X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Magg Koleżanka

Wysłany: 26 maja 2022, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie w dniu Naszego święta 🥰
    Udanego świętowania ze szkrabkami ❤️

Mamusie MM i KPI polećcie butelkę do karmienia bo moja nie chce pić z butli mojego mleczka 😔 mam butelkę od laktatora neno i twistshake, być może za mały przepływ w obu ale zamiast ssać to memla językiem tego smoka 😏

Stokrotka 86, niutek87, Joana23, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

• niutek87 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2022, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magg wrote:

Mamusie MM i KPI polećcie butelkę do karmienia bo moja nie chce pić z butli mojego mleczka 😔 mam butelkę od laktatora neno i twistshake, być może za mały przepływ w obu ale zamiast ssać to memla językiem tego smoka 😏

Magg jak dla mnie dobre butelki są z Avent i Lovi. Nie są drogie i łatwo je dostać, smoczki zmienia się co 3 miesiące 🙂
    A może nie chce pić z butelki, bo woli z piersi i nie nawykła do butelki.

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • Magg Koleżanka

Wysłany: 26 maja 2022, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niutek87 wrote:
    Magg jak dla mnie dobre butelki są z Avent i Lovi. Nie są drogie i łatwo je dostać, smoczki zmienia się co 3 miesiące 🙂
    A może nie chce pić z butelki, bo woli z piersi i nie nawykła do butelki.
    To na pewno, cycek lepszy 😉 ale chciałbym nauczyć żeby na wielkie wyjścia dać z butli
    Jak miała kilka tyg to wytrąbiła z butelki a dziś niestety nie 😔

• dobuska Autorytet

Wysłany: 26 maja 2022, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Pakuje się na wyjazd, zabiegany dzień, wiec i nie mam jak popisac.

Rok temu test pokazał drugą kreskę. Jeszcze nie do końca wierzyłam, ze się udało, ale to była ONA.
    Jakie to wielkie szczescie…

Buziaki, dziewczyny!❤️

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Ada.. 31, Aneta8, mk_bambino, Kasiastaraczka, AnSan89 lubią tę wiadomość

• Aneta8 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2022, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magg my na początku używaliśmy lovi, a potem przerzuciliśmy się na avent natural. Ostatnio zmieniliśmy smoczek na 3m+ o szybszym wypływie 🙂

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2022, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magg wrote:
    To na pewno, cycek lepszy 😉 ale chciałbym nauczyć żeby na wielkie wyjścia dać z butli
    Jak miała kilka tyg to wytrąbiła z butelki a dziś niestety nie 😔
    To może jak nie chce butelki to spróbuj z kubeczkiem doidy cup?
    Ja teraz podaję Tadziowi probiotyk, który muszę rozpuszczać w swoim mleku, ściągam ok łyżeczkę i podaję z kubeczka,radzi sobie bardzo dobrze

jaina_proudmoore, AnSan89 lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2022, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, napisze zanim ten dzień się skończy: wszystkiego dobrego dla Was drogie Mamy i dla waszych pociech🙂 jak to dobrze moc w końcu obchodzić to święto 🥰
    .......................................................................

My dziś byliśmy na szczepieniu i na usg bioderek i kontroli u ortopedy. Bioderka ok- kontrola jak zacznie chodzić. Ortopedyczne tez wszystko ok- młody zdal egzamin😉 w ogóle to zanim dr zajrzał w pieluchę to myślał że Wiktor to dziewczynka😛 bo taka ładna dzidzia😁
    Na szczepieniu młody był mega dzielny ale jednak po czuję się gorzej😐 dobrze że teraz mamy miesiąc przerwy. Już mam trochę dosyć tych badań 😁

Aneta8, Kasiastaraczka, jaina_proudmoore, MyŚliwa, AnSan89, mk_bambino lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙

Wysłany: 26 maja 2022, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina mam nadzieję,że lepiej Ci trochę? napisz jak odzyskasz siły 😚 trzymaj się i zdrowiej 😚

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • MyŚliwa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2022, 01:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnSan89 - to trzymam kciuki, żeby dobrze poszło - z pieluchami i godzinami.
    Na pewno wkładom nic się nie stało, nie wiem jak z kieszonkami - czasami po dłuższym czasie gumki parcieją. W razie czego poszukamy przyczyn :-).
    O kurcze, grubo z tym MM w USA. Ale trochę to jednak dobrze, że kontrole się odbyły. Przerażające jest ile dzieci mogło się zatruć czy nawet poważnie zachorować, jeśli coś jest nie tak na linii produkcyjnej.
    jaina_proudmoore - generalnie z przeciwgorączkowych możesz paracetamol i ibuprofen (z tym, że paracetamol lepiej), przeciwbólowo na mocne bóle można ketonal (dawali po CC). Przeciwobjawowo to raczej te same, co w ciąży - seria prenalen + miód + ciepłe herbaty + syrop z cebuli + dużo nawadniania. Domowe sposoby, płukanie zatok, woda morska. Łap link do dużej ilości porad:
    https://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-dziecko/po-porodzie/karmienie-piersia-a-choroba-mamy-co-robic-gdy-masz-katar-kaszel-bol-gardla-i-goraczke-aa-q6Hb-go22-44Gi.html#jak-w-trakcie-karmienia-piersia-wyleczyc-katar
    Najważniejsze to nie stosować preparatów wieloskładnikowych (jak np. fervex) i aspiryny/pyralginy. Nawet podobno spraye do nosa obkurczające śluzówkę czasem można przyjąć.
    Życzę jednak, żebyś szybko pokonała chorobę. Bo siedzenie chorym z maluchem i mężem to naprawdę wyzwanie! Dużo siły!
    U nas fakt przespania ciągiem 6 godzin nie zdarza się często, raczej to jest bliżej 4 :-D. Ale nie będę mieć wyrzutów sumienia, jak się zdarzy.
    Wczoraj w nocy było niespokojnie, Balbinka się zachłysnęła. Zjadła o północy i o pierwszej, a ja siedziałam potem w drugim pokoju coś Wam pisałam. W pewnym momencie usłyszałam jak się wierci w naszym łóżku, ale nie płacze. Jakoś tak pobiegłam do sypialni a ona kręci głową na boki i bezgłośnie płacze. Wzięłam ją szybko na ramię, żeby poklepać po plecach. Złapała oddech i zaczęła płakać. Później jeszcze mąż ją odbijał na kolanie to poszło jej mleko i ustami i nosem. Brzmiała też jakby miała katar... No i tak się rozbudziła, że do 3.30 nie szło jej odłożyć z rąk.
    U mnie pierwszy prywatny Dzień Matki... minął. Trochę stresów, całkiem dobre wiadomości a na koniec dnia bieda- sesja zdjęciowa i trzygodzinne usypianie Balbinki ;-/. W takie dni nie czuję się matką, tylko robotem, który wykonuje pielęgnację dziecka.
    Stwierdziłam, że nie mogę być od Was gorsza. Co prawda nie dostałam ani nie zainteresowałam sie nawet jakąś koszulką z napisem, ale też nie było źle. Założyłam Balbince najbardziej reprezentacyjny otulacz, koszulkę z jelonkami, sama wskoczyłam w sukienkę i zrobiłam makijaż. A mąż wydrukował na kartce napis "Pierwszy Dzień Matki" i robił za fotografa :-).
    Także moje życzenia będą spóźnione: wszystkim mamom tego cudownego uczucia - tulenia własnej prywatnej kopii w ramionach, miksa genów z mężem, wyciągniętych rączek i "uśmiechu bombelka".

Kasiastaraczka, AnSan89, jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aneta8, mk_bambino lubią tę wiadomość

• jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 27 maja 2022, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Nie jest lekko, tyle powiem ☹️
    Pierwszego dnia miałam temp 38.5 w dzień, nocą też wróciła.
    Tej nocy lekkie dreszcze i przepociłam dwie koszule nocne.
    Pediatra kazała mi brać 3x1 Nurofen, dodatkowo 3x1 Sudafed do nosa i Prenalen.
    Drugiej nocy karmienie z gorączka to była jednym słowem masakra 🤦‍♀️
    Dobrze, że mąż wstał i pomagał. Ciężko było też uśpić małego, zeszło się ponad godzinę z karmieniem 00-1.30 🫢🤨

Najgorsze jest to, że mały coś złapał 👀😬😢
    W środę był apatyczny i płaczliwy.
    Wieczorem miał 38 stopni. Mąż dzwonił do pediatry.
    Kazała go normalnie kąpać czy brać na spacer.
    Powiedziała, że o infekcji można mówić dopiero po 3 dobach.
    Kazała mu podać Nurofen dla dzieci 1.25 ml na łyżeczce co 6h, dodatkowo Oxalin baby 3x1, do tego Olejek Olbas na noc - po kropelce na ramie w ramach inhalacji.
    Wczoraj temp nie miał i bawił się i było widać poprawę 🙂
    Ale nie mógł biedak spać bo męczył go kaszelek od tego kataru - pewnie leciało po tylnej ścianie gardła.
    Miał 4 drzemki raptem po 20 min i potem kaszel go wybudzał 😳
    Niestety aspirator Neno całkowicie sobie nie poradził z gilem.
    Mąż wczoraj kupił katarek do odkurzacza i ten dopiero wyciągnął co trzeba z głębi nosa.
    Tej nocy spał ładnie 21 do 00, potem przerwa 00-1.10 i potem spał do 5.20 prawie.
    Teraz było karmienie i kupa przyszła 😉

Zdrówka wam życzę kochane bo takie combo co mnie spotkało to nic miłego.
    Dbajcie o siebie i maleństwa 🥰
    Wczoraj dostałam od męża kwiaty i łańcuszek na dzień Matki.
    Mąż powiedział, że to Alex kazał mu kupić 😋
    Trzymajcie tez kciuki, żeby mi w końcu przeszło. 🤧🤒🤕
    Ściskam Was mocno, czytam i pozdrawiam 🧡🧡🧡

AnSan89, Aneta8, mk_bambino, MyŚliwa lubią tę wiadomość

zDmVp2.png

Wysłany: 27 maja 2022, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magg wrote:

Ja polecam butelkę dr Brown 😁
    U nas się sprawdziła.
    Na początku mała z Canpol dawała radę, a większa całkowicie nie 🤷‍♀️

Aneta8 lubi tę wiadomość

zDmVp2.png

Wysłany: 27 maja 2022, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    My po porannych zabawach, pieluszkach i karmieniach
    Z Tadziem coraz ciężej wychodzić na spacery, trzeba trafić na jego drzemkę,a jak nie to płacze i trzeba na rączki

MySliwa ojej to miałaś matczyną intuicję,by zajrzeć do Balbinki. Dobrze,że koniec końców wszystko jest w porządku
    Oo to super,że zrobiliście takie zdjęcia, fajna pamiątka będzie

Jaina ojeju to wzięło Was porządnie
    Super,że mąż zrealizował prezenty od Synka 💙
    Jednak ten katarek rządzi 💪
    Trzymam kciuki za Was, zdrowiejcie 😚

jaina_proudmoore, Aneta8 lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 27 maja 2022, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Dzień dobry,
    My po porannych zabawach, pieluszkach i karmieniach
    Z Tadziem coraz ciężej wychodzić na spacery, trzeba trafić na jego drzemkę,a jak nie to płacze i trzeba na rączki

MySliwa ojej to miałaś matczyną intuicję,by zajrzeć do Balbinki. Dobrze,że koniec końców wszystko jest w porządku
    Oo to super,że zrobiliście takie zdjęcia, fajna pamiątka będzie

Jaina ojeju to wzięło Was porządnie
    Super,że mąż zrealizował prezenty od Synka 💙
    Jednak ten katarek rządzi 💪
    Trzymam kciuki za Was, zdrowiejcie 😚
    Dzięki Kasiu 💝💝💝💝

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2022, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Co tam, jak tam? U nas wiejeeeee! Głowy urywa.. a ja muszę się wybrać na bioderka… u nas są w 2,3 i 4 miesiącu, a potem jak dziecko zacznie chodzić. Sporo tych wizyt. Kajka bidulka od wczoraj ma jakiś problem, chyba z kupką, bo się pręży mocno.. dałam jej espumisan, robię masazyki, co jeszcze mogę zrobić? Poza tym jak poszła wczoraj spać przed 21 (wyjątkowo) to spała do 4:30!! Nakarmiłam ją i ładnie odpłynęła, ale zrobiła też siku, którego Dady nie opanowały i wszyyyystko zalała - siebie, mnie i poduszkę do karmienia.. Nie wiem po co ja te dady wzięłam skoro pampersy zdecydowanie lepiej się u nas sprawdzają. Jakieś zaćmienie.

Jaina, dużo dużo zdrówka :* W razie co mąż zostanie w przyszłym tygodniu razem z Wami? To miło, że Aleks pomyslal o mamie :* Kajka mi tez kupiła prezencik - książkę i voucher do kosmetyczki :):)

A właśnie a propos aspiratorkow (bo jeszcze nie mamy) - kupować elektryczny czy jednak ten do odkurzacza?

Kasiu, te maluchy już coraz bardziej ciekawe świata co nie? :) na rączkach więcej widać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2022, 12:31

jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Aneta8 lubią tę wiadomość

uS2wp2.png
  • prosiulek Autorytet

Wysłany: 27 maja 2022, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna23 - jeśli chodzi o aspiratory to ja mam ten z ustnikiem i do odkurzacza i on jest super. Wyciągam wszystko bardzo szybko . Koleżanki mają elektryczne i mowia ze one radzą sobie z delikatnym katarem a mocniejszych gilów nie wyciągają.

jaina_proudmoore, Joana23, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

👩- 30lat 👦-32lat
    🔹IUI-:( 3X
    💉25.03.21- stymulacja
    🔹18 ocytów, 10 komórek
    ❄️4BA❄️3AB❄️3AB❄️ 3BB❄️4BC
    🔹29.05.21 - 4BA 🙏🏼
    ❄️➡️7dpt ⏸🥰 Beta- 43,7 Prog- 27,01 Estr- 1625 ➡️9dpt Beta- 120,8 Prog- 23,5 ➡️11dpt -Beta-275,5➡️ 13dpt -Beta-684,3 ➡️18dpt -Beta- 3373➡️ 26dpt 💓➡️22.02.2022- 👶🏻

🔹11.04.23 - 3AB 🙏🏼
    ❄️➡️7dpt- Beta- 47,26/ Prog- 25,2 Estr- 556,4 ➡️9dpt - Beta- 121,39 Prog- 15 Estr- 134,7➡️13dpt - Beta 695,7
    👼8tc-krwiak/łyżeczkowanie💔

🔹05.10.23 - 3BB 🙏🏼
    ❄️4dpt- Beta <2,30 Prog-25,2 Estr- 1483,5 ➡️ 5dpt- Beta- <2,30➡️ 8dpt- Beta 49,66 ➡️11dpt- Beta 253,57 Prog-27➡️13dpt-Beta 547,17➡️18dpt-Beta 1870,28➡️20dpt-Beta 2108,78➡️22dpt-Beta 2931➡️29dpt-Beta 8223 krwiak ❤️
    preg.png
  • AnSan89 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2022, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawia mnie od jakiegoś czasu dlatego tyle tych badań USG bioderek macie. Dotyczy to tylko wcześniaków czy to jakieś nowe standardy wprowadzili i tych badań jest więcej? U nas tylko jedno badanie między 6 a 8 tygodniem życia. Wiem, że w Polsce też tak kiedyś było, ale z tego co Joana23 pisze tych wizyt jest więcej. Wie któraś dlaczego? Co się może zmienić w tym czasie?

Wysłany: 27 maja 2022, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prosiulek wrote:
    Joanna23 - jeśli chodzi o aspiratory to ja mam ten z ustnikiem i do odkurzacza i on jest super. Wyciągam wszystko bardzo szybko . Koleżanki mają elektryczne i mowia ze one radzą sobie z delikatnym katarem a mocniejszych gilów nie wyciągają.
    Niestety tak jest.
    Przekonałam się wczoraj o tym.
    Najlepiej kupić w necie bo w aptece maja dobra marże 😬

Joana23, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2022, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnSan89 wrote:
    Zastanawia mnie od jakiegoś czasu dlatego tyle tych badań USG bioderek macie. Dotyczy to tylko wcześniaków czy to jakieś nowe standardy wprowadzili i tych badań jest więcej? U nas tylko jedno badanie między 6 a 8 tygodniem życia. Wiem, że w Polsce też tak kiedyś było, ale z tego co Joana23 pisze tych wizyt jest więcej. Wie któraś dlaczego? Co się może zmienić w tym czasie?

AnSan, tez mnie to zastanawia. Najwidoczniej maluszek intensywnie rośnie i mogą pojawiać się nieprawidłowości? Nie wiem. Dzisiaj myślałam, ze mam przyjść jak Kaja zacznie chodzić, ale okazuje się, że mam być za pół roku. Taki jest standard w moim mieście. No i moja mała nie jest wcześniakiem, nawet wolę nie pytać ile dziewczyny miały kontroli 🙈

jaina_proudmoore, AnSan89 lubią tę wiadomość

uS2wp2.png

Wysłany: 27 maja 2022, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana my wyszliśmy dopiero o 18 ma spacer,bo wcześniej padało i byłam dzisiaj u dietetyka,aby poradzić się w kwestiach mojej diety
    To prawda wiało bardzo, trochę mniej w parku
    Oj tak, dzieciaki coraz bardziej ciekawe 🙃
    Może jakiś ciepły termoforek lub kąpiel pomogą?
    Ja mam jeden taki odciagacz do ust,na co dzień wystarcza,a na katar dobry katarek pod odkurzacz. Zastanawialam się czy kupić elektryczny,ale Jaina mnie jakoś zniechęciła,skoro ten katarek lepiej wyciąga

AnSan nie wiem w sumie dlaczego tyle tych USG,ale u nas były już dwa i jeszcze jedno ma być po tym jak Tadzio zacznie chodzić

Jaina ja kupiłam przez neta i dałam 45 zł,a tak na szybko w aptece ile?

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 28 maja 2022, 05:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kasiu - na szybko mąż dał 80 zł prawie w SuperPharm 😳

zDmVp2.png
‹‹ 743 744 745 746 747 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ