X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia drogie panie 💗💗💗 ja tu się od rana bije z myślami czy iść na pobranie krwi czy poczekać do poniedziałku. Zaczynam powoli się stresować. Jeden nasz kot coś chyba wyczuł i przyszedł ze wsparciem 🍀ps. Morwa czy ty planujesz jeszcze jakieś badania( przepraszam, nie pamiętam czy pisałaś ). 🧐

zDmVp2.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, zamówiłam sobie detektor tętna płodu taki z wyświetlaczem który ma od razu pokazywać ilość uderzeń serca. Niby ❤️ można znaleźć już od 12 tc. Przyznam szczerze że się wahałam bo czytałam różne opinie o takich gadżetach, ale stwierdziłam że zaryzykuję. Jeśli uda mi się namierzyć serce to myślę że będę często korzystała 😁 a Wy z czegoś takiego korzystacie?

16-01-2022 - synek💙
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Kochane, zamówiłam sobie detektor tętna płodu taki z wyświetlaczem który ma od razu pokazywać ilość uderzeń serca. Niby ❤️ można znaleźć już od 12 tc. Przyznam szczerze że się wahałam bo czytałam różne opinie o takich gadżetach, ale stwierdziłam że zaryzykuję. Jeśli uda mi się namierzyć serce to myślę że będę często korzystała 😁 a Wy z czegoś takiego korzystacie?

Stokrotko ja się nad tym cały czas zastanawiam bo przez to ciągłe plamienie żyje w stresie. Możesz się podzielić jaki konkretnie zamówiłaś?

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Selena Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Hej :) a jaki kupiłaś ? :) ja mam Detektor Tętna Płodu SNL C :) i już w 9 tygodniu udało się znaleźć serduszko :) teraz z mężem słuchamy co 2-3 dni :) wczoraj nawet można było wyczuć kiedy maluch się ruszał :) 🧡 takie energiczne uderzenia było słychać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2021, 08:51

jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Pimka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:

Jakiej firmy i jaki model?Bo także zastanawiam się nad kupnem

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

2021:➡️12.02 długi protokół
    22.03🎯15 dojrzałych
    ❄4AA❄3BB❄3BC

🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
    2020: z rozmrożonych oocytów:
    4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔

2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
    ✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤

O Nas:
    ♀️Ja
    Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
    👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
    👍immunologia
    ♂️On-
    👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
    👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91%
  • Negra85 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Jumper 100E z Allegro. Kupilam coś koło 9 tygodnia, ale długo nie mogłam znaleźć serduszka. Nie panikowałam, wiedziałam, że jest za wcześnie. Teraz bez problemu znajduje serduszko. Właśnie przed chwilą podsłuchiwałam Malucha ❤️

Selena, jaina_proudmoore, Pimka lubią tę wiadomość

3jgxvfxm0fdw7nq2.png

Wspólne starania: styczeń 2020
    IVF: start 4 kwietnia 2021
    punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
    21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️

19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
    24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
    26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
    28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
    31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
    02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
    13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
    28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    Haha super, mam nadzieję, że jesteś teraz spokojniejsza 😂🙈 serio współczuję podejścia lekarzy.. człowiek szuka pomocy i wychodzi chyba z jeszcze mniejszą wiedzą..
    hehe . Jestem ostoja spokoju 😂😂 A tak na poważnie to moja dietetyk kliniczny zwiększyła mi dawkę magnezu . Kazała pic specjalny puder ziołowy na pęcherz i znając życie to pomoże .😍😍 Ja już przyzwyczaiłam się do Angielskiej służby zdrowia … Babka nawet przyczepiła się po co mi mój lekarz prywatny podaje mi progesteron …tak ze dzięki Bogu za polskie kliniki w Londynie i lekarzy online … Ja akurat nie mieszkam w Londynie ale nie mam do niego daleko tak ze nie ma problemu z dojazdem 🤑😍

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Ja dopiero dziś nabrałam odwagę na suwaczek 😂obejrzałam wózek i łóżeczko i wystarczy na razie. Poczekam chyba do września 🙂🍀
    A jak ustawić taki suwaczek?
    Znalazłam stronę z suwaczkami i niby mam link, ale chyba nie umiem go poprawnie ustawić. Mogę prosić o mały instruktaż gdzie go wkleić, albo który z linków?

6sutvkcboyyy654c.png
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Ja używałam w dwóch poprzednich ciążach ale od 20 tc. . A teraz widziałam ze dziewdzyny robią to we wczesnej ciąż . Mi się udało pierwszy raz w 9 tc …

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia Rumi wrote:
    A jak ustawić taki suwaczek?
    Znalazłam stronę z suwaczkami i niby mam link, ale chyba nie umiem go poprawnie ustawić. Mogę prosić o mały instruktaż gdzie go wkleić, albo który z linków?
    https://www.suwaczki.com/krokpierwszy/pregnancy.html

Gosia Rumi lubi tę wiadomość

• Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro wrote:
    Stokrotko ja się nad tym cały czas zastanawiam bo przez to ciągłe plamienie żyje w stresie. Możesz się podzielić jaki konkretnie zamówiłaś?

AngelSounds Detektor tętna płodu JPD-100S

Jakoś w przyszłym tygodniu powinien już być. Pewnie już będę po wtorkowych prenatalnych, a przyznam że liczyłam że posłucham serduszka jeszcze przed wizytą 😉
    Dam znać jak on u mnie się sprawdzi 🙂

Gosia Rumi, Pimka lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko, Dobuska, Aga123 - nie martwcie się tymi cukrami. To nie jest aż takie straszne jak mogłoby się wydawać.
    Stokrotko ja miałam wynik krzywej niemal identyczny jak Ty: 92 - 208 - 92, diabetolog powiedział że wystarczy którykolwiek przekroczony i chociaż miałam jeszcze 2 inne pomiary na czczo <92 - to powiedział że sam ten 208 już świadczy o cukrzycy.

Ale tak jak dziewczyny już pisały - dzięki temu będzie może więcej badań :) Do diety idzie przywyknąć i wcale nie głodować (tylko trzeba najpierw zorientować się co można a czego nie, i ewentualnie potestować trochę z glukometrem co nam służy a co nie). A jeśli chodzi o zdrowie maluszków - to wydaje mi się że jeśli utrzymamy cukier w ryzach dzięki spożywaniu "dozwolonych" posiłków - to Dzidzie chyba nawet nie poczują żadnej cukrzycy. Przecież nikt na codzień nie spożywa 75g czystej glukozy, więc i taka wartość glukozy (np 208) w praktyce nie wystąpi nigdy. Ja jestem już ponad miesiąc na diecie cukrzycowej, mierzę cukry i godzinę po posiłkach mają się mieścić w 140 - tymczasem moje rzaaaadko kiedy dobijają do 120. Na czczo też są ładne. Choć przyznam, że wciąż jestem na metforminie. Ciekawe jakie wyniki będą jak już zacznę schodzić z metforminy...

Stokrotka 86, Negra85, Aga12345 lubią tę wiadomość

6sutvkcboyyy654c.png
  • Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo udało się 🙂🙂🙂🙂🙂
    Dziękuję Kalciu ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2021, 09:53

6sutvkcboyyy654c.png
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia Rumi wrote:
    Oooo udało się 🙂🙂🙂🙂🙂
    Dziękuję Kalciu ❤️
    udalo ci się 😊😍

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia Rumi wrote:
    Oooo udało się 🙂🙂🙂🙂🙂
    Dziękuję Kalciu ❤️
    Nie ma za co ❤️❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2021, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam na krzywej, jeszcze przed wypiciem glukozy zrobiło mi się słabo, za dużo ze mnie spuścili krwi i byłam bardzo głodna. Bycie na czczo jest dla mnie teraz ciężkie do wykonania 🤣

Stokrotka 86 lubi tę wiadomość

• Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu, ja właśnie też jestem na metforminie. Aczkolwiek do badania odstawiłam wg zaleceń.w środę idę do diabetolog więc dowiem się jak ona to wszystko widzi. Pomiary robię codziennie i jak narazie nie jest źle, chyba że zdarzy się jakiś nieudany eksperyment żywieniowy 😁 ale tak jak mowisz- codziennie nie spożywa się w jednym posiłku 75 g glukozy...

Dziewczyny, ja mam do Was pytanie: czy wy jecie śledzie? Nie takie po obróbce termicznej tylko takie zwykłe, z solanki? Przetrzepalam internet i opinie są różne. Ja aż do dziś nie jadłam bo nie chce jakiejś bakterii podlapac ale mąż kupić taką sałatkę buraczkowa że śledziem i tak mnie apetyt złapał jak nigdy. Ogólnie po tej wczorajszej glukozie to mam ochotę na śledzie i kiszonki 😁

16-01-2022 - synek💙

Wysłany: 30 lipca 2021, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pcosik_2 wrote:
    Ja dziś byłam na krzywej, jeszcze przed wypiciem glukozy zrobiło mi się słabo, za dużo ze mnie spuścili krwi i byłam bardzo głodna. Bycie na czczo jest dla mnie teraz ciężkie do wykonania 🤣
    Dla mnie również. Dlatego jem co ok 3 godziny zanim dopadną mnie mdłości, w brzuchu nie burczy, ale uczucie okrutne 😳ja o detektorze nie myślałam jeszcze. Jeśli chodzi o suwaczki to na stronie lily pie są do wyboru grafiki, potem detale, a potem trzeba skopiować kod na forum 🙂

Gosia Rumi lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Negra85 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia Rumi wrote:
    Stokrotko, Dobuska, Aga123 - nie martwcie się tymi cukrami. To nie jest aż takie straszne jak mogłoby się wydawać.
    Stokrotko ja miałam wynik krzywej niemal identyczny jak Ty: 92 - 208 - 92, diabetolog powiedział że wystarczy którykolwiek przekroczony i chociaż miałam jeszcze 2 inne pomiary na czczo <92 - to powiedział że sam ten 208 już świadczy o cukrzycy.

Ale tak jak dziewczyny już pisały - dzięki temu będzie może więcej badań :) Do diety idzie przywyknąć i wcale nie głodować (tylko trzeba najpierw zorientować się co można a czego nie, i ewentualnie potestować trochę z glukometrem co nam służy a co nie). A jeśli chodzi o zdrowie maluszków - to wydaje mi się że jeśli utrzymamy cukier w ryzach dzięki spożywaniu "dozwolonych" posiłków - to Dzidzie chyba nawet nie poczują żadnej cukrzycy. Przecież nikt na codzień nie spożywa 75g czystej glukozy, więc i taka wartość glukozy (np 208) w praktyce nie wystąpi nigdy. Ja jestem już ponad miesiąc na diecie cukrzycowej, mierzę cukry i godzinę po posiłkach mają się mieścić w 140 - tymczasem moje rzaaaadko kiedy dobijają do 120. Na czczo też są ładne. Choć przyznam, że wciąż jestem na metforminie. Ciekawe jakie wyniki będą jak już zacznę schodzić z metforminy...
    Bardzo dobrze piszesz. Ja też miałam lekko podwyższone cukry po glukozie. Na co dzień cukry po posiłku mam 110-120, mogę mieć max 135, natomiast na czczo mam ciut za wysoki, w okolicach 95-100 i tu weszła insulina.
    Ja często sprawdzam skład produktów, jeśli nie wiem czy mogę czy nie, jem małą porcję i badam cukier. Tak odkryłam chrupki z soczewicy, po których mam niski cukier.
    Jak mam ochotę na słodkie to jem kanapkę z dżemem nisko słodzonym, kupuję w Lidlu.
    Miałam duże zaskoczenie jak po omlecie z samych jajek i dużej ilości dżemu po godzinie cukier miałam na poziomie 95. Więc warto trochę eksperymentować.

Gosia Rumi, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

3jgxvfxm0fdw7nq2.png

Wspólne starania: styczeń 2020
    IVF: start 4 kwietnia 2021
    punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
    21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️

19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
    24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
    26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
    28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
    31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
    02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
    13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
    28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙

Wysłany: 30 lipca 2021, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Gosiu, ja właśnie też jestem na metforminie. Aczkolwiek do badania odstawiłam wg zaleceń.w środę idę do diabetolog więc dowiem się jak ona to wszystko widzi. Pomiary robię codziennie i jak narazie nie jest źle, chyba że zdarzy się jakiś nieudany eksperyment żywieniowy 😁 ale tak jak mowisz- codziennie nie spożywa się w jednym posiłku 75 g glukozy...

Dziewczyny, ja mam do Was pytanie: czy wy jecie śledzie? Nie takie po obróbce termicznej tylko takie zwykłe, z solanki? Przetrzepalam internet i opinie są różne. Ja aż do dziś nie jadłam bo nie chce jakiejś bakterii podlapac ale mąż kupić taką sałatkę buraczkowa że śledziem i tak mnie apetyt złapał jak nigdy. Ogólnie po tej wczorajszej glukozie to mam ochotę na śledzie i kiszonki 😁
    Tez czytałam sporo o rybach. W tym o tuńczyku. Śledzie jadłam w poniedziałek, z cebulka, mama mi zrobiła. 🙂fajne fakty i informacje podaje mama ginekolog na swojej stronie. 🙂polecam. Tez mam chęć na słone ciagle, czy często 😎lepsza mała porcja chipsów niż ciasto hehe 😂ogórki muszę mieć gdzieś np małosolne albo inne kwaśne rzeczy, nawet żelki

Stokrotka 86 lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ