SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliza3213 wrote:
    Hej Kochane jak tam U Was? U nas mija 10 tydzien niestety od 3 dni w szpitalu miałam mocne krwawienie okazało się że mam krwiaka :/ przechodzila to może któraś? Szansę daja mi 50 na 50 :/
    W poprzedniej ciąży miałam dwa krwiaki, na początku plamiłam,a w 8 tygodniu trafiłam do szpitala z krwawieniem. Tam właściwie mało co zrobili. Od swojego lekarza dostałam cyklonamine i nakaz leżenia. Leżałam do 18 tc,potem oszczędny tryb zycia. Poród sn w 40 tc, synek ma dzisiaj skończone 2 lata. Trzeba mieć nadzieję ❤

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane w sobotę! Były piękne plany, ale przeziębienie nie odpuszcza, wręcz chyba przybiera na sile 😔 a mnie te siły już opuszczają. Ciągnie mnie cały dół brzucha od ciągłego smarkania i kichania. Wczoraj wieczorem miałam maraton i chyba kichnęłam 10 razy pod rząd 😣 Boję się, że zaszkodzę maleństwu.. mąż właśnie wrócił z apteki, a za godzinę mam telewizytę z internistą. Może coś jeszcze poradzi..

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliza, bądź dobrej myśli. Z tymi krwiakami to jakaś plaga- co czytam jakiś wątek to się pojawiają u dziewczyn i zabierają spokój i radość z ciąży. Na szczęście najczęściej takie historie kończą się dobrze i wierzę że tak będzie też u ciebie.
    Jaina, ja też mam spadek nocy- zwłaszcza dzisiaj. Gdyby nie to że muszę pilnować cukru i jeść o stałych porach to bym dzisiaj z łóżka nie wyszła. A i tak po śniadaniu zaraz padłam😁
    Aneta, oby to wstrętne przeziębienie szybko odpuściło. Ja też co i rusz gdy źle się czuje boje się jak znosi to maleństwo. Przez te plamienia które miałam mam jakąś fobię i ciągle gdy czuje się gorzej to latam do wc sprawdzać czy nie ma krwi... Są dni że jestem spokojniejsza- gdy czuje się lepiej- a są dni że produkcja kortyzolu idzie we mnie pełną parą.
    Ja 3 sierpnia mam USG genetyczne i Pappe. Mój zarodek jest po badaniu genetycznym więc lekarz stwierdził że tak naprawdę to co nas interesuje najbardziej to przepływy łożyska i ewentualne ryzyko wystąpienia nadciśnienia.

Eliza3213 lubi tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Nadrabiam,bo wczoraj nie miałam siły zaglądać

Alfa centauri wow, rzeczywiście szykuje się maraton,ale wierzę,że wszystko będzie w porządku :)
    Wow, gratulacje, Synuś 💙

Gosia Rumi ale te dzieciaczki szybko rosną,już 3 cm 😍 cudowny widok

Dobuska to pewnie przez różne aparaty,nie stresuj się,bo to teraz najmniej Wam potrzebne

KaroKaro wspaniale,że już w domciu 🙂

Jaina mi lekarz ostatnio mówił podczas badania usg,że szyjka 4(?) Cm i że to dobrze,ale nie mam nigdzie tego zapisanego
    Ja podobnie dużo leżę,bo nie mam siły

Jeheira ja pierworodka to mi się przyda. O karmieniu piersią zamówiłam z wyd.Natuli,ale czeka

Kalcia piękny widok 😍

Stokrotka mnie odrzuciło od słodkiego,a zawsze jak miałam wybór pizza luz czekolada to brałam to drugie. Teraz na odwrót 😂

Eliza trzymam kciuki za Was 🙏 wierzę,że wszystko będzie dobrze

Aneta duuuzo zdrówka!

Miłej soboty 🙂

Gosia Rumi, Aneta8, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak człowiek ma dziwne myśli i potem przeleje je na forum to tracą trochę na mocy i nagle okazuje się, że nie jesteśmy z tym same, a to bardzo ważne 🙂💗

Aneta8, Kasiastaraczka, Pcosik_2, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2021, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, nikt nas teraz lepiej nie zrozumie w naszych paranojach, jak my same. 😁
    Ja już dzisiaj się uspokoiłam, ale wczoraj w ferworze paniki przesunęłam wizytę o tydzien wcześniej 😂

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystko ok 🥳 Kamień z serca 🥰 Dzieć ma 4,66cm i pięknie biło mu serduszko. Na wizytę poszłam z córką bo nie miałam ją z kim zostawić. Ana była zachwycona wizytą a zapytają czy chce siostrę czy brata odpowiedziała, że może być dziewczynka... Doktor zaśmiał się i powiedział, że załatwione i jak będzie chłopiec to wymienimy 🤣

https://zapodaj.net/d0bd5874c6823.jpg.html

Aneta8, Gosia Rumi, niutek87, jaina_proudmoore, po_prostu_ja, Kasiastaraczka, Pimka, Jeheria, Pcosik_2, Selena, Alfa_Centauri lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    U nas wszystko ok 🥳 Kamień z serca 🥰 Dzieć ma 4,66cm i pięknie biło mu serduszko. Na wizytę poszłam z córką bo nie miałam ją z kim zostawić. Ana była zachwycona wizytą a zapytają czy chce siostrę czy brata odpowiedziała, że może być dziewczynka... Doktor zaśmiał się i powiedział, że załatwione i jak będzie chłopiec to wymienimy 🤣

Bardzo się cieszę, że wszystko w porządku! To już prawie 5 cm, także już zacna długość :D

Morwa lubi tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja (wiem, że komuś się może wydać szybko) dzisiaj byłam z mężem z sklepie zobaczyć wozek, który nam się podoba.
    Chciałam szybciej, bo później na zwolnieniu nie będę biegać i wybierać. Generalnie upewnilam się w wyborze i będziemy zamawiać stacjonarnie, ale to już poooozniej.
    Tak czy siak, pierwszy wybór wyprawkowy dokonany. Jeszcze tylko pomyślimy nad fotelikiem i wtedy mąż pojedzie i zamówi. :)
    Ale tak w ogóle to nic jeszcze nie kupiłam, bo muszę przejrzeć schowane w garażu torby z ciuchami, ktore kiedyś dostałam i dopiero potem będę do tego kompletować. :)
    Chcę to podzielić na dłuższy okres, żeby finansowo nie bolało.

• Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:

Piekny Dzidziutek ❤ i taaaki duży, a raczej duża 😁

Morwa lubi tę wiadomość

6sutvkcboyyy654c.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa cudowne wieści ❤

Eliza ja wczoraj wyszłam ze szpitala po tygodniowym pobycie właśnie z powodu krwiaka i ogromnego krwawienia. Bądź dobrej myśli, bierz leki i leż☺

Morwa cudowny Bobasek 🥰

Ja mam wizytę w poniedziałek i już nie mogę się doczekać bo w szpitalu to każdy lekarz mówił mi co innego i mam nadzieję że dowiem są konkretów.

Morwa lubi tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    A ja (wiem, że komuś się może wydać szybko) dzisiaj byłam z mężem z sklepie zobaczyć wozek, który nam się podoba.
    Chciałam szybciej, bo później na zwolnieniu nie będę biegać i wybierać. Generalnie upewnilam się w wyborze i będziemy zamawiać stacjonarnie, ale to już poooozniej.
    Tak czy siak, pierwszy wybór wyprawkowy dokonany. Jeszcze tylko pomyślimy nad fotelikiem i wtedy mąż pojedzie i zamówi. :)
    Ale tak w ogóle to nic jeszcze nie kupiłam, bo muszę przejrzeć schowane w garażu torby z ciuchami, ktore kiedyś dostałam i dopiero potem będę do tego kompletować. :)
    Chcę to podzielić na dłuższy okres, żeby finansowo nie bolało.

A myślałam, ze tylko ja już wariuje i oglądam wózki i wszystko inne :p my tez mamy ju jeden upatrzony, co prawda dopiero w internecie, ale jakoś we wrześniu tez myśle, ze pojedziemy go zobaczyc czy na żywo tez będzie nam się podobał, dobrze prowadził i w ogóle ;)

Ja już bym kupiła najchętniej cos z ubranek czy cokolwiek uniwersalnego narazie, ale mam jakieś takie opoooory :(((

Gosia Rumi lubi tę wiadomość

3i499vvjq8tpbt16.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    A myślałam, ze tylko ja już wariuje i oglądam wózki i wszystko inne :p my tez mamy ju jeden upatrzony, co prawda dopiero w internecie, ale jakoś we wrześniu tez myśle, ze pojedziemy go zobaczyc czy na żywo tez będzie nam się podobał, dobrze prowadził i w ogóle ;)

Ja już bym kupiła najchętniej cos z ubranek czy cokolwiek uniwersalnego narazie, ale mam jakieś takie opoooory :(((
    Nieeee nie tylko Ty :D
    Ja jestem z tych co to organizacyjnie nie mogą sobie zostawiać nic na ostatnią chwilę i jak już wybrałam wózek to potem wezmę się za coś innego i kolejnego.
    Powiem Ci, że cieszę się, że zobaczyłam wozek na żywo. To mnie uspokoiło, a sprzedawca powiedział nam totalnie wszystko. Dlatego u nich kupimy wozek chociaż jest ciut droższy niż w internecie, ale chcemy docenić jego pracę. :)

Ale ja tez nic nie kupuje jeszcze. Chyba bardziej dlatego, ze nie mam ich jeszcze gdzie trzymać, ale na początku drugiego trymestru, jak wrócę z urlopu to zorganizuje sobie jedną szufladę dla bejbika i tam będę wszystko „kolekcjonować”.

Gosia Rumi, po_prostu_ja lubią tę wiadomość

• Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa cieszę się, że wszystko dobrze :) mały,wielki człowiek 😍
    Dobuska jaki wózek wybraliście? Ja oglądałam na razie w internecie i mętlik w głowie
    Brat do mnie dzwonił i przygotowali nam trochę ciuszkow, więc też pewnie odbierzemy :)
    Po prostu ja a Wy jaki wózek macie na oku?

Dziewczyny może też już macie jakieś na oku? :)

Morwa lubi tę wiadomość

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Dobuska jaki wózek wybraliście? Ja oglądałam na razie w internecie i mętlik w głowie
    Brat do mnie dzwonił i przygotowali nam trochę ciuszkow, więc też pewnie odbierzemy :)

My zdecydowaliśmy się na wozek polskiej firmy Bebetto Bresso Premium Class. Prowadzi się super, ma wszystko czego potrzebujemy i ma dość dużą gondolę, czyli idealnie na zimę. :)

No i jest dla nas dosyć rozsądny cenowo. Szukałam go używanego, ale nigdzie nie ma tego koloru co chcemy, a w sumie to nasze pierwsze, wyczekane dzieciątko i chyba kupimy nowy. 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2021, 17:38

Kasiastaraczka, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

• Miamonia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    My zdecydowaliśmy się na wozek polskiej firmy Bebetto Bresso Premium Class. Prowadzi się super, ma wszystko czego potrzebujemy i ma dość dużą gondolę, czyli idealnie na zimę. :)

No i jest dla nas dosyć rozsądny cenowo. Szukałam go używanego, ale nigdzie nie ma tego koloru co chcemy, a w sumie to nasze pierwsze, wyczekane dzieciątko i chyba kupimy nowy. 🥰
    Mam upatrzony ten sam, butelkową zieleń, jest piękny i ma wszystko czego szukałam ale muszę jeszcze właśnie zobaczyć na żywo 😁

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • Miamonia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa super wiadomości ❤️
    Karokaro mam nadzieję że będzie już wszystko w porządku i w poniedziałek będziesz miała same dobre wieści ❤️🍀🍀

Morwa lubi tę wiadomość

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia wrote:
    Mam upatrzony ten sam, butelkową zieleń, jest piękny i ma wszystko czego szukałam ale muszę jeszcze właśnie zobaczyć na żywo 😁
    My ten sam kolor!🤣🥰
    Ja dzisiaj się nim bawiłam i już jestem zdecydowana 😍

Miamonia lubi tę wiadomość

• po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:

Nam się bardzo podoba Junama Diamond, już kiedyś widzieliśmy go w sklepie jakoś przypadkiem, ale tylko na zasadzie „ooo jaki fajny”.
    Chociaż jakiś ostatnio mi w oko tez na jakiejś stronie wpadł babyactive mommy jungle. No chyba ze jeszcze coś wpadnie 😂

3i499vvjq8tpbt16.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    Nam się bardzo podoba Junama Diamond, już kiedyś widzieliśmy go w sklepie jakoś przypadkiem, ale tylko na zasadzie „ooo jaki fajny”.
    Chociaż jakiś ostatnio mi w oko tez na jakiejś stronie wpadł babyactive mommy jungle. No chyba ze jeszcze coś wpadnie 😂
    Mi się junama tez podobał, nawet dzisiaj zwróciliśmy na niego uwagę w sklepie, ale na żywo wydał mi się jakiś taki przekombinowany. Chociaż w sumie ładny. Sama nie wiem. Te wszystkie wózki naprawdę są do siebie podobne w duże mierze. Kwestia wyglądu i szczegółów. Za duży wybór 🤣

‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ