Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny 🙂
Jaina- zdrowiej! Dobrze że Alex szybko " stanął na nogi"😉 a jak mąż?
Kasiu, u mnie też różnie podczas spacerów. To już nie te czasy że spał 😁
AnSan, ja słyszałam że 1 USG bioderek to jest po to żeby sprawdzić czy wszystko ok fizjologicznie i po porodzie, a drugie czy rodzice czegoś nie popsuli😁 ale nie wiem czy to prawda. Z tego co wiem to wcześniakom więcej niż innym dzieciom się tego nie robi. Mój miał 2 i teraz ma mieć jak będzie chodził.
U mnie przy okazji ortopeda wszystko sprawdza: stopy, kręgosłup, ułożenie główki, próbę trakcji i reakcje młodego.
Myśliwa, koszmarna ta historia. Najgorzej że młoda dźwięku nawet nie wydała.
Kiedy mija ten czas gdy ryzyko zakrztuszenia spada do minimum?
U nas w sumie bez zmian. Wczoraj młodego wazylismy i mamy już 6750💪 Wiktor dużo slodziakuje, jakiś taki naprawdę kumaty się zrobił 😉 z zasypianiem nadal cyrki ale liczę że wkrótce to minie.
Dziewczyny, on jest coraz fajniejszy 🙂 myślałam że noworodek to najsłodsza opcja, ale taki czteromiesięczny bobas wygrywa w tym zestawieniu 🙂 zwłaszcza jak cieszy się na mój widok. I to za każdym razem 😁Kasiastaraczka, jaina_proudmoore, AnSan89, Aneta8, mk_bambino lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Stokrotka wow, super że Wiktor tak przypakował 😁 Tadzio go goni
Też to widzimy z mężem,że z dnia na dzień to jest coraz większy słodziak 😍 te interakcje z nim ❤️
Noworodzio jest też fajowy,ale nie ma tego samego
A tu karmię Tadzia,nagle odrywa sie od cyca i cos mi tłumaczy,gada jak najęty 🤣
U nas też usypianie to cyrk. Chodzę z nim po pokoju,cycek w buzi... komedia
Coraz lepiej mu na brzuszku, ćwiczymy na piłce, bawi się grzechotkami
My dziś jedziemy do Lublina na komunię córki mojego brata ciotecznego
Miłego dnia życzymy 🥰jaina_proudmoore, Stokrotka 86, AnSan89, Aneta8, mk_bambino, MyŚliwa lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
hej dziewczyny,
Spokojnego weekendu 💚💚💚
Ze zdrowiem powoli lepiej u wszystkich domowników.
Dziś Alex spał 21-2, potem krótkie jedzenie i spał 2.30 do 5, a potem już ciężko było go uśpić.
I jeszcze kupa wyszła bokiem 🤣także od rana była zabawa.
@Stokrotka - niestety ryzyko zakrztuszenia rośnie przy metodzie BLW i rozszerzaniu diety 🤨z tego co czytałam. Także trzeba być czujnym już chyba zawsze. W końcu przyjdzie moment na zabieranie rzeczy ze stołu czy tego co w zasięgu ręki a nic nie jest szybsze niż 2 latek z czymś w buzi, który ucieka przed rodzicami 🤣🫢😉
Co do badań Usg bioderek / my mieliśmy 6 tż, teraz niedawno i lekarz zaprosił po skończonym 6 miesiącu celem sprawdzenia czy są te jądra w kości udowej. ( dopóki ich nie ma to nie można dziecka stawiać na nóżki). Mówiłam o kontroli po tym jak zacznie chodzić to powiedział, że nic takiego nie wymaga. 🤷♀️Także bądź tu mądry jak każdy inaczej podchodzi do tego, chyba powinny być podobne zasady w całym kraju dla dzieci jednak. 🤔
@Ansan- masakra z tym mlekiem modyfikowanym.
Mąż coś mówił, że jakiś czas temu fabryka się spaliła i stad te problemy.
Przepis na mleko tez powinien być przestrzegany a nie wg własnego widzimisię, w końcu chodzi o zdrowie dziecka.
U nas kiepska pogoda. Wczoraj padało, za chwile słońce, i tak na zmianę. Dziś za to bardzo wieje. Chętnie się zamienię na ten upał. 🧡
@Kasia - udanego i spokojnego wyjazdu 🙂
Mój mały ma drzemki średnio co 3 h ostatnio. A ile one potrwają to kto to wie 😋najdłużej jednak śpi mu się na dworzu a ostatnio nie było do tego okazji.
Noworodek jest słodki na swój sposób ale tez nieporadny 💚
A taki niemowlak to już coraz fajniejszy. 🥰
Mój zjada swój kubraczek jak się go rozbiera, dodatkowo się śmieje jak się go łaskocze a śmiech ma zabójczy. 🤣
A to zasypianie z cycem to tez kabaret, ja wyciągam, on bierze i tak do ośmiu razy i pada spać w końcu 😉
@Jeheria- co tam słychać u was ciekawego?
@Joana i @Aneta - dobrze pamietam ze wyjazd teraz przed wami? 😋
@Joana - zaczęliśmy oglądać ST ale jakoś tak ciężko, tu grzechotka to patrzenie na małego i skupić się nie można za bardzo 🤨
@Dobuska - udanego weekendu 💝😁😎
@Magg - jak tam twoje małe licho hihi 👀🧡
@MySliwa - matczyna intuicja to jednak dobra sprawa. Jak to Dobuska kiedyś napisała, warto patrzeć jak dziecko jest cicho 🤔Stokrotka 86, AnSan89, Kasiastaraczka, Aneta8, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Hej, dzięki za informacje o tych bioderkach🙂 u nas z jąderkami wszystko ok i nie zalecali dalszych kontroli. Ale faktem jest, że chociaż w obrębie jednego państwa powinny być takie same zasady co do ilości/czasu badań kontrolnych dla dzieci.
U nas dość spokojnie. Problemy z brzuszkiem na razie przeszły, a i zęby/dziąsła już tak nie dokuczają. Wcześniejsze pobudki pomogły i teraz zasypia między 21 a 22🙂 Od 3 dni jesteśmy na wielorazówkach i idzie mi z nimi coraz lepiej. W końcu na coś się przydały.
Od kilku dni mamy upały ponad 30 stopni i mały ciągle na mnie wisi. Czuje się przez to jakbym noworodka znowu miała w domu😁
Jaina zabierz sobie trochę tego ciepła i daj mi w zamian trochę wiatru😁
To sprawdzanie dziecka jak jest cicho dotyczy też większych dzieci tylko w innym aspekcie. Jak moje są za cicho to już wiem, że coś kombinują🙂
Miłego weekendu dla wszystkich🙂Joana23, jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aneta8, mk_bambino, Kasiastaraczka, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Hej hej
u nas dzisiaj wielki dzień - mamy sesję rodzinną
ja już pomalowana, z doczepionymi rzęsami
nie jestem pewna czy Kajka mnie poznała
Jaina, my wczoraj też zaczęliśmy oglądać ST, ale wieczorem jak Kaja już spała. Noooo, jest klimat! Zdrówka :* A i dobrze pamiętasz z wyjazdemRuszamy w poniedziałek, a w niedzielę jeszcze jedziemy zawieźć psa do rodziców partnera.
Dobuska, jak tam Warszawa?
Stokrotka, Kasia - Kajka goni Waszych chłopaków - wczoraj ją tak na szybko zwazylismy na naszej wadze i ma już 6,5kg! Macie rację, etap noworodka był przesłodki, ale też wolę jak mamy większy kontakt z Kajkąuśmiechy rozdaje na lewo i prawo, coś tam gada - jest radocha!
Kasiu, oby komunia przebiegła Wam spokojnie 🤞🏻Aaaa i buziaki dla Tadzia z okazji 4miesięcy! 😘🥳
AnSan, ja też tego ciepełka trochę poproszęi powodzenia z wielopielo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2022, 11:48
jaina_proudmoore, Stokrotka 86, AnSan89, Aneta8, mk_bambino, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny,
Z tymi spacerami to faktycznie macie rację, czasy spacerów w każdym czasie już minęły, ja od dłuższego czasu chodzę z moją tylko w godzinach drzemek, wolę nie ryzykować koncertowych wyjść 😜
Dzięki za polecenie butli, wypróbuję 😉
Moja złośnica mała już się uspokoiła, od kilku dni już potrafi sama się bawić, zostawiona w łóżeczku leży i się cieszy do karuzeli 🙃 coraz bardziej samodzielna i mniej wymagająca, można ogarnąć obiad i nawet trochę posprzątać 🙂 myślę, że z dnia na dzień będzie tylko lepiej 🙂
My po drugim szczepieniu, dwa czopki zaaplikowaliśmy, noc przespana ale problem z zasypianiem od czwartku okropny, przedwczoraj 2h, wczoraj 1h, w nocy po była taka mało ruchliwa, wręcz zamulona i mi spała do 9 od 20 z jedną pobudką na mleko o 3😱 no i znowu ulewa po szczepieniu 😔 Mam nadzieję, że ten problem z zasypianiem kiedyś minie 😔
W ogóle ostatnio coraz gorzej mi śpi w nocy, strasznie niespokojnie, dużo przebudzeń ma a ja na czuwaniu 😏
Dziś matka miała wychodne na kawkę to młoda nie chciała przysnąć na drzemkę, musiałam z ojcem na spacer wywalić, chyba czuła że matka chce się szybko pozbyć 😜 akurat okno pogodowe się trafiło 🙂
Dobrego weekendu mamusie 🥰 udanych imprezek i wyjazdów 😘
jaina_proudmoore, Aneta8, mk_bambino, Joana23, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny! Ja tak na szybko, bo czuję, że czas mnie goni, a jutro rano wyjazd 🙈
Zupełnie nie wiem jak się spakować, prognozy są tak różne, że muszę wziąć różne ciuchy. Jeszcze jedno pranie mi się suszy. Wczoraj M był pierwszy raz w galerii handlowej. Oczy jak 5 zł i rozglądał się po suficie 😁 kupiliśmy mu 3 pary body na 68 i 3 pary krótkich spodenek 🙂 niestety po chwili względnego spokoju znowu mordują go ząbki, okłada się po twarzy, ciągnie za uszy i bardzo płacze. Kupiliśmy już przeciwbólową maść (poprzednia była taka z naturalnych składników, co polecałam Dobusce - Anaftin Baby. Teraz mamy Dentinox N). Do tego męczy czasem brzuszek i mamy niezłego kombosa. Mam nadzieję, mino wszystko wyjazd będzie udany. A jutro jeszcze Komunia. Będzie próba generalna z dużą imprezą przed chrzcinami.
Rano pojechaliśmy na pobranie krwi i w końcu się udało zbadać! 🙏🏻 Tym razem była jakaś bardziej ogarnięta pani i pobrała z żyłki łokciowej. Wyniki wyglądają bardzo dobrze. Jeden tylko - NRBC jest sporo przekroczony, ale w necie piszą ze to normalne w przypadku wcześniaków i noworodków. Zobaczymy co lekarz na to powie. Po wyjeździe musimy umówić się na szczepienie.
Miłego weekendu kochane! Uciekam 🫣jaina_proudmoore, AnSan89, Joana23, Kasiastaraczka, Stokrotka 86, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, witam z kawką. Obudziłam się do małej i nie mogę zasnąć. Mam ostatnio sporo na głowie.
Warszawa się udała. Miałam pierwsze wyjście bez dziecka. Mąż został z nią sam w hotelu i poradzili sobie super. Ja pierwszy raz piłam alkohol (oczywiście mojego mleka nie dostawała).
Po powrocie do domu była mocno płaczliwa. Chyba za dużo i za intensywne dla niej takie podróże. A oprócz tego chyba na pewno idą zęby, bo ślini się niemiłosiernie, ma osłabiony apetyt i wieczorem pakowała do buzi wszystko i to z taką zawziętością. Było dosłownie widać, że tymi dziąsłami szoruje po każdej zabawce.
Niestety, apetyt zmniejszył się na tyle, że mała praktycznie nie przybrała w tym tygodniu na wadzę, aczkolwiek nie ważyłam jej jak zawsze po jedzeniu, a to pewnie miało znaczenie. Chcę w to wierzyć. Niemniej, je mi ostatnio mało i nieco rzadziej. Problem tylko polega na tym, że nawet jak jej dam częściej to ona po prostu nie chce. Nie zmuszę dziecka przecież. Będę obserwować, ale obstawiam, że skok-zęby-zainteresowanie światem -> to wszystko nie sprzyja.
U nas USG bioderek ostatnie w okolicach 6 miesiąca. Mieliśmy do tej pory 3 albo 4 wizyty, ale to dlatego, że na pierwszym coś było nie tak.
Jaina, cieszę się, że czujecie się już lepiej!
My używamy butelki Avent Classic. Próbowałam raz dać Natural, ale już jej nie pasował smoczek, więc nie zmieniam.
Dobrego dnia!jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, AnSan89, Stokrotka 86, Aneta8 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry,
My już po porannym karmieniu,pieluszce, ćwiczeniach na macie... mały się zmęczył i ponownie się karmimy do spania
Jaina cieszę się,że lepiej i mam nadzieję,że po weekendzie zupełnie dobrze już 😚
Joana miłego wyjazdu 😚
Dziękuję w imieniu Tadzia 😚❤️
Aneta udanych wojaży 😁
Super, że udało się pobrać krew
Mam nadzieję,że komunia udana
AnSan super że mały się przestawił
Extra,że zdecydowałaś się na wielopielo, trzymam kciuki 💙
Dobuska czyli weekend udany,super 🥰
Oo wow,to rzeczywiście ząbki dają się we znaki
Ooo kurcze,mam nadzieję,że na tym etapie brak przyrostów to normalne, bo ona ani grama nie przybrała? Widziałam,że teraz nasze dzieciaki to mogą jakieś malutkie wartości przybierać i to jest ok
U nas weekend w sumie tak średnio,bo mojego męża rozbieralo coś, więc mówiłam,że możemy nie jechać na komunię. Koniec końców w sobotę pojechaliśmy do Lublina. O ile na początku było ok to później rozpadał się deszcz,w pewnym momencie wręcz gradem waliło, zrobiło się 7 stopni wtedy...brrr... później ok13 stopni i popadywalo...na komunii było całkiem fajnie, mały grzeczny w kościele i ja imprezie. Po imprezie pojechaliśmy do mojej mamy,bo było już całkiem blisko. Jednak dla Tadzia ten dzień to było za dużo wrażeń i pół godziny przeplakal w samochodzie, więc u mojej mamy karmienie i spanie. Wybudzal się że 3 razy z płaczem,aż w końcu zasnął i spał 5 godzin, następnie zmiana pieluszki i karmienie,a potem spanko do rana. Wczoraj jak wracaliśmy droga wydłużyła nam się o godzinę,bo mały płakał,2 razy go przebieraliśmy z kupy, w maczku i na stacji paliw, karmiłam w samochodzie. Więc teraz nasz bobasek już dorósł na tyle,że jest ciekawski, nudzi się, domaga się jedzonka i zmiany pieluszki. Wcześniej bez problemu 3 h jazdy przesypiał. No nic, trzeba się przyzwyczaić i liczę,że i on będzie bardziej to lubił,bo jakoś nad to morze we wrześniu trzeba będzie dojechać,a i wcześniej wycieczki do babci się szykują
Za to mojego męża tak wzięło podczas weekendu,że ledwo żył... głos prawie stracił... więc jak mały darł się w aucie...mi już mózg parował,a co dopiero jemu...no a na szybkiej trasie to przystanki od stacji do stacji
Miłego dnia 😚AnSan89, jaina_proudmoore, Stokrotka 86, MyŚliwa lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Hej dziewczyny!
My po szczepieniu w srode walczymy z goraczka 2 dni a zeby nie bylo nudno to doszlo jeszcze zapalenie spojowek u Mateuszka, zarazil sie od Maciusia. Falk to wlasnie takie objawy jak u Was-czerwone ropiejace oczy, bardzo swedza. My mamy krople Floxal na recepte, po dniu juz praktycznie jest ok. Na szczepieniu Mlody wazyl 6630g i mial 65cm, a wiec super. A rano na mojej wadze 6610g. Ogolnie przez ten skok On jje doslownie co godzine w dzien. W nocy max co 2., a czasami co 40minut ale krotko ssie. Dzisiaj konczymy 4mce i zaraz go zwazeedit. Waży 6730g
czyli 120g/5dni
ja tam nie patrze czy waze po jedzeniu czy przed czy po kupie czy przed bo On ciagle jje. Dobuska ja bym chyba Liwii zbadala ferrytyne i morfologie +mocz skoro ona taki niejadek.
Falk w ogrodku nie zabardzo wlasnie mam czas, narazie wysialam wspolnie z mezem nasiona. Maz od zawsze zajmowal sie pomidorami, wyrywaniem wilkow i podwiazywaniem, u nas sa one w foliaku i sznurki ida z gory foliaka i maz do nich podwiazuje
Mysliwa super ze Balbinka tyje, niezaduzo ale przynajmniej przybiera. Ciesze sie ze jestes taka spokojna w tym temacie bo ja to jestem zbyt nadwrazliwa na punkcie wagi, serio. Dla mnie niemowle powinno byc chyba pulpetem abym czula sie spokojnie 🤣 wspolczuje stresujacej sytuacji z zakrztuszeniem, ale znam temat doskonale przez Macka ;/
Stokrotka chyba nie ma bezpiecznego czasu aby nie obylo sie bez zakrztuszenia, ostatnio czytalam o mamie co wziela pol roczne niemowle do lozka na karmienie i ono zmarlo bo udusilo sie od wymiocin, winna byla poduszka bo dziecie nie moglo glowy obrocic
Stokrotka to dla mnie niemozliwe zebym miala az 250ml mleka w godzine. Szok. Moze moje cycki nie lubia laktatora... Bardzo duzo udalo Ci sie sciagnac.
Moj Mlody to nie zabardzo chce jesc w miejscach publicznych, za duzo sie dzieje...strasznie to dla mnie stresujace karmic poza domem.
O ja tez mate wodna chce kupic, moj juz wyciaga rece do przodu. Tylko wiecznie na tym brzuchu sie zlosci, niby cwiczy a zawsze z takim wkurwieniem, czy On nie moze byc spokojny? 🤣
Mi leca wlosy ale bez tragedii, w ogole jak je raz dziennie poczesze to jest swietotak sa caly czas zwiazane, ale najwazniejsze ze czyste 🤣 z tego co pamietam miesiac mi wtedy wypadaly ale ja nie bylam kp moze na kp jest inaczej bo organizm bardziej obciazony
cos nam sie powoli wylaniaja 3 drzemki... czasami jest jeszcze jakas turbodrzemka pomiedzy aby dotrwac do 19 ale juz cos widac swiatelko w tunelu, to nic ze czasami musze z nim lezec ...
co do masci na zeby mi sie spradzil dentinox ale juz wycofany jest ale tez bobodent ma ten sam skladnik, o czytam Aneta ze jednak kupilas ten dentinox, super, on jest najlepszy!
Jaina to spoko jak maz zostal z Malym a ty do sklepu, znam ten stres...to juz nie te same zakupy jak przed porodem... jak widac, nie ma mamy, nie ma cycy i jest ok
U nas maz wyjezdza od niedzieli do srody na targi do Monachium, bede sama z dwojka ale mama pzyjedzie na szczescie, tylko ja nie wiem jak zorganizowac spanie Maciusia, bo On spi zawsze w pokoju obok z mezem, z babcia za Chiny nie bedzie spal. Chyba bede musiala spac z dwoma, ale jak jeden drugiego obudzi i bedzie afera w nocy? No ja juz sie stresuje...
Edit. Macius plakal bardzo w nocy za tata ale moj tata go jakos uspokoil, ja karmilam akurat Mateuszka
Kasia super ze Chrzest sie udal, jedno z glowy! Niech maz szybko wraca do zdrowia!
Ja nie mam ani jednego woreczka z moim mlekiem, mam ndzieje ze nie bedzie potrzeby dawac, niedlugo rozszerzanie diety to jak mnie nie bedzie ktos da mu staly posilek.
W sobote bylam sama na zakupach, maz zostal z Mlodym ale to na godzine, i bez problemu dali rade
wow Ansan takie przygotowania do wesela, wystrojenie tylu ksiezniczek i ksiecia to wyczyn. Mi ciezko z dwojka sie wybrac 🤣 Maciek zawsze ucieka jak chce go ubrac
Jaina zycze Wam duzo zdrowka!
Joana jak tam sesj?
U nas strasznie dzisiaj deszczowoWiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2022, 11:30
jaina_proudmoore, Aneta8, Kasiastaraczka, Stokrotka 86, AnSan89, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Hej! Witam się z uroczej chatki gdzieś w Małopolsce 😊 Podróż mały zniósł dzielnie. W pierwszą stronę na komunię półtorej godziny drogi przespał. W kościele zaciekawiony, zaczął się wiercić już pod koniec mszy (a trwała prawie półtorej godziny) wiec wyszliśmy na zewnątrz. Na przyjęciu gwarno, bo poza naszą były jeszcze dwie inne na tej samej sali. Troszkę już później płakał, ale to przez ząbki. Dzielnie zniósł witające się i piejące z zachwytu nad nim wszystkie ciocie. Ale wszystko miło, nikt na ręce go nie wyrywał 🙂 zebraliśmy się o 16:30, bo przed nami była 5,5 godzinna podróż, plus dwa małe przystanki - jeden na karmienie i zmianę pieluszki. Dojechaliśmy na miejsce chwile po 22. Zęby znowu dokuczały i dość mocno płakał przed zaśnięciem, ale w koncu padł. Mamy pożyczone łóżeczko turystyczne, ale średnio mi się sprawdziło, bo ostatnie dni kwili w nocy i musiałam mocno się do niego nachylać i zwisać. W koncu wzięłam go do łóżka, a mąż rozłożył sobie fotel 😬 nie wiem jak ogarniemy kolejne noce. Ale miejsce jest naprawdę piękne, myślę, że odpoczniemy 😌 oby tylko te ząbki nie dokuczały.
Rety od rana pisze tego posta 🙈
Dobuska super, że wyjazd do Warszawy udany i że mąż tak świetnie poradził sobie z Liwią ☺️ Mam nadzieję, że apetyt wroci i malutka zacznie przybierać. Ale jest coś chyba z tym brakiem apetytu przy ząbkowaniu, bo i M nie zawsze dojada butelkę.
Kasiu zdrowia dla męża. Mam nadzieje, ze już lepiej się czuje. Biedny Tadzio, to na pewno było dla niego przeżycie. Oby polubił jazdę samochodem i podróż nad morze będzie znośna.
Jaheria biedne te Twoje chłopaki. Jeden od drugiego ciagle coś łapie. Zdrówka dla nich! Mam nadzieje, ze jakoś przetrwasz ten czas bez męża. Dobrze, ze możesz liczyć na pomoc rodziców.
Co tam dobrego u reszty dziewczyn? 🙂jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Kasiastaraczka, AnSan89, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Ja zawsze ważę od tej samej porze dnia, po jedzeniu. To ma znaczenie, czy akurat zje porcję 170 ml, czy nie
na kupę wpływu nie mam, ale to się wszystko rozchodzi o gramy u takiego malucha.
Niemniej przybrała kilkadziesiąt gramów, nawet przy takim ważeniu.
Jeheria, robiłam jej badania półtora miesiąca temu, a jej osłabiony apetyt to świeża sprawa. Na przykład dzisiaj je dużo już. Dwa tygodnie temu jadła ponad normę. Teraz trochę mniej. Z ubranek cały czas wyrasta, wiec gdybym nie miała wagi, to nawet bym nie wiedziała, że przybrała za mało. Ogólnie planuję ją wazyc jeszcze może raz czy dwa, do szczepienia, a potem pozbywam się wagi.
Niepotrzebny stres sobie zgotowalam.
Jeheria, ale u Was combo. Przykro mi bardzo, ze się tak męczyciezdrówka!
Kasia, dla Wss tez dużo zdrowka!jaina_proudmoore, Aneta8, Stokrotka 86, Jeheria, Kasiastaraczka, AnSan89 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny 🙂
U nas dzisiaj jesienne i prawdę mówiąc czuję się lekko pijana- jakbym całą noc imprezowała😁 z wiekiem jestem chyba coraz gorszym meteopata🤦
Z tymi ząbkami to my zaopatrzyliśmy się już w zel ale narazie nie używam. Młody coś tam sobie maca ale ja nie widzę żeby coś szło więc u nas pewnie jeszcze nie ząbki. Ślina to litrami mu leci. Na macie jak się czołga to tylko śliski ślad zostawia- jak 🐌 😉
Z zasypianiem nadal jest problem. Zwłaszcza wieczornym.szybko się wybudza i mamy z mężem dyżury na zmianę przy nim.
Jeheria, ale ja te 250 ml to nie z godziny ściągnęłam. Może źle się wyraziłam. 250 ml to młody wypił z butelki w ciągu godziny. A że poszedł wtedy spać i miałam pełne cycki to użyłam laktatora. I z obu faktycznie miałam 250 ml też, ale to po przerwie ok 3 h od karmienia. Zauważyłam że rano ściągam więcej niż po południu🤷
My Wiktora nadal ważymy co tydzień. Mamy wagę więc nie jest to duży problem i jakoś to w nawyk weszło. Ale teraz już bez spiny bo zauważyłam że w jeden tydzień przybiera mniej, a w inny nadrabia. Zawsze przed kąpielą. Wiktor je tak często że zawsze po jedzeniu ( albo przed- zależy jak ma to spojrzeć). Zazwyczaj to jest jakieś 40-50 min po początku ostatniego posiłku.
Wiecie co, w kwestii badań krwi u takich maluchów to ja testem zdania że należy je robić tylko jak są konkretne, uzasadnione obawy o zdrowie. Sama wiem po małym że ciężko, mega ciężko się krew pobiera u takiego bobasa a dla dziecka to stres.
W weekend mamy komunie pod Warszawą i trochę mnie ta wyprawa stresuje w kwestii karmienia. Planuje wziąć zapas mleka w butelkach ale okazuje się że tam gdzie będzie przyjęcie to może być problem z miejscem do kp. I o ile jestem w stanie wziąć zapas mleka który wystarczy to przecież mi cycki po kilku godzinach eksplodują... A lecieć z małym np do auta to sobie nie wyobrażam. On nie jest z tych co to spokojnie zjedzą w każdym miejscu. Już nawet w domu nie wszędzie zje.
Dzisiaj skończyłam 1 odcinek ST na Netflixie😁 zaczęłam wczoraj 😉 trzyma poziom poprzednich sezonów 👍
Miłego dnia i dużo zdrówka dziewczyny 🙂jaina_proudmoore, Jeheria, Aneta8, dobuska, Joana23, Kasiastaraczka, AnSan89, MyŚliwa lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Dzień dobry,
Po porannej drzemce witamy się przy cycu
Jeheira dzięki i wzajemnie dużo zdrowia dla Was 😚
U Was to ciągle coś,ale przy dwóch chłopcach to mogę sobie tylko wyobrazić
Fajnie że samotne wyjście do sklepu udane
Aneta też mam taką nadzieję 😚
Jak Wasza dzisiejsza noc?
Fajnie sobie odpoczniecie w takiej głuszy
Super, że komunia udana i droga 🙃
Dobuska dzięki 😚
Teraz nasze bombelki mają przybierać w okolicy 120 g na tydzień
Może Liwii taki tydzień się po prostu trafił i zaraz przybierze że zdwojoną siłą
Stokrotka Wiktor śpi w swoim łóżeczku?
U nas Tadzio w swoim szybko się wybudza,a przy nas jest spokojniejszy i jak zaśnie w okolicy 20-21 to mamy pobudkę o 1-2,a później ok.5
Kurcze, właśnie myślałam,że może w samochodzie będziesz mogła spokojnie nakarmić,a tak....oby ładna pogoda była to może na dworze się uda?
Ja czekam na drzemkę Tadzia i idziemy do parku
Miłego dnia 😚Stokrotka 86, Aneta8, MyŚliwa lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Hej kochane
Powiem Wam, że jesteśmy w cudownym miejscu! W środku lasu, pomiędzy jeziorami. Oprócz nas jest tylko jedna rodzina z czwórką dzieci. Słychać śpiew ptaków, są konie. No bajka! Kajka współpracujeMachnęliśmy z nią w chuście pierwsze 5km:)
Aneta, udanego wypoczynku, naładujcie baterie
Stokrotko, a propos karmienia na komunii, a moze byś tylko odciągnęła nadmiar mleka kolektorkiem? ZawsE to delikatna ulga
Dobuska, suoer ze weekend w Warszawie udanyczyli córka podróżniczka będzie
Jeheria, życzę powodzenia w tym czasie bez męża! Dobrze, że rodzice pomogą. A sesja sama nie wiem. Zobaczę jak bedą zdjęciaStokrotka 86, Kasiastaraczka, Aneta8 lubią tę wiadomość
-
Kasiu, jesteśmy tutaj: https://starymlynstrzeszyn.pl/
Jutro mój partner ma urodziny, muszę mu zapakować prezenty, gdzieś je pochować, wypisać kartkęchyba jak Kajka bedzue miała pobudkę w nocy to to zrobię
Kasiastaraczka, Stokrotka 86, Aneta8, MyŚliwa lubią tę wiadomość