Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Miłego dnia drogie panie 💗💗💗 ja tu się od rana bije z myślami czy iść na pobranie krwi czy poczekać do poniedziałku. Zaczynam powoli się stresować. Jeden nasz kot coś chyba wyczuł i przyszedł ze wsparciem 🍀ps. Morwa czy ty planujesz jeszcze jakieś badania( przepraszam, nie pamiętam czy pisałaś ). 🧐
-
Kochane, zamówiłam sobie detektor tętna płodu taki z wyświetlaczem który ma od razu pokazywać ilość uderzeń serca. Niby ❤️ można znaleźć już od 12 tc. Przyznam szczerze że się wahałam bo czytałam różne opinie o takich gadżetach, ale stwierdziłam że zaryzykuję. Jeśli uda mi się namierzyć serce to myślę że będę często korzystała 😁 a Wy z czegoś takiego korzystacie?16-01-2022 - synek💙
-
Stokrotka 86 wrote:Kochane, zamówiłam sobie detektor tętna płodu taki z wyświetlaczem który ma od razu pokazywać ilość uderzeń serca. Niby ❤️ można znaleźć już od 12 tc. Przyznam szczerze że się wahałam bo czytałam różne opinie o takich gadżetach, ale stwierdziłam że zaryzykuję. Jeśli uda mi się namierzyć serce to myślę że będę często korzystała 😁 a Wy z czegoś takiego korzystacie?
Stokrotko ja się nad tym cały czas zastanawiam bo przez to ciągłe plamienie żyje w stresie. Możesz się podzielić jaki konkretnie zamówiłaś?🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Stokrotka 86 wrote:Kochane, zamówiłam sobie detektor tętna płodu taki z wyświetlaczem który ma od razu pokazywać ilość uderzeń serca. Niby ❤️ można znaleźć już od 12 tc. Przyznam szczerze że się wahałam bo czytałam różne opinie o takich gadżetach, ale stwierdziłam że zaryzykuję. Jeśli uda mi się namierzyć serce to myślę że będę często korzystała 😁 a Wy z czegoś takiego korzystacie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2021, 08:51
jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Jakiej firmy i jaki model?Bo także zastanawiam się nad kupnemjaina_proudmoore lubi tę wiadomość
2021:➡️12.02 długi protokół
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
2020: z rozmrożonych oocytów:
4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔
2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤
O Nas:
♀️Ja
Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
👍immunologia
♂️On-
👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91% -
Ja mam Jumper 100E z Allegro. Kupilam coś koło 9 tygodnia, ale długo nie mogłam znaleźć serduszka. Nie panikowałam, wiedziałam, że jest za wcześnie. Teraz bez problemu znajduje serduszko. Właśnie przed chwilą podsłuchiwałam Malucha ❤️
Selena, jaina_proudmoore, Pimka lubią tę wiadomość
Wspólne starania: styczeń 2020
IVF: start 4 kwietnia 2021
punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️
19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙 -
Aneta8 wrote:Haha super, mam nadzieję, że jesteś teraz spokojniejsza 😂🙈 serio współczuję podejścia lekarzy.. człowiek szuka pomocy i wychodzi chyba z jeszcze mniejszą wiedzą..
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
jaina_proudmoore wrote:Ja dopiero dziś nabrałam odwagę na suwaczek 😂obejrzałam wózek i łóżeczko i wystarczy na razie. Poczekam chyba do września 🙂🍀
Znalazłam stronę z suwaczkami i niby mam link, ale chyba nie umiem go poprawnie ustawić. Mogę prosić o mały instruktaż gdzie go wkleić, albo który z linków? -
Stokrotka 86 wrote:Kochane, zamówiłam sobie detektor tętna płodu taki z wyświetlaczem który ma od razu pokazywać ilość uderzeń serca. Niby ❤️ można znaleźć już od 12 tc. Przyznam szczerze że się wahałam bo czytałam różne opinie o takich gadżetach, ale stwierdziłam że zaryzykuję. Jeśli uda mi się namierzyć serce to myślę że będę często korzystała 😁 a Wy z czegoś takiego korzystacie?[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Gosia Rumi wrote:A jak ustawić taki suwaczek?
Znalazłam stronę z suwaczkami i niby mam link, ale chyba nie umiem go poprawnie ustawić. Mogę prosić o mały instruktaż gdzie go wkleić, albo który z linków?Gosia Rumi lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
KaroKaro wrote:Stokrotko ja się nad tym cały czas zastanawiam bo przez to ciągłe plamienie żyje w stresie. Możesz się podzielić jaki konkretnie zamówiłaś?
AngelSounds Detektor tętna płodu JPD-100S
Jakoś w przyszłym tygodniu powinien już być. Pewnie już będę po wtorkowych prenatalnych, a przyznam że liczyłam że posłucham serduszka jeszcze przed wizytą 😉
Dam znać jak on u mnie się sprawdzi 🙂Gosia Rumi, Pimka lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Stokrotko, Dobuska, Aga123 - nie martwcie się tymi cukrami. To nie jest aż takie straszne jak mogłoby się wydawać.
Stokrotko ja miałam wynik krzywej niemal identyczny jak Ty: 92 - 208 - 92, diabetolog powiedział że wystarczy którykolwiek przekroczony i chociaż miałam jeszcze 2 inne pomiary na czczo <92 - to powiedział że sam ten 208 już świadczy o cukrzycy.
Ale tak jak dziewczyny już pisały - dzięki temu będzie może więcej badań Do diety idzie przywyknąć i wcale nie głodować (tylko trzeba najpierw zorientować się co można a czego nie, i ewentualnie potestować trochę z glukometrem co nam służy a co nie). A jeśli chodzi o zdrowie maluszków - to wydaje mi się że jeśli utrzymamy cukier w ryzach dzięki spożywaniu "dozwolonych" posiłków - to Dzidzie chyba nawet nie poczują żadnej cukrzycy. Przecież nikt na codzień nie spożywa 75g czystej glukozy, więc i taka wartość glukozy (np 208) w praktyce nie wystąpi nigdy. Ja jestem już ponad miesiąc na diecie cukrzycowej, mierzę cukry i godzinę po posiłkach mają się mieścić w 140 - tymczasem moje rzaaaadko kiedy dobijają do 120. Na czczo też są ładne. Choć przyznam, że wciąż jestem na metforminie. Ciekawe jakie wyniki będą jak już zacznę schodzić z metforminy...Stokrotka 86, Negra85, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Gosiu, ja właśnie też jestem na metforminie. Aczkolwiek do badania odstawiłam wg zaleceń.w środę idę do diabetolog więc dowiem się jak ona to wszystko widzi. Pomiary robię codziennie i jak narazie nie jest źle, chyba że zdarzy się jakiś nieudany eksperyment żywieniowy 😁 ale tak jak mowisz- codziennie nie spożywa się w jednym posiłku 75 g glukozy...
Dziewczyny, ja mam do Was pytanie: czy wy jecie śledzie? Nie takie po obróbce termicznej tylko takie zwykłe, z solanki? Przetrzepalam internet i opinie są różne. Ja aż do dziś nie jadłam bo nie chce jakiejś bakterii podlapac ale mąż kupić taką sałatkę buraczkowa że śledziem i tak mnie apetyt złapał jak nigdy. Ogólnie po tej wczorajszej glukozie to mam ochotę na śledzie i kiszonki 😁16-01-2022 - synek💙 -
Pcosik_2 wrote:Ja dziś byłam na krzywej, jeszcze przed wypiciem glukozy zrobiło mi się słabo, za dużo ze mnie spuścili krwi i byłam bardzo głodna. Bycie na czczo jest dla mnie teraz ciężkie do wykonania 🤣
Gosia Rumi lubi tę wiadomość
-
Gosia Rumi wrote:Stokrotko, Dobuska, Aga123 - nie martwcie się tymi cukrami. To nie jest aż takie straszne jak mogłoby się wydawać.
Stokrotko ja miałam wynik krzywej niemal identyczny jak Ty: 92 - 208 - 92, diabetolog powiedział że wystarczy którykolwiek przekroczony i chociaż miałam jeszcze 2 inne pomiary na czczo <92 - to powiedział że sam ten 208 już świadczy o cukrzycy.
Ale tak jak dziewczyny już pisały - dzięki temu będzie może więcej badań Do diety idzie przywyknąć i wcale nie głodować (tylko trzeba najpierw zorientować się co można a czego nie, i ewentualnie potestować trochę z glukometrem co nam służy a co nie). A jeśli chodzi o zdrowie maluszków - to wydaje mi się że jeśli utrzymamy cukier w ryzach dzięki spożywaniu "dozwolonych" posiłków - to Dzidzie chyba nawet nie poczują żadnej cukrzycy. Przecież nikt na codzień nie spożywa 75g czystej glukozy, więc i taka wartość glukozy (np 208) w praktyce nie wystąpi nigdy. Ja jestem już ponad miesiąc na diecie cukrzycowej, mierzę cukry i godzinę po posiłkach mają się mieścić w 140 - tymczasem moje rzaaaadko kiedy dobijają do 120. Na czczo też są ładne. Choć przyznam, że wciąż jestem na metforminie. Ciekawe jakie wyniki będą jak już zacznę schodzić z metforminy...
Ja często sprawdzam skład produktów, jeśli nie wiem czy mogę czy nie, jem małą porcję i badam cukier. Tak odkryłam chrupki z soczewicy, po których mam niski cukier.
Jak mam ochotę na słodkie to jem kanapkę z dżemem nisko słodzonym, kupuję w Lidlu.
Miałam duże zaskoczenie jak po omlecie z samych jajek i dużej ilości dżemu po godzinie cukier miałam na poziomie 95. Więc warto trochę eksperymentować.
Gosia Rumi, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość
Wspólne starania: styczeń 2020
IVF: start 4 kwietnia 2021
punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️
19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙 -
Stokrotka 86 wrote:Gosiu, ja właśnie też jestem na metforminie. Aczkolwiek do badania odstawiłam wg zaleceń.w środę idę do diabetolog więc dowiem się jak ona to wszystko widzi. Pomiary robię codziennie i jak narazie nie jest źle, chyba że zdarzy się jakiś nieudany eksperyment żywieniowy 😁 ale tak jak mowisz- codziennie nie spożywa się w jednym posiłku 75 g glukozy...
Dziewczyny, ja mam do Was pytanie: czy wy jecie śledzie? Nie takie po obróbce termicznej tylko takie zwykłe, z solanki? Przetrzepalam internet i opinie są różne. Ja aż do dziś nie jadłam bo nie chce jakiejś bakterii podlapac ale mąż kupić taką sałatkę buraczkowa że śledziem i tak mnie apetyt złapał jak nigdy. Ogólnie po tej wczorajszej glukozie to mam ochotę na śledzie i kiszonki 😁Stokrotka 86 lubi tę wiadomość