X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliza3213 wrote:
    Hej Kochane jak tam U Was? U nas mija 10 tydzien niestety od 3 dni w szpitalu miałam mocne krwawienie okazało się że mam krwiaka :/ przechodzila to może któraś? Szansę daja mi 50 na 50 :/
    W poprzedniej ciąży miałam dwa krwiaki, na początku plamiłam,a w 8 tygodniu trafiłam do szpitala z krwawieniem. Tam właściwie mało co zrobili. Od swojego lekarza dostałam cyklonamine i nakaz leżenia. Leżałam do 18 tc,potem oszczędny tryb zycia. Poród sn w 40 tc, synek ma dzisiaj skończone 2 lata. Trzeba mieć nadzieję ❤

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane w sobotę! Były piękne plany, ale przeziębienie nie odpuszcza, wręcz chyba przybiera na sile 😔 a mnie te siły już opuszczają. Ciągnie mnie cały dół brzucha od ciągłego smarkania i kichania. Wczoraj wieczorem miałam maraton i chyba kichnęłam 10 razy pod rząd 😣 Boję się, że zaszkodzę maleństwu.. mąż właśnie wrócił z apteki, a za godzinę mam telewizytę z internistą. Może coś jeszcze poradzi..

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliza, bądź dobrej myśli. Z tymi krwiakami to jakaś plaga- co czytam jakiś wątek to się pojawiają u dziewczyn i zabierają spokój i radość z ciąży. Na szczęście najczęściej takie historie kończą się dobrze i wierzę że tak będzie też u ciebie.
    Jaina, ja też mam spadek nocy- zwłaszcza dzisiaj. Gdyby nie to że muszę pilnować cukru i jeść o stałych porach to bym dzisiaj z łóżka nie wyszła. A i tak po śniadaniu zaraz padłam😁
    Aneta, oby to wstrętne przeziębienie szybko odpuściło. Ja też co i rusz gdy źle się czuje boje się jak znosi to maleństwo. Przez te plamienia które miałam mam jakąś fobię i ciągle gdy czuje się gorzej to latam do wc sprawdzać czy nie ma krwi... Są dni że jestem spokojniejsza- gdy czuje się lepiej- a są dni że produkcja kortyzolu idzie we mnie pełną parą.
    Ja 3 sierpnia mam USG genetyczne i Pappe. Mój zarodek jest po badaniu genetycznym więc lekarz stwierdził że tak naprawdę to co nas interesuje najbardziej to przepływy łożyska i ewentualne ryzyko wystąpienia nadciśnienia.

Eliza3213 lubi tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Nadrabiam,bo wczoraj nie miałam siły zaglądać

Alfa centauri wow, rzeczywiście szykuje się maraton,ale wierzę,że wszystko będzie w porządku :)
    Wow, gratulacje, Synuś 💙

Gosia Rumi ale te dzieciaczki szybko rosną,już 3 cm 😍 cudowny widok

Dobuska to pewnie przez różne aparaty,nie stresuj się,bo to teraz najmniej Wam potrzebne

KaroKaro wspaniale,że już w domciu 🙂

Jaina mi lekarz ostatnio mówił podczas badania usg,że szyjka 4(?) Cm i że to dobrze,ale nie mam nigdzie tego zapisanego
    Ja podobnie dużo leżę,bo nie mam siły

Jeheira ja pierworodka to mi się przyda. O karmieniu piersią zamówiłam z wyd.Natuli,ale czeka

Kalcia piękny widok 😍

Stokrotka mnie odrzuciło od słodkiego,a zawsze jak miałam wybór pizza luz czekolada to brałam to drugie. Teraz na odwrót 😂

Eliza trzymam kciuki za Was 🙏 wierzę,że wszystko będzie dobrze

Aneta duuuzo zdrówka!

Miłej soboty 🙂

Gosia Rumi, Aneta8, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak człowiek ma dziwne myśli i potem przeleje je na forum to tracą trochę na mocy i nagle okazuje się, że nie jesteśmy z tym same, a to bardzo ważne 🙂💗

Aneta8, Kasiastaraczka, Pcosik_2, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2021, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, nikt nas teraz lepiej nie zrozumie w naszych paranojach, jak my same. 😁
    Ja już dzisiaj się uspokoiłam, ale wczoraj w ferworze paniki przesunęłam wizytę o tydzien wcześniej 😂

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystko ok 🥳 Kamień z serca 🥰 Dzieć ma 4,66cm i pięknie biło mu serduszko. Na wizytę poszłam z córką bo nie miałam ją z kim zostawić. Ana była zachwycona wizytą a zapytają czy chce siostrę czy brata odpowiedziała, że może być dziewczynka... Doktor zaśmiał się i powiedział, że załatwione i jak będzie chłopiec to wymienimy 🤣

https://zapodaj.net/d0bd5874c6823.jpg.html

Aneta8, Gosia Rumi, niutek87, jaina_proudmoore, po_prostu_ja, Kasiastaraczka, Pimka, Jeheria, Pcosik_2, Selena, Alfa_Centauri lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    U nas wszystko ok 🥳 Kamień z serca 🥰 Dzieć ma 4,66cm i pięknie biło mu serduszko. Na wizytę poszłam z córką bo nie miałam ją z kim zostawić. Ana była zachwycona wizytą a zapytają czy chce siostrę czy brata odpowiedziała, że może być dziewczynka... Doktor zaśmiał się i powiedział, że załatwione i jak będzie chłopiec to wymienimy 🤣

Bardzo się cieszę, że wszystko w porządku! To już prawie 5 cm, także już zacna długość :D

Morwa lubi tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja (wiem, że komuś się może wydać szybko) dzisiaj byłam z mężem z sklepie zobaczyć wozek, który nam się podoba.
    Chciałam szybciej, bo później na zwolnieniu nie będę biegać i wybierać. Generalnie upewnilam się w wyborze i będziemy zamawiać stacjonarnie, ale to już poooozniej.
    Tak czy siak, pierwszy wybór wyprawkowy dokonany. Jeszcze tylko pomyślimy nad fotelikiem i wtedy mąż pojedzie i zamówi. :)
    Ale tak w ogóle to nic jeszcze nie kupiłam, bo muszę przejrzeć schowane w garażu torby z ciuchami, ktore kiedyś dostałam i dopiero potem będę do tego kompletować. :)
    Chcę to podzielić na dłuższy okres, żeby finansowo nie bolało.

• Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:

Piekny Dzidziutek ❤ i taaaki duży, a raczej duża 😁

Morwa lubi tę wiadomość

6sutvkcboyyy654c.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa cudowne wieści ❤

Eliza ja wczoraj wyszłam ze szpitala po tygodniowym pobycie właśnie z powodu krwiaka i ogromnego krwawienia. Bądź dobrej myśli, bierz leki i leż☺

Morwa cudowny Bobasek 🥰

Ja mam wizytę w poniedziałek i już nie mogę się doczekać bo w szpitalu to każdy lekarz mówił mi co innego i mam nadzieję że dowiem są konkretów.

Morwa lubi tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    A ja (wiem, że komuś się może wydać szybko) dzisiaj byłam z mężem z sklepie zobaczyć wozek, który nam się podoba.
    Chciałam szybciej, bo później na zwolnieniu nie będę biegać i wybierać. Generalnie upewnilam się w wyborze i będziemy zamawiać stacjonarnie, ale to już poooozniej.
    Tak czy siak, pierwszy wybór wyprawkowy dokonany. Jeszcze tylko pomyślimy nad fotelikiem i wtedy mąż pojedzie i zamówi. :)
    Ale tak w ogóle to nic jeszcze nie kupiłam, bo muszę przejrzeć schowane w garażu torby z ciuchami, ktore kiedyś dostałam i dopiero potem będę do tego kompletować. :)
    Chcę to podzielić na dłuższy okres, żeby finansowo nie bolało.

A myślałam, ze tylko ja już wariuje i oglądam wózki i wszystko inne :p my tez mamy ju jeden upatrzony, co prawda dopiero w internecie, ale jakoś we wrześniu tez myśle, ze pojedziemy go zobaczyc czy na żywo tez będzie nam się podobał, dobrze prowadził i w ogóle ;)

Ja już bym kupiła najchętniej cos z ubranek czy cokolwiek uniwersalnego narazie, ale mam jakieś takie opoooory :(((

Gosia Rumi lubi tę wiadomość

3i499vvjq8tpbt16.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    A myślałam, ze tylko ja już wariuje i oglądam wózki i wszystko inne :p my tez mamy ju jeden upatrzony, co prawda dopiero w internecie, ale jakoś we wrześniu tez myśle, ze pojedziemy go zobaczyc czy na żywo tez będzie nam się podobał, dobrze prowadził i w ogóle ;)

Ja już bym kupiła najchętniej cos z ubranek czy cokolwiek uniwersalnego narazie, ale mam jakieś takie opoooory :(((
    Nieeee nie tylko Ty :D
    Ja jestem z tych co to organizacyjnie nie mogą sobie zostawiać nic na ostatnią chwilę i jak już wybrałam wózek to potem wezmę się za coś innego i kolejnego.
    Powiem Ci, że cieszę się, że zobaczyłam wozek na żywo. To mnie uspokoiło, a sprzedawca powiedział nam totalnie wszystko. Dlatego u nich kupimy wozek chociaż jest ciut droższy niż w internecie, ale chcemy docenić jego pracę. :)

Ale ja tez nic nie kupuje jeszcze. Chyba bardziej dlatego, ze nie mam ich jeszcze gdzie trzymać, ale na początku drugiego trymestru, jak wrócę z urlopu to zorganizuje sobie jedną szufladę dla bejbika i tam będę wszystko „kolekcjonować”.

Gosia Rumi, po_prostu_ja lubią tę wiadomość

• Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa cieszę się, że wszystko dobrze :) mały,wielki człowiek 😍
    Dobuska jaki wózek wybraliście? Ja oglądałam na razie w internecie i mętlik w głowie
    Brat do mnie dzwonił i przygotowali nam trochę ciuszkow, więc też pewnie odbierzemy :)
    Po prostu ja a Wy jaki wózek macie na oku?

Dziewczyny może też już macie jakieś na oku? :)

Morwa lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Dobuska jaki wózek wybraliście? Ja oglądałam na razie w internecie i mętlik w głowie
    Brat do mnie dzwonił i przygotowali nam trochę ciuszkow, więc też pewnie odbierzemy :)

My zdecydowaliśmy się na wozek polskiej firmy Bebetto Bresso Premium Class. Prowadzi się super, ma wszystko czego potrzebujemy i ma dość dużą gondolę, czyli idealnie na zimę. :)

No i jest dla nas dosyć rozsądny cenowo. Szukałam go używanego, ale nigdzie nie ma tego koloru co chcemy, a w sumie to nasze pierwsze, wyczekane dzieciątko i chyba kupimy nowy. 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2021, 17:38

Kasiastaraczka, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

• Miamonia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    My zdecydowaliśmy się na wozek polskiej firmy Bebetto Bresso Premium Class. Prowadzi się super, ma wszystko czego potrzebujemy i ma dość dużą gondolę, czyli idealnie na zimę. :)

No i jest dla nas dosyć rozsądny cenowo. Szukałam go używanego, ale nigdzie nie ma tego koloru co chcemy, a w sumie to nasze pierwsze, wyczekane dzieciątko i chyba kupimy nowy. 🥰
    Mam upatrzony ten sam, butelkową zieleń, jest piękny i ma wszystko czego szukałam ale muszę jeszcze właśnie zobaczyć na żywo 😁

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • Miamonia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa super wiadomości ❤️
    Karokaro mam nadzieję że będzie już wszystko w porządku i w poniedziałek będziesz miała same dobre wieści ❤️🍀🍀

Morwa lubi tę wiadomość

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia wrote:
    Mam upatrzony ten sam, butelkową zieleń, jest piękny i ma wszystko czego szukałam ale muszę jeszcze właśnie zobaczyć na żywo 😁
    My ten sam kolor!🤣🥰
    Ja dzisiaj się nim bawiłam i już jestem zdecydowana 😍

Miamonia lubi tę wiadomość

• po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:

Nam się bardzo podoba Junama Diamond, już kiedyś widzieliśmy go w sklepie jakoś przypadkiem, ale tylko na zasadzie „ooo jaki fajny”.
    Chociaż jakiś ostatnio mi w oko tez na jakiejś stronie wpadł babyactive mommy jungle. No chyba ze jeszcze coś wpadnie 😂

3i499vvjq8tpbt16.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    Nam się bardzo podoba Junama Diamond, już kiedyś widzieliśmy go w sklepie jakoś przypadkiem, ale tylko na zasadzie „ooo jaki fajny”.
    Chociaż jakiś ostatnio mi w oko tez na jakiejś stronie wpadł babyactive mommy jungle. No chyba ze jeszcze coś wpadnie 😂
    Mi się junama tez podobał, nawet dzisiaj zwróciliśmy na niego uwagę w sklepie, ale na żywo wydał mi się jakiś taki przekombinowany. Chociaż w sumie ładny. Sama nie wiem. Te wszystkie wózki naprawdę są do siebie podobne w duże mierze. Kwestia wyglądu i szczegółów. Za duży wybór 🤣

‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ