieckiem,że nie miałam czasu mu gotować a nawet jeśli coś ugotowałam to zazwyczaj nie chciał jeść), za jakiś tydzień lub dwa wprowadziłam owoce. Kaszkę już trochę później, dawałam tą z holle i dodawałam owoce, bo te z bobovity to sama chemia. Wodę podawałam zazwyczaj jakiś czas po posiłku stałym ( na początku można chyba tylko 30-60 ml na dobę z tego co pamiętam)dawałam przegotowaną z kranu. Wieczorne mleko zagęszczałam kleikiem ryżowym.
Dietę można rozszerzać jak dziecku zniknie ten odruch wypychania z buzi wszystkiego co nie jest płynne, on jest tak charakterystyczny, że będziesz wiedziała czy Alex jest gotowy 🙂 I poza tym jeśli dziecko patrzy łakomie jak my jemy i samo wyciąga ręce do jedzenia to znaczy,ze jest gotowe. Ja nie jestem zwolennikiem metody blw, bo dla mnie zabawa jedzeniem to marnotrawstwo, chociaż sama w sobie nie jest zła. Teraz też w okolicy 6 miesiąca będę Jędrkowi rozszerzać 🙂Kasiastaraczka, Aneta8, jaina_proudmoore, Stokrotka 86, AnSan89, MyŚliwa lubią tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀 -
Cześć dziewczyny 🙂 u nas taka pogoda że mam wrażenie że już lato☀️😛
Muszę Wam coś opowiedzieć- jak o tym myślę to śmiać mi się chce i jednocześnie trochę wkurzona jestem 😁
Wczoraj na spacerze spotkałam znajoma z synem. Syn jakoś 8-10 lat jak kojarzę. Nie jest to jakaś moja bliska znajoma. Nie wiedziała że byłam w ciąży więc jak zobaczyła mnie z wózkiem to oczywiście jej się gadka włączyła. Wiktor jakoś ostatnio średnio na tych spacerach- od razu chce mu się pic- więc oczywiście jak trochę stałyśmy to marudził. Chce od razu zaznaczyć że ja na swoje dziecko narzekam tylko na forum 😁 innym ludziom nie jojcze ale też nie lukruje że jest super i gładko jeśli pytają. I ta znajoma zadała kilka pytań więc odp jak to u nas wygląda. Bo co mam ukrywać? Chyba ktoś kto ma dziecko powinien wiedzieć jaka jest rzeczywistość z niemowlakiem. Od słowa do słowa okazało się że jej dzieciak ponoć " też był trudny" ale ona go " wychowała" i już jako niemowlę dzięki jej dyscyplinie był chyba bardziej samodzielny niż niejeden dorosły 😛 inna sprawa że jak tak patrzę na tego jej dzieciaka to tylko nos w telefon byle nie przeszkadzał. Super wychowanie 🤦 nie mówiąc już że jak mi ktoś mówi że noworodka wychowywał to mam ochotę popukac się w czoło. W każdym razie odpuściłam, Wiktor zaczął mi wyc więc chciałam szybko się pożegnać. I teraz druga część tej opowieści.
Gdy wychodziłam z młodym zauważyłam że ma w nosie gila. Ale jakoś szczególnie mu nie przeszkadzał więc stwierdziłam że nie będę szaleć z aspiratorem. Jakoś pod koniec " spotkania" młody zaczął kichać. I w jednej sekundzie i ja i ta znajoma zobaczyliśmy jak z gondoli leci ten gil i ląduje na głowie jej bachora 🤦 do tej pory tylko raz mój młody tak z nosa wystrzelił ale wtedy obyło się bez ofiar. W sumie głupio jakoś wyszło ale co ja poradzę 😁jaina_proudmoore, mk_bambino, niutek87, Kasiastaraczka, AnSan89, Jeheria, Ada.. 31, MyŚliwa lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Aneta, a u Was już widać ząbki że masz pewność że u Maksia to ząbkowanie? Ja chyba póki te zęby nie wyjdą to tego nie ogarnę 🤷
Swoją drogą z tym brzuszkiem to jakaś masakra. Niby układ pokarmowy coraz dojrzalszy a jednak...
Magg, Wiktor albo usypia na cycku, albo w chustonosidle, albo czasami ( wieczorem) na rękach jak go biorę po karmieniu do odbicia. Raz zdarzyło mi się że zasnął w bujaku. Czasami jak mi się obudzi przy odkładaniu do dostawki to usypiam go w niej. Ale to musi być w humorze. Wtedy ja kładę się obok, czyli w łóżku i udaje że śpię. Młody najczęściej się wtedy wycisza i też zasypia w ciągu kwadransa.
Wczoraj jakiś dramat był z usypianiem na noc. A akurat to nam do tej pory dobrze szło.
Ja to karmie najczęściej z 1 piersi.
Wczoraj tak mnie głowa bolała że aż Apap wzięłam. Mierzyłam aż ciśnienie bo bałam się że to znowu może jakiś skok. ( Aneta, a jak Twój holter? Jeśli pisałaś to przepraszam- skleroza!😛)
Teraz też już mnie boli i jeszcze mdłości mam. Prawie jak w ciąży 😁
Z tym rozszerzaniem diety to pediatra nam mówiła że przy mm można po 4 mcu, a przy kp w 6. Ja się muszę jeszcze dobrze doedukowac bo w sumie to już wkrótce...
jaina_proudmoore, niutek87, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Haha Stokrotko padłam po historii z glutem 😂 widać się należało 😆
Jeśli chodzi o ząbkowanie to mam raczej pewność po ilości śliny, pchaniu wszystkiego do buzi no i widać, że go boli, bo jak płacze to aż trze tymi rękami po dziąsełkach. W samej buźce jeszcze nie widzę, żeby coś sie tworzyło, ale wiem ze to może potrwać..
Mój holter chyba dobrze, dziś miałam echo serca i jutro ze wszystkimi wynikami (tez z krwi sporo miałam) mam wizytę u tej kardiolog wiec wszytko podsumuje. Dam znaćjaina_proudmoore, Stokrotka 86, Kasiastaraczka, niutek87, AnSan89 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
Ledwo żyje, tyle powiem.
Za nami znów szalona noc 🤯🤦♀️
Hitem było zaśnięcie o 4.40 i pobudka 5.15. 👀
Dziś byliśmy u pediatry na wizycie i szczepieniu.
Mały ładnie w aucie jechał na spokojnie. 🙂
Ma 62 cm, wagowo coś się rozjechało z mym pomiarem z poniedziałku.
Nie miała do niego żadnych zastrzeżeń. 😇
Później było szczepienie: rotawirus doustnie plus szczepionka 6w1 kolejna dawka. Trochę płakał ale nie tak bardzo. Pani pielęgniarka musiała się wkłuć w naczynko jakoś bo mocno mu krew poleciała z nóżki 😢
W domu mam problem, żeby zasnął. Spał 2x po 30 min, poza tym je i sika. Byłam na dworzu i lipa, nie zasnął.
Za to ja zaraz padnę na twarz.
Nie wiem czy to wiercenie przy piersi to nie efekt nadmiaru gazów.😬🧐jakoś ostatnio mało pryka, nawet na brzuchu. Może podam mu espumisan doraźnie zobaczę.
⚠️Pediatra polecała mierzyć temp na mostku.
Na skroni odejmować ok 0.5 stopnia bo jest wyższa.
I podać mu coś na gorączkę przy 38.5
Na zaciśnięte piąstki w podporze zalecała smyranie po grzbiecie dłoni to wyprostuje.
@Jeheria - co u was słychać ? Już się domyślam jak sie możesz czuć po takich nocnych atrakcjach…
@Stokrotka - rozbawił mnie twój wpis. Widocznie gil sie należał hehe 😈🙊😎
Mnie ostatnio tez głowa boli migrenowo, biorę Apap. Może to wina pogody, która wariuje?
@Niutek - dzięki za wpis o rozszerzeniu diety 🙂wydaje mi sie, że moja znajoma zaczęła od kaszek a potem dopiero warzywa/ owoce.
@Ansan-a jak u ciebie to wyglądało? Jeśli chodzi o nowe potrawy 🙂☀️😘
@Inka - same pytania zadajesz 🧐🤣przy letniej temp to raczej pod spodem nie będzie niczego bo dziecku będzie po prostu gorąco. 🤷♀️
@Aneta - zaglądałaś do buzi, żeby zobaczyć czy ma rozpulchnione dziąsła, czasem ponoć na początku widać białe plamki jedynie, białe kropki a ząb wyjdzie za jakiś czas ( tak kolega męża z pracy mówił).
@Kasia - jak u was zdrowie? 😘
Pielęgniarka dziś jeszcze zwróciła uwagę na ubieranie małego i pochwaliła nas, że czapki nie ma 😇🥳😍
Mówiła, że większość rodziców przegrzewa dzieci w Polsce niestety.
Na komunii na której była, biegał 3 latek w grubej czapce 🫢🤣
Przepraszam za chaotyczny wpis, ale normalnie mam mózg zlasowany. 🤪😬👀
Dziękuje za miłe słowa w temacie rocznicy 🥰🥰🥰
Stokrotka 86, Kasiastaraczka, niutek87, Aneta8, mk_bambino, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny,
Stokrotka,glut wygrał 🤣ale Twój syn ma rozmach 😄😄ta znajoma to pewnie już w głowie ma że nie dość że płacze to jeszcze 'niewychowany'🤣🤣 z usypianiem wieczorami to też przy cycu,jak się przebudzi to kładziemy jej rękę na klatce piersiowej, cichamy i tak samo oczy zamknięte albo siadamy tak żeby nas nie miała w zasięgu wzroku 🙂 czyli każda z nas ma podobne metody 🙂
Ja też nie narzekam już do znajomych bo zawsze slysze albo złote rady albo że ich dzieci takie nie były, więc bez sensu się żalić, tu mogę napisać o swoich wątpliwościach bo wszystkie jesteśmy na podobnym etapie z naszymi bobasami 🙂
U nas dziś patelnia ☀️☀️☀️
Miłego dnia 😘
jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Kasiastaraczka, niutek87, Aneta8 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry,
Stokrotka to się udało spotkanie z sąsiadka 🤣 młody wiedział jak to załatwić 🤣😁👏
Jaina ojoj to znowu nie wesoło...oby po szczepieniu nie było gorączki i innych dolegliwości
U mnie choroba ewoluuje,boli mnie głowa od zatok i szczęka,mam gluta w kolorze Shreka, gardło jeszcze boli i suchy kaszel...
Młody chyba tak samo, ściągamy gluta, inhalujemy i dajemy kropelki do nosa nasivin
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Stokrotka mam wrażenie, że Twoja znajoma będzie Cię z daleka omijać😁
Jaina ja zawsze ok 6 miesiąca zaczynałam od marchewki, tak z 3 dni i czwartego dnia zmiana. Kiedyś zaczynało się od warzyw, żeby dziecko nie przyzwyczaić się do słodkiego, bo potem może warzyw nie jeść. Ale jak jest teraz? Nie mam pojęcia. 🤷
Na początku dawałam marchewkę, dynię, ziemniaka, groszek (bez skórki), potem jabłko, gruszkę. Po 2 tyg. zaczęłam dawać dwa składniki-np.marchew+ jabłko. Chyba też jakoś po 2 tyg. od pierwszego warzywa zaczęłam kaszkę dawać. Aż zerknę jakie są teraz zalecenia, bo może nie w temacie jestem.
Kasiastaraczka- zdrówka dla Was🙂
Dziewczyny polecam zaopatrzyć się żel na dziąsła dla maluszków. Ja swój wrzuciłam do lodówki (producent zezwala) i uratował mnie już nie raz. Mały ma 2 dziąsła mocno spuchnięte, do tego jakieś problemy z brzuszkiem i wczoraj w ciągu 15h złapał 3 drzemki (w sumie godzinę). Po północy już padłam, on na szczęście też.
Wczoraj go teściowa wzięła do siebie na godzinkę żeby się z nim pobawić,a mi ułatwić usypianie dziewczynek. Jak usnęły to biegiem poleciałam po małego "bo pewnie raban robi", a ten się bawi w najlepsze, śmieje.. no ręce mi opadły. Ze mną cały dzień marudził🤦🏼. Jeszcze jak usłyszałam, że na brzuszku się bawił 15 min.to już w ogóle... W domu max 5-7 min i jest wrzask.
Tak się dobrze bawili, że teściowa chce go zabierać codziennie w porze usypiania dziewczynek. W sumie się cieszę, bo stresuje mnie, że one chcą spać a on się wierci i płacze bo nie lubi po ciemku siedzieć jak jest rozbudzony.
Dzisiaj trochę nadrabia ze spaniem, ale jak nie śpi to głównie marudzi. W sobotę mamy wesele, więc mam nadzieję, że do tego czasu mu się polepszy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2022, 16:49
Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Aneta8, niutek87, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny rozszerzanie diety to zerknijcie na strony:
https://rozszerzaniediety.pl/
https://alaantkoweblw.pl/
Grupy na fb:
https://www.facebook.com/groups/448053936224034/?ref=share
Instagram:
https://instagram.com/cojelila?igshid=YmMyMTA2M2Y=
Krzesełko: ikea antilop z podnóżkiem, można użyć poduszki jak dziecko się kiwa
Przybory: Doidy cup, b box, reflo, mata epzp mini mat pasuje do tego krzesełka, łyżeczki z baby dream rossman, płaskie i szerokie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2022, 17:47
jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Kasiastaraczka, AnSan89, Aneta8, Joana23, niutek87 lubią tę wiadomość
-
Ja rozszerzalam dietę dla macka tradycyjnie na początku, (od 5tego dawałam warzywa)ale od 6 mca grudki,teraz pewnie mieszanie blw z tradycyjnym. Zacznę po skończonym 5 pewnie.
Na początku dawałam warzywa co 3 dni nowe, marchewa na koniec bo jest słodka, potem owoce.
Kaszki polecane są holle i helpy.
A tak to wszystko można dawać. Ja będę dawać to samo co Maciek je
U was początki problemów ze snem u mnie chyba ku końcówce idzie. Mniej więcej wiem już kiedy chce spać. Max 1,5h i karmienie musi być inaczej jest za późno i się drze
Jaina u mnie bujanko od 4 w nocy to standard 😁
Myśliwa tak mamy refluks i często chce beknąć w nocy i się wybudza a karmię na leżąco. Dzisiaj nie jadł 2h i po posiłku chlusnął dlatego u nas jakjje częściej tym lepiejWiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2022, 17:47
jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Stokrotka 86, AnSan89, Aneta8, niutek87, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Jeszcze tu fajna strona autorska jednej z majowych mam:
https://akademiablw.pl/rozszerzanie-diety-blw/pierwszy-miesiac-rozszerzania-diety-blw/
A i podobno fartuszki z moon bloom są super. Ja nie miałam ale teraz chce kupić, wiem że ma być promocja albo już jest na dzień dziecka.
A b box chce wziąć glow aby święcił się w nocy bo potem jak już, dziecko nie pije mleka to wodę często nadal.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2022, 20:23
jaina_proudmoore, Aneta8, Stokrotka 86, niutek87 lubią tę wiadomość
-
Jeheria, promka w moon bloom już jest ja do tego śliniaka planuję dokupić matę a jeśli chodzi o krzesełko to czaję się na Stokke
Kasiu, mam nadzieję, że teraz to jest apogeum choroby i od jutra bedzie już tylko lepiej :*
Aneta, spoko miejsce na wypad jedziecie we trójkę?
Stokrotko, niezła historia z gilemjaina_proudmoore, Stokrotka 86, Kasiastaraczka, Jeheria, Ada.. 31 lubią tę wiadomość
-
Joana, jedziemy z moją siostrą, jej facetem i pieskiem 😃
Dziewczyny, dziś był naprawdę spokojny dzień i pierwszy wieczór z marudzeniem i płaczem, ale bez histerii jak ostatnie noce. Oby to nie wyjątek, tylko dłuższa zmiana na lepsze 🙏🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2022, 23:58
niutek87, jaina_proudmoore, AnSan89, Stokrotka 86, Kasiastaraczka, mk_bambino, Jeheria, Ada.. 31, MyŚliwa, dobuska lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry,
Jesteśmy w trakcie karmienia 🙃
Dwie ostatnie noce u nas niespokojne, Tadzia wybudza brzuszek,popierduje sobie, ale widać że go to męczy....
AnSan dziękuję 😚
Ooo muszę zaopatrzyć się wcześniej w taki żel w takim razie
Ojej to u Was niewesoło z brzuszkiem
Hi hi nie wiem jak te dzieci to robią,że jak mamy nie ma to takie grzeczne i poukładane 🙃
Oby w sobotę synek miał już dobry humorek na wesele 😚
Jeheira dzięki za wszystkie podpowiadajki 😚
Cieszę się,że ciut lepiej u Was 😚
Oo dzięki za info o tych fartuszkach moon bloom, zawsze chciałam kupić,a teraz promka, warto skorzystać
Joana dziękuję 😚 glutkow shreka już nie mam, choć jeszcze coś wydmuchuje ale innego,teraz ten kaszel suchy męczący
Czytałam,że u bobasów walka z katarem może potrwać dłużej...
Stokke super,ale ta cena....wiem,że zostaje na długo,ale jednak....
Spoko też timba+
Aneta cieszę się,że w końcu u Was lepiej, oby tak zostało i było tylko lepiej 🥰😚
jaina_proudmoore, AnSan89, mk_bambino, Stokrotka 86, Aneta8, Ada.. 31 lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
A odnośnie spania na poduszce do karmienia, mówisz Jaina rekord 1,5h a u mnie był 3h i to w tamtym tygodniu 😅
Ostatnio udaje mi się go odłożyć do mojego łóżka+szumis
Teraz spi w wózku+szumis
Ogólnie on często się wybudza przez ten refluks niestety
Dziś pobudka 5:40
Właśnie 1st timba też słyszałam że ok. Na początku te nasze dzieciaczki są tak malutkie że topią się w tych krzesełkach, ikea tutaj wygrywa na początek. Ja mam też lionelo cora i też jest super ale mój maciuś był z tych dużych i wysokich. W wieku naszych bobbasow nosił rozmiar 74.
Ja teraz wyleguje się na ogródku i opalam, pranie się robi, ryba odmraza. Trochę może popiele jak synek pozwoliStokrotka 86, jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Aneta8, AnSan89, Ada.. 31 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, miłego dnia i spokojnego weekendu ☀️☀️☀️
Za nami spokojna noc. Mały padł spać o 21.30 i spał do 7 jak aniołek 😇
Ja się budziłam o 1 i potem po 3.
Po szóstej wstałam i wzięłam laktator bo mi piersi prawie wybuchły, zalana koszula i podłoga w łazience 🤣🤣masakra jednym słowem. Ale wyspałam się 😜
@Jeheria - dzięki za wszystkie polecane rzeczy 😇🧐👀👌na pewno skorzystam i kupię ( albo raczej dziadkowie na 1.06). Co do krzesełek to znajomy męża polecał jakieś ale nie pamietam nazwy teraz.
Cieszę się ze u Was lepiej☀️💝
Ile trwały te wasze problemy ze snem?
W temacie rozszerzania diety to gotujecie/ gotowałyście same, czy jednak słoiczki? Na początku to i tak podaje się 0.5 łyżeczki czy jak to wyglada w praktyce? Mi się podoba metoda BLW ale nauka jedzenia łyżeczka tez jest ważna.😋
Śliniak super sprawa.
Gorzej z rzucaniem / pluciem 🤪🤪
Krzesełko Stokke to naprawdę jest mega drogie ale może się uda upolować w dobrej cenie używane.
@Kasia- życzę zdrówka i udanej niedzieli. Niech to będzie dla Was piękny wyjątkowy dzień 😍😍😍
Czy macie fotografa z tej okazji?
@Dobuska - co tam u was słychać ? 💕💕
@Mk Bambino - jak mała? 💛
@Stokrotka - ja nadal wspominam gila Wiktora 😋🤣🤣
@Aneta - super ze wyjazd przed wami 💜zawsze to relaks jednak zmiana otoczenia. Dobrze, że u Maksia już lepiej. 😘
My chcieliśmy jechać nad morze, ale wstrzymamy się do września jednak.
Po ostatniej wycieczce raptem 60 km to był dramat, nie wiem dla kogo większy.
Dziś jeszcze jedziemy na kontrolne Usg bioderek na 16.25.
@AnSan - No właśnie niezłe historie z tym zachowaniem bobasów 🧐🙉to małe cwaniaki i tyle. Super z taka pomocą teściowej 👀🙂dzięki za wpis o diecie. Ponoć z tymi owocami to nadal obowiązuje.
Mąż dziś odebrał klucze🥰🥰🥰. Trochę był zły i smutny, że musiał sam to robić. Ale branie małego na budowę gdzie kurz itp plus hałas to zły pomysł. Potem jeszcze lekarz, a wieczorem to ja bym musiała go uspokoić z nadmiaru wrażeń.
Dziś piękna letnia pogoda. Nadają jednak ostrzeżenia na noc - maja być burze ponoć i mocny wiatr.
U nas dziś 2x 💩💩
Dobrze, że mąż był bo tak umazanego małego to nie widziałam 🫢😬
Stokrotka 86, Kasiastaraczka, Aneta8, AnSan89, mk_bambino, Ada.. 31, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Jeheria wrote:Może na dzień dziecka dadzą coś ekstra 😁 np darmowa dostawę 😁
Polecam też profil na insta: matkapromocja
Ten profil znamJeheria lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87