X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2022, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    Jeśli tylko będziecie chciały słuchać, będę informować jak się rozwija ☺️ Nudno raczej nie będzie z Maksiem na pokładzie, ale oby spokojnie i bez problemów zdrowotnych 🙂
    Dziękuje raz jeszcze 💙
    Obowiązkowo informuj! Gratuluję❤️❤️❤️

Aneta8 lubi tę wiadomość

• AnSan89 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2022, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta- gratulacje!!!😁 Maksiu będzie starszym braciszkiem😍 Trzymam kciuki za bezproblemową ciążę🙂

Stokrotka- teściowa widzę zorientowana w temacie😁 Fajnie, że Wiktorek śpi w łóżeczku🙂
    Joana- aż poczytam o tych oknach aktywności skoro one tak ładnie się u Was sprawdzają🙂

Kasiastaraczka- mąż jest stąd. Mieszkaliśmy rok w Polsce, ale z pracą dla niego było ciężko. Skomplikowane formalności, bariera językowa itd. Już sam ślub był utrapieniem🤦Po wszystkim stwierdziliśmy, że tak się nie da na dłuższą metę i się przeprowadziliśmy🤷🙂 Przedwczoraj minęło nam 8 lat tutaj i zdecydowanie była to dobra decyzja🙂

jaina_proudmoore, Aneta8, Stokrotka 86, dobuska lubią tę wiadomość

• Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2022, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 😚
    My właśnie wróciliśmy z łazienek królewskich, byliśmy z Tadziem na koncercie Chopinowskim

Stokrotka wow to u Was zmiany we snie, super 😁💪 napisz coś więcej na temat,jakie metody zastosowaliście?
    Z tym odpieluchowaniem to szok...

Joana fajne zabawki 🥰

AnSan rozumiem...no w Polsce ciężko żyć "innym"
    Super,że tam Wam dobrze ❤️

jaina_proudmoore, AnSan89, Aneta8, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2022, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko z tym odpieluchowywaniem to szok. Jest mi ciężko trzylatka odpieluchować a co dopiero półroczne czy ośmiomiesięczne dziecko 🙈

Aneta8, jaina_proudmoore, AnSan89, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2022, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehr dobre półroczne niemowlę i Odpieluchowanie 🤦‍♀️
    Mi tam szczerze pielucha nie przeszkadza. No ale Maciek gotowy, sam pokazuje bo gadać to nie zabardzo gada więc idzie samo. Ale bez spiny bo w żłobku jeszcze każą pieluche nosić i wszystkie dzieci będą dopiero od września bez pieluch puszczac. Mój teraz siedział 3 tygodnie w domu to bez pieluchy głównie chodził chyba że gdzieś jechaliśmy. U nas problem taki że jak ma zwykle majteczki to zapomina i już nie raz nasikał czy nasrał ale jak nagi jest to zawsze sam zrobi na nocnik. Nie spinam się narazie i piorę gacie 😁
    Stokrotka trochę mnie zmotywowalas i odłożyłam dziś młodego do łóżeczka na noc po hmm 3 m-cach? 🤣 oczywiście pierwsza próba pudło... Obudził się jak zawsze. Potem gadał gugal i zaczął płakać. Finalnie cycka już nie chciał, dałam smoczka, zaczęłam bujać i odłożyłam już w polsnie. Narazie od pół godziny śpi 🤔
    A u Was dzieciaki się budzą podczas drzemki? Jak wówczas dosypiacie? Bo ja usypiałam z cycem i na dospanie cyc.
    A Joana a ile u Was przerwa między karmieniami? Bo piszesz że bawi się potem od razu kladziesz zasypia. To jak się budzi to ile nie jadła?
    Z tym spaniem w łóżeczku ja też trochę leniwa jestem ale to też przez męża. Bo z reguły faceci właśnie nie chcą spać z dziećmi a mój chce. Sam śpi z Maćkiem gdzie ja mu każe aby uczył go samego spać a on mówi że lubi 🤷‍♀️
    Ja byłam uparta i maciuś też tylko w łóżeczku spał. Ile to ja się w nocy nastalam nad lozeczkiem głaskajac go 🤦‍♀️ aby nie brać do siebie... Dlatego teraz śpie z Matim z lenistwa. Poza tym maciuś po odstawienia butli zasypiał z nami i tak a potem przekladalam. Oczywiście mąż nie chciał 🤣 ale mi było wygodniej tak. Potem szły czwórki i trójki to już z nami spał praktycznie Całe noce no i ja do pracy już chodziłam i byłam w ciąży to chciałam się wyspać... Tak więc te moje łóżeczko poszło sobie gdzieś 😁
    Ale teraz to bym chciała żeby Mateusz przynajmniej do pierwszego obudzenia spał w łóżeczku i na drzemki.
    Z kolei miałam problem z Maćkiem aby usypać go poza lozeczkiem u kogoś...
    Tak więc wszystko ma swoje plusy i minusy. Dzieci tak czy siak nauczą się w końcu spać same. A potem będą starsze to nad ranem i tak
    będą przychodzić do nas...

Aneta8, AnSan89, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2022, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    Jeśli tylko będziecie chciały słuchać, będę informować jak się rozwija ☺️ Nudno raczej nie będzie z Maksiem na pokładzie, ale oby spokojnie i bez problemów zdrowotnych 🙂
    Dziękuje raz jeszcze 💙
    Będzie na pewno ciekawie w ciąży z maluszkiem w domu 😁 ale dasz radę na pewno! Kto jak nie my?

Aneta8 lubi tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2022, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, jest chwila na pisanie 😉
    Joana, zapisałam sobie linki do zabawek. Niedługo chce coś nowego młodemu kupic- w końcu ma już pół roku.
    Z tym że słowo trener/ trening w stosunku do dziecka to możesz mieć rację że źle się kojarzy. Ale przyznam że ja pierwszy raz usłyszałam ( przeczytałam) o treningu snu u niemowląt właśnie na tych stronach o rodzicielstwie bliskości i tam od razu wydźwięk był negatywny. Jakoś tak zagrali mi na emocjach że lyknelam te bzdury niczym pelikan w ogóle nie weryfikując.
    Myślimy żeby może w styczniu wrócić do kliniki. Ale wcześniej będę chciała porządnie się przebadać. Raczej nie chcemy długo czekać że względu na wiek. Do pracy to pewnie i ja wrócę. Rata kredytu hipotecznego wzrosła nam dwukrotnie ( od grudnia) przez te podwyżki więc nie stać mnie na wychowawczy😁

AnSan, super że Tobie udało się zaaklimatyzować w Izraelu. Mnie to ten upał i wszechobecny piasek przerażają 😁 ale ja to raczej z tych zimnolubnych😉 w Pl teraz też takie upały że wymiekam. Kiedyś mieszkałam w Bawarii i wtedy też lata były dosyć gorące ale jednak góry blisko i klimat zupełnie inny. A zimą znowu tony śniegu. Jakoś bardziej to do mnie przemawiało muszę przyznać...

Kasiu, to Tadzio rośnie na prawdziwego melomana😉
    Jeśli chodzi o metody to nie jest nic odkrywczego ( niestety). Z racji że łóżeczko jest nowe to najpierw jakieś 2-3 dni przyzwyczajalismy młodego do niego- wkładaliśmy go, on się bawił kilka minut. Grunt żeby miał dobre skojarzenia. Potem było przyzwyczajanie do spania w lozeczku- więc po usnieciu na cycku odkładałam go. Gdy się wybudzal przy odłożeniu ( czyli zawsze) to znowu usypialam i odkładałam. I do skutku. Pierwszej nocy usypialam go 2 godziny. Ale finalnie zaakceptował że śpi w swoim łóżeczku. Potem była walka z usypianiem inaczej niz przy cycu. Karmienie przełożyłam na przed kąpielą i usypialam go bujając na rękach. Pierwszego dnia zajęło mi to godzinę. Ale to przez to że on jest ciężki i musiałam go co jakiś czas odkładać. Teraz będzie nauka żeby sam zasypiał bez bujania. Wszystko stopniowo z coraz mniejszym wsparciem. No nie jest lekko. Ale spanie razem już się nie sprawdzało. I było coraz bardziej męczące dla wszystkich i coraz mniej bezpieczne. Zresztą zauważyłam że zdarzało się coraz częściej że młody nie umiał już wyciszyć się cycem. Wiec wolę go teraz nauczyć że można spać samemu niż jak będę musiała dać go do żłobka i wrócić do pracy.
    Trzymajcie kciuki. Najgorsze że wszystko z tym związane jest na mojej głowie ze względu na pracę męża 🤦
    Taaak, teściowa zaszalala z tym odpieluchowaniem. Bo ponoć u nich w rodzinie to norma. Jasne, pieluch tetrowych prac się nie chciało to dzieci pewnie szczaly po kątach albo siedziały pół dnia na nocniku! No bzdury totalne. Jeszcze jakieś fochy ma i znowu kwasy wychodzą ... Serio z rodziną to najlepiej na zdjęciach...

Jeheria, to Wasze dzieci z tego co piszesz są najlepszą metodą antykoncepcji😉

Dziewczyny, młody to ostatnio ma jakiś motorek w d... za przeproszeniem. On zawsze był energiczny ale teraz to już masakra. A jeszcze przecież nawet nie raczkuje. Serio w takich chwilach to mega by się przydały dodatkowe metry żeby zrobić mu jakaś bezpieczna zagrodzona bawialnie.
    Dziś wyszłam na 2 minuty do WC a on już uciekł z maty i próbował przesunąć stolik kawowy. Na bujaku też nie chce go zostawiać bo kombinuje przy zapięciu. Chyba takie dziecko tego nie odepnie ale kurde boję się.
    Poważnie takie żywe złoto mi się trafiło😉 ale histerie to też zaczął mieć. Jakoś zbiegło się to z RD. Np. chce założyć sliniak- wrzask! Chce zdjąć sliniak- wrzask! Chce włożyć do fotelika- wrzask. Chce wyjac- wrzask. Ubieranie- wrzask. Itp itd 🤦 jeszcze rodziny dobijają bo naprawdę ciężko jest coś w takim układzie zrobić więcej niz minimum ( w sensie w domu) a słyszymy tylko że to przecież tylko 1 dziecko. No przesadzamy, źle zorganizowani jesteśmy itp. bo moja teściowa to w nocy gotowała i sprzątała bo nie miała kiedy. Taa... Super przykład matki Polki wiecznie cierpiącej. Może ja tak poprostu nie chcę?

AnSan89 lubi tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2022, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja tak na szybko. Nie przeszło nam BMK 😩 Kajce wyskoczyły krostki. Podłamałam się 😔 dzisiaj mamy szczepienie, zobaczę co pediatra powie.

Jeheria, Kajkę karmię zazwyczaj po obudzeniu, a potem tak 15minut przed pójściem spać. Ale to też nie zawsze. Czasem przed samym spaniem. Przerwy wychodzą nam jakieś 2, 2,5godziny. To mocno zależy. Ona już nie kojarzy jedzenia z pójściem spać. Kojarzy za to smoczek i pieluszkę :)

Stokrotko, mocno wpolczuję takiego gadania. Mocno! Odpiszę potem więcej, ale chwilowo muszę się ogarnąć ;)

Z zabawek jeszcze bardzo podobają mi się marki Fat brain toys.

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Kasiastaraczka, Aneta8, AnSan89 lubią tę wiadomość

uS2wp2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2022, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko Twój Wiktorek też wymagający to się zastanów czy chcesz drugie tak szybko 🤣
    Będziesz odstawiać kp skoro chcesz szybko zajść w ciążę?
    Kiedyś szybciej się odpieluchowało to fakt no ale nie słyszałam szczerze że przed rokiem...najszybciej to mój mąż jakoś po roku już nie sikał w tetre. A teściowa ma 5 synów.
    W życiu bym nie poświęcała nocy aby gotować i sprzątać... Sory wolę mieć brudno ale noc jest na odpoczynek.
    Stokrotko a jak nakarmilas przed kąpielą to nie obudził się szybciej jeść jak było na odwrót?
    Ja pamiętam że maciuś bezboleśnie zrezygnował z butelki do zasypiania, bo najadal się kolacją więc nic nie musiałam kombinować. Dałam butlę a on nagle nie chciał i tak zostało. Ale cycek to też bliskość i dlatego dzieciom szczególnie starszym trudno z tego zrezygnować. Ja jeszcze nie wprowadziłam tej butelki na noc.. Bo właśnie po odstawieniu kp ona by została. Jakoś ciągle nie mogę się za to zabrać, jakoś się leniwa zrobiłam 😁

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aneta8, AnSan89 lubią tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png

Wysłany: 25 lipca 2022, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😚
    Ja dziś rano zrobiłam poranny szoping w ciuszkue, kupiłam parę rzeczy dla Tadzia

Stokrotka trzymam kciuki, żeby ten proces uczenia Wiktora szybko i bezboleśnie przeszedł, będzie dobrze 😚
    Kurcze nasz śpi pił nocy w łóżeczku,a później u nas,ale to już z wygody i dlatego,że nie chce mi się go odkładać ;)
    Hi hi chciałabym żeby grał na jakimś instrumencie;) oczywiście nic na siłę,ale ja sama gram na gitarze i pianinie, więc mały jest przyzwyczajony. W dodatku mu śpiewam,duzoooo, czasem więcej mu śpiewam niż mówię 🤣
    Za to mój teść gra na akordeonie i ostatnio Tadzik był zaczarowany jak zaczął grać.
    Mój teść jest szalony i kupił se jeszcze skrzypce 🙃 będzie się uczył

Ech no niepocieszajace takie rady rodzinki...wrrr
    Masz złoto w domu 😁💙

jaina_proudmoore, Aneta8, AnSan89 lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2022, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Ja tak na szybko, bo mimo przebicia się już ząbków, młody nadal strasznie cierpi i dziś okropnie płacze i jestem wykończona 😔 byłam rano u lekarza, ale nie zrobiła mi usg! Bo stwierdziła, ze to za wcześnie i za tydzień dopiero 🤬 No wściekłam się, bo chciałam wiedzieć czy w dobrym miejscu zagnieździł sie zarodek.. W ogóle na mnie nakrzyczała ze tak szybko zaszłam w ciąże 😳 Nawet tłumaczenia ze o pierwsze starałam się ponad 3 lata i było z in vitro i raczej się nie spodziewałam ciąży naturalnej i to tak szybko średnio się zdały, bo przecież to biologia! No i w ogóle pacjentki nie mysla o lekarzach którzy potem maja problem z prowadzeniem takich ciąż 😧 Ech wizytę u lekarza, którego wybrałam do prowadzenia umówili mi dopiero na 11.08. Czekam jeszcze na wyznaczenie terminu na to usg..

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!

Wysłany: 25 lipca 2022, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta co to za doktorka? Jakaś w Luxmed? A do prowadzenia kogo wybrałaś?
    Ech może i za wcześnie po CC,ale co jej do tego? Na grupie naturalnie po CC są dobre historie nawet po tak krótkim czasie

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2022, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Aneta co to za doktorka? Jakaś w Luxmed? A do prowadzenia kogo wybrałaś?
    Ech może i za wcześnie po CC,ale co jej do tego? Na grupie naturalnie po CC są dobre historie nawet po tak krótkim czasie

Nie, ja mam ubezpieczenie z pzu. Byłam w ich placówce i niestety już kolejny raz trafiłam na takiego lekarza. Na szczęście współpracują jeszcze z innymi i ciąże będę prowadzić w BoraMed, znalazłam lekarza, który zajmuje się m.in. nadciśnieniem ciążowym.

fxQZp2.png
    XJSep2.png

Wysłany: 25 lipca 2022, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta rozumiem 🙂 dobrze, że masz lekarza co ogarnia takie tematy

Aneta8 lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2022, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie młody zaczął znowu gryźć za sutki tyle że z zębami to już nie zabawa... Masakra. Aż krzyknęłam dziś z bólu a On biedny się rozpłakał. Aż mi go żal się zrobiło. Czyżby następne zęby 🤔 no ale dopiero co dolne wyszły... To nie wiem, jak zaglądam do buzi nic nie widać...
    My byliśmy wczoraj w Augustowie i Mateusz o dziwo super się spisał, z resztą na chrzcie tydzień też :) spał nawet w aucie 💪
    Za tydzień jedziemy pod domek na dwie noce.
    Aneta przykro mi że nie miałaś usg :( wierzę że się martwisz... Do 11.08 szmat czasu. Oby szybciej te USG się udało... Ci lekarze to zero empatii, nie patrzą na człowieka tylko na ogół. Na pewno będzie wszystko dobrze! A jak z ciśnieniem? Mierzysz?
    Wiecie odłożyłam znowu dziś do łóżeczka, wczoraj to maciuś go obudził po godzinie bo ma pokój obok i krzyczał. Ciężko jakaś rutynę wprowadzić przy Maćku jak go budzi 🤦‍♀️
    Joana a smoczek jej nie wypada podczas snu i nie upomina się o niego? Mój Maciek potrafił pierdyliard razy obudzić się na smoczek 🤷‍♀️ i mimo że zasypiał sam na drzemki to po 40 min bardzo często płakał i trzeba było włożyć smoczek lub pogłaskać albo czasami pobujac nawet. Wtedy kolejne 40 min spał. Mateusz to już po 15min mnie woła 😁
    Dziś na, drzemkę też chciałam do łóżeczka położyć po karmieniu ale strasznie płakał normalnie nie mogłam uspokoić bujając nawet 🙄
    Co tu tak cicho ostatnio?

AnSan89 lubi tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2022, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj Jeheria współczuje gryzienia.. mnie ostatnio M tak złapał za policzek, ze aż krzyknęłam z bólu i on zaraz podkówka i płacz 🥺 ale u nas widać, ze bolą te ząbki, bo płacze przy butelce, musi się smokiem urażać biedaczek i je na raty 😔
    Cieszę się, ze chrzest się udał i Mateuszek ładnie współpracował 🙂 fajnie też, ze udaje się wyjechać. My cały czas się zastanawiamy, mąż ma teraz urlop no i zal nie skorzystać z tego bonu turystycznego.
    U nas jeśli chodzi o smoczek, to M sam wypluwa w czasie snu i nie upomina się o niego. Drzemki ma w swojej dostawce (czasem na kanapie) ale niestety nie wpłynęło to na ich wydłużenie i trwają 30 maksymalnie 40 minut.
    Ciśnienie sobie właśnie zmierzyłam (wcześniej lekarka) i jest ok. Włączyłam sobie od razu Acard 150 i magnez 3xdziennie.

fxQZp2.png
    XJSep2.png

Wysłany: 25 lipca 2022, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheira oj współczuję tego gryzienia...
    Mi Tadzio wczoraj przywalił w szczękę książeczką... skończyliśmy czytać, później dałam mu potrzymać w rączkach,a ten pac mnie...no on teraz wszystkim tak macha...raz smoczek wywalił za gondolę 🤣
    Oo to super,że Mateusz tak ładnie się spisał na chrzcinach i wyjeździe

Aneta macie jakiś plan na urlop? Fajnie,by było wykorzystać bon
    Jak się czujesz? Powtarzasz betę?
    Przykre to,że sama musisz ustawiać sobie leki...

Aneta8 lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2022, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja znowu na chwilkę.. cholerka czasu mało!
    Kajka wazy 7400 :) pani pediatra powiedziała, ze podoba jej się Kajki skórka i mam dalej prowokować BMK, także jest nadzieja!

Jeheria, no pewnie, że są wycieczki do smoczka :) w dzień raczej trzyma go w buźce, ale wieczorem jak jej wypadnie to się wybudza i trzeba go znowu zaaplikować. W nocy przy głębokim śnie raczej się nie budzi jak jej wypadnie.

Aneta, ta pani ginekolog mogła sobie darować takie komentarze. Bez kitu! Zero empatii..

AnSan89, Aneta8, dobuska lubią tę wiadomość

uS2wp2.png

Wysłany: 26 lipca 2022, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana super,że mała pochwalona przez pediatrę 🙂noo to próbujcie prowokować, trzymam kciuki
    U nas nadal kupa nieteges...ja już nie wiem o co chodzi...
    Napiszę dziś do alergologabczy mam znowu coś eliminować... zrobiłam dziś Tadziowi z krwi badania i mieliśmy też skierowanie od alergologa, więc przy okazji te ige. Choć słyszałam różne opinie o tych badaniach,no ale...

Aneta8 lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2022, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8- nie zrozum mnie źle, ale ja się nie dziwie lekarce. Ciąża to wymagający okres dla organizmu i regeneracja trwa około roku. Sama wiesz, że twoja ciąża przebiegała z problemami. Nie bez powodów, lekarze polecają poczekać. Postaw się na miejscu lekarza, musi potem brać odpowiedzialność za leczenie pacjentki i inne kwestie jak badania, a to wcale niełatwy kawałek chleba, przy Ivf tym bardziej.
    Ja na twoim miejscu bałabym się tak wcześnie starać o kolejne bobo, ale to twoje życie i twoje wybory.
    Brałabym pod uwagę swoje nadwyrężone już zdrowie i bobasa obecnego, bo co jeśli trzeba będzie iść do szpitala znów np w 7 miesiącu? Sama wiesz jakie to stresy są w ciąży, badania prenatalne i połówkowe, brzuch rośnie, samopoczucie spada, problemy z ciśnieniem.
    Nie zrozum mnie źle. Jesteś dorosła i na pewno wiesz co robisz.
    Trzymam kciuki za twoja wizytę i liczę na to, że wszystko będzie dobrze 💚

oregano84 lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
‹‹ 781 782 783 784 785 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ