X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2021, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam nawet wózek z fotelikiem Cybex ale cena tez jest dobra 😂jakbym mogła to już bym zrobiła Sanco i przyśpieszyła to Usg serio. W końcu prenatalne to poważne badanie także człowiek ma prawo się denerwować. 🙊już to widzę jak dr ogląda i omawia a ja czekam jak na wyrok czy jest ok. Mój gin kazał mi się nie przejmować ale jednak mózg i emocje robią swoje. Tym bardziej po tej trudnej drodze pełnej wyrzeczeń 😉

zDmVp2.png
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2021, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mam fotelik maxi cosi łupinkę z bazą. Bardzo wygodna rzecz, tylko wypina się i można iść z dzieckiem np. do przychodni. Synek jeździł w nim ponad rok.

jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • Isiozwierz Koleżanka

Wysłany: 25 lipca 2021, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, dawno mnie nie bylo, bo mam strasznie duzo pracy i jak wracam do domu to nie mam sily na internety ;) przesiedzialam dzis i nadrobilam zaleglosci na forum. Ciesze sie, ze u Was wszystkich dobrze, i ze u niektorych po pewnych problemach tez juz dobrze :) niech maluszki nam rosna zdrowe :)

jaina_proudmoore, niutek87, Aneta8, dobuska, Jeheria, po_prostu_ja, Kasiastaraczka, Morwa, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

3jgxyx8dprbcpvnq.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2021, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie mamy obracany fotelik jest zarąbisty, Recaro zero, ale do bodajże 6 mca jeździł w lupinie ale wymieniłam bo szeroki w barkach jest.
    Co do wózków to tak my też szybko na spacerówkę przeszliśmy bo coś koło 5 mca bo nie lubił gondoli z uwagi na refluks, leżał w pozycji półleżącej z zaleceń lekarza i od razu przodem do świata.
    Ale jak spał to do gondoli tak czy siak przekladalam. Dla zdrowia. Aby było mu wygodnie. I też do 3 m-ca w dzień spał tylko w wózku. Mój nie jest lekki ale też nie ciężki. Ale mieszkam w domu więc bez różnicy. Lupine miałam z innej firmy ale nie zależało mi aby była wpinana do wózka choć to wygodne dla rodzica ale dla dziecka niezdrowe więc zawsze przekladalam do gondoli.

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Miamonia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2021, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Dziewczyny ile wiadomości już:)
    Ja o ile wiem na co zwrócić uwagę przy wózku, łóżeczku itp, tak foteliki totalnie mnie przytłaczają, nie znam się kompletnie 😅
    Jak kupowaliśmy auto to mówiłam tylko mężowi że ma być isofix i to tyle co wiem 🙈
    Jak macie jakieś dobre poradniki od A do Z dla zielonych w tym temacie to poproszę...🙈🙈🙈

dobuska, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2021, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój bardzo lubił jeździć w gondoli, do 4 miesiąca nawet w niej spał. Łupinkę nigdy nie wpinałam w stelaż od wózka.

dobuska, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2021, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Znalazłam nawet wózek z fotelikiem Cybex ale cena tez jest dobra 😂jakbym mogła to już bym zrobiła Sanco i przyśpieszyła to Usg serio. W końcu prenatalne to poważne badanie także człowiek ma prawo się denerwować. 🙊już to widzę jak dr ogląda i omawia a ja czekam jak na wyrok czy jest ok. Mój gin kazał mi się nie przejmować ale jednak mózg i emocje robią swoje. Tym bardziej po tej trudnej drodze pełnej wyrzeczeń 😉
    A nieee… z cybexa to mnie stać tylko na fotelik 🤣🤣🤣🤣
    Będzie dobrze kochana! Już tyle przeszłyśmy, że i z tym damy radę ❤️

• dobuska Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2021, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    My właśnie mamy obracany fotelik jest zarąbisty, Recaro zero, ale do bodajże 6 mca jeździł w lupinie ale wymieniłam bo szeroki w barkach jest.
    Co do wózków to tak my też szybko na spacerówkę przeszliśmy bo coś koło 5 mca bo nie lubił gondoli z uwagi na refluks, leżał w pozycji półleżącej z zaleceń lekarza i od razu przodem do świata.
    Ale jak spał to do gondoli tak czy siak przekladalam. Dla zdrowia. Aby było mu wygodnie. I też do 3 m-ca w dzień spał tylko w wózku. Mój nie jest lekki ale też nie ciężki. Ale mieszkam w domu więc bez różnicy. Lupine miałam z innej firmy ale nie zależało mi aby była wpinana do wózka choć to wygodne dla rodzica ale dla dziecka niezdrowe więc zawsze przekladalam do gondoli.
    Dokładnie, dlatego ja wpinanie fotelika w stelaż to zamierzam stosować tylko przy krótkich akcjach typy szybkie zakupy lub wyjazd do lekarza. Zwłaszcza jak będę musiała jechać sama. No i dlatego jestem nastawiona na cybexa, bo on ma funkcje rozkładania na płasko jak jest wpięty do wózka, wiec to na plus dla dziecka.
    Dłuższe spacery czy wyjazdy do rodzinki to gondola.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2021, 12:11

• dobuska Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2021, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia wrote:
    Jejku Dziewczyny ile wiadomości już:)
    Ja o ile wiem na co zwrócić uwagę przy wózku, łóżeczku itp, tak foteliki totalnie mnie przytłaczają, nie znam się kompletnie 😅
    Jak kupowaliśmy auto to mówiłam tylko mężowi że ma być isofix i to tyle co wiem 🙈
    Jak macie jakieś dobre poradniki od A do Z dla zielonych w tym temacie to poproszę...🙈🙈🙈
    Dlatego tutaj polecam dobry sklep z fajną obsługą. Nam sprzedawca przekazał wszystko, pokazał kilka modeli i dosłownie w pol godziny utwierdził nas w wyborze :)

• Jeheria Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2021, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cybexa miała koleżanka i są super i foteliki i wózki no wszystko, długie gondole... Można zawsze uzywke kupić. Mój był używany jak nowy

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2021, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Polowkowe też są bardzo ważne, na nich też czasami wychodzą wady których nie było widać na prenatalnych

Vy8jp2.png
    3V06p2.png

Wysłany: 25 lipca 2021, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    Polowkowe też są bardzo ważne, na nich też czasami wychodzą wady których nie było widać na prenatalnych
    zdaje sobie sprawę, ale na razie metoda małych kroków. test- beta- usg - usg genetyczne.
    powoli i do przodu :)

dobuska, Gosia Rumi, po_prostu_ja, Morwa, Jeheria lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2021, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    Niestety tak naprawdę niektóre wady mogą wyjść dopiero po porodzie. Może jak dziecko skończy 18 lat to będziemy bardziej spokojne, ale patrząc na moją siostrę, która ma pełnoletnie dzieci to niekoniecznie 🤣

jaina_proudmoore, Morwa, Jeheria lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2021, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    zdaje sobie sprawę, ale na razie metoda małych kroków. test- beta- usg - usg genetyczne.
    powoli i do przodu :)
    Prawidłowo! Nie ma się co stresować tym co później. Spokojna głowa to cenna sprawa.

• Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2021, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jesteście skarbnicą wiedzy :) dzięki za wszystkie pokecajki:*
    Piękne to łóżeczko
    My na początku chcemy postawić na dostawke i kosz mojzesza do drugiego pokoju
    Ogólnie w tym mieszkaniu to nie będziemy nic zmieniać,malować itp.bo nie nasze... Czekam na swój domek ❤️to będę szaleć

jaina_proudmoore, Aneta8 lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2021, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina ja będę robić tylko USG prenatalne :)
    Zapisałam się do bebi programu i dostałam karty do zdjęć, wczoraj mąż mi robił sesję 😂

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2021, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czekam na prenatalne i dopiero będę kupować jakieś elementy wyprawki, zeby się nie zrujnować za bardzo.
    Ja mam do was pytanie w związku z jazda samochodem. Myslałyście moze o jakis adapterach do pasów bezpieczeństwa ? Nie ukrywam, ze pas lekko zaczyna mi przeszkadzać i się nad tym adapterem zastanawiam 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2021, 12:51

• dobuska Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2021, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pcosik_2 wrote:
    Ja tez czekam na prenatalne i dopiero będę kupować jakieś elementy wyprawki, zeby się nie zrujnować za bardzo.
    Ja mam do was pytanie w związku z jazda samochodem. Myslałyście moze o jakis adapterach do pasów bezpieczeństwa ? Nie ukrywam, ze pas lekko zaczyna mi przeszkadzać i się nad tym adapterem zastanawiam 😁
    Tak! Ja już używam adaptera insafe. Jest bardzo wygodny i fajnie układa się pas. Ma certyfikaty, ale nie umiem przekładać z siedzenia na siedzenie. Mąż to robi raz dwa, ale ja sobie nie radzę 🤣
    Czuję się bezpieczniej teraz.

jaina_proudmoore, Selena lubią tę wiadomość

Wysłany: 25 lipca 2021, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://darmowe-wyprawki.pl
    znalazłam coś takiego :)

zDmVp2.png

Wysłany: 25 lipca 2021, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Tak! Ja już używam adaptera insafe. Jest bardzo wygodny i fajnie układa się pas. Ma certyfikaty, ale nie umiem przekładać z siedzenia na siedzenie. Mąż to robi raz dwa, ale ja sobie nie radzę 🤣
    Czuję się bezpieczniej teraz.

jeszcze nie myślałam, ale chętnie się przyjrzę :)

Selena lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ