X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2022, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magg oczywiście dam znać:)

Jeheira ojoj :( przykro czytać Twoje posty, współczuję Ci i przytulam 😚❤️

Niutek o wow to ekspresowo te zęby

Aneta dzięki 😚
    Kurcze to szkoda,że tak się rozminiecie z tymi zaproszeniami... dobrze,że jeszcze trochę czasu macie
    Cieszę się,że u Was lepiej 😚

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2022, 15:36

jaina_proudmoore, Aneta8, Jeheria lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 21 maja 2022, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka oczywiście też nie chciałabym upałów,ale takie 20 stopni byłoby optymalnie 🥰 no nic,co ma być to będzie

Ooo a czujesz,że inaczej ciągnie laktator?
    Ja też dawno nie sciagalam mleka...może po prostu tak ściągnął mały,a jednak laktator tak nie pociągnie jak dziecko? Nie wiem tak się zastanawiam...

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • mk_bambino Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2022, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, w kwestii laktatorów, to któraś z Was ma Neno Angelo? ten trójfazowy?

@Stokrotka - ja 90ml, max. 120 wyciskam bez karmienia, także 70ml po karmieniu to całkiem spoczko jak dla mnie, ale skoro wcześniej miałaś więcej, to może kwestia, że dzieć więcej zjadł? :D

a012319090.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 21 maja 2022, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie!
    Możliwe że tak przeżywa umiejętności, mam nadzieję, na coś trzeba zwalić. Maciuś też tak miał niestety. Do tego Maciek dostał zapalenia spojówek. Na bank młody się zarazi... A w środę szczepienie.

Stokrotka może też już przez tą stabilizację laktacji mniej sciagnelas.
    Jaina a ile Aleks ważył u pediatry? Mocno waga się pomyliła? Zazdroszczę takiej nocy serio! U mnie pewnie to nigdy nie nastąpi... Maciek dziś w nocy miał taką histerię że szok pewnie oczy go swedzialy. W ogóle on do tej pory prawie w każda noc się budzi a ja słyszę za ściana bo śpi z mężem. Więc wyśpię się za parę lat 😭
    Fajnie ze macie klucze do domku 👏 gratuluję rocznicy!
    Ansan Wam również!

Kasia życzę aby chrzciny się udały a Tadzio był spokojniutki jak Aniołek 😇 mi też się nie chce chrzcin 😅 jeszcze u księdza nie byliśmy ale myślimy o lipcu.

Joana ja właśnie będę rekrutowac Mateusza do żłobka, nie dostanie się bo nie ma roku skończonego ale chce aby był na liście Rezerwowej. Chce aby chodził do tego co Maciuś. Zazdroszczę grzecznej Kajki ❤ my teraz kupkę mamy co drugi dzień. Też mamy kwiaty już kupione i posadzone. I wysialam aksamitki bo są dobre na komary.

Aneta cieszę się że wyniki wyszły w porządku. Maksio super przytył od narodzin. Potroił wagę?

Stokrotka zapomniałam napisać że też się uśmiałam z historii u glutku 🤣

Mk bambino też myslam ze bedzie lżej, jednak drugie dziecko nie zawsze jest łatwiejsze niż pierwsze. Świadomie drugi raz bym się nie zdecydowała na tak mała różnice wieku. Maciuś traci... Ale już niedługo będę czytać bajkę obojgu na dobranoc 🙏

A wiecie ostatnio Mateusz parę razy mnie przygryzl dziaslami w sutek. A w nocy źle się przystawił i miałam malinkę 😅

jaina_proudmoore, mk_bambino, Aneta8, Stokrotka 86, AnSan89, Kasiastaraczka, MyŚliwa lubią tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2022, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria, Maksik już więcej niż potroił wagę! Biorąc pod uwagę spadkową 1520g to już mu bliżej do poczworzenia ☺️

Jeheria, jaina_proudmoore, Stokrotka 86, mk_bambino, Joana23, AnSan89, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 22 maja 2022, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry z kawką :)

Młoda na porannej drzemce, mąż śpi. Mam chwilę. :)

U nas w sumie nic ciekawego, młoda się troszkę uspokoiła z tymi swoimi nerwami i wczorajsze dwie drzemki były długie, takie jakby odsypiała. Norma. Mam wrażenie, że codziennie uczy się czegoś nowego, więc ma prawo być przemęczona czasami.
    Spała w sumie od 21:30 do 7 rano z jedną przerwą na mleczko. Ogólnie jak ona sobie tak długo śpi to ja nie mam z tym problemu, ale później w trakcie dnia trochę ją muszę gonić z jedzeniem, bo zjada dużo mniej.

U nas pogoda ładniejsza, więc może dzisiaj spacer się uda. Wczoraj mąż z nią poszedł, ja miałam coś do roboty, ale silna ulewa go "wezwała" do domu. :)

Magg, ale mała śpi na poduszce do karmienia położonej gdzieś na łóżku, czy chodzi Ci o to, że na Twoich rękach? Mi moja nadal zasypia na rękach na poduszce do karmienia, bo jest moim zdaniem wtedy wygodnie.

Jeheria, dziękuję, aspirator na pewno wezmę. W sumie nawet jak jadę na jeden dzień do teściów to go biorę, bo glucik się zdarza często. :D Ja nie mam katarka, bo w domu prawie nie używam takiego zwykłego odkurzacza, a na wyjeździe to już w ogóle go nie będzie - będziemy spali w domkach drewnianych.
    Ogromnie jest mi przykro czytać Twoje wpisy, o tym jak CI ciężko. Człowiek chciałby jakoś pomóc, a się nie da. Chętnie bym Cię odciążyła, kiedy moja daje odetchnąć, ale wiem, że to niemożliwe. :(
    Ale podzielam zdanie Stokrotki, może faktycznie on ta odreagowuje szybki rozwój?

Mk_bambino - przyjęłam. :)

Aneta, czyli u nas też mogą być już zęby, bo zachowanie bardzo podobne. Czasami z taka irytacją ładuje wszystko do buzi. Dobrze, że u Was już spokojniej! <3

Stokrotka, ja po wyjeździe do Gdańska już się boję wyjazdu nad morze w lipcu. Nie wiem jak się spakujemy. Być może wtedy już bedziemy mieli nowy samochód, więc byłoby lepiej. :D
    Teraz w piątek jadę do Warszawy na cały weekend z małą, też nie wiem jak się spakuję znowu 😂
    W ogóle nie zwracaj uwagi na to, ile laktator Ci ściąga, bo ma się to nijak do ilości mleka. Być może masz też membrany lub zaworki do wymiany. One się zużywają dość szybko, a to od razu się odbija na ilości mleka. Może byłaś zmęczona? Wypiłaś tego dnia mało wody? Coś Cię zestresowało? To wszystko wpływa na ilość mleka, jaką wyciągnie laktator.
    No i druga sprawa, o której wspomniała Jeheria, stabilizacja odbiera troszkę tego mleczka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 09:27

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Aneta8, Jeheria, Kasiastaraczka, MyŚliwa lubią tę wiadomość

• Joana23 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2022, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Kajce uruchomiły się delikatnie pivoty :D wysiadają mi też plecy i coraz częściej staram się ją karmic na leżąco. Nie jest mi wygodnie, bo mam małe piersi, ale lepiej tak niż na siedząco. My za tydzień ruszamy na tygodniowy urlop :) jutro jedziemy sprawdzić ile miejsca zajmuje przyczepko-wózek i jeśli ładnie wejdzie do bagażnika to go wypożyczymy :)

Mk_bambino - ja mam laktator Angelo.

Stokrotko, tak jak dziewczyny pisały, ilośc mleka ściągniętego przez laktator niewiele mówi, bo to jednak nie jest maly ssak, który wyciumka wszystko ;)

Jeheria, kochana, ogromnie współczuję.. Przyjedź do nas, to Ci pomożemy z Matim :) Co by nie było, to pamiętaj, że to kiedyś minie 😘

Aneta, ładnie Maksio juz wazy :) to jest silny chłopiec!

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Aneta8, Jeheria, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

uS2wp2.png
  • Magg Koleżanka

Wysłany: 22 maja 2022, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej 🙂
    Dobuska, śpi na mnie na poduszce, ja karmię na siedząco na fotelu w ciągu dnia, w nocy na łóżku i też używam poduszki 🙂 od dwóch dni przekładam ją w ciągu dnia do łóżeczka dużego i śpi, czasami pół godziny czasami dłużej 🙂 wydaje mi się, że podczas 'skoków' ona jest bardziej nieodkładalna, jej sen jest lżejszy a i gorzej z zaśnięciem 🤔 nawet w wózku ładnie zaśnie bez afery 🤔 to dziecko z każdym dniem jest inne, strach się bać 😜
    Jeheria, jesteś silną babką, dasz radę 💪 jeszcze kilka miesięcy i będzie super 😘
    Dziewczyny a na wakacje zabieracie gondolę czy spacerówkę już ? Bo my się wybieramy w sierpniu, mała będzie miała 6 miesięcy i zastanawiam się od kiedy można się przesiąść na spacerówkę bo nie ukrywam, że nie widzę jak my się zapakujemy w auto. Jak sami jeździmy na wakacje to zawsze jest tych gratów tyle a teraz dodatkowo rzeczy dla małej 🤔
    Aneta, Maksio waży tyle co moja księżniczka 🙂

jaina_proudmoore, Aneta8, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

• mk_bambino Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2022, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana23 wrote:
    Mk_bambino - ja mam laktator Angelo.
    @Joana23 - wysłałam zaproszenie do przyjaciółek, chciałabym się dopytać o laktator. :)

a012319090.png
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 22 maja 2022, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Czytam czytam i nie mam kiedy napisać. Mąż w domu wiec dyktowanie odpada a ciagle mi marudzi, że siedzę w telefonie 👀😀🤣wczoraj wyszłam sama do kosmetyczki na regulacje brwi i hennę. Nie było mnie 45 min. Posłuchanie w aucie muzyki z radia bezcenne 🥰
    trochę mąż był obsrany przed mym wyjściem, nie powiem 🤣🤣
    Mały był słaby po szczepieniu w piątek - w nocy miał 2 pobudki. Dzisiejszej nocy spał od 21.40 do 5- mleko mi uciekło bo obudziłam się z koszula mokrą do pępka 🤦‍♀️
    Miał tez mocny dość odczyn na nodze / taki krwiak i zgrubienie i sine, już przeszło po altacecie ( dzięki Ada31 za poradę🥰💛)
    Nasz też pcha całe ręce do buzi, ssie, liże, łapie męża za koszule i pcha do buzi wszytko co ma w rękach.
    Eksploracja jamy ustnej jednym słowem. Na zęby się nie zanosi jeszcze wg pediatry bo oglądała mu buzie. 🙂
    Ciekawi mnie to wyrywanie się przy piersi przy karmieniu / wg męża to może znak, że nie jest tak głodny. Wczoraj jadł ok 20, potem 21 i wariować zaczął/ kręcił nogami i głowa itp. Odstawiłam- płacz bo nie ma cycka 🤷‍♀️Potem zjadł spokojnie. Wcześniej podejrzewałam, że to może na prykanie raczej 🫢
    Strasznie mnie denerwuje takie nerwowe karmienie aż klnę pod nosem czasem 😳serio.

@Stokrotka - historia z gilem nadal mnie bawi. Mnie mały wczoraj opluł jak się śmiał 🤣
    Tez mam nerwy i bluźnię pod nosem, także doskonale cię rozumiem.
    Trzeba mówić głośno o pewnych sprawach. Macierzyństwo nie jest różowe i wspaniałe jedynie.
    Jak mały spał 4.30-5 to wstawałam i mówię „ to są ku.. jakieś jaja” 🤣
    @Jeheria - ciężko się czyta o twoich przygodach 😢mam nadzieje, że to w końcu minie. Na pewno ci ciężko, jeszcze przy dwójce dzieci.. nie wiem jak ty dajesz radę serio z tym brakiem snu. Masz jakąś chwile w ciągu dnia na drzemkę czy odpoczynek? Mam nadzieję, że można to zgonić na rozwój i niebawem zapanuje spokój. A czytanie bajek dla dwóch synków ci to wynagrodzi 💛💝
    Dzięki raz jeszcze za polecenie zestawu do karmienia. 😀😍
    @Aneta - oglądaliście dziąsła Maksia? 🧐
    @Kasia - wspaniałego dnia Wam życzę 🥰🥰🥰daj znać jutro jak było.
    @Magg - chyba poduszka nie wpływa jakoś źle na postawę albo karmienie na rękach. Zobacz jak dzieci potem zasypiają w dziwnych chińskich pozycjach na łóżku.
    @Joana - Ozark obejrzany, ostatnia scena mnie jednak rozczarowała trochę. Obejrzałam tez ten krótki dokument.
    Podsumować można „ to się nigdy nie skończy” tak czy siak to był super serial.
    Współczuje bólu w plecach czy nadgarstkach.
    Tez mnie czasem łapie 😢
    ciężkie te nasze klocki się już robią.

Spokojnego dnia. 🙂🙂
    Napisze później bo mały gremlin już wstał 👀👀

Aneta8, Stokrotka 86, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

zDmVp2.png

Wysłany: 22 maja 2022, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Magg - poczytaj o spacerówce na stronie Fizjo mama 🙂
    Niektóre dzieci trafiają wcześniej do rozłożonej na płasko bo po prostu nie mieszczą się w gondoli.
    Tez planowałam wziąć wcześniej spacerówkę ale po jej wpisie, chyba się wstrzymam, nie wiem 🧐

zDmVp2.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2022, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się niedzielnie 🙂 Maksik zaraz jedzie poznać chrzestną. Mamy dla niej kartę zdrapkę z oficjalnym pytaniem, chciałam dorwać gdzieś jeszcze jakiś mały bukiecik kwiatuszków, ale nie wiem czy dziś gdzieś kupię..

Dobuska, ja już się martwię jak my się spakujemy na tydzień 🙈 wózek zajmuje prawie cały bagażnik, a gdzie jeszcze walizki. Chcemy pożyczyć od znajomych łóżeczko turystyczne, a jak się nie uda to będzie spał z nami w łóżku (choć chyba są nieduże, bo na 140cm 😬). Gondola na szczęście się składa, także może uda się coś zaoszczędzić miejsca. Może siostra weźmie jedną walizkę. My w dniu wyjazdu mamy jeszcze komunie w rodzinie męża, wiec musimy nadrobić 200km, bo to w zupełnie druga stronę 😕 mam nadzieję, ze M dobrze zniesie podróż.

Joana, gratulacje z okazji nowej umiejętności! Ekstra! 🤩 nam M wczoraj przekręcił się z pleców na brzuch. Nie wiem na ile zamierzenie a na ile przypadkowo 😁 w środę przychodzi do nas nasza fizjo, bo zauważyłam, ze w leżeniu na brzuszku M podnosi nóżki do góry. Wiem niby o etapie „pływania”, ale raczek nie unosi w tym samym czasie. Sprawdzimy to 🙂

Magg, my zabieramy gondolę. Wolałbym zacząć używać spacerówki jak zacznie już siadać, ale zdaje mi się, ze do tego jeszcze długa droga nas czeka. Chyba, ze wyrośnie z gondoli, ale jeszcze ma miejsce 😉

Jaina, zaglądam mu do dzioba codziennie 😅 ale ja tam nic nie widzę. Może pediatra coś powie jak będziemy na wizycie. Czeka nas kolejne szczepienie po wyjeździe. Z tymi zębami to jest tak, ze czasami pierwsze symptomy jak ślinienie czy gryzienie wszystkiego pojawiają się na długo przed pierwszym zębem. U koleżanki np zaczęło się w 4mż, a ząb wyszedł w 6 😬

jaina_proudmoore, Jeheria, AnSan89, Kasiastaraczka, MyŚliwa lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 22 maja 2022, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Maćka wyszly jak miał niecałe 6 m-cy dwie jedynki. Objawy to 3 dni przed był nie do życia a w nocy jak zawsze pobudki ale pierwsza już po godzinie. Grzebał w buzi ale to bardziej pojedyncze palce wkładał niż całą dłoń.

jaina_proudmoore, Aneta8 lubią tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png

Wysłany: 22 maja 2022, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Jeheria -pytałaś o wagę. W poniedziałek mi wyszło 5.92 kg w domu, u lekarza na innej wadze wyszło 5.8 🤷‍♀️
    Może to kwestia kupy 🤣

Od dziś mam dwójkę dzieci w domu 🫢👀mąż chory 🤷‍♀️Ma 37.5 i już testament chyba spisze.
    Jak zostanie na tydzień w domu to nie wiem.. kto się szybciej wykończy hehe 🤣
    Najlepsze jest to, że jak jest w domu w weekend to mały jest grzeczniejszy 🧐🤪

Aneta8 lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 22 maja 2022, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie poczytałam archiwum rozmów na messengerze z siostrą i rodzicami jak Maciuś był w wieku Mateusza. I też było źle. Polepszyło się ok 5 mca.
    U nas też wariacje straszne przy cycku. Ostatnio ma fazę na drapanie wszystkiego i mojego cycka drapie i wypada mu wtedy i się złości.

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 22 maja 2022, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina już dzieciaki mniej przybierają też. Mój zawsze ok 35g/d a ostatnio 24-25. Norma w tym wieku to 17-18. Najlepiej też patrzeć na siatkę centylowa. Oby nie spadł o dwa kanały i tyle. Mój mo
    Dziś trochę pospałam z Młodym w dzień. On oczywiście przy mnie. Ale mam już zaburzenia snu. Nie mogę zasnąć na zawołanie.
    Współczuję chorego męża 😢 ja też przeziębiona :/

Vy8jp2.png
    3V06p2.png

Wysłany: 22 maja 2022, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    Jaina już dzieciaki mniej przybierają też. Mój zawsze ok 35g/d a ostatnio 24-25. Norma w tym wieku to 17-18. Najlepiej też patrzeć na siatkę centylowa. Oby nie spadł o dwa kanały i tyle. Mój mo
    Dziś trochę pospałam z Młodym w dzień. On oczywiście przy mnie. Ale mam już zaburzenia snu. Nie mogę zasnąć na zawołanie.
    Współczuję chorego męża 😢 ja też przeziębiona :/
    Zdrówka dla ciebie 💝💝💝
    Ja też mam problem, żeby zasnąć już ok 5/6 jak tak wypadnie karmienie,

zDmVp2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 22 maja 2022, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta wow to przykoksował Młody 👏 brawo za obroty!
    Joana to też szybciutko Kaja się rozwija 👏

Vy8jp2.png
    3V06p2.png

Wysłany: 22 maja 2022, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wieczór,
    My już po chrzcinach :)
    Właśnie nakarmiłam Tadzia i zasnął (edit.pisalam tego posta od 19.30)
    Mam nadzieję, że będzie spał spokojnie,bo jednak to bardzo dużo bodźców dla takiego maluszka
    W kościele zachowywał się wzorowo
    Jak śpiewaliśmy pieśni to i on po swojemu coś 🤣 ogólnie to ja mu w domu dużo śpiewam i on to bardzo lubi i dołącza do mnie ;)
    Na polewaniu główki nawet nie zakwikil,ale lubi kąpiele i mycie główki
    Raz wyszłam z nim do zakrystii na karmienie
    Później w knajpie było dosyć gwarno,bo były też dwie inne imprezy i trochę go to przebodzcowalo. Najpierw go nakarmiłam i zasnął,ale później obudził się z krzykiem, trzeba było pieluszkę zmienić i baardzo płakał, aż miałam ochotę iść do domu :( moja mama później z nim na chwilę wyszła na dwór, następnie znowu cycy i spankoo trochę w wózku,a trochę na mnie
    Jesteśmy szczęśliwi,że już po 💙

Jeheira dzięki 😚jak na lipiec to spokojnie
    Ojej z tymi spojowkami to plaga jakaś!
    Zdrówka 😚
    I mam nadzieję,że Mateuszkowi zaraz się poprawi😚

Joana o proszę,nowe umiejętności, super 🥰a gdzie wybieracie się na urlop?

Magg fizjoterapeuci zalecają gondole najdłużej jak się da,ale ogólnie można rozłożyć na leżąco i też będzie 😁

Jaina wow ,samotne wyjście 🥰
    Ojej,mam nadzieję,że Aleks już lepiej po szczepieniu
    Oj mnie też denerwuje takie nerwowe karmienie, wyrywanie...dziś to musiałam karmić Tadzia na stojąco, chodziłam z nim i wkońcu zasnął
    Dzięki 😚 dzień udany 😚❤️🙏💙
    Kwestia wagi to też sprzęt jednak i pora dnia
    Uuu współczuję,jak tu ogarnąć dwójkę dzieci 🙃😂

Aneta mam nadzieję,że spotkanie z chrzestną Maksia udana 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 22:13

Aneta8, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • MyŚliwa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2022, 04:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magg wrote:
    Dziewczyny a na wakacje zabieracie gondolę czy spacerówkę już ?
    Skracając: poleca się jeździć gondolą jak najdłużej, a minimalnie do momentu, kiedy dziecko będzie samo siadać czyli ok. 6 miesiąca.
    https://mamafizjoterapeuta.pl/2018/10/26/kiedy-do-tej-spacerowki/
    Wiem, że niektórzy robią to wcześniej, zwłaszcza, jeśli dziecko krzyczy w gondoli a spacerówkę można rozłożyć na płasko i przypiąć dziecko pasami.
    Myślę, że jak przejdziecie na tydzień na spacerówkę (na wakacje) a potem wrócicie do gondoli to też nie powinno się nic wielkiego stać. W końcu to chodzi o to, żeby nie wymuszać na stałe siedzenia zbyt wcześnie (no, chyba, że planujecie na wakacjach długogodzinne spacery, to wtedy - ten patent z rozłożeniem powinien dobrze działać).

‹‹ 740 741 742 743 744 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ