X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • AnSan89 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2022, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska tak, w sobotę byliśmy na weselu. Ciocia męża zarezerwowała nam stolik w rogu sali, więc nie było tak głośno, bo głośniki były daleko. W odróżnieniu od polskich wesel tutaj trwają 3h. Bliska rodzina, więc nie mogliśmy odmówić, zresztą ja się z chęcią poszłam. Przygotowania tylko mnie trochę dobiły, bo wyszykowanie 3 dziewczynek, ogarnięcie 3 fryzur, potem najmłodszego i jeszcze siebie, to ja przed wyjściem już zmęczona byłam😁 A jeszcze tuż przed wyjazdem mąż z zakupami do domu wpadł. Też sobie moment wybrał 🤦
    Od wczoraj mały zaczął reagować na głośne dźwięki. Wcześniej mu to nie przeszkadzało, a teraz jak ktoś podniesie głos albo właczy np.tv głośno to wpada w ryk🤷

Jaina- dziękuję, dziś jest już ok, ale wczoraj to nie wiem jak przetrwałam 😕 Coś ewidentnie z ciśnieniem/pogodą było, bo teść też został znokautowany przez ból głowy.
    Co do zabawek to popieram Falk. Im mniej tym lepiej. Później to wszystko tylko leży i nie wiadomo gdzie to trzymać. 🙈

Jeheria- moja córka dwa lata temu miała podejżenie ASZ. Ciągle cała wysypana była. Pomagał tylko Bepanthen baby. Do tej pory nie wiemy, dlaczego tak ją wysypywało -od twarzy do stóp. Cokolwiek to było to chyba wyrosła, bo od dawna jest ok. Oby Twój synek też się tego pozbył 🙂
    Agawa-gratuluję 4 miesięcy🙂

Mój maluch jakoś się przestawił i od 2 tygodni zasypia mi po północy. A przed snem daje koncerty płaczu z powodu bólu brzuszka. Chyba jakiś skok też zaliczył, bo dziś zdecydowanie bardziej ożywiony i kontaktowy był. Uśmiech to mu z ust nie schodził a na łaskotki reagował głośnym śmiechem. 😁 I jak dawałam mu grzechotkę/zabawkę w rączkę to od razu drugą rączką też łapał, a wcześniej tego nie robił.
    Muszę go pilnować żeby główkę kładł na prawą stronę, bo mam wrażenie że lewa strona troszkę się spłaszcza 😕

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aneta8, Kasiastaraczka, Agawa85 lubią tę wiadomość

• Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2022, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina to fajne zestawy muzyczne
    A te kołysanki to kiedyś takie śpiewali,no rzeczywiście akurat ten tekst niefajny...
    Ja też nie mogę się skupić w sklepie i w ogóle to omijam je szerokim łukiem,nie lubię robić zakupów stacjonarnie.... Ostatnio zamawiałam coś z Empiku, poszłam odebrać i widziałam dużo książeczek,ale przytloczyło mnie to...za dużo tego... wolę na spokojnie podjąć decyzję w domu

Agawa podziwiam,że dajesz radę sama👏
    U nas chyba dziś po półtorej tygodnia przełom w katarze
    Trzymam kciuki za Was
    Oj mi też ciężko było zabrać się za organizację Chrzcin

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Agawa85, Aneta8 lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • MyŚliwa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2022, 02:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnSan89 - fakt, wywalenie dużej kasy i rozczarowanie się to jednak niefajne uczucie. U nas w razie czego istnieją pieluchoteki (można wypożyczyć), ale chyba nie mają jakiegoś szerokiego wyboru dla noworodków. My chcieliśmy od początku, dlatego u nas od początku były wydatki.
    Kurcze, jeśli Ci przeciekają wielorazówki, to trzeba było by się przyjrzeć co jest problemem. A jest kilka - od za słabych wkładów chłonących (albo tetry), przez zbyt lekkie dopinanie (albo odstawanie od pachwin), brak bocznych "burt", do powodów związanych z samymi pieluchami - luźne ze starości gumki, pęknięty materiał chłonący czy zatłuszczony materiał.
    To oczywiście, jakbyś miała ochotę się temu przyjrzeć. Ewentualnie - nie myślałaś o sprzedaży?@Kasiastaraczka ma rację :-) Pewno u Was są jakieś grupki na facebooku czy jakieś bazarki...🤔
    U nas przecieki zdarzają się głównie nocami, no, ale jak od 23 do 9 nie zaglądasz do malucha to i przy pampersie może się zdarzyć ;-P.
    Super, że najmłodszy członek rodziny pozwolił na wesele :-). Macie też fajne stosunki z teściową, choć ja bym nie chciała mieć aż tak bliskich kontaktów. Dla mnie 50 km odległości to minimalne oddalenie :D. Tak, żeby wpaść na wizytę, ale nie pojawiać się zupełnie bez powiadomienia na kontrolę.
    Joana23 - wygląda jakbyś miała sporo wiedzy na temat zwiedzania Polski. Wysłałam Ci zaproszenie na priv, potrzebna mi jakaś polecajka, może coś wygrzebiesz? U nas dzisiaj Balbinka też śpiewała do RAMMSTEINA. 🤘✋
    f_a_l_k - podobno czasami dzieci potrafią w noc urosnąć 1 cm oO. Budzisz się i nagle ubranko jest przyciasne. A masz strój dwuczęściowy? Taki to zawsze łatwiej dopasować (jak rękawek za krótki, to tego aż tak nie widać, a spodenki też mogą z pasa zjechać na biodra).
    Kasiastaraczka - super, że macie zaplanowane prowokacje. Trzymam kciuki za powodzenie (albo przynajmniej ustalenie, czy coś jest przyczyną!).
    dobuska - ja też jakoś w ciągu ostatnich tygodni sięgnęłam po alkohol. Najpierw poszedł kieliszek whiskey (kiedy mała spała), teraz spróbowałam piwa smakowego - bo się pomyliłam - myślałam, że jest bezalko. I w sumie powiem, że za piwami nie było co tęsknić.
    jaina_proudmoore - ja zawsze mówię, że chory facet gorszy niż dziecko. U nas do tej pory się sprawdza, bo zazwyczaj mąż najpierw łapie choroby - potem ja szybko łażę na zakupy, bo wiem, że jemu za chwilę przejdzie, a ja sie będę bujała - chora, głodna i zasmarkana.
    "Pani mąż ma KATAR, przykro mi"
    "Mężczyzna nie choruje, on walczy o życie"
    Z zabawek u nas prym wiodą dwie:https://www.ceneo.pl/48029409 (smiki gryzak żabka) i https://www.ceneo.pl/92530337 (canpol piłka sensoryczna kontrastowa)
    Plus do tego jakieś ustrojstwo wieszane na wózek (taka jakby gruba linka z zawieszonymi zabawkami, mamy już dwie - jedną zamontowaliśmy na macie edukacyjnej). Wiem, że u dzieci siostry prym robiły zabawki, które są interaktywne - na przykład taki delfinek - https://czaszabawy.pl/lamaze-delfinek-filip-lc27516.html - jak się go naciągnie, to mu się ogonek macha.
    Generalnie chyba czytałam we wpisie matki fizjoterapeutki, że dużo zabawek to nieporządek i gorszy rozwój. Dlatego my kupiliśmy tylko nowy gryzak (przy okazji nowych smoczków), resztę dostaje w spadku po rodzinie i wydzielamy jej: oprócz tego, co wisi na macie edukacyjnej to ma wyciągnięte na raz max 3 zabawki, reszta jest schowana. I robimy rotację co jakiś czas.
    Jak już ktoś coś chce kupić dziecku to lepiej prosić o jakieś rzeczy na przyszłość: książkę z bajkami, (kiedyś można było jakąś płytę z kołysankami), czapkę przeciwsłoneczną, książkę ze wspomnieniami (są takie, co się robi odciski dłoni, stópek, odpowiada na jakieś pytania itd.), album do zdjęć, jakąś fajną personalizowaną butelkę na wodę itd.
    Dzisiaj za radą ze szkoły rodzenia próbowałam ćwiczyć z dzieckiem - Balbinka się strasznie śmiała, położyłam sobie ją na macie między nogami i robiłam skłony, potem na czworakach robiłam kilka ćwiczeń na brzuch i kręgosłup, to bawiła się moimi włosami. Ale za chwilę przyszło pół godziny płaczu i wyciskanie kupy, więc dałam sobie spokój.
    U nas, tak jak liczyłam - 62 są już za małe, 68 sporo za długie (to samo z body - 68 są na nią trochę za długie i sporo za długie w rękawach). Z mierzenia pielęgniarek wyszło 63 :D.
    No i waga - 5400. W końcu oficjalnie przeskoczyliśmy 5 kg. Dlaczego to takie dla mnie ważne? Znalazłam taki tekst: "Większość czteromiesięcznych dzieci nie wymaga nocnego karmienia. Zgodnie z procesem metabolizmu, niemowlętom ważącym 5 kg nocny posiłek nie jest wcale potrzebny, a czy go dostają czy nie - to już zupełnie inne zagadnienie." (Pierwszy rok życia dziecka, Heidi Murkoff, Sharon Mazel) To już mogę przestać mieć wyrzuty sumienia, jeśli Balbinka by przespała całą noc (choć wg tej książki cała noc to 6 godzin:D).

Kasiastaraczka, Stokrotka 86, AnSan89, Aneta8 lubią tę wiadomość

• AnSan89 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2022, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśliwa, super, że Balbinka ładnie przybiera.🙂ja spróbuję chyba z tymi pieluchami, może tym razem mi lepiej pójdzie. Co było problemem nie ma pojęcia, bo było to 7 lat temu i ciężko mi teraz to sobie zobrazować żeby znaleźć przyczynę. Używałam głównie wkładów (chyba mikrofibra) a na noc bambusowo-węglowych.
    Jak już się ogarnę i spróbuję to dam znać jak poszło.Chociaż w te upalne dni warto by było spróbować.

Muszę zacząć budzić tego mojego śpiocha po 8, bo śpi mi do 9:30-10 a później w nocy buszuje do północy. Męczy mnie już taki tryb, bo wieczorem nie jestem w stanie nic zrobić a i czasu dla siebie w ogóle nie mam. Oby podziałało, trzymajcie kciuki🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2022, 06:53

jaina_proudmoore, Joana23, Stokrotka 86, Kasiastaraczka, Aneta8, MyŚliwa lubią tę wiadomość

• jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 25 maja 2022, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Na razie będzie krótko.
    Mąż mnie chyba raczej na pewno zaraził 😢😬
    Słabo się czuje, w nocy miałam lekkie dreszcze, teraz jestem słaba i boli mnie głowa 🤨
    Brać to co w okresie ciąży standardowo? 🤔
    Mąż ma dziś lekarza wiec zapyta.
    Najgorzej to się martwię o małego 😢☹️
    Ja już nie pamietam kiedy byłam chora 🤷‍♀️
    Termometr pokazał mi 38.5 👀😬

Spokojnego dnia 💝💝💝

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2022, 08:09

zDmVp2.png
  • AnSan89 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2022, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina ja stosowałam na przeziębienie to co w ciąży. A o maluszka się nie martw. Przekazujesz mu z mlekiem przeciwciała. Ja byłam wiele razy chora podczas karmienia piersią (dwa razy straciłam nawet głos) i tylko raz któraś z dziewczynek kataru dostala🙂 zdrówka dla Ciebie🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2022, 08:32

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, MyŚliwa lubią tę wiadomość

• Joana23 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2022, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnSan, trzymam zatem kciuki za powrót do wielopielo 🤞🏻 Podziwiam już za samą chęć ;) Trzymam też kciuki za przestawienie godzin spania :)

Jaina, przykro czytać, że złapałaś przeziebienie od męża.. Mam nadzieję, że szybko się z tym uporasz. Ja jeszcze nie byłam chora odkąd Kajka jest po tej stronie brzucha, wiec nie doradzę co brać..

Myśliwa, zaakceptowałam zaproszenie :) 5400 to już piękna waga! No i nawet nie wiedziałam, że cała noc trwa 6 godzin :) My też mamy niewiele zabawek, bo mocno boję się zagracenia. Mama partnera co chwila kuouje książeczki (a bo kosztowała parę złotych), ale takie „z dupy”. Spakuję je wszystkie i wywiozę do nich :) Chociaż nie powiem, cała seria Kici Koci za jakiś czas się przyda :)

Ja dzisisj w nocy zupełnie nie ogarnelam! Stałam nad łóżeczkiem i byłam przekonana, że odkładam Kajkę. Poglaskalam ją po główce, dałam smoka, a ta mi dalej marudzi! Cycki mi powiedziały, że wstałam, bo mam ją wyjąć i nakarmić 🙈🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2022, 09:52

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, AnSan89, Aneta8, MyŚliwa lubią tę wiadomość

uS2wp2.png
  • Agawa85 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2022, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mała właśnie ma drzemkę. O dziwo w dobrym humorze wstała, nagadała się za wszystkie czasy bo ostatnio jakoś cichsza była i katar mniejszy.
    Jaina dużo zdrówka. AnSan ma rację dajesz małemu przeciwciała więc jeśli nawet się zarazi to przejdzie to dużo łagodniej. Ja często coś łapę ostatnio a u Emi jeśli się zarazi to kończy się na katarze.
    Myśliwa coś w tym jest z tym spaniem, bo moja wstaje właśnie w nocy po 6 godz, czasem po 8 na mleczko, ale dla mnie to nie jest cała noc.😂 zazwyczaj karmienie przypada między 2-4, a wtedy najlepiej mi się śpi.😅
    Kasia dobrze, że już lepiej z katarkiem.💪
    Kurcze szaroburo się zrobiło a już takie fajne lato było.

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, AnSan89, Kasiastaraczka, Aneta8, MyŚliwa lubią tę wiadomość

13.11.2024 transfer ❄️ 4.2.2 🙏🙏 encorton, sompfolipid, heparyna

10dpt beta 33,12
    12 dpt beta 65,14
    14 dpt beta 132
    16 dpt beta 271
    22 dpt beta 1353
    29 dpt usg jest zarodek z bijącym serduszkiem❤️🥹 crl 0,45 cm
    36 dpt zarodek 1,2 cm z bijącym serduszkiem
    8tc💔

12.05. 2021 transfer zarodeczka 4.2.2 AH + embroglue🙏
    6dp beta 78 mIU/ml🙏🙏
    8dp beta 240 mIU/ml🙏🙏
    10dp beta 640 mIU/ml
    13dp beta 2527 mIU/ml 🙏
    29.05 pierwsze usg🙏
    Mamy pęcherzyk ciążowy🙏
    11.06 mamy ❤ i 11 mm
    28.06 kropuś ma 3,1 cm😍
    24.01.2022 córeczka
    4❄️

IVF
    KIR Bx brak 2DS3 i 3DS1
    NK 25%😔
    PAI-4G/5G układ homozygotyczny 😔
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2022, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 🙂

Dobuska, ja to od roku jestem na winach/piwach 0% 😁 na szczęście teraz takie czasy że jest tego sporo i nawet przy kp nie trzeba rezygnować 🙂
    Niby mogłabym ciut wypić normalnego ale nawet nie chce. Mąż też ma ogranicznik bo młody śpi z nami w sypialni wiec nie ma opcji żeby wąchał potem wyziewy alkoholu. No i jednak mąż do niego wstaje w nocy a po alko jakby go jednak zawiało to przecież nie weźmie dziecka.

Kurcze, z tym mrożonym mlekiem to ja nie widzę różnicy w zapachu🤷 mój dostaje mrożonki jak wychodzę. Serio u nas bardzo się przydają. Na początku maja musiałam na Cito skoczyć do lekarza i gdyby nie zapas to chyba mąż musiałby nakarmić małego mm. Swoją drogą muszę nieco uzupełnić zapasy bo dużo już tego nie mamy a przy częstotliwości z jaką Wiktor je ciężko mi odciągać. A on wypija jak mnie nie ma tak 3h nawet 300 ml mleka z butli.

Jaina, mam nadzieję że szybko się wyleczysz. Współczuję choroby bo jednak z gorączką ciężko zająć się małym.
    Mi włosy też lecą... Porażka. Gdyby nie to że niedawno miałam komplet badań podejrzewałabym niedobory. No ale tak to ewidentnie hormony po ciąży.

Kasiu, urlop chcemy spędzić nad morzem ale jeszcze nic nie zaklepalismy.
    Co do karmienia to super że miałaś taka możliwość. Mój ostatnio nie zawsze da się nakarmić w normalnej pozycji. Od kilku dni co któreś karmienie jest na leżąco bo inaczej histeria. Wczepia się wtedy we mnie jak koala w konar i pije jakbym mu mleka nie dawała pół dnia🤦

Agawa, zdrówka dla E. z okazji kolejnego miesiąca po tej stronie brzuszka 🙂🥂🎉

AnSan, o proszę jakie krótkie wesela. Ale to chyba bardziej w formie obiadu w takim razie bez tańca?
    Oby młody zaczął normalnie przesypiać noce👍
    Mój ma ewidentnie regres snu. Liczyłam że nas to nie spotka, albo przejdzie bokiem i przy okazji jak wszystkie skoki. Ale nie... Od kilku dni jest koszmar i z usypianiem i z jego spaniem. Ponoć nawet kilka tygodni to może trwać. Pocieszam się tylko tym że to regres tylko z nazwy, a tak naprawdę to kolejny krok w jego rozwoju.czyli cały czas do przodu!

Myśliwa, mamy taką samą piłkę 🙂👍

U nas też szaro buro. Wiktor ma totalna mamoze od kilku dni. Jutro szczepienie więc pewnie dojdzie jeszcze marudzenie. Coś czuję że będzie kombo. I jak tu człowiek ma zadbać kurde bardziej o siebie...

jaina_proudmoore, Agawa85, AnSan89, Kasiastaraczka, Aneta8 lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • AnSan89 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2022, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka były przystawki, potem obiad, a na koniec ciasto i cały czas tańce🙂 Tutaj wesela są zupełnie inne niż w Polsce. Uroczystości z nim związane trwają nawet 4 dni.
    Mogę podrzucić trochę ładnej pogody😉 Powodzenia na szczepieniu.

Tak w ogóle to słyszałyście o kryzysie mm w USA? Masakra jakaś. Nawet nie wyobrażam sobie co te matki przeżywają😕 My zmieniliśmy ostatnio mleko którym dokarmiam, bo też stamtąd i już ciężko było dostać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2022, 15:34

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aneta8 lubią tę wiadomość

• Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2022, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnSan ja coś słyszałam. Ale bardziej w kontekście tego że w sieci pojawiły się przepisy na mm własnej produkcji i eksperci przestrzegali żeby tego nie stosować.
    Tak sobie myślę że tam pewnie to mm jest jeszcze bardziej popularne niż u nas bo przecież tamte kobiety nie mają rocznego macierzyńskiego...

jaina_proudmoore, AnSan89, Aneta8, MyŚliwa lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • AnSan89 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2022, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, mm jest tam dużo bardziej popularne.
    Z tego co wiem to kobiety tam nie są też jakoś szczególnie zachęcane do kp.

Niektórzy dodają też więcej wody do mm niż zaleca producent, żeby puszka starczyła na dłużej. Niestety wiele noworodków wylądowało już w szpitalu z problemami z nerkami itd. ☹️

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

Wysłany: 25 maja 2022, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wieczór 😚
    MyŚliwa zazdro że Balbinka tak śpi w nocy ❤️
    Super, że macie już przekroczone 5 kg

AnSan trzymam kciuki za przestawienie malucha na wcześniejsze zasypianie
    Oj tak czytałam o tym kryzysie mm w USA 😥

Co za pogoda dziś...
    Byliśmy na rehabilitacji i pani jest zadowolona z Tadzia, nawet nam nie dodała nowych ćwiczeń. Powiedziała żeby robić to co dotychczas i kłaść jak najczęściej na brzuszku,to najlepsze ćwiczenie w tym momencie
    Mamy jeszcze 2 razy iść,ale ciężko z terminami, będę polowała z dnia na dzień
    Wracaliśmy w deszczu...na szczęście sprawdziłam,że ma padać i wzięłam tę folię na gondolę...

Jaina zdrówka życzę 😚
    Ja w marcu tak chorowałam z gorączką, jeszcze wtedy Tadzio na mnie spał, więc był bardzo blisko mnie i nic nie złapał, przekazałam mu przeciwciała 💪

Joana w nocy to jak na autopilocie 🤣
    Hi hi to babcia będzie miała niezłą biblioteczkę

Stokrotka jakie badania robiłaś oprócz morfologii mi też lecą włosy... pewnie to i hormony,ale tez niedożywienie przy tej mojej diecie eliminacyjnej...
    My też będziemy chcieli wrócić we wrześniu nad morze,ale to raczej będzie spontan. W zeszłym roku tak byliśmy,mam nadzieję że i tym razem uda znaleźć się fajne miejsce dla nas z bobasem
    Będziemy obserwować pogodę i zadecydujemy 🙂
    Ja nie wiem czy u nas jakiś skok czy co...nie dość,że słabo z karmieniem to i płytki sen,wybudza się często...

Aneta8, Stokrotka 86, AnSan89, jaina_proudmoore, Ada.. 31 lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2022, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór! Dziś intensywny dzień, że nawet nie mam siły napisać 😅
    Rano mały pozwolił wiec trochę ogarnelam i poodkurzalam, potem była u nas fizjo. Na początku było spoko, a potem M się rozdał i już płakał do końca ćwiczeń 🥺 ale chyba ból dziąseł zaczął mu dokuczać, bo gryzł naszą fizjo w rękę 🙈 na szczęście powiedziała, ze ładnie się rozwija, jedynie musimy dalej popracowac nad rękami i barkami. Młody coraz częściej próbuje obrotów na brzuszek. Jeszcze trzeba mu pomagać, ale chyba coraz bardziej mu się podoba w tej pozycji 🙂
    Potem byli dziadkowie i moja siorka z psem wiec gwarno. Po 4 drzemkach w ciągu dnia padł spać po 20.
    U nas tez M zrobił się wrażliwy na hałasy. Wzdryga się na głośniejszy dźwięk. Widać wszystkie nasze dzieciaki przechodzą te same etapy 🙂
    Jutro piękny dzień dla nas wszystkich 🥰 dostałam od męża koszulkę a M body z napisem Nasz pierwszy dzień matki 2022, grafika uroczych misiów koala i podpis Mama&Max ☺️ Jutro oboje sie wystroimy.

Jaina zdrówka 😚

Stokrotka 86, AnSan89, Kasiastaraczka, jaina_proudmoore, Ada.. 31, Agawa85 lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 26 maja 2022, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama... ❤
    Jest w stanie zrobić coś z niczego.
    Dać wszystko nie mając czasami nic.
    Znieść to, czego często znieść się nie da.
    I mimo trosk, zmęczenia, bólu zawsze robić wszystko z uśmiechem na twarzy.

Mama...
    Osoba, w której mieści się całe piękno świata. Potrafi zastąpić każdego, a nikt nie zastąpi jej.

~ Anioł do wynajęcia.
    26maj - Dzień Mamy ❤

Miłego dnia drogie panie 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

AnSan89, Aneta8, Joana23, Kasiastaraczka, Stokrotka 86, Agawa85, mk_bambino, MyŚliwa lubią tę wiadomość

zDmVp2.png

Wysłany: 26 maja 2022, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny rok temu płakałam,bo dostałem okresu... znowu....nie wiedziałam,że to pierwszy dzień ciąży 🥰 dziś tulę w ramionach syneczka, właśnie się karmimy
    Jest ciężko,ale jest pięknie ❤️
    Wszystkiego najlepszego Mamusie 😚

jaina_proudmoore, Aneta8, Stokrotka 86, Joana23, AnSan89, Agawa85, mk_bambino lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Agawa85 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2022, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rok temu byłam pierwsze dni w ciąży, juz o tym wiedziałam, ale chyba trochę nie dowierzałam i bardzo się bałam, że tyle
    rzeczy może pójść jeszcze nie tak.. A teraz ta mała fasolka leży obok i daje popalic mamusi.😍
    Najlepszego mamy.😘😘

jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Stokrotka 86, AnSan89, Aneta8, Joana23, mk_bambino lubią tę wiadomość

13.11.2024 transfer ❄️ 4.2.2 🙏🙏 encorton, sompfolipid, heparyna

10dpt beta 33,12
    12 dpt beta 65,14
    14 dpt beta 132
    16 dpt beta 271
    22 dpt beta 1353
    29 dpt usg jest zarodek z bijącym serduszkiem❤️🥹 crl 0,45 cm
    36 dpt zarodek 1,2 cm z bijącym serduszkiem
    8tc💔

12.05. 2021 transfer zarodeczka 4.2.2 AH + embroglue🙏
    6dp beta 78 mIU/ml🙏🙏
    8dp beta 240 mIU/ml🙏🙏
    10dp beta 640 mIU/ml
    13dp beta 2527 mIU/ml 🙏
    29.05 pierwsze usg🙏
    Mamy pęcherzyk ciążowy🙏
    11.06 mamy ❤ i 11 mm
    28.06 kropuś ma 3,1 cm😍
    24.01.2022 córeczka
    4❄️

IVF
    KIR Bx brak 2DS3 i 3DS1
    NK 25%😔
    PAI-4G/5G układ homozygotyczny 😔
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 26 maja 2022, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, korzystając z okazji, że mamy dzisiaj takie piękne święto postanowiłam napisać i życzyć Wam wszystkim nie tylko cudownego Dnia Mamy ale także wspaniałych chwil z Waszymi dziećmi każdego dnia 🥰 niech beda dla Was najwieksza duma i pociecha ❤

Przepraszam, że tak mało się udzielam, ale czesto podczytuję co u Was. Takie elaboraty piszecie, że nie ogarniam tego 😉 ale fajnie, bo jest co poczytać!

U nas jak to z dzieckiem raz lepiej raz gorzej, ale generalnie Łucja to złote dziecko 😍 Jakos miesiac temu pojawily sie pierwsze problemy z kp, a aktualnie Mala protestuje przy piersi do tego stopnia, ze w dzien je praktycznie tylko z butli. Piers ssie ewentualnie na spiocha i w nocy. Myslalam ze problem jest z moim mlekiem (smak, ilosc itd), a po wizycie u CDL okazalo sie, ze to wina wnm w okolicy ust i nieprawidlowego ulozenia jezyka. W 3 miesiacu zmienia sie laktacja i Mala przez logopedyczne problemy tego nie ogarnia, zlosci sie i odrzuca piers. No coz 🤷‍♀️ cos tam jescze probujemy zdzialac, ale przepracowalam sobie juz chyba podawanie butelki 😉

Pozdrawiam Was wszystkie i życzę milego dnia 😚

jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, AnSan89, Aneta8, Joana23, Stokrotka 86, mk_bambino, MyŚliwa lubią tę wiadomość

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2022, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim mamom 😘
    W zeszłym roku już byłam po transferze, ale jeszcze przed zrobieniem bety (8dpt), więc nie wiedziałam że pod moim sercem rozwija się życie 🥰 Pamietam jak dzis, że Basia Tworek miała w tym dniu promocję na swój kurs dla kobiet w ciąży, ale nie kupowałam, bo nie chciałam zapeszać :) Dziś moje małe 3,5 miesięczne szczęście właśnie zasypia obok, a ja ciągle nie dowierzam :)

Kochane moje! Cieszcie się każdym dniem z Waszymi maluchami. Cudownego macierzyństwa!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2022, 15:27

jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Stokrotka 86, Aneta8, AnSan89, mk_bambino lubią tę wiadomość

uS2wp2.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2022, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że macie piękny dzień mamusie! 💖
    Chyba tak, bo na form cicho 🤫☺️
    Świętujecie 🥳
    Ja w tamtym roku, dzień po tym pięknym świecie zrobiłam pierwszy test i dopatrzyłam się mega bladej drugiej kreski ❤️

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Kasiastaraczka, AnSan89, MyŚliwa lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
‹‹ 742 743 744 745 746 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ